|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Cytat:
A szukałam ostatnio![]() Cytat:
![]() niby Lublin nie zadupie a też nie ma Cytat:
Przyjaciółka też nie raz ode mnie je pożyczała i zmywało ładnie u mnie ze zużyć odżywka Garnier, peeling Joanny i balsam Green Nature biedronkowy ![]() idę obiad robić bo zaraz Tż przyjdzie
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2643 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Ale się tu na wątku dzieciowo zrobiło. Przez jakiś czas (3-4 miesiące) kompletnie nic kosmetycznego nie wpadało mi do koszyka.. Ostatnio coraz szybciej nadrabiam braki.
|
|
#2645 |
|
|
zaszyłam się w inny dział wizażu
wkręciłam w sport i TŻ ale jeśli pozwolicie to wrócę, mogę nawet w ramach wkupienia się wrzucić mój aktualny zbiór, ale to jutro
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam peeling YR i saszetkową maseczkę AA.
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
moj zakup z mysla o jesieni
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Pierścionek już czas jakiś "wisi" na jego liście "Trzeba kupić" Oby się nie rzuciły do niedzieli ![]() Cytat:
. Mamy do siebie 50km.Zapytałam . Stwierdził, że chyba trzeba będzie się w końcu za zaręczynami zakręcić. Podgaduje mnie co jakiś czas, jak chciałabym, żeby one wyglądały .
|
||
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
Na razie mam 15, ale myślę, że dobiję do 18 ![]() Oj to szkoda. Ostatnim razem dorwałam w SP, ale tam mam nie po drodze niestety. Cytat:
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
ale przynajmniej mieszkasz w mieście
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny masakra -> klub
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw myślałam, że z 300 km ![]() Oo, to jednak chyba coś się kroi ![]() Cytat:
![]() A czemu nigdzie nie wyjeżdżasz?
|
||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A uważam tak, bo znamy się kupę lat, wszystko o sobie wiemy, nie mamy już za bardzo o czym rozmawiać. Każdy dzień wygląda tak samo i już potrzebujemy świeżości, odmiany, po prostu kolejnego etapu, rozwinięcia się związku![]() A mi kremy DLA pomogły, mam o wiele ładniejszą cerę. Jeszcze na brodzie mnie wypryszcza, bo tam miałam najwiecej zanieczyszczeń. Niestety perfumy okazały się podróbką - nadruk cały rozmazany, zero kodów, naklejek... no cóż liczyłam się z tym ryzykiem i już wysmarowałam maila o zwrot kasy.
|
|
#2656 |
|
|
Wrzuciłam swoje zbiory
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3193
|
|
#2657 | ||||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
dzięki temu wybrałam 1, który był moim zdaniem najlepszy (i wcale nie najdroższy) i tam będę chodzić regularnie gratulacje Cytat:
ale ramoneska to jest to! Noszę cały rok ![]() Cytat:
Cytat:
), zapach się utrzymuje na włosach, są bardziej błyszczące, trochę łatwiej się rozczesują. Nie ma się co oszukiwać, jak ktoś ma zniszczone to mu ten produkt włosów nie naprawi, ale jak masz ładne i chcesz pachnącego psikadełka to polecam ja jestem zadowolona [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36560545]Zachorowałam na lakier OPI: My Very First Knockwurst - może ktoś zna identyczny tańszy odpowiednik?[/QUOTE] ja mam podobny inglot 715, ale to mat. No i dla mnie wszystkie lakiery nude są takie same dziewczyny które miałam "poczęstować" Botrytisem: byłam w weekend w domu i niestety okazało się, że nie mam już tej odleweczki byłąm dziś w lumku, kupiłam torebkę, kosmetyczkę i tuniczkę, razem 50 zł wogóle spłukana jestem w tym miesiącu
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2012-09-18 o 19:38 |
||||
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Trafił mi się niespodziewany wyjazd do Zakopanego, dlatego się nie odzywałam.
Wrzucam moją listę, z kolorówki się nie odwykuję Od razu zaznaczam, że inspirowałam się blogiem Orlicy i jej listą![]() Lecę Was doczytać. Twarz: Produkty do mycia twarzy: 1. Lush, Angels On Bare Skin, 100 g. 2. La Roche Posay, Effaclar, Oczyszczający żel do twarzy, 200 ml. Peeling do twarzy: 1. Lush, Dark Angels, 100 g. 2. Yves Rocher, Morelowy peeling do twarzy, 50 ml. 3. Zrób Sobie Krem, Korund- mikrodembrazja, 200 g. Toniki, hydrolaty: 1. Mazidła, Hydrolat oczarowy, 150 ml. 2. Mazidła, Hydrolat migdałowy, 150 ml. 3. Mazidła, Hydrolta migdałowy, 150 ml. 4. Uroda, Melisa, Tonik bezalkoholowy z zieloną herbatą, wyciągiem z melisy, alantoiną i prowitaminą B5, 210 ml. Demakijaż: 1. Bioderma, Sensibio H2O, Płyn micelarny do oczyszczania twarzy i zmywania makijażu, do cery wrażliwej, 500 ml. 2. Bioderma, Sensibio H2O, Płyn micelarny do oczyszczania twarzy i zmywania makijażu, do cery wrażliwej, 500 ml. 3. Bielenda, Awokado, Łagodny 2-fazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml. 4. Bielenda, Bawełna, 2 - fazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml. Kremy do twarzy: 1. Orion Pharma, Humektan, Krem nawilżający, 100 ml. 2. Galderma, Cetaphil MD, Dermoprotektor do skóry twarzy i całego ciała, 250 ml. 3. Pervoe Reshene, Baikal Herbals, Serum do twarzy. Regulujące, 30 ml. 4. La Roche Posay, Toleriane Ultra, Krem intensywnie kojący, 40 ml. Maseczki do twarzy: 1. Synesis, Glinka Marokańska, 1200 g. 2. Zrób Sobie Krem, Algi morskie-spirulina, 10 g. Pielęgnacja oczu: 1. Oceanic, AA Wrażliwa Natura 20+, Nawilżająco - rozjaśniający krem pod oczy, 15 ml. 2. Oceanic, AA Wrażliwa Natura 20+, Nawilżająco - rozjaśniający krem pod oczy, 15 ml. 3. Synesis, Eliksir pod oczy 21 aktywnych składników, 10 ml. Półprodukty do twarzy: 1. Zrób Sobie Krem, Olej arganowy, 15 ml. 2. Zrób Sobie Krem, Naturalny olej tamanu, 15 ml. 3. Zrób Sobie Krem, Kwas hialuronowy, 30 ml. 4. Mazidła, Niacynamid- witamina B3, 20 g. Włosy: Szampony: 1. Lush, New Shampoo Bar, Szampon w kostce, 55 g. 2. Ziaja, Szampony Rodzinne, Lawendowy szampon do włosów przetłuszczających się, 500 ml. 3. Equilibra, Aloe Shampoo, Szampon aloesowy, 250 ml. 4. Rossmann, Facelle Intim, Żel do higieny intymnej Sensitive, 300 ml. 5. Babydream, Szampon dla dzieci, 250 ml. 6. Babydream, Szampon dla dzieci, 250 ml. Płukanki: 1. Yves Rocher, Płukanka octowa z malin, 150 ml. 2. Marion, Nature Therapy, Kąpiel odbudowująca włosy, 130 ml. 3. Prima aloes, Sok z aloesu, 1000 ml. Maski do włosów: 1. Malwa, Studio Gloria, Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych, 240 ml. 2. Malwa, Studio Gloria, Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych, 240 ml. 3. Rossmann, Alterra, Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych `Granat i aloes`, 150 ml. 4. Bingo SPA, Maska do włosów z ekstraktem z drożdży piwnych, 500 ml. 5. Marion, Termoochrona, 60 ekundowa maseczka, 15 ml. Odżywki do spłukiwania: 1. Joanna, Z Apteczki Babuni, Odżywka jajeczna, 300 g. 2. Elfa, Green Pharmacy, Balsam przeciw wypadaniu włosów z olejkiem łopianowym, 300 ml. 3. Mrs Potter`s, Balsam do włosów z aloesem i jedwabiem, 500 ml. 4. Natura Siberica, Balsam do włosów suchych Objętość i Nawilżanie, 400 ml. Odżywki bez spłukiwania: 1. Hegron, Odżywka do włosów, 500 ml. 2. Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco – regenerujący, 300 ml. 3. Elfa, Green Pharmacy, Eliksir ziołowy do włosów wzmacniający, 250 ml. Oleje: 1. HiPP Babysanft, Oliwka pielęgnacyjna, 200 ml 2. Dabur, Sesa Oil, Olejek pielęgnacyjny do włosów, 90 ml. 3. Alterra, Olejek do masażu `Migdały i papaja`, 100 ml. 4. Alterra, Olejek do skóry, antycellulitowy `Brzoza i pomarańcza`, 100 ml. 5. Alterra, Olejek pielęgnacyjny `Granat i awokado`, 100 ml. 6. Olej rycynowy, 30 g. 7. Olej ze słodkich migdałów, 100 ml. 8. Nevskaya Korona, Olejek Łopianowy z kiełkami pszenicy i jajoba, 150 ml. Wcierki: 1. Elfa, Green Pharmacy, Olejek łopianowy z czerwoną papryką, 100 ml. 2. Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy, 100 ml. 3. Joanna, Rzepa, Kuracja wzmacniająca, 100 ml. 4. Barwa, Woda brzozowa, 90 ml. 5. Elfa, Green Pharmacy, Olejek łopianowy z ekstraktem z drzewa herbacianego i rozmarynu, 100 ml. Do zabezpieczania końcówek: 1. Farouk, CHI, Jedwab do włosów, 15 ml. 2. Milkshake, Odżywka z olejkiem arganowym, 10 ml. 3. Babydream fur Mama, Maść do pielęgnacji brodawek sutkowych, 30 ml. Półprodukty kosmetyczne do włosów: 1. Zrób Sobie Krem, Algi morskie- spirulina, 10 g. 2. Zrób Sobie Krem, Hydrolizat keratyny, 15 ml. 3. Zrób Sobie Krem, Mocznik, 10 g. 4. Zrób Sobie Krem, L-cysteina, 10 g. 5. Zrób Sobie Krem, Kompozycja witaminowa All-in-one, 10 g. 6. Zrób Sobie Krem, Mleczko pszczele w glicerynie, 15 ml. 7. Zrób Sobie Krem, D-pantenol 75 %, 30 ml 8. Zrób Sobie Krem, Wyciąg z aloesu zatężony 10x, 30 ml. 9. Zrób Sobie Krem, Alantoina, 10 g. 10. Gliceryna, 30 g. Inne do włosów: 1. Anna, Nafta kosmetyczna z sokiem z pokrzywy, 120 g. 2. Gorvita, Żel aloesowy, 150 ml. Pielęgnacja ciała: Balsamy/kremy/masła do ciała: 1. Isana. Ujędrniający krem do ciała z Q10, 300 ml. 2. Isana. Masło do ciała Orzech włoski i mleko, 200 ml. 3. Isana. Masło do ciała Orzech włoski i mleko, 200 ml. 4. Isana. Masło do ciała Orzech włoski i mleko, 200 ml. 5. Isana. Masło do ciała Orzech włoski i mleko, 200 ml. 6. Isana. Masło do ciała Orzech włoski i mleko, 200 ml. 7. Alterra, Masło do ciała Winogrono i kakao, 200 ml. 8. Lirene , Balsam brązująco- ujędrniający Caffe mocha, 250 ml. Żele pod prysznic/mydła: 1. Barwa, Siarkowa moc, Mydło specjalne antybakteryjne, 100g. 2. Babydream fur Mama, Balsam do kąpieli, 500 ml. 3. 3. PZ Cussons, Original Source, Żel pod prysznic z mango i makadamią, 250 ml. 4. Yves Rocher, Żel pod prysznic o zapachu bzu, 200 ml. 5. Yves Rocher, Tradition de Hammam, Oliwka pod prysznic z olejkiem arganowym, 200 ml. 6. Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Owoc granatu z Hiszpanii, 200 ml. 7. Niefirmowy żel pod prysznic z Niemiec, 200 ml. 8. Babydream, Balsam do kąpieli z nagietkiem, 250 ml. 9. Babydream, Balsam do kąpieli z nagietkiem, 250 ml. 10. Babydream, Balsam do kąpieli z nagietkiem, 250 ml. 11. Babydream, Balsam do kąpieli z nagietkiem, 250 ml. Peelingi do ciała: 1. Alterra, Peeling do ciała Żurawina i figa, 250 ml. 2. Joanna, Z Apteczki Babuni, Peeling z ekstraktem z bzu, 300 ml. Do opalania: 1. Pharmaceris S, Nawilżająca emulsja ochronna do opalania ciała, 150 ml. Do modelacji sylwetki: 1. Ziaja, Rebuild Termo Wyszczuplanie, Żel rozgrzewający, 270 ml. 2. 2. Eveline, Slim Extreme 3D Spa!, Superskoncentrowane serum modelujące pośladki `Total Push Up`, 150 ml. Higiena intymna: 1. Lactacyd Femina, Emulsja do higieny intymnej, 400 ml 2. Intimea, Żel do higieny intymnej, 300 ml. 3. Lactacyd Femina, Chusteczki do higieny intymnej, 20 szt. 4. Cleanic, Chusteczki do higieny intymnej z wyciągiem z babki lancetowatej, 10 szt. 5. Intimea, Chusteczki do higieny intymnej z ekstraktem z rumianku, 20 szt. 6. Intimea, Chusteczki do higieny intymnej z ekstraktem z nagietka, 20 szt. 7. Intimea, Chusteczki do higieny intymnej z ekstraktem z nagietka, 20 szt. Do golenia: 1. Isana, Żel do golenia brzoskwiniowy, 150 ml. 2. Isana, Żel do golenia brzoskwiniowy, 150 ml. 3. Isana, Pianka do golenia do skóry wrażliwej, 50 ml. Dezodoranty/atyperspiranty/blok ery: 1. Dove, Original, Antyperspirant pielęgnujący w kulce, 50 ml. 2. Antidral, 50 ml. Do stóp: 1. Be beauty, Sól do kąpieli 2. Mariza, Sól do kąpieli Lawenda, 600 g. 3. Be beauty, Peeling wygładzający, 75 ml. 4. Fusswohl, Krem do peelingu stóp, 75 ml. 5. Fusswohl, Masło do stóp, 200 ml. 6. Fusswohl, Balsam do stóp zmiękczający, 75 ml. 7. Green Pharmacy, Krem do stóp przeciw odciskom i zgrubieniom, 50 ml. 8. Fusswohl, Puder do Stóp, 100 g. 9. Fusswohl, Spray ochronny, 250 ml. 10. Farmona, Nivelazione, Dezodorant do stóp, 125 ml Do rąk: 1. Johnson`s baby, Krem pielęgnujący, 15 ml. 2. Kamill Intensiv, Krem do rąk i paznokci, 100 ml. Zmywacze do paznokci: 1. Cien, Zmywacz do paznokci, 200 ml. 2. Isana, Zmywacz do paznokci, 250 ml. 3. Nailty, Zmywacz do paznokci, 200 ml. Pomadki/balsamy do ust: 1. Alterra, Balsam do ust z ekstraktem z rumianku, 4,8 g. 2. Alterra, Balsam do ust z ekstraktem z rumianku, 4,8 g. 3. Carmex, Balsam do ust w sztyfcie, 4,25 g. Zapachy: 1. Donna Karan, DKNY, Be delicious Rfesh Blossom EDP, 100 ml. 2. Christian Dior, J`adore EDP, 30 ml. 3. Lancome, Miracle EDP, 100 ml. 4. Yves Rocher, So Elixir EDT, 50 ml. Kopiowałam z Worda, nie wiem dlaczego tak dziwnie wyszło
|
|
|
|
#2659 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
wrzucam mój bilans sierpniowy, bo się nie "chwaliłam" na wątku:
SIERPIEŃ: przybyło: 11 ubyło: 5 przybyło: * Wellness&Beauty żel pod prysznic w piance 150ml * Balea peeling cytrynowy * Balea odżywka kokosowa * Alvedre olejek porzeczkowy * płyn do higieny intymnej facelle GLOSSYBOX: * CHARMINE ROSE Kokosowy peeling do ciała * CLARENA Clarena Body line: Krem do biustu z efektem Push Up * CLINIQUE Krem pod oczy All About Eye * L'OCCITANE Żel pod prysznic wzbogacony orzeźwiającym ekstraktem z werbeny * L'OCCITANE Mydło z kawałkami liści werbeny * SCHWARZKOPF PROFESSIONAL Szampon BC Oil Miracle wydane: 45,44 DM + 50 GLOSSYbox + róż miami roller girl i płyn do higieny intymnej facelle (11,99 + 6,29zł) + żel w piance ok 8zł ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: * Borghese Tono Body Lotion 250ml a * Pat&Rub - relaksujące masło do ciała 20ml * The Body Shop, Raspberry Ripple Bath & Shower Gel (Malinowy żel do kąpieli i pod prysznic) 250ml * The Body Shop, Coconut Shower Cream 400ml - dałam siostrze na urodziny ![]() * Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów zniszczonych Awokado i masło karité ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- dlatego ja zawsze najpierw wklejam do notatnika, a potem na wizaz ![]() coś się stało z dokumentami google i nie mogę wejść w swój spis kosmetyków ani go edytować ostatnio byłam w TKMAXX'ie i kupiłam 3 żele kings&queens kupiłam:Korres, Kings & Queens, Caspar (myrrh) Korres, Kings & Queens, Midas Korres, Kings & Queens, King of Sumatra (pepper & bergamot) ale jak wróciłam do domu i moja mama niuchnęła mirrę, to od razu mi porwała w międzyczasie dostałam też 3 lakiery essie: essie thigh high essie aruba blue essie merino cool ![]() aha, i kupiłam w lumpku brokat BarryM za 1 zł a wcześniej jakieś tam inne brokaty do paznokci w chińskim sklepie
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Sofina sporo masz niektórych kosmetyków, zwłaszcza, że niektóre Ci się powtarzają. Te balsamy z babydream to na jakiejś promocji dorwałaś, że aż 4 masz?
![]() Agniesia jak dla mnie to ładnie wygląda Twój bilans
|
|
|
|
#2661 |
|
Konto usunięte
|
Mi dziś przybyły dwie rzeczy z Lirene, ale i tak jestem na razie na minus w bilansie
|
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
Lynn kupiłam je w Cenie Na Dowiedzenia, szkoda bo bardzo je lubię i dlatego zrobiłam zapas
Tylko teraz szkoda mi ich używać.Mam nadzieję, że odwyk będzie owocny: mam już 10 zużyć, a tylko 3 zakupy! |
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Sofina ale nazbierałaś maseł Isany.
|
#2664 |
|
Konto usunięte
|
ło Boziu, Lynn, Sofino, będziecie mi się mylić przez te avatary
|
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Koshatko uwielbiam to masło, zwłaszcza za taką cenę
zrobiłam zapasy, a teraz okazuje się, że Rossmann ma zamiar je wprowadzić do stałej sprzedażyOrlico jak widać nie jestem w swojej miłości do Audrey osamotniona
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam bezbarwny lakier Essence
i musialam wyrzucic srebrny do zdobien bo zgestnial. Mam juz lacznie 10 zuzyc
|
|
|
|
#2669 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ojej
![]() Cytat:
Już myślałam, że coś się między Wami psuje. Jeśli chodzi o następny krok, to rozumiem Przykro mi A miałam nadzieję, że jednak będą oryginalne. Ludzie to mają tupet Cytat:
Początkowe kategorie ok, myślałam że nie będzie tak źle, a potem... Najgorzej z włosami. Poza tym smarowidła, żele pod prysznic, kosmetyki do stóp Oj, ewidentnie do nas pasujesz ![]() Cytat:
![]() I fajna? ![]() Ale Ci zazdroszczę Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupiłam wtedy tylko jedno i jakoś niespecjalnie przypadło mi do gustu.Byłam wczoraj w Douglasie, to już nie mieli tych tuszów Clinique Już pominę, że miały być 3 do wyboru, a były tylko High Impact Zużyłam miniaturkę mleczka YR i krem do twarzy YR |
|||||
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej w jednym Douglasie w którym byłam. Ja wybrałam podkręcający i wydłużający (ten ma jakiś taki dziwny grzebyk zamiast szczoteczki) bo High Impact mnie nie zachwycił podczas poprzedniej akcji w Sephorze.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

A szukałam ostatnio

Chciałabym zacząć regularnie chodzić na basen i potrzebuję czegoś do zmycia makijażu przed wejściem do wody. Póki co chusteczki wydają mi się najwygodniejsze, ale nigdy nie używałam i nie wiem jakie wybrać. 

Na razie mam 15, ale myślę, że dobiję do 18
Jak się zaczniecie starać na poważnie, to za którymś razem na pewno się uda
wogóle spłukana jestem w tym miesiącu