|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Wielkie gratulacje dla Eleny i Kamilki!!!
Cytat:
Cytat:
Pospałam, po obudzeniu zjadłam obiad a teraz znowu leniuchuję kucia na razie nie ma
|
||
|
|
|
#2282 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oo moja tez uwielbia sie w smrodkach tarzać, a szczegolnie jak idziemy nad wisle i lezy jakas zdechla ryba to w niej sie tarza ![]() Cytat:
własnie wypelnialam ankiete na jutro i jedno z pytan: uwaga czy w ostatnich 6 miesiacach miało miejsce RYZYKOWNE ZACHOWANIE SEKSUALNE ?
|
|||
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki
My juz w domku ![]() Dziękujemy za wszystkie kciuki i gratulacje, jestescie kochane Ja również gratuluje wszystkim nowym mamusiom!! Wróce do was jak ogarniemy sie z nowa sytuacją ![]() Poród opiszę wkrótce. Dla wszystkim cioci wizazowych , buziaczek od Igusi |
|
|
|
#2284 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale jaki słodziak Cytat:
zerknij sobie: http://allegro.pl/listing/user.php/r...id=6777216&p=1 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
a Igusia śliczna ![]() aż mnie zazdrość bierze
|
||||||
|
|
|
#2285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nisia, Elena, ale super!!! gratulacje!
Dearlie, Zocha leży w tej samej pozycji od dawna, dupkę ma po prawej, ręce wciska mi w pachwinę Aga_ton, trzymam kciuki żeby ten masaż pomógł nie wiem czy ktoś bardziej od Ciebie czeka na godzinę 0 Maggie, ale z Ciebie laska Konczi, zaproszenia super a w ludzi czasem zdarza mi się wątpić, czy to myślący gatunek... Bafi, Katee, śliczne dzieciaki! ciągle się zastanawiam jak Zośka będzie wyglądać... Niegrzeczna, Igusia słodka! ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
To znaczy z pejczem i ostrymi narzędziami czy z nieznajomym bez prezerwatywy ??
|
|
|
|
|
#2286 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Elena
![]() Kubus Katee piekny - podobny do mojego troche ![]() Igunia przeslodka Az mnie ciarki przechodza jak piszecie o tym masazu szyjki. ja go nie mialam. A jak Oni to robią w ogole? Zrobilam przed chwila rogaliki z konfitura - pierwszy raz - trzymac kciuki by byly dobre ![]() Maggie super zdjecia |
|
|
|
#2288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sa 3 kolumny tak/nie plus dodatkowe informacje wiec chyba chca zeby sie rozpisać Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może gdybym czuła się lepiej, tzn nie rzygała, nie popuszczała przy każdym kichnięciu, nie miała bolesnych skurczy co 2 dzień to pewnie mogłabym jeszcze spokojnie poczekać a tak to mam dość Cytat:
i kręcenie nimi kółek w każdą stronę... tak to czułam... a po całym tym zabiegu zrobiło się tylko centymetrowe rozwarcie...
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-20 o 19:09 |
||
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
Mam kilka pytań, może ktoras z Was będzie potrafiła odpowiedzieć:
Czy przy zzo nie można chodzić bo znieczulenie od razu powoduje brak czucia w nogach? A może na początku nie podają tak dużej dawki? Czy przy zzo zakłada się cewnik? Kiedy główka dziecka wstawia się w kanał rodny? Na kilka dni przed porodem czy może też w trakcie? Co jeśli tak się nie dzieje? Czy przed porodem robią usg i oceniają wagę dziecka i wielkość miednicy? Jest jakiś określony próg wagi dziecka od którego od razu wykonuje się cc czy zawsze muszą być próby z sn?
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w teorii powinni robić i usg i pomiar miednicy jednak nie zawsze tak jest... co do innych pytań nie wiem ale chętnie też się dowiem
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Główka dziecka może się wpasowa w kanał w różnym czasie, czasem nawet kilka tygodni przed porodem (jak u nas) a czasem podczas właściwego porodu. Jeśli są podejrzenia że dziecko może być duże a mama jest drobna mierzą miednice takim śmiesznym cyrklem, USG nie jest wykonywane zawsze, ale często się zdarza i tak. Co do progu wagi to ma związek z powyższym, czyli stosunkiem wagi dziecka do budowy Twojego ciała, jeśli tylko pojawią się jakieś wątpliwości że możesz nie dać rady wypchnąć dziecka wtedy wolą ciąć,(w cywilizowanych szpitalach, bo czasem i tak podejmują próby sn)
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga Uwaga!!!!!!11 Przedstawiam Synka Weroniki!!!!!
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
Ale słodziaczek
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malutek kochany! |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Patrzyłam ten wózio i też nie wiem jak
|
#2297 |
|
Rozeznanie
|
Sojka, aga, wielkie dzięki za odpowiedzi
![]() Aga a właściwie czemu Cię tak maltretowali tym masazem szyjki, przecież masz jeszcze trochę do terminu porodu??
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Padam... moje dziecko chyba już nie potrafi żyć bez cyca. Podałam jej dzisiaj nawet sztuczne mleko bo pomyślałam, że się nie najada. Zjadła z 20 ml i więcej nie chciała. Uspokoiła się na jakieś 15 minut i znowu płacz. Mleka z butelki nie chciała. Pomaga tylko pierś.
Smoczek odrzuca. Nie wiem co robić. W ten sposób nie idzie jej z nikim na troche zostawić. Nawet na spacer nie da się iść... |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następne dawki były mniejsze i już nie drętwiały tak bardzo. Ja nie miałam cewnika - sikałam do baseniku. Dopiero do cc mo założyli - co za koszmaaaar! Wczoraj szybko poprosiłam o jego zdjęcie, bo na szczęście mam męża pod ręką, który podaje basenik...Główka się może wstawić nawet do ostatniego momentu porodu - u mnie czekaliśmy do 9 cm, a ona nadal nic... Próbowałam nawet przeć, by ją zepchnąć, ale on się po prostu w złej pozycji wstawiał. A lekarze -ch..je oczywiście wpadli 3-osobowa banda (sami faceci) i widzac mnie po raz pierwszy, po zbadaniu - damy rade, jeszcze kilka godzinek. Grrrrr! U mnie w szpitalu próg to 4500g. |
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus21 - Aż mi się smutno zrobiło gdy to przeczytałam.. Dziecko się męczy jak nie ma piersi i Ty się męczysz.. Ech.
Ale nie mam pojęcia, co doradzić W każdym razie łap buziaczka pocieszaczka ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Agnes - Nie mam pojęcia, co do ZZO. Natomiast wydaje mi się, że powinien być robiony przed porodem pomiar miednicy oraz USG. No chyba, że nie ma na to czasu. |
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
A pomiar i usg miałam przed porodem. Usg nawet dwa razy.
Miednica wyszła dobra... Nie wiem czy opisywac swoj porod, bo byl troche straszny na sam koniec, szczegolnie CC. A dziewczyny tu maja stracha przed i nie chce go potegowac.
|
|
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
O nie... Pierwsza kapiel naszego Henia! A ja tylko moge sie patrzec i stresowac jego placzem
Dziewczyny po CC - kiedy udalo Wam sie wstac? Bo z tego co pamietam dosc szybko... |
|
|
|
#2304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet centymetra rozwarcia.i ja wybrałam świadomie ![]() wolałam by zrobił to on, delikatnie niż za kilka dni napadła mnie jakaś nawiedzona położna, którą guzik by obchodziło czy mnie boli czy nie. w środę mam się zgłosić do szpitala na ktg i wtedy lekarz zadecyduje czy można poczekać jeszcze kilka dni czy trzeba wcześniej wywoływać. Cytat:
o ile Ty nie masz nic przeciwko by do tego wracać.
|
||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam.
Jestem i bylam przed porodem taka szczesliwa, ze cos takiego nie jest mi w stanie zepsuc humoru... Zaraz jak tylko sprobuje wstac i chociaz sie podmyc sama, potem nakarmie malego i opisze.
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodziutkie maleństwo
Cytat:
![]() Świetne kołysanki znalazłam - kołysanki mini mini po kąpieli (Zuzia całe szczęście uwielbia pluskać się w wodzie) odbyło się pierwsze podejście do butelki. Udało się! Mała wciagnęła 50 ml z butli mojego mleka i dojadła z cyca. Butelka i smoczek tommee tippee widocznie jej się spodobał, bo żadnego marudzenia nie było. Jutro zamawiam zatem laktator i jeszcze kilka butelek tt i pojemniki do przechowywania pokarmu i wreszcie będę mogła pójść spokojnie na zakupy już się nie mogę doczekać!! ).. aż będę musiała sprawdzić, choć pewnie w cyckach się nie dopnę
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-20 o 20:59 |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla wszystkich nowych mamuś
śliczne maluszki Cytat:
) no i w sumie po pionizowaniu pielęgniarki w szoku były że tak szybko chodzę normalnie (ale to leki tak działały bo rano już było mi ciężko wstać z wyrka, potem podawali mi tylko Ibuprom, na szczęście dziś już praktycznie chodzę normalnie )a ja dochodzę do siebie po trzecim dniu w domku, już udało nam się trochę wprowadzić systematyczności i regularności w karmieniach, spaniach itp i jakoś udaje mi się powolutku organizować, TŻ, mama i siostra bardzo pomagają miałam problemy z karmieniem na początku ale mały już ładnie ssie i powoli dochodzimy do wprawy od wczoraj regularnie i ładnie pije i co najważniejsze najada się, w nocy (odpukać) jak na razie też ładnie przesypia ![]() kurcze nie umiem znaleźć czasu na opis porodu :p dajcie mi jeszcze trochę czasu, myślę że już na dniach reszta rzeczy się unormuje i już znajdę czas na więcej rzeczy :P
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-20 o 20:51 |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Maggie przepiękne zdjęcia macie na pamiątkę
Kasiam, trzymam kciuki za jutro!!! i zazdroszczę, że to już, bo mi mój termin jakoś strasznie odległy się jeszcze wydaje i czekanie chyba mnie wykończy psychicznie No i chyba muszę na razie nie czytać opisów Gdy ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale piekny lysolek Cytat:
mi jak puscilo znieczulenie to cewnik i mnie przeszkadzal wiec zdjeli dopiero o 5 rano kiedt to własnie musialam wstac. Wstałam i szybko sie pozbieralam i dluzej sie zbierasz tym gorzej bedziesz dochodziła do siebie. Wiem bo wlasnie po Zuzce to przerabialam i potem bylam madrzejsza pokonałam bol i juz potem smigalam. Cytat:
wstawaj wstawj badz twarda dasz rade jutro juz bedzie lepiej Elena wielkie gratulacje ![]() Kate ale slodki widok chcoiaz mi tego nie brakuje ale poogladac lubie własnie pije piwko i zaraz odpalamy filimik Kasiu pytalas czym psikam rane. wiec octanicepotem i teraz dostałam neomecyne w sprayu. Najwazniejsze czesto psikac tym pierwszym i WIETRZYC RANE ja mam z tym problem bo brzuszek miu wisi boi mam spora nadwage... im wiecej dochodzi powietrze tym lepiej i szybciej sie goi. i 3mam kciuki za ciebie i nie boj sie
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-20 o 21:08 |
|||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i ciesze się, że zdjęcia się podobają
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

matko, tyle co ja mam skurczy i nic się nie dzieje...
by pobudzić do skurczy, ale będzie to bardzo, bardzo nieprzyjemne. zgodziłam się i doświadczyłam czym jest sławny masaż szyjki 
dobrze że dwie minuty wcześniej byłam w toalecie bo jak nic zsikałabym się z bólu... lekarz i tak moim zdaniem był w miarę delikatny, robił co chwilę przerwy bym mogła odpocząć i głęboko pooddychać a mi się chciało piszczeć, tak mnie rwało...
przynajmniej z tego co mówił i może coś się samo ruszy.
kucia na razie nie ma

W każdym razie łap buziaczka pocieszaczka 
o ile Ty nie masz nic przeciwko by do tego wracać.