|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- A, pomocny może być zestaw zestaw 2OS do pobierania śluzu szyjkowego. Wtedy łatwiej ustalić, czy jest dzień płodny czy niepłodny. Zwłaszcza jak tego śluzu mało wypływa.
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do niedoczynnosci, to glosno nie zostalo to powiedziane, bo TSH mam 2,59 czyli na granicy niedoczynnosci, a FT4 ponizej 1 czyli za niskie. lykam euthyrox, endo wie ze chce zajsc w ciaze tylko najpierw mam unormowac prolaktyne, bo to ona jest u mnie problemem. biore bromergon i juz widze znaczna poprawe, brak bolu piersi i glowy, @ przyszla tylko z 2 dniowym spoznieniem. no zobaczymy, za miesiac mam w planach zaczac starania, zobaczymy co z tego wyniknie ![]() a ten zestaw ciekawy, musze sie bardziej zaglebic w temat. |
|
|
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
niewiele wiem o mierzeniu temperatury, śluzie i innych takich. Starałam się mierzyć temperaturę jednak po tygodniu zaprzestałam bo zapominałam o wykonaniu pomiaru. 13 i 14 września miałam owulację - testy owulacyjne kochałam się z mężem 12 i 13 września. od 15 do 17 września czyli do wczoraj strasznie kuł mnie jajnik, a podbrzusze bolało. dziś zaczęłam mieć biały, gęsty, grudkowaty śluz. czy jest jakaś szansa, że się udało? za wcześnie na test - a w internecie jest milion wpisów sugerujących, że to właśnie fasolka. proszę o odpowiedź co sądzicie, z góry dziękuję.
|
|
#2434 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Przed zaczęciem starań o dziecko, skonsultuj to z lekarzem. To on uzna, kiedy będzie to już bezpieczne ![]() Cytat:
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
a te testy, które niby pokazują ciążę od 2-3 dnia?
mają jakiś sens? nie wytrzymam do tych 12 dni
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież dzień stosunku =/= 1 dzień ciąży.
|
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie Pani mi tłumaczyła w aptece, że pierwszy dzień to pierwszy dzień od zagnieżdżenia, dlatego testy 2-3 dniowe to nie dni od zapłodnienia tylko od zagnieżdżenia. Może zrobię taki? hmm. nie mogę się doczekać.
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz zrobić, ale podejrzewam, że będzie negatywny, bo to po prostu za wczesnie na wykrycie ciąży.
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
a w sobotę? też za wcześnie będzie?
kurcze najgorsze to czekanie
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ft4 tez wiem, dlugooo z babka rozmawialam, pod koniec pazdziernika ide do niej na wizyte z wynikami, dlatego napisalam ze za jakis miesiac starania bo mam nadzieje ze wyniki sie unormowaly, przynajmniej czuje to
|
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ciąża a opuchnięta powieka?!
Cytat:
nie wiem czemu tak wyśmiewacie się tleniona malina ... Ja tez bym zaczęła sobie tak myśleć gdyby kobiety w mojej rodziny miały jakiś jeden objaw... Przecież z tą powieką to może byc wina ciśnienia, no nie wiem nie znam się ale możne coś na to wpływa, że jest oznaką ciąży? Co nie koniecznie musi się sprawdzić przecież. Inna sprawa, że się nie zna no ale wiecie jak np. u mnie w każdym pokoleniu na ciąże puchną trzeci palec i lewej nogi to też bym się zastanawiała ![]() Cytat:
![]() skoro jesteście za młodzi to po co uprawiacie sex?
|
|
#2442 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Na wstepie pragne zaznaczyc ze tak- jestesmy odpowiedzialni, nie-nie mamy po 14 lat. Ale przejdzmy do merituum. Wczoraj wspolzylem z dziewczyna, i nie poczulem niestety pekniecia prezerwatywy, doszlo do wytrysku wewnatrz . i teraz pare faktow: za 3-4 dni powinna dostac okres, juz ja wysypalo jak zawsze przed, ma juz bole jajnikow. cykl regularny zazwyczaj 26-28 dni, nigdy nie opozniany. lekow hormonalnych nigdy nie zazywala. i pytanie, czy jest ryzyko zajscia w ciaze nawet jesli to jest okres bezplodnosci bezwzglednej? bo dni plodnr miala juz dosyc dawno. wiem ze 99% ze ciazy nie bedzie ale czy nalezy sie obawiac tego 1%?
|
|
|
|
#2443 |
|
Przyczajenie
|
czy mozliwa jest ciąża?
Witajcie. Wiem, ze pewnie takich wątków tu jest dużo, jednak jestem nowa na tym forum i nie chce mi się szukać. Ponad miesiac temu kochałam się z chłopakiem z prezerwatywą, nie pękła. Do wytrysku doszło w prezerwatywie w mojej pochwie. Miałam dni płodne, był to prawdopodobnie mój przedostatni dzień płodny. Moje cykle są 30 - 31 dniowe. 2 tygodnie później dostałam okres w terminie (23 sierpnia). Zaczął się on brązowym plamieniem, a wieczorem przerodziło się to w krwawienie. Był obfity i trwał jak zwykle 7 dni (wliczajac to poranno popołudniowe plamienie). Teraz za 3 - 4 dni powinnam dostać kolejny okres, mam bóle podbrzusza, bóle piersi, jak zwykle przed okresem, ale na wkładce zauważyłam maluteńką, brązową plamkę. Znów zaczęłam się stresować, czy to czasem nie jest ciąża. Jak myslicie? Wiem, że nie możecie powiedzieć mi na 100%, ale chciałabym po prostu zasięgnąć Waszej opinii. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi
|
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: czy mozliwa jest ciąża?
nie
|
#2445 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że nie jest to ciąża.
|
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
pewnie nie
|
|
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja opinia:Nie to nie ciąża
|
#2449 |
|
Przyczajenie
|
Tak prowadzi obserwacje, dobrze wieny kiedy ma dni plodne na podstawie sluzu, dodatkowo sam licze zawsze dlugosci cyklu i jego poszczegolne fazy bo jej okresy sa regularne.
|
|
|
|
#2450 |
|
Przyczajenie
|
Straszliwie się boję, ze to ciąża, wysypało mi pryszcze na twarzy i mam widoczne żyły na piersiach, choć zawsze były dosć widoczne.Ale skoro to nie ciąża, to czy mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne? będę musiała sie ptrzejść do gina...
|
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki nie mam siły.
Byłam dzisiaj zarejestrować się do lekarza i niestety termin mam na dopiero na 1października.. Nie wiem co mi jest, wczoraj wieczorem miałam żołtawy, gesty rozciągliwy śluz dziś natomiast jest w miarę sucho, ale wszystko mnie boli w środku.. No i dostałam nowe wypryski na twarzy. Czy możliwe, że bym aż tak przeżywała pms? Ratujcie. |
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
mloda_x, mozliwe! ja od 9. lipca nie mam okresu. zrobiłam 4 testy ciążowe. jakaś głupia, że tak powiem, krowa, kiedy na forum opisałam swój problem, odpisała mi, że na pewno jestem w ciąży, bo jej też testy wychodziły negatywnie a okazało się, że jest w ciąży.
wystarczyło pójść do ginekologa wczoraj. i co? zero ciąży. po prostu mam PCOS. stąd trądzik, stąd długi cykl. teraz czeka mnie luteina i tabletki przez długi, długi czas. wyluzuj! lekarz mi powiedział, że przez te nerwy nie miałam tyle czasu okresu i nie należy się aż tak denerwować będzie dobrze
|
|
|
|
#2453 |
|
Przyczajenie
|
Witam potrzebuje pilnej rady mam następujący problem jestem w 15 dniu cyklu wczoraj trochę nas poniosło i rozpoczęliśmy seks bez zabezpieczenia ale to dosłownie tyle co Tż zdążył we mnie wejść i poszłam po gumkę i skończyło się w niej. Ale zastanawia mnie ten preejakulat czy on sie wydziela tak samoczynnie w czasie wzwodu? czy dopiero przed wytryskiem? bo nie wiem czy powinnam sie martwić i lecieć do dr po tabletke 72 skoro była ta pierwsza penetracja bez prezerwatywy. Z góry dziekuje ze rady!
|
|
|
|
#2454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Przyczajenie
|
ja przed chwilą dostałam jakiegoś brazowego plamienia, miesiac temu też tak miałam przed okresem... może się rozkręci w okres. Jak myślicie? to moze byc ciąża? mój poprzedni post jest wyzej.
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2457 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
skoro też tak uważasz, to po kiego się sama niepotrzebnie nakręcasz?
a plamienie na pewno się rozkręci.
|
#2459 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
a myślisz, że jest to możlwie ok. 21 dni przed owulacją?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

bo cora wyszla nam szybko, w drugim cyklu ale po odstawieniu hormonow wiec pewnie dlatego i to jeszcze trafilismy w 10 bo tylko raz w tym cyklu byly przytulanki 

okres powinnam dostać jutro.