|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
bry
nie nadrobię, nie mam sił nocka do 4 nie przespana, gorączka nie dawała za wygraną, 2h zimnych okładów nie pomagały zbytnio podałam paracetamol po 2h zaczęła trochę odpuszczać ale od rana 37,7 teraz padł bidulek taki słaby jest ![]() Aniu STO LAT SŁOŃCE, SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH DNI, SPEŁNIENIA MARZEŃ I POCIECHY Z 2 SZKRABÓW Z MĘŻEM WŁĄCZNIE WSZYSTKIEGO NAJ NAJ !!!!!!!!!!!!!!! dla następnych chorowitków zdrówka a dla mam dużo sił |
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaniu sto lat, wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń!!!
|
|
#2313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądamy, my jutro idziemy na zajęcia z instruktorem w ramach tego Tygodnia Małego Pływaka No niestety, ale już się z tym pogodziłam Na szczęście siedzą w klatkach i ja im krzywdy nie będę musiała robić Poza tym nie wyglądają jak takie zwykłe szczury, nawet dość ładne są - białe ![]() Cytat:
zdrówka dla Szymka!!! ![]() dziękuję ![]() Oglądam DDTvn, babka mówi o diecie przy karmieniu piersią...ale p.ierdoły opowiada...
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu wszystkiego najlepszego ode mnie i Wiki
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Ddewik ile tej wody na te 2 saszetki septosanu? tak jakbym 2 saszetki robiła, czy wody mniej więcej? wypróbuję
![]() Brumek współczuję kataru.. Ja Emilie zawsze daję olejki eukaliptusowe i wtedy lepiej się jej oddycha i zasypia spokojniej. Agni ![]() Dziubek i to jest właśnie najpiękniejsze kiedy duma nas rozpiera. ![]() Monia Ja zgadzam się z cookie. Mnie się też wydaję, że nawet jak nie chodziła za była zapisana to musiała płacić, bo przecież na liście widniała.I polecony tak działa, że jak ktoś odbierze nawet mama to wiadomo, że niby ona dostała wiadomość... jakby nie odbierała poleconego to nie mają dowodu nawet na to, że ona cokolwiek dostała... Iustyna co to za pająki blee!!Marina kiedyś chyba w magazynach ekspres reporterów był właśnie reportarz, że rozmowy w toku czasem podstawiają aktorów zazwyczaj są to osoby w perukach i jakoś śmiesznie ucharakteryzowane i dla mnie rozmowy w toku jużnie są takie same jak wchodzł na ekrany. Teraz takie beznadziejne tematy są że szkoda słow.. a surogatki istniej... Marzena Ty zawsze znajdziesz jakieś fajne czapeczki Ja czekam na wypłatę i też zabieram się za szukanie czegoś oryginalnego ![]() Scio a powiedz mi z mai tei nosisz na plecach? dobrze zrozumiałam? jak tak to jak? masz jakieś zdjęcie? A to moja dama
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kinga wczoraj odwalila numer stulecia. w złobku (jest juz w sredniakach
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
AAniu wszystkiego najlepszego kochana!!! zdrówka, uśmiechu, radości na co dzień
witam się nadrobiłam, ale w pracy kocioł,że czasu na pisanie nie ma idę zaraz po śniadanko jakieś (drugie już ). u nas nocka też koszmarna, bo za krótka. Hania postanowiła po 4 zacząć dzień.nie pytajcie jak się nazywam bo z tego wszystkiego już nie wiem wczoraj w ogóle mało spała - po południu tylko ze 20 minut, wieczorem padła dopiero 0 21 (a śnięta była już od 19), no i ta poranna pobudka... u ortopedy wszystko ok - mamy więcej nie przychodzić zdrówka dla chorowitków!!!!!!!!!!!!!1 1 ach ta jesienna aura paskudna... |
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
jaka sliczna pannica
Cytat:
![]() A ja skonczylam ogladac 3 sezon PnŻ, obejrzalam wczorajszy odcinek kuchennych rewolucji i ..... ide jakos odkurze.
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Monia83 właśnie nie opryszczka, to coś innego
Carmela mojego brata dzieci mają takie dmuchańce, może nie identyczne ale coś takiego, uwielbiam na nich skakać z Maksem, więc wytrzymałe są , nie kojarzę żeby śmierdziały a chińszczyzna na 100%
|
|
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
![]() :ro za:patik, zmalowana, Hanula- gratulacje mgr!!ania_20- a którą serię czytasz? Ja na razie przeczytałam Księżniczkę z lodu i Kaznodzieja. Wczoraj kurier dostarczył kolejne dwie z tej serii. Ja bardzo lubię czytać skandynawskie kryminały. A Millenium to najlepsza seria książek jaką czytałam. Szkoda, że Stieg już nic nie napisze. Wszystkiego naj naj lepszego! Ciekawe badanie, robisz doktorat? Pewnie już gdzieś pisałaś ale niestety nie kojarzę. agni82- ![]() tekst przysięgi rozbawi wszystkich gości!!! Marzenka – Hania jest śliczna i tak świetnie z gustem ubrana – mała dama! natka – na pewno wszystko dobrze poprawisz i za tydzień będziesz świetować. słoneczko554 – może to uczulenie na jakiś owoc. adrij – uwielbiam zbierać grzyby, ale nie lubię ich potem przetwarzać 83monia- ale masz całuśną córcię Dla wszystkich chorowitków – duuuuuuużo zdrowia! A dla ich mam troche odpoczynku. |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela brumek i marzena chyba mają takie skoczki.
![]() Dziubek to się nie nachodził od żłobka Szymuś, choroba za chorobą bidulek. Może przechoruje swoje i potem będzie lepiej? oby. Macie leki jakieś? byłaś u lekarza?Czy robicie dla dzieci zupę grochową? taką z grochu łupanego? ej a skąd Wy wiecie że ania ma urodziny? To ja za Wami składam Ci Ani najserdeczniejsze życzenia, słodkiego, miłego życia. Dzisiaj pogoda ładna. ![]() Nic mi się nie chce.
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kataru ciąg dalszy, do tego mega ślinienie. Agata dostała juz syrop z cebuli, moze na katarze się skończy.
Zaneta tak na plecach, z przodu juz mi jest za ciężko, zdjęcie dawałam w K. |
|
|
|
#2323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mój Rafcio wczoraj prawie zrzucił w przedpokoju lustro ze ściany ![]() Przeglądał się w nim (mamy taki ok 1,5 x 0,7 m) zaczął stukać, po czym chyba podniósł od dołu jedną stronę i zeszło z haka (na szczęście jest umocowane na dwóch) i zaczął krzyczeć, żeby mnie przywołać... Nie można spóścic z oka nawet na chwilę.... Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-09-21 o 11:01 |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Agni, ciężko będzie zachować powagę przy takiej przysiędze.
![]() Pieleszko, mówiłam że dziewczyny dobrze kciuki trzymały? Super, że to ostatnia wizyta. Patik, ciągle słyszę jaki ON śliczny, więc trzeba było zacząć kiecki zakładać. ![]() Carmela, my mamy identyczną krówkę- nie śmierdzi nic, a nic. ![]() Natka, niektórzy promotorzy faktycznie chyba myślą, że student żyje tylko uczelnią i nie ma innych obowiązków. Pomyśl, że już w przyszły czwartek będziesz mieć to za sobą i realizacja planów związanych z dalszym studiowaniem jest na wyciągnięcie ręki.Monia, już sobie wyobraziłam tego soczystego całusa. Żaneta, mam wrażenie że Emi bardzo urosła, wysoka się wydaje i coraz śliczniejsza. Duplo- powiedzcie mi, te elementy nie są za małe dla naszych maluchów? Widzę, że te klocki od 1,5-2 lat są. No i na czym polega zabawa nimi, dzieciaki je tylko gryzą i rzucają? Pochwalcie się jakie macie zestawy? Może na imieniny coś Hani wybiorę.
|
|
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Ale ze mnie
![]() Aniu nasza dzielna podwójna mamo, sto lat i spełnienia marzeń! Słoneczko, Hania też ma takie krostki jak tylko zęby jej dokuczają. Wydaje mi się, że to przez pchanie brudnych rączek do buzi. Smaruje to bepanthenem i schodzi. |
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko. Moja dostała duplo na roczek. Nie da się tego połknąć
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i na jezdzeniu samochodzikami i rozczepianiu klockow jak np. mamy zbudowaną wieżę nie są za małe. żadnym sie nie zadławi. ew kwiatek czasem utnął w paszczy. gorzej jak sie natakiego rpzewróci lub nadepnie bosą stopą ![]() ja mam duplo uzywane i bez zadnego zestawu, pokaze tylko co na bank mam: http://duplo.lego.com/pl-pl/Products/Default.aspx#6169 http://duplo.lego.com/pl-pl/Products/Default.aspx#5633 - sam niedzwiedz i dziewczynka mase ludzików http://duplo.lego.com/pl-pl/Products/Default.aspx#5649 psy tego nie mam ale jest swietne: http://duplo.lego.com/pl-pl/Products/Default.aspx#6784 mam tez podróbke duplo - jixin ale jakosc nie ta jest. mam tez kilka ludzikow z megablox i tez widac nizsza jakosc. ale kolejka i ksiezniczki (bo laska na moim watku ma) sa ok dla samego zestawu: http://allegro.pl/klocki-jixin-kolej...649995909.html http://allegro.pl/kolejka-klocki-jix...648143995.html coś strasznego... http://natropie.onet.pl/crimestory/a...2,artykul.html Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-09-21 o 11:16 |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emilie śliczna dama Szymon chodzi z pchaczem po sofie Chyba już pora schować tą zabawkę.---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Aniu wszystkiego najlepszego!
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko Hania dostała na roczek taki zestaw
http://allegro.pl/lego-duplo-rozowe-...582433859.html bardzo lubi te klocki. połknąć się ich nie da. ale u niej trudno ze składaniem tych klocków - ciężko jej trafić klockiem w klocek tak żeby się szczepiły. i się szybko denerwuje złośnica mała. za to jak jej składam domki, wieże itp. to ładnie sobie rozszczepia. bawimy się w karmienie królików marchewka - to lubi najbardziej no i kica królikami po całym domku ![]() pudełka tego dziecko takie małe samo nie otworzy - trzeba mocno przycisnąć i jednoczęśnie pociągnąć do góry pokrywkę. Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-09-21 o 11:31 |
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej zawsze sie wyłozyła (pchacz szybciej szedł niz ona)
|
|
|
|
|
#2332 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czuje pozytywnie ze na wiosne będzie szalenstwo![]() Cytat:
pewnie chinski ze hej ale wcale nie smierdzi Cytat:
![]() Cytat:
oswajają się z nimi, a u nas to głownie tatuś chce budować Jańcio rozwalać, ale już kiedyś pisałam że ja chyba pod choinke w prezencie kupie drugi zestaw![]() Monia ale bardzo spodobal mi się ten zestaw co wstawilaś ze nie masz a chcialabyś, fajnie że zwierzątka nie tylko figurki a mozna budować, mysle ze mojemu Jasiowi zbudowanie takiej żyrafy by się już teraz bardzo spodobalo bo on pasjonat ![]() Dziewczyny ale wy ladnie te dziewczynki nasze ubieracie Hania Emi Dobra spadam chyba bo niedlugo wyjeżdzamy, czas się ogarnąć buziaki!! Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-09-21 o 11:50 |
||||
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś ja egoistycznie poczytałam bez cytowania...
Aniu kochana wszystkiego co najlepsze ![]() Bylysmy do szczepienia. Lila ma katar aż się po brodzie leje.. pół nocy nie spałyśmy.. lekarka ją zaszczepiła - dziś było na meningokoki.. jeszcze jedno za 6tyg i mamy spokoj poki co.. humor mam do d.., jestem tak niewyspana że nie potrafie funkcjonowac... " Tż na dobranoc zafundował mi awanture, na dzien dobry była powtórka... nie ma to jak mile zaczac dzien... pobeczalam się w lozku to uslyszalam "zastanow sie nad soba!" A w d.. go mam..... jeszcze te ubrania musze przygotowac i odwiezc popoludniu.... niech mnie ktos zabije............
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Aniu, kochana nasza dobra duszyczko - sto lat dla Ciebie. Fajnych dzieci (czyżby dwóch urwisów? ), męża blisko, teściowej daleko, spełnienia w pracy i w domu ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Nadrobiła i się witam ![]() U nas dużo lepiej Spał od 20.30 do 5, więc jak na chorobę to super Od 5 do 7 mieliśmy przerwę na tulenie się na rączkach i potem dospaliśmy do 9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale były takie bialutkie, oswojone, łagodne...
|
|
#2335 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Rany, ale ona piękna
Prześlicznie wyszła! Fajnie ją ubierasz Chyba włosy jej jaśnieją, co? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aż w końcu przykleiłam je całą powierzchnią na taki klej montażowy i jest luzik ![]() Cytat:
Ja mam jeden mały zestaw z kubusiem puchatkiem, a oprócz tego tonę takich luzem, więc linka nie wkleję, ale Tymuś bardzo je lubi. Oczywiście nie budować z nich, tylko wyciągać i wkładać do pudła, gryźć, uderzać jednym o drugi. To ostatnie chyba najbardziej ![]() Cytat:
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
agula o co poszło? pewnie o jakąś pierdołe...
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Ty, biedna Lili... A jego co ugryzło, że się tak wściekł?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Przenioslam posta do K.
Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-09-21 o 12:49 |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena spróbuję tym bephantenem ... odstawię też banany i sok malinowy zobaczę czy to po tym bo jak skazy białkowej nie miał to chyba się teraz nie pojawiła
|
|
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja Zuz tak ma jak się dorwie do kluczy i wsadzi je do buzi. Dobry
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

potem kształt brzuszka czy inny ale to jeszcze za wcześnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
......... 

bidulek. Może przechoruje swoje i potem będzie lepiej? oby. Macie leki jakieś? byłaś u lekarza?
Pomyśl, że już w przyszły czwartek będziesz mieć to za sobą i realizacja planów związanych z dalszym studiowaniem jest na wyciągnięcie ręki.

Zakończone: 2
Spał od 20.30 do 5, więc jak na chorobę to super 
Prześlicznie wyszła! Fajnie ją ubierasz