|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz. IV
Cytat:
![]() Ten brąz mi się bardzo podoba
|
|
|
|
|
#4082 |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Leżaczek super!!
Kurczę, tego w sumie nie przemyślałam, co z dzieckiem w dzień. Jak to rozwiązywałyście? Jak np dziecko nie będzie spało, a ja będę w kuchni chciała coś ugotować to co z dzidziusiem? W łóżeczku zostaje, czy lepiej mieć jakoś bliżej siebie..? ![]() A tak poza tym dzień dobry ![]() Jejku, jutro mamy zjazd rodzinny (rodziny tż) gdzieś koło Nysy w jakimś hotelu. Jedziemy jutro i wracamy w niedzielę. Muszę się ubrać tak troszkę bardziej elegancko i już miałam wszystko przygotowane, fajną tunikę ciążową, na to sweterek albo marynarkę i git...a tu wczoraj sprawdzam pogodę i się załamałam. Ma być tylko 15 stopni i deszcz. Nie mogę jechać w tym co chciałam bo to jest jednak za bardzo "letnie", boję się, że zmarznę a i tak lekko już pociągam nosem. Mam kilka swetrów ciepłych w które się mieszczę, ale w swetrze mi się wydaje, że tak nie wypada. Wszyscy będą odstawieni a ja co, w swetrze? Chyba wyskoczę z pracy na chwilkę do galerki i czegoś poszukam...ale coś czarno to widzę, bo ciężko mi teraz na siebie cokolwiek kupić No, to się wygadałam |
|
|
|
#4083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Mamy od wczoraj zawieszenie broni ale tematu córki nie poruszamy na razie. I jak na złość w Tv trafiamy na same programy/seriale gdzie jest mowa o ciąży, jak się facet cieszy i jakie jest opiekuńczy. Myślę że sytuacja wróci o normy jak już nasi goście pojada bo w sumie to ani chwili w domu nie jestesmy sami, a jak już się kładziemy spac to tacy umordowani że hej. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śnił mi się dzidziuś
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Bratanica Tż właśnie tak robi i wcale nie trwa to długo. Do teo ma właśnie taki termosik ale tylko na noc go używa.
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
u nas dziś ziiimno strasznie chociaż ja i tak nie wychodzę z domu, bo dalej chora jestem muszę się wykurowac, bo jak nie to od poniedziałku bym musiałą przejść na antybiotyk, a ja nie chcę!dziś już od 6:30 nie śpię bo śnił mi się poród! straszne to było, w ogóle nie czułam tych skurczy i parcia, za to mój mąż je czuł a w ogóle to mówię im wszystkim, że ja dopiero w 21 tygodniu jestem! a oni: no co Pani, dziecko już jest przenoszone, Pani musi dzisiaj urodzić i pokazują mi w karcie ciąży, że to już 42 tydzień! no masakra, obudziłam się cała zestresowana :Pehhh, dzisiaj muszę posprzątać cały dom na błysk bo w niedzielę przyjeżdżają do mnie teście i szwagier ze szwagierką na obiad... pierwszy raz i się stresuję strasznie
|
|
#4087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Je tez taki tylko 140x70 i kosztuje 74 zł.
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- O jak tak samo, teraz troszkę chlodniej jest to zakładam bluzke na ramiączka na to bluzkę z długim rękawem a wieczorem jeszcze bluzę. Chcieliśmy palić już w centralnym ale naszym lokatorom/gościom za gorąco wtedy. Ale od dziś puszczamy ciepło na łazienkę przynajmniej.
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak apropo właśnie czytałam artykuł na ten temat ![]() http://www.ciazowy.pl/artykul,cieplo...eci,345,1.html mi się duuużo rozjaśniło szczególnie w kwestii czapeczki
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Noworodek nie może być wciąż w takiej pozycji jaka jest w foteliku samochodowym... mi najbardziej zależy na samym początku na tej opcji totalnie na płasko, później dopiero będę używać formy leżaczka.
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że dziecko inaczej odbiera temperaturę i jest mu cieplej niż dorosłemu ![]() Był podany przykład ze spacerami zimą - że zalecana maksymalną długość spaceru zimą wynika tak naprawdę z wytrzymałości dorosłego niż tolerancji dziecka na niską temperaturę.
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witam się z rana ja myślę o kupieniu bujaczka lub leżaczka z wibracjami, bo potem to już będę mieć kojec. Karinkę spokojnie zostawiałam w drugim pokoju nawet jak nie spała ale teraz to się będę bała, że właśnie Karinka mogłaby chcieć się zająć siostrzyczką... więc wolę mieć na oku
|
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie ubierałam Sade w jedną warstwę więcej.. ubierałam ją tak jak sama siebie.. i nigdy nie było jej za zimno i nigdy (dopóki nie poszła do przedszkola) - nie chorowała. Moja rodzinka za to wariowała i... ile ja się nasłuchałam komentarzy jak ubieram dziecko, to ohohohoho pewnie z drugą córką też tak będzie
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tzn mam taką nadzieję, bo wolałabym uniknąć wydatku )
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36656491]Czemu mleka nie można w mikro? Zawsze mnie to dziwiło
NIC się z mlekiem nie dzieje (piszę o modyfikowanym), zawsze przed podawaniem zamieszałam żeby równomiernie ciepłe było.[/QUOTE] Koleżanka moja nie uzywa mikrofali bo fale zmieniąją jkos struktur białka ( nie wnikałam jak) i że to średnio zdrowe jest... atu jeszcze dla maluszka takiego... Cytat:
Cytat:
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam jeszcze drugie dziecko, a to się wiąże z tym, że jestem praktycznie wszędzie tam gdzie ona.
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki!!! Niestety, nocka znowu do dupy, liczenie baranów nawet nie pomaga, w związku z czym oczy mam dziś na zapałki, ale spać nie mogę.
djerba jak tylko masz kasiorę to bierz ten leżaczek. Też kiedyś na niego lukałam,no ale mnie ograniczają fundusze niestety (czytaj: kredyt hipoteczny). Dzisiaj to już koniecznie chałupę muszę wyglancować
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-09-21 o 09:02 |
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Warto zapamiętać dobrą zasadę – na spacerze ubierajmy dziecko w o jedną warstwę więcej niż nas samych. W domu – jeśli utrzymujemy odpowiednią, stałą temperaturę – dziecku wystarczy tyle samo warstw ubrań, co nam." "Jak więc sprawdzać, czy nasze maleństwo nie jest przegrzane? Dotykamy karku i plecków niemowlaka. Skóra powinna być ciepła i sucha. Jeśli kark jest chłodny, zapewne dziecku jest zimno i trzeba dołożyć jeszcze jedną warstwę ubrań. Wiele niemowląt na zimno reaguje też czkawką." I jeszcze wieli innych fajnych rad jest tam przytoczonych
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Dziewczynki, dzis wstalam wczesniej, bo moj ksiaze zaspal do ropboty i narobil takiego wrzasku rano, ze sie podnioslam
Djerba co do bujaka pokazywalam TZ i mowi ze super, ze chrzesny kazal zroboci liste rzeczy io cos kupi, to damy wszystko mniej wiecej z 1 polki cenowej w tym ten lezaczek, bo jest swietny .... czerwony mi sie znow podoba, ale przeciez nie koniecznie musi byc ten, wazne zeby z tego typu patrzec ![]() Ja ide do lidla, bo mnie docisnelo na crunchy czekoladowe do mleka i musli i musze isc kupic .... Ewullka, ja czesto robie karczek pieczony na ziemniaczkach z czosnkiem i cebulka do tego buraczki, albo marchewka ... Danie dosc efektowne i zawsze wszystkim smakuje bo z piekarnika i wyglada na trudne
|
|
#4102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha, i jeszcze tak sobie pomyślałam...że Hosenko, przecież wkładając noworodka do fotelika samochodowego, nie opatulisz już rożkiem...nie będziesz mogła położyć dziecka na boku.. no i takie maleństwa powinny spać na płasko, a fotelika nie rozłożysz do takiej pozycji.
W załączniku przesyłam Ci fotkę Sade w jakiej pozycji spała w foteliku....widzisz sama, że główka i nogi idą do góry...a środkowa część ciała w dół...tak nie może być na dłuższe chwile. |
|
|
|
#4104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na gardło polecam płukanie wodą z soląCytat:
mój zmieniałby chyba z 5 razy dziennie, gdybym go nie powstrzymywała.... ale za każdym razem jak z pracy wraca to zmienia na swieżeTak w ogóle to takie z Was gaduły, że po jednym dniu nieobecnosci cięzko zadrobic.... przywiozłam sobie od mamusi jabłka, bo wycinali jabłonkę i będę robic smażone i przecierane do słoiczków- dla malucha bedą potem jak znalażł bo absolutnie zadnych oprysków |
|||||
|
|
|
#4105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Taka pozycja dla dziecka jest nie zdrowa. Dziecko może być w takiej pozycji 2 godziny maksymalnie i nie za często. Jeżeli dziecko będzie za często w takiej pozycji to potem mogą być problemy z kręgosłupem.
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zaczynam 19 tydzień
![]() Tylko że wczoraj prktycznie cały czas czułam takie lekkie popukiwania w brzuszek, a dziwsiaj od rana nic. A na dodatek obudziłam się ze strasznym bolem brzucha i pół godziny rano spędziłam na kibelku, ledwo się do pracy wyrobiłam. Nie wiem z czego to. Na kolację zjadłam 2 kromeczki z jajkiem i przed spaniem szkalnkę mleka wypiłam. Całe szczęście już mi przeszło ale i tak troszke zmartwiona jestem.
|
#4108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja słyszałam nawet, że max 1h dziennie... |
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
#4110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zrobisz jak zechcesz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Tym bardziej, że koło łóżeczka mam zamiar postawić komodę którą już mam, żeby było blisko do takich rzeczy jak pieluchy, kosmetyki itd. I nie wiem czy to nie będzie się gryzło. Podobają mi się też łóżeczka ciemnobrązowe, a jak na złość jasnobrązowe takie jak meble to nie hehe
czuję, że po porodzie niestety znowu będę musiała do nich wrocić
22.05.2008
14.08.2011
chociaż ja i tak nie wychodzę z domu, bo dalej chora jestem
bo śnił mi się poród!
straszne to było, w ogóle nie czułam tych skurczy i parcia, za to mój mąż je czuł

pewnie z drugą córką też tak będzie