Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 13:02   #3901
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Koniec roku się zbliża, od grudnia planuję iść na L4,a tu mam pełne 26 dni urlopu tegorocznego
To na prawdę musisz kochać swoją pracę

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jak juz pisałam wcześniej jakby to bylo pierwsze dziecko to pewnie afery by nie było, ale Tż ma już córkę, i więcej dzieci nie chce mieć, no oprócz tego co już w brzuchu. I to nie że strzelił jakąś gafę tylko jest kompletny zwrot w zachowaniu. Dzisiaj w nocy nwet jak chciał mnie przytulić i przez przypadek trafił na brzuch to zaraz zabrał rękę.
Przykre jest to co piszesz
Kochana powiedz mu o wszystkim co czujesz, nie duś w sobie złych emocji bo potem wybuchniesz w najmniej oczekiwanym momencie, Malutkiej tez to szkodzi .

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
śliczny ten pokoik...my z mężem mieszkamy w jednym domku z teściami...ale mamy własne wejście łazienkę i kuchnie ale tylko jeden spory pokój...i teraz kombinujemy jak tu zrobić by wygospodarować kącik dla maleństwa..na razie musimy tak działać bo planujemy budowę bądź rozbudowę...ale to wtedy jak wygramy w totka albo mąż ze 3 tyś. podwyżki dostanie... na razie mamy taki zarys..
Ładnie bardzo!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ale ja też się ważę rano, tylko ta waga jest zależna od tego, co wieczorem zjem - jeśli jem późno i coś ciężkiego, to rano wciąż widać ten posiłek na wadze.
Ogólnie to ja się akurat ważę dzień w dzień, wtedy dokładnie widzę, w jakim tempie mi przybywa. Moja granica to 68 kg - wg lekarza - więc zostało mi jeszcze ok 7kg w rezerwie, nie wiem, czy tyle mi przybędzie. Ja bardzo lubię jedzenie i nie odmawiam sobie, ale miałam raczej stałą wagę (chyba, że brałam tabletki - już się boję powrotu do nich, Oliwkę stworzyliśmy właśnie podczas 3miesięcznej przerwy od nich ) - ok 59kg, nie mam tendencji do szybkiego tycia... To się chyba przekłada na ciążę. Poza tym nie jem dużych porcji, mam raczej mały żołądek, więc nigdy się nie napycham. Także ja jestem dobrej myśli w kwestii wagi.
To ja jestem jakaś dziwna, każda mówi że tyje po tabletkach i puchnie a ja wręcz przeciwnie. Jak zaczęłam stosować tabletki to schudłam jakieś 6 kg i mogłam jesć pizze o 22 i nic mi nie przeszkadzało z tym że z tabletkami moje libido było mniej niż zero i odstawiłam:p
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki,
Jejjuuuuuuuuuuuu mój tzt wrócił z łodzi o 1 w nocy a na 7 juz musial byc w pracy i do wawy pojechal ;/ masakra;/;/ jej ide sie ubierac bo zaraz do szkoly lece co prawda na 2 h ale nie mam kompletnie sily, katar mnie zamorduje chyba... poza tym dzidzia tak mnie kopała w nocy ze nie moglam spać, o 2 w nocy zrobiłam sobie kakao haha..

zimno a ja sie nie dopne w katance.. a na plaszczyk za ciepło wrrrrrrrrr
ja tez sie własnie nie mam juz w co ubrac- mam plaszczyc jesionno-wiosenny taki odcinany pod biustem na guziki taka niby sukieneczka ale juz ostatni guzik na dole sie nie dopina chyba zabiore tżtowi kurtę i bede w niej lazic

[QUOTE=neti1;36642561]
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę tego urlopu !!!!
Ale jak to możliwe że masz urlop z 2011, u mnie tego tak pilnują i do końca marca tego roku wszyscy musieli wsiąść zaległe !!
Ja z 2012 roku mam jeszcze 19 dni

Ale przepisy się zmieniły i zalegly urlop możesz do września wykorzystać !!! i mogą Ci naskoczyć!!!!
"Zgodnie z ustawą z dnia 16 września 2011 r. o redukcji niektórych obowiązków obywateli i przedsiębiorców (Dz. U. nr 232, poz. 1378) urlopu niewykorzystanego do końca roku należy pracownikowi udzielić najpóźniej do dnia 30 września następnego roku kalendarzowego, zatem w terminie wydłużonym o 6 miesięcy.
Powyższą zmianę stosuje się (wchodzi ona w życie) od 1 stycznia 2012 r. co oznacza, że urlopy udzielane za rok 2011 będzie już można udzielać na nowych zasadach, do końca września 2012 r."
Ale rzucasz tymi przepisami jak z rękawa zazdroszczę, ja nigdy nic nie wiem i nie wiem gdzie tego szukać. Znasz się na tym dobrze? można do Ciebie uderzać z takimi pytaniami jakby co?
Aha, wczoraj pytałaś o to czy któraś z nas jest z warszawy i odnośnie szpitala. JA się bedę teraz przeprowadzac do Piaseczna i chyba tam tez jest dobry szpital. A Ty gdzie bedziesz rodzic?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mój brzucholek w 25 tyg w nowych legginsach
(bardzo wygodne, ciepłe, milusie i te moje - rzeczywiście baaaardzo długie )
A do mnie jeszcze nie przyszły!!!! :[ ale to jak zwykle pewnie wina listonosza, często wrzuca awizo nawet nie dzwoniąc do domu a potem musze iśc kilometr żeby paczkę odebrac bo się leniowi nie chcialo na II piętro wejsc.

Cytat:
Duuuży i śliczny Twój brzuszek.

Znalazłam właśnie fajne ogłoszenie wózkowe (3w1 firmy Chicco), jak babka odpisze, to skoczę w sobotę na miasto i odbiorę osobiście. Co prawda chłopcowe kolorki, ale to nic.

Maluchna
- ja też mam głupie sny, naprawdę głupie, kupy się nie trzymają - słowo daję .
A co do makijażu, to jak wychodzę do sklepu w naszym miasteczku, to też się nie maluję (zawsze tak było, chociaż teraz wyglądam gorzej ), ale jak gdzieś jadę na miasto, to kładę lekki makijaż na twarz. Aczkolwiek ja tapety nie lubię i od razu zmywam po powrocie do domu (nie rozumiem moich koleżanek, które siedzą w chacie w dresach i pełnym makijażu - po co? cera się bardzo męczy przez to...).
Ja też sie nie maluje na codzień, mój tż bardzo nie lubi"mazideł" woli jak mam tylko oczy podkreślone i nic więcej. Ja mam takie koleżanki co do sklepu nie wyjdą bez makijażu a jak facet do nich przychodzi do domu na noc to tez w pelnym makijazu muszą byc-bez sensu. Chyba to strasznie zakompleksione osoby muszą być.

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanko...czy jak jeździcie autem (jako paseżr) jest Wam niedobrze?? Ja mam coś w stylu choroby lokomocyjnej...miałam to w dzieciństwie....a potem wogóle...aż do teraz od miesiąca jak jeżdże gdzieś z męzem jest mi niedobrze...ale jak sama prowadzę...to tak nie mam..
Tak odkąd jestem w ciąży, wróciła do mnie choroba lokomocyjna z dzieciństwa.

Cytat:
Ja tak bardziej pieszczotliwie to mówię, niż na serio. Nie płaczę w poduszkę ani nie mam prób samobójczych z tego powodu.
hahaha jaki tekst
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:09   #3902
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To na prawdę musisz kochać swoją pracę
Nie no, kochać to może nie, ale lubię, choć są momenty, że mam już dość.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Odkąd chodzimy do biura nauczyłam się gotować na dwa dni i mam spokój

Ale na naleśniki z pieczarkami zrobiłyście mi ochotę. Chyba jutro zrobię
Ja bym nie umiała ugotować zupy na jeden dzień

Polecam, uwielbiam takie nalesniki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:15   #3903
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, kochać to może nie, ale lubię, choć są momenty, że mam już dość.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Ja jutro na bank zrobie takie, hmmm, mnaim mniam i od razu zrobie z miesem mielonym wiec bedzie do wyboru do koloru

dupa, nie zrobie bo jutro ruszam na miasto najpierw na badania a potem pojeździmy po sklepach i popatrzymy na wozki.
hmm, to może na kolacje sie szarpnę
ale mi narobiłaś smaku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:17   #3904
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym mieć taki pokoik dla swojego dzidziusia..ale niestety tak jak pisałam wyżej mamy jeden pokój...i coś trzeba wymyśleć..macie pomysły?
Może jakoś meblami wydzielić kącik dla maluszka ???
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:19   #3905
bishonka
Raczkowanie

Wczoraj wybił 19 tydzień mojego maleństwa

Za tydzień połówkowe
Mam nadzieje że siusiak Kalince nie wyrósł

Wczoraj miałam tak opuchnięte nogi że szok.
Dłuższe wypady to już nie dla mnie
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:22   #3906
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty mówisz? Naprawdę? Jak on może się tak zachowywać, przecież straszliwie Ciebie tym rani.
No i jeszcze uważa że nic sie nie dzieje a on zachowuje się normalnie. A jak coś tłumacze to ze wymyślam. Na następną wizytę idę sama bo on będzie w pracy i w sumie to nawet dobrze w takiej sytuacji.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
No ale ja w trakcie macierzyńskiego nie będę miała pracodawcy (umowę mam przedłużoną do dnia porodu, a nowa będzie podpisana po macierzyńskim).
Ale nie będziesz prze to mniejszej kasy dostawać??? Bo tak to podstawowa pensja a jak bez pracodawcy to od zusu kasa???

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Nie martw się bo sama się pogrążasz, zaczekaj zobaczysz że wszystko się zmieni, urośnie ci większy brzuszek, będą widoczne ruchy malutkiej i na pewno zmieni nastawienie. na pewno nie ukryjesz że jest ci bardzo przykro ale postaraj się cieszyć z ciąży i wszystko się ułoży. napewno wszystkie będziemy trzymać kciuki za was a jest nas troszkę więc nie ma innej opcji
Dzięki Dziewczyny za wsparcie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-20, 13:25   #3907
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zmierzyłam się znowu w brzuchu i 87 mi wyszło? Czy ja dobrze mierzę?? O_o
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
U mnie już 98
U mnie też 98...
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

dziękuję Wam wszystkim za troskę
na szczęście jesteśmy w domku i mamy dużo odpoczywać
jutro kontrolka akurat mój gin będzie mieć dyżur w szpitalu
To dobrze, że już w miarę się czujesz. Dużo odpoczywaj i oszczędzaj się
Cytat:
Cześć dziewczynki..ja już się tak nie mogę doczekać. W poniedziałek mam USG połówkowe- akurat ostatniego dnia 19 tygodnia a od wczoraj czuje ruchy i to często...jakie to niesamowite uczucie...Pytanie tylko czy kopie piłkę czy rzuca lalką... myślę że będzie chłopiec choć chciałabym dziewczynke...ale najważniejsze aby zdrowe było... a tu jeszcze 4 dni...
Idę zrobić śniadanko bo mnie już ciśnie..o ipewnie temu tak się dzieciątko uaktywniło....
Też mam w poniedziałek wizytę. Miałam mieć tydzień później, ale przez zalecaną kontrolę poszpitalną musiałam zmienić. 3majcie kciuki, żeby od razu mi połówkowe usg zrobił
Cytat:
Jak juz pisałam wcześniej jakby to bylo pierwsze dziecko to pewnie afery by nie było, ale Tż ma już córkę, i więcej dzieci nie chce mieć, no oprócz tego co już w brzuchu. I to nie że strzelił jakąś gafę tylko jest kompletny zwrot w zachowaniu. Dzisiaj w nocy nwet jak chciał mnie przytulić i przez przypadek trafił na brzuch to zaraz zabrał rękę.
Dziwne zachowanie. Po prostu no comment
Mój mąż też się na synka nastawia. Pytałam się co to będzie jak będzie dziewczynka, tylko się uśmiechnął i powiedział, że wtedy pierwsze co zrobi to maleńką koszulkę z napisem: córeczka tatusia
Cytat:
Zdrówka
Wiecie a ja mam końcowkę 18 tyg i mi się wydaje że mnie tak wieczorami dzisko puka niziutko, tam gdzie ma nóżki... ale jeszcze nie wiem na pewno, może mis ie wydaje.
Na pewno to dzidzi Tego się nie da pomylić z niczym innym.
Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tc i mi się wydawało (za pierwszym razem), jakbym miała w brzuchu telefon z wibratorem Potem już trochę inaczej czułam. A od jakiegoś tygodnia, to nawet mój K. dosyć wyraźnie czuje te kopniaki Wcześniej ja mu mówiłam kiedy, a on nic nie czuł, a teraz to tylko się śmieje jak poczuje

Aga8484, zjedz coś słodkiego, to maleńka na pewno się ożywi i zacznie buszować

Aha i mam jeszcze pytanie dotyczące materaca dla dzidzi. Na różnych stronach napisane jest, że jedno dziecko, jeden materac, bo to się przystosowuje do pierwszego "użytkownika". Nie wiem czy to chwyt reklamowy czy prawda. Dostałam materacyk od chrześniaka i teraz nie wiem czy go brać, czy nowy kupić. Z jednej strony trochę szkoda kasy, bo wygląda jak nowy...

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:30
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:27   #3908
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie będziesz prze to mniejszej kasy dostawać??? Bo tak to podstawowa pensja a jak bez pracodawcy to od zusu kasa???
Macierzyński liczony jest tak samo - średnia z ostatnich 12 miesięcy.

Chyba, ze nie o to Ci chodzi?

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:29
Stary 2012-09-20, 13:28   #3909
ilkas
BAN stały

Cytat:

Ja tak kocham zupy, że zawsze wychodziło za mało. Oprócz na obiad, to potem podjadałam też na kolację i na drugi dzień już mało co było
Ale drugie zawsze tylko na jeden dzień i to był błąd

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Wczoraj wybił 19 tydzień mojego maleństwa

Za tydzień połówkowe
Mam nadzieje że siusiak Kalince nie wyrósł

Wczoraj miałam tak opuchnięte nogi że szok.
Dłuższe wypady to już nie dla mnie
Ja mam połówkowe za 2 tygodnie, już się nie mogę doczekać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:30   #3910
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak się robi ten syrop z cebuli ???

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:32   #3911
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello
Aga8484, zjedz coś słodkiego, to maleńka na pewno się ożywi i zacznie buszować
.
Na moją takie coś nie działa. Próbowałam już wcześniej. No nic mam nadzieję, że wszystko jest ok i to pogoda tak na nią działa
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:38   #3912
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam nad obiadem i jakoś mi brakuje pomysłu na dziś, chyba poprzestanę na zupie jarzynowej.
U mnie dzisiaj leczo albo pierogi co kto woli. Za to jutro kurczak na piwie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-20, 13:38   #3913
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Cukrem się zasypuje kilka cebul? Hm??

A i zapomniałam : śliczny pokoik umieściłaś! Moja mała nie będzie mieć swojego pokoju (brak miejsca) ale może obok łóżeczka lub za nim przykleję coś na ścianę + przewijak i się taki kącik zrobi...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:43   #3914
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Cukrem się zasypuje kilka cebul? Hm??

A i zapomniałam : śliczny pokoik umieściłaś! Moja mała nie będzie mieć swojego pokoju (brak miejsca) ale może obok łóżeczka lub za nim przykleję coś na ścianę + przewijak i się taki kącik zrobi...
tyle tych przepisów w internecie ze wiecie....

Nooo piekny, u mnie niestety tez pokoiku dzidzia nie bedzie miala;p ale wczoraj widzialam fajną fototapete - http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...624151255.html i chyba ja przykleje kolo łozeczka

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-20, 13:44   #3915
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Macierzyński liczony jest tak samo - średnia z ostatnich 12 miesięcy.

Chyba, ze nie o to Ci chodzi?
Nie, jak się liczy to wiem. Chodzi o to że mam stała umowę więc normalnie będę kase dostawać. A w sytuacji jak umowa kończy się równo z porodem a nastepna dopiero po miacierzyńskim to kto płaci i ile??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-20, 13:45   #3916
LadyWhisper
Zakorzenienie

hello

Byłam w skrzynce i legginsów ani awizo nie ma buuuuu może jutro przyjdą

Marsi dobrze, że już z nami jesteś odpoczywaj kochana.

Hosenko podziwiam, że tak wcześnie chcesz do pracy wrócić, ja bym nie umiała. Po pierwsze nie ma się kto zająć dzieckiem, a po drugie.....tak jak pisała Debrah......te pierwsze chwile......nawiązanie tej niesamowitej więzi...nie umiałabym zostawić

Ifwka straszne jest to, co piszesz.......no przecież ja bym chyba na jakąś terapię takiego chłopa wysłała....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:45   #3917
ilkas
BAN stały

Ja muszę pokoik dla dziecka pogodzić z meblami które już tam i dlatego brak mi koncepcji. Meble są jasno brązowe, a mi się tak marzyło białe łóżeczko Ale w tym wypadku chyba będzie to głupio wyglądało Tym bardziej, że koło łóżeczka mam zamiar postawić komodę którą już mam, żeby było blisko do takich rzeczy jak pieluchy, kosmetyki itd. I nie wiem czy to nie będzie się gryzło. Podobają mi się też łóżeczka ciemnobrązowe, a jak na złość jasnobrązowe takie jak meble to nie hehe
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:50   #3918
Hosenka*
Zakorzenienie

Ciekawy artykuł nt. kolorów w pokoju dziecka: http://muratordom.pl/wnetrza/pokoje-...z,70_9264.html

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Nie, jak się liczy to wiem. Chodzi o to że mam stała umowę więc normalnie będę kase dostawać. A w sytuacji jak umowa kończy się równo z porodem a nastepna dopiero po miacierzyńskim to kto płaci i ile??
Płaci ZUS i taką samą kwotę jeśli ma się stałe wynagrodzenie (ja mam różnie, bo oprócz podstawy mam premię i prowizję a a te są różne, więc ja będę miała liczoną średnią)

Instagram

Stary 2012-09-20, 13:51   #3919
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi czy też macie głupie sny. Mi się śnią chore dzieci. Za każdym razem jest to czyjeś dziecko, nie moje. I albo jest pomarszczone, albo ma zespół Downa, ale wygląda jak ikonka z wizażu (już kiedyś o tym pisałam). Masakra, aż strach iść spać.

A i jeszcze jedno. Czy wam się też tak nie chce malować jak i mnie. Zawsze ładna, elegancka, a teraz nawet jak do sklepu idę to się nie pomaluję.
nie, za to erotyczne owszem :d

Cytat:

Hosenko : nie szkoda Ci trochę tych chwil z maleństwem, pierwszych umiejętności, które będzie nabywać a ich nie zobaczysz? Oczywiście to sprawa indywidualna, nie każdy może sobie pozwolić by być w domu (finanse) ale dla mnie początki są strasznie ważne i chcę być przy tym.
Chociaż każda z nas wie co dla niej najlepsze.

Ifwka : zachowanie Tż skandaliczne na prawdę
Co to ma być, ze "on ma już córkę" ? To WASZE WSPÓLNE dziecko, niezależnie od płci, to nie żadne zawody, że chłopiec i dziewczynka ma być. Straszny dzieciak.
Nie duś emocji w sobie - pogadaj z nim, czemu siedzisz cicho?

I dbaj o siebie i maluszka kochana, nie pozwól by Cię zjadały złe emocje, dlatego lepiej od razu sobie je upuścić, a nie trzymać w sobie.
Zgadzam się z całą wypowiedzią

Dziewczyny, zrobiłam zakup roku w SH

Kurtka, nowiuteńka z metkami, oversize (czyli i po ciąży będę nosiła ), zapłaciłam 36zł, a nowa kosztuje... 135 DOLARÓW

Do tego kilka ślicznych maluszkowych rzeczy: bluza z polarku, mam wrażenie, że nowa, cieplutki welurkowy kombinezon na 3-6mcy (14zł!!!), z przodu owocki a z tyłu króliczek :d i pajacyk z jeżykami, wzięłam w sumie z powodu rękawków z odwijanymi końcami

Agatce też kupiłam, bluzeczkę i legginsy, a co
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:53   #3920
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hosenko podziwiam, że tak wcześnie chcesz do pracy wrócić, ja bym nie umiała. Po pierwsze nie ma się kto zająć dzieckiem, a po drugie.....tak jak pisała Debrah......te pierwsze chwile......nawiązanie tej niesamowitej więzi...nie umiałabym zostawić
Jak pisałam, to będzie zależało od rozwiązania sprawy "dorobienia" w trasie macierzyńskiego u obecnego pracodawcy (dostawałabym prowizję od podpisanych zleceń z klientami a że mam swoich stałych i pewnych to nie chcę, żeby ktoś ze współpracowników ich "przejął" na ten czas i miał kasę bez wysiłku - niektórych "urabiałam" ponad rok, a teraz wystarczy mail i jest )

Instagram

Stary 2012-09-20, 13:53   #3921
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
hello

Byłam w skrzynce i legginsów ani awizo nie ma buuuuu może jutro przyjdą .
Ja też jeszcze nie mam, także spokojnie . Jutro dotrą.
Ja za to zaczynam się martwić że ten zestaw z aventu jeszcze nie przyszedł, a niby w poniedziałek już wysłali
Stary 2012-09-20, 13:54   #3922
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
o kurcze heh no to ile teraz masz na plusie ??
ja to az sie boje stanac na wadze ale z waze sie juz na wizycie u lekarki - ciekawe co waga pokaze i co lekarka na to
Nie mam dużo bo około 5 kg do wagi sprzed ciąży...To ten nagły przyrost 3 kg w 3 tyg. Przecież jak tak dalej pójdzie to będzie jeszcze +18 (bo 18 tygodni) Boję się trochę Na razie mam 57 kg....
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mój brzucholek w 25 tyg w nowych legginsach
(bardzo wygodne, ciepłe, milusie i te moje - rzeczywiście baaaardzo długie )
Ale z Ciebie laska
Cytat:
22 tydzień

Cytat:
No i jeszcze uważa że nic sie nie dzieje a on zachowuje się normalnie. A jak coś tłumacze to ze wymyślam. Na następną wizytę idę sama bo on będzie w pracy i w sumie to nawet dobrze w takiej sytuacji.[COLOR="Silver"]
Wymyślasz... dokładnie...skąd ja to znam?
Cytat:
Zasypujesz pokrojoną cebulę cukrem i czekasz
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:54   #3923
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak jest z bezrobotnym po porodzie? Tzn. mi się kończy umowa wraz z porodem, potem z ZUSu się dostaje macierzyński tak? A potem? Można przejść na bezrobotny czy nie? U mnie nie ma szans na przedłużenie umowy, ostatnio rozmawiałam z kierowniczką i mówi, że boi się (!!!) zapytać o to w kadrach i że po prostu skończy mi się umowa i tyle. I tak się zastanawiam, czy jest szansa na zasiłek po macierzyńskim czy nie?

Stary 2012-09-20, 13:58   #3924
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja muszę pokoik dla dziecka pogodzić z meblami które już tam i dlatego brak mi koncepcji. Meble są jasno brązowe, a mi się tak marzyło białe łóżeczko Ale w tym wypadku chyba będzie to głupio wyglądało Tym bardziej, że koło łóżeczka mam zamiar postawić komodę którą już mam, żeby było blisko do takich rzeczy jak pieluchy, kosmetyki itd. I nie wiem czy to nie będzie się gryzło. Podobają mi się też łóżeczka ciemnobrązowe, a jak na złość jasnobrązowe takie jak meble to nie hehe
Nie, dlaczego głupio? Ja w sypialni będę miała meble biało-jasne (brzoza). Cała w bieli jednak zbyt szpitalna i monotonna.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a jak jest z bezrobotnym po porodzie? Tzn. mi się kończy umowa wraz z porodem, potem z ZUSu się dostaje macierzyński tak? A potem? Można przejść na bezrobotny czy nie? U mnie nie ma szans na przedłużenie umowy, ostatnio rozmawiałam z kierowniczką i mówi, że boi się (!!!) zapytać o to w kadrach i że po prostu skończy mi się umowa i tyle. I tak się zastanawiam, czy jest szansa na zasiłek po macierzyńskim czy nie?
A nie mogą Cię znowu przyjąć po macierzyńskim? Ja tak mam rozwiązane.

Instagram

Stary 2012-09-20, 13:58   #3925
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nie mam dużo bo około 5 kg do wagi sprzed ciąży...To ten nagły przyrost 3 kg w 3 tyg. Przecież jak tak dalej pójdzie to będzie jeszcze +18 (bo 18 tygodni) Boję się trochę Na razie mam 57 kg....

Ale z Ciebie laska

Wymyślasz... dokładnie...skąd ja to znam?

Zasypujesz pokrojoną cebulę cukrem i czekasz

To ja mam już 63, 5 kilo do przodu odwagi wyjściowej.
A u mnie mąż daje 2 cebule i zalewa miodem, ale nie wiem ile tego miodu.

Cytat:
Tzn. jak się boi ???
Stary 2012-09-20, 13:58   #3926
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

To ja jestem jakaś dziwna, każda mówi że tyje po tabletkach i puchnie a ja wręcz przeciwnie. Jak zaczęłam stosować tabletki to schudłam jakieś 6 kg i mogłam jesć pizze o 22 i nic mi nie przeszkadzało z tym że z tabletkami moje libido było mniej niż zero i odstawiłam:p

Ja też sie nie maluje na codzień, mój tż bardzo nie lubi"mazideł" woli jak mam tylko oczy podkreślone i nic więcej. Ja mam takie koleżanki co do sklepu nie wyjdą bez makijażu a jak facet do nich przychodzi do domu na noc to tez w pelnym makijazu muszą byc-bez sensu. Chyba to strasznie zakompleksione osoby muszą być.

hahaha jaki tekst

Ja zmieniałam aż 3 razy - najpierw zerowe libido, potem migreny dzień w dzień, potem puchłam, potem miałam nerwicę na TŻa (ciągle się kłóciliśmy)... W końcu odstawiłam na 3 miesiące, w czerwcu miałam znów zacząć brać, znowu inne, ale okres nie przyszedł... W każdym razie po ciąży chyba do nich wrócę (oczywiście jak już odstawię małą od cyca), ale już się obawiam skutków ubocznych.

A co do makijażu, to... ja też tak przed ciążą robiłam - tylko oczy i ewentualnie troszkę pudru lub różu, ale teraz muszę się malować, bo mam wysyp pryszczochów, takich malutkich, czerwonych. No cóż, hormony.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-20 o 14:02
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:05   #3927
LadyWhisper
Zakorzenienie

ano boi się, mówi, że teraz ciężka sytuacja w firmie, że jak o coś dzwoni to od razu awantura i woli się trzymać z daleka od Wawy
Generalnie mi nie zależy - i tak nie ma kto się Małym zająć więc w domu muszę zostać. Chodzi mi właśnie o ten zasiłek, jest szansa, że dostanę po macierzyńskim?

Stary 2012-09-20, 14:06   #3928
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka Mamusie ... Ale sobie pospalam dzis ... Szok
Poszlam spac wczoraj kolo 2 w nocy, czytalam o nowej mordowni psiej, pseudoschronisku w Ruskiej Wsi, skad wyciagane sa psy w stanie agonalnym ... wiecie czasami zaluje, ze wiem co sie tak naprawde dzieje w wiekszosc schronisk w polsce, jak bardzo zwierzeta sa meczone i traktowane jak rzeczy ... Na ktorych sie zarabia pieniadze, a je sie zostawia, zeby umieraly smiercia glodowa, bo sluza tylko do zarobku ... Naprawde wstyd mi ze jestem czlowiekiem

Dzwonilam do pani do Leginsow, zeby zapytac sie czy jest szansa, zeby mi uszylka cos dluzszego ... i tu wielkie zaskoczenie, nawet jesli bede chciala 1 sztuke, spodni czy leginsow, mam dzwonic i mi uszyje dluzsze ... Jestem bardzo milo zaskoczona i czekam na paczuszke ... Bo widzialam juz fotki na watku

Bardzo dziekuje nie wiem tylko ktorej, za fote lozeczka 2 w 1 ... ktore potem mozna zmienic na normalne lozko dla malucha ... dla mnie bomba i chyba cos takiego zamowie , mebelki sa do tego bardzo fajkne ...

Wczoraj moj TZ mnie zaskoczyl, przyniosl mi wieczorem 6 roz czerwonych .. od razu zaznaczajac ze 3 sa dla Blanki
Stary 2012-09-20, 14:06   #3929
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zmieniałam aż 3 razy - najpierw zerowe libido, potem migreny dzień w dzień, potem puchłam, potem miałam nerwicę na TŻa (ciągle się kłóciliśmy)... W końcu odstawiłam na 3 miesiące, w czerwcu miałam znów zacząć brać, znowu inne, ale okres nie przyszedł... W każdym razie po ciąży chyba do nich wrócę (oczywiście jak już odstawię małą od cyca), ale już się obawiam skutków ubocznych.
Ja bralam tabletki ok 3 lat. Przytylam po nich a raczej wlansie spuchłam(tez zmieniałam) z 8 kg... od 2ch lat nie biore, nie zamierzam, nigdy wiecej jak rzuciłam to dziadostwo, tka moja waga byla stala ach

kurde bo wlasnie tzt mi mowil o tym syropie z cebuli ze z czosnkiem itd. ech dzwonie do tesciowej

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-20, 14:09   #3930
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja po tabsach też spuchłam, ale brałam na pcos non stop przez 6 lat czuję, że po porodzie niestety znowu będę musiała do nich wrocić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości