Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 21:27   #1711
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III

Mam ogromnego siniaka na całą łydkę, chyba nie dał rady wbić zębów w moje umięśnione nogi , tylko kilka średnio głębokich rys zostawił.Psów było kilka, biegły rozjuszone za suką z cieczką i jeden postanowił na mnie napaść Wracałam biegusiem do domu 5 km z bolącą nogą
Stary 2012-09-19, 21:46   #1712
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Mam ogromnego siniaka na całą łydkę, chyba nie dał rady wbić zębów w moje umięśnione nogi , tylko kilka średnio głębokich rys zostawił.Psów było kilka, biegły rozjuszone za suką z cieczką i jeden postanowił na mnie napaść Wracałam biegusiem do domu 5 km z bolącą nogą
To kuruj się dziewczyno..
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 06:06   #1713
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Współczuję pogryzienia. Mi jak narazie się tylko raz zdażyła sytuacja taka groźniejsza z psem. Ja najczęściej biegam mając przy sobie gaz pieprzowy w żelu. Z tym się czuję bezpieczniej. Najczęściej wystarczy przestać biec i pies traci zainteresowanie. Groźne są też psy na smyczy bo one odważne bronią właścicieli obok których się przebiega, zawsze omijam dużym kołem.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 07:51   #1714
Madia
Zakorzenienie

Współczuję, że też ludziska nie zwracają uwagi na swoje czworonożne pociechy :/

Nie mówię, że tu akurat tak było ale czasami jak biegam to mam wrażenie, że ludzie niby chodzą po dróżkach gdzie się również biega a kompletnie nie znają reakcji swoich psów na biegaczy.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 08:47   #1715
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Wiesz czyj to pies? Ja bym zrobiła dziką awanture właścicielowi. Teraz znowu jest głośno o wściekliźnie, niedługo będzie trzeba biegać z gazem

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 10:02   #1716
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcinosz Pokaż wiadomość
Niestety ja też napotkałam takie psy. Najlepsza rada to przestać biec i przejść obok takiego spokojnie. Wtedy rzadko kiedy zaczepiają, a jak się biegnie to gonią, gryzą itd.
niby tak, ale obok niektórych psów to akurat też strach przejść, tym bardziej w sytuacji kiedy np. teren jest mało zabudowany bądź wcale, zero ludzi.. też zawsze się zatrzymuję, przechodzę do marszu ale strach i obawy i tak pozostają

Ismenkusia dobrze, że to nic poważniejszego!

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 10:11   #1717
Rybiorek
Zakorzenienie

Ja mialam dzisiaj spotkanie z lisem, pare razy juz widzialam lisie ogony pomykajace miedzy domami jak biegalam w godzinach rannych (4-5 rano) ale dzisiaj to bylo spotkanie oko w oko, siedzial na rogu ulicy i jak wybieglam zza zakretu to omal na niego nie wpadlam, nie wiem kto sie bardziej wystraszyl on czy ja ale zwiewal szybciutko, dobrze bo wielki byl, wielkosci wilka, w zyciu takiego nie widzialam.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 11:27   #1718
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Ja mialam dzisiaj spotkanie z lisem, pare razy juz widzialam lisie ogony pomykajace miedzy domami jak biegalam w godzinach rannych (4-5 rano) ale dzisiaj to bylo spotkanie oko w oko, siedzial na rogu ulicy i jak wybieglam zza zakretu to omal na niego nie wpadlam, nie wiem kto sie bardziej wystraszyl on czy ja ale zwiewal szybciutko, dobrze bo wielki byl, wielkosci wilka, w zyciu takiego nie widzialam.
Na rogu ulicy?! Gdzie Ty mieszkasz

Ja w tym roku biegałam i w odległości 50 metrów widze małe coś z chaszczy wychodzi, rozczuliłam się bo myśle mała sarenka, jakieś bambi, podbiegam bliżej a tu lis, wykonałam pół-obrót i zwiałam

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
Stary 2012-09-20, 11:29   #1719
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StupidAlice Pokaż wiadomość
Na rogu ulicy?! Gdzie Ty mieszkasz
Podobno w stolicy swiatowej co sie Dublin zwie

20 minut autem/busem od centrum

Cytat:
Ja w tym roku biegałam i w odległości 50 metrów widze małe coś z chaszczy wychodzi, rozczuliłam się bo myśle mała sarenka, jakieś bambi, podbiegam bliżej a tu lis, wykonałam pół-obrót i zwiałam
w tym wypadku to lis zwiewal i to szybciutko
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-09-20, 11:41   #1720
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:
Podobno w stolicy swiatowej co sie Dublin zwie

20 minut autem/busem od centrum

w tym wypadku to lis zwiewal i to szybciutko
Oj no tak masz napisaną lokalizacje marzyło mi się kiedyś zamieszkać w Dublinie może to był irlandzki lis miastowy

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
Stary 2012-09-20, 12:48   #1721
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Kobieto, o której Ty biegasz.... 4-5 rano PODZIWIAM!!
U mnie z kolei zaczynają ujawniac się dziki trzeba będzie zmienic niebawem trasę na 'zimową'
Stary 2012-09-20, 12:57   #1722
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
dziekuje

prawda jest taka ze nie mam czasu o innej porze dnia, pracuje w biurze wiec godziny stale ale czesto 1. nie wychodze o czasie a duzo pozniej 2. mam meza i 2 koty i wszystkie chlopaki domagja sie mojej uwagi (oba koty to kocurki), wiadomo dom, zakupy, porzadki 3. reszta zycia - i ciagle cos wypada, ciagle mam tornada w zyciu, teraz po urlopie myslalam ze wszystko ok to kolega mial wypadek, eh...

wiec jak chce pobiegac do zostaje 5 rano, czasami jak musze byc o 5.30 w domu to ide biegac o 4 (pozniejsze bieganie czyli od 6 nie wchodzi w gre, czasami biegam ponad godzine a tu jeszcze musze sie umyc bo nie ma sily zeby sie nie spocic, zjesc porzadne sniadanie (o kawie nie wspominajac) i o 7.30 isc na busa)

tak wiec zostaje wstac wczesniej i odbebnic kweste ciezko jest czasami ale wiem ze po biegu bede sie czula swietnie i bede miec energie aby walczyc z kolejnym dniem

Cytat:

U mnie z kolei zaczynają ujawniac się dziki trzeba będzie zmienic niebawem trasę na 'zimową'
psy, lisy, dziki..... ktos jeszcze spotkal jakiegos zwierza?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-09-20, 13:03   #1723
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w okolicy niedawno naliczono 18 sztuk, a jak 3 miesiace temu podczas biegu dzwonilam do domu, zeby mnie przywiezli, bo sie boje wracac ta sama trasa, bo na mnie dziki w krzakach warczaly, to sie ze mnie smiali w domu (co zreszta opisalam w poprzednim watku)
Cytat:

ja regularnie spotykam wszystkie trzy. jeszcze dodalabym sarny.
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:04   #1724
Cabernet S
Raczkowanie

Cytat:
Ja! Sarenki!
Cabernet S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:10   #1725
Rybiorek
Zakorzenienie

Ja regularnie spotykam koty i te wolne i te domowe-wychodzace (moje sa niewychodzace ale jakbym myslala o wypuszczaniu to teraz po zabaczeniu lisa nie ma takiej opcji, ten lis byl 4 razy wiekszy od moich chlopakow i byl zaledwie 10-12 domow dalej od mojego)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 13:21   #1726
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cytat:
ktos jeszcze spotkal jakiegos zwierza?
Wiewiórki są urocze
Stary 2012-09-20, 13:27   #1727
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
u mnie w okolicy niedawno naliczono 18 sztuk, a jak 3 miesiace temu podczas biegu dzwonilam do domu, zeby mnie przywiezli, bo sie boje wracac ta sama trasa, bo na mnie dziki w krzakach warczaly, to sie ze mnie smiali w domu (co zreszta opisalam w poprzednim watku)
Polska kraj to dziki i niebezpieczny, pomyślałby zagraniczny biegacz-turysta przeglądający ten wizażowy wątek ale z dzikami nie ma żartów - też się ich boję i unikam jak ognia

ja ostatnio wybiegłam wieczorem i zrobiłam w jedną stronę 6 km (w planie miałam 12), ale jak zaczęłam wracac zobaczyłam, że jest już totalnie ciemno i nie przedrę się przez te krzaki i zakamarki, którymi wbiegam do parku... tak więc obleciałam pół Katowic (bom dziołcha ze Śląska ), żeby tylko wracac oświetlonymi ulicami / chodnikami nadłożyłam sobie do 18 km, ale czułam się jak Bear Grylls

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Ja regularnie spotykam koty i te wolne i te domowe-wychodzace (moje sa niewychodzace ale jakbym myslala o wypuszczaniu to teraz po zabaczeniu lisa nie ma takiej opcji, ten lis byl 4 razy wiekszy od moich chlopakow i byl zaledwie 10-12 domow dalej od mojego)
wypasiony musiał byc ten lis pewnie zjadł już niejednego kota
Stary 2012-09-20, 14:03   #1728
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Polska kraj to dziki i niebezpieczny, pomyślałby zagraniczny biegacz-turysta przeglądający ten wizażowy wątek ale z dzikami nie ma żartów - też się ich boję i unikam jak ognia

ja ostatnio wybiegłam wieczorem i zrobiłam w jedną stronę 6 km (w planie miałam 12), ale jak zaczęłam wracac zobaczyłam, że jest już totalnie ciemno i nie przedrę się przez te krzaki i zakamarki, którymi wbiegam do parku... tak więc obleciałam pół Katowic (bom dziołcha ze Śląska ), żeby tylko wracac oświetlonymi ulicami / chodnikami nadłożyłam sobie do 18 km, ale czułam się jak Bear Grylls

he he oryginalnie to jam tez dziolcha ze Slaska w Katowicach 2 lata mieszkalam (rodzinne miasto Jastrzebie Zdroj ale urodzona w Wodzislawiu bo wtedy jeszcze Jastrzebie porodowki nie mialo)

tyle ze 7 lat temu to nie myslalam o bieganiu, wylacznie autem sie poruszalam (mialam 4 prace i praktycznie ciagle bylam w pracy, a jak nie - co drugi weekend, to jechalam do rodzicow do J-bia albo do meza, znaczy wtedy przyszlego 160 km do Piotrkowa Trybunalskiego)

i teraz w Dublinie biegam he he i dlatego biegam po chodniku bo oswietlony, park mam niedaleko ale malutki i w nocy kompletnie nieoswietlony, pomijam ze park ma ksztalt malego kolka, wszedzie trawa i betonik wylany naokolo na szerokosc ok 60 cm (to ma wystarczyc tym co chca tam spacerowac), jedno przebiegniecie to moze byloby 2 minuty wiec zupelnie mi nie pasi, zamiast sobie biec liczylabym zaliczone kolka 1,2,3,4,5.....

z reguly jak biegam rzadko spotykam innych ludzi, z aut glownie taksowki, jak w weekend biegam pozniej (6) to widze pana ktory biega, ale on woli biegac po chodniku po drugiej stronie, raz jak w sobote polazlam biegac o 5 to wracaly jakies pijane niedobitki z imprez, cos takiego omijam szerokim lukiem

Cytat:
wypasiony musiał byc ten lis pewnie zjadł już niejednego kota
sie Kolezanka nie smieje, lis byl duzy, wmurowalo mnie w ziemie bo takiego duzego nie widzialam, lisy to drapiezniki i glodne moga zaatakowac mniejsze zwierze, kotek czy zajac to juz zadna roznica (a moje kociambry sa dla mnie tak samo wazne jak wlasny malzonek )
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2012-09-20 o 14:05
Stary 2012-09-20, 16:05   #1729
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
he he oryginalnie to jam tez dziolcha ze Slaska w Katowicach 2 lata mieszkalam (rodzinne miasto Jastrzebie Zdroj ale urodzona w Wodzislawiu bo wtedy jeszcze Jastrzebie porodowki nie mialo)

tyle ze 7 lat temu to nie myslalam o bieganiu, wylacznie autem sie poruszalam (mialam 4 prace i praktycznie ciagle bylam w pracy, a jak nie - co drugi weekend, to jechalam do rodzicow do J-bia albo do meza, znaczy wtedy przyszlego 160 km do Piotrkowa Trybunalskiego)

i teraz w Dublinie biegam he he i dlatego biegam po chodniku bo oswietlony, park mam niedaleko ale malutki i w nocy kompletnie nieoswietlony, pomijam ze park ma ksztalt malego kolka, wszedzie trawa i betonik wylany naokolo na szerokosc ok 60 cm (to ma wystarczyc tym co chca tam spacerowac), jedno przebiegniecie to moze byloby 2 minuty wiec zupelnie mi nie pasi, zamiast sobie biec liczylabym zaliczone kolka 1,2,3,4,5.....

z reguly jak biegam rzadko spotykam innych ludzi, z aut glownie taksowki, jak w weekend biegam pozniej (6) to widze pana ktory biega, ale on woli biegac po chodniku po drugiej stronie, raz jak w sobote polazlam biegac o 5 to wracaly jakies pijane niedobitki z imprez, cos takiego omijam szerokim lukiem

sie Kolezanka nie smieje, lis byl duzy, wmurowalo mnie w ziemie bo takiego duzego nie widzialam, lisy to drapiezniki i glodne moga zaatakowac mniejsze zwierze, kotek czy zajac to juz zadna roznica (a moje kociambry sa dla mnie tak samo wazne jak wlasny malzonek )

Jaaa, to my som już dwie, richtich biegające Ślązory !! I do tego Ślązory-kociory (bo ja też mam kotkę tylko TŻ jednak ciut wyżej stoi w hierarchii... ta dzika kocia paskuda czasem mnie drapnie jak hiena jaka czy ankonda z buszu)... trzeba by jej może takiego lisa na wychowanie jakie sprowadzic?

To już gryfniej tymi chodnikami śmigac, no i bezpieczniej Ja kiedyś próbowałam biegac po stadionie AWF'u, ale też szpetnie mi się biegało... tak w kółko... czułam się jak koń jaki na wybiegu... No słowem: szpetnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 16:10   #1730
StupidAlice
Czekoladoholik

Gdybym zobaczyła jakiegoś dzika od razu bym do domu zwiała

W ten sam dzień kiedy spotkałam swojego lisa, trafiłam też na sarny i zająca. W pewnym momencie zaczęłam się zastanawiać czy nie ma u mnie niedźwiedzi

Mimo że mieszkam na wsi boje sie wszystkiego poza drobiem pod warunkiem, że jest z supermarketu i najlepiej z zamrażarki. Z dwa lata temu w środku lata biegałam po polach, koło sadów i widze jak idą z krowami z 200 metrów ode mnie, ja w krótkich szortach, z tego przerażenia władowałam się w pokrzywy takie aż po pas i kucnęłam sobie. Mało przyjemne doznanie

Czasami jeszcze bażanty się trafiają

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
Stary 2012-09-20, 16:34   #1731
Cabernet S
Raczkowanie

Ja w sumie mam trasę taką polną drogą tylko kilkaset metrów biegnę przez las i co najwyżej zdarzały mi się sarenki lub jakieś psy. Ale ostatnio czytałam "Chemię śmierci" i przyznam, że kiedy biegnę ten kawałek przez las to zdarza mi się kilka razy obejrzeć za siebie Już więcej nie czytam takich książek bo niszczy mi psychikę
Cabernet S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:35   #1732
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaa, to my som już dwie, richtich biegające Ślązory !!
ale swiat maly, nie?
Cytat:
I do tego Ślązory-kociory (bo ja też mam kotkę tylko TŻ jednak ciut wyżej stoi w hierarchii... ta dzika kocia paskuda czasem mnie drapnie jak hiena jaka czy ankonda z buszu)... trzeba by jej może takiego lisa na wychowanie jakie sprowadzic?
moje futrzaki to aniolki, starszy sam do nas przyszedl i sam chcial z nami zostac, mial 3 miesiace (i dobrze bo sie okazalo ze jest chory, jakby nie my to byloby smiertelnie, 4 dni kroplowe w szpitalu dla zwierzat dostawal, antybiotyki i leki antywirusowe), i od pierwszego dnia byl super grzeczny jakby chcial pokazac ze dobrze zrobilismy ze go wzielismy (przyznam ze nie lubilam kotow wczesniej, psiara bylam),mlodszy z ogloszenia co sa co roku 'oddam kociaka', mial 8 tygodni, i on byl rozrabiaka ale juz mielismy wprawe w wychowyaniu kociaka i sie przyznam ze to moja zasluga ze teraz jest slodziakiem - oba dla nas sa lagodne, moge kazdego brac na rece i miziac, nie ma ze nie chca, czasami nie chca to wtedy nieruchomieja i czeka az pancia czy pancio zakoncza calowanie
Ale za to jak sie ganiaja to czasem cos zrzucaja, starszy uwielbia gryzc papier, kupilismy mu nawet ryze papieru i ma pod stolem jak sobie chce pogryzc, lubi tez mamlac poczte znaczy listy, w Irlandii w domach listy wrzucane sa przez szpare w drzwiach - nie wiem jak ten kot to robi ale zawsze pogryzie koperty z reklamami
Mlodszego to interesuje w sumie jedzenie i zabawa myszka, jednak nie ma tej gracji co starszy i czasami jest jak slon w skladzie porcelany, i sorki za OT ale ja o moich kotach moge dlugo, w ogole teraz sie doedukowalam w zakresie kociarstwa i meza szlag trafia na urlopie kazdego napotkanego kota glaskalam

Cytat:

To już gryfniej tymi chodnikami śmigac, no i bezpieczniej Ja kiedyś próbowałam biegac po stadionie AWF'u, ale też szpetnie mi się biegało... tak w kółko... czułam się jak koń jaki na wybiegu... No słowem: szpetnie.
no wlasnie takie kolkowanie to jest nieteges no i bezpieczenstwo sprawa priorytetowa
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-09-20, 16:42   #1733
Wenress
Zakorzenienie

Ismenkusia współczuję sytuacji, ludzie są naprawdę głupi puszczając psy luzem może warto kupić gaz pieprzowy?

Heh a myślałam, że tylko ja mogę napotkać dziki póki co w lesie byłam 2 razy i szczęśliwie ich nie było, ale stracha mam A wiem, że tam są bo raz na spacerze widziałam, a raz to dziki przespacerowały się do mnie, normalnie prawie pod dom, z okna widziałam... a do tego lasu są 2km

Właśnie dziś byłam rano, póki co w butach z amortyzacją bo nie mam w co zapakować trampek (ale wygrałam plecak w konkursie rossnet, może się nada ) i super się biegło, łącznie 7,5km ale jak wracałam to zamknęli przejazd kolejowy... myślę sobie ok, odpocznę dwie minuty i będzie sie lżej wracać, jakiś kilometr to był może do domu. A tam towarowy, w dodatku się zatrzymał i stał nigdzie się nie dało przejść za nim ani przed nim więc stałam sobie w krótkich portkach i koszulce 20 minut... niefajnie się po tym biegło

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:42   #1734
Renia90
Zakorzenienie

Dum pugnas victor, Rybiorek to jes nos 3 bo jo też ze Śląska
swego czasu jak mieszkałam w Katowicach przez 1 rok biegałam właśnie na tamtejszym stadionie AWF i podobało mi się ze względu na tartan, teraz praktycznie cały czas asfalt, bo pobocza odpowiedniego do biegania na trasie raczej mało a do lasu strach..

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2012-09-20, 18:57   #1735
Wenress
Zakorzenienie

A nie myślałaś żeby chociaż czasem pobiec z kimś jeszcze w lesie? Ja też bym się wieczorem bała sama, ale z kimś to już by było spoko, a bieganie w modzie to może miałabyś z kim Leśne powietrze jest ekstra, mega mi się dziś podobało

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:11   #1736
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
A nie myślałaś żeby chociaż czasem pobiec z kimś jeszcze w lesie? Ja też bym się wieczorem bała sama, ale z kimś to już by było spoko, a bieganie w modzie to może miałabyś z kim Leśne powietrze jest ekstra, mega mi się dziś podobało
Niestety nie mam z kim a i tak lubię biegać sama bo wtedy trzymam się swojego tempa Ale tak sobie teraz myślę, że może gdzieś na polach by się udało pobiegać, muszę obczaić w najbliższym czasie teren, tylko jak będzie jesienna pogoda to się zatopię

i jeszcze tutaj!
Stary 2012-09-20, 20:33   #1737
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
Dum pugnas victor, Rybiorek to jes nos 3 bo jo też ze Śląska
swego czasu jak mieszkałam w Katowicach przez 1 rok biegałam właśnie na tamtejszym stadionie AWF i podobało mi się ze względu na tartan, teraz praktycznie cały czas asfalt, bo pobocza odpowiedniego do biegania na trasie raczej mało a do lasu strach..

he he to moze jest wiecej Slazaczek?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 06:50   #1738
kama150
Zadomowienie

Dziś pierwszy bieg przy temperaturze +3 stopnie. Biegło się bardzo dobrze, nie było gorąco przynajmniej ale trochę zimno w nos
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 07:04   #1739
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja biegalam wieczorem to bylo na poczatku +10,a na koncu biegu +8. Ubralam dlugie leginsy bo chora jestem,bluze i pod spodem mialam bokserke. Po 5min bluze sciagnelam. Fajnie musialo wygladac ze ja na letniaka a inni w kozakach i kurtkach. Bieglo sie super 11km,a moglabym duzo wiecej. Tylko musze oswoic strach biegania w ciemnosci

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:00   #1740
franio
Zadomowienie

Hej, chciałam Wam powiedzieć, że zaczynam bieganie zupelnie od podstaw
Na razie bez żadnego planu, sprawdzam czy w ogóle wytrwam w miarę regularnie wychodzić z domu. To już trzeci tydzień więc może dam radę? Biegam 2-3 razy na tydzien na razie, więcej idę niż biegnę na ok 2-4 km trasie, no i na razie nie inwestuję w "sprzęt".
Co jest bardzo miłe to to że biegam w parku bardzo licznie odwiedzanym przez innych biegaczy i na porządku dziennym są uśmiechy, mówienie "cześć" i pozdrowienie ręką Bardzo mi się to podoba, mam wrażenie że chcą mi dodać otuchy jak widzą takie nieszczęsne stworzenie

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości