|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Bao ogromne gratulacje!!!!!
Jak przeczytałam Twój opis to aż bym chciała jeszcze raz co za cudo!Ja też niestety przez cc nie przeżyłam tego aż tak fajnie,raczej niefajnie bolało jak cholera i jeszcze trzepało mną przez 3h a dziecko miałam dopiero nad ranem-porażkaMam nadzieję,że lada chwila wyjdziecie i będziecie w czwóreczkę |
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Też szukam i szukam pracy, nic nie ma. Tylko jak ja gdziekolwiek na cały etat (np 7-15) pójdę to Misiek w przedszkolu będzie musiał być od 6.15-16około... Dla mnie to straszne zostawić go tam na 10h
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
no coś Ty, nie gadaj
![]() Tobie nagroda za to nie nie beczałaś dzisiaj, ale za to jaki wielki postęp zrobił młody! To, co nam się wydaje takie banalne i błahe może, to dla niego ogromny krok-ileż to mu się w główce spraw musiało poukładać, że teraz tak się zachowuje. Dzielny chłopak!
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
my tu w poblizu tez zadnego placu nie mamy, po przeprowadzce wypasiony bedziemy miec za domem,szkoda ze zima idzie
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Zosi chce kupić krecika, bardzo lubi tą bajke i wczoraj przyszła do mnie i mówi:" mamuniu pupisz (kupisz) mi krecika takiego ja ma ciocia Kinia" bo kiedyś bawiła się u niej jak byliśmy. Patrze na all ale dosyć drogie są.
Lind moja Zosia od 8 do 15 jest w przedszkolu i też wydaje mi się długo. Kupie jej coś i zawioze jej do przedszkola jak pojade po nią. Tak mi jej szkoda było ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- na poprawe humoru pojechałam sobie do sklepu i kupiłam koszule dzinsową z ćwiekami
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Próba , ale chyba się udało z telefonu załadować no Czad by był.
Nie chciał fotek robić ![]() Pop to nie będę musiała skanowac ćwiczeń i się w to bawić , wystarczy ze foto zrobię tych ćwiczeń i wkleje , jak się dziś wyrobie oczywiście , bo mam taki sajgon ze głowa mała nie wiem w co ręce włożyć . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-09-20 o 14:45 |
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - zdecydowanie Oliwce dużo lepiej w krótkich włoskach.
Lind - brawa dla Ciebie i synka. ![]() Monka - coś nie za bardzo szczęśliwy w tym garniturku. Oliwka nie cierpi spódniczek (a tyle ich mamy) najbardziej lubi leginsy. wczoraj ubrałam ją w rajtuzki i spódniczkę dżinsowa i poszła do sąsiadów. Nie dość że wróciła oczywiście bez spódnicy to i w cudzych majtkach .
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Pop nieszczęśliwy bo mu fotkę robiłam a niechcial, garniturek bardzo mu się podoba , gada w kółko nice nice .... Hehe
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że mi - wyjaśniły mi przy odbiorze... Za to że nie przedłużałam w nieskończoność pożegnań, że całusek, papa i wychodziłam... Mówiły że z niektórymi mamami to większy problem niż z dziećmi.. Michał dziś nic nie płakał, na spacerku szedł z kolegą już a nie z panią... Wgl jak przyszłam to się uśmiechnął i powoli podszedł, nie czekał na mnie już w korytarzu Miał coś dla mnie narysować ale nie chciał... A mi się dziś godziny pomyliły, zabrałam się za sprzątanie... Myślałam że jest 10,20 a była 11.20. Tak sobie odkurzam patrze na zegarek a tu 11.45... Zwykle o tej porze już pod przedszkolem byłam
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Wow lala super! ale dla mnie cena kosmos...
u nas michalina nie zawołała nigdy mamo kup mi ... czasami tylko w sklepie Mamus chce tego lizaka albo mamo tylko jednego .. "mamo tylko pół .. jajka kinder.. i tak smiesznie paluszkiem pokazuje jednego albo pół.. Albo inny chwyt.. "Mamo to ostatniego daj".. dzis ostatni juz :d
|
|
#3311 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Cytat:
Szyję głównie w nocy ,Miko usypia a ja w pokoju obok szyję on zasypia przy maszynie szybciej niż jak jest cicho Tak kamizelka ta sama. Ja buty jak mi jakieś podpasują to bedę chodziła w kółko w tych samych ale torby lubię zmieniać ,dobierać kolorem do ubrania. Mi po dłuższej przerwie tez ciągle coś nie wychodziło ,albo prułam albo w ogóle krzywo,wyrobisz się ![]() Cytat:
Cytat:
A jak kiedyś przyjechała i mówi że mają chyba przypadek świńskiej grypy w szpitalu to mało trupem nie padłam ale co miałam ją wyprosić ![]() Cytat:
super że tak szybko poszło Ciekawe co tam u Gmyrelki? Aneczka u was też się przyzwyczai Życzę wam dziewczyny szczęścia w szukaniu pracy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super wygląda ![]() A mój mały śpi 1 raz od paru dni.ALe wcześnie dzisiaj wstał bo o 7 coś się obudził.Pojechaliśmy na rolki myślałam że uśnie w wózku ale gdzie tam jak na co drugim polu traktor. Dopiero jak wróciliśmy do domu to poległ ![]() Nie mówiłam wam że ostatnio u nas są hitem filmiki na you tube jak rozrzucają gnój na polu albo jak ładują i każe sobie włanczać ![]() Co za pegerus mi rośnie. |
||||||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ciekawe zainteresowania ma MIko
![]() A co ja mam powiedzieć jak mój tz w szpitalu pracuje? Póki co przyniósł z niego zwyczaj BEZWZGLĘDNEGO mycia rąk po przyjściu... Nie dotknie mnie czy Miśka póki nie umyje się... No i on bywa na wszystkich oddziałach, na sszczęście w tym szpitalu nie ma oddziału zakaźnego...
|
#3313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My po spacerze, zimno jak diabli ale przynajmniej ładne słoneczko. Kupiłam Zosi czapkę (nie wiem kiedy moje dzieło skończę
) i chciała ją zaraz założyć.Mam teraz problem z ubieraniem a chodzi mi głównie o gołe plecy. Wcześniej zakładałam body i wszystko było schowane a teraz cokolwiek nie założę to po chwili mały brzuszek i plecki na wierzchu Wystarczy kilka skłonów i trochę biegu. Dziś założyłam wydawało się dość długą koszulkę a ona i tak się wysunęła ze spodniCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co stało się z rzeczoną spódnicą i majtkami oczywiście ? Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Mycie rąk jest obowiązkowe. Koleżanka (piguła) nawet fartuchów do domu nie przynosiła do prania tylko oddawała do pralni
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a bo to była próba czy z telefonu bezpośrednio uda mi sie fotkę załadować , teraz juz wiem ze tak
![]() U mnie tez you tube rządzi , ale nie taki hardcore jak u was Az takiej schizy to nie mam, miałam koleżankę która pracowała w szpitalu i jakoś nie pomyślałam ze coś może przynieść . Przecież sie mylą, przebierala , prala szmaty itd , równie dobrze w sklepie możesz spotkac taka osobę i coś ci może sprzedać . Nie znasz dnia ani godziny, więc chyba dlatego az tak sie nie nakrecam, ale za to obrzydza mnie na sama myśl kapanie sie z innymi ludźmi, basen, morze. Ja mojego sprzedaje tz- towi , to dokończe sprzątanie , bo końca nie widać
|
|
|
|
#3315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj rower z małym zaliczyłam, za chwilkę na platformę na 10 min wskoczę, a wieczorem idę na bieganie z klubem. Nie ma to jak wyleżeć chorobę :P Może chociaz rozchodzę ![]() Cytat:
![]() Ja jak wróciłam to w skrzynce miałam awizo więc dojechały moje Conversy ![]() Cytat:
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Iza , ja będę na zimę kupować body
Madzia , ja dziś wieczorem tez mam w planach ostro potrenowac, isanity potem 1 h rowerek i 1 h orbiterek , zobaczymy czy wypali ,bo nie wiem o której wrócę .Sara tyz miałam pisać żebyś pokazała koszule
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tylko że body w pipkę kłuje
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Monka a młody wytrzyma z ewentualnym siusiu? Bo u nas często alarm jest włączony na JUŻ!!! Ja mam kilka szt body takich dużych ale myślałam że co najwyżej do spania będzie miał. A no i w przedszkolu raczej nikt by się nie bawił z odpinaniem tego ustrojstwa... Na spacery i turlanie się w śniegu na zimę mam spodnie z szelkami
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Zakładacie już czapki ?
Ana gdzie jesteś ?
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha , to chyba wyjścia nie masz i kupuj dłuższe bluzki i rajty dłuższe , tylko ze jak dłuższe to i większe , coś wymyslisz .
Cytat:
Pop masz fotki z ćwiczeniami , muszę jeszcze doszukać bo to nie wszystko . |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Pojedynczo muszę wklejac
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne
Coś mi się dziwnie ląduje .nie wiem czy powtórki nie będzie |
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie . Jak znajdę kolejne to wkleje.
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
koszula taka jak ta , nawet firma ta sama, tylko ja za nią w takim małym sklepiku dałam 80 zł a w drugim identyczna była za 129zł
http://moda.allegro.pl/koszula-jeans...644267992.html ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- własnie Ana sie obraziła? pisze na kilku innych wątkach a u nas cisza, przez przypadek ją wyczaiłam
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-09-20 o 15:56 |
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
izazula mloda miala czapke 2 razy bo pizgalo jak cholera...
meli juz pare razy zalozylam taka cieniutka ażurowa... tez sie zastanawialam gdzie jest ana,drcron,dusiaka, minka(chociaz dala znac) dusiaka co u was? jak budowa?! jak tam Olcia?
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Monka - dzięki za zdjęcia Cwiczeń.
Cytat:
Co do tych majtek to Oliwka nie cierpi mieć na sobie mokrych rzeczy. a czasami jest tak że na majteczki parę kropel jej spadnie i je od razu ściąga bo mokre. U sąsiadów jest 5 letnia dziewczynka i oni mają dużo ciuszków po niej więc Oliwka często nie wraca w swoich ciuchach. Co do szpitali to ja jestem przeciwniczką przyprowadzania dzieci do szpitala. U nas na patologię do dziecka mogli wchodzić tylko rodzice i mi się to podobało. Każdy odwiedzający to potencjalne ryzyko zarażenia dziecka. Nie chodziło tylko o to że to przychodzący może się zarazić ale on sam może zarazić dzieci. A nawet drobna infekcja to poważny problem.więc Oliwka siostrę dopiero w domu zobaczyła.
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy w domu gdzieś od 13ej, Kubuś zachwycony, całuje, przytula i głaszcze małą po głowie - wszystko robi bardzo delikatnie, woła na nią Isia
ja oczywiście się uryczałam jak bóbr jak go zobaczyłam nareszcie jesteśmy wszyscy razem nie mam za bardzo czasu na neta, muszę to wszystko jakoś zorganizować i jakoś zaplanować dzień
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
byle Izka sie szybko zaklimatyzowała! Śliczne ostateczne imię!!!! Piękne! a co z drugim? ![]() Sara koszula zaj_bi.sta. Na ktorego krecika patrzalas? Madziu lalka droga ale mala dostala przeszlo polowe na nią od cioci i stwierdzilismy ze jej mozna kupic. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Pierwsza witam Izkę w domu a co do czapek to ja już zakładam. Ja juz po zakupach, stanik, balerinki na zmiane i gacie sciągające
|
||
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Bao a juz chciałam pytać jakie macie zdrobnienie - Kubuś załatwił sprawę
![]() Nie wspominam mile pierwszej doby w domu ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Sara koszula żywcem wyjęta z lat 80-tych . Też taką miałam kupioną na Bazarze Różyckiego za zarobione na owocach pieniądze. Nosiłam do nich takie wtedy pierwsze leginy ze szwem udającym kanty i takimi gumkami pod stopami żeby z butów nie wyłaziły
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

co za cudo!
bolało jak cholera i jeszcze trzepało mną przez 3h a dziecko miałam dopiero nad ranem-porażka

klask i: oby do przodu , z każdym dniem będzie lepiej
jak wchodziłam to akurat tańczyli i śpiewali , jak mnie zobaczył to w sekundę był przy mnie i wołał, do domu idziemy,do domu, później mi opowiadał że Pani mu nosek wycierała
oczywiście w nagrodę zaliczyliśmy plac zabaw

Wystarczy kilka skłonów i trochę biegu. Dziś założyłam wydawało się dość długą koszulkę a ona i tak się wysunęła ze spodni
nie mam za bardzo czasu na neta, muszę to wszystko jakoś zorganizować i jakoś zaplanować dzień