|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
a teraz 77 kg...no ale przynajmniej brzuch niemal całkiem płaski-tyle dobrego....chciałam zacząć biegać-nie mogę jeszcze, mogę sobie pochodzić na gimnastykę dla ciężarnych-nuda...ale zobaczę może pójdę... dzięki za radę co do antykoncepcji-gumki idą w ruch...tzn. trzeba zakupić je podobno w Polsce są jakieś super nowe z Unimila-widziałam reklamę....tutaj brak..też jestem ciekawa jak się będę czuła po tabletkach...nigdy nie brałam....nienowoczesna jakaś jestem
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-20 o 14:52 |
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A my mamy samsunga i jestesmy bardzo zadowoleni Dlatego nie zmieniamy firmy.Cytat:
Zazdraszczam, bo ja mam dobrą ale krótką ![]() Przesada w żadną stronę nie jest dobra
|
||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Linka no właśnie nie, ma młodszego brata, który był strasznym chorowitkiem za młodu stąd też oczkiem w głowie rodziców, a małż był wiecznie spychany na dalszy plan. Nie wiem, może to deficyt uwagi z dzieciństwa czy jak? Houserka to nasza 4 rocznica, na poprzednią sama nam wymyśliłam i zorganizowałam prezent - wypad na weekend w góry. A małż pewnie w tym roku g... wymyśli ![]() Karola jakby mój tak postawił sprawę to bym go do łazienki nie wpuszczała, bo to mój prezent nie wspólny
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-20 o 15:19 |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam weny dzis na pisanie
![]() ucho mnie strasznie boli i bark cos mi przeskakuje ale skad to sie wzielo to niewiem. W kazdym razie boli a od ucha głowa i mam muła....
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam raczej zimny chów (choć bez jakiejś traumy) i jestem większą egoistką niz mój mąż który to miał bardzo szczesliwe dzieciństwo i dużo miłosci - teraz tez dużo z siebie daje |
|
|
|
|
#1327 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no chyba nie przypuszczasz, że po niemiecku Jasne, że w ojczystym ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo beznadziejnej pogody musiałam iść z synkiem na pocztę.... stargałam wózek na dół, połaziłam troche po okolicy, sklepach ale nic nie było ciekawego. Na szczęscie jak wracałam do domu to sąsiad Szkot pomogł mi wnieść wózek na to moje 3 piętro
sam z siebie wyszedł na korytarz i zapytał czy może mi pomóc normalnie w szoku jestem
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
chwila spokoju, młody lezy w leżaczku
kupiłam w pepco kompinezon zimowy dla Jasia, za jedyne 49,99zł Linko Jaś też dzis wisiał na cycku, teraz cos się odłączył Aguniu niefajnei zachował się maz, tez byłoby mi przykro, ja należę do tych osób co mowią wprost, wygarnęłabym mu Co do torebki co kupiłam sobie na tz imieniny, oddałam ja, była dla mnei za wielka A z niefajnych rzeczy to ejstem przeziębiona i mam katar, oby mały nie załapał-bo cąły dzień kicha ![]() Kasik trzymam kciukiz a badanien słuchu |
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mała po północy jeszcze chciała jeść, ale za to spała chyba do 9 i nawet wtedy nie zapłakała, żeby ją nakarmić. Leżała sobie w łóżeczku i się uśmiechała. Oczywiście dostała mleczko i po godzinie zgłodniała, więc koniec kąpieli i mycie włosów (b. szybkie) było już przy akompaniamencie pozytywki i płaczu równocześnie. Jak wyszłam z łazienki i miałam ja na oku, to dostała dużą poduszkę pod plecki, a butlę do buzi i rączek, więc mamusia mogła migiem wysuszyć włosy i zrobić makijaż. Trochę zjadła i zasnęła. Teraz też się nie najadła zwykłą porcją.Zważyłam ją dzisiaj na zwykłej wadze u położnej i waży już 5100 g Mimo długiego spaceru dziecię jest aktywne, a ja głodna, więc chyba niewiele dzisiaj napiszę. Postaram się chociaż przeczytać. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-22 o 00:47 |
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też dziś mam mniej czasu,mąż miał dziś zabieg i okazało się że oprócz artroskopii miał robioną też rekonstrukcję więzadeł...
phdwao pokaż kombinezon!!!ja też już powoli się rozglądam ![]() Sol w Ikei są całkiem niezłe łóżeczka dziecięce za 99zł Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-09-20 o 17:00 |
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
a moje dziecko od wczoraj chce byc na rekach...non stop najlepiej....wrrrr a mnie dopadło, mam katar i drapie w gardle ;(
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Ja nadal u mamy i miałam mieć więcej czasu na cokolwiek a tu lipa... Ciągle coś do zrobienia, spacery a potem goście i tak w kółko a niestety spać się nie da za dnia bo elewacje bloku robią więc wieczorem padam. Na szczęście od 2 dni mała całe noce śpi z babcią a do mnie przychodzi na karmienie więc w końcu mogę pospać i dziś czuję się lepiej. Byliśmy na usg bioderek i niestety mamy pieluchować małą - wyszło, że ma stopień IIc. Zamówiłam dziś nawet na testy pieluchę http://allegro.pl/hit-szerokie-pielu...tml#tabsAnchor. Udało nam się też z karmieniem - nie podaję już butelki z mm z czego bardzo się cieszę ![]() Poza tym Amelcia skończyła dziś 4 tygodnie Nawet nie wiem kiedy to zleciało... Już się budzi na cyca ![]() Buziaki dla Was i dzieciaczków! |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnęła na kolanach.
Mamcia - może powinnam Ci współczuć dolegliwości, ale perspektywa zgłoszenia ich lekarzowi jakoś mnie rozbawiła. Agunia - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Róża zaczęła oglądać je w tym tygodniu, a w niedzielę skończyła 10. Jakoś ok. 3 tygodnia złapała mnie za palec i włożyła go sobie do buzi, ale to było tylko raz. I jak już pisałam mnie łapie od samego początku, a zabawek świadomie jeszcze nie. |
|
|
|
#1335 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozstępy zbledną, a brzuch wróci do formy. Tylko na to potrzeba trochę czasu. Nie przejmuj się Cytat:
a to co Ci zostało powoli spadnie A może aerobik w wodzie? Albo jakiś lżejszy aerobik - stretching, pilates, body ball. Jakoś kojarzy mi się, że tego typu zajęcia są lżejsze. Ah może Ci chodzi o te skyn - reklamują kobiety które lubią seks ![]() My mamy durexy, jeszcze zapas sprzed ciąży. Sprawdzałam termin ważności i się nadadzą ![]() Co do tabletek też się zastanawiam. Przed ciążą brałam anty i od samego początku było super, teraz zobaczymy. Cytat:
Mi się już wyjaśniaNo właśnie niemiecki mi tu nie pasował Jednak, co oczywiste, na okładce był tytuł po niemiecku i ciekawość kazała zapytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że torebkę mogłaś oddać. Tylko teraz musisz kupić sobie coś w zamian :F Dużo zdrówka i żeby Jaś się nie przeziębił Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urodziny mam w tym samym dniu, co jego kolega i przykro mi się zrobiło, jak nie zamierzałam robić żadnej rodzinnej imprezy, ale chciałam spędzić czas z nim, a on zamierzał z kolegą! No ale to było pod koniec związku. Wcześniejesze zawsze spędzał ze mną. *** Tż jest pod tym względem jeszcze lepszy, więc zamiast siedzieć smutna, to w jakiś sposób o swoich świętach przypominam. Teraz to już nie ma znaczenia, ale jak ja chciałam spędzić z nim np. Walentynki, to była ściągała go do opieki nad dziećmi, bo akurat tego dnia musiała zostać dłużej w pracy itd. Podobnie było w któreś jego urodziny, czy imieniny. Oczywiście zupełnie przypadkiem. Cytat:
za bioderka. za przegląd. Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-22 o 00:51 |
|||
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
jestem przerazona strasznie wychodza mi wlosy
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek mi też już zaczynają wychodzić włosy...
Paula, ja kreskę mam nadal, dosyć ciemną. Mamcia sto lat dla Amelki ![]() Proszę, ode mnie na rocznicę Anna, Iga pierwszy raz przyglądała się rączkom jak miała 2miesiące i 4dni. Tż się rehabilituje... Wziął małą w nosidło i poszedł z nią do piwnicy powynosić wiatraki i karton. Teraz siedzi z nią przed kompem
|
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki
jesteście kochane!z małym w marę dobrze, na płucach nic nie ma ale mam go pilnować i jak zacznie gorączkować trzeba będzie włączyć antybiotyk, dostał kropelki do noska robione w aptece więc nie wiem jak się nazywają, jeszcze ich nie mam, i Fenistil - kropelki do buźki, poza tym nadal woda morska, odciąganie katarku i cebion, często przystawiać do piersi żeby jak najczęściej dostawał przeciwciała ogólnie jestem uspokojona ![]() aaa i waży 7,500 znowu było zaskoczenie że jest dużym dzieckiem, ponoć jak 5 miesięczny bobas![]() maluch śpi więc idę poczytać co u Was
|
|
|
|
#1340 |
|
Rozeznanie
|
witam podczytuje Was regularnie a z pisaniem jest jak jest...
U nas jutro mija 5 tygodni noce są takie sobie mały budzi się co2 godziny na karmienie później usypianie czasem szybko czasem nawet ponad godzinę w dzień głównie na rączkach koniecznie ze smokiem w buzi. Ostatnio podczas karmienia kilka razy zaczyna się rzucać i płakać i muszę go uspokoić i dopiero ponownie przystawić Ale z tego co czytam to u Was podobnie. Zazdroszcze tym z Was które przesypiają w nocy ciągiem 5 lub 6 godzin ale to chyba tylko dzieciaczki karmione mm czy się mylę? W sobotę mieliśmy chrzciny, które mały potem odchorował bo każdy go na ręcę brał aż ochrypł. Teraz chodzę z nim po mieszkaniu w chuście przynajmniej mam ręce wolne. Jak długo można nosić dziecko w chuście? A z ciekawostek czy któraś w Was kąpie w wiaderku? Bo ja tak i mogę polecić mały nigdy nie płakał i łatwiej mi jest domyć jego pupkę po sudocremie no i w ogóle łatwiej mi kąpać samej kiedy Tż w pracy na 2 zmiany. |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka ale szybko synuś Ci rośnie
![]() ![]() moj synek jeszcze spi
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mała spała jak wróciłyśmy ze spaceru, więc wniosłam ją w gondoli i się nie obudziła
![]() Śpi już tak prawie godzinkę![]() Byłam złożyć papiery do macierzyńskiego. Cytat:
Cytat:
Kuruj się prędko! |
||
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
Jejku ja już nie wiem co mojemu bidulkowi dolega
Był głodny po spacerze, więc daje mu cyca, jadł ze 20min z jednego cyca, potem zmieniłam na drugiego (tak położna kazała).. _Z drugiego pojadł kilka minut i znów to samo - rzuca się, płacze, kopie nóżkami. Zaczęłam mu więc masować. Masowałam tak, jak to opisywała Mamcia, z pół godziny w sumie. Piernął może ze 2 razy. Nie płakał podczas, po masowaniu też. Poleżał tak spokojnie z 15min i zaczął znów marudzić, że głodny (wkładał piąstki do buzi i ssał). Dałam mu znów cyca, 2min ssania i znów się rzuca... O co chodzi Przed każdym posiłkiem daje mu Infacol, cały czas przedtem pomagał...
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanillko cieszę się, że to tylko niegroźne przeziębienie ----------- Zrobiłam test, dałam Małej po karmieniu butelkę z moim odciągniętym pokarmem, było tego malutko bo 40 ml. Wypiła połowę, w połowie zaczęła grymasić i wypychać smoczek. Ewidentnie dość Podałam jej jednak pierś i pierś chętnie Ale też bez jedzenia tylko tak dla zabawy ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1346 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny jeszcze raz za życzenia
Małż wrócił, przeprosił, złożył życzenia, ale żeby kwiatki kupić już się nie domyślił coś bąknął, że myślał, żeby gdzieś wyjść, ale przy małej się nie da. Czyli jak zwykle - dobre intencje to on ma, gorzej z wykonaniemAha, i dowiedziałam się, że stanik nie był prezentem z okazji urodzenia Lu, a ja tak pomyślałam, bo cały czas gadał, że musimy pojechać mi prezent kupić, a jak już pojechaliśmy, to wyszliśmy tylko ze stanikiem. Małż mi dzisiaj oznajmił, że jednak ma być biżu, ale ostatnio w galerii nie chciało mu się już do jubilera wchodzić, bo go noga bolała - a kurna przy jubilerze się zatrzymywaliśmy i wisiorki oglądałam ![]() ciekawe ile jeszcze na ten prezent poczekam ![]() mi też, to niestety normalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no waga słuszna tylko współczuje Twoim plecom ![]() nie tylko, ja mam to szczęście posiadania egzemplarza który przesypia nockę z jedną pobudką na karmienie a jest karmiona piersią. Początkowo mieliśmy karmienia mniej więcej w godzinach 24 - 3 - 6, teraz jest to mniej więcej 21 potem 3 a potem zależy, raz się budzi koło 6 - 7, innym razem nawet do 9 pośpi
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luśka ma 3 miesiące, od około 2 zaczęła mieć takie dłuższe przerwy w jedzeniu nocą
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

a teraz 77 kg...no ale przynajmniej brzuch niemal całkiem płaski-tyle dobrego....
podobno w Polsce są jakieś super nowe z Unimila-widziałam reklamę....tutaj brak..

Dlatego nie zmieniamy firmy.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)