|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
nieskromnie powiem, że mi się on podoba Ale też go skądś ukradłam |
|
|
|
|
#1262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Karolina, mi się drewniane podobają
. Jednak część rodziców mówi,że dziecko po pewnym czasie uderza w szczebelki itd itp ,więc nie wiem jak to będzie później. Dla mnie jednym z plusów łóżeczka turystycznego są kółka . Moge sobie je transportować gdzie chce-do kuchni,pokoju,salonu. A z drewnianym musiałabym troche więcej wysiłku włożyć.---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chcę płacić 300 zł za łóżeczko, bo i po co jak w nim nie śpi. Potrzebne mi tylko takie żeby miał gdzie leżeć sobie od czasu do czasu ![]() A ma ten sprzedawca jeszcze piankowe i gryka-pianka-grykosen... |
|
|
|
|
#1265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam się przywitać z tostami i kawką zbożową, ale zdążyłam już zjeść, a pozostałość kawki stygnie - piszę jedną ręką, więc wiadomo o co chodzi.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() heh, mój z rana też jest nie do życia na początku były o to afery, no i teraz też czasem są (w weekendy). Potrafił powiedzieć coś chamskiego kimnąć i potem nie pamiętałCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fabi słucha Beethovena ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Jak to zrobiliście
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się spowiadacie z nocek, to u nas standardowo pobudki o 1, 3, 5 i 7...
|
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny dam znać
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Wanillka oby to nie było nic poważnego
|
#1271 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() maly spi, a ja podlaczona do dojarki czytam wizaz ![]() nocka ok - Kuba spal od 20.30 do 3.00, a pozniej od 3.30 do 6.00 (obudzil sie przesikany - popil herbatki i efekt byl) troche pocytowalam wiec: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie i za dwa miesiaceCytat:
![]() Cytat:
niech sie od malego uczy co kobiecie potrzeba moze on bedzie pamietal o rocznicach bo jego tata zapomina ![]() dziekuje mnie sie tez prezenty Lusi podobaja Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie moj "wisi" 3 prezenty (urodzenie Kuby, moje urodziny, rocznica slubu) i co? ani widu ani slychu chociaz ostatnio marudze o tv do salonu (mamy tylko w sypialni a tam stoi lozeczko wiec za czesto nie ogladamy) no i wzoraj powiedzial, ze mi kupi tylko jeszcze nie wie jaki, ale chyba taki http://allegro.pl/samsung-ue46es7000...632479477.html albo taki http://allegro.pl/samsung-ue46es8000...632479718.htmlCytat:
mysle ze wystarczy. jak jest cos to zawsze mozesz sie umowic drugi raz Cytat:
za badanie
|
||||||||||
|
|
|
#1272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ah dziewczyny nie mówiłam Wam, że zapisałam się na naukę pływanie
Niby jakoś pływam, ale chciałabym nauczyć się pływać stylowo a nie jakoś tam... Wczoraj były pierwsze zajęcia - oswajanie się z wodą, pierwsze ćwiczenia oddechowe, kładzenie się na wodę itp. Zobaczymy co będzie dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że opamięta się i przynajmniej złoży Ci życzenia. Hehe racja, tylko nie rób za dużych tatuaży, żeby starczyło na wszystkie dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też jestem na etapie łóżeczka i materaca i na nic nie mogę się zdecydować. Łóżeczko chcę klasyczne z szufladą tyle na razie wiem
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-09-20 o 11:01 |
||||||
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Aga my Ci złożymy życzenia
dużo miłości i szczęścia, uśmiechu każdego dnia. Twój mąż pewnie nie chce źle, po prostu "nie czuje" tych spraw.Irmusia kciuki za badania ![]() Wanillka za Was równiez kciuki, to na pewno nic poważnego Depoison ja też chciałabym nabyć coś podobnego znając mój zapał, to może kupię taki dziennik w okolicach 5 urodzin Małej Moja córa tak sobie wpycha piąstki,że ma odruch wymiotny... Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-20 o 11:00 |
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się uczy od małego, w końcu to ma być kawaler dla Amelki ![]() Ad 2. A prezentem nie miał być przypadkiem samochód? |
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik trzymam kciuki za badanie słuchu. Rozumiem że sie boisz, staraj sie myśleć pozytywnie!
|
|
|
|
#1276 | |||
|
Zakorzenienie
|
zakopałam się pod kocem bo zimno dzisiaj w mieszkaniu i tak mi się cieplusio zrobiło że aż mi się oczy kleją, ale spać nie pójdę bo zaraz mała się będzie na jedzenie budziła
Cytat:
![]() mam nadzieję, że doczekasz się telewizora ![]() moim prezentem na urodzenie dziecka był stanik do karmienia, który sama sobie miałam wybrać - szał ciał. No ale dobra, lepsze to niż nic a liczyłam w końcu na coś z biżu, bo już dawna słyszę, że mi kupi, ale na słyszeniu się kończy...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ależ on czuje te sprawy, ale w odniesieniu do siebie samego - kiedyś się śmiertelnie obraził, bo mu nie złożyłam życzeń na imieniny, a ja to zrobiłam z pełną premedytacją po tym jak on "zapomniał" o moich imieninach i urodzinach. Kiedyś też był oburzony, że mu na dzień chłopaka życzeń nie złożyłam (stary chłop!), innym razem że o dniu mężczyzny zapomniałam o swoich świętach to pamiętać potrafi jak nikt inny! Ja potrafię sama o swoich imieninach zapomnieć - on o swoich nigdy w życiu
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(sama musialam za niego przelew zrobic no ale on pomyslam i wybral wiec niech bedzie) teraz chcialam bransoletkę pandora ale chyba sama sobie kupie a on niech tv wybierze. w sumie od urodzenia Kuby jedyne co ogladam to dzien dobry tvn - jakas godzine dziennie jak Kuba sobie gada do siebie ![]() i mam pytanie - od wczoraj moje dziecko chce w dzien byc tylkko na rekach. zasypia, odkladam do lozeczka i za 10-15 min ryk. poza tym taki marudny jak nie on - czy tomoze byc ten skok? jutro skonczy 5 tygodni ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Agunia on ma pamiec wybiorcza stanik do karmienia... zeby to jeszcze jakas sexi bielizna byla... ale dobre i to kup mu na urodziny majtki meskie z push upem http://www.dessue.com/pl/meskie/bielizna/push-up-meski/
|
|
|
|
|
#1278 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój Alex też dzisiaj świętuje, ale "dopiero" pierwszy miesiąc Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka ![]() My z mężem skreślamy w kalendarzu dni, które dzielą Nas do końca połogu - taką mamy chcicę Tymczasem wytykam mu, że kręcą go mamuśki ![]() Cytat:
Cytat:
żeby synek szybko wyzdrowiał i żeby nie było to nic poważnego!Kasik za badanie słuchu!U Nas nocka dobra i nie dobra zarazem. Dobra, bo mały spał od 22 do 7:30 z jedną przerwą na karmienie o 4, a nie dobra, bo pomimo sprzyjających okoliczności jestem nie wyspana Jakoś chwilę po 1 obudziły mnie pełne cyce, więc wstałam, żeby odciągnąć trochę mleka, a potem nie mogłam już zasnąć. W efekcie usnęłam dopiero po karmieniu i zmarnowałam 4h snu. I to już nie pierwszy raz tak mam ![]() Wczorajsza próba karmienia z butelki wypadła pomyślnie, więc spokojnie będę mogła się gdzieś wyrwać na dłużej, bez konieczności powrotu do domu na czas karmienia Mam takie pytanko - w jakim "wieku" bądź przy jakiej wadze zmieniłyście pampki na 3ki i dlaczego? Czy odciskające się gumeczki to wystarczający powód? ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niczym innym tego wytłumaczyć się nie da... Cytat:
moja ma tak cały czas więc trudno mi powiedzieć ![]() ja tak jakoś nie bardzo wierze w te skoki - ok wiem, ze dziecko ma okresy wzmozonego rozwoju i w tym czasie moze byc bardziej marudne, bo więcej bodzców itp. Ale dziecko cały czas jest w stanie intensywnego rozwoju i cały czas zachowuje się jak.. dziecko. Nie potrafiłabym powiedzieć ze przykładowo od 10 do 15 wrzesnia to ona miała skok. Moze nie jestem wystarczająco dobrą obserwatorką
|
||
|
|
|
#1281 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() nocka u nas spokojna ale wieczor niezbyt. Od niedzieli małemu dokuczają kolki, codziennie przed 19 się zaczyna.Mały płacze niemiłosiernie, az mnie serce boli. Próbujemy rożnych rzeczy ale chyba nie działa. Muszę spróbować masować brzuszek jak Mamcia robi, bo ja masuje chyba za delikatnie aby krzywdy mu nie zrobić... ![]() Cytat:
Cytat:
i za 2 miesiace ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:za usg za przegląd ![]() Cytat:
zdrowka zyczymy ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Agunia Ty mi tu nie padaj tylko dodaj adres do zakładek - prezent na mikołaja jak znalazł ![]() A tak w ogóle to mam kolegę, który nosi te majty i mówi, że są super I ma dużo większe powodzenie Ale on jest gejem więc wiem tylko o powodzeniu u facetów
|
||
|
|
|
#1283 | ||
|
Zadomowienie
|
agunia82 - może powinnaś nie raz, a częściej "zapominać" o jego świętach? Mój ojciec też miał podobne skłonności (jak Twój mąż), to mu matka właśnie w ten sposób poprawiła pamięć
![]() wanillka - Zosia i ja trzymamy kciuki za szybciutki powrót do zdrówka narzeczonego! Cytat:
Tyle, że chyba szczęście miałam - wzięłam ostatnie.Hmm, różnica w cenie faktycznie jest, ale niewielka - skoro ten Aptamil ma być lepszy na brzuszek, to następnym razem go kupię ![]() Cytat:
no i ponoć to jest całkiem ok ![]() ___ ___ ___ ___ Tak się prezentuje wspomniany dzienniczek - okładka, miejsce na wpisy (to uzupełnione, to wpis z tego roku, pod spodem jest miejsce na "Drugi rok życia" i "Trzeci rok życia") i miejsce na comiesięczne zdjęcie. Format jakieś 15cm x 15 cm, około 3 cm grubości ![]() (komentarze odnośnie koloru proszę sobie darować - nie było innych )
|
||
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my juz po szczepieniu dziekuje za kciuki.
![]() mala strasznie plakala jak jej wbijala zastrzyk boze srerce mi sie pekalo jeszcze nigdy nie slyszalam jej zeby tak plakala... No ale mama przytulila mocno pozniej dala smoczusia i dziecko sie uspokoilo. W drodze do domu zasnela teraz gada do karuzelki a zaraz bedziemy jesc, nastepne szczepienie za 4 tygodnie. ja nie wiem jak ja przezyje te wszystkie szczepienia! |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez strasznie płakała z tym, ze ona tak płacze prawie codziennie choć raz ![]() ja mam prawdziwego wrażliwca chyba |
|
|
|
|
#1286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do męża to przykre. Może się jeszcze ogarnie w tym temacie... W sumie nie spotkałam jeszcze faceta, który by sie dokładnie orientował kiedy jest dzien chłopaka, a o dniu mężczyzny juz nie wspomne ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Do poczytania:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x |
|
|
|
#1288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mamy szczepienie na początku października, nie wiem jak dam rade
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Mam iść do ZUSu w sprawie macierzyńskiego, więc jak na złość Mała śpi...
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

nieskromnie powiem, że mi się on podoba

. Jednak część rodziców mówi,że dziecko po pewnym czasie uderza w szczebelki itd itp ,więc nie wiem jak to będzie później. Dla mnie jednym z plusów łóżeczka turystycznego są kółka
Młode mi się na poważniej rozchorowało
A nie chcę płacić 300 zł za łóżeczko, bo i po co jak w nim nie śpi. Potrzebne mi tylko takie żeby miał gdzie leżeć sobie od czasu do czasu 

dam znać
za dwa miesiace
Nie dałam mi wczoraj podziałać na wizażu 
- zasnęłam dopiero o 1:30, potem pobudka o 3:50 i od 7 awantura. Teraz (10 minut temu) padła na leżaczku, ale teraz to ja już nie zasnę 
klask i:za usg