Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 11:52   #1111
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Co dziś na obiad macie?
jeszcze nie wymyśliłam może pieczony kurak
aaa zrobiłam musake z przepisu Soleilki - pycha

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-09-19 o 11:53
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:56   #1112
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Milupę (tylko nie wiem - jest w PL?)
Milupa to odpowiednik polskiej firmy NUTRICIA:

Ty zapewne używasz mleka Milumil??to odpowiednik polskiego Bebiko
ja używam Aptamilu z Milupy-to odpowiednik Bebilonu
Stary 2012-09-19, 11:57   #1113
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
jeszcze nie wymyśliłam może pieczony kurak
aaa zrobiłam musake z przepisu Soleilki - pycha
aczemu ja nie widziałam tego przepisu?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:59   #1114
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja ssie przez kapturki piers wiec nieleci tak dobrze tzn dlugo. Moze dlatego mam mało mleczka bo kapturki w porownaniu do moich sutkow są wieksze. Gdyby moze ssała z sutka normlanie to bym miala mleczka wystarczajaco..... niewiem juz, jest sens karmic Ją piersią nawet minimalna dla niej iloscią? bo itak po cycku chce dojadac 90-100 ml mm?
Moim zdaniem tak, bo dostarczasz jej przeciwciała.

Próbowałaś ostatnio karmić bez kapturków? Ja kiedyś się odważyłam i miałam dość chyba po półtorej doby, ale po kilku dniach spróbowałam znowu (żeby utrzymać laktację) i jeszcze mnie do krwi nie pogryzła. Podejrzewam, że laktatorem nie odciągnęłabym nic, a Róża czasem się najada tylko moim mleczkiem i śpi długo. Za to wczoraj szarpała brodawki, jakby nic jej tam nie leciało.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:04   #1115
karolka110
Wtajemniczenie

hejka
wczoraj mnie tu nie było...
szwędałam się, aż do Monachium...
musielismy z Małżem złozyć wniosek o paszport dla dziecięcia....
Lila została z Babcią w domku-cały dzień na MM...przetrwała cudownie...
a my pociągiem w te i z powrotem....zajęło nam to 8h, a miasto niby oddalone tylko o 200km...no ale załatwione....jak wracaliśmy to myślałam, że piersi mi pękną....całą noc do rana prawy mnie bolał, ale już unormował mi wszystko mały ssak...
a oto foto Lilutki do paszportu-dzieło Moje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-09-16 13.46.12.jpg (63,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-09-19, 12:07   #1116
depoison
Zadomowienie

Hello
Nocka nawet ok, chyba nie będę się jednak przenosić na tę kanapę
Małż poszedł wczoraj z Zosią na długi spacer i wrócił rozczarowany: zawsze słyszał, że za samotnym facetem z wózkiem panny sznurem - a tu nic!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zaprojektowałam sobie tatuaż Po nowym roku sobie zrobię, przeznaczę kasę z urodzin na to
poka ten projekt

Cytat:
Kurcze, nasze Dziecię jeszcze nie zauważyła, że ma rączkę ani nie dźwiga podpierając się rączkami główki, nie mamy też łez... Jak z tym u Was?
Zosia zaczęła płakać prawdziwymi łzami jak miała jakieś 3-4 tygodnie (chyba wcześnie), rączki zauważyła też już dawno temu, więc też wcześnie (wcześniej, niż jakieś tam tabele wskazują). Za to dźwiganie główki... nawet nie pytaj Już się ostatnio bałam, że pediatra nas na jakąś rehabilitację wyśle, bo dopiero teraz (niedługo kończy 3 miesiące!) raczy trzymać tę główkę dłużej, niż 5 sekund, i już się tak nie wścieka. Czasem wyprostuje przy tym jedną rączkę, najczęściej jednak opiera się na zgiętych.
Tak więc w jednych kwestiach do przodu, w innych do tyłu. Wspomnę tylko, że - może bardzo źle robię? - w żaden sposób jej nie stymuluję, niech sobie dojdzie do wszystkiego w swoim tempie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:11   #1117
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
oo następna nadrabia po łebkach poszukaj w wątku kulinarnym
Stary 2012-09-19, 12:11   #1118
phdwao
Zakorzenienie

jeju ale sie nawalczyłam z malym, tak drze sie od rana, ze juz nie miałam sił, juz chciałam go zostawic placzacego w łózeczkua z sie uspokoi sam, ale nie potrafiłam, wciaz go tuliłam, az mi plecy siadają i kolana bolą w koncu usnal-nie wiem na jak dlugo, ale maskara

pochwale sie ze wczoraj zjadlam pączka z powidłami i nic malemu nie bylo a wy jecie pączki?

Blue Jas ma łzy od 2 tygodni, czasme sie pojawiają, nie wiem o co jescxze pytalas aha głowke dźwiga, on jest bardzo zywyw wiec nia rzuca czesto

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-09-19 o 12:12
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:17   #1119
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A jak tam rosół i naleśniki?
wraz z koncem ciazy odeszlo parcie na te potrawy :P rosol jadlam tylko raz mala miseczke jak moja mama yla i nalesniki w sumie tez raz jak mamuska byla
i pomyslec ze kiedys potrafilam jsc niemal codziennie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
nie wiem o co chodzi ale Emil bardzo niespokojnie je, nie dojada porcji. Tak od wczoraj....krztusi się, mleczko mu wypływa z buzi i tyle z jedzenia łaj?
moze go gardelko boli , ewidentnie mu cos przeszkadza ze nie lyka tego..

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Wczoraj cały dzień byłam u mamy plus wizyta u teściów. Wieczorem, już w łóżku, mówię do małża: Dzisiaj nie byłam na wizażu.
A małż na to z wielką troską: Kochanie dobrze się czujesz? Ty i bez wizażu? Niemożliwe
Więc dzisiaj pierwsze co to wizaż O ile córcia pozwoli to sobie poczytam co wczoraj skrobałyście.
jak moglas nie miec czasu na wizaz. wstyd i hanba.
masz szczescie ze juz sie poprawiasz :P
wiem wiem to forum uzaleznia

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
helo

nocka fajna, maly teraz śpika, a ja czekam na kuriera z torebką Pogoda do bani, wiec bede sie bujac z Jasiem w domu cąły dzień
ahh to ta slynna torebka ktora kupilas sobie na meza imieniny?

Cytat:
witamy sie noc lepsza spała juz normalnie mimo ze miaa zatkany nosek ciezko oddycha la i dopiero jak Jej psikłam woda morska i odciagnełam to sie cieszyła chyba z pol godziny i juz oddycha normalnie. Aktuaklnie spi. Najedzona oprozniona konkretnie. Niewiem, mnie sie zdaje ze jest lepiej. Ale nie zapeszam

a ja mialam 16 wrzesnia imieniny i zapomnialam o nich niestety tz tez
aaaaa czy Waszym dzieicom tez sie cos sni złego ze placza przez sen? mojej tak i dosc czesto i wlasnie teraz tak miala
dobrze ze juz lepiej
i spoznione w takim razie wszystkiego najlepszego!
mojej niuni tez sie tak zdaza rozplakac sie podczas snu... albo sie usmieha

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
U nas pomogła mieszanka tak jak wcześniej pisałam Aphtin, Cebion i Nystatyna to wszystko połączyć i 2 razy dziennie smarować . przeszło po około 9 dniach
tylko nie wiem czy tu dostane aphtin i cebion a nystatyna tylko na recepte a juz jedna zuzylam i nie pomoglam to watpie ze mi przepisze znowu cos co nie dziala...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:18   #1120
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie, że ona nie czuje potrzeby podnoszenia się jak jest na brzuszku. Teraz, jak wsuwa piąstkę to już w ogóle No i te łezki - mam nadzieję, że nie ma nic zatkanego przy kanalikach
(...)
Kotku, Kochanie, Słońce Jeśli czujesz, że już wolałabyś odstawić Rozalkę od piersi, to zrób to. Nie zamartwiaj się i nic sobie nie wyrzucaj
Róża przy tych próbach podnoszenia stęka i płacze. Nie mam sumienia męczyć jej zbyt długo. Przy zatkanych kanalikach dziecko chyba ma stale "zapłakne" oczy - zauważyłabyś to!
(...)
Ciastuś - oczywiście jeśli uznasz, że wolisz karmić wyłącznie mm, to nie słuchaj innych.

Ja mam dość polskiej diety matki karmiącej, bo odnoszę wrażenie, że pokarmu mam mniej, niż Ty, ale jak pomyślałam, że być może po wizycie u hematologa (we wtorek) będę ją musiała zupełnie odstawić, to zrobiło mi się strasznie smutno. Wzrusza mnie ten ssaczek. Wiem, że czasem nawet po nakarmieniu butlą ma potrzebę possania piersi. No i to dostarczanie przeciwciał... to chyba najważniejszy dla mnie powód.
Stary 2012-09-19, 12:20   #1121
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
moja ssie przez kapturki piers wiec nieleci tak dobrze tzn dlugo. Moze dlatego mam mało mleczka bo kapturki w porownaniu do moich sutkow są wieksze. Gdyby moze ssała z sutka normlanie to bym miala mleczka wystarczajaco..... niewiem juz, jest sens karmic Ją piersią nawet minimalna dla niej iloscią? bo itak po cycku chce dojadac 90-100 ml mm?
Prince wiem co czujesz. Ja tez jestem kapturkowa, o odstawieniu kapturków nie ma mowy - mała jest od nich uzależniona
Przez kapturki trudno dziecku opróżnić pierś dlatego laktacja się zmniejsza. My ciągle bez mm, nigdy nie wypila nawet mililitra Czyli pewnie póki co jej starcza. Myślę ze gdybym zaczeła dokarmiac mm, to laktacja byłaby u mnie jeszcze słabsza.

Cytat:
u nas dźwiga główkę ale nie podpiera się jeszcze na przedramionach, a niby już powinien, ma ciężka główkę i może dlatego, łzy już są dawno, rączki nie ogląda choć wie że ja ma, potrafi świadomie chwycić zabawkę albo mojego palca, jedną z jego zabaw jest chwytanie i puszczanie palca, potrafi tak w kółko kilka minut a jak jest bardzo głodny to chwyta mnie za bluzkę i mocno trzyma tak jakby się bał że mu cycka zabiorę

tak jak pisze agunia każde dziecko rozwija się w swoim tempie i narazie nie ma co się martwić
Moja tez lubi trzymac nas za palce. A noszona w nosidle chwyta za ubranie, fajne to.

Cytat:
Samą główkę też dźwiga. Wszystko przez tż, bo coś wczoraj rzucił, że Mała jest w tyle, a potem, że mam się nie przejmować Tylko mnie zdenerwował.
za wcześnie tez nie dobrze - dziecko mojej koleżanki b. wcześnie zaczęło podnosić główkę i z tego powodu ma juz rehabilitację (zwiększone napięcie mięśniowe)

Cytat:

Wspomnę tylko, że - może bardzo źle robię? - w żaden sposób jej nie stymuluję, niech sobie dojdzie do wszystkiego w swoim tempie
Ja tez zbytnio nie stymuluję bo i tak jestem sterroryzowana jej płaczem i marudzeniem. Mówię Wam, lepiej jej nie denerwować

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-09-19 o 12:22
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:31   #1122
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wiesz co, ja już nie patrzę na te ilości odciągane laktatorem, moim zdaniem są one zupełnie niemiarodajne. Bo by mi wychodziło, że Luśka najada się regularnie zjadając około 60ml albo i mniej, a to raczej niemożliwe. I czasem bywa tak, że mam cyca ewidentnie pełnego a laktatorem odciągam ledwo co. ...
u mnie to samo. nieraz z pelnej piersi odciagne raptem 70 a mala sie najada wiec chyba mam tego mleka na styk po prostu i jej wystarcza

Cytat:

Kurcze, nasze Dziecię jeszcze nie zauważyła, że ma rączkę ani nie dźwiga podpierając się rączkami główki, nie mamy też łez... Jak z tym u Was?
moja tez nie widzi raczki a jak sie dzwiga to ewidentnie podpiera sie na prawej rece a lewa olewa musze ja pilnowac zeby rozno raczki kladla i podpierala sie na dwoch i patrzy w prawa strone ciagle mimo ze ja przekladam tak zeby patrzyla na lewno... ehh nie wiem co z tym zrobic.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

A potem idę z dziewczynkami na spacer, bo pogoda jest piękna i trzeba korzystać
ehh zazdraszczam bo u nas pogoda z kaszany od poniedzialku pada.. i to pada godzinke nie pada i znowu leje i tak calyy czas.

Cytat:
przepraszam Mamcia ale

kiedyś szukałam info o pleśniawkach i dużo osób poleca przetrzeć buźkę osikaną dziecięcą pieluchą, niby to jakiś babciny sposób
no ladnie ja zarzygana siedzialam cale cyce stanik bluzka i spodnie w rzygach a Tobie do smiechu

co do sposobu z moczem to slyszalam o tym i jak nic nie pomoze to chyba siegne po te radykalne srodki bo jak to mowia.. "tonacy brzytwy sie chwyta"

Cytat:
bo albo nie nadrabiasz albo nadrabiasz po lebkach

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a oto foto Lilutki do paszportu-dzieło Moje
super zdjecie a niunia slodka!

Cytat:
jeju ale sie nawalczyłam z malym, tak drze sie od rana, ze juz nie miałam sił, juz chciałam go zostawic placzacego w łózeczkua z sie uspokoi sam, ale nie potrafiłam, wciaz go tuliłam, az mi plecy siadają i kolana bolą w koncu usnal-nie wiem na jak dlugo, ale maskara

pochwale sie ze wczoraj zjadlam pączka z powidłami i nic malemu nie bylo a wy jecie pączki?

Blue Jas ma łzy od 2 tygodni, czasme sie pojawiają, nie wiem o co jescxze pytalas aha głowke dźwiga, on jest bardzo zywyw wiec nia rzuca czesto
ja jem wszystko
moze to od nadmiaru wrazen wczorajszego dnia? w koncu gosci mialas :/
moja prawdziwymi lzami zaplakala moze z 2-3 razy a tak to udaje ze ryczy i wcale jej lzy nie leca :P

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Prince wiem co czujesz. Ja tez jestem kapturkowa, o odstawieniu kapturków nie ma mowy - mała jest od nich uzależniona
Przez kapturki trudno dziecku opróżnić pierś dlatego laktacja się zmniejsza. My ciągle bez mm, nigdy nie wypila nawet mililitra Czyli pewnie póki co jej starcza. Myślę ze gdybym zaczeła dokarmiac mm, to laktacja byłaby u mnie jeszcze słabsza.
ja tez jade na kapturkach caly czas i tez nie ma opcji zeby bez :P
ale moja jak jest glodna to tak sie zassie ze szok i raz dwa piers sie robi mieciutka, a nie raz na poczastku jak zaczyna ssac i np spadnie jej ten kapturek to mleko pod cisnieniem tryska nie raz dostala po twarzy
no i z drugiej piersi tez mi leci pod cisnieniem jak zaczynam karmic.

__

Witam sie w poludnie troche z niunia dzisiaj poleniuchowalysmy w lozku, rano tzta wyprawilam do pracy i wrocilam do lozeczka hi hi teraz wstalam i zjadlam sniadanko

nocke mialysmy kiepskawa mala jak obudzila sie o 22.30 tak nei spala do 00.30 a ja juz ledwo na oczy widzialam no ale usnela pozniej pobudka o 5 pojadla i po 6 stekla bo ja gazy meczyly ale nie obudzila sie spala dalej no i pobudka 7.45
teraz gada do waszki z karuzelki pewnie opowiada jej co jej sie snilo

Amelcia
Stary 2012-09-19, 12:40   #1123
agunia82
Zakorzenienie

ja małej też nie stymuluję, główkę sama z siebie nauczyła się podnosić, chociaż na brzuszku kładłam ją strasznie rzadko, bo od razu był ryk. Teraz też kładę na brzuchu jak mi się przypomni

Cytat:

tak
ja omijam tylko kapustę (niestety nadal źle działa na małą), orzechy i winogrona (chociaż wczoraj odważyłam się zjeść 3 winogronka - szaleństwo )

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

moja tez nie widzi raczki a jak sie dzwiga to ewidentnie podpiera sie na prawej rece a lewa olewa musze ja pilnowac zeby rozno raczki kladla i podpierala sie na dwoch i patrzy w prawa strone ciagle mimo ze ja przekladam tak zeby patrzyla na lewno... ehh nie wiem co z tym zrobic.
kłaść w łóżeczku główką raz w jedną raz w drugą stronę, nosić tak, żeby wszystkie ciekawe rzeczy znajdowały się po lewej stronie, kłaść wszystkie zabawki po lewej stronie, stawać z jej lewej strony. Ale pilnować się, żeby sytuacja się nie odwróciła, bo neurolog mi powiedziała, że jak przesadzimy to moment i tylko lewa strona będzie cacy, a w prawą się nie będzie chciała obracać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:45   #1124
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
bo niedokładnie czytasz

Cytat:

Ojjoj, mam nadzieję, że pośpi
Jeszcze nie jadłam pączka, ale bardziej ze względu na wyrzuty sumienia wobec mojego sadełka niż kp.
Może moja za mało płacze, dlatego nie ma łez

Cytat:
Moja tez lubi trzymac nas za palce. A noszona w nosidle chwyta za ubranie, fajne to.

za wcześnie tez nie dobrze - dziecko mojej koleżanki b. wcześnie zaczęło podnosić główkę i z tego powodu ma juz rehabilitację (zwiększone napięcie mięśniowe)
Moja lubi chwytać nas za palce, ciuchy, trzymać grzechotkę, ale nade wszystko lubi trzymać moje włosy

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ja tez zbytnio nie stymuluję bo i tak jestem sterroryzowana jej płaczem i marudzeniem. Mówię Wam, lepiej jej nie denerwować
Tez tak często mam

Cytat:
Witam sie w poludnie troche z niunia dzisiaj poleniuchowalysmy w lozku, rano tzta wyprawilam do pracy i wrocilam do lozeczka hi hi teraz wstalam i zjadlam sniadanko

nocke mialysmy kiepskawa mala jak obudzila sie o 22.30 tak nei spala do 00.30 a ja juz ledwo na oczy widzialam no ale usnela pozniej pobudka o 5 pojadla i po 6 stekla bo ja gazy meczyly ale nie obudzila sie spala dalej no i pobudka 7.45
teraz gada do waszki z karuzelki pewnie opowiada jej co jej sie snilo
U nas poranek podobny z tym, że tz sam się do pracy wyprawia Oj, te gazy maluchów, nas też męczyły trochę rano

No ja też niczego wielkiego nie robię, żeby stymulować rozwój, a już myślałam, że powinnam. Dzięki Dziewczyny
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:52   #1125
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
kłaść w łóżeczku główką raz w jedną raz w drugą stronę, nosić tak, żeby wszystkie ciekawe rzeczy znajdowały się po lewej stronie, kłaść wszystkie zabawki po lewej stronie, stawać z jej lewej strony. Ale pilnować się, żeby sytuacja się nie odwróciła, bo neurolog mi powiedziała, że jak przesadzimy to moment i tylko lewa strona będzie cacy, a w prawą się nie będzie chciała obracać
staram sie jak moge ale ona uparta i tak patrzy w druga strone, nawet jak lezy na brzuszu i patrzy sie w prawo a ja jestem z lewej strony i ja wolam, to na chwile sie odwroci i zaraz wraca do pozycji wyjsciowej.
no i martwi mnie to ze tylko na tej prawej rece sie podpiera ta lewa jakby jej ucieka.
jak bede w polsce to poprosze zeby moj znajomy rehabilitant na to spojrzal jak sie nic nie poprawi.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 13:04   #1126
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zdarzyło mi się, bo zapomniałam, że dodaje się do nich mleko. Na szczęście tylko raz, czy dwa, bo po tych "powidłach" sama na ogół mam uczulenie, a nie chcę, żeby mała je po mnie przejęła.
Stary 2012-09-19, 13:11   #1127
Mandragorrka
Zakorzenienie

Amelka od jakiegoś czasu śpi więc ogarnęłam mieszkanie i z błogim uśmiechem rozsiadłam się przed kompem Nic nie zdążyłam zrobić bo zadzwoniła teściowa. Najpierw wypytała o Amelkę, a jak się dowiedziała, że śpi to poprosiła o znalezienie noclegów w Zakopcu. I tak minęła mi cenna godzina, którą mogłam przeznaczyć na wizaż

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

No to powizażowane, Amelka się budzi

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:28   #1128
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
potrafi świadomie chwycić zabawkę albo mojego palca, jedną z jego zabaw jest chwytanie i puszczanie palca, potrafi tak w kółko kilka minut a jak jest bardzo głodny to chwyta mnie za bluzkę i mocno trzyma tak jakby się bał że mu cycka zabiorę
Palec i bluzkę, albo brzeg stanika do karmienia łapała już kilka dni po narodzinach. Szybko zaczęła też łapać butelkę. Nie przyznałam się Wam przedwczoraj, że jak się spieszyłam do lekarza, a ona leżała ukosem na mojej poduszce i zgłodniała, to włożyłam jej butlę w buzię i tylko obserwowałam. Trzymała! Potem zapakowałam ją do nosidła i poszłam do lekarza. Po tym "karmieniu" NIE ULAŁA!

Rączki wyciąga do misiów z karuzelki często, do pokazywanej zabawki z pozytywką czasem, a do innych wcale. Bywa, że chyba świadomie taką grającą dotknie, ale łapie na pewno nieświadomie.
Bawi mnie radosne oczekiwanie w oczach , jak tą karuzelkę nakręcam.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Pumcia, Kasik - życzę bezbolesnego leczenia ząbków!
Stary 2012-09-19, 13:49   #1129
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Milupa to odpowiednik polskiej firmy NUTRICIA:

Ty zapewne używasz mleka Milumil??to odpowiednik polskiego Bebiko
ja używam Aptamilu z Milupy-to odpowiednik Bebilonu
tak, milumil - taki. A czym one się właściwie różnią? bo nawet nie wnikałam

Cytat:
o, to, to Jak mała wrzeszczy, to staram się uspokoić, jak z kolei jest w dobrym nastroju - nie ruszam, by nie spowodować kolejnego wybuchu

blueberry88 -ja stwierdziłam, że stymulować będę, jak mała się zrobi bardziej kumata i bedzie jej można np. pokazywać książeczki

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Palec i bluzkę, albo brzeg stanika do karmienia łapała już kilka dni po narodzinach. Szybko zaczęła też łapać butelkę. Nie przyznałam się Wam przedwczoraj, że jak się spieszyłam do lekarza, a ona leżała ukosem na mojej poduszce i zgłodniała, to włożyłam jej butlę w buzię i tylko obserwowałam. Trzymała! Potem zapakowałam ją do nosidła i poszłam do lekarza. Po tym "karmieniu" NIE ULAŁA!
wow, nieźle! moja takiej sztuki nie potrafi

Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6173 [640x480].jpg (73,5 KB, 40 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:51   #1130
nadalka
Zakorzenienie

mamcia może kładź ją do spania na boczku żeby miała główkę w tą drugą stronę?
bo my naszą zawsze kładliśmy na prawy bok i podcvzas karmienia zawsze obracała główkę w prawo co mnie strasznie drażniło, i teraz kładę ją na lewym boczku do spania i jest spora poprawa
Stary 2012-09-19, 13:59   #1131
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja małej też nie stymuluję, główkę sama z siebie nauczyła się podnosić, chociaż na brzuszku kładłam ją strasznie rzadko, bo od razu był ryk. Teraz też kładę na brzuchu jak mi się przypomni
u nas to samo

Cytat:
Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
co za pajacyk taki hmmm niedepoisonowski starszy syn byłby zachwycony gdybym młodemu coś takiego ubrała
rozumem że to na halloween?
Stary 2012-09-19, 14:04   #1132
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

Jej się to udaje czasami, ale dobre i to.

Takiego pajacyka bym córci nie założyła.
Stary 2012-09-19, 14:05   #1133
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm na pewno ceną
choć ja za 800 g Aptamilu zapłaciłam chyba koło 10 więc nie jest źle....
ale podobno w PL Bebilon niekiedy jest korzystniejszy dla Maluszka i jego kupek niż Bebiko, ale skoro Zosia nie ma takich problemów i Milumil jej służy....ja kupiłam Aptamil, bo moja jednak problemy brzuszkowe miewa....

a propos....czy możliwe, że problemy z brzuszkiem ma tylko po KP???
wydaje mi się, że wczoraj się super wypróżniała po MM, bez problemu, wieczorem pojadła mojego mleczka, usnęła i się biedna wiła...i dziś znów...dałam jej MM i kupka poszla....

pochwale się jeszcze Lilunią, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-09-17 12.59.04.jpg (133,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-09-19, 14:31   #1134
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

zarabisty
chyba sie w piatek przejde do primarka ;P

Amelcia
Stary 2012-09-19, 14:31   #1135
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

o, to, to Jak mała wrzeszczy, to staram się uspokoić, jak z kolei jest w dobrym nastroju - nie ruszam, by nie spowodować kolejnego wybuchu

blueberry88 -ja stwierdziłam, że stymulować będę, jak mała się zrobi bardziej kumata i bedzie jej można np. pokazywać książeczki

uroczy ten pajacyk mój mąż byłby zachwycony

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:32   #1136
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
mamcia może kładź ją do spania na boczku żeby miała główkę w tą drugą stronę?
bo my naszą zawsze kładliśmy na prawy bok i podcvzas karmienia zawsze obracała główkę w prawo co mnie strasznie drażniło, i teraz kładę ją na lewym boczku do spania i jest spora poprawa
musialabym sprobowa choc ona zwykle spi na pleckach..

Amelcia
Stary 2012-09-19, 14:32   #1137
nadalka
Zakorzenienie

Karolka nie wiem jak z brzuszkiem na mm bo w sumie nie mieliśmy problemów z nim, ale z kupkami był jakiś czas problem. Mega zatwardzenie że i termometr ledwo pomógł to wycisnąć. i to na bebilonie. Ale teraz jest Super. Żadnych problemów nie ma no i kończę dzisiaj bebilon i całkowicie przechodzę na bebiko.
Nie koniecznie bebilon jest korzystniejszy, to wszystko zależy indywidualnie od dziecka. Jednemu nie przypasuje bebilon a nan za to będzie super - który niby (bo nie sprawdzałam składu) ma większą ilość żelaza.
Stary 2012-09-19, 14:32   #1138
koglus
Rozeznanie

hejka,
dzis poszlam na kontrole wagi do pediatry, bo Oskar Robi duzo kup i sie martwilam czy mi przybiera na wadze.W zeszlym tygoniu wazyl 4130g (waga mu spadla po porodzie ) a dzisiaj 4770g troche bylam w szoku ze w tydzien przytyl ponad 600gram. Ale jestem juz spokojniejsza ze wszystko w normie.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:34   #1139
nadalka
Zakorzenienie

Mamcia to chociaż spróbuj przez jakiś czas. Może przyniesie to poprawę w razie co kocyk pod plecki żeby się nie "sturlała"
Stary 2012-09-19, 14:41   #1140
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
zarabisty
chyba sie w piatek przejde do primarka ;P
Super
Byłam w Primarku w sobotę, ale u nas takich pajaców nie było

Jesteśmy po spacerku, trochę chłodnawo jest, ale w słoneczku nawet całkiem przyjemnie
Mama wysyła nam dziś paczkę i właśnie dzwoniła co mi dopakować-w sensie jakie słodycze Stanęło m.in. na rafaello-bo bez czekolady, a do tego tż nie lubi kokosa, więc wszystko będzie dla mnie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości