|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
.hehe rozloz reczniki na podlodze . Cytat:
No frytasy są przednie, pochlonelam tyle,ze az brzuch bolal...ale tak to jest jak sie wciaga w ekspresowym tempie. T. sie smieje,ze ja polykam jak pelikan ![]() Cytat:
Viburcol)..Smarki tez wyciagam, ale jak widzi fride to broni sie jakbym conajmniej chciala Mu oczy wyssac przez tę rure. Wiadomo,ze to pomaga,ale juz widze,ze sie zrazil..Anson daje sobie szpiki wyciagac tak bez "bolu"?Cytat:
A jak wysypka? bo albo nie doczytalam,albo...nie doczytalam albo nie napisalas;pCytat:
Dziekuje babeczki za kciuki i caly czas trzymamy do wtorkowej wizyty;p nie obijamy sie . Damy rade,bo wyjscia nie ma..trza sie wziąć w garsc ,bo ludzie maja gorsze problemy. W koncu Robson mimo przeciwnosci losu jest na świecie i mimo wszystko z usmiechem na ustach. Także nie moze się nie polepszyc- wierze w to. Nikki widze,ze malymi kroczkami Oskar załapuje o co kaman w zasypianiu. Super..zobaczysz jak Ci to zycie ulatwi. Nie zniechecaj sie jesli nadejdzie "pogorszenie",bo zawsze podobno jest "regres" ,gdy juz wszystko idzie dobrze. Wazne, aby nie przestawac i robic dalej tj sie robilo. Trzymam za Was kciuki Cotton ja nie wiem ile razy czytam "Ciebie" to widze Cottonpumba. Bardzo lubie bajki,a Krol Lew to jedna z moich ulubionych i chyba dlatego . aalegna widze,ze Was tez rozlozylo ;/ kurcze..co za czas. Nic tylko szpiki,gardlo itp. normalnie dla TZ baty;p za te zarazki co przyniosl. Swoja droga moga sobie podac reke z moim,bo tez jakies cholerstwo do domu przyniosl ;/ Macie moze jakies urzadzenie/sposob na robienie inhalacji dzieciowi? Dzis mi powiedziala te hematolog/pediatra,ze jest jakis nebulizator..ale ni hu hu nie wiem co to i o co kaman. Moze sa jakies domowe sposoby na udroznienie? Poki co przyznaje,ze stawiam obok lozeczeka garnek z goraca woda i sola fizjologiczna..ale szybko sie robi chlodny,wiec na dlugo nie starcza ta "mgiełka" natkulec ale fajowe zębiska;] do twarzy Madzi!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Zia u nas też chyba od tatusia złapała.. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cebion, maść majerankowa przy katarku, sól fizjologiczna do noska, albo woda morska, ew. Nasivin.. |
||
|
|
|
#843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Ja tymczasem "borem lasem"...udaje sie do spania. Bo dzisiejsza noc nalezala do wędrownych ,a i po tej nie spodziewam sie rewelacji. Mam nadzieje,ze Mu tego kichola szybko nie zatka porzadnie i pospi spokojnie dluzej niz 2h. Bawcie sie ladnie i grzecznie....Powiem tylko,ze wlasnie wciagnelam tabliczke czekolady
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do krostek to nie wygladaja jak potowki. mam nadzieje ze to nic powaznego.
|
|
#845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do inhalacji... wywaliłam 200zł na nawilżacz eldomu, nie wolno do neigo wlewać nic poza wodą, ale ma opcję jonizacji powietrza, co wg mnie zabija zarazki. inhalacje wydaje mi się są bardzo ciężkie do przeprowadzenia bez odpowiedniego sprzęciora. ja mam plan taki, by na cały kominek do aromaterapii nalać wody i 1-2 kropelki eukaliptusowego olejku. A gdy Lenka podrośnie to będę łączyć eukaliptus pół na pół z cytryną - mój ulubiony zapach ![]() jeżeli nie masz kominka rozważ opcję jednej kropelki na koszulkę nakropionej. Cytat:
co do krostek-w obliczu ostatnich przypadłości "naszych" dzieciaków, to oby to było coś równie banalnego jak potówki... straszna "zaraza" ten azs, tak mi żal biedactw... Moja koleżanka ma duże problemy z alergią. czy ma azs nie wiem, nie pytałam aż tak, ale wiem, że okresowo całe ciało ma skupiskach czerwonych plam, kropek, i musi smarować sterydami. od czasu rozpoczęcia leczenia zrobiła się 2x większa, myje się emolium i smaruje oliwą z oliwek mieszaną pół na pół z olejkiem migdałowym, a i tak musi to często powtarzać. Dla mnie to niewyobrażalne, nienawidzę się balsamować, a niektórzy muszą kilka razy dziennie, bo inaczej skóra boli. Jak dla mnie niewyobrażalne uczucie gdy skóra boli. olsniło mnie! gdy uczyłam Lenkę smokowania nakrapiałam na gumę trochę swojego mleka! i wtedy szło. Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-09-20 o 20:55 |
||
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Babeczki
![]() Za raz Was nadrobię a chyba mam co tak więc szkolenie się udało i biorąc w nim udział wiem już że nie wypadłam tak z obiegu jak mi się wydawało. A Ania była dzielna i dała sobie radę z moją mamą
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję skończnych 5 miesięcy Gosiu i wszystkim dziewczynom, których maluszki mają miesięcznice! ![]() My tez się już raz kąpałyśmy razem z Kają w wannie, przydaje się ten leżaczek - foczka
|
|
|
|
|
#848 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie odnośnie kąpieli, czekam z niecierpliwością jak Kaja zacznie siadać, żebysmy mogli Ją kąpać w dużej wannie. Teraz jak kąpiemy w małej wanience, to Kajula tak szaleje nóżkami że cała łazienka potem mokra.. łącznie z nami..
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dr brown's nie próbowałam, ale powiem szczerze, nie widzę sensu kupowania kolejnych smoczków i butelek. Dla Ewelinki guma w buzi jest do gryzienia i memlania, nawet jak leci z tego smaczne mamusiowe mleczko. Od czasu jak całkowicie odrzuciła butelkę zjadła z niej TRZY razy. Nie pomaga skropienie smoczka moim mlekiem, próbowałam z tym wiele razy. Dziś na noc wyciągam cieplejszy kocyk, podejrzewam, że było jej chłodno (mi było zimno).
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
słodkie
![]() ooono i u nas podobnie to wygląda, tylko troszkę mniejsze jeszcze, czyli pewnie potrwa to jeszcze trochę zanim wyjdą.. Ale Madzia ma super niebieskie oczka
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś była zafascynowana pianą ). Mam trochę obaw przed zamoczeniem całej buzi pod wodą, ona ewidentnie ma z tego ubaw (kilka razy wsadziła głowę mimo iż ją trzymałam). Może na basenie rozwieją moje obawy
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i Wam Mravko wspóczuję poczucia bezsilności i rozumiem doskonale, bo u nas też cały czas coś.. jak nie urok to..Ale pomyślmy tak jak konia zawsze - ile dzieciaczkow i rodziców ma gorzej.. Damy radę kochana! ![]() A ile Robsonik bierze ml tego żelaza? A jesli chodzi o basen - chodzi o ew. infekcje? Cotton a jak Lenka? Operacja będzie nieodwołalnie? czy macie szanse by jednak uniknąć zabiegu? Trzymam mocno kciukasy!!!! A na rehab jeszcze chodzicie? A co do karmienia piersią to kurcze, też karmiłam 2,5 miesiąca.. No i cóż do tej pory zdaża mi się delikatnie mówiąc uronić łzę, że już nie mogę.. no ale niestety, tak się zdarza Cotton.. Głowa do góry! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-20 o 21:21 |
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No już przesypiała całe noce a jakoś od 3 dni budzi się o 4 i sobie śpiewa a dzisiaj obudzila się o 1.30 i prawie już do 6 nie spała |
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka życzę! |
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Karolca, Hania od trzech dni w kąpieli robi "pac" twarzą w wodę i strasznie Ją to bawi... ja mam wtedy serce w gardle, ale Ona widocznie to lubi...Robi to w momencie gdy leży na brzuszku na leżaczku do kąpieli i zawsze Jej się to uda mimo, że pilnuję i podtrzymuję...
A tak w ogóle, to dziś Hanka nie poszla ze mną na zajęcia, bo było okropnie zimno i została z tatą w domu. Ja złapałam jakiś koszmarny katar i zaczyna boleć mnie gardło... A Hania budzi mi się teraz co dwie godziny w nocy... obstawiam: 1. zęby - ale wczoraj smarowałam żelem i dałam paracetamol na noc i było to samo 2. skok rozwojowy- mamy zdaje się 23 tygodnie 3. skok wzrostu - Hanka robi się z dnia na dzień coraz dłuższa 4. mniej kontaktu ze mną (więcej jest z Marcinem i czasem dostaje jedzonko z butelki) więc może chce w nocy uzupełnić braki w przytulaniu i jedzeniu z piersi 5. albo wszystki na raz Ale tak generalnie nie mam na co narzekać, bo Hania jest kochana... dzisiaj nauczyła się i strasznie polubiła obracanie na brzuszek... tylko, że obracanie jest cool, ale już samo leżenie na brzuszku nie jest takie fajne więc marudzi, ja Ją obracam na plecki a Ona po minucie znów jest na brzuszku ![]() Mravka, trzymam kciuki, żeby wszystko szybko wrócilo do normy i obyło się bez szpitala |
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smarki tez wyciągamy fridą lub katarkiem, i tez niestety jest przy tym płacz strasznie mi szkoda córy wtedy![]() A co do nebulizatora to mój chrześniak uzywał, super sprawa podobno, zakłada się na budziaka. tylko On używał chyba jak był troszkę starszy, często chorował i lekarz coś takiego polecił. A co do kombinezona, hiehie może jedną nogę to bym "wbiła" taka getra jednostronna
|
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rehabilitacja trwa, w założeniu minimum miała trwać 4 miesiące, ale mamy przerwy-wakacje pani rehabilitantki, choroba Lenki - na ban k się to wyciągnie, ale cóż, uruchamiamy połowę ciała. Setki mięśni. Mnie tez się płakać chce. O ile mnie to wtedy nużyło, to teraz tęsknię za tym, nawet i bym to wpisała na listę rzeczy przyjemnych. Mąż na szczęście się uspokoił, ale wcześniej zdarzały mu się drwiny i złośliwości w kontekście "po co tak się pilnujesz z jedzeniem i tak nie karmisz" |
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No strasznie mocno trzymam kciuki żeby jednak uniknąć tego i żeby wyniczki poszły w górę! Daj znać! My dziś oddaliśmy siuśki Kai do labu, trochę się martwię, no ale zobaczymy co wyjdzie. Ach, Desia! Wyobraź sobie że moja Mała dała się przekonać do śpiworka i śpi już 3 noc, wygodne to "urządzenie" super sprawa!
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Troche czytałam i współczuje Wam katarów u dzieci
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() Ja chyba też musze wyciągnąć śpiworek,bo młody w nocy się rozkopuje,bo u nas nie jest ostatnio za ciepło. |
|
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od 3 lat mam ciągle zatkany nos. zaczęło się alergicznie, a przekształciło w chorobę, którą zdiagnozowano dopiero rok temu - naczynioworuchowy nieżyt nosa. Pokrótce: nie mam szans oddychać nosem inaczej niż po użyciu właśnie sprayów typu otrivin, a przez to, że właśnie tak się ratowałam, wpadłam w rhinitis medicamentosa, zatkanie nosa spowodowane naduzywaniem sprayow. leczenie? operacyjne. co więcej, istnieje ryzyko, że to co stąło się Lence jest poniekąd spowodowane tym właśnie sprayem. Błagam was, traktujcie to paskudztwo jako ostateczność... a avatar to Twoje foto? baaardzo ładne. |
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze kciuki pomogą!!! ![]() My tez jeszcze ćwiczymy.. jeszcze z 10 spotkań.. i zobaczymy co dalej.. |
|
|
|
|
#864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdyby rdzeń wszedł w guz to byłby już rozszczep kręgosłupa - tragedia. Bardzo liczę na kciuki, zawsze były magiczne. a czym ćwiczycie, Bobathem? |
|
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie,to nie ja na avku ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te świnstwa powinny byc na recepte... naprawde, straszna krzywdę sobei tym zrobiłam ,nie ma nocy ,żebym się nie budziła podduszona z zatkanym nochalem i pustynią w ustach. |
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam, bo mój brat przez suchą śluzówkę nosa często miewa krwotoki z nosa i laryngolog zalecił profilaktycznie psikanie wodą morską 2x dziennie
|
|
#868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałaś żeby kupić śpiworek? Cytat:
![]() dziewczynki dzieciaczków z ząbkami, jak już sie wybiły to bolało jeszcze wasze dzieciaczki dziąsełko?
|
|
#869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/s1897-chloro...sylometazoliny |
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, bolały dziąsełka z kilka dni, ale pomagał sam żel. Cytat:
![]() Na szczęście niczego takiego nie stosuję. Doraźnie pomagam sobie Sulfarinolem (kropelka na wacik i do nosa).
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

.

)
masz jakieś czopki/maść? oby się jak najszybciej wyleczyło!
Oby noc byla dla nas litosciwa bo poki co malo jej dokucza...

),jednak Eryczek boi sie duzej wody i podobalo mu sie,ale jak lezal na mnie na pleckach czy na brzuchu.A jak go trzymalam rekoma nad woda to podkowke robil i plakac chcial.