|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
bardzo pomysłowe i ładne
|
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz za sobą już 19 tygodni i 1 dzień, czyli leci Ci 20. tydzień. No i nie przesadzaj z tym brzuszkiem, w ciąży to normalne, że brzuch rośnie, nie ma co przeżywać, mężowi na pewno się to podoba.
|
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się tak przygląda...bo wie że tam jego szczęście rośnie.. Masz rację dzięki.. ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Dziewczyny moi znajomi kupili rok temu i są bardzo zadowoleni z tego wózeczka...jak czytam na necie opinie..też sa bardzo dobre..co sądzicie? http://allegro.pl/3-w-1-fyn-4ds-jedo...628261037.html ja przymierzałabym się raczej do używanego...podobno łatwo i fajnie można go ubrać..a uzywany 3 w1 mozna juz za 500-600 zł kupic..
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ostatnio TZ powiedział, że wyglądam bardzo sexi, zwłaszcza, ze w brzuszku jest nasz dzidziuś ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
A cena 500-600 jest świetna
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Hosenka*;36645354]Też tak myślę
![]() Mi ostatnio TZ powiedział, że wyglądam bardzo sexi, zwłaszcza, ze w brzuszku jest nasz dzidziuś [COLOR="Silver"]ale Ty jesteś...szczuplutka..
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie do końca - górę mam szczupłą, ale pupa i uda już nie. Taką mam budowę i nic z tym nie zrobię
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie jutro 25 się zaczyna już
![]() Hosenko kiedy Ty teraz masz USG i poznasz płeć bo zapomniałam
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam pytanko...czy jak jeździcie autem (jako paseżr) jest Wam niedobrze?? Ja mam coś w stylu choroby lokomocyjnej...miałam to w dzieciństwie....a potem wogóle...aż do teraz od miesiąca jak jeżdże gdzieś z męzem jest mi niedobrze...ale jak sama prowadzę...to tak nie mam..
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny!
ja po wczorajszej prawie nieprzespanej nocy dziś spałam ponad 11 godzin wstałam o 10 30, zjadłam śniadanie no i się snuje po domu zamiast zrobić coś konkretnego... ale dalej czuję się źle, głowa mnie boli, katar męczy, gardło... no porażka... najgorsze jest to, że lekarka kazała mi przyjść jutro jeśli mi się nie poprawi, bo jak to powiedziała "jestem ostro zaprawiona i niewykluczone, że mimo ciąży wprowadzimy antybiotyk". a ja bym baaardzo nie chciała, takie maleństwo i już antybiotyki ![]() Cytat:
co do mieszkania: my narazie mieszkamy w moim mieszkaniu, ale jeszcze przed porodem (mam nadzieję w grudniu ) planujemy się przenieść do teściów, tzn będziemy mieć osobne wejście, łazienkę, kuchnię, więc nie traktuje tego jak mieszkanie u teściów, tylko przeprowadzkę do większego mieszkania bo będziemy mieć piętro i poddasze (jeszcze nie zaadaptowane), narazie tylko na piętrze będziemy mieć ogromny salon z jadalnią, dużą kuchnię, łazienkę, sypialnię i pokoik dla dziecka. A u góry będzie można zrobić jeszcze 2 dość duże pokoje, łazienkę i takie pomieszczenie gospodarcze ( ze względu na skosy jest tam za nisko, żeby zrobić powierzchnię użtykową, ale przecież zawsze się przyda miejsce do przechowywania różnych gratów ) ale narazie tego nie robimy, wiadomo - ze względu na $$. I tak ten remont nas mooocno, bardzo mocno szarpnie...A co do pokoju dla dziecka - ja myślałam, że dziecko będzie z nami w sypialni, i około 2 roku życia przeprowadzimy je do swojego pokoju, a mój TŻet stwierdził, że lepiej, jakby Ania od początku była u siebie... tylko ja sobie nie wyobrażam w nocy wstawać do niej i iść do innego pokoju co wy na ten temat myślicie?
|
|
|
#3884 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, Cytat:
choć, ja wiem czy my takie podobne jesteśmy, ja nigdy nie miałam takich ładnych kręconych włosów a nawet jak pokręcę to zaraz się same prostują, heheCo do makijażu to ja się nie zawsze maluję, nie z lenistwa, tylko tak po prostu. Owszem lubię się malować, ale na samo wyjście do sklepu nie koniecznie ![]() Cytat:
Tylko my nie mamy jakoś tak bardzo przedzielonego tego pokoju, w każdym momencie możemy to zmienić. Po prostu oddzieliliśmy sobie miejsce gdzie śpimy takim przenośnym parawanem i tam mamy łóżko, a w tej drugiej części zaraz od wejścia do pokoju mamy taką (ja na to mówię część dzienną), z tym, że mamy dwa okna, jedno duże i drugie mniejsze, także to jest duży plus. Cytat:
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-09-20 o 12:08 |
||||
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-20 o 12:09 |
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez wlasnie przyszly leginsy
super są , grubiutke i dobrze wykonane i wydają się mega wygodne i faktycznie sa dluugie moze ciut za dlugie ale to butow zimowych beda ok
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
Tak się zastanawiam nad obiadem i jakoś mi brakuje pomysłu na dziś, chyba poprzestanę na zupie jarzynowej.
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas jest to na tyle wygodne że ten pokoik sąsiaduje bezpośrednio z nasza sypialnia (jak chce wyjść z sypialni i iść gdziekolwiek to muszę przez niego przejść) wiec co za różnica czy zrobię 5 kroków do łóżeczka czy 10... A i tak zazwyczaj śpimy przy otwartych drzwiach ![]() U nas poprostu nie ma innej możliwości. Poza tym wszystkie dziecięce rzeczy będę trzymać w tym jednym pokoju a nie każdą rzecz w innym pomieszczeniu... Z tymi pokoikami to generalnie jest problem ale pewnie większość mam będzie mieć łóżeczko w sypiali |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Na ogół naleśniki jem albo z serem białym, jabłkami lub powidłami.
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za komplementy.
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- O bosze, jak ja uwielbiam grzyby!!!! |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieczarki kroję, podsmażam z cebulą a potem siup na naleśnika i podpiekam jeszcze w całości. Na wierzch można wtedy położyć ser żółty. Dla mnie obowiązkowo z keczupem. Z innych nie na słodko: - ze szpinakiem, - z szynką, serem i pomidorem - z nadzieniem jak do pierogów ruskich
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż każda z nas wie co dla niej najlepsze. Ifwka : zachowanie Tż skandaliczne na prawdę ![]() ![]() Co to ma być, ze "on ma już córkę" ? To WASZE WSPÓLNE dziecko, niezależnie od płci, to nie żadne zawody, że chłopiec i dziewczynka ma być. Straszny dzieciak. Nie duś emocji w sobie - pogadaj z nim, czemu siedzisz cicho? I dbaj o siebie i maluszka kochana, nie pozwól by Cię zjadały złe emocje, dlatego lepiej od razu sobie je upuścić, a nie trzymać w sobie. |
||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NO TO POKÓJ 30 METRÓW TO bardzo dużo spokojnie można z niego zrobic dwa pokoiki...ja tak chciałam ale w naszych 20 metrach nie da rady tymbardziej że jest jedno okno...a zrobić drugie nie łatwo bo na ścianie nośnej...dlatego takie rozwiązanie chyba zastosujemy
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Półki zrobiłabym labo nad łóżeczkiem, albo na tej krótszej ścianie koło okna.
|
|
#3898 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to mi wystarcza, a swoje proste włosy lubię, więc nie ma problemu![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Debrah mnie się wydaje, że chyba istotna jest też waga wyjściowa tak jak piszesz i właśnie, że to się indywidualne liczy. Ja miałam wyjściową 45 kg a aktualnie na starcie 26 tygodnia mam 51 kg, także np. moja doktorka jest zadowolona z takiego przyrostu wagi i ja w sumie też nie narzekam, bo jakoś bardzo tego nie odczuwam.
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Moja malutka coś drugi dzień już cichutko jest !
Zaczynam się denerwować ehhhh
|
|
|
|
#3900 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja dzisiaj na obiad mam pomidorówkę - została z wczoraj i schabik z mozarellą i suszonymi pomidorami - też z wczoraj Odkąd chodzimy do biura nauczyłam się gotować na dwa dni i mam spokój Ale na naleśniki z pieczarkami zrobiłyście mi ochotę. Chyba jutro zrobię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

bardzo pomysłowe i ładne
Masz za sobą już 19 tygodni i 1 dzień, czyli leci Ci 20. tydzień. 

Taki tekst potrafi poprawić humor. 

wstałam o 10 30, zjadłam śniadanie no i się snuje po domu zamiast zrobić coś konkretnego... ale dalej czuję się źle, głowa mnie boli, katar męczy, gardło... no porażka... najgorsze jest to, że lekarka kazała mi przyjść jutro jeśli mi się nie poprawi, bo jak to powiedziała "jestem ostro zaprawiona i niewykluczone, że mimo ciąży wprowadzimy antybiotyk". a ja bym baaardzo nie chciała, takie maleństwo i już antybiotyki 
) planujemy się przenieść do teściów, tzn będziemy mieć osobne wejście, łazienkę, kuchnię, więc nie traktuje tego jak mieszkanie u teściów, tylko przeprowadzkę do większego mieszkania
co wy na ten temat myślicie?

Przytyłam 3 kg w 3 tygodnie i dostałam niezły opiernicz od ginki, że przesadzam. To prawda w sumie-apetyt mam jak odkurzacz