|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Aga wszystkiego najlepszego
Pewnie TŻ się zreflektuje i pobiegnie po bukiet kwiatów
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mąż zaspany to niekontaktowy (tak samo jak i mój )
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Za nami dobra noc, nawet sie wyspalam
Jas teraz wisi na cycku, ale dzieki temu moglam zjesc sniadanie![]() Agunia super ze Lusia nie goraczkowala- tez sie tego balam po szczepieniu no i najlepsze zyczenia z okazji rocznicy! Mez sie nie przejmuj- typowy facet Trzajcie kciuki zeby udalo nam sie umowic do ortopedy. |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, spać mi się chce
Ale dziecku się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------
|
|
|
|
#1235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie dziwię Ci się. Jak Patryk budził się o 24,3 i 6 to chodziłam i czułam się jak zombie . A teraz,gdy zagęszczam mu mleko i budzi się o 4-5 to normalnie jestem jak młody bóg .ŻEBY NIE ZAPESZYĆ TFUUU TFUUU TFUUU ![]()
|
|
#1236 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc! Co za wspaniała noc! mąż zrobił dwa karmienia nocne. Jedno z mojego mleczka a drugie z mm
teraz odsypia a ja juz odciągnęłam mleczko i nakarmiłam małego Cytat:
najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
hej u nas tez nocka ladna mala zasnela o 23 pobudka o 4,30 no i teraz
Agus wszystkiego co najlepsze! My dzis idziemy na szczepienie tak sie boje ze szok. No i Amelcia konczy dzis 2 miesiace
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napisala Irmusia ze sa z Leosiem w szpitalu, robia malemu badania, na 2 dni ma odstawic piers i na preno do soboty zostaja. Trzymajmy Kciuki za Leosia!
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hejaaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- moja tez
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Małż wyszedł do pracy, nadal nawet życzeń nie usłyszałam
![]() ale z dobrych wieści - mała dzisiaj zachowuje się jak zawsze, pogodna, bawiła się już zabawką, więc jest ok ![]() Cytat:
![]() no lepiej żeby wrócił z kwiatami ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() a nie mam pojęcia, chyba gdzieś w okolicach 3 miesiąca, ale moja jakoś niedługo po skończeniu 2 je odkryła Cytat:
![]() za szczepienie![]() Cytat:
![]()
|
|
#1242 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Wczoraj cały dzień Was podczytywałam - zaległości i bieżące rzeczy, coś tam sobie cytowałam i jak już zabierałam się do pisania to Amelka zaczynała płakać Nie dałam mi wczoraj podziałać na wizażu Chyba muszę ją zacząć wdrażać tak jak Blue swoją córcie ![]() Oczywiście nie wszystko mi pocytowało - tak to jest jak robi się na raty. Wvictoria -super, że mieścisz się w jeansy agunia82 dostaliście super prezenty. Kołderka i Duduś - bajka Cytat:
Cytat:
Mała wtedy miała jakieś 6 - 7 tygodni Cytat:
Żeby katarek szybko minął. A z tymi wkładkami to porażka, znam ten ból... Nic tylko się cieszyć, że mały rośnie Cytat:
za męża.Cytat:
za Fabiego, żeby się tak nie męczył. W życiu bym nie pomyślała, że od ropiejących oczek tak może się narobić...No i jeszcze, żeby nie jeść słodyczy... Cytat:
Usłyszałam, że nic. W końcu sam polubił. Ale nie była w stanie powiedzieć czy to było jak mały miał 5 miesięcy czy dwa lata. Teraz chłopak ma 7 lat więc już nie pamięta. Irmusia81 za Leosia. Żeby to nie było nic poważnego. Pociesz się, że i tak dużo fajnych rzeczy wygrywasz Masz oko do aukcji za grosze ![]() Cytat:
![]() pumas to niefortunnie z tym zębem, od razu leczenie z grubej rury przy pierwszej plombie. Ale trzeba przecierpieć i to zrobić. No i jeszcze ta kasa za leczenie, ale przynajmniej zrelaksujesz się u rodziców Cytat:
Spisał się świetnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żeby karmienie poszło Wam gładko.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||||||||
|
|
|
#1243 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,żeby szczepienie odbyło się jak najmniej boleśnie ![]() Cytat:
,oby szybko wrócili![]() Cytat:
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() W przeciwieństwie do większości ja dobrej nocki nie miałam - zasnęłam dopiero o 1:30, potem pobudka o 3:50 i od 7 awantura. Teraz (10 minut temu) padła na leżaczku, ale teraz to ja już nie zasnę ![]() Agunia - wszystkiego dobrego! Wyszłam wczoraj z małą w nosidle do sklepu nieopodal - chciałam kupić jakiś zgrabny koszyk na to całe dobro, które zaczyna już się pałętać po kanapie (2 grzechotki, lew z krzywą buzią od ciociuni, rezerwowa pielucha flanelowa i takie tam) - i wpadła mi w oczy rzecz o nazwie "dziennik dziecka". Prawie 400 stron, każda podzielona na 3 - 1 rok, 2 rok, 3 rok, co miesiąc miejsce też na zdjęcia. Nabyłam Postaram się przynajmniej od czasu do czasu coś uzupełniać - rzecz jest o tyle fajna, że w przeciwieństwie do "Albumów dziecka" zapisuje się nie tylko przełomowe wydarzenia, ale robi krótkie notatki w każdym dniu.Fajne mi się to wydało - np. 14 listopada 2014 roku zobaczyć, co Zosia robiła i jaka była w analogicznym dniu w roku 2012 i 2013, jak się rozwinęła, jak ewoluowały nasze troski i radości ![]() Podładuję akumulator i sfocę
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aha pisałyście też o stymulowaniu dzieciaczka - więc ja dołączę do tych co nie stymulują. Owszem czasem pokażę jaką zabawkę, ale jeszcze nie interesuje się jakoś wyjątkowo, rozmawiam z nią, czytam wierszyki, ale nie uważam, żeby to było jakieś wyjątkowe stymulowanie. Poza tym moja mała bardzo często leży sobie sama na pleckach i ogląda ściany - "gada" sama do siebie, uśmiecha się czasem piszczy.
Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
Amelka już duża dziewczynka, szczepienie dzielnie zniesie ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
ja dziś od 6.30 na nogach, bo byłam z Lilką na USG bioderek-wszystko w porządku a na 13 idę na słynny "przegląd podwozia"-ciekawe czy zostanę dopuszczona do obiegu Lilka uwielbia spać na spacerkach w foteliku samochodowym, o wiele bardziej woli fotelik od gondoli-chyba lubi być bardziej otulona, teraz jesteśmy w domu a ona chyba już z godzinę śpi dalej w foteliku Agunia 100 lat w szczęściu i miłości!!! a dla Małża -oby się poprawił!!Cytat:
aha skłamałam...Aptamil kosztuje 11, ale ma 800 g, a Milumil koło 7, przynajmniej u mnie w DM
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-20 o 09:52 |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiamy się z TŻ czy lepiej kupić łóżeczko drewniane, czy turystyczne. Bardziej jesteśmy za tym http://allegro.pl/caretero-lozeczko-...577478923.html brązowym, ale... nie da się do niego zamontować karuzelki
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Karolka dzięki ![]() ![]() Cytat:
Kiedyś przeszedł samego siebie, urodziny obchodzimy tego samego dnia, i on sobie planował, że zaprosi rodziców, zamówi tort, zrobi imprezkę a zapomniał o najważniejszym - o mnie, nawet życzeń mi nie złożył bo akurat tego dnia się z ojcem pokłócił i "zapomniał", o prezencie nie wspomnę. Zamiast tego oczekiwał pocieszania ode mnie, że on taki pokrzywdzony. Strasznie mi smutno wtedy było, że tego dnia wszyscy inni okazali się ode mnie ważniejsi. Cóż, niestety ale mój chłop już dawno przestał się starać ![]() Może i mnie dzisiaj jeszcze zaskoczy, ale nie nastawiam się, żeby się znowu nie rozczarować
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-20 o 09:45 |
|
|
|
|
#1250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Patryk też zdecydowanie bardziej woli fotelik niż gondole.
|
|
#1251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkiego najlepszego dla małej łobuziary ![]() Cytat:
niech zdrowieje bidulek!Cytat:
A na drugie dziecko drugi tatuaż No to czekamy ![]() Cytat:
![]() I trzymam kciuki, żeby Cię dopuścili
|
||||
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z dobrych wieści udało mi sie umówic na usg bioderek do kliniki ortopedycznej w poznaniu ze specjalnoscia dzieci, natomiast jest to usg z opisem be zkonsultacji, ale jesli ebdzie ok to chyba nam to wystarczy?
|
|
|
|
#1253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
My w poniedziałek idziemy na kolejne badanie przesiewowe słuchu mam nadzieję , że teraz będzie ok i badanie wyjdzie dobrze. Jak nie to czeka nas jeszcze 4 października badanie w innym mieście takie już specjalistyczne. Na samą myśl już mnie brzuch zaczyna boleć tak się nim stresuję ... Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-09-20 o 10:14 |
||
|
|
|
#1254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Postaram się wymienić swoje spostrzeżenia ![]() -w turystycznym przewijak jest niżej ( dobrze,jeśli dziecko uda się raz dwa przewinąć,ale jak czasem Patryk się wierci,to ta banalna czynność zajmuje mi czasem i 10 minut,czego efektem jest ból pleców od schylania) - nie wiem jak rozwiążecie sprawe materaca. Wiem,że niektórzy kupują łóżeczka turystyczne i dokupują materace (takie jak do normalnych drewnianych łóżeczek). Ten materaz,który znajduje się w łóżeczku które wkleiłam jest do du**. Sama bym nie chciała spać na takim . -plusem w przypadku tego łóżeczka jest moskitiera zapinana na suwak -to turystyczne łóżeczko ma doczepiane płozy i czasem w akcie desperacji bujaliśmy Patryka ![]() - w drewnianym brakuje mi organizera,na pampersy,chusteczki,pielu che tetrową (wiem,że są do kupienia ale jakoś nie po drodze mi do kupna ) . Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może w tym roku Cię jednak zaskoczy ![]() |
|
|
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
moja mama byla pielegniarka i jak to kupilam to powiedziala zebym nie dawala dziecku , bo latwo przedawkowac , no i na necie tez czytalam , cebion stosuje sie przy niedoborze wit c a skad lekarz wie ze dziecko ma jej za malo , robil badania?
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, ja dziś tylko na chwile, nawet nie nadrabia bo nie mam do tego głowy
Młode mi się na poważniej rozchorowało w nocy obudził mnie suchy kaszel małego i potem spalam już bardzo czujnie, co chwile się budziłam i sprawdzałam czy mały oddycha, wiem że to głupie, wbiło mi się do głowy że to może być zapalenie płuc(pewnie nie bo nie gorączkuje) i tak mnie to wystraszyło że nie mogłam spać, od rana znowu ma katar, ja nie wiem jak to możliwe że wczoraj go nie miał a dziś od nowa tak mi go żal pediatra dopiero na 14
|
|
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co powiecie na takie połączenie? http://allegro.pl/lozeczko-klasyczne...617192332.html i do tego taki materac http://allegro.pl/materac-trzywarstw...642323698.html Że się Fabiemu zachciało wyrastać teraz z kołyski, miała służyć pół roku!
|
||
|
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina ściągnęłam sobie Twój podpis z wizażu,do swojego podpisu zdjęcia na fb
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

Pewnie TŻ się zreflektuje i pobiegnie po bukiet kwiatów

Nie dałam mi wczoraj podziałać na wizażu
spaliłam się ze wstydu
Pociesz się, że i tak dużo fajnych rzeczy wygrywasz Masz oko do aukcji za grosze
albo po śmierci, wybieraj hehe. Ja też dzisiaj tak mówiłam do mamy, że nie mam kiedy odpocząć, ciągle mała i mała. A mama mi powiedziała, że przy dobrych wiatrach to koło 50tki dychnę
- zasnęłam dopiero o 1:30, potem pobudka o 3:50 i od 7 awantura. Teraz (10 minut temu) padła na leżaczku, ale teraz to ja już nie zasnę
Może w tym roku Cię jednak zaskoczy