|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha, ja kiedyś próbowałam coś zrobić w photoshopie i porażka, w ogóle nie umiałam nic tam zrobić Cytat:
i wielkie gratulacjeCytat:
I kciuki za zdrówko dla mamy. Cytat:
za pracę, pamiętam jakie to stresujące. Ja też w nocy wysyłałam swoją mgr. Ale jak juz będzie po wszystkim to odetchniesz z ulgą![]() Współczuję szwagierce. Biedna, że tak źle znosi ciążę A dla Ciebie gratulacje z powodu nowego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne staniczki, że też u mnie nie ma tego sklepu
|
|
#1832 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam, witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale fajnie, zaraz zaczniemy się rozpakowywać
|
|
#1833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za mamę.... uda sie!Cytat:
tc![]() Cytat:
![]() moja mamuska se musi kupić takie bo jak bedziemy przyjeżdżać na weekend to dzidzi musi mieć w czym spać ![]() Cytat:
![]() to sie dziecię nieźle zamaskowało ![]() ![]() Witam się rozpoczynając 30 tydzień!!!!!!! ![]() ![]() ![]() W sumie dziś 4 osoby zaczynaja 30 week
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-09-21 o 10:15 |
||||||
|
|
|
#1834 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiejsza noc zdecydowanie lepsza ![]() Kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I za nowy tydzień.![]() Cytat:
za spotkanie z położną To już prawie
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dziewczyny witam się znad talerza kaszy na mleku ![]() pierwszy raz zauważyłam że mam piżamę brudną od siary ![]() wcześniej coś leciało już ale nic się nie brudziło jakoś.... a rano jak mąż wstawał i przyłożył rękę do brzucha to aż zabrał tak dostał pogoda piękna, koniecznie muszę pójść chociaż na krótki spacer |
|
|
|
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Nic ciekawego w tym dd tvn nie padło, nic, czego bym nie wiedziała ehh
|
|
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładne
własnie oglądałam ![]() Cytat:
Kochane dla wszystkich, które zaczynaja dzisiaj nowe tygodnie, trymestry itp
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny em że z moja mamą nie jest ciekawie . ale mam nadzie☠☠☠ędzie lepiej po operacji
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zwykle hehe
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ciezki dzien .. czas ogarnac mieszkanie bo troche je zapuscilam .. zaraz ide naczynia pomyc a potem sprzatanie . ehh
![]() A na obiad pomidorowka bo nie chce mi sie niczego specjalnie wymyslac ..
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
WItam
![]() Pamiętacie jeszcze o moim istnieniu? ![]() Moje życie na atku trochę zamarło, ale to dlatego, że to realne jest zbyt intensywne. Nie mniej jednak nie ominełam ani jednej strony (zbyt wciągacie)U mnie ok. Córka jednak jest córką na 100%(nie wiem czy pamiętacie ale lekarz nie był pewny przy jednym usg). Trwa walka o imię. Marta chce Laurę, TŻ chce Maję i kropka, a ja nie mam pojęcia ![]() U mnie wyprawka gotowa (ciuchy i tak miałam po Marcie) tylko wózek kupić, ale to dopiero na początku listopada. Za tydzień wracam na studia ![]() porzuciłam magistra po 1 roku i teraz go dokończę, a co dziennie - mam zamiar do grudnia jeżdzić i wtedy 2 miesiące wolnego(i tak święta i sesja) i w lutym kontyunuować. Trzymajcie kciuki, żeby mi starczyło zapału .Kupiliśmy mieszkanie Nie wiecie jaka to ulga wkraczać na swoje zwłaszcza, że przez 4 lata małżeństwa przeprowadzimy się już 6 raz ale to już będzie ostatni na jakieś 20 lat.Ja szczerze mówiąc czuję się kiepsko, siada mi kręgosłup(podobno macica tyłozgięta i powikłania z wypadku samochodowego który miałam 2 lata temu dają znać) no ale nie mam czasu narzekać, bo ktoś musi wybierać płytki, panele, meble, farby itd.... Dodatkowo biorę zlecenia od kolegi i mam trochę pracy. Jeszcze tak Wam napiszę jak 3 latki potrafią byc przkochane. Przytula się do mnie córka i mówi Kocham Ciebie, Ja mówię: Ja ciebie też kocham Córeczko, Marta: Ale nie mówiłam do Ciebei tylko do siostry, ją najpierw kocham Wybaczcie nieobecność, jak skończy się ten sajgon będę częściej |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisze wlaśnie chlipiąc pomidorową z amino haha tak tak do Ciebie DeKajko kochana pije :P:P ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() gratulacje bo też wchodzisz dziś w 30 tydzien ![]() ![]() Super, że wszystko się u Ciebie dobrze układa. Zazdroszczę mieszkanka ahhhh ![]() ![]() a Twoja córcia mnie rozwaliła za studia!
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
MoOoNiA aaa witaj kochana
gratki zakupu mieszkania i wytrwałości w podczytywaniu nas ![]() jeny już 11, zrobię sobie herbatki z cytryną i coś może z grubsza ogarnę ![]() |
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje z powodu kupna mieszkania
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do soczewek, to nie ma przeciwwskazań, bo raczej oczy będą dość silnie nawodnione, ale ja zabieram ze sobą krople do oczy oraz kilka par soczewek, bo i tak noszę jednodniowe. Należy ściągnąć biżuterie, tu u mnie będzie problem, bo obrączka jest nie do ściągnięcia, próbowałam na wiele sposobów, ale ni hu hu zostaje ze mną do okresu połogu, wtedy podobno trochę odtychają paluszki. Okulary u mnie odpadają, bo wtedy wada mi się powiększa, a jak już jesteśmy w tym temacie, to też wam się pogorszyła wada w ciąży? Podobno często tak się dzieje. judkama krowa fajowska!!!! halwaya oj tak słuch... a jak węch... wszystko mi śmierdzi... ![]() co dzień wstaje wcześniej, a z natury śpiochem jestem... aaaa... dziecko zmienia, nawet już w ciąży. Kamalika 35 Co dziś na obiadek macie? Mam do wczoraj jajo w sosie musztardowo-śmietanowo0koperkowym i groszek z marchewką do ziemniaczków, ale chyba naszła mnie smaka na roladki z piersi kurczaka, z szpinakiem i serem pleśniowym, jadłam coś takiego w restauracji i pyyycha, może macie jakiś sporawdzony przepis? Bo jak nie to "oddawaj fartucha".
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. (jeszcze powiedz, że twój tż to Marcin to padnę, bo my mamy też tak samo na imięCiekawe jak nam te terminy będą się miały do prawdziwego porodu. Wiecie co. W podstawówce miałyśmy swoją paczkę- 4 byłyśmy. Trzymałyśmy się aż do pójścia na studia (mimo, że po drodze byłyśmy w innych szkołach). później kontakt sie urwał, a teraz się okazało, że 3 z nas są w ciąży, pierwsza teramin 1 listopad, ja 6 grudzień, a 3 6 styczeń i wszytskie będziemy miały dziewuszki Jak sie ostatnio spotkałyśmy to nie mogłyśmy się nagadać. Mam nadzieję, że kontatk się utrzyma i z dziewczynkami też się pospotykamy - fajnie by było patrzeć jak 3 maluchy z miesięczną różnicą się wychowują
|
|
|
|
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na obiadek mam szczawiową ;] z jajuchem i ziemniaczki i cos jeszcze ale nie wiem co Cytat:
![]() ale Michał :P---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() aaaa zaponiałam Wam napisać. jak byłam na tym spotkaniu w sr to była też dziewczyna, która rodzi w stycxniu. Ale przysiegam - w życiu bym nie powiedziała, że jest w ciąży
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Lakier na pazurkach u rąk akurat ma uzasadnienie. Mierzenie tak zwanej saturacji krwi czyli taki czujnik co go na palec zakładają polega na odbiciu barwy najprościej mówiąc i jak bedą paznokcie pomalowane no na czerwono to zawsze pokaże 100% czyli idealny wynik nawet jak bedziecie niedotlenione.
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiecie z czego sie najbardziej cieszę - przed porodem zdąże się jeszcze wymoczyć w wannie tak mi tego brakowało na wynajmowanym![]() Cytat:
![]() Piękne zdjęcia masz, też bym chciała ale wydaje mi się, że jestem już za duża chociaż wczoraj facet od kuchni się mnie pytał na kiedy termin - myślał, że 3 miesiąc, a sąsiadka wczoraj mnie zaczepiła, bo nie wiedziała czy ciąża czy przytyłam
|
||
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Przecięli obrączkę...szok, to ja chyba ściągnę w domu i zostawie, ale wątpię żebym pamiętała. Ja wchodząc już do kościoła za księdzem na ślubie zapomniałam o zaręczynowym
łapy tak mi sie trzęsły, że ledwo dałam rade zdjąć i założyć na drugą dłońNo to może i ja kupie sobie jednodniowe, nie będzie szkoda jak tych miesiecznych Mi się wada nie pogorszyła Lece na zakupy, pewnie jak wróce bedzie z 10 nowych stron
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oj nieee, tylko nie przeciąć, nasz grawer tam jest... moja koleżanka w nocy pojechała na porodówkę i ciągle rodzi... a raczej błaga o cesarkę, jednak to mały szpital i stawiają na naturę. Dziecko jest duże, więc ma wskazania na CC, godzinę temu pisała, że zaraz się wypisze na własne życzenie i pojedzie do innego szpitala... Boje się takiego nieludzkiego podejścia lekarzy, może szpital który musiałam wybrać (ze względu na patologię ciąży) jest znany z dużej ilości porodów, więc o położną trzeba się prosić, to przynajmniej zależy im na czasie, raczej nie wzbraniają się przed CC, ale oczywiście jeśli poród naturalny nie postępuje. 28 września mam skierowanie na glukozę, to sobie obczaję porodówki i zapłacę za poród rodzinny. Ale Wam już zazdroszczę tych tygodni
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
Laski, jakos od dwoch tygodni boli mnie z prawej strony pod zebrami - jakby watroba? Na poczatku myslalam, ze to dzieciak, ale boli kazdego dnia i chyba promieniuje na kregoslup... To "normalne"...? Czasem jest naprawde nie do zniesienia.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, ja tylko na minutkę, bo mój tż ma dzisiaj wolne
3 ci raz w tym miesiącu info od madzius90: jest już po badaniu, jest poprawa ![]() to ode mnie:
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

a brzuszek taki tyci tyci malutki;/ 

No i przy okazji kasa w błoto. Mam nadzieję że zmieszcze się w tych 5%...
Trzeci raz leży z zagrożeniem ciąży...Wyszła we wtorek a od wczoraj jest znów...Pewnie ją odwiedzę bo i tak muszę jechać na uczelnię...
) jak zacznie mi się w dzień poród to nie będę leciala się zmywac bo nie wiem mam podklad..pewnie i tak splynie w trakcie
kaski:

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

AAAAAA!!!!