Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 07:51   #1231
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Aga wszystkiego najlepszego Pewnie TŻ się zreflektuje i pobiegnie po bukiet kwiatów

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 07:53   #1232
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Fabi wstał o 1, rozrabiał do 3 i już znowu nie śpi. Darcie od godziny jest

W nocy strzelił takie kupsko, że mu na plecy wypłynęło
No to masz ciekawie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mamy dzisiaj rocznicę ślubu, ja złożyłam mężowi życzenia a on mi tylko głową odkiwał, fakt zaspany, ale jakoś mi się przykro zrobiło. Oby się zrehabilitował do wieczora
Aguś

A mąż zaspany to niekontaktowy (tak samo jak i mój )

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:22   #1233
phdwao
Zakorzenienie

Hej! Za nami dobra noc, nawet sie wyspalam Jas teraz wisi na cycku, ale dzieki temu moglam zjesc sniadanie

Agunia super ze Lusia nie goraczkowala- tez sie tego balam po szczepieniu no i najlepsze zyczenia z okazji rocznicy! Mez sie nie przejmuj- typowy facet

Trzajcie kciuki zeby udalo nam sie umowic do ortopedy.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:27   #1234
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
No to masz ciekawie
Nooo, spać mi się chce Ale dziecku się nie chce

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Bloguję
Stary 2012-09-20, 08:33   #1235
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej! Za nami dobra noc, nawet sie wyspalam Jas teraz wisi na cycku, ale dzieki temu moglam zjesc sniadanie

Agunia super ze Lusia nie goraczkowala- tez sie tego balam po szczepieniu no i najlepsze zyczenia z okazji rocznicy! Mez sie nie przejmuj- typowy facet

Cytat:
Nooo, spać mi się chce Ale dziecku się nie chce

Nie dziwię Ci się. Jak Patryk budził się o 24,3 i 6 to chodziłam i czułam się jak zombie . A teraz,gdy zagęszczam mu mleko i budzi się o 4-5 to normalnie jestem jak młody bóg .

ŻEBY NIE ZAPESZYĆ TFUUU TFUUU TFUUU

Jestem mamą

Stary 2012-09-20, 08:37   #1236
anna99302
Zadomowienie

Czesc! Co za wspaniała noc! mąż zrobił dwa karmienia nocne. Jedno z mojego mleczka a drugie z mm teraz odsypia a ja juz odciągnęłam mleczko i nakarmiłam małego zaraz chyba jednak jeszcze na godzinkę się położę. rozpusta normalnie!

Cytat:
A tak w ogóle to mamy dzisiaj rocznicę ślubu, ja złożyłam mężowi życzenia a on mi tylko głową odkiwał, fakt zaspany, ale jakoś mi się przykro zrobiło. Oby się zrehabilitował do wieczora
zaspany pewnie! na pewno dostaniesz piękny bukiet kwiatów
najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Lusia szaleje!

Mąż przyszedł o 20 z pracy dopiero i przejął Małą - chciałabym móc powiedzieć, że odpoczęłam, ale musiałam... obrać ziemniaki na jutro, schować pranie, wstawić kolejne, ogarnąć się przed snem, zrobić mu jedzenie do pracy. Heh, kiedy ja odpocznę
ha! to tak jak ja. ja nie wiem. ale w tym domu mam zawsze multum do zrobienia. a nie bałaganimy jakoś strasznie...
Cytat:
oj to przerypane, moja nie przełyka przy tym, a tylko po prostu memla albo gryzie (normalnie jakby zamiast palca było coś miękkiego to by to pewnie przeżuła )
A kiedy dziecię odkrywa własne rączki?? Mój mały nie ma pojęcia , że przynależą do niego
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:39   #1237
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej u nas tez nocka ladna mala zasnela o 23 pobudka o 4,30 no i teraz
Agus wszystkiego co najlepsze!

My dzis idziemy na szczepienie tak sie boje ze szok.
No i Amelcia konczy dzis 2 miesiace

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:41   #1238
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny napisala Irmusia ze sa z Leosiem w szpitalu, robia malemu badania, na 2 dni ma odstawic piers i na preno do soboty zostaja. Trzymajmy Kciuki za Leosia!
Stary 2012-09-20, 08:44   #1239
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!!

Hejaaaaaa

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
W nocy strzelił takie kupsko, że mu na plecy wypłynęło
moja tez

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:54   #1240
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Najlepszego
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:04   #1241
agunia82
Zakorzenienie

Małż wyszedł do pracy, nadal nawet życzeń nie usłyszałam
ale z dobrych wieści - mała dzisiaj zachowuje się jak zawsze, pogodna, bawiła się już zabawką, więc jest ok

Cytat:
Aga wszystkiego najlepszego Pewnie TŻ się zreflektuje i pobiegnie po bukiet kwiatów

no lepiej żeby wrócił z kwiatami

Cytat:

Aguś

A mąż zaspany to niekontaktowy (tak samo jak i mój )

Cytat:

trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Co za wspaniała noc! mąż zrobił dwa karmienia nocne. Jedno z mojego mleczka a drugie z mm teraz odsypia a ja juz odciągnęłam mleczko i nakarmiłam małego zaraz chyba jednak jeszcze na godzinkę się położę. rozpusta normalnie!

zaspany pewnie! na pewno dostaniesz piękny bukiet kwiatów
najlepszego z okazji rocznicy

A kiedy dziecię odkrywa własne rączki?? Mój mały nie ma pojęcia , że przynależą do niego
no pięknie, brawa dla męża

a nie mam pojęcia, chyba gdzieś w okolicach 3 miesiąca, ale moja jakoś niedługo po skończeniu 2 je odkryła

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

za szczepienie

Cytat:
Dziewczyny napisala Irmusia ze sa z Leosiem w szpitalu, robia malemu badania, na 2 dni ma odstawic piers i na preno do soboty zostaja. Trzymajmy Kciuki za Leosia!
oj to zaciskam mocno, oby wszystko było dobrze i ich w sobotę wypuścili

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!!!
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Najlepszego

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:04   #1242
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Wczoraj cały dzień Was podczytywałam - zaległości i bieżące rzeczy, coś tam sobie cytowałam i jak już zabierałam się do pisania to Amelka zaczynała płakać Nie dałam mi wczoraj podziałać na wizażu
Chyba muszę ją zacząć wdrażać tak jak Blue swoją córcie

Oczywiście nie wszystko mi pocytowało - tak to jest jak robi się na raty.

Wvictoria -super, że mieścisz się w jeansy

agunia82
dostaliście super prezenty. Kołderka i Duduś - bajka

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mala przytyła przez tydzień tylko 190 gram,to chyba mało,co nie? i jeszcze jedno pytanie. Jak pójdę do ginekologa w 10 tygodniu po porodzie to chyba trochę za późno,ale w sumie nic się nie dzieje. Pisze z telefonu wiec sorka za bledy
Bardzo ładnie przybiera, nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy zaczelyscie sadzac dzieciaki w lezaczku-bujaczku? bo pamietam ze kiedys o tym była rozmowa
Jak kupiliśmy leżaczek to małej się nie podobał. Po dwóch tygodniach spróbowaliśmy znowu i zachwyt Na razie bez pałąka.
Mała wtedy miała jakieś 6 - 7 tygodni

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
jednak dziś byliśmy u pediatry, tak młodemu łzawiły oczy i w ogóle wyglądał jak 7 nieszczęść że musiałam iść, nic nowego się nie dowiedziałam, nic poważnego mu nie jest, zakrapiać solą morską i odciągać, przyjść jak zacznie kaszleć, no i zaliczyłam wtopę, przemokły mi wkładki laktacyjne i w poczekalni siedziałam z dwoma mokrymi kółkami na bluzce spaliłam się ze wstydu pierwszy raz mi się to zdarzyło, maluch mniej dziś je przez ten katar

a pediatra się zdziwiła, że taki duży jak na 3 miesiące i tylko na piersi
Żeby katarek szybko minął. A z tymi wkładkami to porażka, znam ten ból...
Nic tylko się cieszyć, że mały rośnie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zawiozłam męża do szpitala,będzie miał jutro operację- artroskopię kolana a ja zostałam sama z małym nie wiem na jak długo,ciekawe jak ja go będę sama kąpać...
Dasz sobie radę, za męża.

Cytat:
Hej Fabi śpi mi na rękach, więc później nadrobię.
Ma zapalenie gardła, do tego katar. Wszystko od tych bakterii z ropiejących oczek... Dostaliśmy krople z antybiotykiem i coś na gardełko... Jak nie przejdzie to zostaje szpital
Bardzo marudny jest i nie chce jeść... Zaraz idę mu wybrać lekarstwa i jakiś obiad sobie zrobię.

Mam unikać słodyczy, bo od tego mogą oczka ropieć. Mogę też spróbować mleka z obniżoną zawartością laktozy (w Kauflandzie jest), ale koziego nie pić bo ma taki sam skład jak krowie
za Fabiego, żeby się tak nie męczył. W życiu bym nie pomyślała, że od ropiejących oczek tak może się narobić...
No i jeszcze, żeby nie jeść słodyczy...

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nie! ciągle źle
już nie wiem - może my robimy coś nie tak..? ale nie sądzę

nie slyszałam o drugim takim dziecku
Od koleżanki syn bardzo nie lubił kąpieli więc ostatnio zapytałam co zrobili, że polubił.
Usłyszałam, że nic. W końcu sam polubił. Ale nie była w stanie powiedzieć czy to było jak mały miał 5 miesięcy czy dwa lata. Teraz chłopak ma 7 lat więc już nie pamięta.

Irmusia81 za Leosia. Żeby to nie było nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Przebili mnie.
Bluzę dostanie inna dziewczynka.
Pociesz się, że i tak dużo fajnych rzeczy wygrywasz Masz oko do aukcji za grosze

Cytat:
zapomnialam Wam pokazac jaki kubraczek ostatnio nabylam dla Amelci. rozm 3-6. wylada jak nowka, zaplacilam hmm 2 funty chyba :P
zdjecia z zewnatrz i w srodku. jest taki miluuuusi.
Kubraczek jest cudny i tylko 2 funciaki. Rewelacja

pumas to niefortunnie z tym zębem, od razu leczenie z grubej rury przy pierwszej plombie. Ale trzeba przecierpieć i to zrobić.
No i jeszcze ta kasa za leczenie, ale przynajmniej zrelaksujesz się u rodziców

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Muszę pochwalić małża - wczoraj rano pokazałam mu na stronie H&Mu ten szary dresik i wspomniałam, że przydałby się Zosi. Już po południu go mieliśmy! Małż wracając z pracy wstąpił do sklepu, nabył stosowny rozmiar i dorzucił od siebie kartę upominkową, bym i następnym razem kupiła kilka ciuszków "od tatusia" (a przyjemności wybierania mi nie zabrał, bo wie, że to ubóstwiam )
Brawa dla męża Spisał się świetnie

Cytat:
Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
Fantastyczny pajacyk

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Właśnie, kochane zy jak Wasze dzieci śpią to są spokojne? Mój cały czas zanim dobrze zaśnie sie wierci, prezy, parcha, nie sadze ze to normalne?
Moja podczas snu często wydaje jakieś dźwięki, czasami dość głośne, rusza rękami, nogami. Nie raz miałam wrażenie, że się obudziła, a ona wszystko na śpiocha.

Cytat:
Zdjęcie zapomniałam dodać
Depoison coś takiego chcę. Dół pleców z lewej strony.

Nałożyłam znak wodny, żeby mi nikt nie ukradł
Fajnie wygląda, ja bym zmniejszyła nieco napis, jak będziesz miała drugie dziecko będzie miejsce aby je dopisać

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej mamusie Jestem uzależniona i czytam Was na bieżąco, ale na odpisywanie i cytowanie zwyczajnie brakuje mi czasu
Pod wpływem Waszych pozytywnych opinii, zmówiłam wczoraj Manducę. A co!?
Zaraz będę po raz pierwszy karmić Alexa z butli (własnym pokarmem), mam nadzieję, że obejdzie się bez większych trudności
Hehe tu wszystkie są uzależnione.
Żeby karmienie poszło Wam gładko.

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać jaką miałam przygodę ostatnio w nocy.. Przewijałam małego. Wytarłam mu pupę, podkładam pieluchę nową, smaruję kremem, a on nagle.... i czysta pielucha, cały podkład, i ja obsrane.. Wycieram go więc znowu, nagle sikać zaczął, znów wszystko mokre... Dobra, założyłam mu w końcu pampersa, ubieram śpiochy, zwymiotował sobie na ramie... Body, śpiochy obrzygane. Wzięłam czyste ubranka, zakładam nowe body, a on znowu ble... No myślałam, że mnie coś trafi
Eh kochane dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Blue, no własnie??????????? Ja mojemu już dawno nie robię, a tez robiłam zawsze kanapeczki i obiad. Skończyło się i jak widać, rączki ma...
A kiedy odpoczniesz? Jak mała wyprowadzi się z domu albo po śmierci, wybieraj hehe. Ja też dzisiaj tak mówiłam do mamy, że nie mam kiedy odpocząć, ciągle mała i mała. A mama mi powiedziała, że przy dobrych wiatrach to koło 50tki dychnę
I tu niestety ma rację

Cytat:

a wiec jak juz wspomnialam moje dziecko dalej nie spi. ale moze to i dobrze bedzie spala w nocy. chyba.
ja siedze z maseczka na gebie korzystajac z tego ze dziecko zajelo sie karuzelka ktora ostatnimi dniami jest moim ratunkiem, relaksuje sie.
Moj kregoslup siada. nie wiem co sie dzieje ostatnimi dniami doskwiera mi taki bol.
zreszta ogolnie nie czuje sie dobrze.
chyba czeka mnie przeglad generalny. tylko jak isc do lekarza i powiedziec: panie doktorze boli mnie kregoslup, nerki, lewy jajnik, nie nie jest to bol miesiaczkowy, nerki, zoladek, mam problemy z wyproznianiem i hemoroidy.
chyba nadaje sie do kasacji.
Ta jasne

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:07   #1243
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Cudownie

Cytat:

To imprezka

Trzymam kciuki,żeby szczepienie odbyło się jak najmniej boleśnie

Cytat:
,oby szybko wrócili

Cytat:
Małż wyszedł do pracy, nadal nawet życzeń nie usłyszałam
ale z dobrych wieści - mała dzisiaj zachowuje się jak zawsze, pogodna, bawiła się już zabawką, więc jest ok
To super,że Lusia już dzisiaj lepiej

Jestem mamą

Stary 2012-09-20, 09:12   #1244
depoison
Zadomowienie

Hello
W przeciwieństwie do większości ja dobrej nocki nie miałam - zasnęłam dopiero o 1:30, potem pobudka o 3:50 i od 7 awantura. Teraz (10 minut temu) padła na leżaczku, ale teraz to ja już nie zasnę

Agunia - wszystkiego dobrego!

Wyszłam wczoraj z małą w nosidle do sklepu nieopodal - chciałam kupić jakiś zgrabny koszyk na to całe dobro, które zaczyna już się pałętać po kanapie (2 grzechotki, lew z krzywą buzią od ciociuni, rezerwowa pielucha flanelowa i takie tam) - i wpadła mi w oczy rzecz o nazwie "dziennik dziecka". Prawie 400 stron, każda podzielona na 3 - 1 rok, 2 rok, 3 rok, co miesiąc miejsce też na zdjęcia. Nabyłam Postaram się przynajmniej od czasu do czasu coś uzupełniać - rzecz jest o tyle fajna, że w przeciwieństwie do "Albumów dziecka" zapisuje się nie tylko przełomowe wydarzenia, ale robi krótkie notatki w każdym dniu.
Fajne mi się to wydało - np. 14 listopada 2014 roku zobaczyć, co Zosia robiła i jaka była w analogicznym dniu w roku 2012 i 2013, jak się rozwinęła, jak ewoluowały nasze troski i radości

Podładuję akumulator i sfocę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:17   #1245
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
i kciuki oczywiście nic się nie bój
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:24   #1246
Mandragorrka
Zakorzenienie

Aha pisałyście też o stymulowaniu dzieciaczka - więc ja dołączę do tych co nie stymulują. Owszem czasem pokażę jaką zabawkę, ale jeszcze nie interesuje się jakoś wyjątkowo, rozmawiam z nią, czytam wierszyki, ale nie uważam, żeby to było jakieś wyjątkowe stymulowanie. Poza tym moja mała bardzo często leży sobie sama na pleckach i ogląda ściany - "gada" sama do siebie, uśmiecha się czasem piszczy.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego Może małż szykuje jakąś niespodziankę i z rana udaje, że nie wie o chodzi?

Cytat:
Trzymam

Cytat:

No to impreza Amelka już duża dziewczynka, szczepienie dzielnie zniesie

Cytat:
Żeby Leoś szybko wyzdrowiał

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:42   #1247
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka

ja dziś od 6.30 na nogach, bo byłam z Lilką na USG bioderek-wszystko w porządku
a na 13 idę na słynny "przegląd podwozia"-ciekawe czy zostanę dopuszczona do obiegu

Lilka uwielbia spać na spacerkach w foteliku samochodowym, o wiele bardziej woli fotelik od gondoli-chyba lubi być bardziej otulona, teraz jesteśmy w domu a ona chyba już z godzinę śpi dalej w foteliku

Agunia 100 lat w szczęściu i miłości!!!:ro za:
a dla Małża-oby się poprawił!!
Cytat:
Wyszłam wczoraj z małą w nosidle do sklepu nieopodal - chciałam kupić jakiś zgrabny koszyk na to całe dobro, które zaczyna już się pałętać po kanapie (2 grzechotki, lew z krzywą buzią od ciociuni, rezerwowa pielucha flanelowa i takie tam) - i wpadła mi w oczy rzecz o nazwie "dziennik dziecka". Prawie 400 stron, każda podzielona na 3 - 1 rok, 2 rok, 3 rok, co miesiąc miejsce też na zdjęcia. Nabyłam Postaram się przynajmniej od czasu do czasu coś uzupełniać - rzecz jest o tyle fajna, że w przeciwieństwie do "Albumów dziecka" zapisuje się nie tylko przełomowe wydarzenia, ale robi krótkie notatki w każdym dniu.
Fajne mi się to wydało - np. 14 listopada 2014 roku zobaczyć, co Zosia robiła i jaka była w analogicznym dniu w roku 2012 i 2013, jak się rozwinęła, jak ewoluowały nasze troski i radości

gdzie owo cudo zakupiłaś??czekam na fotki
aha skłamałam...Aptamil kosztuje 11, ale ma 800 g, a Milumil koło 7, przynajmniej u mnie w DM

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-09-20 o 09:52
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:43   #1248
Soleilka
Zakorzenienie

Zastanawiamy się z TŻ czy lepiej kupić łóżeczko drewniane, czy turystyczne. Bardziej jesteśmy za tym http://allegro.pl/caretero-lozeczko-...577478923.html brązowym, ale... nie da się do niego zamontować karuzelki

Bloguję
Stary 2012-09-20, 09:44   #1249
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

To super,że Lusia już dzisiaj lepiej

Cytat:
Karolka dzięki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Może małż szykuje jakąś niespodziankę i z rana udaje, że nie wie o chodzi?
jakbym go nie znała to też bym tak pomyślała, niestety bardziej spodziewam się tego, że do wieczora już zupełnie zapomni, że dzisiaj rocznica bo wpadnie w wir pracy. Wróci do domu, ja będę smutna, zapyta o co chodzi bo oczywiście nie zajarzy od razu że o czymś zapomniał, zacznie przepraszać, obieca poprawę, znajdzie sobie milion wymówek i na tym się skończy - standard.
Kiedyś przeszedł samego siebie, urodziny obchodzimy tego samego dnia, i on sobie planował, że zaprosi rodziców, zamówi tort, zrobi imprezkę a zapomniał o najważniejszym - o mnie, nawet życzeń mi nie złożył bo akurat tego dnia się z ojcem pokłócił i "zapomniał", o prezencie nie wspomnę. Zamiast tego oczekiwał pocieszania ode mnie, że on taki pokrzywdzony. Strasznie mi smutno wtedy było, że tego dnia wszyscy inni okazali się ode mnie ważniejsi. Cóż, niestety ale mój chłop już dawno przestał się starać
Może i mnie dzisiaj jeszcze zaskoczy, ale nie nastawiam się, żeby się znowu nie rozczarować

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-09-20 o 09:45
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:45   #1250
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello
W przeciwieństwie do większości ja dobrej nocki nie miałam - zasnęłam dopiero o 1:30, potem pobudka o 3:50 i od 7 awantura. Teraz (10 minut temu) padła na leżaczku, ale teraz to ja już nie zasnę

Czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka

a na 13 idę na słynny "przegląd podwozia"-ciekawe czy zostanę dopuszczona do obiegu

Lilka uwielbia spać na spacerkach w foteliku samochodowym, o wiele bardziej woli fotelik od gondoli-chyba lubi być bardziej otulona, teraz jesteśmy w domu a ona chyba już z godzinę śpi dalej w foteliku
Dobrze,że z bioderkami wsio ok .
Patryk też zdecydowanie bardziej woli fotelik niż gondole.

Jestem mamą

Stary 2012-09-20, 09:48   #1251
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

i wszystkiego najlepszego dla małej łobuziary
Cytat:
niech zdrowieje bidulek!
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
za Fabiego, żeby się tak nie męczył. W życiu bym nie pomyślała, że od ropiejących oczek tak może się narobić...
No i jeszcze, żeby nie jeść słodyczy...

Fajnie wygląda, ja bym zmniejszyła nieco napis, jak będziesz miała drugie dziecko będzie miejsce aby je dopisać
dziękujemy za kciuki też bym nie pomyślała, że tak może być od oczek...

A na drugie dziecko drugi tatuaż
Cytat:
No to czekamy
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
No to super wieści
I trzymam kciuki, żeby Cię dopuścili

Bloguję
Stary 2012-09-20, 09:48   #1252
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny z dobrych wieści udało mi sie umówic na usg bioderek do kliniki ortopedycznej w poznaniu ze specjalnoscia dzieci, natomiast jest to usg z opisem be zkonsultacji, ale jesli ebdzie ok to chyba nam to wystarczy?
Stary 2012-09-20, 09:55   #1253
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiamy się z TŻ czy lepiej kupić łóżeczko drewniane, czy turystyczne. Bardziej jesteśmy za tym http://allegro.pl/caretero-lozeczko-...577478923.html brązowym, ale... nie da się do niego zamontować karuzelki
Śliczne to łóżeczko , chociaż ja jestem raczej zwolenniczką tradycyjnych drewnianych. Wydaje mi , że turystyczne jest niższe , ale może się mylę

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
dziewczyny z dobrych wieści udało mi sie umówic na usg bioderek do kliniki ortopedycznej w poznaniu ze specjalnoscia dzieci, natomiast jest to usg z opisem be zkonsultacji, ale jesli ebdzie ok to chyba nam to wystarczy?
O fajnie będziesz spokojniejsza

My w poniedziałek idziemy na kolejne badanie przesiewowe słuchu mam nadzieję , że teraz będzie ok i badanie wyjdzie dobrze. Jak nie to czeka nas jeszcze 4 października badanie w innym mieście takie już specjalistyczne. Na samą myśl już mnie brzuch zaczyna boleć tak się nim stresuję ...

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-09-20 o 10:14
Stary 2012-09-20, 09:58   #1254
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
U siebie mamy łóżeczko drewniane,u moich rodziców mamy turystyczne ,dokładnie takie : http://allegro.pl/sb-lozeczko-turyst...600466055.html kolor zebra .

Postaram się wymienić swoje spostrzeżenia
-w turystycznym przewijak jest niżej ( dobrze,jeśli dziecko uda się raz dwa przewinąć,ale jak czasem Patryk się wierci,to ta banalna czynność zajmuje mi czasem i 10 minut,czego efektem jest ból pleców od schylania)
- nie wiem jak rozwiążecie sprawe materaca. Wiem,że niektórzy kupują łóżeczka turystyczne i dokupują materace (takie jak do normalnych drewnianych łóżeczek). Ten materaz,który znajduje się w łóżeczku które wkleiłam jest do du**. Sama bym nie chciała spać na takim .
-plusem w przypadku tego łóżeczka jest moskitiera zapinana na suwak . Rodzice mieszkają na wsi,więc robactwa było multum,a moskitiera szczelnie chroniła Patryka
-to turystyczne łóżeczko ma doczepiane płozy i czasem w akcie desperacji bujaliśmy Patryka
- w drewnianym brakuje mi organizera,na pampersy,chusteczki,pielu che tetrową (wiem,że są do kupienia ale jakoś nie po drodze mi do kupna ) .

Cytat:
jakbym go nie znała to też bym tak pomyślała, niestety bardziej spodziewam się tego, że do wieczora już zupełnie zapomni, że dzisiaj rocznica bo wpadnie w wir pracy. Wróci do domu, ja będę smutna, zapyta o co chodzi bo oczywiście nie zajarzy od razu że o czymś zapomniał, zacznie przepraszać, obieca poprawę, znajdzie sobie milion wymówek i na tym się skończy - standard.
Kiedyś przeszedł samego siebie, urodziny obchodzimy tego samego dnia, i on sobie planował, że zaprosi rodziców, zamówi tort, zrobi imprezkę a zapomniał o najważniejszym - o mnie, nawet życzeń mi nie złożył bo akurat tego dnia się z ojcem pokłócił i "zapomniał", o prezencie nie wspomnę. Zamiast tego oczekiwał pocieszania ode mnie, że on taki pokrzywdzony. Strasznie mi smutno wtedy było, że tego dnia wszyscy inni okazali się ode mnie ważniejsi. Cóż, niestety ale mój chłop już dawno przestał się starać
Może i mnie dzisiaj jeszcze zaskoczy, ale nie nastawiam się, żeby się znowu nie rozczarować
Aguś smutne to

Jestem mamą

Stary 2012-09-20, 10:13   #1255
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

Karolka dzięki

Oj gdzie Ci romantycy ??? mój mąż o urodzinach pamięta ale o rocznicy to już nie bardzo. Czasami mógłby mi kupić jakiś prezent bez okazji, ale tak się nie zdarza Może w tym roku Cię jednak zaskoczy
Stary 2012-09-20, 10:21   #1256
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tak lekarz, askad wiesz z epowoduje? moja tez to dostaje......

kciuki za LUSIE by nie bolałą Ją i by nie gorączkowała
moja mama byla pielegniarka i jak to kupilam to powiedziala zebym nie dawala dziecku , bo latwo przedawkowac , no i na necie tez czytalam , cebion stosuje sie przy niedoborze wit c a skad lekarz wie ze dziecko ma jej za malo , robil badania?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 10:28   #1257
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam, ja dziś tylko na chwile, nawet nie nadrabia bo nie mam do tego głowy Młode mi się na poważniej rozchorowało w nocy obudził mnie suchy kaszel małego i potem spalam już bardzo czujnie, co chwile się budziłam i sprawdzałam czy mały oddycha, wiem że to głupie, wbiło mi się do głowy że to może być zapalenie płuc(pewnie nie bo nie gorączkuje) i tak mnie to wystraszyło że nie mogłam spać, od rana znowu ma katar, ja nie wiem jak to możliwe że wczoraj go nie miał a dziś od nowa tak mi go żal pediatra dopiero na 14
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 10:33   #1258
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Śliczne to łóżeczko , chociaż ja jestem raczej zwolenniczką tradycyjnych drewnianych. Wydaje mi , że turystyczne jest niższe , ale może się mylę
Niektóre turystyczne są śliczne
Cytat:
U siebie mamy łóżeczko drewniane,u moich rodziców mamy turystyczne ,dokładnie takie : http://allegro.pl/sb-lozeczko-turyst...600466055.html kolor zebra .

Postaram się wymienić swoje spostrzeżenia
-w turystycznym przewijak jest niżej ( dobrze,jeśli dziecko uda się raz dwa przewinąć,ale jak czasem Patryk się wierci,to ta banalna czynność zajmuje mi czasem i 10 minut,czego efektem jest ból pleców od schylania)
- nie wiem jak rozwiążecie sprawe materaca. Wiem,że niektórzy kupują łóżeczka turystyczne i dokupują materace (takie jak do normalnych drewnianych łóżeczek). Ten materaz,który znajduje się w łóżeczku które wkleiłam jest do du**. Sama bym nie chciała spać na takim .
-plusem w przypadku tego łóżeczka jest moskitiera zapinana na suwak . Rodzice mieszkają na wsi,więc robactwa było multum,a moskitiera szczelnie chroniła Patryka
-to turystyczne łóżeczko ma doczepiane płozy i czasem w akcie desperacji bujaliśmy Patryka
- w drewnianym brakuje mi organizera,na pampersy,chusteczki,pielu che tetrową (wiem,że są do kupienia ale jakoś nie po drodze mi do kupna ) .
No to jednak kupimy drewniane.... Mi przy kołysce na przewijaku jest za nisko, a podejrzewam, że turystyczne ma taką samą wysokość... Dziękuję za opinię

A co powiecie na takie połączenie? http://allegro.pl/lozeczko-klasyczne...617192332.html i do tego taki materac http://allegro.pl/materac-trzywarstw...642323698.html

Że się Fabiemu zachciało wyrastać teraz z kołyski, miała służyć pół roku!

Bloguję
Stary 2012-09-20, 10:35   #1259
asia665
Wtajemniczenie

Karolina ściągnęłam sobie Twój podpis z wizażu,do swojego podpisu zdjęcia na fb

Jestem mamą

Stary 2012-09-20, 10:39   #1260
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam taki materac tylko kupiony w sklepie i wydaje mi się że spokojnie możesz kopić cieńszy - nie wiem jaka jest różnica w cenie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości