Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 13:31   #1681
morska
Zadomowienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Trochę sie dziś wkurzyłam na to przedszkole, bo jak były zapisy to przyjmowali wszystkich jak leci, a teraz okazało sie że dyrektorka kazała zredukować liczbę dzieci do 25, czyli 5 osób out Oczywiście Pani przedszkolanka nie omieszkała mnie dziś o tym poinformowac, dając do zrozumienia że mój płaczący i nie mogący się zaadaptować Alan jest na tej liście .
Ja bym chyba sama zrezygnowała

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a ja sobie wczoraj przecięłam palca i mam założonych kilka szwów oczywiście prosto z pogotowia pojechałam do pracy
dziś na lewą rękę założyłam 2 rozmiary większą rękawiczkę, bo się nie mieścił opatrunek

mój T dziś 4 godziny spędził sam w nowym przedszkolu i Panie nie mogą się go nachwalić - taki samodzielny, mądry, chętny do wszystkiego itd...
pękam z dumy
Uuu

Super

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
tak, miałam, sa naprawdę suuuper

Wczoraj niespodziewanie miałam okazję pooglądać w sklepie te Emele i rzeczywiście wydają się fajne, może coś wybiorę, chociaż fajniejsze modele mają dla mniejszych dzieci

Cytat:
fajne te zestawy czapka + chustka na szyję - pojadę obejrzeć - od kiedy ta oferta?
Też mi się podoba, ale w opisie jest, że od 46 do 52 cm obwodu głowy, to już chyba mała

.
Stary 2012-09-19, 13:42   #1682
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Też mi się podoba, ale w opisie jest, że od 46 do 52 cm obwodu głowy, to już chyba mała

.
oj, nie zauważyłam - faktycznie chyba będzie za mała chyba że jest elastyczna... najlepiej przymierzyć, bo w sumie to nie wiem ile mój ma w obwodzie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:00   #1683
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ale tylko w sklepie internetowym jest ten rabat czy stacjonarnie też?
nic nie jest napisane

Cytat:
oj, nie zauważyłam - faktycznie chyba będzie za mała chyba że jest elastyczna... najlepiej przymierzyć, bo w sumie to nie wiem ile mój ma w obwodzie
ja też nie wiem ile ma Zu Kask ma do 52 cm i jest jej jeszcze dobry...a się nie rozciąga

Morska...odpiszę z domu...
Stary 2012-09-19, 14:16   #1684
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

ja też nie wiem ile ma Zu Kask ma do 52 cm i jest jej jeszcze dobry...a się nie rozciąga

Nie???
E, to jakiś lipny macie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:36   #1685
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dziewczyny niestety ale nie udalo sie ja nie wiem czy ten rok jakis pechowy czy co.....ile cv malz juz zlozyl i nic, ciezko znalezc prace w tak krotkim czasie na stanowisku kierowniczym
gosciu mial wytlumaczenie ze babka wpedzila go w dlugi i sam nie ma kasy, zalatwia kredyt i jest mu przykro ze nie moze zapewnic malzowi pracy, a z podpisanym dokumentem nic nie wskora bo to nie jest umowa o prace....w kazdym razie malz bedzie cos dzialal w tym kierunku na drodze prawnej
trzeba zacisnac pasa, musze szukac pracy w takiej sytuacji....

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2012-09-19 o 14:37
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:44   #1686
angy
Zakorzenienie

Czeko strasznie mi przykro

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-19, 15:04   #1687
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

U Hon?

nie mogę robić NIC legalnego

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Oooo
Robisz tatoo?
Nie,nie.Koronke=zęby

Czeko
ja właśnie dziś pomyślałam sobie czy u was już się coś wyjaśniło.Smutne to...
Mój mąż też cv rozsyła, kompletnie w innej branży niż był i też jakoś nie może nic upolowac.Na szczęście są śluby bo byśmy z głodu pomarli

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Blanusi wyszły górne jedynki
i czuję że zaraz będzie chodzić.Puszcze się skubańczuszek na małe odległości-2-3 kroki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:08   #1688
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie???
E, to jakiś lipny macie
no wyobraź sobie że takie badziewie mi sprzedali

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny niestety ale nie udalo sie ja nie wiem czy ten rok jakis pechowy czy co.....ile cv malz juz zlozyl i nic, ciezko znalezc prace w tak krotkim czasie na stanowisku kierowniczym
gosciu mial wytlumaczenie ze babka wpedzila go w dlugi i sam nie ma kasy, zalatwia kredyt i jest mu przykro ze nie moze zapewnic malzowi pracy, a z podpisanym dokumentem nic nie wskora bo to nie jest umowa o prace....w kazdym razie malz bedzie cos dzialal w tym kierunku na drodze prawnej
trzeba zacisnac pasa, musze szukac pracy w takiej sytuacji....
Czeko strasznie mi przykro...wstrętn a tamta baba

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Mój mąż też cv rozsyła, kompletnie w innej branży niż był i też jakoś nie może nic upolowac.Na szczęście są śluby bo byśmy z głodu pomarli

i czuję że zaraz będzie chodzić.Puszcze się skubańczuszek na małe odległości-2-3 kroki
aaaa
TA moja Sąsiadka idzie na rozmowę do H

Stary 2012-09-19, 15:18   #1689
mariolasl
Zakorzenienie

Czeko wspolczuje bardzo. Rozumiem przez co przechodzisz, sami borykamy sie z takim problemem. Jest ciezko, ale wspieramy sie wzajemnie i jakos sie trzymamy.
Trzymam kciuki, aby wam sie wszystko jakos ulozylo.

p4w brawa dla Tomka

Katarzynko i dla Twojej Blanki rowniez

ale mamy fajne Dzieciaczki watkowe

I zdrowka dla naszych wszystkich Chorowitkow
Stary 2012-09-19, 15:20   #1690
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

aaaa
TA moja Sąsiadka idzie na rozmowę do H
no
wszystko wiem,bo moja sis na fb też ją wypytała co to za oferta.

Stary 2012-09-19, 15:21   #1691
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
mysle, ze to rozsadna decyzja

Uuuu nic nie psuje mi humoru tak bardzo, jak fatalne sciecie , wiec wspolczuje.
też mam taką nadzieję

Cięcie samo w sobie jest ładne- chociaż liczyłam na coś troszkę innego, tylko poprostu ta fryzura nie pasuje do mojej buzi

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Ciężki dzień
Ciekawe co by zrobili,gdyby wszystkie dzieci się zaadaptowały? Według czego robiliby selekcję?

Ja dzisiaj też wypompowana zebranie miałam o 17 a wróciłam sporo po 19 długo było,ale to było zebranie dla rodziców wszystkich klas pierwszych,a na nim:sprawy organizacyjne,przedstawia no nam nauczycieli,którzy będą uczyć nasze dzieci,spotkanie z wychowawcą,trójki klasowe - takie zamieszanie trochę :

Ale i tak będą musiały zrezygnować z dzieci które sie zaadaptowały, bo raptem tylko alan i jeszcze jedna dziewczynka mają problemy, a reszta super. Nie wiem jak to rozwiążą

Nieżły misz-masz

Cytat:

Agga ja bym chyba sobie darowała to przedszkole

No właśnie z włosami fajne jest to, że odrastają
A może wcale nie jest tak źle?

Odnośnie kataru-Zosia jeszcze ciupkę ma, dosłownie ciupkę, tzn. od czasu do czasu kichnie i raz na jakiś czas trzeba podetrzeć nos. To już dwa tygodnie-nie wiem, czy to przez pogodę, czy przez to, że w przedszkolu są jakieś inne zakatarzone dzieci (rano przed 7 jest max. 2-3 dzieciaków, a jak po Nią przychodzę to też nie więcej niż 5, czyli większości dzieci zwyczajnie nie widuję).
Ale zakładając, że to przez pogodę też nie wyobrażam sobie brać 2 tygodni L4 na katar
Chociaż Wojtusia napisała o rodzicach, którzy mogą sobie pozwolić na zostawienie dziecka w domu, czyli rozumiem nie pracujących. Tylko tyle, że to niewiele zmienia w kontekście zarażania, bo to kompletnie nieważne, czy dziecko z katarem jest rodzica pracującego czy niepracującego
W każdym razie-jeżeli jesteś w domu-ja bym zostawiła

tak myslisz? Tyle z Was popiera moją decyzję, że chyba dobrze zrobimy. Dziśrozmawiałam z koleżanką(mamą tej dziewczynki, która też nie bardzo tam chce być), że poszukamy jakichś innych zajęć dla naszych dzieci. Już wpadła na trop takich zajęć adaptacyjnych z nauczycielem, psychologiem, dla dzieci, które mają takie problemy. Raz w tygodniu. Myslę, że to może Alana troszkę otworzyć na innych. Zobaczymy.

Ja tam uważam, że jeśli dziecko zakatarzone a rodzić ma mozliwośc zostawić Go w domu to niech zostawi. Dla komfortu swojego i dziecka

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

postanowiłam, że Oliwka posiedzi do końca tygodnia w domu. zreszta i tak nie mam siły jej prowadzać, bo mnie teraz rozłożyło, tak po kolei idzie.
gardło mnie boli że szok

ratuje się płukaniem szałwią.
i co ja wiecej mogę: czosnek, miód, cytryna, maliny.
ehh aby mi szybko przeszło

aga szkoda ze takie dziwne przedszkole macie, beznadziejne podejscie mają
no i przykro mi ze z fryzury nie jestes zadowolona.
Ograniczone pole manewru masz. Wygrzewaj sie pod kocykiem z herbatką i może jakos przejdzie.

Cytat:
w
próbowałam rodzielić zamrozone krokiety, żeby się szybciej rozmroziły i tak z impetem ześliznął mi się nóż na palec
jak zobaczyłam co się stało to aż słabo mi się zrobiło, a ja nie z tych wrażliwych
nawet nie pomyślałam o szyciu, ale jak po pół godzinie ucisku nadal krew leciała ciurkiem to zadzwoniłam po małż i pojechaliśmy szyć
dziś jest już lepie, choć każde napięcie skóry boli - człowiek nie zdaje sobie sprawy jak to wszystko działa, jak jest połączone ze sobą dopóki się nie uszkodzi - nawet tuszu do rzęs wczoraj nie mogłam odkręcić
ale dziś jest już lepiej

zmykamy zaraz do przedszkola a ja mam wolne dziś żeby w razie czego odebrać szybko T
O matko, to zaszalałaś z tymi krokietami Chociaż ja ostatnio nie byłam lepsza, bo wbiłam sobie widelec w palec. Krew tez sie lała, ale na szczęście obyło się bez szycia.

I jak było w przedszkolu ?

Cytat:
No nieładnie ze strony Pani Dyrektor Dziwne że przyjmowała wszystkich jak leci, bo przecież Pani robotem nie jest mogła chociaż właśnie zrobić listy rezerwowe (jak w innych przedszkolach) i jak jedno dziecko by odpadło to przyjmuje z listy...

A jak Alana bąbelki?

Jesteś w podobnej sytuacji jak Wojtusia
Za najlepszy wybór
Uwież mi że to przedszkole w niczym nie przypomina inne placówki

A dzięki, już dobrze. Zostały Mu już tylko na dłoniach i stopach takie maleńkie krosteczki. Wszystko ładnie przyschło

Tak, zauwazyłam że Wojtusia też ma podobnie z Oliwką. Właśnie, Wojtusiu co Ty zamierzasz zrobić?

Cytat:

Chyba wam się nie chwaliłam że podjęłam chwilową pracę,tzn na mc,może dwa.B jest u mojej mamy w tym czasie.
Zbieram na koronkę Potrzebuję 2000zł
Wow. Gratulacje. Jak Ci się spodoba to może na dłużej zostaniesz?

Cytat:

siedze w stresie i czekam na tel od malza......jest w Tychach na rozmowie .......
Doczytałam ,ze nic z tego. Przykro mi Aż tak cięzko że musisz szukać pracy?

Dzieńdobry

CDN

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:38   #1692
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym chyba sama zrezygnowała

Cytat:
eee ściemniasz, sprawdź dobrze

Cytat:
[/COLOR]Blanusi wyszły górne jedynki
Idzie jak torpeda. To już chodzi , a nie będzie

U nas dziś w miarę dobrze, oczywiście byłam cały dzień. Alan stał sie takim wyrzutkiem troche. Chłopcy wcale nie chcą się z nim bawić. Gdy podchodzi do któregoś i pyta czy może się też bawić, to Go odpychają i wyganiają. A jak już sie do kogoś dołączy to zaraz tamte dzieci się od Niego odsuwają. Ja nie chcę sie w to wtrącać ale smutno jest patrzeć jak dziecko nie może sobie znaleźć miejsca w grupie. Lepiej bawi sie z dziewczynkami. Chętniej Go biorą do zabawy, jakieś herbatki, żelazka itp. Pani jakoś nie bardzo interweniuje, raz tylko zapytała chłopców czemu nie chcą się z Nim bawić i poprosiła, żeby jednak spróbowali poznać Alana i sie do niego przekonać. Poza tym Pani musi robić zajęcia z zerówką więc w tym czasie te maluchy jak chcą to mogą też w tym uczestniczyć, ale wiadomo, że po paru minutach się nudzą i idą na salę zabaw, ale tam są sami więc nudzą sie jeszcze bardziej, albo wręcz tak wariują że są nie do opanowania. Gdyby była pomoc to to wszystko wyglądałoby trochę inaczej. Poza tym (co misię jeszcze nie podoba )podczas zabaw np. w kółku czy jakichś gier Pani zbiera wszystkie dzieci, zaprasza do zabawy, ale te 3 latki jeszcze nie bardzo wiedzą o co chodzi więc a to uciekają a to siadają na ławkę albo uciekają do drugiej sali i wtedy Pani już wogóle nic z tym nie robi. Jak biegają to biegają, wogóle nie zachęca ich do wspólnej zabawy, nie próbuje ich pozbierać do "kupy". Ja nie wiem, może ja mam jakieś złe wyobrażenia jak powinno funkcjonować przedszkole, ale wydaje mi się że tak być nie powinno, bo te maluchy m.in. Alan w taki sposób to nigdy nie zgrają się z grupą, nie "zakolegują" z kimś

To się opisałam A Wy teraz czytajcie

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:01   #1693
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Nie,nie.Koronke=zęby

Czeko

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

to cóż to za korona ()za 2000 zł

-----------
czeko przykro mi bardzo

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-09-19, 16:52   #1694
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czeko strasznie mi przykro

Cytat:

Czeko

wlasnie mowilam malzowi zeby sprobowal tez w innej branzy poszukac

Cytat:

Czeko strasznie mi przykro...wstrętn a tamta baba

szkoda gadac, nie wiem jak mozna komus takie swinstwo zrobic.......
a mialo byc tak pieknie

Cytat:
Czeko wspolczuje bardzo. Rozumiem przez co przechodzisz, sami borykamy sie z takim problemem. Jest ciezko, ale wspieramy sie wzajemnie i jakos sie trzymamy.
Trzymam kciuki, aby wam sie wszystko jakos ulozylo.

no narazie do konca pazdziernika malz pracuje, moze akurat ktos odezwie sie z ofertą
a twoj malz znalazl juz cos?

Cytat:

Doczytałam ,ze nic z tego. Przykro mi Aż tak cięzko że musisz szukać pracy?

mamy jeszcze oszczednosci tak w razie "w" ale jesli malz zaczepi sie gdzies za mniejsza kase niz teraz to musze isc do pracy- juz teraz ledwo nam starczalo, no i firme malz musi zawiesic bo przeciez nie bedzie tyle zusu placil a zlecen ostatnio nie ma

Cytat:

-----------
czeko przykro mi bardzo

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-09-19, 19:33   #1695
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Wow. Gratulacje. Jak Ci się spodoba to może na dłużej zostaniesz?
nie,bo nie będzie więcej pracy,z resztą już odgórnie usłyszeliśmy że przydałoby się więcej rąk do pracy,ale że są ograniczeni finansowo.Poza tym wy sobie za dużo nie myślcie.To fizyczna praca więc mi się na pewno nie spodoba.Po drugie moja mama dostała prace, więc z opieką dla B ciężko
Cytat:
to cóż to za korona ()za 2000 zł
jakby to powiedzieć...to taka duża korona.Nie mam 2 zębów a pomiędzy brakami taki szczątek,który będzie filarem,czy jakoś

Cytat:

mamy jeszcze oszczednosci tak w razie "w" ale jesli malz zaczepi sie gdzies za mniejsza kase niz teraz to musze isc do pracy- juz teraz ledwo nam starczalo, no i firme malz musi zawiesic bo przeciez nie bedzie tyle zusu placil a zlecen ostatnio nie ma

a co z Werką wtedy?

Stary 2012-09-19, 19:36   #1696
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
nie,bo nie będzie więcej pracy,z resztą już odgórnie usłyszeliśmy że przydałoby się więcej rąk do pracy,ale że są ograniczeni finansowo.Poza tym wy sobie za dużo nie myślcie.To fizyczna praca więc mi się na pewno nie spodoba.Po drugie moja mama dostała prace, więc z opieką dla B ciężko
jakby to powiedzieć...to taka duża korona.Nie mam 2 zębów a pomiędzy brakami taki szczątek,który będzie filarem,czy jakoś

a co z Werką wtedy?
czyli zbierasz na most, a nie na koronę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-09-19, 19:38   #1697
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

a co z Werką wtedy?
nie wiem, moja mama pracuje na 2 zmiany , tato w domu to mysle ze jakos to bedzie a w nastepnym roku do przedszkola by chodzila

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-09-20, 07:45   #1698
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Nie,nie.Koronke=zęby

A bo mi tamta koronka w głowie siedzi

Cytat:
no wyobraź sobie że takie badziewie mi sprzedali
I dałaś to sobie wcisnąć??? Nieźle Cię omamili

Cytat:

tak myslisz? Tyle z Was popiera moją decyzję, że chyba dobrze zrobimy. Dziśrozmawiałam z koleżanką(mamą tej dziewczynki, która też nie bardzo tam chce być), że poszukamy jakichś innych zajęć dla naszych dzieci. Już wpadła na trop takich zajęć adaptacyjnych z nauczycielem, psychologiem, dla dzieci, które mają takie problemy. Raz w tygodniu. Myslę, że to może Alana troszkę otworzyć na innych. Zobaczymy.

Ja tam uważam, że jeśli dziecko zakatarzone a rodzić ma mozliwośc zostawić Go w domu to niech zostawi. Dla komfortu swojego i dziecka

O matko, to zaszalałaś z tymi krokietami Chociaż ja ostatnio nie byłam lepsza, bo wbiłam sobie widelec w palec. Krew tez sie lała, ale na szczęście obyło się bez szycia.

Agga po tym, co napisałaś poniżej nie mam wątpliwości, że to przedszkole to straszna lipa i nie ma co na siłę męczyć Alana A takie zajęcia adaptacyjne zamiast to bardzo dobry pomysł

Jeszcze trzeba dodać, że jest katar i katar-taki gęsty i zapychający, uniemożliwiający oddychanie to dla dziecka hardcore i wtedy rzeczywiście lepiej dziecko zostawić, bo się zwyczajnie strasznie męczy, zresztą ja sama zostawiłam w takiej sytuacji Zosię na dwa dni w domu w pierwszym tygodniu.

Czeko trzymam kciuki, a nuż szybko się coś trafi

Karo a jak tam Twój tata i to konsylium?

Wczoraj spotkałam się z bratem. To straszne, ale jakichś większych emocji nie było Ot, spotkanie z dawno nie widzianym bliższym znajomym
Dowiedzieliśmy się wszyscy, że w ostatnią sobotę wziął w Anglii ślub, jak to określił "bez zbędnych ceregieli"... Dziecko ma się urodzić w lutym. Ale kiedy je zobaczę?
Zosia dostała hulajnogę i parę ciuszków.

_______

Wczoraj dostałam odlewkę Elli Saaba-wychodzi na to, że tym razem szczęścia nie było-takie konwalie, że

Zosia ma dzisiaj w przedszkolu wizytę policjanta-jak byłam rano to były już powyklejane pasy i inne atrakcje

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-20, 08:23   #1699
p4w
Zakorzenienie

angy, szkoda że z bratem takie chłodne stosunki

poczytaj o zapachach może zanim się na odlewkę zapiszesz
bo jak tak dalej pójdzie to wszystkie babcie w okolicy obdzielisz

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-09-20, 08:52   #1700
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Uwież mi że to przedszkole w niczym nie przypomina inne placówki

A dzięki, już dobrze. Zostały Mu już tylko na dłoniach i stopach takie maleńkie krosteczki. Wszystko ładnie przyschło
A nie macie gdzies w okolicy jakiegoś klubiku etc...?

Kurcze dziwne jest to że nikt nad tym nie panuje, nikt nie sprawdza, nikt się nie skarży...może wtedy kuratorium by wkroczyło i coś by się zmieniło

Super czyli nie było tak źle...ja czytałam że ludzie po dwa miesiące się męczą z tymi bąblami

Cytat:
eee ściemniasz, sprawdź dobrze

U nas dziś w miarę dobrze, oczywiście byłam cały dzień. Alan stał sie takim wyrzutkiem troche. Chłopcy wcale nie chcą się z nim bawić. Gdy podchodzi do któregoś i pyta czy może się też bawić, to Go odpychają i wyganiają. A jak już sie do kogoś dołączy to zaraz tamte dzieci się od Niego odsuwają. Ja nie chcę sie w to wtrącać ale smutno jest patrzeć jak dziecko nie może sobie znaleźć miejsca w grupie. Lepiej bawi sie z dziewczynkami. Chętniej Go biorą do zabawy, jakieś herbatki, żelazka itp. Pani jakoś nie bardzo interweniuje, raz tylko zapytała chłopców czemu nie chcą się z Nim bawić i poprosiła, żeby jednak spróbowali poznać Alana i sie do niego przekonać. Poza tym Pani musi robić zajęcia z zerówką więc w tym czasie te maluchy jak chcą to mogą też w tym uczestniczyć, ale wiadomo, że po paru minutach się nudzą i idą na salę zabaw, ale tam są sami więc nudzą sie jeszcze bardziej, albo wręcz tak wariują że są nie do opanowania. Gdyby była pomoc to to wszystko wyglądałoby trochę inaczej. Poza tym (co misię jeszcze nie podoba )podczas zabaw np. w kółku czy jakichś gier Pani zbiera wszystkie dzieci, zaprasza do zabawy, ale te 3 latki jeszcze nie bardzo wiedzą o co chodzi więc a to uciekają a to siadają na ławkę albo uciekają do drugiej sali i wtedy Pani już wogóle nic z tym nie robi. Jak biegają to biegają, wogóle nie zachęca ich do wspólnej zabawy, nie próbuje ich pozbierać do "kupy". Ja nie wiem, może ja mam jakieś złe wyobrażenia jak powinno funkcjonować przedszkole, ale wydaje mi się że tak być nie powinno, bo te maluchy m.in. Alan w taki sposób to nigdy nie zgrają się z grupą, nie "zakolegują" z kimś

To się opisałam A Wy teraz czytajcie

Ejjj to Ty tam za opiekunkę robisz Może zaproponuj Pani Dyrektor że mogłabyś się zatrudnić

Cytat:
szkoda gadac, nie wiem jak mozna komus takie swinstwo zrobic.......
a mialo byc tak pieknie

To nie do pomyślenia..zero wyobraźni...

może akurat jak zaczniesz coś szukać to coś szybko podłapiesz...trzymam kciuki

Cytat:
nie wiem, moja mama pracuje na 2 zmiany , tato w domu to mysle ze jakos to bedzie a w nastepnym roku do przedszkola by chodzila
też miałam zapytać...ale widać że dacie sobie radę

Cytat:
A bo mi tamta koronka w głowie siedzi

I dałaś to sobie wcisnąć??? Nieźle Cię omamili

Karo a jak tam Twój tata i to konsylium?

Wczoraj spotkałam się z bratem. To straszne, ale jakichś większych emocji nie było Ot, spotkanie z dawno nie widzianym bliższym znajomym
Dowiedzieliśmy się wszyscy, że w ostatnią sobotę wziął w Anglii ślub, jak to określił "bez zbędnych ceregieli"... Dziecko ma się urodzić w lutym. Ale kiedy je zobaczę?

Wczoraj dostałam odlewkę Elli Saaba-wychodzi na to, że tym razem szczęścia nie było-takie konwalie, że

Zosia ma dzisiaj w przedszkolu wizytę policjanta-jak byłam rano to były już powyklejane pasy i inne atrakcje
ta Twoja?

Było...i postanowili operować...wymienią elektrody które są w sercu Jedyny lekarz który moze to zrobić jest na jakimś sympozjum do końca tygodnia, więc czekamy cierpliwie

Przykro mi że tak z Bratem wyszło...z drugiej strony po dwóch latach ja też pewnie z Bratem niewiele miałabym sobie do powiedzenia
ale z tym ślubem to przegięli

ale masz pecha
mnie kusi żeby coś rozebrać...ale po wypłacie mam jeszcze kilka atomków a już dawno nic nowego nie miałam...może chciałabyś czegoś spróbować?

ale fajnie

Dzień dobry
Stary 2012-09-20, 09:26   #1701
angy
Zakorzenienie

Cytat:
angy, szkoda że z bratem takie chłodne stosunki

poczytaj o zapachach może zanim się na odlewkę zapiszesz
bo jak tak dalej pójdzie to wszystkie babcie w okolicy obdzielisz
No szkoda

Coś tam czytam, ale chyba za mało wnikliwie

Cytat:

ta Twoja?

Było...i postanowili operować...wymienią elektrody które są w sercu Jedyny lekarz który moze to zrobić jest na jakimś sympozjum do końca tygodnia, więc czekamy cierpliwie

Przykro mi że tak z Bratem wyszło...z drugiej strony po dwóch latach ja też pewnie z Bratem niewiele miałabym sobie do powiedzenia
ale z tym ślubem to przegięli

ale masz pecha
mnie kusi żeby coś rozebrać...ale po wypłacie mam jeszcze kilka atomków a już dawno nic nowego nie miałam...może chciałabyś czegoś spróbować?

ale fajnie

Dzień dobry
No

A tam, ja już najgorsze mam za sobą

No... A wąchała któraś Lady Millionaire Paco Rabane?
Wczoraj mama dostała od brata Secret Obsession CK-fajny Nuty trochę podobne do Donny Karan Black Cashmere, który bardzo lubiłam.

No

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-20, 09:50   #1702
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

A tam, ja już najgorsze mam za sobą

Wczoraj mama dostała od brata Secret Obsession CK-fajny Nuty trochę podobne do Donny Karan Black Cashmere, który bardzo lubiłam.

No

no nie dziwię się...był czas by się przyzwyczaić do sytuacji

Nie wąchałam Powącham przy najbliższej okazji, pewnie w week...ale ja do Paco mam sentyment...pierwsze lepsze perfumy które sobie kupiłam (w liceum) to było Elle od PR...teraz już niedostępne przez co ceny szokujące...a ja mam jeszcze kilka kropel w dwóch flakonach z dawnych czasów... Były 3 wersje falszki: biały przeźroczysty i srebrny...dwie jeszcze mam
prd_2604_bbig_1284411702.jpg

a Black Cashmere...powiem tylko
troszkę podobny do YSL Nu...który podobnie jak Elle kupiłam dawno temu i do dziś mam z 1/3 flaszki...i już też nie ma w sprzedaży tylko na all za duuuzo
ale on jest baaaaardzo taki że tak powiem kościelny, cmentarny, mocno kadzidlanyetc..mój Brat za czasów jak razem mieszkaliśmy to wyczuwał go z kilku metrów, wystarczyło że raz psiknęłam w łazience a on z drugiego końca mieszkania krzyczał że oddychać od tego śmierdziucha nie może...

Mnie troszkę znowu kusi jabłuszko night...TU w b.dooobrej cenie ale powącham PR
Stary 2012-09-20, 10:00   #1703
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wąchałam Powącham przy najbliższej okazji, pewnie w week...ale ja do Paco mam sentyment...pierwsze lepsze perfumy które sobie kupiłam (w liceum) to było Elle od PR...teraz już niedostępne przez co ceny szokujące...a ja mam jeszcze kilka kropel w dwóch flakonach z dawnych czasów... Były 3 wersje falszki: biały przeźroczysty i srebrny...dwie jeszcze mam
Załącznik 4893052

a Black Cashmere...powiem tylko
troszkę podobny do YSL Nu...który podobnie jak Elle kupiłam dawno temu i do dziś mam z 1/3 flaszki...i już też nie ma w sprzedaży tylko na all za duuuzo
ale on jest baaaaardzo taki że tak powiem kościelny, cmentarny, mocno kadzidlanyetc..mój Brat za czasów jak razem mieszkaliśmy to wyczuwał go z kilku metrów, wystarczyło że raz psiknęłam w łazience a on z drugiego końca mieszkania krzyczał że oddychać od tego śmierdziucha nie może...

No mnie kusi ten Paco już od dłuższego czasu, sama nie wiem czemu A nie miałam okazji/zapominałam powąchać

No Black Cashmere jest baaaaardzo specyficzny, właśnie taki kadzidlany, ale akurat ten kochałam Dlaczego go wycofali?

Miałam to jabłuszko i jak dla mnie pachnie jak mydło

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-20, 10:14   #1704
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

chciałam się chociaż przywitac bo czasu u mnie zero :/
papiery, papiery i jeszcze raz papiery...
siedzę drugi tydzień w domu a z niczym dalej nie mogę się wyrobic
a teraz też nic nie zrobię bo Zuza chce mi spinki zapinac więc wykorzystuję moment i do Was zaglądam

Zuza oczywiście nadal w domu, kicha, śpika, kaszle, dziś przynajmniej temperatury nie ma
mam nadzieję że w poniedziałek juz pójdzie do przedszkola bo inaczej nic nie zrobię

zdrówka dla wszystkich chorowitków

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:

No
ja wąchałam, bardzo mi się podobał
nawet mnie kusiło na niego

angy, trochę mi przykro ze tak mało emocji z przyjazdu brata, ale ja to rozumiem
widze coś takiego (tylko mnie nie zrozum źle) między moimi tesciami, tak długo byli bez siebie że nie widzę między nimi jakiegoś szału gdy on przyjeżdżał a teraz jak juz prawie wrócił do PL to mało mieszkają nawet ze sobą, on ze swoją mama bo niby się nia opiekuję ale ja to inaczej widzę...
niewiele to ma wspólnego z Tobą ale tak sobie o tym pomyślałam

Cytat:
a wiesz że tego jabłuszka nie wąchałam
jakbyś je rozbierała (lub PC) to ja się pisze

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2012-09-20 o 10:17
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 10:15   #1705
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No mnie kusi ten Paco już od dłuższego czasu, sama nie wiem czemu A nie miałam okazji/zapominałam powąchać

No Black Cashmere jest baaaaardzo specyficzny, właśnie taki kadzidlany, ale akurat ten kochałam Dlaczego go wycofali?

Powącham w week i dam znać

na ebayu czasami jeszcze bywa...ale ceny

no coś TY

A może...TO? nie wąchałam ale ten flakon

Cytat:
Zuza oczywiście nadal w domu, kicha, śpika, kaszle, dziś przynajmniej temperatury nie ma
mam nadzieję że w poniedziałek juz pójdzie do przedszkola bo inaczej nic nie zrobię

i nadal żeby po weekendzie już dobrze było

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
a wiesz że tego jabłuszka nie wąchałam
jakbyś je rozbierała (lub PC) to ja się pisze
ok
Stary 2012-09-20, 10:24   #1706
mariolasl
Zakorzenienie

Czeko, u nas nic sie nie zmienilo.
Cytat:

Black Cashmere wrocil do kolekcji Donny Karan kilka lat temu, nieco zrefurmolowany, bo pewne skladniki nie sa juz dozwolone do uzytku, ale generalnie ciagle fajny. Ja mam obydwa, stary i nowy, bo to moj zapach od wiekow. Nowa formula do dostania np w butiku DK.

Przykro mi, ze nie masz kontaktu z bratem, ja wyjechalam 7 lat temu i ciagle mamy mocny kontakt, ale generalnie cala moja rodzina jest blisko z soba.
Stary 2012-09-20, 10:34   #1707
angy
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

ja wąchałam, bardzo mi się podobał
nawet mnie kusiło na niego

angy, trochę mi przykro ze tak mało emocji z przyjazdu brata, ale ja to rozumiem
widze coś takiego (tylko mnie nie zrozum źle) między moimi tesciami, tak długo byli bez siebie że nie widzę między nimi jakiegoś szału gdy on przyjeżdżał a teraz jak juz prawie wrócił do PL to mało mieszkają nawet ze sobą, on ze swoją mama bo niby się nia opiekuję ale ja to inaczej widzę...
niewiele to ma wspólnego z Tobą ale tak sobie o tym pomyślałam

Oby jak najszybciej Zuzi przeszło

O widzisz

Ma to coś wspólnego, bo przecież obojętnie, czy to brat i siostra, czy małżeństwo-jeżeli mieszka się z dala od siebie i tak naprawdę, namacalnie, nie uczestniczy się w życiu tej drugiej osoby to się od siebie oddala, aż w końcu dochodzimy do momentu, w którym niewiele zaczynamy dla siebie znaczyć Smutne to, ale tak jest

Cytat:

na ebayu czasami jeszcze bywa...ale ceny

no coś TY

A może...TO? nie wąchałam ale ten flakon

Wiem wiem, no ale właśnie-CENA

No flakon piękny... Opis tez niczego sobie

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:

Black Cashmere wrocil do kolekcji Donny Karan kilka lat temu, nieco zrefurmolowany, bo pewne skladniki nie sa juz dozwolone do uzytku, ale generalnie ciagle fajny. Ja mam obydwa, stary i nowy, bo to moj zapach od wiekow. Nowa formula do dostania np w butiku DK.

Przykro mi, ze nie masz kontaktu z bratem, ja wyjechalam 7 lat temu i ciagle mamy mocny kontakt, ale generalnie cala moja rodzina jest blisko z soba.

O widzisz!! Nie wiedziałam o tym!! Dzięki za info

Bo widzisz Mariolka, to trzeba jeszcze chcieć. Widocznie z nas takie byle jakie rodzeństwo Poza tym-On nie tylko ze mną nie utrzymuje kontaktu-do mamy i taty dzwoni z musu raz na 2 miesiące mniej więcej, i to jeszcze po uprzednim dyscyplinującym smsie od taty
Zreszta, może zabrzmi to dziwnie, wręcz szokująco dla niektórych, ale On mnie zwyczajnie wkurza-nie lubię Go Jest strasznym malkontentem, nie lubię Jego podejścia do życia itd. itp. Więc pewnie tu należy upatrywać powodu naszego fiaska, a nie w ilości km między nami.
Ja cały czas uważam, że nie więzy krwi liczą się najbardziej, mam 1000 razy większe oparcie w przyjaciołach niż w rodzonym Bracie.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-20, 10:38   #1708
morska
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny niestety ale nie udalo sie ja nie wiem czy ten rok jakis pechowy czy co....
Przykro mi. I

Cytat:
A przez te dwa tygodnie jeszcze planujecie spotkania?
Znasz Jego żonę?
Pytam tak z babskiej ciekawości

~~~~~~~~~~
A tak a'propos zapachów -
znacie takie mydło?
apart-mydlo-w-plynie-dozownik-jedwab-i-noni-400ml.jpg
Uwielbiam jego zapach Mam też żel pod prysznic

.
Stary 2012-09-20, 10:50   #1709
angy
Zakorzenienie

Cytat:

A przez te dwa tygodnie jeszcze planujecie spotkania?
Znasz Jego żonę?
Pytam tak z babskiej ciekawości

~~~~~~~~~~
A tak a'propos zapachów -
znacie takie mydło?
Załącznik 4893122
Uwielbiam jego zapach Mam też żel pod prysznic

.
Tak, pewnie, nie jestem na Niego obrażona, czy coś, Wam wylewam moje żale, bo się we mnie chwilowo gotuje.
Momentami jest fajnie, lubię Jego monthypaytonowskie poczucie humoru, porozmawiać też potrafimy, nie skaczemy sobie do oczu.
Żonę znam, i owszem, widziałam Ją 3 razy w życiu. Teraz jest w Warszawie u rodziców i nie zamierza przyjechać nawet na 2 dni... Sa już małżeństwem, będą mięli dziecko i nawet nie przyjedzie się spotkać.... Eh. Jakaś staromodna chyba jestem

Nie znam

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-20, 10:52   #1710
Wojtusia
Zakorzenienie

hej

czeko przykro mi mam nadzieje ze wszystko się ułoży.

aga pytałas jak u nas z przedszkolem bedzie. no wiec teraz do konca tygodnia Oli jest w domu, ale od poniedziałku pojdzie znowu, zobaczymy jak jej bedzie szło. oczywiscie jak mąż ją bedzie mógł zaprowadzać, dla mnie to za duży stres teraz. serio

przepraszam nie mam siły wiecej czytac i pisac, dzisiaj jade do gin. dam znac jak wróce

głowa mnie boli i dalej gardło. najchetniej to bym zaszyła się pod kołdrą sama w domu w ciszy. Oli dzisiaj strasznie hałaśliwa.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości