Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 13:24   #1021
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Heeeeej
Cudownie!!
bylam dzis grzecznie na pobraniu krwi, zapytalam kto ostatni w kolejce i mi rece opadly, przeczytalam info o tym kto bez kolejki wchodzi (nie bylo mowy o ciezarnych), ale wchodze grzecznie do pani rejestrujacej i pytam czy ciezarne to jakos moga poza kolejnoscia - do tego mina skruszona, podzialalo nie wiem jak poziom wkurzenia ludzi za mna ale ja bylam zadowolona

Wlasnie przyszlo lozeczko z kompletem poscieli i materacem maaaaatko jak cudownie tz sklada lozeczko a ja wniebowzieta

Aż tyle??!! to ja jestem mega zdziwiona.... wg mnie to strasznie duzo, ale w ogole sie nie znam...

Ja myslalam ze na noc : body z krotkim+pajacyk, na dzien body z krotkim, koszulka z dlugim, spodenki/polspiochy, skarpetki.
Przeciez i tak dzidzia w rozku albo kocyku albo spiworku.... hmmm
Wypowiedzcie sie bo ja teraz to juz zwariowalam
pochwal się kochana pościelą

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:24   #1022
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Witajcie
Wczoraj byłam u lekarza, wszystko jest w porządku. Miałam robione KTG i też jest OK Synuś waży 2 kg No i głową do dołu jest ciągle obrócony. Może to i lepiej. Lekarz pocieszył mnie, że przy takim ułożeniu dziecka, kobieta jedzie do szpitala na ogół z pełnym rozwarciem i poród trwa szybko

Agasobo no no - opis tych zajęć brzmi bardzo zachęcająco
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:24   #1023
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
MiciaKicia dla odmiany mam z kapustą i grzybami

Na SR przedstawiali nam to tak:
W pomieszczeniu, np w szpitalu/domu przez pierwsze dni (szczególnie po kąpieli): 2 długie rękawki+ 2 długie nogawki.
Na wyjście: 3 długie rękawki + 2-3 długie nogawki+ kombinezon (np. body z długim/półśpiochy/pajac z długimi nogawkami i rękawkami/sweterek/spodnie/kombinezon)
czyli do tego mojego zestawu jeszcze co najmniej jakąś bluzę/sweterek?

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:29   #1024
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
A do mnie dzwoniła teściowa, że na piątek narobi nam ruskich mniaaaam. I że przelew teście zrobili na wózio dla wnusi to chyba dzisiaj zamawiamy

Tymczasem wstawiłam już na pomidorówkę wcześniej na zakupy wyskoczyłam małe.

Jakie seriale oglądacie? Bo my z mężem aktualnie "Lekarzy", "American Horror Story", i przymierzamy się do "The Walking Dead" - żywych trupów

U nas się przejaśniło, choć wiatr silny.
Fajnych masz teściów

Cytat:
Witajcie
Wczoraj byłam u lekarza, wszystko jest w porządku. Miałam robione KTG i też jest OK Synuś waży 2 kg No i głową do dołu jest ciągle obrócony. Może to i lepiej. Lekarz pocieszył mnie, że przy takim ułożeniu dziecka, kobieta jedzie do szpitala na ogół z pełnym rozwarciem i poród trwa szybko
Super, że wszystko jest ok
Stary 2012-09-19, 13:29   #1025
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
A do mnie dzwoniła teściowa, że na piątek narobi nam ruskich mniaaaam. I że przelew teście zrobili na wózio dla wnusi to chyba dzisiaj zamawiamy
Ech, chyba zadzwonię do mamy żeby mi na weekend jakieś ruskie zrobiła bo smaku mi narobiłyście

Cytat:
Witajcie

Agasobo - niezła szkoła rodzenia
Dobrze, że ja jestem zadowolona ze swojej i każdych kolejnych zajęć nie mogę się doczekać.
Co prawda też kąpałam laleczkę w wanience bez wody ale mieliśmy bardzo dokładnie pokazane jak mamy trzymać dziecko, w jakich pozycjach można kąpać. Wiadomo że to nie jest żywy człowiek i że będzie to bardziej skomplikowane.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:30   #1026
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
nooo to główny plus mieszkania z teściową
pewnie jedyny
no ale chciałabym czasem żeby ktoś za mnie zrobił

Cytat:
Witajcie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:35   #1027
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Wlasnie przyszlo lozeczko z kompletem poscieli i materacem maaaaatko jak cudownie tz sklada lozeczko a ja wniebowzieta
o jaaaa, ale fajnie
to pokażesz jak złożycie?

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość

Agasobo no no - opis tych zajęć brzmi bardzo zachęcająco
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Agasobo - niezła szkoła rodzenia
Dobrze, że ja jestem zadowolona ze swojej i każdych kolejnych zajęć nie mogę się doczekać.
Co prawda też kąpałam laleczkę w wanience bez wody ale mieliśmy bardzo dokładnie pokazane jak mamy trzymać dziecko, w jakich pozycjach można kąpać. Wiadomo że to nie jest żywy człowiek i że będzie to bardziej skomplikowane.

no właśnie nie mogę się już doczekać dnia jutrzejszego chyba aparat i dyktafon zabiorę

a w ogóle to muszę się Wam pochwalić, że moja babcia ukochana daje nam w październiku kasę na łóżeczko, materacyk i komodę, a moja mama na wózek i pościel

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:42   #1028
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
a nie wolisz na tablica.pl?
tam jest za free
ja wystawiam rzeczy po córce, głównie ciuszki i buciki, na tablicy zero odzewu, a na all już kilka rzeczy poszło
Stary 2012-09-19, 13:46   #1029
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
o ile dobrze gotuje
ja przy mojej bym na wiecznej diecie była
no może być moja mama lepiej
Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
to u mnie na SR chyba tak będzie, zobaczcie jaką opinię znalazłam:

Ta Szkoła Rodzenia to najbardziej kuriozalna a zarazem jedna z najzabawniejszych przygód jaka przytrafiła mi się w czasie ciąży. Poczułam się jak Alicja z Krainy Czarów, bohaterowie Ferdydurke i kafkowski Józef K w jednym. Przed ucieczką w panice powstrzymywał tylko fakt, że całość wydawała się tak absurdalna, że aż nierzeczywista.

Zaczęło się od próby zapisania na zajęcia. Jak się później okazało telefony odbiera ta sama pani K, która prowadzi zajęcia choć przez pierwsze parę minut ma się wrażenie rozmowy z bardzo nieuprzejmym automatem zgłoszeniowym. Dopiero raptowne rzucenie słuchawką świadczy o „człowieczeństwie” drugiej strony. Generalnie pani K nie dopuszcza interlokutora do głosu zadając pytania. Jeśli odpowie się na któreś nieprawidłowo pani K kończy rozmowę rozłączając się. Czułam się jak w „Dniu świstaka” dzwoniąc następny raz i następny podając tym razem odpowiedzi, które powodowały przejście z sukcesem do następnego pytania.

Wreszcie się udało. Zgłosiliśmy się na zajęcia. Fenomen pani K polega na tym, że swoją wiedzę i metody pedagogiczne posiadła dobre pól wieku temu i jak dotąd postanowiła ich nie modyfikować. Traktuje wiec swoich zwykle 30 letnich „uczniów” niczym profesor Pimko swoich i najwyraźniej nie widzi w tym niczego dziwnego czy niestosownego. Odniosłam też wrażenie, że pani K jest przekonana iż poziom umysłowy przyszłych mam oraz ich partnerów ledwie osiąga poziom draceny. Systematycznie egzaminuje kursantów zadając idiotyczne pytania, na które toleruje jedynie słuszną odpowiedź. Nieustannie strofuje biednych tatusiów, że właśnie utopili swoje dziecko oraz mamusie, że źle przystawiają do piersi.

Dlaczego więc z własnej woli poddawaliśmy się tym torturom? Nie potrafię powiedzieć dlaczego ale absurd tej sytuacji powodował, że konaliśmy na tych zajęciach ze śmiechu. Nie mogliśmy się doczekać następnych zajęć wiedząc, ze na pewno pani K powie lub zrobi coś tak kuriozalnego, że pospadamy z krzeseł. Zabawne było dla nas dosłownie wszystko co tam się działo. Do dziś kiedy przydarza nam się jakaś stresujące sytuacja mówimy sobie: „oddychaj ... pomyśl o dziecku” w taki sposób w jaki potrafi to powiedzieć tylko pani K.

Reasumując: nie dowiedzieliśmy się tam niczego czego byśmy wcześniej nie wiedzieli. Próba wykąpania lalki w wanience bez wody ma się tak do kąpania 4 dniowego niemowlaka jak próba nauczenia się kitesurfingu z książki „Kitesurfing w weekend”.
Dostaliśmy parę darmowych próbek i mogliśmy pogadać z repami od wózków oraz z panią z Banku Komórek Macierzystych. Nie potrafię ocenić przydatności ćwiczeń oddechowych bo już wówczas wiedziałam ze będę miała cesarkę wiec nie zawracałam sobie tym głowy. Na ostatnich zajęciach podobno ogląda się sale porodowe. Nie wiem bo w dniu kiedy przypadały te zajęcia Jasiek od 3 dni był już na świecie.

Ale jeżeli macie dużo dystansu do siebie i lubicie czarny humor to polecam serdecznie jako doskonalą rozrywkę.

a ja przedwczoraj wypiłam pół lampeczki

wczoraj byłam u ginka i śmiał się, że pewnie na wakacjach mieliśmy bibki codziennie, to mu powiedziałam, że czasami wezmę łyk piwa od męża, a przedwczoraj wypiłam pół lampki, to powiedział, że bardzo dobrze, że od tego mi się nic nie stanie

wiem - są różne opinie i nie rozpoczynam tu dyskusji - tylko stwierdzam zaistniały fakt

hahaha niezła ta sr
mi też sie zdarzy winko. ostatnio jak uczciliśmy pierwszy miesiąc małżeństwa.
i też nie chcę żadnej dyskusji, wiem, że nie wolno alko itp
Cytat:
Witajcie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
pewnie jedyny
no ale chciałabym czasem żeby ktoś za mnie zrobił
hehe no w sumoe jedyny to, że nie muszę gotować i to, że ja sobie tylko odkurzę nasz pokój czy coś a reszta to teściowa raczej robi. Owszem, jak widze sterte naczyń to czasem pozmywam ale jednak mi ciezko bo nie bede opierac sie brzuchem o zlewozmywak i wtedy koślawo stoje i mam okropne bóle pleców;/ z powodu nienaturalnej postawy ciala
pierze teź teściówka. ja sobie tylko wyprasuje ciuszki .

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:47   #1030
EdziaO
Zakorzenienie

Hej

Staram się nadrabiać ale ja pierdziele po prostu nie do wiary jak Wy piszecie

Poród rodzinny

Mój TŻ przy pierwszym nie chciał być. To ja od razu powiedziałam, że sama się boję i on nie upierał się, zrobił to dla mnie. Był mi wielką pomocą bez niego nawet nie umiem sobie tego wyobrazić. Zimna sala, obcy ludzie, ból...Jedynie ON mi pomagał swoją obecnością. Czułam, że nie jestem w tym sama. Między nami nic się nie zmieniło pod względem seksualności. Czasem sobie żartujemy jak ja wyglądałam z tym wielkim brzuchem i cycami, jak się niczego nie wstydziłam kiedy pomagał mi pod prysznicem itd Normalnie taka nie jestem. Ale wtedy wszystko znika, cały ten wstyd. Chodziliśmy na SR także wiedział czego się spodziewać. Absolutnie nie wolno mu było zaglądać od strony krocza takie było moje życzenie ale i jego. Na czas badania był wypraszany. Widziałam jak ocierał łezki kiedy krzyczałam podczas badania i wyłam. Dla mnie ten widok wiele znaczy, więcej niż wszystkie słowa. Nie było nam dane doświadczyć końca porodu bo miałam cc. Ale podczas przygotowań, tego zamieszania że szybko cięcie nie panikowałam dzięki jego opanowaniu. Podczas cięcia był za ścianą i kiedy tylko zabrali Bartka to prosto do taty.
Teraz wiem, że wolałby też czekać sobie w domu lub gdzieś za drzwiami. Ale pójdzie dla mnie, a ja po prostu nie chcę z całego serca przechodzić tego sama. I mam prawo uważam na takie fanaberieBo cały ból i tak dotyczy tylko mnie.

Lewatywa
nie miałam, jest mi to objęte. Nie wiem co wylatywało ze mnie przy partych i było mi to obojętne

Nacięcie
Wolałabym chyba lekko pęknąć niż mieć nacięcie, ale w moim szpitalu rutynowo raczej nacinają. Nie ma się co łudzić.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:47   #1031
ImmortalWoman
Zakorzenienie

kuje mnie strasznie brzuch w okolicy pępka a nawet nospy nie mam ajć... idę się położyc może to cos pomoże... czy to możliwe żeby to mały się cisnął?

do później
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:49   #1032
musso4
Zakorzenienie

i jeszcze zapomniałam napisać, że teraz pojechałam na IP do innego szpitala, tzn. nie tam gdzie rodziłam córkę, jak zadzwoniłam do lekarza z tymi skuraczami to kazał mi tam jechać, bo on się przniósł i tam pracuje i jestem bardzo mile zaskoczona, personel jest super, zarówno położne jak i lekarze i ordynator żartowniś no i wszyscy wiedzieli od kogo jestem i jeszcze pracuje tam położna, która przychodzi do mnie do domu, naprawdę super, już wiem, że będę tam rodzić tylko żarcie okropne i łazienki sprzed 30 lat, ale to już szczegół
najbardziej tęskniłam za córką ale teraz już wiem, że bez problemu wytrzyma te kilka dni jak pójdę rodzić, bo nie płakała za mną tęskniła i pytała, ale jak jej tż z babcią wytłumaczyli to było ok tego sie bardzo obawiałam, jak ona wytrzyma...
Stary 2012-09-19, 13:53   #1033
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

nie no wydaje mi się , ze mneij sie dzidzi zaklada..ja w domu planuje zalozyc body z dlugim plus śpioch ewentualnie bluza lub sweterek na to a na wyjscie wlasnie mam problem kumple mi mowila ze ona zakladala tak-body z krotki, body z dlugim, koszulka z dlugim, sweterek, spodenki ub półpiochy , kombinezon, kocyk

ja tez nie chce dzieck aprzegrzac, w domu mamy cieplo zimą , wiec nie wiem po co az tyle

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
kuje mnie strasznie brzuch w okolicy pępka a nawet nospy nie mam ajć... idę się położyc może to cos pomoże... czy to możliwe żeby to mały się cisnął?

do później
jak oko9lice pępka to moze faktycznie mały, gorzej jakby na dole cię coś bolało
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:57   #1034
weronika23
Zakorzenienie

na wyjscie do szpitala ja biore kaftanik spioszki i taki cieniutki komplecik welurkowy z hm spodnie i bluza i do kombinezona na glowke czapeczka i przykruje buzke pilucha flanelowa jak bedziemy przenosic do auta
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:58   #1035
EdziaO
Zakorzenienie

Agasobo ja nie odmówię kilku łyków piwa, wina ew. kremu. Od wielkiego dzwonu mam okazję ale nie żebym jakieś robiła z tego halo.

Stary 2012-09-19, 13:59   #1036
weronika23
Zakorzenienie

a po domu hmmm bodziaki i spiochy albo bodziaki krotki rekawek koszulka dlugi i jakies spodnie dresowe i skarpetki albo pajac
Stary 2012-09-19, 13:59   #1037
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
nie no wydaje mi się , ze mneij sie dzidzi zaklada..ja w domu planuje zalozyc body z dlugim plus śpioch ewentualnie bluza lub sweterek na to a na wyjscie wlasnie mam problem kumple mi mowila ze ona zakladala tak-body z krotki, body z dlugim, koszulka z dlugim, sweterek, spodenki ub półpiochy , kombinezon, kocyk

ja tez nie chce dzieck aprzegrzac, w domu mamy cieplo zimą , wiec nie wiem po co az tyle
ja zakładałam mniej noworodkowi, w domu body/koszulka z długim i do tego kaftanik+śpiochy lub pajacyk, czyli u góry 2 długie rękawy, a na nóżkach jedna długa warstwa, na spacer dodatkowo spodnie ze sweterkiem, skarpetki, rękawiczki, kombinezon, czapka, to było jesienią/zimą czyli tak jak teraz, nie ma co przegrzewać, zimą w mieszkaniu 21-23 stopnie w dzień, w nocy około 18, do kąpieli to wiadomo więcej nawet mnie pediatra chwaliła, że nie przegrzewam, córka ma 3 lata za miesiąc i miała w swoim życiu 2 razy katar i 2 razy biegunkę, żadnych innych chorób
ps. pierwsze 2 tygodnie trzymałam w rożku, później już normalnie w pościeli
Stary 2012-09-19, 14:00   #1038
weronika23
Zakorzenienie

aaa za mna chodzi dzis wino i wieczorm pewnie nie cale pol lampki sie napije a cooo
moja gin tez zaleca czerwone przy anemi

anileko ja po porodzie gabi trzymalam

mloda spala dzis tylko godzine i przed chwila wrocilysmy z kolejnaego spaceru za tooo porzadki czekaja

aaaa u nas tez byly ruskie
Stary 2012-09-19, 14:00   #1039
kaaamila1
Zakorzenienie

Mnie całkowicie odrzuciło od alkoholu.. w czerwcu do meczyku mąż kupił mi karmi i od razu po nim odwiedziłam kibelek.. od tamtej pory aż mnie mdli na myśl o alku..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:01   #1040
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do alko to ja od poczatku ciazy tzn keidy sie dowiedzialam nie miaalm w ustach alko, ale ja uwazam, ze kazdy neich robi co chce i tez nie lubie dyskusji na ten temat bo to bez sensu..sama czasem mam wielką ochote ale jakos daje rade , za to jak urodze i skoncze karmic to juz powiedzialam mezowi ze kurna kupuje cin cina albo martini i mi drinka serwujei to niejednego mmm a co tam
albo taka mrozoną wodk smakową z soczkiem..
Stary 2012-09-19, 14:03   #1041
MiciaKicia
Zakorzenienie

http://euromedicare.emc-sa.pl/pl/eur...orob-kobiecych cholera szkoda że tu porodówki nie zbudowali .. a miała być ale ktoś sie wycofał ... pojechalabym tam

Stary 2012-09-19, 14:03   #1042
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za rady co do ubioryu..bo ja zielona jestem
Stary 2012-09-19, 14:03   #1043
weronika23
Zakorzenienie

ja ubieram dokladnie takie cos tylko chlopiece gora blekitna dol granatowy ubiera sie super bo zapinane na zatrzaski i nic przez glowke http://allegro.pl/dresik-hm-sliczny-...621030239.html pod spod bedzie mial tak jak pislalam kaftanik i spiochy
Stary 2012-09-19, 14:04   #1044
EdziaO
Zakorzenienie

Ja na wyjście założę body i śpiochy, skarpetki, kombinezon(cienki lub gruby zależy od tem.) czapeczkę i cześć. Nigdy Bartka nie przegrzewałam. Ew. zasłonię go od zimnego powtarza tetrą.

Stary 2012-09-19, 14:04   #1045
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
co do alko to ja od poczatku ciazy tzn keidy sie dowiedzialam nie miaalm w ustach alko, ale ja uwazam, ze kazdy neich robi co chce i tez nie lubie dyskusji na ten temat bo to bez sensu..sama czasem mam wielką ochote ale jakos daje rade , za to jak urodze i skoncze karmic to juz powiedzialam mezowi ze kurna kupuje cin cina albo martini i mi drinka serwujei to niejednego mmm a co tam
albo taka mrozoną wodk smakową z soczkiem..
ja sie mojemu odgrażam, że jak urodze to sama flaszke wypije oczywiscie nie dam rady no ale

Stary 2012-09-19, 14:04   #1046
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Mnie całkowicie odrzuciło od alkoholu.. w czerwcu do meczyku mąż kupił mi karmi i od razu po nim odwiedziłam kibelek.. od tamtej pory aż mnie mdli na myśl o alku..
karmi jest niedobre
ja z piw lubię fortunę, reddsa jablkowego albo gingers
Stary 2012-09-19, 14:05   #1047
kaaamila1
Zakorzenienie

Hehe.. ja jeszcze nie wiem co ubieram, bo nic nie mam.. muszę wybrac się na zakupy ciuszkowe..

Anielko- już teraz wiem, że więcej karmi nie ruszę Ja również uwielbiam reddsa jabłkowego !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-19 o 14:06
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:06   #1048
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja zakładałam mniej noworodkowi, w domu body/koszulka z długim i do tego kaftanik+śpiochy lub pajacyk, czyli u góry 2 długie rękawy, a na nóżkach jedna długa warstwa, na spacer dodatkowo spodnie ze sweterkiem, skarpetki, rękawiczki, kombinezon, czapka, to było jesienią/zimą czyli tak jak teraz, nie ma co przegrzewać, zimą w mieszkaniu 21-23 stopnie w dzień, w nocy około 18, do kąpieli to wiadomo więcej nawet mnie pediatra chwaliła, że nie przegrzewam, córka ma 3 lata za miesiąc i miała w swoim życiu 2 razy katar i 2 razy biegunkę, żadnych innych chorób
ps. pierwsze 2 tygodnie trzymałam w rożku, później już normalnie w pościeli
i ja tak właśnie zrobię chyba....body z długim, pajac bawełniany, spodenki polarowe na szeleczkach i do tego sweterek oraz skarpetki, no i oczywiście kombinezon + czapajka.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:06   #1049
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ja ubieram dokladnie takie cos tylko chlopiece gora blekitna dol granatowy ubiera sie super bo zapinane na zatrzaski i nic przez glowke http://allegro.pl/dresik-hm-sliczny-...621030239.html pod spod bedzie mial tak jak pislalam kaftanik i spiochy
ale ladny komplecik!
Stary 2012-09-19, 14:07   #1050
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej
Poród rodzinny

Mój TŻ przy pierwszym nie chciał być. To ja od razu powiedziałam, że sama się boję i on nie upierał się, zrobił to dla mnie. Był mi wielką pomocą bez niego nawet nie umiem sobie tego wyobrazić. Zimna sala, obcy ludzie, ból...Jedynie ON mi pomagał swoją obecnością. Czułam, że nie jestem w tym sama. Między nami nic się nie zmieniło pod względem seksualności. Czasem sobie żartujemy jak ja wyglądałam z tym wielkim brzuchem i cycami, jak się niczego nie wstydziłam kiedy pomagał mi pod prysznicem itd Normalnie taka nie jestem. Ale wtedy wszystko znika, cały ten wstyd. Chodziliśmy na SR także wiedział czego się spodziewać. Absolutnie nie wolno mu było zaglądać od strony krocza takie było moje życzenie ale i jego. Na czas badania był wypraszany. Widziałam jak ocierał łezki kiedy krzyczałam podczas badania i wyłam. Dla mnie ten widok wiele znaczy, więcej niż wszystkie słowa. Nie było nam dane doświadczyć końca porodu bo miałam cc. Ale podczas przygotowań, tego zamieszania że szybko cięcie nie panikowałam dzięki jego opanowaniu. Podczas cięcia był za ścianą i kiedy tylko zabrali Bartka to prosto do taty.
Teraz wiem, że wolałby też czekać sobie w domu lub gdzieś za drzwiami. Ale pójdzie dla mnie, a ja po prostu nie chcę z całego serca przechodzić tego sama. I mam prawo uważam na takie fanaberieBo cały ból i tak dotyczy tylko mnie.
Edziuś, aż mi się łezka zakręciła, dla Twojego męża, super, że świadomie Cię wspierał.
Mój bardzo chce być przy porodzie i cały czas mnie namawia na sn, ale boję się trochę, że my po prostu oboje jeszcze nie wiemy jak to jest... mam nadzieję, że mój też bohatersko zostanie ze mną

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
i jeszcze zapomniałam napisać, że teraz pojechałam na IP do innego szpitala, tzn. nie tam gdzie rodziłam córkę, jak zadzwoniłam do lekarza z tymi skuraczami to kazał mi tam jechać, bo on się przniósł i tam pracuje i jestem bardzo mile zaskoczona, personel jest super, zarówno położne jak i lekarze i ordynator żartowniś no i wszyscy wiedzieli od kogo jestem i jeszcze pracuje tam położna, która przychodzi do mnie do domu, naprawdę super, już wiem, że będę tam rodzić tylko żarcie okropne i łazienki sprzed 30 lat, ale to już szczegół
najbardziej tęskniłam za córką ale teraz już wiem, że bez problemu wytrzyma te kilka dni jak pójdę rodzić, bo nie płakała za mną tęskniła i pytała, ale jak jej tż z babcią wytłumaczyli to było ok tego sie bardzo obawiałam, jak ona wytrzyma...
super lekarz
no i brawa dla Klaudii, że dała radę bez mamy

Cytat:
ja nie mam doświadczenia w tym całym ubieraniu, ale z doświadczeń mojego brata i bratowej i ich Mitusia wiem, że lepiej ubrać dziecko lżej niż przegrzewać.
Mitek urodził się w lutym, chyba po 3 dniach był już na spacerze, moja babcia biadoliła, żeby go cieplej ubierali rodzice, ale oni mówili, że nic mu nie będzie. Czasami jak wracali ze spaceru to miał zimnawe nóżki, ale nie lodowate.
Nie wiem jakie są minusy tego, ale plus jest niewątpliwie taki, że Mitek ma już 2,5 roku i jeszcze ani razu nie był przeziębiony, nie chorował na grypę, oskrzela i na żadne choroby związane z "wyziębieniem".
Niestety raz mu się przytrafiła glista ludzka, przypuszczam, że coś z psem razem pałaszowali, no i raz mu lekarka przy badaniu uszkodziła napletek no ale tak to jest okazem zdrowia.
Więc ja nie zamierzam swojego dziecka jakoś szczególnie wychładzać, ale na pewno też postaram się nie przesadzać z ubieraniem

a jak będzie w praktyce to się oczywiście okaże

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości