|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Deli, moj tez jutro do warszawy jedzie
cos to podejrzane hehhe
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
A ile Ci black przybyło kg do tej pory?
Tak z ciekawości się pytam, bo pewnie zawartość brzuszka sporo waży. Ja ogólnie mam wrażenie, że moje nowo nabyte 3kg (ostatnio się ważyłam właśnie i ruszyła waga) to sam brzuszek + trochę piersi jest. |
|
|
|
#3783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zabierzcie sie z nimi i mnie odwiedzcie A my w końcu znaleźliśmy mieszkanie większe i tańsze niż te które ter o takie o :http://warszawa.gumtree.pl/c-Nieruch...AdIdZ414170211 |
||
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak rocznica to też swoje robi |
||
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze miałam taki głęboki bardzo, a teraz jest coraz płytszy i nawet koniuszek palca się do niego nie zmiesci tylko czekać aż go wywali na drugą stronęten bodziak jest świetny Cytat:
![]() a ja wygrałam kolejne dwie aukcje
|
|
#3786 |
|
Raczkowanie
|
Bokeh - gratuluje córeczki i pozostałym dziewczynom, które dowiedziały się o płci
Ja przeczuwam, że mogę mieć niespodziankę. Teraz chodzę do gina na NFZ i mam zaplanowane jeszcze tylko 1 usg. U mojej siostry mała nie chciała się ujawnić, dopiero tydzień przed porodem lekarz podpatrzył dziewczynkę, ale nie kazał się przywiązywać do tej myśli, bo dziecko już było takie duże i zduszone, że kiepsko było widać narządy płciowe. Marsi - dużo zdrówka |
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przyznaje się bez bicja dopiero dziś zrobiłam przelew
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pępka - mi bardzo szybko go wywaliło niestety - ale ja nigdy nie miałam tak całkiem schowanego idealnego, więc pewnie dlatego szybciej go wypchnęło. To jest też taka śmieszna oznaka ciążowego brzuszka, piłeczka z antenką
![]() Ja ten brzuszek lubię, bo w nim siedzi moje maleństwo Więc nie narzekam, tylko wiecie jak się całe życie było drobnym i chudym to się bardzo zauważa wszelkie zmiany w ciele i mi się brzuszek wydaje bardzo duży. Aczkolwiek nie martwię się, bardzo się cieszę z ciąży ogólnie - tylko czasem w szoku bywam
|
|
|
|
#3790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez makijażu to wyglądam jak wulkan, mam przyklapnięte włosy, dwukolorowe... Hahaha. A co do budyniu to ostatnio często jem, bo dobry jest i mała po nim szaleje, także polecam. Szybko się robi, tani... Duży wybór smaków. Pycha. Jutro też na pewno zrobię. ![]() Cytat:
), to 3kg. Rośnie mi tylko brzunio do przodu i piersi, nogi mam wciąż takie same, no talię mam trochę szerszą, ale to kwestia brzuszka właśnie. Przed ciążą ważyłam 58,5kg, na ostatniej wizycie u lekarza w ubraniu 61kg, a teraz rano bez ciuchów też tak mniej więcej 61-61,5kg, zależy, o której jem ostatni posiłek i z czego on się składa. ![]() No dobra, mój brzuszek ma już 99cm, właśnie się zmierzyłam przed chwilą.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-19 o 22:14 |
||
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
alex_6524
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie Black, ja też uważam, że z Ciebie śliczna dziewczyna, i ładnie wyglądasz w ciąży
Chciałoby się, żeby tak zostało do końca - żeby nam szło tylko w brzuszki i biust, prawda? Ale nie wiem czy to możliwe jest )A propos piersi : Wam też tak żyłki prześwitują? Dzisiaj to zauważyłam. Piersi mnie na szczęście nie bolą już wcale - tylko są większe i już 2 będę zmieniać rozmiar teraz - niby tego na co dzień nie zauważam, dopiero jak się bielizna kurczy
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha co do włosów to ja mam takie odrosty ze ojej, teraz sie ufarbuje w przyszlym tygodniu zeby na uczelni jakos wyglądać no ja tez jutro zrobie budyn, albo kisiel mniam mniam ![]() ![]() a wlasnie mialam CIe zapytac o farbe do włosów, o ile pamiętam to nie kupowałaś zadnej casting itd, tylko normalną ? bo ja to bym kupila garniera, ale nie wiem.... hmmmm za dwie bym zaplacila 25 zl a tak jakbym casting kupowala to 50pare zł..
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/philips-avent-zest...617892963.html |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do piersi, to mi nie przeswitują nadal mam małe bimbałki, większe niż wcześniej no ale bez reewelacji, co prawda stanik mnie upija troszkę i teraz większy sobie kupie ale to jeszcze chwilka. A co do boleści to czasem mam tak że normalnie musze sie za nie zlapac bo tak bola....i to tak nagle... wrrrr łaaaaaaaaaa zobacczcie jaki piekny pokoik, a to łózeczko
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-19 o 22:20 |
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobaczymy, jak to wyjdzie nam na koniec, ale wydaje mi się, że skoro teraz nie tyjemy zbyt dużo, to nie będzie później tragedii, ja sobie nie odmawiam jedzenia, a i tak waga rośnie stopniowo - raz na jakiś czas podskoczy o 0,5kg i stoi... Przekonamy się po porodzie. Właśnie przed chwilą mówiłam TŻowi o tym, że mam widoczne niebieskie żyły na biuście, także to normalne, na mamazone.pl o tym czytałam. Cytat:
Chyba właśnie tak samo zrobię,przed rozpoczęciem roku akademickiego kupię normalną farbę i się pofarbuję na swój naturalny... |
||
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam chyba z 4 cm odrostu
i wypłowiałe że szok ![]() Ale farbuje jutro chyba, żeby do slubu sie troche sprały A Deli pytałaś o zdrowie moje. Więc ten lek co mi przepisała pulmonolożka (taki wziewny na astme oskrzelową), pytałam dziś lekarza powiedział że moge, i teraz jak mnie wieczorem czułam że chyta kaszlenie takie mega to sobie dałam jeden wziew i tylko lekko pokasłuje raz na jakiś czas więc może od tego?
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-09-19 o 22:44 |
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Jejjj ten pokoik cudasny. A lozeczko pewno fortune kosztuje
![]() Tez mam odrosty, ale chce wrocic do naturalnego, wiec sie pomecze jeszcze z rok mysle ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Bokeh to dobrze, ze lek pomaga
|
#3799 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, w ciąży lubią się utajone alergie odzywać - ja NIGDY nie byłam alergiczką, atu po Agatce nie mogę pyralginy, antybiotyków penicylinowych, atopowe zapalenie skóry... Teoretycznie ciąża nie choroba, ALE jest obciążeniem dla organizmu i czasem coś wyłazi, co bez ciąży dałoby nam spokój. Koleżance też po ciąży jakieś uczulenie na rękach wyszło, w szoku byłam, wyglądała jakby ją kot podrapał, a to takie czerwone pręgi jako reakcja na niewiadomoco.
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie disko w brzuchu
ze spac nie moge heh
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
dziękuję Wam wszystkim za troskę na szczęście jesteśmy w domku i mamy dużo odpoczywać jutro kontrolka akurat mój gin będzie mieć dyżur w szpitalu niestety tak będzie coraz częściej obawiam się,że bajka o pięknym II trymestrze dobiega końca i zaczyna się pod górkę, no cóż jak będzie trzeba to będę leżeć na szczęście wczoraj moja teściowa i TZ bardzo się starali, synek też był kochan, mąż mi kupił taką ogromną bombonierkę ferrero- aż się popłakałam ze wzruszenia pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki..ja już się tak nie mogę doczekać. W poniedziałek mam USG połówkowe- akurat ostatniego dnia 19 tygodnia
a od wczoraj czuje ruchy i to często...jakie to niesamowite uczucie...Pytanie tylko czy kopie piłkę czy rzuca lalką... myślę że będzie chłopiec choć chciałabym dziewczynke...ale najważniejsze aby zdrowe było... a tu jeszcze 4 dni... ![]() Idę zrobić śniadanko bo mnie już ciśnie..o ipewnie temu tak się dzieciątko uaktywniło....
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec roku się zbliża, od grudnia planuję iść na L4,a tu mam pełne 26 dni urlopu tegorocznego
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny po przerwie, jakoś ostatnio miałam taki zawias i w ogóle nie miałam na nic ochoty, trochę się do tego kiepskawo czułam.
Teraz zobaczyłam ile naskrobałyście przez ten czas i chyba nie będę tym razem w stanie nadrobić, choć postaram się poczytać o czym pisałyście. Dziś się już lepiej mam, ale pogoda fatalna, pada ciągle deszcz i zimno. Wciąż jeszcze nie doczekałam się na łóżeczko, które już dawno zamówiliśmy, ale baba uprzedzała, że realizacja zamówienia może potrwać, no ale ja niecierpliwa jestem. Za to dziś chyba przyjdzie niania z monitorem oddechu. Odkupiliśmy używaną od kogoś w miarę za sensowną cenę, bo normalnie to te ceny są z kosmosu, a jednak postanowiliśmy mieć ten sprzęcik. Miłego dnia
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
Ten pokoik ze zdjęcia jest cudny, taki bajkowy
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) będziesz dłużej z dzidzią..Ja jestem na ZLA od 2 miesięcy prawie choć jestem dopiero w 19 tygodniu i wcale u mnie nic sie nie dzieje. Ale mam taką pracę gdzie stres i nerwy są na porządku dziennym a płaca bardzo niska..więc podjęłam decyzję że to jedyny dla mnie okres i ponudzę sie w domu...Kiedyś bardzo chciałam pracować jak najdłużej bedę mogła...ale odkąd w pracy młyn dla silnych psychicznie się zrobił...powiedziałam że nie będę w tym uczestniczyć ze skarbem w brzuchu...
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Ni elubię tego imienia bo mój były tak córkę nazwał, oprócz tego to ładne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

cos to podejrzane hehhe

malutka chora to pochłania mamę 
na szczęście kupił pojechalismy do takiej outletowej galeri i w sumie z koszulą paskiem i garniturem zapłacił 580 zł więc fajnie bo nie dużo a wygląda naprawdę ładnie

Też dobre, a szybkie i łatwe. 

Więc nie narzekam, tylko wiecie jak się całe życie było drobnym i chudym to się bardzo zauważa wszelkie zmiany w ciele i mi się brzuszek wydaje bardzo duży. Aczkolwiek nie martwię się, bardzo się cieszę z ciąży ogólnie - tylko czasem w szoku bywam

i wypłowiałe że szok

22.05.2008