Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 08:25   #3811
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja przyznaje się bez bicja dopiero dziś zrobiłam przelew
ja też zrobiłam wczoraj, ucisk małej na kręgosłup daje mi popalić

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a wlasnie mialam CIe zapytac o farbe do włosów, o ile pamiętam to nie kupowałaś zadnej casting itd, tylko normalną ?
bo ja to bym kupila garniera, ale nie wiem.... hmmmm
za dwie bym zaplacila 25 zl a tak jakbym casting kupowala to 50pare zł..
rany ja też mam straszne odrosty, od roku mam ciemne włosy i moje oryginalne ciemny blond odrosty strasznie wyglądają. Zafarbowałabym sama ale nie ma pojęcia czym?
Cytat:

łaaaaaaaaaa zobacczcie jaki piekny pokoik, a to łózeczko
piękny pokoik

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

dziękuję Wam wszystkim za troskę
na szczęście jesteśmy w domku i mamy dużo odpoczywać
jutro kontrolka akurat mój gin będzie mieć dyżur w szpitalu

niestety tak będzie coraz częściej obawiam się,że bajka o pięknym II trymestrze dobiega końca i zaczyna się pod górkę, no cóż jak będzie trzeba to będę leżeć

na szczęście wczoraj moja teściowa i TZ bardzo się starali, synek też był kochan, mąż mi kupił taką ogromną bombonierkę ferrero- aż się popłakałam ze wzruszenia

pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę
odpoczywaj kochana, dasz radę

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:25   #3812
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
urlop zawsze przyda Ci się na okres po macierzyńskim...) będziesz dłużej z dzidzią..
Ja jestem na ZLA od 2 miesięcy prawie choć jestem dopiero w 19 tygodniu i wcale u mnie nic sie nie dzieje. Ale mam taką pracę gdzie stres i nerwy są na porządku dziennym a płaca bardzo niska..więc podjęłam decyzję że to jedyny dla mnie okres i ponudzę sie w domu...Kiedyś bardzo chciałam pracować jak najdłużej bedę mogła...ale odkąd w pracy młyn dla silnych psychicznie się zrobił...powiedziałam że nie będę w tym uczestniczyć ze skarbem w brzuchu...
Nie, nie, po macierzyńskim wracam
A czy można wziąć krótszy macierzyński? Bo zależałoby mi, żeby przed Wielkanocą być juz w pracy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:28   #3813
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
ja mam nadzieje ze nie spuchnę ;p no ale jeszcze jest 3 trymestr tam to juz cuda na kiju się mogą dziać
a co do piersi, to mi nie przeswitują nadal mam małe bimbałki, większe niż wcześniej no ale bez reewelacji, co prawda stanik mnie upija troszkę i teraz większy sobie kupie ale to jeszcze chwilka. A co do boleści to czasem mam tak że normalnie musze sie za nie zlapac bo tak bola....i to tak nagle... wrrrr

śliczny ten pokoik...my z mężem mieszkamy w jednym domku z teściami...ale mamy własne wejście łazienkę i kuchnie ale tylko jeden spory pokój...i teraz kombinujemy jak tu zrobić by wygospodarować kącik dla maleństwa..na razie musimy tak działać bo planujemy budowę bądź rozbudowę...ale to wtedy jak wygramy w totka albo mąż ze 3 tyś. podwyżki dostanie... na razie mamy taki zarys..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (54,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (43,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg robocze z fioletem1.jpg (41,8 KB, 24 załadowań)
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf rzut_F (1).pdf (9,7 KB, 4 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:30   #3814
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
heeej, chyba poczułam pierwsze ruchy dziecka czy to jest tak jakby serce wam mocniej zabiło, tylko w podbrzuszu?? bo ja dalej nie wiem jak to jest i już się czuję jak wyrodna matka, a to już 21 tydzień leci...
Zdrówka
Wiecie a ja mam końcowkę 18 tyg i mi się wydaje że mnie tak wieczorami dzisko puka niziutko, tam gdzie ma nóżki... ale jeszcze nie wiem na pewno, może mis ie wydaje.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:30   #3815
BlackSanctum
Zakorzenienie

TŻ pojechał do pracy, a ja mam cały dzień przed sobą, bo wróci dopiero ok 23:00 (szkolenie do nowej pracy + 8h w starej pracy).

W ogóle to jeśli się zastanawiacie, czy dawać dziecku np Kubusia czy inne soczki z fabryki Tymbark (np Pycholandia w Biedronce), to możecie je śmiało wprowadzić malutkim do diety w odpowiednim czasie. TŻ teraz pracuje właśnie w Tymbarku i stwierdził, że spokojnie by Oliwce kupił soczek tej firmy, bo to wszystko jest produkowane ze świeżych owoców na bieżąco, więc jest w miarę naturalnie (wiadomo, że są konserwanty, ale gdzie teraz ich nie ma? tam nie używają ich dużo).

Muszę się niedługo zebrać do tego, by odświeżyć swoją paletę z cieniami, a tu tyle wydatków. Jak już wlezę do inglota, to z niego nie wyjdę bez pełnej palety, także się powstrzymuję póki co. Hahaha.

Cytat:
Boski pokoik, chyba pomaluję tak kiedyś ścianę w pokoiku mojej córuni.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-20 o 08:33
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:33   #3816
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A czy można wziąć krótszy macierzyński? Bo zależałoby mi, żeby przed Wielkanocą być juz w pracy.
z tego co wiem to możesz ale mąż musi wykorzystać za Ciebie reszte..
Urlop macierzyński jest bowiem uprawnieniem przysługującym każdej pracownicy z tytułu urodzenia dziecka i uprawnienia tego matka dziecka nie może się zrzec, chyba że uczyni to na zasadach określonych w Kodeksie pracy.

W celu rezygnacji z urlopu macierzyńskiego niezbędne jest spełnienie następujących warunków: pracownica musi wykorzystać co najmniej 14 tygodni urlopu po urodzeniu dziecka oraz ojciec–pracownik wychowujący dziecko musi wystąpić z pisemnym wnioskiem o wykorzystanie pozostałej części urlopu przysługującego pracownicy.

Wniosek w sprawie rezygnacji z urlopu macierzyńskiego należy złożyć na piśmie u pracodawcy najpóźniej na siedem dni przed przystąpieniem do pracy, a do wniosku należy dołączyć zaświadczenie pracodawcy zatrudniającego pracownika–ojca wychowującego dziecko, potwierdzające termin rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego przez pracownika, wskazany w jego wniosku o udzielenie urlopu, przypadający bezpośrednio po terminie rezygnacji z części urlopu macierzyńskiego przez pracownicę (art. 180 § 6 Kodeksu pracy).

Jeśli jednak nie jest możliwe wykorzystanie pozostałej części urlopu macierzyńskiego przez ojca dziecka, matka nie będzie mogła zrezygnować z części urlopu macierzyńskiego.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-09-20, 08:33   #3817
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
urlop zawsze przyda Ci się na okres po macierzyńskim...) będziesz dłużej z dzidzią..
Ja jestem na ZLA od 2 miesięcy prawie choć jestem dopiero w 19 tygodniu i wcale u mnie nic sie nie dzieje. Ale mam taką pracę gdzie stres i nerwy są na porządku dziennym a płaca bardzo niska..więc podjęłam decyzję że to jedyny dla mnie okres i ponudzę sie w domu...Kiedyś bardzo chciałam pracować jak najdłużej bedę mogła...ale odkąd w pracy młyn dla silnych psychicznie się zrobił...powiedziałam że nie będę w tym uczestniczyć ze skarbem w brzuchu...
U mnie też sporo stresów (zresztą gdzie ich nie ma), ale dobrze zarabiam (częściowo zależne od mojej pracy - prowizja + premia) i chcę mieć jak najwyższe macierzyńskie.

Instagram

Stary 2012-09-20, 08:36   #3818
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
U mnie też sporo stresów (zresztą gdzie ich nie ma), ale dobrze zarabiam (częściowo zależne od mojej pracy - prowizja + premia) i chcę mieć jak najwyższe macierzyńskie.
no widzisz to zazdroszczę bo gdybym ja miała dobrze wynagradzany ten stres....to pól biedy..ale przy mojej malutkiej pensji...wolałam siedziec w domu...bo dostaje wiecej za zwolnienie niż gdybym pracowała..

Stary 2012-09-20, 08:42   #3819
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Pokoik piekny, ja tez myślę nad takim drzewem (znalazłam nawet na all super naklejkę) ale to dopiero jak dzidzia pójdzie do swojego pokoju.
Podoba mi się jeszcze bardzo ten:
Lady chyba pokzaywała go ze względu na meble.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokók.jpg (80,1 KB, 25 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:46   #3820
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co wiem to możesz ale mąż musi wykorzystać za Ciebie reszte..
Urlop macierzyński jest bowiem uprawnieniem przysługującym każdej pracownicy z tytułu urodzenia dziecka i uprawnienia tego matka dziecka nie może się zrzec, chyba że uczyni to na zasadach określonych w Kodeksie pracy.

W celu rezygnacji z urlopu macierzyńskiego niezbędne jest spełnienie następujących warunków: pracownica musi wykorzystać co najmniej 14 tygodni urlopu po urodzeniu dziecka oraz ojciec–pracownik wychowujący dziecko musi wystąpić z pisemnym wnioskiem o wykorzystanie pozostałej części urlopu przysługującego pracownicy.

Wniosek w sprawie rezygnacji z urlopu macierzyńskiego należy złożyć na piśmie u pracodawcy najpóźniej na siedem dni przed przystąpieniem do pracy, a do wniosku należy dołączyć zaświadczenie pracodawcy zatrudniającego pracownika–ojca wychowującego dziecko, potwierdzające termin rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego przez pracownika, wskazany w jego wniosku o udzielenie urlopu, przypadający bezpośrednio po terminie rezygnacji z części urlopu macierzyńskiego przez pracownicę (art. 180 § 6 Kodeksu pracy).

Jeśli jednak nie jest możliwe wykorzystanie pozostałej części urlopu macierzyńskiego przez ojca dziecka, matka nie będzie mogła zrezygnować z części urlopu macierzyńskiego.

No to bez sensu

Muszę pogadać z księgową, bo w trakcie macierzyńskiego chciałabym pracować w domu (przez ten czas nie będę pracownikiem firmy, dopiero po macierzyńskim dostanę nową umowę), ale z tego co wiem, to umowy zlecenia nie będę mogła podpisać, bo inaczej stracę zasiłek macierzyński. Może można tak zrobić, żebym kasę dostawała, w papierach zostanie to ujęte jak już wrócę

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
no widzisz to zazdroszczę bo gdybym ja miała dobrze wynagradzany ten stres....to pól biedy..ale przy mojej malutkiej pensji...wolałam siedziec w domu...bo dostaje wiecej za zwolnienie niż gdybym pracowała..
Mi, zakładając, że te ostatnie miesiące w pracy będą kiepskie i będę miała niską prowizję, też wychodzi wyższa kwota. Ale zaryzykuję, może akurat będzie równie dobrze jak do tej pory, zwłaszcza, że duża nagroda w sierpniu i tak mi podgoniła trochę i da mi +250 zł netto na macierzyńskim

Instagram

Stary 2012-09-20, 08:47   #3821
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hosenka możesz pracować w domku..
" Gdy przebywasz na urlopie macierzyńskim, podlegasz obowiązkowo ubezpieczeniu emerytalnemu i rentowemu. Składki te finansuje budżet państwa, ale rozlicza je pracodawca. Podstawę ich wymiaru stanowi kwota pobieranego zasiłku macierzyńskiego.

Jeśli jednak podczas urlopu podejmiesz pracę zarobkową, np. na podstawie umowy zlecenia, to składki emerytalne i rentowe należy odprowadzać z tytułu tej umowy, a nie od zasiłku macierzyńskiego. O wystąpieniu takiej sytuacji powinnaś niezwłocznie poinformować swojego pracodawcę (płatnika składek).

Stary 2012-09-20, 08:47   #3822
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jak juz pisałam wcześniej jakby to bylo pierwsze dziecko to pewnie afery by nie było, ale Tż ma już córkę, i więcej dzieci nie chce mieć, no oprócz tego co już w brzuchu. I to nie że strzelił jakąś gafę tylko jest kompletny zwrot w zachowaniu. Dzisiaj w nocy nwet jak chciał mnie przytulić i przez przypadek trafił na brzuch to zaraz zabrał rękę.
Nie rozumiem twojego TZ, zachowanie jak na 10 latka przystało.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:49   #3823
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

także HOSENKA spoko... )

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Pokoik piekny, ja tez myślę nad takim drzewem (znalazłam nawet na all super naklejkę) ale to dopiero jak dzidzia pójdzie do swojego pokoju.
Podoba mi się jeszcze bardzo ten:
Lady chyba pokzaywała go ze względu na meble.

chciałabym mieć taki pokoik dla swojego dzidziusia..ale niestety tak jak pisałam wyżej mamy jeden pokój...i coś trzeba wymyśleć..macie pomysły?

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-09-20 o 08:51
Stary 2012-09-20, 08:50   #3824
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry kochane

niestety tak będzie coraz częściej obawiam się,że bajka o pięknym II trymestrze dobiega końca i zaczyna się pod górkę, no cóż jak będzie trzeba to będę leżeć

na szczęście wczoraj moja teściowa i TZ bardzo się starali, synek też był kochan, mąż mi kupił taką ogromną bombonierkę ferrero- aż się popłakałam ze wzruszenia

W takim razie odpoczywaj dużo i uważaj na siebie. Trzymam kciuki żebyś jednak zniosła jak najlepiej te pozostałe miesiące ciąży!

Cytat:
Koniec roku się zbliża, od grudnia planuję iść na L4,a tu mam pełne 26 dni urlopu tegorocznego
Ja mam 26 dni urlopu z tego roku i 10 z 2011 No a jak urodze w styczniu to przecież jeszcze dochodzi nowy urlop 26 dni na 2013 r. Ale ja się cieszę, posiedzę dłużej z synkiem.
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Wciąż jeszcze nie doczekałam się na łóżeczko, które już dawno zamówiliśmy, ale baba uprzedzała, że realizacja zamówienia może potrwać, no ale ja niecierpliwa jestem.
Jakie łóżeczko zamawialiście? Jak przez internet to pochwal się bo ciekawa jestem
Ja to bym chciała z kółeczkami. Mały będzie spał z nami w sypialni ale w ciągu dnia będę przebywać w salonie i aneksie kuchennym i wtedy chciałabym przeciągnąć łóżeczko tam żeby co chwila nie latać do sypialni żeby sprawdzić czy z synkiem wszystko ok. No ale z tego co się orientowałam to takie kółka z hamulcem można bez problemu dokupić i przymocować do każdego łóżeczka.

U mnie tez dziś pogoda się popsuła i zimno jest i pochmurno. Pewnie deszcz będzie padał, a ja do lekarza jadę dziś na wizytę. Ciekawe co powie na ta moją infekcję (wyszło w wynikach moczu) i lekką anemie (wskazuje na to morfologia).
Stary 2012-09-20, 08:52   #3825
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Jak juz pisałam wcześniej jakby to bylo pierwsze dziecko to pewnie afery by nie było, ale Tż ma już córkę, i więcej dzieci nie chce mieć, no oprócz tego co już w brzuchu. I to nie że strzelił jakąś gafę tylko jest kompletny zwrot w zachowaniu. Dzisiaj w nocy nwet jak chciał mnie przytulić i przez przypadek trafił na brzuch to zaraz zabrał rękę.
No co Ty mówisz? Naprawdę? Jak on może się tak zachowywać, przecież straszliwie Ciebie tym rani.
Stary 2012-09-20, 08:56   #3826
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Śliczna malutka
dziewczynka
!
Gratuluje

Cytat:
Mój też w synku by widział piłkarza (sam gra), ale ostatnio powiedział, że córkę jak coś też wyszkoli i zapisze do damskiej drużyny

A wczoraj mnie rozczulił Wracam z pracy, kukam do pokoju gdzie trzymamy dzieckowe rzeczy (chciałam sprawdzić, czy przyszedł materacyk) a tam w łóżeczku położony materacyk, podusia i na tym maskotka w rożku Jak TŻ wrócił z meczu, to zaprowadził mnie do pokoju i pyta czy widziałam i wziął ten rożek z maskotką, zaczął tulić i mówić do niej To nic, ze to mówienie zakończyło się: chodź z tatusiem oglądać meczyk
Mój już instrument kupuje, powiedział, że jak dziewczynka to będzie basista, a jak syn to perkusista :p. Ja się droczę, że zostanie artystą hehe.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ewulka : wstępnie Carino.
Ciekawy ten wózek ale nie miałam okazji zobaczyć na żywo.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
ja trzymalam xlandera w reku, wydawal sie fajny, ale wbrew pozorom strasznie wielki i ciezki, bexy niestety nie mieli ... bede musiala szukac sklepu gdzie maja ta firme ...
Też ostatnio o nim myśleliśmy ale jak go próbowałam prowadzić, to wypadał dużo gorzej od wózków firmy Jane. Na ta firmę się zdecydujemy, tylko musimy zdecydować czy Nomad czy Unlimit. Do tego fotelik Strata - dla mojego TZ to było priorytetem żeby był dobry fotelik. Jestem zachwycona Tymi wózkami, prowadzą się jak bajka, lekkie w porównaniu do innych. Gondoli nie kupujemy bo będziemy mieli pożyczoną.

Cytat:
Dzień dobry kochane

Trzymaj się kochana i dużo ciepła

szaja, lady spóźnione życzenia rocznicowe

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:03   #3827
e_vel
Wtajemniczenie

Marsi, dobrze, że jesteś martwiłyśmy się o Ciebie

śliczne te pokoiki dla dzieci, tylko, że przeważnie Maluszek najpierw śpi z rodzicami w pokoju. My mamy dwa pokoje ale jeden to sypialnia a drugi salon i są strasznie nieustawne... Narazie i tak będziemy jeszcze razem w jednym, a potem się pomyśli
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:03   #3828
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A ile Ci black przybyło kg do tej pory?
Tak z ciekawości się pytam, bo pewnie zawartość brzuszka sporo waży. Ja ogólnie mam wrażenie, że moje nowo nabyte 3kg (ostatnio się ważyłam właśnie i ruszyła waga) to sam brzuszek + trochę piersi jest.
Mi też się zatrzymała waga na +3 tak się cieszyłam a tu chwila i bach nie wiadomo kiedy już jest +5
Stary 2012-09-20, 09:06   #3829
mitabe
Rozeznanie

Zapomniałam się przywitać , więc cześć z rana , my dzisiaj 23 tydzień zaczynamy . Maluch skopał mnie w nocy i spać nie migłam od 3 do 5. Płatki owsiane na mleku z dżemem truskawkowym zjedzone a na 2 śniadanie mam kilka kopytek z wczoraj.
Przyszedł mój filtr do wody i dzisiaj piję herbatkę i się delektuje. Kupiłam czajnik Delfi i polecam jak któraś ma problem z bardzo twardą wodą. Przyda się dla dzidzi, a teraz ja kożystam bo 2-3 butelki dziennie wody wypijaliśmy i TZ nie nadążał z kupowaniem hehehe.

Stary 2012-09-20, 09:08   #3830
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka możesz pracować w domku..
" Gdy przebywasz na urlopie macierzyńskim, podlegasz obowiązkowo ubezpieczeniu emerytalnemu i rentowemu. Składki te finansuje budżet państwa, ale rozlicza je pracodawca. Podstawę ich wymiaru stanowi kwota pobieranego zasiłku macierzyńskiego.

Jeśli jednak podczas urlopu podejmiesz pracę zarobkową, np. na podstawie umowy zlecenia, to składki emerytalne i rentowe należy odprowadzać z tytułu tej umowy, a nie od zasiłku macierzyńskiego. O wystąpieniu takiej sytuacji powinnaś niezwłocznie poinformować swojego pracodawcę (płatnika składek).
No ale ja w trakcie macierzyńskiego nie będę miała pracodawcy (umowę mam przedłużoną do dnia porodu, a nowa będzie podpisana po macierzyńskim).

Instagram

Stary 2012-09-20, 09:08   #3831
mitabe
Rozeznanie

U mnie jest 5 kg na +. Jak to mój ginekolog wczoraj powiedział: ładnie pani waga do przodu poszła. Wcześniej było 1,5 i się stresowałam, że za mało.

Stary 2012-09-20, 09:13   #3832
misia1505
Rozeznanie

Blackja wolę się ważyć rano po śniadaniu, bo wieczorem jak się opiję, niby się nie opycham to strasznie mnie opusza i muszę wtedy odejmować trochę bo mi pokazuje nawet z 1,5 kg do przodu ale cieszę się że rano jest jako tako

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Hope01jak patrzę na twój awatar nie mogę sobie wyobrazić tych +7 u ciebie , jest zarąbisty
Stary 2012-09-20, 09:15   #3833
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Blackja wolę się ważyć rano po śniadaniu, bo wieczorem jak się opiję, niby się nie opycham to strasznie mnie opusza i muszę wtedy odejmować trochę bo mi pokazuje nawet z 1,5 kg do przodu ale cieszę się że rano jest jako tako
Ale ja też się ważę rano, tylko ta waga jest zależna od tego, co wieczorem zjem - jeśli jem późno i coś ciężkiego, to rano wciąż widać ten posiłek na wadze.
Ogólnie to ja się akurat ważę dzień w dzień, wtedy dokładnie widzę, w jakim tempie mi przybywa. Moja granica to 68 kg - wg lekarza - więc zostało mi jeszcze ok 7kg w rezerwie, nie wiem, czy tyle mi przybędzie. Ja bardzo lubię jedzenie i nie odmawiam sobie, ale miałam raczej stałą wagę (chyba, że brałam tabletki - już się boję powrotu do nich, Oliwkę stworzyliśmy właśnie podczas 3miesięcznej przerwy od nich ) - ok 59kg, nie mam tendencji do szybkiego tycia... To się chyba przekłada na ciążę. Poza tym nie jem dużych porcji, mam raczej mały żołądek, więc nigdy się nie napycham. Także ja jestem dobrej myśli w kwestii wagi.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-20 o 09:17
Stary 2012-09-20, 09:17   #3834
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
cudny! na początku na to drzewko myślałam że ta taka mega lampa
Stary 2012-09-20, 09:22   #3835
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
No ale ja w trakcie macierzyńskiego nie będę miała pracodawcy (umowę mam przedłużoną do dnia porodu, a nowa będzie podpisana po macierzyńskim).
no to na tej samej zasadzie tyle że płatnikiem macierzyńskiego będzie ZUS tak? to napisz do mnie na priv ja zapytam bardziej wykwalifikowanej koleżanki i dam Ci wtedy znac

Stary 2012-09-20, 09:28   #3836
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Nie martw się bo sama się pogrążasz, zaczekaj zobaczysz że wszystko się zmieni, urośnie ci większy brzuszek, będą widoczne ruchy malutkiej i na pewno zmieni nastawienie. na pewno nie ukryjesz że jest ci bardzo przykro ale postaraj się cieszyć z ciąży i wszystko się ułoży. napewno wszystkie będziemy trzymać kciuki za was a jest nas troszkę więc nie ma innej opcji
Stary 2012-09-20, 09:34   #3837
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry kochane

Super ze jest w miare ok jak na sytuacje, lez duzo jak trzeba to trzeba buziaczki !

Ifwka..... Szczerze to bardzo przykre co piszesz

Ide robic sniadanko dzis i jutro tż ma wolne wiec potem cos porobimy moze jakies zakupki albo cos
Stary 2012-09-20, 09:37   #3838
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Nie martw się bo sama się pogrążasz, zaczekaj zobaczysz że wszystko się zmieni, urośnie ci większy brzuszek, będą widoczne ruchy malutkiej i na pewno zmieni nastawienie. na pewno nie ukryjesz że jest ci bardzo przykro ale postaraj się cieszyć z ciąży i wszystko się ułoży. napewno wszystkie będziemy trzymać kciuki za was a jest nas troszkę więc nie ma innej opcji
dokładnie i choć jestem tu 3ci dzień..przyłączam się . I musisz pamiętać że Twoje samopoczucie wpływa na maluszka więc musisz być silna ale i pogodna ...i cieszyć się brzdącem

Stary 2012-09-20, 09:40   #3839
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja mam 26 dni urlopu z tego roku i 10 z 2011 No a jak urodze w styczniu to przecież jeszcze dochodzi nowy urlop 26 dni na 2013 r. Ale ja się cieszę, posiedzę dłużej z synkiem.
.
Ale Ci zazdroszczę tego urlopu !!!!
Ale jak to możliwe że masz urlop z 2011, u mnie tego tak pilnują i do końca marca tego roku wszyscy musieli wsiąść zaległe !!
Ja z 2012 roku mam jeszcze 19 dni

Cytat:
Tak jak Ci dziewczyny pisały, urlop macierzyński musi trwać co najmniej 14 tygodni, później można wracać. Z tego co na necie czytałam to resztę urlopu może ale nie musi wykorzystać ojciec. Najlepiej będzie jak się u siebie w pracy zapytasz kadrowej
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 09:41   #3840
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobietki,
Jejjuuuuuuuuuuuu mój tzt wrócił z łodzi o 1 w nocy a na 7 juz musial byc w pracy i do wawy pojechal ;/ masakra;/;/ jej ide sie ubierac bo zaraz do szkoly lece co prawda na 2 h ale nie mam kompletnie sily, katar mnie zamorduje chyba... poza tym dzidzia tak mnie kopała w nocy ze nie moglam spać, o 2 w nocy zrobiłam sobie kakao haha..

zimno a ja sie nie dopne w katance.. a na plaszczyk za ciepło wrrrrrrrrr

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości