|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
masowalam alej brzuszek przed kapaniem tak dosyc mocniej i tak pierdziala ze masakra straszniie byla zagazowana a codziennie puszcza baczki... masakra takiej ciaglosci w pierdach to juz dawno nie slyszalam.
|
|
|
|
#1202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tymi bioderkami to myślę, ze tydzień nie gra roli ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Mamcia jak Ty robisz ten masaż? Ja też masuje mojej brzuszek i jest jedynie kilka bączków malutkich. A jestem pewna że jej wzdęcia dokuczają.Ja masuję całą dłonią ruchy okrężne zgodnie ze wskazówkami zegara. Tylko nie wiem jak mocno uciskać nie chcę zbyt mocno.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-19 o 20:15 |
|||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Linka ja masuje nadgarstkiem okreznymi ruchai od gory do dolu i tak masuje z 5 minut i nozki do brzuszka i tak na zmiane i uciskam troszke nie jakos bardzo mocno ale glaskanie to nie jest. nie placze przy tym wiec ja to chyba nie boli,
|
|
|
|
#1204 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze ci rozumiem... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam sie zastanawiac czy aby faktycznie u nas da dysplazja wystapila![]() u nas identyczne zachowanie ![]() mamka wczoraj masowałam jasoi brzuch i nie dosc ze sie wypierdzial to kupe na przewijak zrobił |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- no to super! o to chodzi |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co moje dziecię właśnie robiło? Położyłam ją sobie opartą pleckami o mnie a ta mi złapała palce i zaczęła je sobie wkładać do buzi, memlać i gryźć na zmianę, raz jeden raz drugi
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczorową porą. Dopiero sobie siadłam mimo ogólnego słabego stanu ciała i ducha. No ale dziecko nie wie, że mama źle się czuje...
U denta było całkiem OK. Czeka mnie jeszcze ostatnia wizyta za jakieś 2 tygodnie. Bolało trochę, ale nie jakoś bardzo. Miałam na uszach głośną muzykę, żeby nie słyszeć tych sprzętów, które mnie dosłownie dobijają. Najgorsze, że za jednego zęba w sumie zapłacę 700 zł, a miałam sobie kupić kurtkę na snowboard... Niestety muszę ten zakup odwlec albo zrezygnować. Tyle nieprzewidzianych wydatków ostatnio ![]() Nie mniej jednak jakaś taka psychicznie zmęczona jestem i fizycznie również, więc nie miałam za wiele sił, by się mała zająć. Jesteśmy już u rodziców - droga była koszmarna, jak przez mękę. Prawie 2.5h w korkach. Mała grzeczna, choć lubi pomarudzić trochę - wybaczam, bo zdarza jej się to dośc rzadko. Zaraz się kładę, obym się trochę zregenerowała. Poczytam was w wolnej chwili
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-09-19 o 21:19 |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Lusia szaleje!
Mąż przyszedł o 20 z pracy dopiero i przejął Małą - chciałabym móc powiedzieć, że odpoczęłam, ale musiałam... obrać ziemniaki na jutro, schować pranie, wstawić kolejne, ogarnąć się przed snem, zrobić mu jedzenie do pracy. Heh, kiedy ja odpocznę
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w klubie.. tylko u mnie nie ma kto przejac malej :/
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw myślałam, że to przypadkiem, ale jak kilka razy pod rząd sobie mojego palca wsadziła do buzi, na zmianę raz jednego raz drugiego to stwierdziłam, że to jednak działanie celowe a co ciekawe z zabawkami tak nie robi ![]() Blue a czemu robisz mężowi jedzenie do pracy ![]() Mój chwilę się dzieckiem zajął, ja wzięłam prysznic, i pojechał po zakupy. Dobrze, że Luśka się uspokoiła i nie ryczy, najpierw bawiła się moimi palcami a teraz śpi
|
|
#1214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znam to! TŻ mimo najszczerszych chęci by pomagać, większość dnia jest poza domem, dziś był o 18. A wyszedł o 7. Jak przyszedł to zaczął robić obiad, ja cały dzień skakałam wokół małej. Sama w łóżeczku czy bujaczku wytrzymywała bez płaczu max 5 minut ![]() Oby jutro była lepsza pogoda, żeby nie padało bo dzis nie było spaceru. Spacer to dla mnie jedyna chwila na oddech.
|
|||
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, no własnie??????????? Ja mojemu już dawno nie robię, a tez robiłam zawsze kanapeczki i obiad. Skończyło się i jak widać, rączki ma...
A kiedy odpoczniesz? Jak mała wyprowadzi się z domu albo po śmierci, wybieraj hehe. Ja też dzisiaj tak mówiłam do mamy, że nie mam kiedy odpocząć, ciągle mała i mała. A mama mi powiedziała, że przy dobrych wiatrach to koło 50tki dychnę
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to dziwne czasy nastały: teraz nawet sprzątanie to dla mnie relaks
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Pumcia szczęscie że masz w miarę spokojne dziecko bo gdyby Ci się taka moja Martynka trafiła... I jeszcze z tym Twoim TZtem.....
|
|
|
|
#1217 | |||
|
Zakorzenienie
|
On robi sobie sam, ale wtedy ja trzymam Małą
Tym razem powiedziałam, że ja zrobię, a niech on ponosi Martynkę (akurat miała fazę na noszenie ). To tylko dwie bułki![]() No i posprząta też wszystko, ale wtedy ja siedzę a Tynią. A zgodnie z tym, co piszesz, Linka, sprzątanie to relaks ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- ale Was pocytowałam na krzyż ![]() Cytat:
Nawet jak tż wraca z pracy i miałby wszystko sam ogarnąć, to ja też chcę mieć go chwilę dla siebie ![]() Dobre to, że od kilku dni Mała sypia od 21 Cytat:
|
|||
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślałam, że to jakoś tak na tydzień...
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak dlugo bedzie pracowal od 10-22.. ale normalnie pracuje 14-22 :/
|
|
|
|
#1221 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przecież ja nie ubieram dziecka wyłącznie na brązowo! (tudzież w ciuchy stylizowane na dorosłe)Cytat:
![]() Lilunia cudowna! był jeszcze lepszy - welurowy, czerwony jak piekło, z rogami i czymś jeszcze (kopytami? ogonem? nie pamiętam) i napisem "Little devil" ![]() Niestety w moim Primarku były już same duże rozmiary Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Wkłada sobie do ust swoje palce, moje palce (raczej wyciągam), koc, grzechotkę, odwrotną stronę smoczka... I wszystko byłoby cool, gdyby nie fakt, że ona machinalnie zaczyna wtedy przełykać Łyka więc tego powietrza okropnie dużo (aż słychać), a potem ma takie wzdęcia, że ręce opadają, i odchodzą takie wrzaski, że się tylko zastrzelić idzie
|
|||||
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Fabi śpi od 17
a ja mu lekarstw nie dałam, bo nie sądziłam, że tak padnie zszokował mnie
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- a wiec jak juz wspomnialam moje dziecko dalej nie spi. ale moze to i dobrze bedzie spala w nocy. chyba. ja siedze z maseczka na gebie korzystajac z tego ze dziecko zajelo sie karuzelka ktora ostatnimi dniami jest moim ratunkiem, relaksuje sie. Moj kregoslup siada. nie wiem co sie dzieje ostatnimi dniami doskwiera mi taki bol. zreszta ogolnie nie czuje sie dobrze. chyba czeka mnie przeglad generalny. tylko jak isc do lekarza i powiedziec: panie doktorze boli mnie kregoslup, nerki, lewy jajnik, nie nie jest to bol miesiaczkowy, nerki, zoladek, mam problemy z wyproznianiem i hemoroidy. chyba nadaje sie do kasacji. |
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia pewnie wstanie 2-3 i spać nie będzie chciał
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Tak w ogóle blizna boli mnie na zmianę pogody
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nocka za nami spokojna, uff. Mała grzecznie po swojemu przespała całą, musiałam ją wybudzać na jedzenie, teraz też jeszcze śpi ale lada moment powinna się budzić Cytat:
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawać śpiochy !!!
![]() U mnie nocka udana Patryś poszedł spać o 22,o 4:30 zjadł , i dalej śpi Kleik zdziałał u nas cuda ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Aguś, super że Lusia przespała spokojnie noc. Zawsze to i ona spokojniejsza i Ty ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Natalka ![]() Karolina i jak tam nocka?? Jak Fabiś spał?
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Fabi wstał o 1, rozrabiał do 3 i już znowu nie śpi. Darcie od godziny jest
![]() W nocy strzelił takie kupsko, że mu na plecy wypłynęło
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to mamy dzisiaj rocznicę ślubu, ja złożyłam mężowi życzenia a on mi tylko głową odkiwał, fakt zaspany, ale jakoś mi się przykro zrobiło. Oby się zrehabilitował do wieczora
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Jestem uzależniona i czytam Was na bieżąco, ale na odpisywanie i cytowanie zwyczajnie brakuje mi czasu

nie chcę zbyt mocno.
zaczynam sie zastanawiac czy aby faktycznie u nas da dysplazja wystapila

a co ciekawe z zabawkami tak nie robi
Znam to! TŻ mimo najszczerszych chęci by pomagać, większość dnia jest poza domem, dziś był o 18. A wyszedł o 7. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
). To tylko dwie bułki
taki hmmm niedepoisonowski
Stanęło m.in. na rafaello-bo bez czekolady, a do tego tż nie lubi kokosa, więc wszystko będzie dla mnie
.
Łyka więc tego powietrza okropnie dużo (aż słychać), a potem ma takie wzdęcia, że ręce opadają, i odchodzą takie wrzaski, że się tylko zastrzelić idzie