Rozstanie z facetem, część XXIV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 21:48   #2311
iwona147
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV

Czesc, dzeiwczyny. Tez jestem swiezo po rozstaniu, od niedzieli, tylko z tą rożnicą, ze moj chlopak chce utrzymywac ze mna kontakt i piszemy calymi dnami smsy. co o tym mysliscie? jest to dla mnie troche meczace, ale nie wyobrazam sobie zebym mogla po prostu przestac z nim pisac, chyba mam nadzieje ze jeszcze cos z tego bedzie, bo rozstanie bylo bardziej z mojej winy

Moja historia w skrocie jest tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=644106
iwona147 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:54   #2312
egocentryczna
Zadomowienie

Czytałam tą historię i ja w takim związku nie chciałabym być. Dla mnie to dziecinada, że oboje robicie sobie na złość. Chłopak musi Cię sprawdzać pisząc z inną, ja bym tego nie zniosła, poniżające bardzo.

A poza tym takie zerwania po których jest się pewnym, że niedługo będzie powrót i stały kontakt, bez szansy na przemyślenie sprawy to tak naprawdę żadne zerwanie tylko słowo rzucane przy każdej kłótni.
egocentryczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:03   #2313
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Cały ten czas tak lecicie? I on nic nie robi nadal? Szok. Z tego, co pisałaś wtedy, to odnosiłam wrażenie, że do siebie wrócicie, bo Wam obojgu zależy...
Nom, tak leci. Takie zawieszenie i próżnia. Też miałam takie wrażenie, bo przecież to On inicjuje te spotkania, On pierwszy pisze, odzywam się i tak dalej.

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Monichulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:05   #2314
iwona147
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez egocentryczna Pokaż wiadomość
Czytałam tą historię i ja w takim związku nie chciałabym być. Dla mnie to dziecinada, że oboje robicie sobie na złość. Chłopak musi Cię sprawdzać pisząc z inną, ja bym tego nie zniosła, poniżające bardzo.

A poza tym takie zerwania po których jest się pewnym, że niedługo będzie powrót i stały kontakt, bez szansy na przemyślenie sprawy to tak naprawdę żadne zerwanie tylko słowo rzucane przy każdej kłótni.

Ale on nie zaczal pisac z inna zeby mnie sprawdzic, tylko po prostu, bo jak twierdzi sie z nia dobrze dogaduje i przypuszczam ze pisza nadal. On mi nie robi na zlosc, to byly tylko sygestie ze moze tak byc, ale widocznie nie jest.

Ja nie jestem pewna, ze bedzie powrot, ja bym chciala zeby byl, ale sa male szanse. On chce tylko zwyklej zanjomosci ze mna, nie chce spotkan narazie ani nic. Myslisz ze jest szansa, ze bedzie chcial wrocic?
Stary 2012-09-18, 22:14   #2315
egocentryczna
Zadomowienie

Taaa, wróci jak mężatka mu się znudzi.
Stary 2012-09-18, 22:26   #2316
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Było miło . Mogłabym się z nim spotykać codziennie, bo umie doskonale poprawić mi humor i dzięki niemu śmieję się ze wszystkiego, patrzę pozytywnie na problemy. Spotykam się z nim od jakiegoś czasu, oboje jesteśmy po przejściach i narazie niczego nie planujemy, tylko poznajemy się, spędzamy ze sobą czas, czasem się przytulimy. Najbardziej podoba mi się w nim to, że jest szczery a nie owija w bawełnę. Zobaczymy jak to wszystko się rozwinie . Narazie nie chcę żadnego związku.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona147 Pokaż wiadomość
Czesc, dzeiwczyny. Tez jestem swiezo po rozstaniu, od niedzieli, tylko z tą rożnicą, ze moj chlopak chce utrzymywac ze mna kontakt i piszemy calymi dnami smsy. co o tym mysliscie? jest to dla mnie troche meczace, ale nie wyobrazam sobie zebym mogla po prostu przestac z nim pisac, chyba mam nadzieje ze jeszcze cos z tego bedzie, bo rozstanie bylo bardziej z mojej winy

Moja historia w skrocie jest tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=644106
Sorry, ale dla mnie to jedna wielka dziecinada!! Albo wóz albo przewóz.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:30   #2317
iwona147
Raczkowanie

Cytat:
Taaa, wróci jak mężatka mu się znudzi.
o ile sie znudzi. nie wiem juz sama. dlaczego tak myslisz?
Stary 2012-09-18, 22:37   #2318
egocentryczna
Zadomowienie

Dziewczyny w tamtym wątku podały Ci bardzo mądre argumenty, więc nie wiem po co nas tutaj jeszcze pytasz...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
[COLOR="Silver"]
Też się bardzo cieszę
Stary 2012-09-18, 23:23   #2319
NuSs
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Wg mnie to jest fajne i miłe i ja nie miałabym nic przeciwko - naprawdę A to co mamusia EKSa nie może przycisnąć żeby do Ciebie wrócił tylko koleżance się żali Z drugiej strony fajnie wiedzieć co u EKSa, ale odwrotną stroną medalu jest to, że to boli i chyba ciężej zapomnieć
nie, no, miłe jest. jak ją czasem widuję na mieście, to się uśmiechnie, jak jest gdzieś z moją mamą, a w tym czasie zadzwonię, to słyszę przez słuchawkę, że mam pozdrowienia od niej może nie byłam za nią za bardzo, ponieważ jego matka jest bardzo szybką i bezpośrednią osobą. ale jak byłam u nich w domu, to zawsze mnie ugościła, obdarzyła ciepłym uśmiechem i porozmawiała. przywiązałam się do niej i do ich rodziny. no ale cóż... ona go nie przyciśnie, bo stwierdziła, że nie chce się miedzy mnie a eksa mieszac. i w sumie dobrze.
a bolec jeszcze trochę to będzie, pamiętac też będę. chodzimy razem do liceum, czyli na przerwach się widujemy, udzielamy się oboje w kabarecie szkolnym, itp., itd. o tyle mam szczęścia, że nie chodzimy razem do klasy chociaż dziwnie się zachowuje, bo jak tylko mnie widzi, to perfidnie się gapi (czego nie jestem w stanie u ludzi strawic). ;p

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Nic mi nie powiedział, prócz tego, co pisałam wcześniej. No i widzę, że się stara. Właściwie, to się zamieniliśmy rolami i stara się tak, jak ja wtedy.

Nuss, czyli co, nadal ze sobą nie rozmawiacie na poważnie? Wgl, czego Ty teraz chcesz? ;>

Ja jej nie będę żałować. Jak to mi mama mojej przyjaciółki powiedziała - potrzebuję tej szansy dla siebie, żeby się wreszcie czegoś nauczyć, że gdybym tego nie zrobiła, to bym żałowała i non stop do tego wracała myślami, zamiast zamknąć ten rozdział. Za każdym razem, jak myślałam o powrocie, to właśnie jej przemowę sobie w głowie odtwarzałam i już się nastawiłam, że w którą stronę to się nie rozwinie - będzie definitywne.
Na razie czuję się jedynie zmęczona
to dobrze, że się stara

no, niby rozmawiamy, niby nie. dziwnie to wygląda. czasem na przerwie zamienimy słowo. tak, to zazwyczaj się patrzy tępym wzrokiem na mnie przez minutę, co dziwnie wygląda i raz nawet musiał go kumpel szturchnąc :P na próbach kabaretu się czasem pośmiejemy. w tamtym tygodniu napisałam do niego z pytaniem o kabaret, to potem wyszło, że pisaliśmy w miarę normalnie, ale żadne z nas nie mówiło co się u nas dzieje i w ogóle. a tak, to raczej kontaktu nie ma.
czego ja chcę? świętego spokoju od każdej myśli z nim związanej ;d bo wiadomo - jeszcze mnie to wszystko boli i często zastanawiam się "dlaczego?" gdyby chciał powrotu (a czuję, że raczej takowej sytuacji nie będzie w ogóle), to nie wiem czy bym wróciła. na tą chwilę nie. a za kilka miesięcy, rok i więcej? nie wiem. musiałabym sprawdzic, czy dojrzał.
ponadto, spotykam się z pewnym chłopakiem z miasta obok jest baaardzo wygadany, inteligentny i potrafi rozbawic mnie do łez ale zamierzam byc powolna, tzn. nie zmuszam się do niczego, bo nie wiem czy byłabym w stanie zacząc teraz cos od nowa, ale jednak z drugiej nie chcę odrzucac faceta. sądzę, że wszystko przyjdzie z czasem samo i wtedy będę wiedziała co i jak lecę na spontana i nic nie planuję

i dobrze powiedziała mama twojej przyjaciółki.
a póki co, idź się położyc i wypocznij.

Edytowane przez NuSs
Czas edycji: 2012-09-18 o 23:25
NuSs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:28   #2320
isiaczekk
Zakorzenienie

Hej, ja już sie ogarnełam Jak ze mna zerwal to nie wyobrazalam sobie jak bede zyc. Kazde popoludnie spedzalismy razem, mielismy glownie wspolnych znajomych... Ale daje rade! Teraz z dystansem moge podejsc do jego osoby, widze jakie mial wady i jestem mu wdzieczna za to wszystko. Paru znajomych poiedzialo, ze dobrze, ze tak sie stalo.
Wczoraj bylam na pierwszej randce Chlopak z pobliskiego miasta, madry, ma fajna prace, wesoly, z mega urokiem osobistym. Wiem, ze jemu tez podobalo sie na randce, tylko ja za tydzien znow wyjezdzam do Niemiec;/ ale to tylko 3 tygodnie...
Stary 2012-09-19, 08:41   #2321
iwona147
Raczkowanie

[QUOTE=egocentryczna;36612 929]Dziewczyny w tamtym wątku podały Ci bardzo mądre argumenty, więc nie wiem po co nas tutaj jeszcze pytasz...[COLOR="Silver"]

Ponieważ tamten temat dotyczyl tego co robic, zanim jeszcze zerwalismy. Teraz pytam, czy jest jakas szansa i czekac na niego, bo jak jest to bede czekac czy starac sie zapomniec bo juz tej szansy nie ma, tylko w takiej sytuacji nie wiem czy pisac z nim dalej bo "znajomosc" jest mozliwa czy zerwac jakikolwiek kontakt?
Stary 2012-09-19, 08:59   #2322
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona147 Pokaż wiadomość
Ponieważ tamten temat dotyczyl tego co robic, zanim jeszcze zerwalismy. Teraz pytam, czy jest jakas szansa i czekac na niego, bo jak jest to bede czekac czy starac sie zapomniec bo juz tej szansy nie ma, tylko w takiej sytuacji nie wiem czy pisac z nim dalej bo "znajomosc" jest mozliwa czy zerwac jakikolwiek kontakt?
a skąd my mamy wiedzieć czy jest szansa czy jej nie ma? tego nikt nie wiem i obawiam się, że ten koleś też nie.
zajmij się sobą, czas pokaże co będzie dalej
Stary 2012-09-19, 10:44   #2323
NuSs
Przyczajenie

śnił mi się dzisiaj...
Stary 2012-09-19, 10:52   #2324
egocentryczna
Zadomowienie

mi też... był ze swoim kolegą i widział mnie i nawet się nie odezwał. Kurde, w tym śnie widziałam dokładnie jego twarz.. wrr.
Stary 2012-09-19, 10:57   #2325
NuSs
Przyczajenie

Cytat:
mi też... był ze swoim kolegą i widział mnie i nawet się nie odezwał. Kurde, w tym śnie widziałam dokładnie jego twarz.. wrr.
mój eks czasem jak mnie widzi, to też się nie odezwie
w moim śnie chciał wrócic. co najbardziej mnie boli, to to, że ja chętnie w tym śnie się na to zgodziłam...
zawsze takie rzeczy muszą nas dołowac? ;/
Stary 2012-09-19, 10:59   #2326
Chanela
Przyczajenie

Skoro on zdecydował że nie chce z Tobą być to się nie skupiaj na tym co zrobić żeby on zmienił zdanie. Są miliony facetów skąd wiesz że teraz nie spotkasz lepszego? Pamiętaj że każde zmiany w życiu coś przynoszą, od Ciebie zależy czy to będą lepsze czy gorsze zmiany. Zacznij myśleć o sobie.
Chanela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:07   #2327
egocentryczna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NuSs Pokaż wiadomość
mój eks czasem jak mnie widzi, to też się nie odezwie
w moim śnie chciał wrócic. co najbardziej mnie boli, to to, że ja chętnie w tym śnie się na to zgodziłam...
zawsze takie rzeczy muszą nas dołowac? ;/
Ja jeszcze nie miałam takiej bezpośredniej sytuacji w realu, że się mijaliśmy sam na sam, więc nawet nie wiem co by zrobił. Podejrzewam, ze przystanalby i zagadał co u mnie. Bo kiedyś ustalaliśmy, że traktuemy się normalnie.. Myślałam wczoraj o tym co mi napisalyscie, co bym czula jakbym go widziala z ta dziewczyna. Nie wiem, nie chce sie oszukiwac, ale mysle, ze z dnia na dzien sie przyzwyczajam do tego faktu, w sumie niech sobie tam bedzie szczesliwy, znajdzie taka ktora mu podpasuje. Ja tez sie z kims spotykam i moze nam sie w koncu ulozy...

A co do snow to czasami mam wrazenie, ze one snia sie wlasnie na zlosc. Jak juz sie zapomina, radzi, to nagle taki sen przyjdzie, bardzo realny i od nowa. Na mnie jakos tak specjalnie nie podziałał
Stary 2012-09-19, 11:24   #2328
isiaczekk
Zakorzenienie

Ja staram sie o nim nie mysles. Zajmuje sie innymi sprawami, odnawiam stare znajomosci i jakos leci
Stary 2012-09-19, 11:29   #2329
egocentryczna
Zadomowienie

A ja sie czuje strasznie samotna.. nie mam zadnej kolezanki, z dwoch kolegow tylko a i tak glupio mi ciagle prosic o spotkanie.
Stary 2012-09-19, 11:35   #2330
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie czuje strasznie samotna.. nie mam zadnej kolezanki, z dwoch kolegow tylko a i tak glupio mi ciagle prosic o spotkanie.
a skąd jesteś?

mi też dziś jakoś gorzej, nie wiedzieć czemu, ale staram się być silna
Stary 2012-09-19, 11:38   #2331
Annie1441
Wtajemniczenie

umówiłam się z eksem na piwo... ja zaproponowałam piwo a on na dzień spotkania wybrał naszą rocznicę...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:41   #2332
egocentryczna
Zadomowienie

anoska, może to ta pogoda :/

ja wrocław a Ty?

oj piwo z eksem - niebezpieczny pomysł. Tzn ja wiem, ze bym sie bala, bo po piwie robie sie przesadnie placzliwa...

Edytowane przez egocentryczna
Czas edycji: 2012-09-19 o 11:43
Stary 2012-09-19, 12:04   #2333
Annie1441
Wtajemniczenie

a to nie, ja się upijam na wesoło zawsze ja się boję czegoś innego, mnie się włącza "love" :P
Stary 2012-09-19, 12:23   #2334
egocentryczna
Zadomowienie

to też
Stary 2012-09-19, 12:27   #2335
Annie1441
Wtajemniczenie

ps. też mi się śnił eks

a potem taki inny fajny a potem jeszcze jeden fajny
Stary 2012-09-19, 12:42   #2336
tatia05
Raczkowanie

wróciłam wczoraj było super, świetny facet z niego, na prawdę cudownie było, zależy mi na nim, tylko, że po tym wszystkim z eksem boję się trochę zaangażowć.. głupoty gadam, tyle lat o nim myślałam, więc nie mogę tego zaprzepaścić
tatia05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:00   #2337
egocentryczna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
ps. też mi się śnił eks

a potem taki inny fajny a potem jeszcze jeden fajny
o proszę

Cytat:
Napisane przez tatia05 Pokaż wiadomość
wróciłam wczoraj było super, świetny facet z niego, na prawdę cudownie było, zależy mi na nim, tylko, że po tym wszystkim z eksem boję się trochę zaangażowć.. głupoty gadam, tyle lat o nim myślałam, więc nie mogę tego zaprzepaścić
ale Ci zazdroszczę! życzę Ci z całego serca szczęścia
Stary 2012-09-19, 13:05   #2338
madzia1247
Przyczajenie

GG do madzia1247

Witajcie dziewczyny.

A więc, poznałam kogoś całkiem niedawno, szczegół, że starszy, ale niestety musiał wyjechać, i chyba niestety nic z tego nie będzie... Z byłym sama się nie kontaktuje, nadal jest ze swoją nową miłością, ale oczywiście sumiennie mi od czasu do czasu przypomina o swoim istnieniu. Oświadczył mi ostatnio, że bardzo mu odpowiada rola ojca zastępczego dla dziecka swojej nowej wybranki, i takim o to sposobem nawet dla kumpli przestał mieć czas. Niestety mnie znowu dopadło uczucie zazdrości o nową wybrankę, i tęsknoty za nim... Nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić. A było już tak dobrze...
Stary 2012-09-19, 13:14   #2339
Princesska22
Zadomowienie

Ja wam powiem, ze ja to zawsze po rozstaniu muszę poznac kogos nowego, bo inaczej to dlugo we mnie wszystko siedzi Tzn z czasem oczywiscie mija,ale sentyment zostaje i czasami miewam ciezkie wieczory (czyt doły) :p
Princesska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:21   #2340
madzia1247
Przyczajenie

GG do madzia1247

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
Ja wam powiem, ze ja to zawsze po rozstaniu muszę poznac kogos nowego, bo inaczej to dlugo we mnie wszystko siedzi Tzn z czasem oczywiscie mija,ale sentyment zostaje i czasami miewam ciezkie wieczory (czyt doły) :p
Też chciałabym już kogoś poznać, ale nie chcę kogoś krzywdzić tylko dlatego, że czuję się samotna. Wiem, że bez sensu z góry zakładać, że nie wyjdzie mi z nowym partnerem, ale szczerze Ci się przyznam, że jestem jeszcze na takim etapie, że nie wyobrażam sobie być z kimś innym niż mój ex...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości