Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 11:58   #2221
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
sms od Nisi:

wczoraj o 23.10 świat ten powitała Maja
waży 3550g i mierzy 55cm. obie odpukać czujemy się dobrze. dziękujemy za trzymane kciuki

Nisia ogromne gratulacje!!! Witamy Maję na świecie.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Dearlie, a może podasz mi swojego prywatnego maila na pw, bo ja leń jestem i wysłałabym Ci zdjęcie w wersji roboczej, takie jak dla moich sióstr?:P No nie chce mi się stroić i robić nowe...:P a takiego jak mam na maila naszego wstawiać nie chcę:P.
Nie ma problemu, zaraz podeślę na pw
Cytat:
Zostało namwne 40 dni do terminu porodu.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

A dzisiaj na deser wstawiam zdjęcie trzytygodniowej Soni, która odprowadzała dzisiaj swoją siostrę do przedszkola , która obecnie śpi nakarmiona a ja mam czas na zjedzenie sniadania.

Jaka ślicznotka.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A ja chwalę się, że dzisiaj Melcia ma 4. tygodnie!
Ale ten czas leci! I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno odliczałaś co poniedziałek tygodnie do terminu, a tutaj już Maleńka tyle tygodni na świecie. Gratulacje dla Melci i rodziców.
Stary 2012-09-20, 11:59   #2222
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje

Witam się z Wami kobietki

Gda gratuluję, że już jesteście razem z synkiem Zdradź jak ma na imię i pochwal się dzidzią

Ciśnieniomierz mi się popsuł i zastanawiam się czy można jeszcze kupić gdzieś, najlepiej w aptece ciśnieniomierze rtęciowe? Bo te na nadgarstek to glupoty pokazują.
Stary 2012-09-20, 12:00   #2223
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Hej! Serdecznie gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!!!
Przechodzę gorsze dni, są chwile kiedy nachodzi mnie paniczny strach przed porodem, innym razem mam już dość czekania na godzinę zero i chciałabym mieć to za sobą. Ostatnio lekarz mówił że szyjke mam cienką ale nie podał długości. Wczoraj na wizycie okazało się że ma teraz ok. 15 mm Miałam nadzieję żesię zgladzila. Macica często się stawia, mam przy tym bolesne klucia, nie mogę wtedy chodzić a tu nic nie postępuje. Czy taka dł oznacza że pochodzę jeszcze ze 2 tyg.?
Boję się wywolywanego porodu i przeraża mnie waga małej(w tej chwili 3,600). Chcę żeby to się skończyło
Na pewno nie będzie tak źle nie stresuj się.
Przyjdzie poród i szybko minie, potem będzie to już tylko wspomnienie, o którym nam tu napiszesz.
Poradzisz sobie, to pewne.
Stary 2012-09-20, 12:09   #2224
Dearlie
Zakorzenienie

Mamuśki, a ja mam durne pytanie zarówno dla mam, które nadal w ciązy, jak i dla tych, które już mają maluchy po drugiej stronie.

Po której stronie leżą/leżały Wasze dzieciaczki w brzuchach? Czy ten fakt ma jakiekolwiek znaczenie, np. przy porodzie?

Pytam, bo ciężarne z mojego otoczenia, z którymi zetknęłam się przez ciążę, wszystkie jak jeden mąż miały ułożone maluszki po prawej stronie. Mój Antek na przekór temu, leży po lewej. W związku z tym tak się zastanawiam czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Czy dzieciaki ułożone, po którejś konkretnej stronie mają łatwiej podczas porodu sn? Czy to wszystko jedno? Jak to było w Waszych przypadkach?
Stary 2012-09-20, 12:14   #2225
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
czesc kochane

Konczi my w ogole mamy problem z wyborem chrzestnych. Musimy to na spokojnie obgadac.

Mamusie czy Wasze dzieciaczki tez tak maja, ze mimo, ze odbiją po jedzeniu to jeszcze uleją? I to za kazdym razem? Bo ja mam wrazenie ze Kubus musi zjesc po sam korek a potem takie efekty
Ulewania to nic groźnego.Niebezpieczne są dopiero chlustające obfite wymioty.Nie przejmuj się.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
mamusie pisalyscie ostatnio o szczepionkach,a ja przyznam sie bez bicia ze omijalam te posty. A teraz chetnie bym sie dowiedziala co na ten temat sadzicie bo chce malego szczepic ta szczepionka 5w1 i niewiem czy sie godzi..
Śliczny krecik
Ja szczepię 5w1 pierwszego synka też tak szczepiłam.Plus darmowe pneumo i rotawirus(płatny)

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Nisia Gratulacje!!!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:20   #2226
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamuśki, a ja mam durne pytanie zarówno dla mam, które nadal w ciązy, jak i dla tych, które już mają maluchy po drugiej stronie.

Po której stronie leżą/leżały Wasze dzieciaczki w brzuchach? Czy ten fakt ma jakiekolwiek znaczenie, np. przy porodzie?

Pytam, bo ciężarne z mojego otoczenia, z którymi zetknęłam się przez ciążę, wszystkie jak jeden mąż miały ułożone maluszki po prawej stronie. Mój Antek na przekór temu, leży po lewej. W związku z tym tak się zastanawiam czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Czy dzieciaki ułożone, po którejś konkretnej stronie mają łatwiej podczas porodu sn? Czy to wszystko jedno? Jak to było w Waszych przypadkach?
Dearlie moja Sonia miała różnie, raz była z lewej raz z prawej, nie pamiętam dokładnie przy porodzie ale chyba leżała po lewej stronie. Z drugiej strony to pamiętam, że jak kładłam się na lewy bok to mała dosłownie pod wpływem przyciągania przelewała się na lewy bok, jak na prawym leżałam to wracała na prawy

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:26   #2227
lilka00
Wtajemniczenie

Nisia- gratulacje!!
Gda- zdradź jak synek ma na imię .

Ja dzisiaj zaczynam 37 tc!! Jeszcze tydzień i będziemy donoszone .

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Ja nie wiem wydaje mi się, że raz z jednej, raz z drugiej .Mała mi po całym brzuchu się rozpycha.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:31   #2228
coventry
Raczkowanie

a u mnie znowu nic, a już wczoraj wieczorem myslałam że coś sie rozkreca poczekałam do 2 i zasnęłam, dzis mam doła chciałabym juz urodzic
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:35   #2229
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Martatak jak pisaly dziewczyny i ja dodatkowo robie inhalacje z soli fizj i daje wit c
A jak robisz inhalacje i jak podawac witaminę c?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:56   #2230
kraven
Zakorzenienie

Inhalacje za pomocą inhalatora. A witamina C to może byc Juvit C 2 x 2 krople bo w sumie Zuzia to jeszcze noworodek.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:09   #2231
Dearlie
Zakorzenienie

A ciekawe jak Aga_ton, bo ona chyba miała mieć dziś rano wizytę, zgadza się? I martusia26 chyba też.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dearlie moja Sonia miała różnie, raz była z lewej raz z prawej, nie pamiętam dokładnie przy porodzie ale chyba leżała po lewej stronie. Z drugiej strony to pamiętam, że jak kładłam się na lewy bok to mała dosłownie pod wpływem przyciągania przelewała się na lewy bok, jak na prawym leżałam to wracała na prawy
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem wydaje mi się, że raz z jednej, raz z drugiej .Mała mi po całym brzuchu się rozpycha.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Czyli wychodzi na to, że mój Mały ugrzązł na dobre w jednej pozycji. Tzn. od jakiegoś miesiąca już raczej nie widzę większych zmian w jego ułożeniu. Kiedyś owszem... uciekał na prawy bok, gdy leżałam na lewym i na odwrót, ale teraz już od dłuższego czasu leży w tej samej pozycji. Mogę dokładnie odróżnić gdzie ma wypiętą pupcię, gdzie kopie nóżkami, a gdzie wypycha rączki. Cały leży po lewej stronie, jedynie nóżki ma mocno wyciągnięte w kierunku prawej i tam w bok mnie regularnie boksuje. Czasami je mocniej podkurczy i wówczas obrywają żebra. A tak to już nie odnotowuję większych zmian w jego ułożeniu. Z tym, że on spory chłopak jest, więc pewnie już nie ma na to za bardzo miejsca. Jedynie jak brzuch mi się spina, to TŻ się śmieje, że mam dwóch Antków w środku, bo mam wówczas te słynne gule po dwóch stronach brzucha i wygląda to jak dwie wypchnięte pupcie.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:11
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:22   #2232
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Inhalacje za pomocą inhalatora. A witamina C to może byc Juvit C 2 x 2 krople bo w sumie Zuzia to jeszcze noworodek.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:24   #2233
katiem
Wtajemniczenie

Marta ja mam to o czym pisze kraven juvit.

Anesh, lilka gratulacje

Dearlie ja w sumie nie wiem w ktora strone. Ale chyba nie ma to nic wspolnego z porodem pozniej.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:28   #2234
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Marta możesz zakraplać solą fizjologiczną, albo wodą morską i pod noskiem smarować cieniutko maścią majerankową.
Bardzo dobry sposób, położna mi też wspomniała o tym.
Mój Alanek też kicha
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:03   #2235
zielona1911
Zakorzenienie

jak darmowe pneumo??
to ja tez zaszczepie ta 5w1,u mnie kosztuje 150zl
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:17   #2236
Enigmama
Raczkowanie

A ja do Sojeczki mam pytanie Sojko wiem ze masz ten wózio co ja, mam pytanie o koła te wieksze tylne, czy mozesz je łatwo zdjąc? mnei chyba dziad jeden oszukał bo od wczoraj z mezem, dzis sama mocuje sie z nimi przyciskam zawleczke do srodka tego kółeczka czarnego i próbuje zdjąc i nie da sie ani jednego ani drugiego! ciekawe jak ja go wpakuje do bagażnika z tymi kołami ?? mozesz zerknąc?
te male mi schodzą bez problemu ale duże nieeee

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:18   #2237
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Coś mnie dzisiaj brzuszek kuje tak na dole niefajne uczucie
Wzięłam na to dwie nospy, oby przeszło
Chyba zaraz się położę pospać, bo jakaś śnięta też jestem, choć noc ładnie przespana była
Chciałabym, żeby czas przyspieszył i już dziś był 1.10, żebym się nie martwiła, że niunia wcześniej zechce spróbować opuścić mój brzuch i w stresie będę musiała gnać do szpitala na nieplanową cesarkę jednak eh

Konczi śliczne zaproszenie
A tak z ciekawości zapytam tylko, czemu się tak spieszycie z chrztem?
My teraz raczej nie ogarniemy tematu i zabierzemy się za to dopiero na wiosnę, jak się cieplej zrobi

Gratulacje dla Nisi!!! mamy kolejnego maluszka!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:18   #2238
Almariel
Zakorzenienie

Cześc !
Przepraszam że się nie udzielam zbytnio a teraz tak się wcinam, ale chciałam się Was zapytac czy miałyście jakieś skurcze przepowiadające i czy były bolesne ??
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:22   #2239
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Cześc !
Przepraszam że się nie udzielam zbytnio a teraz tak się wcinam, ale chciałam się Was zapytac czy miałyście jakieś skurcze przepowiadające i czy były bolesne ??
ja je mam od około 2,5 tygodnia i są dość bolesne, przypominają te z początku porodu...
Mamy ten sam termin, ciekawe kiedy wreszcie sie przerodzą w te prawdzie....
Almariel mamy ten sam termina a suwaczki pokazują na m 38 t 4 d o dwa dni za dużo jakby ? zauwazylas to ? o co chodzi?

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-09-20 o 14:25
Stary 2012-09-20, 14:29   #2240
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc !
Ja czasem czułam coś na styl lekkiego bólu miesiączkowego, trwające chwile. Nie wiedziałam czy to przepowiadające wtedy ;-)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:36   #2241
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
ja je mam od około 2,5 tygodnia i są dość bolesne, przypominają te z początku porodu...
Mamy ten sam termin, ciekawe kiedy wreszcie sie przerodzą w te prawdzie....
Almariel mamy ten sam termina a suwaczki pokazują na m 38 t 4 d o dwa dni za dużo jakby ? zauwazylas to ? o co chodzi?
no faktycznie tak pokazują

a często je masz w ciągu dnia ? ja też właśnie mam i to dośc bolesne i upierdliwe...
Stary 2012-09-20, 14:37   #2242
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
wielkie gratulacje!!! uch kiedy to u mnie było?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Czesc kochane!

Za nami pierwsza noc... Nieprzespana

Wczoraj nasz synek caly dzien odsypial porod, az bylam w szoku ze nie placze w ogole, spi albo lezy cichutko, a w nocy... Pokazal na co go stac
Dwie smolki byly, ja mam siare, probuje go przystawiac. On sie chyba wkurza, ze to TYLKO siara

Ale maz jest ze mna w sali, bardzo pomaga. Nosil go po jedzonku, zeby mu sie odbilo, zmienial pieluszke i bral do siebie do lozka, zeby pokolysac i poprzytulac go, zebym mogla troche odespac porod...

Mam straszne skurcze i krwawienie, czuje jak sie macica mocno obkurcza, bo naprawde sa hardkorowe! Szczegolnie jak maly ssie cyca.

Teraz spi od 6 i moze ja tez cos sprobuje. Aaa i oczywiscie robie najglupsza rzecz swiata-trzymam go "ba cycku" i u siebie w lozku, zeby spal
Kochana, obyś jak najszybciej doszła do siebie po tych przeżyciach!!!

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A ja chwalę się, że dzisiaj Melcia ma 4. tygodnie!

No i lecę szykować Niunię na spacer - babcia Ją zabiera , a ja idę po becikowe do banku
No pięknie, jak ten czas leci! i brawa za spacer tylko z babcią

Idę pospać, bo ledwie patrzę na oczy

I jeszcze mam takie wkurzające uczucie mokrości w majtkach, jak zazwyczaj zdarzało mi się na kilka dni przed okresem, ale mnie to denerwuje, bo mam wrażenie, że zaraz mi się coś poleje z dołu i latam do łazienki częściej niż zwykle, żeby sprawdzić, co jest grane

Do później laski
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:46   #2243
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a pochwale się a co... mam nadzieje że nie będzie miała za złe hihi ...

asiejka będziesz wiedziała że to jest poród zobaczysz
Konczi, piękne zaproszenia!
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Chyba skończyło się grzecznie przesypiające nocki dziecko... Dziś od 1.20 do 5.00 mniej więcej wisiała na cycku, zasneła pare minut temu, jestem wrakiem po dzisiejszej nocy fakt, nie płakała, nawet raz na rękach nie wylądowała, nawet raz z łóżka nie wyszłyśmy, ale te 4 godziny na cycku dały mi w kość.

Maggie do kąpieli na brzuszku chwyt wygląda identycznie jak na pleckach
na przedramieniu leży oparta broda dziecka a dłonią podtrzymujesz za paszkę, pierwszy raz może wydawać się trudny ale szybciutko można załapać i nie bać się tego że dziecko nagle może nam zanurzyć całą buzię pod wodą, pamiętajmy że do 8 msca życia dziecko ma odruch i pływania i wstrzymywania oddechu pod wodą.

Konczi zaproszenia piękne!
W takim razie dziś spróbujemy kąpać się na brzuszku
Cytat:
cudny i smok na pół pysiaka
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
sms od Nisi:

wczoraj o 23.10 świat ten powitała Maja
waży 3550g i mierzy 55cm. obie odpukać czujemy się dobrze. dziękujemy za trzymane kciuki
witamy Majeczkę na świecie
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
w moje urodziny
to ja mam urodziny dzień wcześniej

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Marta, gdy moja Zuzanka złapała katar zaraz po powrocie ze szpitala (od 7 doby życia) po konsultacji z pediatrą zakrapiałam do noska sól morską kilk razy dziennie, smarowałam maścią majerankową, obok łóżeczka stawiałam miseczkę z rozpuszczonymi kropelkami do inhalacji (zapach po całym pokoju się roznosił), i 2 razy dziennie po kropelce do każdej dziurki nasivin soft dla najmłodszych dzieci. No i jeszcze witaminka c w kropelkach. no i odciąganie fridą
Colds ucałuj Melcię od ciotki z okazji 4 tygodnia
Bafi, Sonia jest śliczna
Gda, jakie imię wybraliście dla Synka? Zazdroszczę pobytu męża i pomocy z jego pomocy. U mnie do szpitala na oddział wstępu nie było. tylko specjalny pokój odwiedzin, gdzie panował smród, tłok i duchota. Jakby ludzie odwiedzający zapomnieli się myć (a upał był wielki) i używać kosmetyków...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:46   #2244
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
jak darmowe pneumo??
to ja tez zaszczepie ta 5w1,u mnie kosztuje 150zl
Bo wcześniaki i się załapały na darmowe ze względu na niską wagę.
Stary 2012-09-20, 14:48   #2245
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Bo wcześniaki i się załapały na darmowe ze względu na niską wagę.
moj tez jest niby wczesniakiem,ma to wpisane w ksiazeczce.Bo jest z 36tyg ale wage ma dobra 2800 wiec chyba sie za darmo nie zalapiemy?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:03   #2246
ula2689
Wtajemniczenie

Moje mają wpisane w ksiażeczkach 35 tydz. mimo że sie ur w 36 i ja mam w swoim wypisie 36 tydz. w przychodni mi powiedzieli że się kwalifikują dzieci poniżej 36 tyg. i poniże 2600g ale zapytaj w swojej przychodni.
Stary 2012-09-20, 15:16   #2247
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
A ja do Sojeczki mam pytanie Sojko wiem ze masz ten wózio co ja, mam pytanie o koła te wieksze tylne, czy mozesz je łatwo zdjąc? mnei chyba dziad jeden oszukał bo od wczoraj z mezem, dzis sama mocuje sie z nimi przyciskam zawleczke do srodka tego kółeczka czarnego i próbuje zdjąc i nie da sie ani jednego ani drugiego! ciekawe jak ja go wpakuje do bagażnika z tymi kołami ?? mozesz zerknąc?
te male mi schodzą bez problemu ale duże nieeee
Kurcze w tym momencie nie pomoge, bo wózio stoi na dole a my na 4 piętrze a sama jeszcze jestem, jak tż wróci to obiecuje że zejde i sprawdze.
Stary 2012-09-20, 15:19   #2248
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
no faktycznie tak pokazują

a często je masz w ciągu dnia ? ja też właśnie mam i to dośc bolesne i upierdliwe...

Wiesz co... zależy od dnia ale potrafie mieć kilkanaście takich skurczy w ciągu dnia - jak na przykład dziś. Praktycznie co godzinę. Innego dnia mam kilka skurczy w ciagu godziny - dwóch i potem cisza. Różnie, ale od 4 do 14 skurczy mysle na dzień nie licze ich aż tak, juz seie przyzwyczaiłam, i to są takie skurcze ze twardnieje mi brzuch od góry do samego dołu i boli jak na okres a potem powoli ustepuje. Wyraznie czuje kiedy najmocniej boli. Widac ze pomimo ze sa tak odczuwalne nieprzyjemnie przeze mnie duzo tam nie wpływają... choc szyjka miekka u mnie i gotowa do porodu tylko rozwarcia dwa tygodnie temu nie bylo jeszcze...albo było minimalne.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kurcze w tym momencie nie pomoge, bo wózio stoi na dole a my na 4 piętrze a sama jeszcze jestem, jak tż wróci to obiecuje że zejde i sprawdze.
o dzięki kochana coś mi nie pasuje wiem ze powinny schodzić gładko te koła...

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-09-20 o 15:20
Stary 2012-09-20, 15:20   #2249
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co... zależy od dnia ale potrafie mieć kilkanaście takich skurczy w ciągu dnia - jak na przykład dziś. Praktycznie co godzinę. Innego dnia mam kilka skurczy w ciagu godziny - dwóch i potem cisza. Różnie, ale od 4 do 14 skurczy mysle na dzień nie licze ich aż tak, juz seie przyzwyczaiłam, i to są takie skurcze ze twardnieje mi brzuch od góry do samego dołu i boli jak na okres a potem powoli ustepuje. Wyraznie czuje kiedy najmocniej boli. Widac ze pomimo ze sa tak odczuwalne nieprzyjemnie przeze mnie duzo tam nie wpływają... choc szyjka krótka miekka u mnie i gotowa do porodu tylko rozwarcia dwa tygodnie temu nie bylo jeszcze...albo było minimalne.
Ja mam rozwarcie 3 cm, przynajmniej we wtorek takie było. To ja mam częściej te skurcze, czasem nawet co 5 minut a potem ustępują i są co godzinę np albo rzadziej.
Stary 2012-09-20, 15:26   #2250
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam rozwarcie 3 cm, przynajmniej we wtorek takie było. To ja mam częściej te skurcze, czasem nawet co 5 minut a potem ustępują i są co godzinę np albo rzadziej.
Raz mialam tez tak co 4-5 minut przez godzine ale po cieplej kąpieli ucichły. Zazdroszcze, masz juz duzo za sobąw takim razie, bo dla pierworódki 3 cm na starcie to duzo pewnie jak juz sie zacznie u Ciebie to pójdzie szybciutko. Ja nie wiem ale ide na kontrolę dowiem sie czegos wiecej.
Wczesniej rodziłam wlasnie 10 dni przed terminem, raz ze skurczy sie zaczeło, a drugi odejsciem wód. Siedze juz jak na szpilkach. I trochę łapie dołek jak pomysle ze tym razem przeciez moge chodzic dłuzej spokojnie. NAstawienie psychiczne duzo zmienia, wlasnie jestem w trakcie przestawiania sie na termin. Do tej pory myslalam ze urodze wlasnie w tym okresie który jest teraz

W kazdym razie poki sa nieregularne to to nie to Juz macie wszystko gotowe? na powitanie dzieciątka ?

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-09-20 o 15:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości