|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
U mnie kiepsko, jest przyrost +1,5kg nie wiadomo skąd w ciągu 2 dni. A jem tak, jak zwykle. Do tego spore problemy żołądkowe... trzymajcie kciuki żeby waga jednak spadła. Chwilowo jest 58,5kg.
|
|
|
|
#3422 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no trudno - tak bywa a moze @ się zbliżanie ma sie co zrażać i nie tracić motywacji, pewnie zaraz coś spadnie ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() cel osiągnięty
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeraża mnie ta cisza.
Mam dziś P a w lodówce tylko wieśniak i jogurt. I co ja mam sobie na obiad zjeść?? Hej, czy to dziś miała być keksówka w gazecie? Chyba przegapiłam.
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo z zawartoscia lodowki, EMNE
O, dobrze, ze przpomnialas o keksowce.
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
III
((((((((((((((((((((((( to ja obżartuch ucztowy no i z domu wymiotło wszystko co w smaku było słodkie, nie mam do sibie już siły, nawet dziecku kinderki zjadłam jak uczte w nd odpuściłam to ok, codziennie lecę przykładnie , potrafię zrobić 2-3 dni proto w tygodni a jak wiem że mam ucztęto czuję jakieś pschychiczne przyzwolenie no i ruszam jak huragan po którym pustoszejom moje półki , wiem Krucha że we mnie wierzyłas jak też myślałam że się uda , ale samo życie mam tylko nadzieję że to już koniec uczty
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej w Ciebie wierze, tak latwo Ci nie odpuszcze tej wiary, nie mysl sobie
![]() Zdecydowanie ma to podloze psychologiczne - otwierasz sobie jakas furtke w mozgu i plyniesz.... To jest wlasnie najgorsze, bo ja mam tak samo. Np. z papierosami, jak rano sobie na jednego pozwole, to potem pale drugiego do kawy, trzeciego po drugim sniadaniu, czwartego z kims, bo skoro pali to ja tez, piatego przed wyjsciem z pracy. No bo skoro zapalilam pierwszego, to co mi te kolejne piec. A obiecalam sobie gora dwa dziennie. I dupa... I boje sie, ze u mnie z ucztami bedzie jak u Ciebie, bede zrec caly dzien. No ale, jak na razie musimy sobie poradzic z Toba - u Ciebie to jest glownie na slodkie?
|
#3427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale co do furtki masz racjea na ucztach bedziemy żrećrazem , zawsze to przyjemniej ja fajek nie palę od 4,5 roku ale od tamtej pory ani szt wiem że jeden rozwalil by wszystko i wróciłabym do nałogu jak nic i to samo ze slodkim , nie ważne co ważne ze duzo
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam... mogę kilka dni nie jeść niczego słodkiego w smaku, ale jeden serek wiejski ze słodzikiem i zaczynam wszędzie wciskać słodzik... :/
Dzisiaj mój żołądek ma się lepiej, rano zjadłam owsiankę z łyżeczką lnu mielonego odtłuszczonego (nie krzyczcie, wiem, że nie można, ale on aż tak strasznie nie wygląda jeżeli chodzi o wartości odżywcze, a to tylko 5g no i w ramach leczenia podrażnionego żołądka, swoją drogą paskudne toto). Teraz właśnie wchłonęłam obiad - 1/4 "pieczonego klopsa" czyli 500g mięsa mielonego z indyka, przyprawy do ziemniaków, 3 jajek i 6 łyżek otrębów owsianych zapieczone w keksówce (oczywiście 1/4 z tej porcji). |
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to kurcze, musisz znalezc taka motywacje do slodyczy, jak do fajek - ale z drugiej strony haslo "Uczta" pozwala na zarcie, wiec to nie jest kwestia zakazania tego calkowicie... Moze jakbys 2 tygodnie w ogole nie robila uczty? ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w planach pierogi leniwe, czyli skrobia, twaróg, jajo, słodzik i gotowane w wodzie... ale to jak zastój minie. Czyli w daleeekiej przyszłości najprawdopodobniej.
Właśnie wcinam kalafior na surowo i zjadłam 2 kotleciki sojowe ugotowane w wodzie z przyprawami. |
|
|
|
#3431 |
|
Rozeznanie
|
fasolka,
Z Waga u mnie lipton ana calej lini, nawet na nią nie wchodzę bo po sobie czuje, że spuchłam. ![]() Miałam isc do gina.. teraz kombinuję jak to zrobic by ta wizyta jednak sie odbyła po weekendzie gdyż jeśli nie załatwię tego teraz to będę mogła pójśc dopiero po 6 października. Muszę coś zatem wymyślic na dniach. Na zachętę do dietkowania zrobiłam sobie dziś iście krolewską ucztę; od rana wędlina z serkiem z dodatkiem octu balsamicznego, kanapki z serkiem homo i wędliną, na obiados żurek na maslance z dwoma jajcami na twardo i wędliną i i i uwaga KARBONATKI te co cierpią na brak papu w lodówce zapraszam: karbonatek zostalo co namniej 10 ![]() Miłego
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
Witam chudzinki dzisiaj w biedronce jako produkt dnia jest Hoop cola zero 2 litry za 1,19zł
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
Dukanki Drogie,
jutro minie miesiąc odkąd jestem na diecie... przypomniałam sobie, jak fajnie jest chudnąć bardzo dobrze się czuję, nic mnie nie boli, mam mniejszą zadyszkę, spodnie z tyłka spadają.Część z Was pamięta, jak chciałam rzucać dietę z powodu zastoju-dobrze, że tego nie zrobiłam. Odkąd jadę 5/5 chudnę ekspresowo. Przez miesiąc (bez jednego dnia) schudłam 10,5 kilograma!!!
|
#3434 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do gazetki to za dwa tygodnie będzie forma do babki z wewnętrznym kominem a za miesiąc kwadratowa forma taka sernikowo-biszkoptowo-cośtam. Muszę obie dorwać bo sa bardzo przydatne. Już coraz bardziej przekonuję się do pieczenia wszystkiego co tylko się da w silikonie. Ale przyznać trzeba że gdyby nie te formy to w gazetce nie ma kompletnie nic ciekawego. Cytat:
Cytat:
Zwykle schodziłam po 5 kilo na miesiąc i było mi z tym super, ale od 6 tygodni mam zastój. Już postanowiłam, że jeśli po @ się nie ruszy to przechodze na 5/5, mam już serdecznie dość czekania. Ale miałam dziś uciechę. Mój szef nigdy wcześniej nie wspomniał słowem o moim odchudzaniu (tylko szefowa raz wspomniała, ze ładnie schudłam), tym większy był dla mnie dziś szok. Około godziny 10 szef wstał od swego biurka i oznajmił że idzie na śniadanie. Następnie mówi do mnie coś takiego: - "Ty też zjedz jakieś śniadanie bo w końcu mi tu znikniesz."
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam oczywiście zastój, ale dziwne nic po 3 dniowym obżarstwie ![]() zrobiłam dziś maślane bułeczki z kociega bloga i mi nie wyszły |
|
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Tak-jadę Mel B na ramiona + zadek, shreda z Jillian, petardę z Chodakowską, pakernia* + skakanka
w planach mam jeszcze hula-hoop ![]() * po polskiemu to jest siłownia
|
#3437 | |||
|
Rozeznanie
|
ale zamotana jestem , naszykowałam sobie jutro do pracy paprykę i wrzuciłam juz do lodówki żeby ją tylko jutro wziąźć i wyjśc , a ja mam jutro proto czwartek i co ..........zjadłam paprykę żeby się nie zmarnowała, dopchałam dwoma wieśniakami z dodatkiem otrębów popiłam colą zero i siedze i sapię
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski: ale jak to 10,5 w jedne dzień?---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
no to ostro pociskasz, no i są efekty
|
|
#3438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
to ile czasu dziennie cwiczysz ?
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
U mnie na śniadanie Krabonatki sztuk dwie bo taka glodna byłam, że hej. Nie wiem czy się najadłam, to się okaże jeśli ssanie minie. Wiecej do jedzenia na dziś to już standardowo: żurek i kanapki. Wieczorem reszta Karbonatek. Co do tych kotletów, to wydaje mi się, że każdy musi znaleźc swój ich smak. Mnie jeszcze tak dobre jak te nie wyszły, serio serio ale dodałam do nich cebulę, majeranku i więcej niż zazwyczaj soli. A ja z reguły mało sole czytaj nic. a jak już coś, to szczyptę szczypty. ![]() U mnie leje jak z cebra. nie dobrzem bo miałam zamiar po pracy pospacerowac, a tu wychodzi na to, że nie mam za bardzo warunków. lece może coś nadrobię ![]() Spadkowym gratuluję, zastojowym kibicuję. Emne trzeba było prawdę powiedziec, że jadasz te śniadania bo jadasz, nie?![]() Nie mam pomysłu co na jutro zrobic, żurek ok, ale co poza tym? może jakieś naleśniki z serkiem na słodko
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
II
Bry Informuję że po tygodniowym obżarstwie nutelką w wersji XXL spadek całe 0,5 kg Nieprawdopodobne bo to już drugi tydzień notuje tendencję spadkową a zwykle mam po spadku wzrost lub w najlepszym wypadku zastój ,tak że jestem happy... Nutelką się obżeram w ramach stresu zwiazanego z nowym miejscem pracy i na pewno do końca tygodnia będę to czynić, zaraz idę do Netto uzupełnić zapasy... Niestety nie dam rady się powstrzymać...U mnie pogoda po wczorajszym deszczu już lepsza choć zimnawo...Trufelka- ja mam ochotę na te karbonatki, chyba sobie w weekend zrobię
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej Gwiazdy ja dzis na proto , własie wciągam śniadanko chlebek wędlinom i wieśniaka (co byśmy bez nich zrobiły ) i Truflowa dzięk iza podsunięcie pomysłu - TAK ja też chce dziś naleśniki a z jakiego przepisu korzystasz ?życze udanego dnia i dużo słoneczka, u mnei właśnie wychodzi ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- no Milenka tzn że musisz jesć baaaaaaaaaaardzo dużo nutelki bo ona dla ciebie jest odchudzająca no i dobrze, cięsze się że kg leca i że się odezwałaś
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam się trzymacie? Widze, ze wszyscy disiaj ladnie, spadki, bez narzekania i przykladnie ![]() Zrobilam wczorj klopsy wolowe z sosem z wiesniaka, mleka i maizeny - matko, jaki z tego cudowny sos wychodzi, jak serowy ![]() Wiesniak jest po prostu cudem natury
|
#3444 | |||
|
Wtajemniczenie
|
II
Cytat:
Nie wiem skąd ty masz na to wszystko czas. Przy takim wysiłku nie dziwię się takiemu ogromnemu spadkowi. Ty nawet diety byś nie potrzebowała, przy tylu ćwiczeniach i tak byś z wagi leciała. Cytat:
![]() Na przykład dziś nie mam pojęcia kto mi sprzątnął sprzed nosa całą puszkę rybną, pomidora, dwie kromki chleba dukanowego, wędlinę i plaster sera piórko i dodatkowo wypił moją herbatę. No jak tak można złodziejstwo się szerzy. ![]() Cytat:
O naleśniki. Dawno nie było. Zrobię na weekend. Ja robię z przepisu PaniDukanowej. Nie u mnie ale czekam cierpliwie.
|
|
|
#3445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Milenka ciesze sie ze zyjesz ![]() Emne jak to, że sniadań nie jadasz? ![]() lece, bede jutro
|
|
#3446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() fasolinno: dziennie około godzinę-półtorej, za wyjątkiem wtorków i sobót. czyli pięc razy w tygodniu. ćwiczę to na co akurat mam ochotę ![]() Aha, i ja całkowicie wyeliminowałam skrobię, kakao, słodzik i mleko w proszku-myslę, że to główna przyczyna tak dużego spadku
|
|
#3447 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Nie do końca jestem nowa, gdyż, otóż, ponieważ czytuję wasze wpisy od niedzieli i już byłam raz 'zdukowana' hahah. Mam nadzieję, że mogę dołączyć do waszej społeczności;D razem raźniej
|
|
|
|
#3448 | |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam naleśniki dukanowej, pierwszy porażka , drugi się rozwalił przed trzecim przetarłam patelnię recznikiem papier z odrobiną tłuszczu no i wyszedł cudny i smaczny
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
Fasolinno: niestety, powiem Ci, że to własnie moje zamiłowanie do słodkiego doprowadziło mnie do tej diety. Zresztą, nie wiem czy mój wcześniejszy zastój nie był przypadkiem spowodowany namietnym jedzeniem dukanowych pralinek (a nie rytmem 1/1...).
Więc stwierdziłam, że jak dieta, to dieta. Chcę się oduczyc jedzenia słodyczy, żeby po przejściu na III fazę mnie nie kusiło. Nie robię niczego do czego potrzebna byłaby skrobia, mleko w proszku ma jak dla mnie wstretny smak i za dużo węgli, za kakao i tak nie przepadam... aha, ja w ogóle nie piję żadnych ciepłych napojów, kawy nie piłam jeszcze nigdy (mam 25 lat), więc słodzik jest zbędny. Ostatnio robiłam sernik, ale bez słodzika... wyszedł taki pieczony twarogowy placek, mi smakował. A Ty coś ćwiczysz?
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Karmelku, podziwiam Twoja samozaparcie do sportu
Nie dosc, ze dieta to ekszcze cwiczenia. Ja niestety jestem asportowa. Moze jaks chudne to dla ujedrniania cos pocwicze, w ca watpie, no ale... A dzisiaj przedstawiam Wam dukanowa pizze
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

a moze @ się zbliża
Ja sie nie odzywałam, ale czytałam... Dzisiaj się dopiero zważyłam od początku diety i zaskoczenie już jest 55,04
jak planował Dukan do 20 września! Mimo 2 ciastek! w spooorej ilości jakie pożarła w chwilach zwątpienia 
klask i:
((((((((((((((((((((((( to ja obżartuch ucztowy