Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 16:27   #2821
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII

Z tego co kojarzę Liliputz ma odpowiednik sles, więc nie jest wcale taki delikatny
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:28   #2822
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
nie chcesz mi powiedzieć

spoko czekam więc na wyniki śledztwa
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Czekam i ja niecierpliwie. Byle to nie była kolejna Ligota bo...
Chorzów, ul. Powstańców 55, sklep ekologiczny. Dzisiaj co prawda mi nie urwało, ale ma to potencjał, muszę powiedzieć. Z ciekawszych- widziałam henny Khadi- czarną i ciemnobrązową za 26,50 złote, Tulsi z Hesha za 15, spirulina za 7,50/25g, szampony Sesa, Organicum, Khadi, mydełka Alepp. Myślę, że jakby zagadać ich na fejsie (sklepveganka) to nie byłoby problemu z zamówieniem czegoś fajnego i w przystępnej cenie.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:29   #2823
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ciężko mieć niedobór białka, nie pracując intensywnie fizycznie czy nie będąc sportowcem, chyba, że żyje się tylko na słodyczach.
Nieprawda
W produktach, które jemy na co dzień białka jest bardzo mało. Jakieś 90% osób dziennie je mniej białka niż powinno. Bardzo łatwo o niedobór nawet jak się nie ćwiczy intensywnie. Tym bardziej, że czasami można mieć problemy z przyswajalnością białka do organizmu.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-09-20 o 17:02
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:31   #2824
201710041218
Konto usunięte

Zazdroszczę wam tych Bingaczy z tesco. U mnie nie ma. Wszystkie fajne sklepy są słabo zaopatrzone. Nawet Rossmann. Gdybym u siebie w mieście miała Hebe to zrezygnowałabym z Rossa, ale cóż poradzić.

Czy może mi ktoś powiedzieć czy istnieje jakiś środek (wcierka czy coś w ten deseń), który przyspierze wzrost włosa, ale nie spowoduje pojawiania się bejbików?
Miód sztuczny nie jest dobry do użycia na włosach?
A te masła z Isany do ciała można stosować na całe noce? Znaczy jako maski? Zastanawiam się, którą najpierw wybrać.
Jestem początkująca a przed wczoraj dostałam świetną pochwałę włosów. Znajoma spytała czego używam, ale ograniczyłam się tylko do wymienienia odżywek i szmponów. Powiedziała, że na pewno wiele osób chciało by mieć takie gęste i zdrowe włosy jak ja. Ale musiałam puścić buraka Oleje mogą okazać się szokiem, chociaż moją babcię w ogóle nie zszokowałam;D

Edytowane przez 201710041218
Czas edycji: 2012-09-20 o 16:37
201710041218 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:38   #2825
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądam przepisy i walnę sobie dziś zapiekankę makaronową ze szpinakiem, o.
mniammm

a ja dzisiaj nie mam weny na nic, nałozyłam kokosa a potem to nie wiem co :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:00   #2826
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez micarise Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam tych Bingaczy z tesco. U mnie nie ma. Wszystkie fajne sklepy są słabo zaopatrzone. Nawet Rossmann. Gdybym u siebie w mieście miała Hebe to zrezygnowałabym z Rossa, ale cóż poradzić.

Czy może mi ktoś powiedzieć czy istnieje jakiś środek (wcierka czy coś w ten deseń), który przyspierze wzrost włosa, ale nie spowoduje pojawiania się bejbików?
A te masła z Isany do ciała można stosować na całe noce? Znaczy jako maski? Zastanawiam się, którą najpierw wybrać.
Jestem początkująca a przed wczoraj dostałam świetną pochwałę włosów. Znajoma spytała czego używam, ale ograniczyłam się tylko do wymienienia odżywek i szmponów. Powiedziała, że na pewno wiele osób chciało by mieć takie gęste i zdrowe włosy jak ja. Ale musiałam puścić buraka Oleje mogą okazać się szokiem, chociaż moją babcię w ogóle nie zszokowałam;D
Miód sztuczny z tym prawdziwym ma niewiele wspólnego, nie posiada np. wartości leczniczych, więc nie wiem czy stosowanie go na włosy da jakikolwiek efekt. Niestety ekspertem nie jestem, więc tego nie jestem na 100% pewna.

Co do przyspieszania porostu i baby hair - każdy jest inny, nie można powiedzieć że jeśli jednej osobie przyspieszyło porost i nie było bejbików, to u ciebie będzie tak samo. Nawet jeśli ktoś zna taki środek, to nie wiadomo czy u ciebie też tak zadziała. U mnie NIC nie przyspiesza porostu włosów, mają swój własny tryb którego nic nie rusza (a mierzę po odrostach, więc to b. wiarygodny pomiar), po wcierkach i innych przyspieszaczach miałam jedynie wysyp baby hair.

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:09   #2827
201710041218
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vanilla_kate Pokaż wiadomość
Miód sztuczny z tym prawdziwym ma niewiele wspólnego, nie posiada np. wartości leczniczych, więc nie wiem czy stosowanie go na włosy da jakikolwiek efekt. Niestety ekspertem nie jestem, więc tego nie jestem na 100% pewna.

Co do przyspieszania porostu i baby hair - każdy jest inny, nie można powiedzieć że jeśli jednej osobie przyspieszyło porost i nie było bejbików, to u ciebie będzie tak samo. Nawet jeśli ktoś zna taki środek, to nie wiadomo czy u ciebie też tak zadziała. U mnie NIC nie przyspiesza porostu włosów, mają swój własny tryb którego nic nie rusza (a mierzę po odrostach, więc to b. wiarygodny pomiar), po wcierkach i innych przyspieszaczach miałam jedynie wysyp baby hair.
Dzięki, trochę mi to rozjaśniło tę sprawę. Ehh pomyślałam, że zaoszczędzę na miodzie chociaż. xD

edit. dzięki za odpowiedzi...:/

Edytowane przez 201710041218
Czas edycji: 2012-09-20 o 19:09
201710041218 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:19   #2828
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
mniammm

Karmazynko, Ty masz tak piękne włosy, że można Ci wybaczyć ten brak weny
Oczyściłam przed chwilką włosy szamponem Ziaja do włosów tłustych

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:26   #2829
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
a który? Bo nie znalazłam żadnego "spisu" który ma dobry i bezsilikonowy skład, a który nie. jest o nich wątek,ale dziewczyny piszą przede wszystkim o czekoladowym i wężowym, a one z silikonami akurat
ja miałam tego z ceramidami
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:28   #2830
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Chorzów, ul. Powstańców 55, sklep ekologiczny. Dzisiaj co prawda mi nie urwało, ale ma to potencjał, muszę powiedzieć. Z ciekawszych- widziałam henny Khadi- czarną i ciemnobrązową za 26,50 złote, Tulsi z Hesha za 15, spirulina za 7,50/25g, szampony Sesa, Organicum, Khadi, mydełka Alepp. Myślę, że jakby zagadać ich na fejsie (sklepveganka) to nie byłoby problemu z zamówieniem czegoś fajnego i w przystępnej cenie.
Chorzów powiadasz
ja w poniedziałek pojadę do tego sklepu w Sosnowcu co go Pluskotka (chyba) znalazła.
Kupie sobie Vatike i spiruline. Przy okazji wskocze do tej drogerii co ją therock zachwala bo chciałabym kupić tą odzywkę z Mariona do włosów brązowych

Ja tez dla Was/Nas sprawdzam pewną sprawe ale jak narazie nic nie jest pewne Mam nadzieje że w poniedziałek wszytsko się wyjasni i jak co to dam znać

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja dziś idę na noc rolkarzy więc naolejuje włosy dopiero późnym wieczorem

musze wykoczyc sezam więc pewnie on pójdzie w ruch

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:32   #2831
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Nieprawda
W produktach, które jemy na co dzień białka jest bardzo mało. Jakieś 90% osób dziennie je mniej białka niż powinno. Bardzo łatwo o niedobór nawet jak się nie ćwiczy intensywnie. Tym bardziej, że czasami można mieć problemy z przyswajalnością białka do organizmu.
Przytaknę dzisiaj większym problemem są niedobory białka niż jego nadmiar.
Stary 2012-09-20, 17:38   #2832
CrimsonGhost
Zadomowienie

A ja wcinam siemię laniane Trochę zdrowych tłuszczy się przyda zawsze

Jutro powinna dojść przesyłka (chociaż z kurierami nigdy nic nie wiadomo )

Właśnie - mam pytanie. Bingo nada się do mycia włosów? Bo dziś chciałam umyć odżywką a bingo muszę wykończyć

Edytowane przez CrimsonGhost
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:49
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:49   #2833
Krrem
Wtajemniczenie

Uf udało mi się was nadrobić
I udało mi się dorwać Naturię Mak i bawełna Mam nadzieje że mi posłuży. Chciałam kupić lakier jakiś ale nie mogłam sie zdecydować. Osiołkowi w żłobie dano Włosy jakoś mi się tak strasznie mocno pofalowały w miejscach gdzie nie było warkoczy Dziwna fala na grzywce się pojawiła A na włosach gości kokos. Potem nie wiem

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:55   #2834
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co kojarzę Liliputz ma odpowiednik sles, więc nie jest wcale taki delikatny
Racja.
Cytat:
Nieprawda
Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
Ok, widocznie popatrzyłam po sobie, mającej problem z nadmiarem białka od 8 lat Z czego moje nerki są średnio zadowolone, ale skoro uszkodzenia nie przechodzą 20%, to nie mam nad czym trząść portkami.

Widać muszę się dokształcić z miejskiej diety
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:02   #2835
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
z tego co kojarze to nic to był ulubiony szampon Izus
Cytat:
właśnie ponoć miał coś tam malo delikatnego, ale zapomniało mi się o co chodziło

Cytat:
Napisane przez vanilla_kate Pokaż wiadomość

właśnie spojrzałam na swój i jest to zwykły tanioch z lewiatana i jest napisane miód wielokwiatowy 100% z polskich pasiek - mam go traktować więc jako naturalny?
Cytat:
też tak myślę.

zmyłam oliwkę BD dzisiaj (Wam tez leci zabarwiona woda po niej czy to farba mi spływała?) i nałożyłam jako odżywkę Hegrona+all in one+ jedwab+mleczko pszczele (po 5 czy 6 kropel) i jakieś nie za fajne włosy mam dziś. Tragedii nie ma, ale są mniej miękkie i wizualnie gorsze, szczeg przy nasadzie. I mini antenki mi sterczały wcześniej jest jeszcze opcja, ze to przez Lili, bo zdenkowałam je dziś i dawno nie używałam. Mógł to on mi wtedy sprawiać, że nie miałam miękkich włosów ?

zaszłam do rossa po płyn do demakijażu oczu, wziełam w końcu Bourjois micel, ale... patrzę, a tu olejki Alterry stoją z papają wzięłam jeden na zapas nie wiadomo kiedy wrócą tamte i czy identyczne składem i ceną, więc wzięłam... i to cały rządek stał, a jestem pewna, że ostatnio nie było ani jednej sztuki sprawdziłam datę i 2014.

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-09-20 o 19:04
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:07   #2836
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
zaszłam do rossa po płyn do demakijażu oczu, wziełam w końcu Bourjois micel, ale... patrzę, a tu olejki Alterry stoją z papają wzięłam jeden na zapas nie wiadomo kiedy wrócą tamte i czy identyczne składem i ceną, więc wzięłam... i to cały rządek stał, a jestem pewna, że ostatnio nie było ani jednej sztuki sprawdziłam datę i 2014.
Szczęściara! A ja ciekawa jestem kiedy pojawią się te nowe
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:09   #2837
redclaw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez micarise Pokaż wiadomość

hej. Dzisiaj właśnie u siebie na blogu opisałam, to co mi najbardziej pomogło na przyrost
redclaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:12   #2838
redclaw
Rozeznanie

Dziewczyny, pokażę Wam swoje kudełki. Trochę to stresujące:P
Pierwsze zdjęcie to moje naturalne, kręcone bez żadnych stylizatorów, a drugie po prostowaniu żelatyną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0257.jpg (111,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SA400001.jpg (79,3 KB, 31 załadowań)
redclaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:13   #2839
Kaveri
Spaceroholiczka

A ja mam pytanie do dziołszek z Katowic

Czy znajduję się gdzieś na trasie Korfantego - Głowackiego 6 (LO. Konopnickiej) jakiś Rossman albo Natura, albo cokolwiek, gdzie mogłabym dostać ten żel Bielendy? Codziennie chodzę tylko tą trasą do szkoły i z powrotem. Na Katowicach się nie znam, więc nie chcę się zagłębiać, bo po prostu się zgubię
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:15   #2840
kascysko
Zakorzenienie

Micarise, wydaje mi się, że wszystko, co może zadziałać na przyrost może być też bejbikogenne, a tendencja do tego zależy tylko od danego osobnika.
Stary 2012-09-20, 19:16   #2841
ejzii
Rozeznanie

Nałożyłam właśnie siemię lniane jako maskę. Wy też macie problem z wydobywaniem go? ja brałam palcami i to się ciągło ciągło że w końcu cały słoiczek poszedł. A dokładnie ten słoiczek http://3.bp.blogspot.com/-ogbW_ss6n8.../s1600/073.JPG .

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:28   #2842
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
Nałożyłam właśnie siemię lniane jako maskę. Wy też macie problem z wydobywaniem go? ja brałam palcami i to się ciągło ciągło że w końcu cały słoiczek poszedł. A dokładnie ten słoiczek http://3.bp.blogspot.com/-ogbW_ss6n8.../s1600/073.JPG .
Nie dużo

A na przyszłość polecam "odcinać" porcje żelu na brzegach słoika
Stary 2012-09-20, 19:33   #2843
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Nadmiar białka w diecie nie jest dobry, a nawet bardzo szkodliwy, chodzi tu raczej o to jakie białka spożywamy, a nie ile. Zbyt wiele białka bardzo obciąża wątrobę, gdyż w wyniku deaminacji powstaje ultra toksyczny mocznik, neutralizowany do amoniaku i transpotrowany do nerek. Mówiąc po ludzku - uważaj z białkiem bo zaczniesz "czuć" gdzie masz nerki, szczególnie jeśli chodzi o diety typowo białkowe ( z jednoczesną redukcją węglowodanów), gdzie w wyniku nadwyżki azotu dochodzi do zakwaszenia organizmu. Czuję się zobowiązana ostrzec, gdyż sama tego doświadczyłam. Najważniejsza jest równowaga między wszystkimi składnikami, a przedewszystkim nalezy pamiętać o weglowodanach, bo to główne źródło energii dla każdej komórki organizmu, a mózg ma już metabollizm tylko i wyłącznie glukozowy.
Akurat amoniak nam w żyłach nie płynie. Transportowany do nerek i w takiej postaci wydalany jest mocznik, który jak ktoś napisał, taki ultra toksyczny też nie jest. Ale fakt, że nadmiar białka jest niebezpieczny.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:41   #2844
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do dziołszek z Katowic

Czy znajduję się gdzieś na trasie Korfantego - Głowackiego 6 (LO. Konopnickiej) jakiś Rossman albo Natura, albo cokolwiek, gdzie mogłabym dostać ten żel Bielendy? Codziennie chodzę tylko tą trasą do szkoły i z powrotem. Na Katowicach się nie znam, więc nie chcę się zagłębiać, bo po prostu się zgubię
Witaj Chyba najbliższy Rossmann (na moje oko ) znajduje się przy Placu Miarki, na Rogu Jagiellońskiej i Kochanowskiego - czyli: wracając ze szkoły, idąc Mikołowską w dół, cały czas prosto, musiałabys dojśc do ulicy Kopernika (będzie po prawej stronie, za Pałacem Młodzieży ), skręcasz w nią, idziesz do końca - dochodzisz do ulicy Kościuszki i Placu Miarki, przechodzisz przez Plac Miarki i po drugiej jego stronie (róg Jagiellońskiej i Kochanowskiego) masz Rossmanna

Tutaj mapka trasy
http://katowice.mapofpoland.pl/Katow...Kopernika.html

Jest też drugi Rossmann w samym centrum - jak idziesz na autobus aż do Korfantego, to przy Piotra Skargi (na mapce oznaczony jako "Księdza Piotra Skargi" ) masz drugą drogerię.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

STOOOOP !

LO Konopnickiej jest na Głowackiego? Nie na Mikołowskiej?
Stary 2012-09-20, 19:44   #2845
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Witaj Chyba najbliższy Rossmann (na moje oko ) znajduje się przy Placu Miarki, na Rogu Jagiellońskiej i Kochanowskiego - czyli: wracając ze szkoły, idąc Mikołowską w dół, cały czas prosto, musiałabys dojśc do ulicy Kopernika (będzie po prawej stronie, za Pałacem Młodzieży ), skręcasz w nią, idziesz do końca - dochodzisz do ulicy Kościuszki i Placu Miarki, przechodzisz przez Plac Miarki i po drugiej jego stronie (róg Jagiellońskiej i Kochanowskiego) masz Rossmanna

Tutaj mapka trasy

Jest też drugi Rossmann w samym centrum - jak idziesz na autobus aż do Korfantego, to przy Piotra Skargi (na mapce oznaczony jako "Księdza Piotra Skargi" ) masz drugą drogerię.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

STOOOOP !

Tak, na Głowackiego. Dokładnie Głowackiego 6.
Dlatego pytam czy coś jest na tej trasie z Korfantego, bo boję się, że się zgubię
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:46   #2846
pluskotka
Zakorzenienie

Dobra, zomnomnałam zapiekankę (która nawiasem mówiąc była pyszna ). Nałożyłam pierwszy raz w życiu olej z pestek winogron (znaczy się podpieprzyłam od TŻ za jego zgodą ) i za godzinę zmywam. Następnie Isanka z miodem i mam zamiar błyszczeć włosami

Kobietki, Wam drożdże bardziej smakują na ciepło czy na zimno?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:46   #2847
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:

Tutaj mapka trasy

STOOOOP !

i jeszcze Staromiejska, boczna od Rynku.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:50   #2848
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Tak, na Głowackiego. Dokładnie Głowackiego 6.
Dlatego pytam czy coś jest na tej trasie z Korfantego, bo boję się, że się zgubię
myślałam, że przy Mikołowskiej, bo ona jest obok to mozesz iśc albo tak jak Ci napisałam, albo dojśc szybciej, do Jordana - ona jest zaraz koło Twojej szkoły i kierowac się w stronę Kościuszki, czyli skręcic w prawo Kościuszki w dól i dojdziesz do Placu Miarki

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
i jeszcze Staromiejska, boczna od Rynku.

A ten Rossmann jest jeszcze czynny? Ostatnio byl zamknięty, jakiś remont tam był czy coś
Stary 2012-09-20, 19:52   #2849
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, zomnomnałam zapiekankę (która nawiasem mówiąc była pyszna ). Nałożyłam pierwszy raz w życiu olej z pestek winogron (znaczy się podpieprzyłam od TŻ za jego zgodą ) i za godzinę zmywam. Następnie Isanka z miodem i mam zamiar błyszczeć włosami

Wciągnęłam kebab, jestem ukontentowana xD

Drożdże tylko na zimno
Stary 2012-09-20, 19:52   #2850
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:

mi tylko jako półprodukt... najlepiej w pizzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości