Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 15:26   #2251
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Moje mają wpisane w ksiażeczkach 35 tydz. mimo że sie ur w 36 i ja mam w swoim wypisie 36 tydz. w przychodni mi powiedzieli że się kwalifikują dzieci poniżej 36 tyg. i poniże 2600g ale zapytaj w swojej przychodni.
ok,zapytam.

Ja mam wskazanie do wizyty u okulisty z maluszkiem i dzwonie od trzech dni i nikt nie odbiera albo zajete,juz szlak mnie trafia!!! a u innych lekarzy terminow na ten rok brak! no jaja jak berety. wkurze sie i zapakuje malego i pojade pod ta przychodnie gdzie nie odbieraja i ich tak zj***ie ze musze z noworodkiem chodzic i sie zapiywac bo telefon ciezko im odebrac!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:30   #2252
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Raz mialam tez tak co 4-5 minut przez godzine ale po cieplej kąpieli ucichły. Zazdroszcze, masz juz duzo za sobąw takim razie, bo dla pierworódki 3 cm na starcie to duzo pewnie jak juz sie zacznie u Ciebie to pójdzie szybciutko. Ja nie wiem ale ide na kontrolę dowiem sie czegos wiecej.
Wczesniej rodziłam wlasnie 10 dni przed terminem, raz ze skurczy sie zaczeło, a drugi odejsciem wód. Siedze juz jak na szpilkach. I trochę łapie dołek jak pomysle ze tym razem przeciez moge chodzic dłuzej spokojnie. NAstawienie psychiczne duzo zmienia, wlasnie jestem w trakcie przestawiania sie na termin. Do tej pory myslalam ze urodze wlasnie w tym okresie który jest teraz

W kazdym razie poki sa nieregularne to to nie to Juz macie wszystko gotowe? na powitanie dzieciątka ?
No właśnie nie chcę siac paniki, dlatego pytam. Ty chociaż już masz doświadczenie i wiesz co i jak. U nas już wszystko gotowe praktycznie, a u Was ?
To mam nadzieję, że jednak Twój maluszek ciut wcześniej przyjdzie na świat.. też już wkrótce bym chciała urodzic.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:33   #2253
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
No właśnie nie chcę siac paniki, dlatego pytam. Ty chociaż już masz doświadczenie i wiesz co i jak. U nas już wszystko gotowe praktycznie, a u Was ?
To mam nadzieję, że jednak Twój maluszek ciut wcześniej przyjdzie na świat.. też już wkrótce bym chciała urodzic.
Wszystko gotowe od a do zet praktycznie czeka
dzięki tez mam taką nadzieje
Nie martw się jak się zacznie to i Ty będziesz wiedziała że to to...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:43   #2254
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamuśki, a ja mam durne pytanie zarówno dla mam, które nadal w ciązy, jak i dla tych, które już mają maluchy po drugiej stronie.

Po której stronie leżą/leżały Wasze dzieciaczki w brzuchach? Czy ten fakt ma jakiekolwiek znaczenie, np. przy porodzie?

Pytam, bo ciężarne z mojego otoczenia, z którymi zetknęłam się przez ciążę, wszystkie jak jeden mąż miały ułożone maluszki po prawej stronie. Mój Antek na przekór temu, leży po lewej. W związku z tym tak się zastanawiam czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Czy dzieciaki ułożone, po którejś konkretnej stronie mają łatwiej podczas porodu sn? Czy to wszystko jedno? Jak to było w Waszych przypadkach?
cały czas czuję małą po lewej stronie, zawsze ma dupkę w tym samym miejscu

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Cześc !
Przepraszam że się nie udzielam zbytnio a teraz tak się wcinam, ale chciałam się Was zapytac czy miałyście jakieś skurcze przepowiadające i czy były bolesne ??
ja mam od 2 tygodni, są bardzo bolesne, nieregularne i po ciepłym prysznicu przechodzą.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

wiadomość od Eleny,

o 14.30 została mamą. Kamila ma 3870 g i 59 cm.

później będą zdjęcia
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:44   #2255
Enigmama
Raczkowanie

O serdecznie gratuluję Elence !! !! !!
Lista sie pięknie skraca

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:47   #2256
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

cały czas czuję małą po lewej stronie, zawsze ma dupkę w tym samym miejscu
Aga_ton jak wizyta? Czy ja coś pokręciłam i to nie Ty ją dzisiaj miałaś?

Uffff, uspokoiłaś mnie tym, że Lenka ma taką samą pozycję jak nasz Antonio.
Stary 2012-09-20, 15:49   #2257
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

wiadomość od Eleny,

później będą zdjęcia
Agaton, przekaż gratulacje Elence! i małej Kamilce

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:51   #2258
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

wiadomość od Eleny,

później będą zdjęcia
Aaaaaaa nareszcie biedulka nasza się doczekała!!!

GRATULUJĘ!!! Ale spora dziewczynka z Kamilki.
Stary 2012-09-20, 15:56   #2259
m_moni
Zadomowienie

gratulacje dla Eleny
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:59   #2260
aga_ton
Wtajemniczenie

a teraz co u mnie

miałam dziś wizytę i tak: mała jest idealnie wpasowana do wyjścia ale szyjka dzielnie trzyma matko, tyle co ja mam skurczy i nic się nie dzieje...

jak wdrapałam się na fotel lekarz powiedział, że są dwa wyjścia, albo może mnie zbadać delikatnie jak do tej pory albo może trochę "namieszać" by pobudzić do skurczy, ale będzie to bardzo, bardzo nieprzyjemne. zgodziłam się i doświadczyłam czym jest sławny masaż szyjki

jezu, jak bolało dobrze że dwie minuty wcześniej byłam w toalecie bo jak nic zsikałabym się z bólu... lekarz i tak moim zdaniem był w miarę delikatny, robił co chwilę przerwy bym mogła odpocząć i głęboko pooddychać a mi się chciało piszczeć, tak mnie rwało...

poza tym odkleił dolny biegun pęcherza przynajmniej z tego co mówił i może coś się samo ruszy.

a jak nie to w środę mam się stawić do szpitala na ktg i w razie czego mieć torbę do porodu. gdyby się okazało, że nie można dłużej czekać wtedy wywołają poród. a jak nie to czekamy do 1 października i wtedy trzeba będzie wywołać. to już będzie jego zdaniem ostateczny termin, dłużej nie można zwlekać...

cholera, ja cały czas mam nadzieję, że akcja sama ruszy
Stary 2012-09-20, 15:59   #2261
kraven
Zakorzenienie

Gratulacje dla Eleny

Dearline JAś też ma nózki z prawej, a grzbiet z lewej. I tylko ciagle się rozpycha, ale leży cały czas tak samo. Na 17 idziemy do lekarza to się więcej dowiem

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:05   #2262
coventry
Raczkowanie

elenka gratuluję
no to teraz na mnie kolej, a u mnie cisza, chyba agaton mnie wyprzedzi - oby masaż zadziałał, ja mam ktg w sobote i jak nic się nie wydarzy to w pon szpital, ale licze że może Mały zechce być juz na swiecie w weekend
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:08   #2263
aga_ton
Wtajemniczenie

zmykam, będę później

zachciało mi się Pawełka czekoladowego więc trzeba po niego skoczyć, co nie? ostatnie chwile rozpusty

a zapomniałam dodać, że na plusie mam 15 kg lekarz się zaśmiał, że założy się że nigdy w życiu tyle nie ważyłam co teraz, czyli niecałe 63 kg
Stary 2012-09-20, 16:23   #2264
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

wiadomość od Eleny,

później będą zdjęcia
nareszcie sie doczekała gratulacje ogromne tak w ogole to duza pannica

Cytat:
a teraz co u mnie

miałam dziś wizytę i tak: mała jest idealnie wpasowana do wyjścia ale szyjka dzielnie trzyma matko, tyle co ja mam skurczy i nic się nie dzieje...

jak wdrapałam się na fotel lekarz powiedział, że są dwa wyjścia, albo może mnie zbadać delikatnie jak do tej pory albo może trochę "namieszać" by pobudzić do skurczy, ale będzie to bardzo, bardzo nieprzyjemne. zgodziłam się i doświadczyłam czym jest sławny masaż szyjki

jezu, jak bolało dobrze że dwie minuty wcześniej byłam w toalecie bo jak nic zsikałabym się z bólu... lekarz i tak moim zdaniem był w miarę delikatny, robił co chwilę przerwy bym mogła odpocząć i głęboko pooddychać a mi się chciało piszczeć, tak mnie rwało...

poza tym odkleił dolny biegun pęcherza przynajmniej z tego co mówił i może coś się samo ruszy.

a jak nie to w środę mam się stawić do szpitala na ktg i w razie czego mieć torbę do porodu. gdyby się okazało, że nie można dłużej czekać wtedy wywołają poród. a jak nie to czekamy do 1 października i wtedy trzeba będzie wywołać. to już będzie jego zdaniem ostateczny termin, dłużej nie można zwlekać...

kochana mam nadzieje, ze po tym masażu cos ruszy

ja nie moge sobie miejsca znalesc. strasznie sie denerwuje przed ta cesarka. naczytałam sie tez na necie o wiele za duzo
mieszkanie wysprzątałam, poprałam, poprasowałam i juz nie ma co robic. czekam na tz bo jeszcze mamy zabrac psice na kąpiel co by Giulie przywitała odświeżona ii jutro

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:31   #2265
Konczita
Zakorzenienie

przybywam z gratulacjami !!!
Kamilka witaj na świecie Elena gratuluję!!!

Gda jak ma synuś na imię no trzymasz nas w napięciu !!

Ciesze się że zaproszenia się podobają ... jak któraś chce to mogę podać namiary na Agusie która je wykonuje w expresowym tempie

Pytacie czemu tak naciskamy z tempem chrztu w mej rodzinie chrzci się bardzo szybko ja ur się 9 dnia miesiąca a 21 miałam chrzest tego samego miesiąca aby nie było więc miałam raptem 12 dni ... a my dopiero po 2 miechach chrzcimy ... ale już wsio gotowe, chrzestni najwspanialsi wybrani ... siostra i kuzyn ... są boscy i wiem że w razie W Dusie zostawiam w dobrych rękach ...

ja mam dzisiaj doła .. jestem zła, wściekła .. zawiedziona i sama nie wiem co jeszcze ... nie będę pisać na forum ale ogólnie jest do dupy i ludzie to chamy, bydlaki, prostaki i debile ! jak ktoś chce niech zgłosi tego posta że jestem wulgarna .. ale ogólnie do dupy ten dzień i do dupy wszystko ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:46   #2266
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
przybywam z gratulacjami !!!
Kamilka witaj na świecie Elena gratuluję!!!

Gda jak ma synuś na imię no trzymasz nas w napięciu !!

Ciesze się że zaproszenia się podobają ... jak któraś chce to mogę podać namiary na Agusie która je wykonuje w expresowym tempie

Pytacie czemu tak naciskamy z tempem chrztu w mej rodzinie chrzci się bardzo szybko ja ur się 9 dnia miesiąca a 21 miałam chrzest tego samego miesiąca aby nie było więc miałam raptem 12 dni ... a my dopiero po 2 miechach chrzcimy ... ale już wsio gotowe, chrzestni najwspanialsi wybrani ... siostra i kuzyn ... są boscy i wiem że w razie W Dusie zostawiam w dobrych rękach ...

ja mam dzisiaj doła .. jestem zła, wściekła .. zawiedziona i sama nie wiem co jeszcze ... nie będę pisać na forum ale ogólnie jest do dupy i ludzie to chamy, bydlaki, prostaki i debile ! jak ktoś chce niech zgłosi tego posta że jestem wulgarna .. ale ogólnie do dupy ten dzień i do dupy wszystko ...
Konczi, jeśli mozesz podeślij namiary
u mnie w rodzinie też chrzci się szybko (siostra miała miesiąc niecały, ja 5 tygodni, z tym, że miałam 2 chrzty - jeden z wody w szpitalu, gdy ok 25 dni byłam w inkubatorze, a drugi po powrocie ze szpitala, ale też nie w kościele tylko w domu, bo miałam obustronne zapalenie płuc). Tylko ja się teraz zagapiłam. No i chciłabym ochrzcić Zuzankę w październiku, a jak się nie uda, to najpóźniej w Boże Narodzenie (choć wtedy będzie miała już 4 mce)
Ludzie są różni... nie ma co się przejmować, jeśli to nikt bliski i najlepiej olać

Wybaczcie, ale nie mogłam się nie pochwalić zdjeciami. Mega mi się podobają. A nasz fotograf Dawid jest geniuszem!

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:26
Stary 2012-09-20, 16:59   #2267
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Muszę pochwalić moje dziecko. To aniołek. Pięknie je, pieknie śpi, mama wypoczęta, w mieszkaniu czysto. Pospać to Paula nie daje bo nas około 9-tej budzi
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Czy Wasze skarby też mają łuszczącą sie skórke??
Natłuszczam,smaruje i niby schodzi ale jakoś kurcze dłuugo
Mati nie ma, ale Paula miała, samo przeszło.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
I gadalam wczoraj z Katee i Ona to naprawde miala wypas na porodowce i super polozna. Az zapytalam cy polozna oplacona - ale nie.
http://www.szpitalzelazna.pl/oddzial.../blok-porodowy
to jest link jej szpitala. jak zjedziecie na dol strony sa zdjecia sal porodowych - Ona rodzila na pomaranczowej

Rodzila w pozycji jakiej chciala - czyli wertykalnej. Sluchala poloznej i chyba przy 3 partym Kubus sie urodzil. Potem ten zabieg i jak doszla do siebie to polozna pomogla sie jej wykapac, ubrac, odgrzala jej obiad itd.
Ale warunki Super.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Czy Wy mamusie zostawiacie czasami dziecko z partnerem na dłużej? Ja mam obawy... mojemu się wydaje, że to co dobre dla dorosłego to i dla córci też powinno. Wczoraj umył jej tyłek mydłem protex ehhh, a tego mydła nawet ja nie używam bo mi skórę wysusza bardzo. Teraz mała ma czerwoną pupcie i obawiam się, że to od tego mydła.
Ja nie czuję strachu przed zostawieniem Mateusza z Kropkiem. Ale na razie nie ma takiego powodu abym to robiła. Pierwsze zostawienie będzie pewnie w poniedziałek bo trzeba iść zarejestrować Małego.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nie ma wyjścia, jakos trzeba przezyc nie uciekne od tego kurcze ten cewnik to mnie tez przeraza. boli to faktycznie tak bardzo?
Mnie nie bolało wcale jak miałam przy pierwszym porodzie.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy pojawił Wam się pokarm, taki z prawdziwego zdarzenia? Przed porodem (jeśli tak to ile przed?) czy dopiero po? Bo się zastanawiam, kiedy u mnie przestanie być przezroczysty....
U mnie przed porodem nic nie było w cycach, a teraz... Pamelka się chowa

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny które były na zwolnieniu przed porodem mam pytanie - czy dostawałyscie pensje normalnie w takich samych odstępach czasu jak przy pracy, czy na początku zwolnienia było jakieś opóźnienie?
U mnie wysyłali kiedy chcieli.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi (tutaj chyba Tamlin będzie obcykana najlepiej) ile po porodzie mogę ubiegać się o maciezyński?? Przyznam szczerze że dopiero teraz biore się za sprawy formalne, typu macieżyński, odebranie aktu urodzenia Zośki i zaprzeczenie ojcostwa. i tak mnie męczy ten macieżyński w jakim czasie po porodzie trzeba się zgłosić do ZUS czy są jakieś ograniczenia od daty urozenia dziecka?
Sojka przy normalnym zwolnieniu masz 7 dni, niewiem czy przy macierzyńskim tak samo.
Stary 2012-09-20, 17:15   #2268
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz co u mnie

O kurcze, to oby już teraz samo ruszyło po tym masażu! Trzymam za Was kciuki! A jak waga Lenki?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Dearline JAś też ma nózki z prawej, a grzbiet z lewej. I tylko ciagle się rozpycha, ale leży cały czas tak samo. Na 17 idziemy do lekarza to się więcej dowiem
Ooo czyli nasze chłopaki leżą identycznie. Kamień z serca, że to jednak nic nie odbiegającego od normy. Kciuki za wizytę i czekamy na wieści!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale nie mogłam się nie pochwalić zdjeciami. Mega mi się podobają. A nasz fotograf Dawid jest geniuszem!
Jakie piękne!!!!!
Stary 2012-09-20, 17:24   #2269
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

piekne zdjecia, super pamiatka
my tez musimy sobie dzis jakas fote juz ostatnia zrobic

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:32   #2270
martusia26
Rozeznanie

Witam,
Ja już po wizycie. Szyjka nadal długa, rozwarcia brak, rodzic jeszcze nie będę. Fenoterolu nie kazał mi odstawiać na razie. Mała rzeczywiście się nie przekręciła, ale jeszcze nie do końca, bo glówka jest bardziej w poprzek niz w dół. Następna wizyta dopiero za 2,5 tyg, to bedzie 38 t+2 dzień.
Ciekawe jak odstawie tak późno Fenoterol to czy się nieprzeterminuje, bo ja już teraz nie mam zadnych skurczy i siara przestała leciec i tak czuje ze ogólnie mojej macicy sie odechciało rodzić.
Czuje się lepiej teraz niz 2 czy 3 m-ce temu
Lecę nadrabiać co tam naskrobałyście od rana. Ciekawe czy jakieś dzieciaczki sie pojawiły....
A i dziewczyny widziałam cudny kombinezono-śpiworek na zime w H&M. zakochałam się , tylko kosztuje 130 zł, a w Pepco kombinezor kosztuje 50złale jest różnica w materiale i wykonaniu
Stary 2012-09-20, 17:33   #2271
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem, że pewnie dla większości z Was temat materacyków to już temat bardzo odległy, ale ja dopiero dziś wzięłam się za zamówienie go, bo w weekend dowieziono nam łóżeczko i nareszcie znam jego wymiary.

Ze względów finansowych na tę chwilę nie mogę sobie pozwolić na zakup materacyka lateksowego, więc zdecydowałam się na gryka-pianka-kokos. Czy któraś z Was też wybrała tę opcję? Zamawiała może któraś z Was go na allegro i może polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?

I jeszcze jedno... czytam różne artykuły o tych materacykach i natrafiłam na informację, że maluszek powinien przez pierwsze 3 miesiące spać na stronie z kokosem, a później już na gryce. Czy to prawda?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc!
Stary 2012-09-20, 17:44   #2272
Agnes!84!!
Rozeznanie

Elena wielkie gratulacje tym bardziej że swoje przeszłaś

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
nie przejmuj się kochana. to masz tak jak ja z tym, że ja mam termin nieco wcześniej i już czuję presję...
dziś idę do gina, więc dowiem się co i jak. ostatnio mała ważyła 3200 więc też się obawiam wagi. mam 18kg+ a nie potrafię się powstrzymać i jem wczoraj byłam na badaniach 130zł, łudziłam się, że to ostatnie, ale się myliłam. znów chcą żebym coś powtarzała i kolejne 300zł pójdzie i gin kolejne 100zł. już mi słabo od tego wszystkiego...
No właśnie topniejace środki na koncie też zaczynająmnie martwić. Ostatnio sporo miałam w portfelu a w dniu wizyty zaglądam a tam akurat sumka odpowiednia za wizytę i znowu puchy...

Agnus bardzo dziękuję za miłe słowa. Brzmi świetnie z takiej perspektywy

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-09-20 o 17:47
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:46   #2273
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie zdjęcia są cudne Śliczna z Ciebie kobitka !
Stary 2012-09-20, 17:51   #2274
colds
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomość od Eleny,

później będą zdjęcia
Super!
Stary 2012-09-20, 17:54   #2275
colds
Zakorzenienie

Przedstawiam Wam synka Katee, która przesyła pozdrowienia wizażowym ciotkom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 200920121543.jpg (39,9 KB, 91 załadowań)
Stary 2012-09-20, 18:02   #2276
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nareszcie sie doczekała gratulacje ogromne tak w ogole to duza pannica

kochana mam nadzieje, ze po tym masażu cos ruszy

ja nie moge sobie miejsca znalesc. strasznie sie denerwuje przed ta cesarka. naczytałam sie tez na necie o wiele za duzo
mieszkanie wysprzątałam, poprałam, poprasowałam i juz nie ma co robic. czekam na tz bo jeszcze mamy zabrac psice na kąpiel co by Giulie przywitała odświeżona ii jutro
Kasia, jeśli mogę zapytać... jaką lewatywę polecono Ci kupić? i kiedy masz ją zrobić? pytam bo może tak się przydarzyć, że jednak poród będzie trzeba wywołać i wtedy będę mogła na spokojnie przygotować się w domu

nie dziwię się, że się stresujesz. ja dzień przed też pewnie będę portkami trzęsła, dlatego wolałabym by mnie z zaskoczenia wzięło...

a psiaka też dziś będę kąpać bo przed chwilą łajza mała wytarzała się w kocim gówienku

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

no niestety, są ludzie i parapety

a za namiary na zaproszenia byłabym bardzo wdzięczna
a czy ta pani robi także zaproszenia na inne okazje?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
O kurcze, to oby już teraz samo ruszyło po tym masażu! Trzymam za Was kciuki! A jak waga Lenki?
też mam nadzieję, że się coś ruszy bo tak mnie przebadał, że ledwo na dupie siedzę

a nie wiem ile waży mała, byłam tak obolała i zdezorientowana po tym masażu, że nie dopytałam albo nie dosłyszałam
nie wiem, niektóre kobiety nie opisują tego badania jako bolesne lecz jako nieprzyjemne...

ja się czułam, jakby mnie w środku paliło żywym ogniem...

poza tym lekarz polecił mi codziennie regularnie masować piersi ale nie tak by było mi przyjemnie ale raczej mam poszczypać brodawki by wywołać skurcze...spróbować można
Stary 2012-09-20, 18:12   #2277
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam synka Katee, która przesyła pozdrowienia wizażowym ciotkom
cudowny maluszek.
nie wiem jak Wam, ale mi każdy maluszek, który szuka piersi i otwiera buzię by się przyssać kojarzy mi się z wgryzającym się rekinkiem

Cytat:
poza tym lekarz polecił mi codziennie regularnie masować piersi ale nie tak by było mi przyjemnie ale raczej mam poszczypać brodawki by wywołać skurcze...spróbować można
molestowanie sutków pobudza wydzielanie się oksytocyny w organizmie i skurcze.
pol dnia na porodówce męczyłam tak piersi.
dziewczyny czy białe krostki na buźce u małej mogą oznaczać trądzik niemowlęcy czy może być to reakcja alergiczna na pomidora (to chyba nie, bo zsypałoby ją całą, nie?)

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:20
Stary 2012-09-20, 18:15   #2278
martusia26
Rozeznanie

Nisia, Elena gratulacje ogromne
Dearlie moja mała leży w kształcie litery L, lewa strona i gora brzucha.
Konczi czy ja też mogę prosić o namiary do koleżanki która robi tak piekne zaproszenia?
Maggie śliczne zdjecia fotograf rzeczywiście jest geniuszem
Aga_Ton trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła. myślę że teraz na pewno coś się ruszy
Kasiam zazdroszczę że będziesz miała Giulie już jutro przy sobie.Będę od rana o Was myslała i trzymała kciuki żeby nic nie bolało i mala przyszła szczęśliwie na świat.
Stary 2012-09-20, 18:19   #2279
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
ja po lactacydzie tez tak mam
Ja też. Po nim mnie wszystko swędziało. Myślałam że się zadrapię.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
wstawiam zdjęcia Szymonka
Cudny

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A ja dam Wam padniętą Melcię.. Moje Słonko najukochańsze
Śliczności
W ogóle te nasze wątkowe dzieci piekne są

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za troske

Urodzilismy o 10.50 przez cc w koncu... Trzeba bylo je mocno wymuszac na lekarzach.

Malutki ma 4059 i 59 cm Jest taki cudny, juz go karmilam i teraz lezy mi caly czas na piersi od porodu.

A porod byl strasznyyy, tyle godzin meczarni, tyle dawek znieczulenia, a skurcze pod koniec takie, ze wrzeszczalam i plakalam, a rozwarcie nic...
W koncu przy 9 cm, glowka zle sie wpasowala i nie chciala wejsc.
Robilam wszystko - chodzenie, kolysanie biodrami, pilka, pozycja na kolanach... I nic Bo dodatkowo caly czas fragment szyjki byl jeszcze zachowany i nie przepuszczal tej glowki. Urodzil sie ze spiczasta glowa

Niestety CC tez bylo dla mnie okropne Teraz leze z malutkim na piersi, ale rana juz tak boliiii. Tak jak cale wnetrznosci

Ale grunt, ze skonczyly sie wtedy te skurcze i ze mam juz swojego synusia u boku
Biedna, nacierpiałaś się. Całe szczęście że znieczulenie miałaś. No ale najważniejsze że masz już swój skarb przy sobie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witamy! a z tym rodzeniem to się nie zarzekaj, teraz też antykoncepcja była w użyciu i co?
Wypluj te słowa

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Gratuluję wszystkim mamusiom ich cudnych maluszków. Gda buziaki że byłaś taka dzielna - namęczyłaś się, ale tulisz juz swojego skarbusia
Jejciu jak ja wam zazdroszczę... Mnie męczy to cale czekanie... Brzuch twardnieje od kilku dni - zwłaszcza wieczorami, wczoraj wieczorem ciągnęło w cipce i bolał mnie krzyż. Chciałabym się obudzic i mieć to wszystko za sobą...
A najgorzej boję się tego, że do niedzieli nie urodzę i w poniedziałek muszę stawić się w szpitalu. A tam pewnie zacznie się wywoływanie i inne ceregiele...
A dlaczego tak szybko? Przecież jeszcze macie czas. Ja na wywoływanie się bym nie zgodziła jak jeszcze czas jest. Nawet w czasie porodu na oksy się nie zgodziłam, bo nie ma co ingerować w naturę, samo w swoim czasie przyjdzie.

Cytat:
BTW tak z ciekawości tylko pytam - większość z Was dawała kopertę? bo my nic. W ogóle jestem zagorzałym przeciwnikiem takich działań ale pytam z ciekawości.
Nie dawałam ani z Paulą ani teraz. W podziękowaniu teraz daliśmy dla położnej która była z nami do 7-ej słodkości i kawki dobre. A tej co odbierała zaniesiemy coś dobrego słodkiego i alkoholowego do domku jak będę na chodzie.
Stary 2012-09-20, 18:22   #2280
zielona1911
Zakorzenienie

Elena

Maggie super zdjecia

a nam odpadl kikut,ale wcale mnie to nie cieszy bo pepek malemu odstaje boje sie o przepukline itd. Dobrze ze za tydzien ide na wizyte do pediatry
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości