Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 17:11   #1171
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

waz sie nie zagial a zebym ja to wiedziala gdzie tu jest filtr

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 17:13   #1172
ewka5891
Zakorzenienie

Soleika fajny projekt
My właśnie wróciliśmy z długiego spaceru, korzystamy z ostatnich dni pogody.
Synek ładnie mi spal więc mama zadowolona

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 17:29   #1173
nel_a
Zakorzenienie

Byliśmy u lekarza.
Niezbyt miły gość
Twierdzi ze mały jest przekarmiony. Ja mu że je niespokojnie a ten o ulewaniu...raptem 3 razy mu się ulało .... klocek waży już 4kg i podobno ma coś z uszkami od niby ulewania przepisał krople...

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 17:42   #1174
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
hej hej mamiśki
u nas dziś lepiej nie wiem czy to możliwe żeby młody już nie miał kataru ale tak to wygląda, wodą narazie nie psikam bo już jestem pewna że to po tym wczoraj miał takie chore oczka, kilka razy dziś kaszlał ale sama nie wiem czy to z choroby

kiedyś szukałam info o pleśniawkach i dużo osób poleca przetrzeć buźkę osikaną dziecięcą pieluchą, niby to jakiś babciny sposób
żeby przeszło choróbsko

A jak niby włożyć takiego obsikanego pampersa do ust?? Wiem, głupie pytanie, ale jak dla mnie to tak samo głupie jak pomysł przemywania sikami

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a oto foto Lilutki do paszportu-dzieło Moje
Cudna I na drugim zdjęciu też

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
Ja też jakoś bardzo nie stymuluję A może powinnam...

Pajacyk cudny

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mama moja twierdzi z emoje dziecko ma podluzna glowe przezemnie bo Ją zle klade
Yyyy, ten tego... no głupie to co powiedziała i tyle

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
co zrobic jak pralja nie odprowadza wody?
Filtr, albo pompa? A wydaje przy tym jakiś odgłos? Bo jak jest bardzo głośna to może coś zatkało pompę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 17:43   #1175
chce_byc_mama
Zakorzenienie

znalazlam ten je.bany filtr!!
i mialyscie racje byl zapchany ! skarpetka! nie wiem jak to sie stalo ale teraz walcze z woda bo mam cala kuchnie zalana.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 17:47   #1176
hanjah
Zakorzenienie

Mamcia-skarpetkę w filtrze to ja jeszcze rozumiem... nam się kiedyś też tak zapchało-a winna była moneta 2 pensowa
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 17:50   #1177
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
waz sie nie zagial a zebym ja to wiedziala gdzie tu jest filtr
Nie masz instrukcji?

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza.
Niezbyt miły gość
Twierdzi ze mały jest przekarmiony. Ja mu że je niespokojnie a ten o ulewaniu...raptem 3 razy mu się ulało .... klocek waży już 4kg i podobno ma coś z uszkami od niby ulewania przepisał krople...
Brawo za wage

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:06   #1178
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
dostalam z zusu wezwanie nakomisje. Bo staram sie o zasilek rehabiliotacyjny(w zusie mi powiedzieli zbeym zlozyla papiery wiec zlozylam ) i niewiem jak to rozegrac bo to jest `00 km od nas a my tego miasta nieznamy(rzdko jezdzimy tam) i niewiem jak z małą.... Ona niebykla nigdy sama z kims innym niz z emną.... no i ja mm dokarmiam caly czas ,piers Jej nie wystarcza wiec jak bede Ją karmic? Co mam zrobic????
Weź kilka butelek (żeby na każde karmienie mieć umytą w domu), puszkę MM z miarką (albo pojemniki na pokarm z odmierzoną ilością), butelkę mineralki i jedną butlę z gorącą wodą w termoopakowaniu. Jak zgłodnieje, to wymieszasz tak, żeby woda miała odpowiednią temperaturę. Jak ostygnie za bardzo, to w pierwszym lepszym lokalu poprosisz o szklankę gorącej wody.
*
Z myślą o takich i dłuższych podróżach kupiłam podgrzewacz samochodowy od "naszego" sprzedawcy rp77. Taki: http://allegro.pl/podgrzewacz-samochodowy-baby-ono-2-w-1-i2592784024.html Jeszcze z niego nie skorzystałam, więc polecić nie mogę. Jako termoopakowanie się nie sprawdził nawet latem.
*
Na czas jazdy po mieście przedtem brałam gotowe mleko, tylko z trochę cieplejszą wodą, a ponieważ MM AR nie należy rozrabiać wcześniej, to teraz wrzucam do torby cieplejszą wodę i 4 miarki MM. Mrozów nie ma, więc nie stygnie tak szybko. Pediatra pozwoliła takie podać.
Małej nie może się porządnie odbić, albo zakleiła się mleczkiem. Podałam herbatkę (40 minut od zakończenia jedzenia). Pierwszy raz dostała rumiankową Hipp i wypiła aż 60 ml. Dokładnie wiem, jaki będzie efekt. Gruszka czeka w pogotowiu.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
hejka,
dzis poszlam na kontrole wagi do pediatry, bo Oskar Robi duzo kup i sie martwilam czy mi przybiera na wadze.W zeszlym tygoniu wazyl 4130g (waga mu spadla po porodzie ) a dzisiaj 4770g troche bylam w szoku ze w tydzien przytyl ponad 600gram. Ale jestem juz spokojniejsza ze wszystko w normie.
Przecież taki przyrost widać gołym okiem!

Karolka - mała cudna i fajne ma paputki.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Ciastek wez z 2-3 butelki ze soba wode w termos i puszke ze soba
Fakt - wystarczy duży termos. Nie będziesz musiała mieszać wody gorącej z zimną.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hejka, my po szczepieniu, dzisiaj niestety Lu była mocno rozżalona i strasznie płakała Teraz śpi, zobaczymy co będzie później, jak coś mam paracetamol w syropku i jej dam jakby bolało, a poza tym pediatra mi powiedziała że dzisiaj bidulka może gorączkować
Moja pediatra mówiła, że pierwsze dwa szczepienia dzieci na ogół znoszą dobrze, ale nie wiem, czy mam liczyć od tego szpitalnego, czy szczepień w przychodni. Spokojnego wieczoru życzę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:09   #1179
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mamcia-skarpetkę w filtrze to ja jeszcze rozumiem... nam się kiedyś też tak zapchało-a winna była moneta 2 pensowa
ale to byla taka duuza skarpeta - moja ha ha - taka gruba ciepla na zime do pracy je bralam. z froty. tylko jak ona sie tam znalazla?!
MOneta 2 pensowa? no to juz w ogole szok.
najlepsze jest to ze ja te skarpetki ostatni raz mialam ubrane w marcu jakos jak sie zaczelo cieplo robic to juz ich do pracy nie bralam. i ze przez tyle czasu dzialalo i nagle przestalo.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 18:17   #1180
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy
to skarpetki-krówki z Rossmanna
Z Rossmanna powiadasz...
jakieś tam były, ale trochę się spieszyłam. Przyjrzę się im następnym razem.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Biedna Lusia . Aguś trzymam kciuki za spokojny dzień i noc

Poznałam sąsiadke z mojej klatki .Sama do niej zagadałam . Miła z niej osóbka,zaprosiła mnie na kawe w przyszłym tygodniu (bo teraz ma cały tydzień gości) . Ma córke na oko jakieś 2-3 latka i synka z końcówki sierpnia tego roku . Jestem b. zadowolona. Bo wiecie, mieszkamy tu od marca, a nikogo nie znamy. Nawet w razie tzw "wu" nie mogę na nikogo liczyc. Po 5 mnutach rozmowy sama zaproponowała mi przejście na "ty"

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Aguś czytałam,że masz paracetamol w syropie.
On jest lepszy niż czopki?? (ja to się boje aplikować czopek,i zastanawiam się nad syropem). Tylko teraz : co jeśli niemowle uleje,wypluje itp syrop?? Trzeba podać kolejną dawkę?
Pytanie do Agi, ale odpowiem - podawałam (tylko 2x) Pedicetamol, czyli chyba zawiesinę i zaraz po tym mleko, żeby wszystko połknęła. Bezpośrednio po tym nie ulała.

za nawiązanie kontaktu z sąsiadką.
Stary 2012-09-19, 18:20   #1181
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pralka dziala
a juz szukalam nowej :P

Amelcia
Stary 2012-09-19, 18:29   #1182
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Agunia - kciukasy za Lusię, oby nie gorączkowała i lekko zniosła to szczepienie
Prince - z tego co się orientuję to nie można dolewać do już pitego mleka, w ogóle nie można go ponownie podawać.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Biedna Lusia Ucałuj ją! Dzielna z niej dziewczynka, da radę
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Moja pediatra mówiła, że pierwsze dwa szczepienia dzieci na ogół znoszą dobrze, ale nie wiem, czy mam liczyć od tego szpitalnego, czy szczepień w przychodni. Spokojnego wieczoru życzę.

dzieki ale niestety koncert juz sie zaczal... dostala paracetamol, potem cyca i na chwile usnela i znowu zaczela troche marudzic. teraz trzymam ja na rekach i gada cos tam do siebie

Cytat:
=Pytanie do Agi, ale odpowiem - podawałam (tylko 2x) Pedicetamol, czyli chyba zawiesinę i zaraz po tym mleko, żeby wszystko połknęła. Bezpośrednio po tym nie ulała.

tez mam pedicetamol

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:56   #1183
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a propos....czy możliwe, że problemy z brzuszkiem ma tylko po KP???
wydaje mi się, że wczoraj się super wypróżniała po MM, bez problemu, wieczorem pojadła mojego mleczka, usnęła i się biedna wiła...i dziś znów...dałam jej MM i kupka poszla....
Moim zdaniem tak. Róża też najgorzej wymiotowała po moim mleku (jak jeszcze jadłam nabiał).
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Właśnie, kochane zy jak Wasze dzieci śpią to są spokojne? Mój cały czas zanim dobrze zaśnie sie wierci, prezy, parcha, nie sadze ze to normalne?
Chyba w końcu Ci nie odpisałam - tak, jak jej nic nie dolega, to śpi spokojnie. Jak się wierci i sapie, to albo ma mokrą pieluchę, albo zatkany nos, albo musi ulać. Wierci się i popłakuje, jak nie może puścić bąków.
Tylko ona zasypia po jedzeniu, więc raczej na mnie lub obok mnie.
Stary 2012-09-19, 18:56   #1184
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to byla taka duuza skarpeta - moja ha ha - taka gruba ciepla na zime do pracy je bralam. z froty. tylko jak ona sie tam znalazla?!
MOneta 2 pensowa? no to juz w ogole szok.
najlepsze jest to ze ja te skarpetki ostatni raz mialam ubrane w marcu jakos jak sie zaczelo cieplo robic to juz ich do pracy nie bralam. i ze przez tyle czasu dzialalo i nagle przestalo.

Natalka-to znak,że zimna już tuż tuż

Cytat:
Z Rossmanna powiadasz...
jakieś tam były, ale trochę się spieszyłam. Przyjrzę się im następnym razem. Pytanie do Agi, ale odpowiem - podawałam (tylko 2x) Pedicetamol, czyli chyba zawiesinę i zaraz po tym mleko, żeby wszystko połknęła. Bezpośrednio po tym nie ulała.

Ja chyba kupie coś w płynie,bo ja kurcze boje sie tego czopka

Cytat:
pralka dziala
Nooo super

Cytat:
dzieki ale niestety koncert juz sie zaczal... dostala paracetamol, potem cyca i na chwile usnela i znowu zaczela troche marudzic. teraz trzymam ja na rekach i gada cos tam do siebie
Biedna Lusia

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 18:58   #1185
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Agunia - kciukasy za Lusię, oby nie gorączkowała i lekko zniosła to szczepienie
Prince - z tego co się orientuję to nie można dolewać do już pitego mleka, w ogóle nie można go ponownie podawać.

Dziewczyny orientujecie się może - czy mleka na problemy kolkowe - znalazłam info na temat Humany i Hippa, są bez recepty? i gdzie to można kupić?
Hipp jest w Rossmanie. Przeciwkolkowe chyba też widziałam.
Stary 2012-09-19, 19:03   #1186
nadalka
Zakorzenienie

w kauflandzie też jest hipp
Stary 2012-09-19, 19:14   #1187
prince_polo
Zakorzenienie

Soleilka dzieki za przepis

mała po inhalacji,najedzona przebran awykapana. Lezy i guga

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

dziewczyny szukam nawilzacza, oplaca sie kupic taki za 100 zł czy lepiej drozszy?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:14   #1188
agunia82
Zakorzenienie

Ufff Luśka usnęła

Stary 2012-09-19, 19:18   #1189
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
blueberry88 -ja stwierdziłam, że stymulować będę, jak mała się zrobi bardziej kumata i bedzie jej można np. pokazywać książeczki

Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
No tak, książeczki
rozkoszny?!?

Cytat:
pochwale się jeszcze Lilunią, a co
Cudna i te skarpetunie

Cytat:
Blue pytalas co na obiad ja dzisiaj placuszki z kurczaka ziemniaczki pieczone i ze nie mialam nic na surowke to zrobilam mizerie :P
Mniamu

Cytat:
pralka dziala

Też kiedyś 'naprawiłam' pralkę, a panowie już chcieli speca wzywać

Młoda leży na leżaku i czai karuzelę zawieszona na łóżeczku
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:25   #1190
nel_a
Zakorzenienie

albo to ta herbatka hippa na laktację albo częstotliwość dzisiejszego odciągania, udało mi się odciągnąć 80ml ale ciągle z prawego więcej niż z lewego....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:25   #1191
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
zapomnialam Wam pokazac jaki kubraczek ostatnio nabylam dla Amelci. rozm 3-6. wylada jak nowka, zaplacilam hmm 2 funty chyba :P
zdjecia z zewnatrz i w srodku. jest taki miluuuusi.
śliczny

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
hello
moja historia z uzebieniem własnie sie zaczyna, wyladowałam z płaczem u sadysty dentysty, pierwszego z brzegu, bo zalezalo mi na czasie. oczywiście tż poszedł do pracy widząc mnie w tym stanie (płaczącą z bólu i zajmującą się dzieckiem), a ja nie wiedząc co zrobić, zadzwoniłam do przyjaciółki, żeby poszła ze mną do tego denta. Gdyby nie ona to bym się wykonczyła. Ale jako, że miałyśmy ograniczony czas, to pani dentystka otworzyłą mi zęba, udrożniła kanały, założyła opatrunek, a jutro leczenie kanałowe... git Koszmar, ja tak strasznie boję się dentystów, bólu itd. że sobie nie wyobrażacie. Dzisiaj na szczęście prawie nie bolało, ale jutro na 100% muszę wziąć muzykę ze sobą, żeby nie słyszeć tych wszystkich sprzętów. Ehhh. To się załatwiłam. A wiecie, że ja do teraz nie mam ani jednej plomby ? Okaz zdrowia. No to mosz, zaczynam się sypać...
Jutro również wyjeżdżam do rodziców, odpocznę chociaż, bo jestem wytyrana.
współczuję i zazdroszczę... ja mam prawie we wszystkich zębach i ciągle ląduje u dentysty z bólem i do kanałowego

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
bo po moim mleku maly ma okropne zaparcia....chce spróbowac wszystkim możliwych opcji.
mój też ma niestety zaparcia, może nie cały czas, ale do tego kolki, lekarz powiedział,że to na początku normalne

Cytat:
3 minutki?!
w 3 minutki to ja się mogę co najwyżej skichać
ja też

Eh, już myślałam, że coś się poprawi, ale niestety.... Sielanka trwała do wczorajszego wieczora. W nocy znów pobudki co 2godziny, dodając karmienia z przysypianiem Adasia trwające po 1-1,5godz... I od rana ciągle wisi na cycu. Nic zrobić nie mogę, jem podczas karmienia, cycki mi odpadają, wykończę się normalnie... Gdyby nie to, że wszędzie piszą i mówią, że mleko z piersi dla dziecka najlepsze, to już dawno bym zrezygnowała, bo mam już serdecznie dość...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:32   #1192
nitka_88
Zadomowienie

Hej mamusie Jestem uzależniona i czytam Was na bieżąco, ale na odpisywanie i cytowanie zwyczajnie brakuje mi czasu
Pod wpływem Waszych pozytywnych opinii, zmówiłam wczoraj Manducę. A co!?
Zaraz będę po raz pierwszy karmić Alexa z butli (własnym pokarmem), mam nadzieję, że obejdzie się bez większych trudności

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:34   #1193
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff Luśka usnęła
moja tez ale ja przed snem wieczornym musze z Nią pokolysac sie do piosenek i pospiewac 4 piosenki. I moment zasypi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 19:36   #1194
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja gada do karuelki zaraz sie bedziemy kapac a ja jem na szybko.

Amelcia
Stary 2012-09-19, 19:48   #1195
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
kochana, bo my po prostu nie sprzątamy!
ja mogę nie mieć czasu włosów umyć, mogę nie mieć czasu obiadu zjeść - ale nadrobić wizaż to ja mam zawsze czas
ja jestem straszną bałaganiarą, mój mąż jeszcze gorzej, więc ciągle muszę sprzątać a poza tym mam alergię na kurz, a leków brać nie mogę, bo karmię piersią....

Zapomniałam wam napisać jaką miałam przygodę ostatnio w nocy.. Przewijałam małego. Wytarłam mu pupę, podkładam pieluchę nową, smaruję kremem, a on nagle.... i czysta pielucha, cały podkład, i ja obsrane.. Wycieram go więc znowu, nagle sikać zaczął, znów wszystko mokre... Dobra, założyłam mu w końcu pampersa, ubieram śpiochy, zwymiotował sobie na ramie... Body, śpiochy obrzygane. Wzięłam czyste ubranka, zakładam nowe body, a on znowu ble... No myślałam, że mnie coś trafi

W ogóle to zastanawiam się co może być Adasiowi.. Jeszcze w szpitalu zorientowałam się, że ciągle kicha, kilka razy dziennie. Wtedy myślałanm, że to przez to zapalenie płuc, ale potem wyzdrowiał, wyniki dobre. Tydzień po wyjściu lekarz go badał, zdrowy. A kicha do tej pory.. Cz to może być alergia

Stary 2012-09-19, 19:57   #1196
nadalka
Zakorzenienie

Paula, moja też kicha kilka razy dziennie
Stary 2012-09-19, 20:00   #1197
phdwao
Zakorzenienie

boziu co za dzien! Jas był calusi dzien marudny, jestem wykonczona

a na dodatek mielismy meic jutro kontrolę bioderek i zadzoenili przełozyc na przysły tydzien, ten palant jest nieodpowiedzialny-kazal leczyc bioderka po czym przeklad awizyte o tydzien, wiesniak! Jutro szukam na gwałt innego ortopedy, obysmy znalezi dobrego specjaliste co nas przyjmie w miare szybko, ale mam wkur*a
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:00   #1198
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
współczuję i zazdroszczę... ja mam prawie we wszystkich zębach i ciągle ląduje u dentysty z bólem i do kanałowego
*
mój też ma niestety zaparcia, może nie cały czas, ale do tego kolki, lekarz powiedział,że to na początku normalne
Ja tak miałam pod koniec studiów.
*
Kolki są normalne, ale po to ktoś wprowadził do sprzedaży Delicol i Infacol/ Sab Simplex/ Espumisan, żeby spróbować dziecku ulżyć.
Na zaparcia nawet przy karmieniu piersią położna zaleciła mi dopajanie córki wodą, picie herbatki na trawienie Hipp, żeby przenikała do mleka, a jak usłyszała, że łykam żelazo (od razu przestałam), to kazała jeść dużo marchwi i buraków.
Odkąd skończyła miesiąc, to wodą i herbatką dopajam ją (a nie siebie). Jak już wspomniałam dzisiaj dostała rumiankową.
Idę ją kąpać.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-09-20 o 10:17
Stary 2012-09-19, 20:01   #1199
agunia82
Zakorzenienie

Paula kichanie to normalny objaw u niemowlaków, tak sobie nosek oczyszczają, dopóki nie towarzyszy temu wydzielina wypływająca z noska jest ok

Stary 2012-09-19, 20:05   #1200
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
nosek nie jest zatkany, pleśniawki tez odpadają.

tak, przy każdym jedzeniu.

i generalnie prawie całą noc jęczy....
mój przy jedzeniu się napina, pręży, stęka, za chwilę wypluwa cyca płacze chwilę i znowu szuka cyca i tak ciągle. I jak tak się napina to ulewa, często nosem...

Cytat:

aaaaa czy Waszym dzieicom tez sie cos sni złego ze placza przez sen? mojej tak i dosc czesto i wlasnie teraz tak miala

tak, ale zazwyczaj się śmieje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości