Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 13:14   #1591
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy Wy też tak macie, że odczuwacie mocne ruchy maleństwa. Momentami to aż brzuch faluje mi przez dluższy czas. Zastanawiam się czy wszystko w porządku i czy maluszkowi jest dobrze, że tak sie kręci.
moja czasem tak sie rusza, że cały brzuch chodzi :P ale w większości jednak się wypina i mam z jednej strony bułę na brzuchu haha

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Nielegalna gratki 7 miesiaca!! ja juz nie pamietam co to orgazm
ja tak samo .... nie pamiętam..
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam sobie pedicure, jakie to męczące... jeszcze malowanie zostało i jak skończę to też coś zjem, bo z pełnym żołądkiem to na pewno nie umaluję paznokci
ooo tak pedicure męczy teraz

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:22   #1592
Sola1
Zakorzenienie

Dzisiaj z rana byłam po raz setny na badaniach krwi, moczu i HBS.
Coraz gorzej znoszę te pobrania. Jak wróciłam to zjadłam jajecznicę i poszłam spać. Dopiero teraz czuję się ok.

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
W ogóle u mnie w szpitalu w wyprawce chcą 3 kaftaniki lub body ale właśnie rozpinane z przodu, a ja nie mam...i co mi zrobią?!
Przyszło mi do głowy, że to może chodzić o pępuszek, żeby się nie obcierał.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
w ogole u nas powodz a awlasciwie w drugim mieszkaniu, ktore jest bardziej mamy TŻ, tak amalutka kawalerka, no ale TŻ odziedziczyl po tacie czesc i w sumie to my ja wynajmujemy i dogladamy, bo niedaleko nas jest

spoldzielnia sprawdzala zawory od ogrzewania i niedokręcili jednego gdzies i po kostki woda stała w mieszkaniu i sasiadki na gorze, a ze tao nasze na parterze to wszytsko i tak zlecialo do nas
a tam parkiet był na podlodze
pierwszy raz nieubezpieczylismy tego mieszkania w tym roku, jakos wylecialo z glowy

spoldzielnia niby bierze wine na siebie, ale ciekawe jak bedzie z remontem bo sciany tez zalane, czyli odsuszanie malowanie, zeby tylko grzyb jakis nie wylazl i podlogi pewnie do wymiany a to kupa kasy
akurat teraz...
Współczuję

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość

My dziś kończymy 33 tc, zostało nam 49 dni do oficjalnego terminu
Wczoraj na usg dowiedziałam sie, że dziecię moje waży szacunkowo 2452 g.......
Co prawda ryzyko błędu, jak powiedział lekarz, wynogi 60 dkg, więc bardzo dużo, no ale jeśli nie daj Boże, w tym przypadku, w górę?
A, położenie podłużne główkowe, kręgosłupik po prawej stronie

Pozdrawiam dziewczyny znad bawarki - ona i mleko to jedyne, co nie zostawia mi ohydnego kwaśnego posmaku w ustach, bleh...

Cytat:
Napisane przez meyka87 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kupujecie fotelik z bazą isofix czy bez? Fotelik mam wybrany ale właśnie nie wiem czy kupować bazę
Jak masz samochód przystosowany do tej bazy to wydaje mi się, że warto. Choć cena samej bazy powaliła mnie na łopatki ( praktycznie tyle samo co fotelik).

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny, mam do Was krótkie pytanie: czy planujecie sporządzenie planu porodu?
Nie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Mało tego oni nawet NIE CHCĄ sobie tego uświadomić.
Nie potrafią sobie równiez wyobrazić co czuje kobieta w ciąży.
Dla nich to po prostu rosnący brzuch z dzieckiem w środku no i co...żadnych dolegliwości,bolączek,nic .Dlaczego? ano dlatego,że jego nic nie boli no to nas też nie może.
A jak się człowiek tylko poskarży,że coś boli uciska no to już,że my ciągle tylko stękamy i narzekamy.
Ja zawsze do mojego męża powtarzam,że faceci są prości jak nie powiem co... ale to jak mnie wkurzy
A ja się nie zgodzę. Mój mąż rozumie moje huśtawki emocjonalne i dolegliwości. Myślę, że dużo też dała ta szkoła rodzenia. Już np. wie ( ja zresztą też), że po urodzeniu łożyska znowu zaczynają zawirowania hormonalne i kobieta może być płaczliwa - także jest na to przygotowany.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:25   #1593
musso4
Zakorzenienie

mój mąż też rozumie, jak wyszłam ze szpitala to sam powiedział, że mam nic nie robić teraz tylko "leżeć i pachnieć" no wiadomo, że Klaudią się zajmuję i jakiś obiad zrobię, ale nic poza tym, ale córcia na tyle duża, że potrafi się też sama bawić
Stary 2012-09-20, 13:26   #1594
weronika23
Zakorzenienie

mebelki na razie beda biale bo nie stac nas teraz na nowe a mrza sie mi brazowe mamy taka dyza szafe stojaca i duzaaa umywalke z szafka do tego pewnie bialy kosz na bielizne i zastanawiam sie nad dodatkami dywniki i kubki w jakim kolorze

ps ona jest taka duza
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:28   #1595
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

marti wspolczuje przebojów z allegro
ja wlasnie wylicytowalam śpiwór do wózka http://allegro.pl/gruby-spiwor-do-wo...635317022.html

tez nie pamietam co to orgazm..jakos nie potrafie sie skupic w czasie seksu jak mi brzuch lata jak jakas galareta..bo mały szaleje..poza tym strasznie mnie tam piecze po i to żadna przyjemnosc..no ale nic odbiję sobie po porodzie jak juz może dojde do siebie

fasolka moj brzuch strasznie falujezwlascza wieczorami i w nocy..przez to spac nie moge

annett zgadzam sie co do facetow..moj mąz ma takie myslenie, że proód to ogolnie nic takiego,(jego matka tak gada i babcia, ze teraz te kobiety takie ciamajdy, a kiedys to rodzilo sie w 5 minut), że wogole przesadzam, mowie mu , ze sie boje porodu a on, że ee tam czego tu sie bać i wogole mam wrazenie, że mysli ze przeciez sa wieksze problemy a ja sobie wymyslam.no nic bedzie ze mną przy porodzie to sam zobaczy może wtedy zmieni zdanieczy to takie proste

oczywiscie dba o mnie , kaze mi lezec, odpoczywac, caluje brzuszek, mowi jak to bedzie jak bedzie maly i widac , ze przezywa, ale koniec koncow wiadopmo , ze to na mnie spadnie ciężar bycia z dzieckiem non stop

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:30
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:33   #1596
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A ja się nie zgodzę. Mój mąż rozumie moje huśtawki emocjonalne i dolegliwości. Myślę, że dużo też dała ta szkoła rodzenia. Już np. wie ( ja zresztą też), że po urodzeniu łożyska znowu zaczynają zawirowania hormonalne i kobieta może być płaczliwa - także jest na to przygotowany.
Dlatego uważam, że szkoła rodzenia powinna być dostępna dla każdej kobiety w ciąży i jej partnera bezpłatnie.!
Mój mąż też to rozumie (a przynajmniej się stara) i jest cierpliwy i taki kochany i znosi to naprawdę dobrze.Jednak czasem podczas rozmowy potrafi mi wypomnieć,że ciągle mnie coś boli itd.Stąd wiem,że nie do końca potrafi się wczuć w tą sytuację.I nie wiem czy nie chce czy po prostu nie potrafi.A ja i tak jestem spokojną ciążówką bo nie mam humorów ani napadów płaczu i tym podobnych,nie wyżywam się na nim.Emocjonalnie wszystko jak przed ciążą.A że mnie napier.... kręgosłup? no co ja na to poradzę.po to go mam -mojego męża i przyjaciela - żeby mu się pożalić.
Oczywiście dba o mnie.Nie pozwala sprzątać ani nic dźwigać,każe leżeć,po schodach idzie równo ze mną i trzyma mnie za rękę żeby mi się w głowie nie zakręciło.Ogólnie super.Do niego nie mam zastrzeżeń chodziło mi raczej o ogół mężczyzn.Nawet taki ginekolog.Odbiera setki porodów ale skąd on może wiedzieć JAK to boli...
Ale i tak uważam,że każdy z nich powinien być chociaż jeden tydzień w ciązy....i to w III trymestrze

Edytowane przez anett234
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:37
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:33   #1597
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
witam się w 31 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
świetne, najbardziej podoba mi sie ta posciel w owieczki i doczytalam ze taka zamowilas
Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
mi się chce i nie chce jeść .dił tata i mówił że udało się załatwić wizyte dla mamyekarza na dziś i już zaczełam się denerwować .. to ważna wizyta
za wizyte mamy
Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynam 33tydzień

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaczynam 32tydzień-8 miesiąc

łącze sie w bolach nieprzespanej spokojnie nocy, u mnie znow pachwiny dawaly mi znac,jakby mnie na kole rozciagali
Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
My dziś kończymy 33 tc, zostało nam 49 dni do oficjalnego terminu
gratulacje
Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Marti- dobrze napisałas tej babce

Dodaje fotki moich wczorajszych małych zakupków Piesek się wciął
fajne zakupki,a piesek cudowny moj tez tak do zdjecia lubi sie wtrynic,ale najlepiej kawalkiem lapy lub tylka a Twoj to model pierwsza klasa,pozuje jak Rubik
Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke dziewczynki

Wczoraj mnie nie bylo bo robilismy party dla Filipa, moje dziecko konczylo 5 lat ale sie cieszyl, warto bylo tylko pozniej pelno sprzatania po tych balonach, popersach, uroki robienia urdzin dla dzieci

Dzisiaj mam wizyte i juz sie doczekac nie moge. Prosze trzymac kciuki
za wizyte i spełnienia marzeń dla Filipka
Cytat:
Witam

Dziewczyny, mam do Was krótkie pytanie: czy planujecie sporządzenie planu porodu?
sporzadzalam na sr,ale go nie biore ze soba,bo nie chce zeby ktos mi go do dokumentow podpinal i sie scisle trzymal co wpisalam,bo nigdy nie wiadomo jak bedzie i zycie ten plan sto razy zweryfikuje
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczynki pokazuje wam moja lazienke jeszcze tylko kabiny i mebelkow brakuje w przyszlym tyg myje
wow zarabista lazienka

niteczka na worek sako jeszcze czekam maja czas do wtorku jeszcze z tego co pisali,ale chcialabym go juz na weekend,jak przyjdzie to wam pokaze
tez mam dzis po poludniu sr

czesc dziewczynki
nadrobic Was,to wielka sztuka, wszystko przeczytalam,ale musze sie niedlugo zbierac,zeby isc z psami i przygotowac sie do wyjscia na sr

co do cycochow,to mi z nieduzego C na D urosly,wiec szalu nie ma i juz na szczescie tak bardzo nie bola jak w pierwszych miesiacach, siary nie mam,a staniki chce kupic bawelniane ze dwie sztuki,ale to za jakis czas,bo moze jeszcze urosna

tez nie znosze sie spozniac i jak na spotkanie jechalam to w jakis objazd i korek trafilam i 10 minut sie spoznilam,to nerwy mialam okropne w autobusie.W pracy to ja zawsze pol godz wczesniej, ale moj tz ma tak samo. On nawet jeszcze szybciej jest niz ja. Dzis np wstal o 8 i sie juz do pracy ubral, jedzenie spakowal i tak siedzial do 9.30 zeby wyjsc na 11!
A jak chodzi na 16,to od jakiejs 12-13 juz jest do wyjscia gotowy. Bo on tak nie lubi na ostatnia chwile A najgorsze jest to,ze on juz nic przez te 1,5h nie zrobi, bo zaraz musi wyjsc
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:35   #1598
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Gratuluje rozpoczecia 7 miesiaca ..
I powiem Ci ze mam tak samo .. po orgazmie w nocy budzi mnie twardy i obolaly brzuch a potem jeszcze w dzien meczy .. I jestem pewna ze to od tego zalezy .. i chyba sobie odpuszcze bo wole sie wyspac w nocy
Dziękuję
Też właśnie mam zamiar sobie odpuścić...za bardzo mnie to męczy w nocy. Jakoś te niecałe 3 miesiące wytrzymam

Cytat:
ja zrobiłam sobie pedicure, jakie to męczące... jeszcze malowanie zostało i jak skończę to też coś zjem, bo z pełnym żołądkiem to na pewno nie umaluję paznokci
Malowanie paznokci u stóp to prawdziwa udręka!!! Jakoś jeszcze daję radę, ale np buty wiąże mi już mąż

Cytat:
A co to jest orgazm???

Bo ja już zapomniałam
Trochę jeszcze trzeba się przemęczyć...na pocieszenie dodam, że ja też już za niedługo zapomnę co to orgazm

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:35   #1599
marti86
Zakorzenienie

moj mnie tez kiedys wkurzyl z tekstem-ze niektore przesadzaja-ze jestesmy do tego przystosowane i sie uzalamy nad soba ze to tak boli.ze zolnierze ida na wojne traca rece nogi etc i zyja z tym.na co ja mu ze praktycznie 90% kobiet rodzi dzieci a kilka procent mezczyzn traci cos na wojnie i niech tego nie prownuje bo niektore rodza kilkakrotnie i musza to przezyc

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:37   #1600
ImmortalWoman
Zakorzenienie

hey! ::
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:37   #1601
marti86
Zakorzenienie

ale ogolnie na moje bolaczki ciazowe wyczulony i jest pocieszycielem-nie moge narzekac.ja to wredna i nieznosna jestem na co on zawsze cierpliwie-ze ma nadzieje ze po ciazy mi przejdzie.
i pyta-Martus ale to naprawde tak boli(porod)na co ja mu zawsze-nie-udajemy z reszta sam zobaczy niebawem

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:38   #1602
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja wlasnie wylicytowalam śpiwór do wózka http://allegro.pl/gruby-spiwor-do-wo...635317022.html

tez nie pamietam co to orgazm..jakos nie potrafie sie skupic w czasie seksu jak mi brzuch lata jak jakas galareta..bo mały szaleje..poza tym strasznie mnie tam piecze po i to żadna przyjemnosc..no ale nic odbiję sobie po porodzie jak juz może dojde do siebie

fasolka moj brzuch strasznie falujezwlascza wieczorami i w nocy..przez to spac nie moge

annett zgadzam sie co do facetow..moj mąz ma takie myslenie, że proód to ogolnie nic takiego,(jego matka tak gada i babcia, ze teraz te kobiety takie ciamajdy, a kiedys to rodzilo sie w 5 minut), że wogole przesadzam, mowie mu , ze sie boje porodu a on, że ee tam czego tu sie bać i wogole mam wrazenie, że mysli ze przeciez sa wieksze problemy a ja sobie wymyslam.no nic bedzie ze mną przy porodzie to sam zobaczy może wtedy zmieni zdanieczy to takie proste

oczywiscie dba o mnie , kaze mi lezec, odpoczywac, caluje brzuszek, mowi jak to bedzie jak bedzie maly i widac , ze przezywa, ale koniec koncow wiadopmo , ze to na mnie spadnie ciężar bycia z dzieckiem non stop
Jakie bohaterki no no
Stary 2012-09-20, 13:38   #1603
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Wszystko jest nie tak, inaczej miało być
TŻ zaczyna studia magisterskie półtora roczne weekendowo, startuje tez do szkoly oficerskiej i jak sie uda to od poniedzialku do piatku bedzie we wrocławiu w szkole a w weekendy w bydgoszczy na studiach, a ja tutaj sama z niemowlakiem
Acha mam wszystkiego dość

wróciłam ze spaceru i sierota stłukłam słoik
w związku z tym biorę się za odkurzanie całego mieszkania w razie czego
wczoraj mnie mąż drażnił i powiedziałam "ciekawe jak ja wytrzymam z dwoma takimi chłopami " a młody zaczął mnie kopać
myślicie że się wkurzył
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:40   #1604
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Gratuluje rozpoczecia 7 miesiaca ..
I powiem Ci ze mam tak samo .. po orgazmie w nocy budzi mnie twardy i obolaly brzuch a potem jeszcze w dzien meczy .. I jestem pewna ze to od tego zalezy .. i chyba sobie odpuszcze bo wole sie wyspac w nocy
Też tak mam...nie jest to przyjemne...i martwię się małym podczas seksu...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Witam

Ja nie planuje porodu, bo zakładam że będę o wszystkim decydowała w trakcie w odniesieniu do tego jak wszystko będzie przebiegało. Nie chcę się nastawiać poprzez zaplanowanie sobie wszystkiego i potem będę się denerwowała, że nie idzie tak jak chciałam. Każdy poród jest inny i chyba nie jestem w stanie sobie tego racjonalnie zaplanować. Oczywiście zastanowić się nad niektórymi opcjami trzeba.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:41   #1605
peperonik
Zadomowienie

nielegalna gratulacje 7 miesiaca

Micia super zdjecia,a jakie masz seksi cycusie

Moja sesja pod znakiem zapytania, bo kolezanka miala w tym tyg zadzwonic, juz czwartek,a ona nic Boje sie,ze jej facet do Norwegii wroci (bo tam pracuje) i nie zdazy mi zdjec zrobic, pozostana mi amatorskie mojego Miska,ale moga byc i takie Wazne,ze w ogole mam.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:43   #1606
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
ale ogolnie na moje bolaczki ciazowe wyczulony i jest pocieszycielem-nie moge narzekac.ja to wredna i nieznosna jestem na co on zawsze cierpliwie-ze ma nadzieje ze po ciazy mi przejdzie.
i pyta-Martus ale to naprawde tak boli(porod)na co ja mu zawsze-nie-udajemy z reszta sam zobaczy niebawem
O tak..to dopiero będzie "kara"

Mam nadzieję,że mój mąż nie zemdleje podczas porodu bo już drugi raz rodzić nie będę
Stary 2012-09-20, 13:50   #1607
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję,że mój mąż nie zemdleje podczas porodu bo już drugi raz rodzić nie będę
ja byłam w ciąży z Klaudią to też mówiłam nigdy więcej w ciąży!!! a jak urodziłam to zmieniłam zdanie
Stary 2012-09-20, 13:51   #1608
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
O tak..to dopiero będzie "kara"

o to , że zemdleje sie nie martwie , tylko nei wiem czy mnie nie bedzie denerwowal, wiecie w tych filmach zawsze baby sie denerwuja na facetow, że oni je glaszczą a one sa takie wku..rwione nie wiem może to tylko w filmach nie rodzilam

marti heheh no niezle z tymi żolnierzami

ja mojemu ciagle jęczę , ze mnie cos boli a nichby sprobowal to skomentowac to wie ze bedzie trzaskanie drzwiami, ryk i wyjde se na pół dnia wiec nie komentuje
na poczatku ciązy skomentowal to mu zrobilam scene, bo gadal wtedy , że czy byl ostatnio dzień , ze mnie nic nie bolało a ja na to-ale że co ?a on-bo ja widzialem keidys kobiete w ciązy i ona miala tyyyle energii (wow jedną babe widzial)..no ale mu pzreszlo bo jeszcze dwie jego kumplele sa teraz w ciązy wiec mu tez gadają jak się zle czuja to stwierdzil, że ja to jeszczze mało jęcze
Stary 2012-09-20, 13:52   #1609
halwaya
Zakorzenienie

Hello dziewczynki - właśnie wróciłam z zakupów.. uff.. na tydzień mam spokój..
nadrobiłam was trochę i już tam zapomniałam kto co komu miałam napisać, więc robię zbiorczy post..

A propos pieluch - to właśnie kupiliśmy Pampersy 'New Baby' małe opakowania size 1 i duże opakowanie size 2

Odnośnie obiadu - też mam barszczyk i krokiety - Dekajka - smacznego

A co do planu porodu - to ja spisałam, ale w ankiecie jest opcja "nie jestem pewna czy chcę" i najczęściej tę opcję zaznaczałam więc mój plan to taki trochę nie-plan.. ale..

Wyprawię tż do pracy zaraz i będę miała trochę czasu dla siebie i dla was

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:56
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:53   #1610
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
nielegalna gratulacje 7 miesiaca

Moja sesja pod znakiem zapytania, bo kolezanka miala w tym tyg zadzwonic, juz czwartek,a ona nic Boje sie,ze jej facet do Norwegii wroci (bo tam pracuje) i nie zdazy mi zdjec zrobic, pozostana mi amatorskie mojego Miska,ale moga byc i takie Wazne,ze w ogole mam.
:8 trzymam kciuki żeby się udalo

dxis rano lezymy z tz w łózku i mowie ze po porodzie jeszcze mi piersi urosna a on--eee i tak Tymonek cale mleko wychlupie z nich i będa plaskie a ja nic cisza a on taki wystraszony--a nie mozesz zostawic na koncu troche mleka w srodku i przestac go karmić , żeby one troche takie duże zostaly

tak kurde zamrożę sobie cycki
Stary 2012-09-20, 13:54   #1611
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego uważam, że szkoła rodzenia powinna być dostępna dla każdej kobiety w ciąży i jej partnera bezpłatnie.!
Mój mąż też to rozumie (a przynajmniej się stara) i jest cierpliwy i taki kochany i znosi to naprawdę dobrze.Jednak czasem podczas rozmowy potrafi mi wypomnieć,że ciągle mnie coś boli itd.Stąd wiem,że nie do końca potrafi się wczuć w tą sytuację.I nie wiem czy nie chce czy po prostu nie potrafi.A ja i tak jestem spokojną ciążówką bo nie mam humorów ani napadów płaczu i tym podobnych,nie wyżywam się na nim.Emocjonalnie wszystko jak przed ciążą.A że mnie napier.... kręgosłup? no co ja na to poradzę.po to go mam -mojego męża i przyjaciela - żeby mu się pożalić.
Oczywiście dba o mnie.Nie pozwala sprzątać ani nic dźwigać,każe leżeć,po schodach idzie równo ze mną i trzyma mnie za rękę żeby mi się w głowie nie zakręciło.Ogólnie super.Do niego nie mam zastrzeżeń chodziło mi raczej o ogół mężczyzn.Nawet taki ginekolog.Odbiera setki porodów ale skąd on może wiedzieć JAK to boli...
Ale i tak uważam,że każdy z nich powinien być chociaż jeden tydzień w ciązy....i to w III trymestrze
Kiedyś w pierwszych wątkach forum była napisana w wesoły sposób ( ale i prawdziwy) taka dosyć obrazowa instrukcja dla mężczyzn jak się czują kobiety w ciąży. Teraz to już chyba niestety tego nie znajdę.

Cytat:
moj mnie tez kiedys wkurzyl z tekstem-ze niektore przesadzaja-ze jestesmy do tego przystosowane i sie uzalamy nad soba ze to tak boli.ze zolnierze ida na wojne traca rece nogi etc i zyja z tym.na co ja mu ze praktycznie 90% kobiet rodzi dzieci a kilka procent mezczyzn traci cos na wojnie i niech tego nie prownuje bo niektore rodza kilkakrotnie i musza to przezyc
Na zajęciach babka mówiła, że poziom stresu przy porodzie i tym całym okresie okołoporodowym jest porównywalny do pracy w brygadzie antyterrorystycznej.

Cytat:
Tak przyszło mi do głowy - jak będziecie mieli ochotę to możemy sobie porobić takie zdjęcia w plenerze z partnerami. Ja większość zdjęć mam w ujęciach gdzie jestem sama. Mało mam zdjęć gdzie jesteśmy razem. My zrobimy Wam, a potem Wy nam. To taka luźna propozycja ( oczywiście do innych dziewczyn też), która właśnie przyszła mi do głowy.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:55   #1612
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
ja byłam w ciąży z Klaudią to też mówiłam nigdy więcej w ciąży!!! a jak urodziłam to zmieniłam zdanie
Nie no ja się nie zarzekam.Może jeszcze jedno i bym chciała mieć.Ale napewno nie chciałabym już być w ciąży- a wiadomo bez ciąży się nie da.No i kto mi da gwarancje,że znów nie wyjdą bliźniaki albo i więcej

Cytat:
o to , że zemdleje sie nie martwie , tylko nei wiem czy mnie nie bedzie denerwowal, wiecie w tych filmach zawsze baby sie denerwuja na facetow, że oni je glaszczą a one sa takie wku..rwione nie wiem może to tylko w filmach nie rodzilam
To będzie nasz czas.Możemy se wyzywać ile wlezie i to bezkarnie
Żarty żartami,oni tam będą po to by nas wspierać.Mam nadzieję,że o tym nie zapomnę.Dla niego to też będzie nowa,stresująca sytuacja...
Stary 2012-09-20, 13:55   #1613
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Czeeeść laseczki

Witam się o poranku z inką i prince polo

halwaya American Horror Story to z neta mam, normalnie na axn leci, ale teraz już powtórki i wielkie oczekiwanie na część drugą - premiera w październiku. Sezon pierwszy liczy 12 odcinków, po pierwszym pilotowym nie będziesz mogła przestać oglądać

peperonik
dzięki kochana za link może też się skuszę, hmm. A serial Tobie również polecam

justa86 ja też bym chciała tę przytulankę z bijącym sercem, ale lalę - mam nawet upatrzony wzór. Co z tego, mąż się już nie zgodzi, bo cena zaporowa, poza tym mamy już konika morskiego FP i sporo innych zabawek

DeKajka śliczny brzuszek i wózek też mi się podoba. My zamawiamy dzisiaj Tako Jumper X, który też ma mniejsze przednie skrętne koła, w warunkach miejskich będzie idealny

karolamankowa cudna Kaja, napatrzeć się nie można i super zakupki

madzius90 mam nadzieję, że wkrótce Cię wypuszczą ze szpitala

muminek
, kamilkak90 ogromne kciuki za Wasze maluszki

....

Z innej beczki, kłuje Was w pochwie? wiem, że już była dyskusja na podobny temat, ale jeszcze mnie nie dotyczyła. Od 4 dni niestety tak. Jakby wargi sromowe bolą czy kłują. Normalne? Przemywam tantum rosa, wczoraj ulga, a dziś od nowa

....

Miłego dzionka wszystkim życzę, trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze, jeśli są, za badania i wyniki, i gratuluję z góry rozpoczęcia nowych tygodni
Jak macie juz konika to pewnie marna szansa na przeknanie meza
Ja szczeze mowiac nie mam zadnych zabawek....sama nie wiem czemu, chyba mi sie wydaje ze dostaniemy oj glupia ja glupia
A z tym zolwikiem.....jakos nie sadze zebym powiedziala komus zeby kupil , za 100zl?? troche duzo..... chyba ze szczeze jak ktos zapyta, to powiem zeby skladke zrobili i juz

Dzis znowu sie zle czulam.... w ogole ten czas do poludnia dl amnie ostatnio nie do zniesienia, juz mi sie plakac chce tak mi slabo, 2minuty stoje i juz mi dziwnie, zle, slabo.... ajjj :/ a potem po poludniu przechodzi. Ciekawe czy to cisnienie czy co, w pon wizyta, o wszystko sie wypytam.

Zycze powodzenia na dzisiejszych wizytach i gratuluje nowych tygodni

Jedziemy do warszawki zalatwic pare spraw i zobaczyc nowa wersje koolorystyczna wozeczka , a jutro wieczorkiem do kina..... ja jago mega osczedny czlowiek ( booooze jaki dusigrosz sie zrobilam w ten ciazy ) stwierdzilam ze nie musze isc do ki9na, niech idzie tz z kolegami jak mu tak zalezy.... a potem uswiadomilam sobie ze ja glupia!! kiedy ja do kina pojde nastepnym razem? wiec bedzie i kino wydamy pewnie znow full kasy i jak wrocimy to bede miala depresje.... a trudno
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:58   #1614
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Oki zmykam kochane bo zaraz przyjedzie to moje szczęście a później chyba pojedziemy jakieś auto oglądać.Musimy mieć większe,niestety

Miłego popołudnia
Stary 2012-09-20, 13:58   #1615
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
napewno donosisz

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczynki pokazuje wam moja lazienke jeszcze tylko kabiny i mebelkow brakuje w przyszlym tyg myje
bardzo fajny kolorek

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość

A tak poza tym witam Was wszystkie w ten nowy dzień My z małą rozpoczynamy dziś 7 miesiąc

Cytat:
jestem wkur.....

przyszla ta bluza z futerkiem....pisalam do baby jaka dlugosc a ona ze zakrywa tylek-cyba kur... jak ktos ma 130cm wzrostu pojechalam jej ze narazila mnie tylko na koszta zwiazane z przesylka i poprosilam o formularz zwrotu.pisalam, pytalam o ta dlugosc bo zapiac sie zapinam spokojnie ale siega mi do pepka!!

no i sukienka niby mial byc rozm 36 a to jest dziecieca wchodze bez problemu poza cyckami wiec odpada i co mam zrobic??neutrala za to??bo metki powycinane:/
a odpisala Ci? jak sie dogadasz to neutrala bym wystawila, a jak bedzie robic problemy to negatywa i zwrocilam bym sie do allegro

mam nadzieje ze sie jakos polubownie dogadacie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:04   #1616
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
to mój zawsze prosi o to, żeby urodziła, bo głupoty często gadam i ma nadzieję, że po porodzie przejdzie
Stary 2012-09-20, 14:05   #1617
musso4
Zakorzenienie

no obiadek zjedzony, pomidorówka i tosty z serem teraz idziemy się z córcią przewietrzyć, bo ładne słoneczko u nas tż będzie dopiero koło 19 i jutro też jak ma urlop i za długo w domu siedzi, to czasami mi działa na nerwy, ale jak w pracy tak długo to też źle... dogodzić babie jeszcze w ciąży
Stary 2012-09-20, 14:10   #1618
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Nielegalna gratki 7 miesiaca!! ja juz nie pamietam co to orgazm

/
ja tez nie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
no obiadek zjedzony, pomidorówka i tosty z serem teraz idziemy się z córcią przewietrzyć, bo ładne słoneczko u nas tż będzie dopiero koło 19 i jutro też jak ma urlop i za długo w domu siedzi, to czasami mi działa na nerwy, ale jak w pracy tak długo to też źle... dogodzić babie jeszcze w ciąży
mniam zjadłabym tosta a ja mam tak samo- jak go nie ma źle... jak jest jeszcze gorzej i jak tu dogodzić
Stary 2012-09-20, 14:10   #1619
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

ale fajny śpiworek!! weszłam z ciekawości i nie takie tanie te śpiworki są... też może zajrzę na licytacje, moze cos sie uda
co do sexu... no boli mnie troche i wogóle tak dziwnie jest ... tak samo zamierzam sobie odbić już po porodzie jak dojde do siebie
Cytat:

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:13   #1620
agasobo
Zadomowienie

dzień dobry!
z wieści od madzius90: nadal dostaje fenoterol w kroplówce i jeszcze jakieś lekarstwa, na ktg wyszło kilka skurczów, ale tak to się nie pojawiają. Bartuś wierci się jak szalony, szczególnie na ktg, a Madzia ma już dość
Jutro będzie ją badał ordynator i zdecyduje co dalej robić.

Cytat:
witam się w 31 tygodniu

Cytat:
mąż powiedział nawet wczora abym zaczeła szukać szafki na ubranka dla malucha

Cytat:
mi się chce i nie chce jeść .dił tata i mówił że udało się załatwić wizyte dla mamyekarza na dziś i już zaczełam się denerwować .. to ważna wizyta

żeby wszystko było ok

ja teraz jadę do zusu dowieźć zwolnienie
jak wrócę to trochę ponadrabiam Was kobitki

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości