|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Hej
Chyba mam skurcze. To znaczy mam. Czekam jak się to rozwinie.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się na zapas ale żeby być całkiem spokojną to jak najwięcej odpoczywaj, nie dźwigaj, nie przemęczaj się, jak najwięcej poleguj na kanapie poza tym skoro lekarz mówi, że dłużej nie można czekać, widocznie ma ku temu powody. ufasz mu? |
|
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
w takim razie czekamy z Tobą
![]() trzymam kciuki za rozwój akcji ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- skoro o rozwarciu mowa, też mam pytanko ![]() czy któraś z Was miała taką sytuację, że przed terminem porodu rozwarcia brak, lekarz mówi, że do porodu jeszcze daleka droga a jednak w przeciągu dwóch, trzech dni poród się zaczął? chyba tak Katiem miała, o ile dobrze pamiętam ![]() tak z ciekawości pytam. |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
To sie ciesze ze te bączki nie oznaczaja niczego zlego i sa normalne
![]() to sie ciesze ze znajde koperek bo juz sama niewiem co mam gotowac zeby mi karmiacej spasowalo i mojemu starszemu synowi,ktory strasznie wybrzydza. |
|
|
|
#2346 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia
|
|
|
|
#2348 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Mati śpi więc przy śniadanku i kawce się witam.
Czy Wam też od razu po porodzie zjaśniały rozstępy? Wyszły mi na udach nad kolanami po wewnętrznej stronie i wyglądały strasznie, takie czerwone pręgi grube, a teraz ich prawie nie widać. Już na drugi dzień znikły. Wam też tak? Pytanie nr 2. Czym pępek atakujecie? Bo mi w szpitalu kazali octenisept a położna spirytus i sama teraz niewiem i robię na zmianę. Pytanie nr 3. Kiedy wyszły szwy te co się rozpuszczają? Przy Pauli miałam ściągane a teraz mają same się rozpuścić i niewiem kiedy, a ciągną jak cholera. Cytat:
Henio, mały Henryczek nasz ![]() Ja też mam kaszel. Coś okropnego. Cytat:
Wierzę że Laurka da radę i wszystko będzie dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My też czekamy na rozwój akcji Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale potem myślałam o tym i się martwiłam więc dziś z rana pojechałam na kolejne ktg i zapis wyszedł idealny. Wolałabym już urodzić bo i tak jestem niespokojna.
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czekam na mamę i jedziemy odebrać zamówione w środę rzeczy do łóżeczka. Tak myślę, że przejadę się po sklepach u nas za tym materacykiem i zobaczymy czy na miejscu nie dostanę czegoś fajnego. Ogólnie u mnie d*pa. Mam co chwilę depresyjne stany ostatnio i boję się, aby nie przekształciło się to później w depresję poporodową. Gdy się otworzyłam przed moją mamą w tej kwestii to nafukała na mnie, że mam nawet o tym nie myśleć w ten sposób. ![]() Gda miło się czyta Twoje wiadomości. Cieszę się z Waszego szczęścia. Fajnie, że synuś został Heniem. My też rozważaliśmy w pewnym momencie taką opcję imienia dla Antosia.Tak Cytat:
Na materacyk mogę przeznaczyć ok. 100zł, dlatego zdecydowałam się na ten gryczano-kokosowych, bo myślę, że uda mi się w tej kwocie zamknąć. ![]() Trzymam kciuki za rozwinięcie akcji!
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-21 o 11:37 |
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
no to czekamy z Toba
![]() Cytat:
2. Robiłam tylko octaniceptem i pięknie się zagoił odpadł w 8 dobie 3. dwa dni temu jeszcze widziałam jeden szewek a to juz 5 tygodni siostrze tez długo wypadały teraz ja mam pytanie. Ogóln ie jak mówilam długo mi się rana goi. I lekarz zapisał mi neomycyne w sprayu. Miałam zaczerwienione miejsca i jak zaczęłam psikać na tym czerwonym mioejscu zrobiły mi się 2 dziurki i leci ropa więc chyba okej? mama mówi że to dobrze bo się oczyszcza teraz z ropy i teraz mi się zagoi. i mnie nic nie boli. |
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się mym dużym synem
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zmienić suwaczek, to znaczy napis? Nie pamiętam jak to się robiło. Suwaka stworzyłam nowego ale chcę napis a nie linka. |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Ja smarowałam spirytusem i propolisem czasami. Spirytus akurat był w domu to darowałam sobie zakup tego specyfiku. Pępek ładnie się goi. |
|
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.dobrze że to za nami już ![]() ja kichłam wczoraj i mnie siekło ![]() Dobrze że 2 tygodnie temu nie kichałam bo byłaby masakra. Cytat:
mój czadzi ostro a jak dojdzie kupa w tym czasie to hohoooo, koncertowo Ooooo, będzie chyba boboo ![]() Trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Super!!! Trzymam kciuki!
![]() Dziewczyny wlasnie zaliczylam pierwszy swoj placz... Maz na chwile skoczyl do domu po kilka rzeczy - nie bylo go doslownie z 30 minut. Ja spokojnie przypialam z malym dajac mu cycka, ale on zaczal sie prezyc i marudzic, a potem wybuchal placzem - to juz wiedzialam, ze musze go odbeknac. Pierwszy raz z nim wstalam na rekach! Jak juz beknal, to dalej w ryk. To sprawdzam pieluche - maly kleks ze smolki. No to pierwszy raz mu sama zmienilam pieluche. Ale w miedzyczasie on tak zaczal wrzeszczec jak chyba nigdy! A jak maz to wszystko przy nim robi, to maly az tak nie krzyczy, a czesto jest w ogole cichutko... No i jak maz wrocil, to j w placz, bo tak sie przejelam tym, ze zostalam sama, niby dalam sobie rade swietne, ale ten ryk okropny mnie sparalizowal! Niby doskonalne WIEM, ze noworodki tak sie komunikuja ze swiatem, ale podswiadomie mi sie serce kraja jak on placze! Moze to ten kryzys 3 doby...
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się.Fajnie, że mąż Ci tak pomaga przy dziecku. |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za nowy tydzień ![]() Ja kupiłam taki materac, sam kokos z pianka, taki z gryka macałam i jakiś taki mi się wydawał nie bardzo .http://allegro.pl/materac-trzywarstw...642323698.html ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Faktycznie duży już chłopak .---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!!!
![]() Bardzo dziękuję Dearlie i Sojce za pomoc Nie odzywałam się, bo bardzo pochłonięci jesteśmy naszym małym Skarbem ![]() w domu jesteśmy już od środy, w wolnej chwili obiecuję wrzucić opis porodu ![]() teraz chcę żebyście poznały naszą dumę - oto jest Basia! ps. na maila potem dorzucę kilka fotek całej rodzinki |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Przechodziłam.. Okropne copstwo
Siedziałam na łóżku przy Małej i patrząc na spokojną Kruszynkę ryczałam jak bóbr
|
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Filusia śliczna Kruszynka
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedzialek wizyta i powiedzial ze moze w weekend, albo w nastepnym tygodniu - bylabym wtedy po termnie. A tu we wtorek wody odeszly ![]() I wydaje mi sie, ze z powodu tej dlugiej szyjki nie mialam zadnych skurczy i dlatego musieli podac oksy. Gratulacje dla moni ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Enigmama trzymam kciuki by to bylo to. Gratulacje ropoczetych tygodni ![]() Ale sliczne dzieciaczki - BAsia i Jasiu - pieknosci nasze Asiulka ile Jasiu Ci wytrzymuje w lezaczku? Bo moj cale....10 minut
|
|
|
|
|
#2366 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki!
Dziś mam leniwy dzień, choć trochę poprasowałam i założyłam poszewki na pościel dla małej, ale na razie spowrotem spakowałam je do szafy, żeby się nie kurzyły. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to trzymamy kciuki za szybki rozwój akcji!!! ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Jasio i Basia słodziaśni na zdjęciach |
||||
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, posłuchajcie tego!!! Mi aż normalnie łezki poleciały
![]() https://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0 Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-21 o 13:58 |
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Colds wzruszajace Filusia cudna mala Basia |
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Kasia pewnie juz po cc odpoczywa z Giulia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

Henio, mały Henryczek nasz