Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 17:52   #2101
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Ja jestem dzisiaj jakaś padnięta. Chodzę i ryczę cały czas, aż sama siebie przerażam, bo czasami zupełnie bez powodu, po prostu siedzę i wybucham płaczem. TŻ ma niezły ubaw ze mnie, a ja czuję, że wykończą mnie te hormony.

Zamówiłam wyposażenie do łóżeczka. Okazało się, że szyją wszystko na bieżąco na zamówienie, więc do odbioru mam dopiero w piątek. Tak w ogóle to firma ma sprzedaje również swoje produkty na allegro, więc polecam:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7423110

Naprawdę cudeńka mają. Dzisiaj widziałam na żywo część tych materiałów i są przepiękne.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
wstawiam zdjęcia Szymonka
Witamy w domu! Szymuś jaki piękny.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

A ja dam Wam padniętą Melcię.. Moje Słonko najukochańsze
Jak ja uwielbiam tę Twoją księżniczkę.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za troske

Urodzilismy o 10.50 przez cc w koncu... Trzeba bylo je mocno wymuszac na lekarzach.

Malutki ma 4059 i 59 cm Jest taki cudny, juz go karmilam i teraz lezy mi caly czas na piersi od porodu.

A porod byl strasznyyy, tyle godzin meczarni, tyle dawek znieczulenia, a skurcze pod koniec takie, ze wrzeszczalam i plakalam, a rozwarcie nic...
W koncu przy 9 cm, glowka zle sie wpasowala i nie chciala wejsc.
Robilam wszystko - chodzenie, kolysanie biodrami, pilka, pozycja na kolanach... I nic Bo dodatkowo caly czas fragment szyjki byl jeszcze zachowany i nie przepuszczal tej glowki. Urodzil sie ze spiczasta glowa

Niestety CC tez bylo dla mnie okropne Teraz leze z malutkim na piersi, ale rana juz tak boliiii. Tak jak cale wnetrznosci

Ale grunt, ze skonczyly sie wtedy te skurcze i ze mam juz swojego synusia u boku
Jaki duży chłopak!!! Gda gratulacje dla Ciebie i męża! Życzę szybkiego powrotu do formy po cc.
Stary 2012-09-19, 17:56   #2102
lidka0308
Zadomowienie

Dzień dobry!

Dzisiaj już czuję się dobrze, pospałam sobie w nocy solidnie, brzuszek też mniej boli. Teraz tylko proszę Lili, żeby grzecznie posiedziała w środku jeszcze te dwa tygodnie, żebym znowu na wariata nie musiała jechać do szpitala i robić zamieszania z nieplanową cesarką, oby chociaż w tym temacie posłuchała się mamy

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Heloł
Dopiero znalazłam chwilę aby napisać, bo o nadrobieniu chyba nie mam co marzyć
Mój mały terrorysta chwilowo śpi, ja się wykąpałam pod swoim prysznicem i pachnąca się witam z Wami
Jak już Anusi napisałam nigdy więcej dzieci. W czasie parcia zastanawiałam się jak wybłagać kastrację czy choć podwiązanie jajowodów To nie dla mnie na 100 %.
Ogólnie poszło szybko, bo przed północą odeszły mi wody. Spałam i nagle otworzyłam oczy z miną "ale o co chodzi" a tu chlup. Wyskoczyłam z wyra a tu się leje.
Poszłam się wykąpać, poskromić bandziora. Skurczów nie miałam. Pojawiły się gdzieś po godzinie, przed 2-gą byliśmy w szpitalu. Trafiliśmy na super położną, gdzieś do 4.30 było fajnie. Uśmialiśmy się z porodówkowych opowieści. Skakałam na piłce, chodziłam. No ale wszystko co dobre... Zaczęły się mocne skurcze, rozwarcie było na 6cm. Łaziłam, poszłam pod prysznic, ale z minuty na minutę było gorzej. Nie będę opisywać tu szczegółów, ale co się nawyzywałam to moje, lekarz się uśmiał ze mnie gdy prosiłam aby wyjeli małego na siłe bo mi dupę rozerwie. Takie wrażenie miałam. Po 7-ej miałam 10cm i 5 partych i poszłooooo. Lekko mnie nacięła położna, bo było ryzyko że pęknę w starej bliźnie.
2 godziny leżeliśmy jeszcze na porodówce z Matim i wtedy dopiero poczułam że było warto. Pierwsze chwile to była po prostu ulga że wyszedł a nie radość że jest.
Ogólnie po tych 2 godzinach chodziłam już. Pokarmu mam dużo. Mateuszek ślicznie je. Mały nerwusek z niego jest. Po tatusiu chyba, no bo nie po mamie

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

No i gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym mamusiom
Widzę że wysyp był
Postaram się w miarę nadrobić a od jutra być na bieżąco.
Witamy! a z tym rodzeniem to się nie zarzekaj, teraz też antykoncepcja była w użyciu i co?

Cytat:
Jestem wykończona

Od rana Mała miała niefajny humor.. Jednak ładnie jadła, kupki robiła i spała. Po spacerze obudziła się z rykiem. Dosłownie! To był ryk, jakby Ją ze skóry obdzierali. I w sumie cały czas tak wyje[!!!] od 17.. Jest strasznie zmęczona, ale usypia na 5minut, po czym budzi się znowu z takim wyjcem..
Nie mam pojęcia jak Jej pomóc.. Aż normalnie też sobie poryczałam..

Teraz TŻ Ją wziął na przejażdżkę autem.. Żeby chociaż pospała.. O ile cokolwiek pomoże..
Biedna malutka! Trzymam kciuki, żeby takie sytuacje już się nie powtórzyły

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam z przychodni. Lekarz mnie dzisiaj zbadał dość mocno, ale dałam radę. Mówi, że szyjka zgładzona w 90% i rozwarcie prawie na 4 cm i że pierwszą fazę porodu mam za sobą Dzidzia jest długa i waży około 3,2 kg
Oby wszystko już nie trwało za długo i żebyś utuliła swe maleństwo!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a naszą Elenę nadal męczą
jest już po porannym badaniu, zrobili jej ponowny masaż plus odklejanie pęcherza
podobno boli jak diabli...

jak to nie pomoże to dopiero jutro podłączą kroplówkę
Elena żałuje, że zgłosiła się zbyt wcześnie do szpitala, mogła spokojnie poczekać jeszcze w domu...

pytałam ją jeszcze o antybiotyki na paciorkowca i jeszcze jej nie podali
kurcze, podobno im wcześniej tym lepiej (najlepiej przed odejściem wód) więc nie wiem na co czekają

oj, wymęczą bidulkę, wymęczą...
w☠☠☠☠iłam się
Ja bym się chyba nie zgodziła na te zabiegi, na samą myśl o tym bólu słabo mi się robi i zaczynam być wdzięczna, że tą cesarkę będę miała i u mnie na pewno zakładają np cewnik po podaniu znieczulenia, więc też starają się oszczędzić bólu kobiecie a nie tak na żywca wszystko, a potem się dziwią, że kobiety wspominają poród jako traumę eh tragedia

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no wlasnie jak widze co sie dzieje, chocby nawet u weroniki to mysle ze moze to i lepiej. bo ja nawet nie wiem co to maly skurcz a co dopiero meczyc sie tyle godzin
mnie tylko przeraza to dojscie do siebie po cc, nie sam zabieg

a co do przygotowania, to dostalam na kartkach napisane co i jak. we czwartek dieta lekkostrawna: sniadanie i potem zupa na obiad i pic mozna tylko do 22. w piatek rano mam sobie sama zrobic lewatywe i byc wydebilowana. i na 7;30 sie stawic do rejestracji, na czczo , nie wolno nic pic. z tym piciem to troche mnie przeraz, jak tu wytryzmac dobrze, że choc upałów nie ma
no i tutaj w temacie też co szpital to obyczaj, bo u mnie nie każą się depilować w miejscach intymnych, żeby lekarz ciął nad linią owłosienia łonowego a nie niżej, żeby później odrastające włosy nie podrażniały rany i nie doszło do zakarzenia

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

no z tym piciem to troche przegięcie. przeciez jakbys kilka łyków wody zrobiła z rana to by sie chyba nic nie stało. ciekawe o której później jesc sie dostaje

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

no ja do porodu biore taką luźniutką koszulę przed kolano. nie masz jakiejś starej?, bo szkoda nową brać
U mnie nie wiem, kiedy się jeść dostaje, ale jest się na kroplówce, więc jeść się nie chce

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ale paskudna pogoda, ale przynajmniej ciśnienie chyba poleciało na łeb i na szyję, więc pospałam bez problemów.

Dzisiaj jadę kupić pościele, wypełnienia, przewijak i prześcieradełka dla Antosia. A popołudniu biorę się za wybranie i zamówienie materacyka. Pozostanie kosmetyka łóżeczka, a później już będę mogła brać się za przygotowanie koncika dla Małego.

Poza tym mój TŻ-cior w końcu wczoraj skończył 12-nastki w pracy, które od połowy sierpnia ciągnął i przeszedł na zmiany 8h, więc będę go miała nareszcie w domu. Fajnie jak wraca przed 15 i mogliśmy sobie wczoraj razem spędzić miło całe popołudnie. A poza tym dostał propozycję awansu już po miesiącu pracy w tej firmie. Dzisiaj ma negocjować warunki ewentualnych zarobków za nadgodziny i zobaczymy na ile atrakcyjna będzie ta oferta.

Nisia4 świetne wieści! Będzie kolejna dzidzia!

Jak dalej pójdziecie ciotki w takim tempie to zostanę sama na tej liście ciężarnych za kilka dni.

O matko... biedna Elena. Aga_ton przekaż jej, że serduchem jesteśmy razem z nią i mocno trzymamy kciuki, aby w końcu odpowiednio się nią zajęli!

Kolejna bidulka Powodzenia Gda! Mam nadzieję, że już jesteś po cc i nie męczysz się dłużej.
Same dobre wieści: zakupowe i z pracy Tżta, super!!!

Cytat:
Witam dziewczyny my już od wczoraj w domku

dziękuję Wszystkim za gratulacje

opis porodu wstawię troszeczkę później, dajcie mi trochę czasu na zaaklimatyzowanie się i na zorganizowanie przed nami ciężka droga i walka z karmieniem piersią ale się nie poddajemy mały grzeczniutki, ale wczoraj męczyliśmy się ze ssaniem do 1 w nocy, końcu musiałam podać mm i wtedy spał mi do 4:30 (też podałam pierś, possał chwilę i zasnął do 9tej potem znowu powtórka i teraz smacznie sobie śpi ) cały czas się nawzajem poznajemy mój R też zadowolony i pełny radochy

na szczęście już nie było później problemów z Szymonkiem jeżeli chodzi o to duszenie się z powodu wód płodowych, to był jednorazowy incydent..

spróbuję Was ponadrabiać w miarę możliwości

gratulacje dla innych nowych Mamuś i trzymam kciuki za te, które teraz walczą na porodówkach żeby wszystko było ok szybkiego rozwiązania Kochane
Witamy w domku!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:08   #2103
lilka00
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!! Nadrobiłam wszystko na bieżąco, ale trudno mi cytować, bo zalałam klawiaturę kawka i mi nie działa a i z i pisanie jest meczące, post piszę w Wordzie. Myślicie, że jakoś da się to naprawić?

U mnie wszystko w porządku, czuję się nadspodziewanie dobrze, odkąd brzuchol mi trochę opadł, kręgosłup nie boli, nie łapię zadyszki, normalnie szok, tak jak się czuję teraz to mogę jeszcze spokojnie miesiąc chodzić, w ogóle mam jakoś podejrzanie więcej energii, chyba urodzę niedługo według wierzeń powszechnych, za tydzień właściwie bym mogła już, bo konczę jutro 36 tc, ale nie pali mi się .

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Fajowy ten Twój Szymonek!

Cytat:
Śliczności .

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:

Urodzilismy o 10.50 przez cc w koncu... Trzeba bylo je mocno wymuszac na lekarzach.

Malutki ma 4059 i 59 cm Jest taki cudny, juz go karmilam i teraz lezy mi caly czas na piersi od porodu.

A porod byl strasznyyy, tyle godzin meczarni, tyle dawek znieczulenia, a skurcze pod koniec takie, ze wrzeszczalam i plakalam, a rozwarcie nic...
Robilam wszystko - chodzenie, kolysanie biodrami, pilka, pozycja na kolanach... I nic Bo dodatkowo caly czas fragment szyjki byl jeszcze zachowany i nie przepuszczal tej glowki. Urodzil sie ze spiczasta glowa

Niestety CC tez bylo dla mnie okropne Teraz leze z malutkim na piersi, ale rana juz tak boliiii. Tak jak cale wnetrznosci

Ale grunt, ze skonczyly sie wtedy te skurcze i ze mam juz swojego synusia u boku
Szkoda, że musiałaś się tyle namęczyć, ale ważne, że wszystko dobrze się skończyło . Wielkie gratulacje!
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:11   #2104
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

Gda gratuluje, ale sie musiałaś umeczyć...
Stary 2012-09-19, 18:12   #2105
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Szymuś i Melcia - śliczności nasze dzieci są cudowne

Jejku, wasze opowieści porodowe bywają straszne. Aż się cieszę że skończyło się cesarką. Dobrze, że nasze dzidziusie tak wspaniale koją ból
Stary 2012-09-19, 18:23   #2106
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
o kurcze, naprawdę niezły ten szpital i te sale porodowe...
mam niedaleko do stolicy więc pomyślę
Ja tam teraz też leżałam i cesarkę mi tam zrobią, ale dziewczyny, wcale tak różowo tam nie jest, kobietki tam walą drzwiami i oknami, więc czasem na poród trzeba poczekać np na patologii ciaży, bo sale porodowe są zajęte. W pierwszą noc jak poszłam do szpitala to na łóżku obok mnie dziewczyna rodziła ponad dobę, zanim wszystko się rozkręciło i zwolniło się miejsce na porodówce, zabrali ją nam z sali po 5 nad ranem a od 23 gdzieś miała takie skurcze, że krzyczała co dwie minuty. Następnej nocy na innej sali podobna historia. Jak już się jest na tej porodówce to rzeczywiście opieka i warunki superaśne.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ciekawe co tam u Gdy. Czy urodziła sn czy już po zabiegu jest?

Ja tam nie mam obaw co do zostawienia malucha z TŻ. Musi sobie poradzić.

Dziewczyny które były na zwolnieniu przed porodem mam pytanie - czy dostawałyscie pensje normalnie w takich samych odstępach czasu jak przy pracy, czy na początku zwolnienia było jakieś opóźnienie?
W gazecie wyborczej niedawno był taki dodatek i tam jest napisane, że wypłata świadczenia może trwać nawet do 90 dni od dostarczenia pierwszego zwolnienia do Zusu, w różnych miejscowościach różnie to bywa, u mnie opóźnienie wynosi prawie te trzy miesiące niestety.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hej,my pierwszy dzień w domciu, jakoś nam idzie - chyba nie najgorzej. Z karmieniem nie mam problemu, pokarmu mam sporo. Mały to istny głodomor, ciągle by wcinał. Wstaje co 2-3 godziny, a nad ranem potrafi pospać nawet 4. Już przyzwyczaiłam się do niewysypiania.
Maluszek miał zakażenie wewnątrz maciczne, a co najlepsze u mnie wynik GBS wyszedł ujemny. Nikt nie potrafił powiedzieć skąd się to wzięło. Być może złapałam to dziadostwo w ostatnim czasie

Opiszę poród-może wreszcie mi się uda

Jak wiecie o 19 w środe zaczęły mi się sączyć wody. Pojechaliśmy do szpitala. W drodze mój mąż podjął decyzje, że zostaje ze mną. I dziękuje mu za to, bo był bardzo pomocny. O 21 zrobili USG na którym wyszło, że maluch ma 3800g. Powoli też zaczęły pojawiać się skurcze. Jednak były zbyt słabe by spowodować rozwarcie. Tak więc lekarz stwierdził, że jeśli do 23 sytuacja się nie zmieni to pójdę sobie poprostu spać i poczekam na rozwój skurczy. Wtedy wręczyliśmy położnej koperte, po której dostałam zastrzyk. A po zastrzyku skurcze coraz ostrzejsze. Lekarz o 23 zbadał mnie i stwierdził, że rozwarcie na 4 palce i podają kroplówke. W między czasie zrobili innej rodzącej cesarke, a ja skakałam na piłce. Mąż cały czas masował mi plecy, trzymał za ręce podczas skurczy. O 3 dostałam kroplówkę i zaczął się hard core, skurcze były tak mocne, że zginałam się w pół. Ale jakoś wytrzymałam. O 3:50 usiadłam na łóżko porodowe, a o 4:20 mały był już z nami. Nacięli mnie 2 razy, bo maluszek wychodził z rączką przy buzi. Zszyli mnie ładnie, po 3 dniach już śmigałam jakbym nie rodziła Mąż był dla mnie wielkim wsparciem. Polecam wszystkim poród rodzinny.
Fajnie, że w domku dobrze sobie radzicie i ładnie doszłaś do siebie po wszystkim

Cytat:
piękny synuś

Cytat:
Fajowy ten Twój Szymonek!

Mela niezmiennie cudna!

Cytat:

Szkoda, że tak się to wszystko potoczyło przy takim pięknym poczatku obyś się teraz szybciutko pozbierała po tych przeżyciach

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak kąpiecie Wasze niemowlaczki?
Bo mi mamuśka i bratowa od początku pokazali jakiś stary sposób który mnie jakoś denerwuje i męczy, dziecko chyba też.

Mianowicie najpierw obok wanienki na ręcznikach namydlić malca a potem obmyć w czystej wodzie w wanience bez żadnych dodatków. No a potem balsamowanie lub oliwkowanie.

Wydaje mi sie ten sposób ciulaty bo mały sie napłacze a mi go żal
Doradźcie coś
Kochana weź sobie włącz starego dobrego you tuba i wpisz kąpiel niemowlęcia, filmików ci wyskoczy kilka i sobie podejrzyj, ja tak robiłam, jak czegoś byłam ciekawa, jak ma jakaś czynność pielęgnacyjna wyglądać
Stary 2012-09-19, 18:25   #2107
m_moni
Zadomowienie

gratuluję nowym mamusiom

mam depresję i chyba zaczynam się bać...
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:30   #2108
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje kochana! Tyle się wyczekałaś i w końcu jest! bidulko szkoda tylko że się wymęczyłaś....

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
gratuluję nowym mamusiom

mam depresję i chyba zaczynam się bać...
Co się dzieje?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:32   #2109
kraven
Zakorzenienie

Moni co się dzieje?

Ale mam dzisiaj apetyt. Najpierw mnie naszło na placki ziemniaczane a teraz zjadłam jajecznice na kiełbasie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:32   #2110
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Moni co się dzieje?

Ale mam dzisiaj apetyt. Najpierw mnie naszło na placki ziemniaczane a teraz zjadłam jajecznice na kiełbasie
Ja niestety wcięłam całą paczkę herbatników z czekoladą 15 kg na plusie
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:33   #2111
kraven
Zakorzenienie

Lidka dziekuje za informacje. A po tych 3 miesiącach dostaje sie całą zaleglą pensje czy też tylko pojedyncza a reszte w kolejnych miesiącach?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-19, 18:36   #2112
m_moni
Zadomowienie

właśnie spojrzałam na komórkę
mam esa od Nisi
napisała godz. temu, że brzuch ją boli i się stawia i poleciało jej coś brązowego, ale że jest jeszcze w domu

zaczynam bać się porodu
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:46   #2113
sandra23s
Zadomowienie

gda gratulacje
ale długi wasz synek
szkoda,ze sie tak nameczylas.najwazniejsze, ze masz swój skarb przy sobie.on wynagrodzi ci kazde cierpienie

a moj skarb spi

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:48   #2114
asiejka86
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
Gratuluję wszystkim mamusiom ich cudnych maluszków. Gda buziaki że byłaś taka dzielna - namęczyłaś się, ale tulisz juz swojego skarbusia
Jejciu jak ja wam zazdroszczę... Mnie męczy to cale czekanie... Brzuch twardnieje od kilku dni - zwłaszcza wieczorami, wczoraj wieczorem ciągnęło w cipce i bolał mnie krzyż. Chciałabym się obudzic i mieć to wszystko za sobą...
A najgorzej boję się tego, że do niedzieli nie urodzę i w poniedziałek muszę stawić się w szpitalu. A tam pewnie zacznie się wywoływanie i inne ceregiele...
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:52   #2115
martusia26
Rozeznanie

Cytat:

wreszcie po tylu godzinach męczarni...gratuluje serdecznie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
no i tutaj w temacie też co szpital to obyczaj, bo u mnie nie każą się depilować w miejscach intymnych, żeby lekarz ciął nad linią owłosienia łonowego a nie niżej, żeby później odrastające włosy nie podrażniały rany i nie doszło do zakarzenia
też własnie o tym myślałam ze jak zrobia ciecie tam gdzie włosy beda odrastac to tragedia. ja jak bede jechała do porodu to napewno cała sie nie wydepiluje. nie dosc ze byłabym podrazniona przez depilacje to pózniej jeszcze ta rana...
Stary 2012-09-19, 19:02   #2116
katiem
Wtajemniczenie

Lidka to ciekawe ze nie odsylaja jesli w danym momencie miejsca nie ma. No chyba ze te kobiety wiedzac ze nie ma miejsc postanawiaja tam mimo wszystko zostac i czekac.

Iwoncia ja wlewam plyn do wanienki - wiaderka i wkladam malucha - obmywam - wyciagam i susze Czyli nie ma splukiwania, ale mam taki plyn ze nie trzeba, a skorka idealna.
No ale mydelko to trzeba jakos zmyc.

Nisia zaczelo sie???

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Lidka dziekuje za informacje. A po tych 3 miesiącach dostaje sie całą zaleglą pensje czy też tylko pojedyncza a reszte w kolejnych miesiącach?
Ja dostalam za wszystkie miesiace.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:07   #2117
zielona1911
Zakorzenienie

Gda dobrze ze masz juz to za soba!

Boze jak ja dziekuje Bogu ze mi tak szybko i w miare bez takiego przerazliwego bolu poszlo! pewnie to byla taka niespodzianka za tyle dni męczarni po szpitalach- bo bylam dwa razy:na poczatku 10dni i teraz 21
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:09   #2118
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Gda, gratulacje
ale współczuję tego co przeszłaś

nie mam nowych wieści od Eleny, pewnie dzisiaj nic z tego a jutro podadzą jej kroplówkę...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:19   #2119
Kalpana
Zakorzenienie

Widziałyście gdzieś prześcieradła do łóżeczka w kolorze pościeli?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:19   #2120
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
A tego już niestety nie wiem, bo ja pierwsze zwolnienie mam dopiero od 24 lipca, więc jeszcze wypłaty żadnej nie otrzymałam a w tym dodatku nie jest to chyba napisane, choć nie pamiętam już a gdzieś go oczywiście utknęłam i znaleźć nie mogę

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Lidka to ciekawe ze nie odsylaja jesli w danym momencie miejsca nie ma. No chyba ze te kobiety wiedzac ze nie ma miejsc postanawiaja tam mimo wszystko zostac i czekac.

Iwoncia ja wlewam plyn do wanienki - wiaderka i wkladam malucha - obmywam - wyciagam i susze Czyli nie ma splukiwania, ale mam taki plyn ze nie trzeba, a skorka idealna.
No ale mydelko to trzeba jakos zmyc.

Nisia zaczelo sie???

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ja dostalam za wszystkie miesiace.
A no o tym odsyłaniu nie pomyślałam, może jak nigdzie nie ma miejsca to odsyłają a jak jest na patologii to biorą i czekają na zwolnienie się porodówki? nie dopytywałam się o to, bo mi ta wiedza nie była potrzebna akurat w mojej sytuacji. Na pewno dwa przypadki na własne oczy widziałam i na uszy słyszałam, jak się kobietki darły od skurczy właśnie na patologię przyjęte z zaczynającym się porodem. Ja tam na opiekę w tym szpitalu złego słowa nie mogę powiedzieć i warunki są fajne, szpital wyremontowany, łazienki w pokojach, badania mi robili bez żadnego proszenia się, zarówno usg jak i ktg, ciśnienie mierzyli i temperaturę, no wszystko jak najbardziej ok więc jak ktoś się dostanie bez problemu, to polecam tam rodzić w 100%.
Stary 2012-09-19, 19:20   #2121
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
właśnie spojrzałam na komórkę
mam esa od Nisi
napisała godz. temu, że brzuch ją boli i się stawia i poleciało jej coś brązowego, ale że jest jeszcze w domu
oj, chyba coś się zaczyna
Stary 2012-09-19, 19:23   #2122
kraven
Zakorzenienie

Dziękuje za odpowiedz.

U Nisi się zaczyna

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-19, 19:29   #2123
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Gratuluję wszystkim mamusiom ich cudnych maluszków. Gda buziaki że byłaś taka dzielna - namęczyłaś się, ale tulisz juz swojego skarbusia
Jejciu jak ja wam zazdroszczę... Mnie męczy to cale czekanie... Brzuch twardnieje od kilku dni - zwłaszcza wieczorami, wczoraj wieczorem ciągnęło w cipce i bolał mnie krzyż. Chciałabym się obudzic i mieć to wszystko za sobą...
A najgorzej boję się tego, że do niedzieli nie urodzę i w poniedziałek muszę stawić się w szpitalu. A tam pewnie zacznie się wywoływanie i inne ceregiele...
a dlaczego tak wcześnie przecież dzieciaczek ma jeszcze czas...
ja mam termin na ten weekend ale nie mam zamiaru dać się położyć do szpitala zaraz po niedzieli. wolę by akcja rozkręciła się sama, bez sztucznych wspomagaczy... co innego gdy od terminu minie ponad tydzień, wtedy nie ma innego wyjścia...
Stary 2012-09-19, 19:33   #2124
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
wreszcie po tylu godzinach męczarni...gratuluje serdecznie

też własnie o tym myślałam ze jak zrobia ciecie tam gdzie włosy beda odrastac to tragedia. ja jak bede jechała do porodu to napewno cała sie nie wydepiluje. nie dosc ze byłabym podrazniona przez depilacje to pózniej jeszcze ta rana...
Żadna tragedia, oba cięcia miałam między włosami- jakieś 3-4cm od miejsca gdzie się zaczynają i nie było żadnych problemów, żadnego dyskomfortu z odrastającymi włoskami. Pierwsza depilacja po pierwszym cięciu była jakieś 4 tygodnie po, bez zadnego problemu.
Jak się dokładnie nie ogolisz to położna i tak wyskoczy z maszynką żeby wyczyścić teren

info od Weroniki:
Jest już dużo lepiej, położna przychodzi po Werke jak mały się budzi i leci do niego z cyckiem. wyszedł dziś z nkubatora więc zapaenie się ładnie leczy. w piątek wyjdzie do domku ale Maluszek zostanie jeszcze

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

od rana podpaska czysta, czyżby już się skończyło krwawienie ??
Dziwne, po pierwszym cięciu 8 tygodni się ze mnie lało
Stary 2012-09-19, 19:36   #2125
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

koperta zawsze pomaga czyż nie?
dobrze że poszło dość szybko - gratuluję raz jeszcze !
A no takie czasy nastały Gdyby nie koperta to męczyłabym się pewnie jeszcze długo

Cytat:

To się biedna nacierpiałaś, ale dobrze, że już po wszystkim. Gratuluje syneczka, kawał chłopa z niego.

Cytat:
Bo mi mamuśka i bratowa od początku pokazali jakiś stary sposób który mnie jakoś denerwuje i męczy, dziecko chyba też.

Mianowicie najpierw obok wanienki na ręcznikach namydlić malca a potem obmyć w czystej wodzie w wanience bez żadnych dodatków. No a potem balsamowanie lub oliwkowanie.

Doradźcie coś
No dziwny masz ten sposób. Ja co prawda nie mam jeszcze w tej kwestii doświadczenia, ale robię to tak:
Wlewam wody na 3 palce do wanienki, na spód kłade pieluche, wlewam pół nakrętki oillatum. Stawiam łokieć na dnie wanienki tak, żeby kark dzidzi opierał się na łokciu a dłoniom łape za rączkę, drugą ręką delikatnie myje małego. Mam nadzieje, że pozycje jakoś możesz sobie wyobrazić
Stary 2012-09-19, 19:43   #2126
Sojka1990
Zadomowienie

Leje dużo więcej wody, tak żeby mala byla w miarę głeboko zanurzona (co by zimno nie było- kąpiel to ma być przyjemność) główka na przedramieniu lewej ręki, lewą dłonią trzymam małą pod paszką a prawa ręka cała wolna więc jest czym szorować

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

jak tylko odpadnie nam pępek będziemy też kąpać się na brzuszku. Dziewczynki to uwielbiały- fajnie bylo obserwować odruch pływania
Stary 2012-09-19, 19:47   #2127
Doriskaaa
Raczkowanie

oj ale się naczytałam
gratuluję porodów u mnie w brzuszku też Szymek czeka ale jeszcze troszkę, termin mam na koniec października
Doriskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:59   #2128
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

info od Weroniki:
Jest już dużo lepiej, położna przychodzi po Werke jak mały się budzi i leci do niego z cyckiem. wyszedł dziś z nkubatora więc zapaenie się ładnie leczy. w piątek wyjdzie do domku ale Maluszek zostanie jeszcze

to super, że z Weroniką i Jaśkiem już lepiej

coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam co
Stary 2012-09-19, 20:01   #2129
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Doradźcie coś
matko i ja mu wspolczuje. kochana wyobraz sobie ze Ciebie by tak myto? fajnie by bylo? nam na sr mowili zeby lac duzo wody, bo dzieci to lubi a nie odrobinka. nie sluchaj rad innych tylko rob jak tobie serducho podpowiada to twoj synek przeciez, ty wiesz jak mu bedzie najlepiej

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

dziwne. pierwszy raz sie z tym spotykam. jak dla mnie wieksze szanse na zakażenie wlasnie z tymi wlosami
ja akurat sie zawsze na zero tam depiluje wiec z podrażnieniem problemu miec nie bede, a ze wydepiluje sie depilatorem to mi wlosy nie zaczna tak szybko odrastac

zakupilam plyn na lewatywe, matko jak taka duze ilosc plynu ma sie w moim tylku zmiescic

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:02   #2130
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
A no takie czasy nastały Gdyby nie koperta to męczyłabym się pewnie jeszcze długo
no, niestety, czasem jak nie posmarujesz to nie pojedziesz

to muszę jeszcze kopertę dopisać do mojej listy rzeczy, które mam zabrać do porodu tak w razie czego, coby mąż po bankomatach nie musiał latać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości