|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
|
|
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jade w sobote po nie! kupie se 2 a coo
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
widzialyscie to ? musze sie wybrac do reala
http://promobaby.pl/promocja-10145.html
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam ten dla osób wolących z fiszbiną: http://allegro.pl/biustonosz-miekki-...595083251.html i cały miękki: http://allegro.pl/petite-fleur-nowy-...601572615.html oba już mam sprawdzone i wyprane, mieszkają w torbie do szpitala
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
dobrywieczor
) czytam Was od rana ale jakos nie mam weny do pisania ) malujemy pokoj dla Dawidka bylismy tez na zakupach i mamy juz pierwsze rzeczy (nie liczac ubranek) kupilismy posciel, nadstawke do przewijania dziecka, becik, wanienke i inne ) lista sie troche skrocila;p prosze fotki, chociaz na zdjeciach to tak brzydko wszystko wyglada;p na zywo duzo ladniej;p
|
|
|
|
#1747 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja chciałam z bazą, ale po pierwsze nie mamy foteli isofix, a po drugie mój brat kupił tą bazę i mówił mi, że dobrze przypięty fotelik bez bazy i taki z bazą niewiele się różnią i gdyby wiedział wcześniej, to by nie kupował tej bazy, bo szkoda pieniędzy. oglądał też jakieś crash testy i tam wychodziło, że ta baza aż tak nie pomaga. Gdybym miała kasę i takie fotele, to może bym kupiła, a tak to... oszczędzę sobie tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
załączę Wam moje fotki z dzieciństwa - Antek może tak wyglądać i ja również.... dzisiaj 20 a mój tż miał caaaałe 2 dni wolnego od początku miesiąca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 7 miesiąca ja czytałam, że gdy macica kurczy się podczas orgazmu to maluch odczuwa przyjemni kołysanie.... mój tam korzysta z tego ![]() Cytat:
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1749 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
po co się na Tako rozdrabniać Cytat:
za glukozę
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze.. cały dzień jakiś dół mnie gnębi.. przed chwilą dzwonił tż z pracy, że dostał wiadomość, że z jego dziadkiem w szpitalu już bardzo kiepsko jest.. jesienna deprecha na maxa..
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie Takko jest często szukane
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
a propos Gucci
http://www.ebay.co.uk/itm/Gucci-gucc...item4abc2bae02
|
#1753 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co to jest II stopień łożyska? ja byłam w 28 tyg ( wg. usg w 29+5) i miałam I stopień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.buddhapub.pl/ ten "obraz" co tam widać jest zrobiony cały z kryształków swarovskiego - jak go podświetlają to tak pięknie się błyszczy Cytat:
oby były takie jak trzeba ![]() u nas wychodzi 31, ale 7 osób jest z 2go końca Polski i liczę, ze im się nie będzie chciało przyjechać i będzie 24 ![]() Cytat:
ja nie będę już niczego w domu robić my zapraszamy rodziców, dziadków, rodzeństwo, chrzestnych naszych no i jeszcze taką parę, u której ja jestem chrzestną synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a zakładałaś sobie kartę Rossnę? niby trzeba już mieć dziecko, ale ja ściemniłam w formularzu no i na tą kartę jak kupujesz, to im więcej kupisz, tym później masz większe zniżki - ja mam chyba 3% na razie - niby nic, ale się przydaje
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
martuś, ale ci sie udalo z tymi pieluszkami
![]() dojotka pięęęęękne zakupy!!!!! ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- o chrzcie to nie myslam....ja nawet nie wiem kto chrzestnymi zostanie zreszta my planujemy na wiosne/lato ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- aga ale z ciebie pieeekny bobasek ja nie robie planu porodu. zreszta ja jeszcze nie wiem gfdzie ja rodzic bede pewnie zdecyduje jak juz powiem mezowi, ze chyba sie zaczelo |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/2-metres-1...item3cca39e54b - powycinać i ponaszywać na ubranka
|
|
#1756 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sobie czarny sprawię ![]() powinna Ci ją oddać, bo wyglądasz w niej bossssko Cytat:
kiedyś miałam taką sytuację, że sprzedawałam biały płaszczyk, nowy i ktoś tam wylicytował, a pech chciał, że jak go niosłam to przeleciał koło mnie mój pies i mi dosłownie 3 kropki z błotka strzepnął na niego to ja napisałam do tej babki, porobiłam jej zdjęcia ( chociaż nic prawie nie było na nich widać) i dałam jej możliwość wycofania się z aukcji bez żadnych konsekwencji.Akurat się nie wycofała i nadal chciała ten płaszczyk ( aż Wam zdjęcie załączę, bo boski był ) no ale ja miałam czyste sumienie.Cytat:
![]() za wizytę i wyniki aaaaa Kochana, były same fajne rzeczy ![]() jak przyszłam to stała w progu, kazała zdjąć buty i włożyć CZYSTE skarpeteczki wszystko pochowane do szafeczki, wchodzimy na salę, było koło 20 osób ( wszyscy z tżtami prócz 3 dziewczyn) i tu mój pierwszy szok - to były zajęcia dla dziewczyn, które rodzą w listopadzie, 1 była tylko z grudnia .................. ja miałam najmniejszy brzuch ze wszystkich z jednej strony się ucieszyłam, ale z drugiej.... czułam się naprawdę, jakby one były zaawansowane, a ja w I trymestrze.... jak weszliśmy na salę to była zapuszczona muzyka poważna.... ogólnie z takich "momentów" to dobre było jak się zapytała czy mamy już imiona wybrane, no to my i kilka par powiedzieliśmy, że tak, to zapytała jakie, padło Antoni, Filip, Julia - więcej nie pamiętam- a ona do nas, dlaczego wybraliśmy imię Antoni, czy sprawdzaliśmy jego znaczenie i porównywaliśmy z horoskopem......... ![]() yyy jak powiedziałam, że my pod innym kątem wybieraliśmy imię ( chcieliśmy, żeby było na A tak jak nasze imiona) to myślałam, że mnie wzrokiem zabije. I jeszcze mówi: a może trzeba było wybrać takie, żeby zaczynało się na taką literkę jak nazwisko? a ja na to: no wie Pani, mieć inicjały SS to nic przyjemnego ogólnie jak ktoś zadawał pytania w trakcie przemowy, to nie było odzewu, dopiero "po przemowie" można było się odezwać. pytała czy już mamy coś dla dzieci kupione ( ja już tu siedziałam cicho, bo wiedziałam, że to może być podchwytliwe pytanie ) no i jak któraś powiedziała, że smoczek............. to się zaczęło!!!!SMOCZEK- NIE!!!!!!!!!! BUTELKA - A PO CO?????????!!!!!!!!!!! kobieta, wyobraźcie sobie, ma karmić piersią do 6 miesiąca i butelka nie jest potrzebna! w ogóle! no i żadne gadżety również - my mamy dziecku dać naszą miłość, a nie gadżety ( ja właśnie zamawiam konika morskiego ogólnie było spoko, trochę jak w wojsku - dobra odpowiedź - łagodne spojrzenie, zła odpowiedź - zostajesz zbanowany do końca zajęć ![]() było śmiesznie tylko teraz się zastanawiam jak ja przeżyję 2 kolejne zajęcia z nauki karmienia piersią.................. .....Cytat:
Cytat:
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
agasobo - uśmiałam się z tej relacji
![]() ja mam za tydzień pierwsze zajęcia to zobaczę co i jak.. ciekawi mnie jak wyglądają takie zajęcia po angielsku i ciekawe jacy ludzie - pewnie będę 'babcią' tam
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o dojrzałość łożyska, z biegiem ciąży się starzeje, są 4 stopnie bodajże(0,1,2,3), im starsze tym mniej wydolne.CZyli im dłużej młodsze tym lepiej.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-09-20 o 21:19 |
|
|
|
#1759 | |||||
|
Zadomowienie
|
gdzie wszystkie polazły?
ja właśnie skończyłam Was nadrabiać Cytat:
uwielbiam żyrafki Cytat:
za dziadka.... może też pomogąCytat:
Cytat:
a dziękować, szkoda że mi na starość tak nie zostało.... włosy się wyprostowały, figlarną minkę zastąpił 2gi podbródek..... ecchhhhh starość nie radość ![]() Cytat:
o tak!
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tą karte mam ale nie zarejestrowaną bo wlasnie widziałam, że to już jak sie ma dziecko .. ![]() Cytat:
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac??
|
|
|
|
#1762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczne rzeczy. Pościel mi się bardzo podobaCytat:
Weronika, śliczna łazienka i jaka duża Ja też po sr. Dzisiaj miałyśmy o porodzie, dokładnie faza po fazie. Ciekawie było. Z ciekawostek, o których nie wiedziałam: nie należy malować paznokci, robić mocnego makijażu, bo po porodzie po cerze i paznokciach położna ocenia stan rodzącej. Nia mam siły siedzieć, bo mnie plecy bardzo bolą. Lecę na łóżeczko. Do jutra kochane
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wątpię czy coś pomoże - dziadek chyba już od miesiąca leży w szpitalu na intensywnej terapii - najpierw trzustka siadła, teraz nerki przestały pracować.. mój tż zdołowany - ja w sumie też, bo znałam dziadka - świetny facet.. no dobra.. wyżaliłam się.. dzięki
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuźwa... popaprańcy ... ale trzeba wierzyc, że tym razem bedzie dobrze! ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całuję mocno
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
za 2,5 h przywitam 3 z przodu !!!!!!!!
![]() ![]()
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam 30, babka powiedziała, że średnia w naszej grupie jest 28, a ja do tżta: o ku***wa to ja zawyżam Cytat:
![]() dziewczynki, spotkałam dzisiaj koleżankę i ona mnie zapytała o coś, a ja nie znałam odpowiedzi, może któraś z Was wie: przyszedł jej z sądu "nakaz zapłaty w postępowaniu pojednawczym" no i tam z grubsza było napisane, ze ma zapłacić ileś tam tysiaków za zaległy czynsz i opłaty mieszkaniowe, bo jej spółdzielnia wniosła pozew i tam jakieś posiedzenie sądu było niejawne i uznali, że ma to zapłacić z odsetkami i jeszcze dodatkowo 1200 koszty postępowania sądowego - w terminie 2 tygodni, albo wnieść sprzeciw. I teraz pytania: 1. co się stanie jak tego nie zapłaci w ciągu tych 2 tygodni? albo jak wpłaci tylko część? 2. czy mimo tego, że tam jest napisane, że ma zapłacić w ciągu 2 tygodni - może wystosować jakieś pismo do spółdzielni, żeby jej to rozłożyli na raty? czy jak już ma z sądu to MUSI? mamy tu może prawnika? albo może któraś z Was miała taką sytuację?a teraz moje pytanie: czy kupowałyście już może jakieś ręczniczki albo tzw "okrycia kąpielowe" na allegro, albo i nie? bo ja chciałam zakupić, ale boję się, że będą jakieś szorstkie, a w sklepach są drogie
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
chwilowo nie mamy czasu ani glowy na to...i pewnie kasy tez nie...wiem ze kolejny kro to pogadac z ordynatorem ginekologii i szpitala tam gdzie rodzilam...potem muismy miec gina ktory mnie nie prowadzil i wskaze takze na bląd....na razie musze sie skupic na Laurze,nie wiem jak jej pomoc i wciaz szukac o metodach dagnozowania i rechabilitacji,badaniach itd ale ciezko mi sie dogadac w szpitalu....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

jade w sobote po nie!
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

słodycze to ja lubie ale bez przesady
za glukozę

za☠☠☠ista cena! jutro z rana ide do Rossmana oblukać czy są pampki
to ja napisałam do tej babki, porobiłam jej zdjęcia ( chociaż nic prawie nie było na nich widać) i dałam jej możliwość wycofania się z aukcji bez żadnych konsekwencji.

ja wątpię czy coś pomoże - dziadek chyba już od miesiąca leży w szpitalu na intensywnej terapii - najpierw trzustka siadła, teraz nerki przestały pracować.. mój tż zdołowany - ja w sumie też, bo znałam dziadka - świetny facet.. no dobra.. wyżaliłam się..
Adam 18.11.2012