|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Dzień dobry.
![]() Cytat:
![]() Nisia ogromne gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale ten czas leci! I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno odliczałaś co poniedziałek tygodnie do terminu, a tutaj już Maleńka tyle tygodni na świecie. Gratulacje dla Melci i rodziców.
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() Witam się z Wami kobietki Gda gratuluję, że już jesteście razem z synkiem Zdradź jak ma na imię i pochwal się dzidzią ![]() Ciśnieniomierz mi się popsuł i zastanawiam się czy można jeszcze kupić gdzieś, najlepiej w aptece ciśnieniomierze rtęciowe? Bo te na nadgarstek to glupoty pokazują. |
|
|
|
#2223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie stresuj się.Przyjdzie poród i szybko minie, potem będzie to już tylko wspomnienie, o którym nam tu napiszesz. ![]() Poradzisz sobie, to pewne. |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, a ja mam durne pytanie zarówno dla mam, które nadal w ciązy, jak i dla tych, które już mają maluchy po drugiej stronie.
![]() Po której stronie leżą/leżały Wasze dzieciaczki w brzuchach? Czy ten fakt ma jakiekolwiek znaczenie, np. przy porodzie? Pytam, bo ciężarne z mojego otoczenia, z którymi zetknęłam się przez ciążę, wszystkie jak jeden mąż miały ułożone maluszki po prawej stronie. Mój Antek na przekór temu, leży po lewej. W związku z tym tak się zastanawiam czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Czy dzieciaki ułożone, po którejś konkretnej stronie mają łatwiej podczas porodu sn? Czy to wszystko jedno? Jak to było w Waszych przypadkach?
|
#2225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Ja szczepię 5w1 pierwszego synka też tak szczepiłam.Plus darmowe pneumo i rotawirus(płatny) ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Nisia Gratulacje !!!
|
||
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nisia- gratulacje!!
![]() Gda- zdradź jak synek ma na imię .Ja dzisiaj zaczynam 37 tc!! .---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
.Mała mi po całym brzuchu się rozpycha.
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie znowu nic, a już wczoraj wieczorem myslałam że coś sie rozkreca poczekałam do 2 i zasnęłam, dzis mam doła chciałabym juz urodzic
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
A jak robisz inhalacje i jak podawac witaminę c?
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Inhalacje za pomocą inhalatora. A witamina C to może byc Juvit C 2 x 2 krople bo w sumie Zuzia to jeszcze noworodek.
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ciekawe jak Aga_ton, bo ona chyba miała mieć dziś rano wizytę, zgadza się? I martusia26 chyba też.
Cytat:
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że mój Mały ugrzązł na dobre w jednej pozycji. Tzn. od jakiegoś miesiąca już raczej nie widzę większych zmian w jego ułożeniu. Kiedyś owszem... uciekał na prawy bok, gdy leżałam na lewym i na odwrót, ale teraz już od dłuższego czasu leży w tej samej pozycji. Mogę dokładnie odróżnić gdzie ma wypiętą pupcię, gdzie kopie nóżkami, a gdzie wypycha rączki. Cały leży po lewej stronie, jedynie nóżki ma mocno wyciągnięte w kierunku prawej i tam w bok mnie regularnie boksuje. Czasami je mocniej podkurczy i wówczas obrywają żebra. A tak to już nie odnotowuję większych zmian w jego ułożeniu. Z tym, że on spory chłopak jest, więc pewnie już nie ma na to za bardzo miejsca. Jedynie jak brzuch mi się spina, to TŻ się śmieje, że mam dwóch Antków w środku, bo mam wówczas te słynne gule po dwóch stronach brzucha i wygląda to jak dwie wypchnięte pupcie.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-20 o 13:11 |
||
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta ja mam to o czym pisze kraven juvit.
Anesh, lilka gratulacje ![]() Dearlie ja w sumie nie wiem w ktora strone. Ale chyba nie ma to nic wspolnego z porodem pozniej. |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
jak darmowe pneumo??
to ja tez zaszczepie ta 5w1,u mnie kosztuje 150zl |
|
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
A ja do Sojeczki mam pytanie Sojko wiem ze masz ten wózio co ja, mam pytanie o koła te wieksze tylne, czy mozesz je łatwo zdjąc? mnei chyba dziad jeden oszukał bo od wczoraj z mezem, dzis sama mocuje sie z nimi przyciskam zawleczke do srodka tego kółeczka czarnego i próbuje zdjąc i nie da sie ani jednego ani drugiego! ciekawe jak ja go wpakuje do bagażnika z tymi kołami ?? mozesz zerknąc?
te male mi schodzą bez problemu ale duże nieeee
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Coś mnie dzisiaj brzuszek kuje tak na dole niefajne uczucieWzięłam na to dwie nospy, oby przeszło Chyba zaraz się położę pospać, bo jakaś śnięta też jestem, choć noc ładnie przespana była Chciałabym, żeby czas przyspieszył i już dziś był 1.10, żebym się nie martwiła, że niunia wcześniej zechce spróbować opuścić mój brzuch i w stresie będę musiała gnać do szpitala na nieplanową cesarkę jednak eh Konczi śliczne zaproszenie A tak z ciekawości zapytam tylko, czemu się tak spieszycie z chrztem? My teraz raczej nie ogarniemy tematu i zabierzemy się za to dopiero na wiosnę, jak się cieplej zrobi Gratulacje dla Nisi!!! mamy kolejnego maluszka!!! |
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc !
![]() Przepraszam że się nie udzielam zbytnio a teraz tak się wcinam, ale chciałam się Was zapytac czy miałyście jakieś skurcze przepowiadające i czy były bolesne ?? |
|
|
|
#2239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy ten sam termin, ciekawe kiedy wreszcie sie przerodzą w te prawdzie.... Almariel mamy ten sam termina a suwaczki pokazują na m 38 t 4 d o dwa dni za dużo jakby ? zauwazylas to ? o co chodzi?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-20 o 14:25 |
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem czułam coś na styl lekkiego bólu miesiączkowego, trwające chwile. Nie wiedziałam czy to przepowiadające wtedy ;-)
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a często je masz w ciągu dnia ? ja też właśnie mam i to dośc bolesne i upierdliwe...
|
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zadomowienie
|
wielkie gratulacje!!! uch kiedy to u mnie było?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę pospać, bo ledwie patrzę na oczy I jeszcze mam takie wkurzające uczucie mokrości w majtkach, jak zazwyczaj zdarzało mi się na kilka dni przed okresem, ale mnie to denerwuje, bo mam wrażenie, że zaraz mi się coś poleje z dołu i latam do łazienki częściej niż zwykle, żeby sprawdzić, co jest grane Do później laski |
||
|
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cudny ![]() Cytat:
witamy Majeczkę na świecieto ja mam urodziny dzień wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Marta, gdy moja Zuzanka złapała katar zaraz po powrocie ze szpitala (od 7 doby życia) po konsultacji z pediatrą zakrapiałam do noska sól morską kilk razy dziennie, smarowałam maścią majerankową, obok łóżeczka stawiałam miseczkę z rozpuszczonymi kropelkami do inhalacji (zapach po całym pokoju się roznosił), i 2 razy dziennie po kropelce do każdej dziurki nasivin soft dla najmłodszych dzieci. No i jeszcze witaminka c w kropelkach. no i odciąganie fridą Colds ucałuj Melcię od ciotki z okazji 4 tygodnia Bafi, Sonia jest śliczna Gda, jakie imię wybraliście dla Synka? Zazdroszczę pobytu męża i pomocy z jego pomocy. U mnie do szpitala na oddział wstępu nie było. tylko specjalny pokój odwiedzin, gdzie panował smród, tłok i duchota. Jakby ludzie odwiedzający zapomnieli się myć (a upał był wielki) i używać kosmetyków...
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje mają wpisane w ksiażeczkach 35 tydz. mimo że sie ur w 36 i ja mam w swoim wypisie 36 tydz. w przychodni mi powiedzieli że się kwalifikują dzieci poniżej 36 tyg. i poniże 2600g ale zapytaj w swojej przychodni.
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co... zależy od dnia ale potrafie mieć kilkanaście takich skurczy w ciągu dnia - jak na przykład dziś. Praktycznie co godzinę. Innego dnia mam kilka skurczy w ciagu godziny - dwóch i potem cisza. Różnie, ale od 4 do 14 skurczy mysle na dzień nie licze ich aż tak, juz seie przyzwyczaiłam, i to są takie skurcze ze twardnieje mi brzuch od góry do samego dołu i boli jak na okres a potem powoli ustepuje. Wyraznie czuje kiedy najmocniej boli. Widac ze pomimo ze sa tak odczuwalne nieprzyjemnie przeze mnie duzo tam nie wpływają... choc szyjka miekka u mnie i gotowa do porodu tylko rozwarcia dwa tygodnie temu nie bylo jeszcze...albo było minimalne. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
coś mi nie pasuje wiem ze powinny schodzić gładko te koła...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-20 o 15:20 |
||
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam częściej te skurcze, czasem nawet co 5 minut a potem ustępują i są co godzinę np albo rzadziej.
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie jak juz sie zacznie u Ciebie to pójdzie szybciutko. Ja nie wiem ale ide na kontrolę dowiem sie czegos wiecej.Wczesniej rodziłam wlasnie 10 dni przed terminem, raz ze skurczy sie zaczeło, a drugi odejsciem wód. Siedze juz jak na szpilkach. I trochę łapie dołek jak pomysle ze tym razem przeciez moge chodzic dłuzej spokojnie. NAstawienie psychiczne duzo zmienia, wlasnie jestem w trakcie przestawiania sie na termin. Do tej pory myslalam ze urodze wlasnie w tym okresie który jest teraz ![]() W kazdym razie poki sa nieregularne to to nie to Juz macie wszystko gotowe? na powitanie dzieciątka ?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-20 o 15:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

, która obecnie śpi nakarmiona a ja mam czas na zjedzenie sniadania.

Czy dzieciaki ułożone, po którejś konkretnej stronie mają łatwiej podczas porodu sn? Czy to wszystko jedno? Jak to było w Waszych przypadkach?
a potem takie efekty

, a ja idę po becikowe do banku