Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 20:10   #1201
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

masowalam alej brzuszek przed kapaniem tak dosyc mocniej i tak pierdziala ze masakra straszniie byla zagazowana a codziennie puszcza baczki... masakra takiej ciaglosci w pierdach to juz dawno nie slyszalam.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:20   #1202
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

W ogóle to zastanawiam się co może być Adasiowi.. Jeszcze w szpitalu zorientowałam się, że ciągle kicha, kilka razy dziennie. Wtedy myślałanm, że to przez to zapalenie płuc, ale potem wyzdrowiał, wyniki dobre. Tydzień po wyjściu lekarz go badał, zdrowy. A kicha do tej pory.. Cz to może być alergia
tak jak Aga napisała, kichając dziecko oczyszcza nosek - jest to zupełnie normalne

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
boziu co za dzien! Jas był calusi dzien marudny, jestem wykonczona

a na dodatek mielismy meic jutro kontrolę bioderek i zadzoenili przełozyc na przysły tydzien, ten palant jest nieodpowiedzialny-kazal leczyc bioderka po czym przeklad awizyte o tydzien, wiesniak! Jutro szukam na gwałt innego ortopedy, obysmy znalezi dobrego specjaliste co nas przyjmie w miare szybko, ale mam wkur*a
u mnie też dzień z dupy, mała non stop wisi na piersi no i marudzi i płacze na zmianę...
z tymi bioderkami to myślę, ze tydzień nie gra roli

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej mamusie Jestem uzależniona i czytam Was na bieżąco, ale na odpisywanie i cytowanie zwyczajnie brakuje mi czasu
Pod wpływem Waszych pozytywnych opinii, zmówiłam wczoraj Manducę. A co!?
Zaraz będę po raz pierwszy karmić Alexa z butli (własnym pokarmem), mam nadzieję, że obejdzie się bez większych trudności
daj znać później czy jesteś zadowolona

Mamcia jak Ty robisz ten masaż? Ja też masuje mojej brzuszek i jest jedynie kilka bączków malutkich. A jestem pewna że jej wzdęcia dokuczają.
Ja masuję całą dłonią ruchy okrężne zgodnie ze wskazówkami zegara. Tylko nie wiem jak mocno uciskać nie chcę zbyt mocno.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-09-19 o 20:15
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:28   #1203
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Linka ja masuje nadgarstkiem okreznymi ruchai od gory do dolu i tak masuje z 5 minut i nozki do brzuszka i tak na zmiane i uciskam troszke nie jakos bardzo mocno ale glaskanie to nie jest. nie placze przy tym wiec ja to chyba nie boli,

Amelcia
Stary 2012-09-19, 20:30   #1204
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Bartek ma tak od 3 dni. Wierzga podczas jedzenia, złości się, a jak skończy jeść to jest ryk nie z tej ziemi dziwi mnie to bo raczej takich akcji wcześniej nie było. Ale właściwie to jestem już zdecydowana na spróbowanie jakiegoś mm antykolkowego, zobaczę czy będzie jakaś poprawa

Rozumiem to, ja też się do tej pory zapierałam tylko przy kp. Ale już powoli mięknę jak widzę jak maly się rzuca... A od tego weekendu zaczynają mi się znów zjazdy na studiach więc siłą rzeczy będę musiała go dokarmiać.

dobrze ci rozumiem...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Paula, moja też kicha kilka razy dziennie
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Paula kichanie to normalny objaw u niemowlaków, tak sobie nosek oczyszczają, dopóki nie towarzyszy temu wydzielina wypływająca z noska jest ok
aha, to dobrze

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja tak miałam pod koniec studiów.
*
Kolki są normalne, ale po to ktoś wprowadził do sprzedaży Delicol i Infacol/ Sab Simplex/ Espumisan, żeby spróbować dziecku ulżyć.
Na zaparcia nawet przy karmieniu piersią położna zaleciła mi dopajanie córki wodą, picie herbatki na trawienie Hipp, żeby przenikała do mleka, a jak usłyszała, że łykam żelazo (od razu przestałam), to kazała jeść dużo marchwi i buraków.
Odkąd skończyła miesiąc, to wodą i herbatką dopajam ją. Jak już wspomniałam dzisiaj dostała rumiankową.
Idę ją kąpać.
tyle, że mój nie chce nic pić z butelki oprócz mojego mleka, a to i tak ciężko...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:38   #1205
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

u mnie też dzień z dupy, mała non stop wisi na piersi no i marudzi i płacze na zmianę...
z tymi bioderkami to myślę, ze tydzień nie gra roli
masz rację, Ty wiesz? wpisalam nazwisko tego ortopedy w renikng lekarzy i oakzało sie ze czesciej zdarza mu sie diagnozowac "lekką dyzplazję" i wciskac te gabkowane piieluchy zaczynam sie zastanawiac czy aby faktycznie u nas da dysplazja wystapila

u nas identyczne zachowanie

mamka wczoraj masowałam jasoi brzuch i nie dosc ze sie wypierdzial to kupe na przewijak zrobił
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:43   #1206
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pdhwao amelka sie zawsze przy tym obsra

Amelcia
Stary 2012-09-19, 20:44   #1207
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Linka ja masuje nadgarstkiem okreznymi ruchai od gory do dolu i tak masuje z 5 minut i nozki do brzuszka i tak na zmiane i uciskam troszke nie jakos bardzo mocno ale glaskanie to nie jest. nie placze przy tym wiec ja to chyba nie boli,
mnie to sie wydaje ze wrecz daje ulge i jas go lubi

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
pdhwao amelka sie zawsze przy tym obsra
no to super! o to chodzi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:54   #1208
agunia82
Zakorzenienie

Wiecie co moje dziecię właśnie robiło? Położyłam ją sobie opartą pleckami o mnie a ta mi złapała palce i zaczęła je sobie wkładać do buzi, memlać i gryźć na zmianę, raz jeden raz drugi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:18   #1209
pumas
Zakorzenienie

Witajcie wieczorową porą. Dopiero sobie siadłam mimo ogólnego słabego stanu ciała i ducha. No ale dziecko nie wie, że mama źle się czuje...
U denta było całkiem OK. Czeka mnie jeszcze ostatnia wizyta za jakieś 2 tygodnie. Bolało trochę, ale nie jakoś bardzo. Miałam na uszach głośną muzykę, żeby nie słyszeć tych sprzętów, które mnie dosłownie dobijają. Najgorsze, że za jednego zęba w sumie zapłacę 700 zł, a miałam sobie kupić kurtkę na snowboard... Niestety muszę ten zakup odwlec albo zrezygnować. Tyle nieprzewidzianych wydatków ostatnio

Nie mniej jednak jakaś taka psychicznie zmęczona jestem i fizycznie również, więc nie miałam za wiele sił, by się mała zająć. Jesteśmy już u rodziców - droga była koszmarna, jak przez mękę. Prawie 2.5h w korkach.
Mała grzeczna, choć lubi pomarudzić trochę - wybaczam, bo zdarza jej się to dośc rzadko.

Zaraz się kładę, obym się trochę zregenerowała. Poczytam was w wolnej chwili

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-09-19 o 21:19
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:25   #1210
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co moje dziecię właśnie robiło? Położyłam ją sobie opartą pleckami o mnie a ta mi złapała palce i zaczęła je sobie wkładać do buzi, memlać i gryźć na zmianę, raz jeden raz drugi
ahh to musialo slodko wygladac

Amelcia
Stary 2012-09-19, 21:57   #1211
blueberry88
Zakorzenienie

Lusia szaleje!

Mąż przyszedł o 20 z pracy dopiero i przejął Małą - chciałabym móc powiedzieć, że odpoczęłam, ale musiałam... obrać ziemniaki na jutro, schować pranie, wstawić kolejne, ogarnąć się przed snem, zrobić mu jedzenie do pracy. Heh, kiedy ja odpocznę
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:59   #1212
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Lusia szaleje!

Mąż przyszedł o 20 z pracy dopiero i przejął Małą - chciałabym móc powiedzieć, że odpoczęłam, ale musiałam... obrać ziemniaki na jutro, schować pranie, wstawić kolejne, ogarnąć się przed snem, zrobić mu jedzenie do pracy. Heh, kiedy ja odpocznę
Witaj w klubie.. tylko u mnie nie ma kto przejac malej :/

Amelcia
Stary 2012-09-19, 22:00   #1213
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ahh to musialo slodko wygladac
Cytat:
Lusia szaleje!

nooo szaleje Najpierw myślałam, że to przypadkiem, ale jak kilka razy pod rząd sobie mojego palca wsadziła do buzi, na zmianę raz jednego raz drugiego to stwierdziłam, że to jednak działanie celowe a co ciekawe z zabawkami tak nie robi

Blue a czemu robisz mężowi jedzenie do pracy
Mój chwilę się dzieckiem zajął, ja wzięłam prysznic, i pojechał po zakupy. Dobrze, że Luśka się uspokoiła i nie ryczy, najpierw bawiła się moimi palcami a teraz śpi

Stary 2012-09-19, 22:06   #1214
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
masz rację, Ty wiesz? wpisalam nazwisko tego ortopedy w renikng lekarzy i oakzało sie ze czesciej zdarza mu sie diagnozowac "lekką dyzplazję" i wciskac te gabkowane piieluchy zaczynam sie zastanawiac czy aby faktycznie u nas da dysplazja wystapila

u nas identyczne zachowanie

mamka wczoraj masowałam jasoi brzuch i nie dosc ze sie wypierdzial to kupe na przewijak zrobił
to ciekawe! czyli być może wcale nie ma tej "lekkiej" czyli fizjologicznej dysplazji.. to w sumie dobra wiadomość

Cytat:
hehe śmiesznie
Cytat:

Znam to! TŻ mimo najszczerszych chęci by pomagać, większość dnia jest poza domem, dziś był o 18. A wyszedł o 7.
Jak przyszedł to zaczął robić obiad, ja cały dzień skakałam wokół małej. Sama w łóżeczku czy bujaczku wytrzymywała bez płaczu max 5 minut I tak przez cały dzień.

Oby jutro była lepsza pogoda, żeby nie padało bo dzis nie było spaceru. Spacer to dla mnie jedyna chwila na oddech.
Stary 2012-09-19, 22:08   #1215
pumas
Zakorzenienie

Blue, no własnie??????????? Ja mojemu już dawno nie robię, a tez robiłam zawsze kanapeczki i obiad. Skończyło się i jak widać, rączki ma...
A kiedy odpoczniesz? Jak mała wyprowadzi się z domu albo po śmierci, wybieraj hehe. Ja też dzisiaj tak mówiłam do mamy, że nie mam kiedy odpocząć, ciągle mała i mała. A mama mi powiedziała, że przy dobrych wiatrach to koło 50tki dychnę
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 22:11   #1216
Linka25
Zakorzenienie

w ogóle to dziwne czasy nastały: teraz nawet sprzątanie to dla mnie relaks

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Pumcia szczęscie że masz w miarę spokojne dziecko
bo gdyby Ci się taka moja Martynka trafiła... I jeszcze z tym Twoim TZtem.....
Stary 2012-09-19, 22:19   #1217
blueberry88
Zakorzenienie

On robi sobie sam, ale wtedy ja trzymam Małą Tym razem powiedziałam, że ja zrobię, a niech on ponosi Martynkę (akurat miała fazę na noszenie). To tylko dwie bułki
No i posprząta też wszystko, ale wtedy ja siedzę a Tynią. A zgodnie z tym, co piszesz, Linka, sprzątanie to relaks

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Oby jutro była lepsza pogoda, żeby nie padało bo dzis nie było spaceru. Spacer to dla mnie jedyna chwila na oddech.
Miałam taki jeden dzień, kiedy cały czas padało i nie było spaceru... Tragedia!!!

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

ale Was pocytowałam na krzyż

Cytat:
Witaj w klubie.. tylko u mnie nie ma kto przejac malej :/
niedługo tż pójdzie na ranną zmianę, nie?

Cytat:
Znam to! TŻ mimo najszczerszych chęci by pomagać, większość dnia jest poza domem, dziś był o 18. A wyszedł o 7.
Jak przyszedł to zaczął robić obiad, ja cały dzień skakałam wokół małej. Sama w łóżeczku czy bujaczku wytrzymywała bez płaczu max 5 minut I tak przez cały dzień.
No niestety tak to wygląda. Moja Martynka robi się coraz bardziej absorbująca. Coraz częściej płacze, bo marudzi, a nie z jakiegoś powodu...
Nawet jak tż wraca z pracy i miałby wszystko sam ogarnąć, to ja też chcę mieć go chwilę dla siebie
Dobre to, że od kilku dni Mała sypia od 21

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Blue, no własnie??????????? Ja mojemu już dawno nie robię, a tez robiłam zawsze kanapeczki i obiad. Skończyło się i jak widać, rączki ma...
A kiedy odpoczniesz? Jak mała wyprowadzi się z domu albo po śmierci, wybieraj hehe. Ja też dzisiaj tak mówiłam do mamy, że nie mam kiedy odpocząć, ciągle mała i mała. A mama mi powiedziała, że przy dobrych wiatrach to koło 50tki dychnę
Takie dziecię to spooooro pracy
Stary 2012-09-19, 22:26   #1218
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue niestety nie... :/

Amelcia
Stary 2012-09-19, 22:27   #1219
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue niestety nie... :/
A ja myślałam, że to jakoś tak na tydzień...
Stary 2012-09-19, 22:34   #1220
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myślałam, że to jakoś tak na tydzień...
nie wiem jak dlugo bedzie pracowal od 10-22.. ale normalnie pracuje 14-22 :/

Amelcia
Stary 2012-09-19, 22:37   #1221
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
co za pajacyk taki hmmm niedepoisonowski starszy syn byłby zachwycony gdybym młodemu coś takiego ubrała
rozumem że to na halloween?
niedepoisonowski? Ale przecież ja nie ubieram dziecka wyłącznie na brązowo! (tudzież w ciuchy stylizowane na dorosłe)

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hmmm na pewno ceną
choć ja za 800 g Aptamilu zapłaciłam chyba koło 10 więc nie jest źle....
ale podobno w PL Bebilon niekiedy jest korzystniejszy dla Maluszka i jego kupek niż Bebiko, ale skoro Zosia nie ma takich problemów i Milumil jej służy....ja kupiłam Aptamil, bo moja jednak problemy brzuszkowe miewa....
hmm, to w sumie chyba wychodzi podobnie cenowo, bo Milumilu jest chyba 600g
Lilunia cudowna!

Cytat:
zarabisty
chyba sie w piatek przejde do primarka ;P
był jeszcze lepszy - welurowy, czerwony jak piekło, z rogami i czymś jeszcze (kopytami? ogonem? nie pamiętam) i napisem "Little devil"
Niestety w moim Primarku były już same duże rozmiary

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mama wysyła nam dziś paczkę i właśnie dzwoniła co mi dopakować-w sensie jakie słodycze Stanęło m.in. na rafaello-bo bez czekolady, a do tego tż nie lubi kokosa, więc wszystko będzie dla mnie
z podobnego powodu jak zamawiam słodycze z Polski - są to zawsze trufle Wawel

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zdjęcie zapomniałam dodać
Depoison coś takiego chcę. Dół pleców z lewej strony.

Nałożyłam znak wodny, żeby mi nikt nie ukradł
fajny

Cytat:
moje dziecię też tak robi. Tyle, że u mnie ikonka będzie nie a .
Wkłada sobie do ust swoje palce, moje palce (raczej wyciągam), koc, grzechotkę, odwrotną stronę smoczka... I wszystko byłoby cool, gdyby nie fakt, że ona machinalnie zaczyna wtedy przełykać Łyka więc tego powietrza okropnie dużo (aż słychać), a potem ma takie wzdęcia, że ręce opadają, i odchodzą takie wrzaski, że się tylko zastrzelić idzie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 22:43   #1222
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

moje dziecię też tak robi. Tyle, że u mnie ikonka będzie nie a .
Wkłada sobie do ust swoje palce, moje palce (raczej wyciągam), koc, grzechotkę, odwrotną stronę smoczka... I wszystko byłoby cool, gdyby nie fakt, że ona machinalnie zaczyna wtedy przełykać Łyka więc tego powietrza okropnie dużo (aż słychać), a potem ma takie wzdęcia, że ręce opadają, i odchodzą takie wrzaski, że się tylko zastrzelić idzie
oj to przerypane, moja nie przełyka przy tym, a tylko po prostu memla albo gryzie (normalnie jakby zamiast palca było coś miękkiego to by to pewnie przeżuła )

Stary 2012-09-19, 23:14   #1223
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Depoison w piatek podbijam Primark definitywnie!!!

Amelcia
Stary 2012-09-19, 23:17   #1224
Soleilka
Zakorzenienie

Fabi śpi od 17 a ja mu lekarstw nie dałam, bo nie sądziłam, że tak padnie
zszokował mnie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 23:21   #1225
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Fabi śpi od 17 a ja mu lekarstw nie dałam, bo nie sądziłam, że tak padnie
zszokował mnie
to sie ciesz bo moja Amelia NIE SPI od hmmm 18.30 :P

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

a wiec jak juz wspomnialam moje dziecko dalej nie spi. ale moze to i dobrze bedzie spala w nocy. chyba.
ja siedze z maseczka na gebie korzystajac z tego ze dziecko zajelo sie karuzelka ktora ostatnimi dniami jest moim ratunkiem, relaksuje sie.
Moj kregoslup siada. nie wiem co sie dzieje ostatnimi dniami doskwiera mi taki bol.
zreszta ogolnie nie czuje sie dobrze.
chyba czeka mnie przeglad generalny. tylko jak isc do lekarza i powiedziec: panie doktorze boli mnie kregoslup, nerki, lewy jajnik, nie nie jest to bol miesiaczkowy, nerki, zoladek, mam problemy z wyproznianiem i hemoroidy.
chyba nadaje sie do kasacji.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 23:28   #1226
Soleilka
Zakorzenienie

Mamcia pewnie wstanie 2-3 i spać nie będzie chciał

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Tak w ogóle blizna boli mnie na zmianę pogody

Bloguję
Stary 2012-09-20, 07:40   #1227
agunia82
Zakorzenienie

Hejka
Nocka za nami spokojna, uff. Mała grzecznie po swojemu przespała całą, musiałam ją wybudzać na jedzenie, teraz też jeszcze śpi ale lada moment powinna się budzić

Cytat:
Moj kregoslup siada. nie wiem co sie dzieje ostatnimi dniami doskwiera mi taki bol.
zreszta ogolnie nie czuje sie dobrze.
chyba czeka mnie przeglad generalny. tylko jak isc do lekarza i powiedziec: panie doktorze boli mnie kregoslup, nerki, lewy jajnik, nie nie jest to bol miesiaczkowy, nerki, zoladek, mam problemy z wyproznianiem i hemoroidy.
chyba nadaje sie do kasacji.
bidulka

Stary 2012-09-20, 07:44   #1228
asia665
Wtajemniczenie

Wstawać śpiochy !!!

U mnie nocka udana Patryś poszedł spać o 22,o 4:30 zjadł , i dalej śpi

Kleik zdziałał u nas cuda

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Aguś, super że Lusia przespała spokojnie noc. Zawsze to i ona spokojniejsza i Ty

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Natalka

Karolina i jak tam nocka?? Jak Fabiś spał?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 07:45   #1229
Soleilka
Zakorzenienie

Fabi wstał o 1, rozrabiał do 3 i już znowu nie śpi. Darcie od godziny jest

W nocy strzelił takie kupsko, że mu na plecy wypłynęło

Bloguję
Stary 2012-09-20, 07:46   #1230
agunia82
Zakorzenienie

A tak w ogóle to mamy dzisiaj rocznicę ślubu, ja złożyłam mężowi życzenia a on mi tylko głową odkiwał, fakt zaspany, ale jakoś mi się przykro zrobiło. Oby się zrehabilitował do wieczora

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości