Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 11:08   #2341
Enigmama
Raczkowanie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Hej
Chyba mam skurcze.
To znaczy mam. Czekam jak się to rozwinie.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:09   #2342
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
ja po wizycie u gina, kurcze mam 2cm rozwarcia, szyjka z 1,5cm, miekka.
Zasmuciłam się bo my jeszcze w 37 tygodniu jestesmy. cc zaplanowane na za tydzien w piatek,bo ponoc dluzej nie wytrzymamy. troche sie martwie ze to cc bedzie w 37tc i 5 dni. czy to nie za wczesnie dla małej? i czy z tym rozwarciem tydzien wytrzymam?
miała któraś podobnie?
kochana, spokojnie, z takim rozwarciem wytrzymałabyś nawet dłużej niż tydzień na naszym wątku sporo było takich przypadków.
nie martw się na zapas
ale żeby być całkiem spokojną to jak najwięcej odpoczywaj, nie dźwigaj, nie przemęczaj się, jak najwięcej poleguj na kanapie

poza tym skoro lekarz mówi, że dłużej nie można czekać, widocznie ma ku temu powody. ufasz mu?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:10   #2343
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale nie mogłam się nie pochwalić zdjeciami. Mega mi się podobają. A nasz fotograf Dawid jest geniuszem!
PrzepiękneBrawa dla pana fotografa
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:16   #2344
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Hej
Chyba mam skurcze.
w takim razie czekamy z Tobą
trzymam kciuki za rozwój akcji

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

skoro o rozwarciu mowa, też mam pytanko
czy któraś z Was miała taką sytuację, że przed terminem porodu rozwarcia brak, lekarz mówi, że do porodu jeszcze daleka droga a jednak w przeciągu dwóch, trzech dni poród się zaczął?
chyba tak Katiem miała, o ile dobrze pamiętam

tak z ciekawości pytam.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:24   #2345
zielona1911
Zakorzenienie

To sie ciesze ze te bączki nie oznaczaja niczego zlego i sa normalne

to sie ciesze ze znajde koperek bo juz sama niewiem co mam gotowac zeby mi karmiacej spasowalo i mojemu starszemu synowi,ktory strasznie wybrzydza.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:26   #2346
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
My tak średnio co 3 godziny a w nocy jak jest potrzeba

ja miałam zaplanowane cc to byłoby wtedy 37 + 4 i byłoby okej. Lekarz gdyby coś było nie tak napewno bu Ci nie zlecił tak szybko. Ja musiałam mieć tydzien wcześniej a mam dużego zdrowego chłopca

Rano sprzedałam teściowej Jasia i pojechałam z mamą na grzybki i znalażłyśmy całe 3 no to ale będę mieć obiad
uf... dzieki, lzej mi od razu

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
kochana, spokojnie, z takim rozwarciem wytrzymałabyś nawet dłużej niż tydzień na naszym wątku sporo było takich przypadków.
nie martw się na zapas
ale żeby być całkiem spokojną to jak najwięcej odpoczywaj, nie dźwigaj, nie przemęczaj się, jak najwięcej poleguj na kanapie

poza tym skoro lekarz mówi, że dłużej nie można czekać, widocznie ma ku temu powody. ufasz mu?
do tej pory ufałam, ale przez całą ciąze miała rózne problemy i po prostu martwie sie na zapas. masz racje, wie pewnie co robi.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

czy któraś z Was miała taką sytuację, że przed terminem porodu rozwarcia brak, lekarz mówi, że do porodu jeszcze daleka droga a jednak w przeciągu dwóch, trzech dni poród się zaczął?

tak z ciekawości pytam.
moja kolezanka ktora rodzila dwa miesiace temu tak miała ze rano szyjka zamknieta i lekarz jej powiedzial ze do porodu jeszcze sporo, ale urodzila tego samego dnia wieczorem urodziła, ale u niej crp bylo podwyzszone i to moze dlatego...
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:26   #2347
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
Powodzenia
Stary 2012-09-21, 11:31   #2348
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry. Mati śpi więc przy śniadanku i kawce się witam.
Czy Wam też od razu po porodzie zjaśniały rozstępy? Wyszły mi na udach nad kolanami po wewnętrznej stronie i wyglądały strasznie, takie czerwone pręgi grube, a teraz ich prawie nie widać. Już na drugi dzień znikły. Wam też tak?
Pytanie nr 2. Czym pępek atakujecie? Bo mi w szpitalu kazali octenisept a położna spirytus i sama teraz niewiem i robię na zmianę.
Pytanie nr 3. Kiedy wyszły szwy te co się rozpuszczają? Przy Pauli miałam ściągane a teraz mają same się rozpuścić i niewiem kiedy, a ciągną jak cholera.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O nie... Pierwsza kapiel naszego Henia! A ja tylko moge sie patrzec i stresowac jego placzem Dobra, probuje wstac! Bo nadal nie moge oddychac jak wstane. A tu przydaloby sie umyc czy cos...
No w końcu zdradziłaś imię Henio, mały Henryczek nasz

Cytat:
ja strasznie kaszlałam to dopiero masakra
Ja też mam kaszel. Coś okropnego.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac?
Ja po prostu niewiem co napisać. Dotknęła Was straszna tragedia, na którą teraz już nic nie można zaradzić, ale jeśli macie pewność że lekarz zawinił to powinniście coś z tym zrobić aby uchronić inne dzieci.
Wierzę że Laurka da radę i wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Spałam z nim, ale po powrocie do domu raczej już nie będę... Teraz też miałam wątpliwości - ja z tych co kategorycznie uważali to za bezmyślność rodziców, a teraz... To malutkie, ciepłe ciałko, te rączki na moim dekolcie i piersiach, głaszczące mnie i łapiące za palce... Ten pysio kierujący się w stronę mojej twarzy i cyca... Jejuuu jaka jestem zakochana!!!
Ja to w czasie karmienia zasypiam i tym sposobem Mati śpi z nami. Wczoraj dwa razy go przeniosłam i chyba zaczyna się przekonywać do łóżeczka bo ładnie spał.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Mąż mi się rozchorował,smarka kicha itp,mam nadzieje,że nie zarazi mi małego,bo mnie też już coś bierze
Kropek też smarkający.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez tak puszczaja baczki w ilosciach hurtowych?
Nic malego nie boli,bo nie placze,brzuszek nie jest napiety ale przyznam ze jak zaczyna swoja serię z bączkami to gorzej niz stary chlop glosne sa i duzo ich jest czy jest to normalne?
Mój miał jeden dzień taki, a śmierdzące były okrutnie, aż w oczy szczypało

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hihihi o tak u nas to prawie norma jak dziecko poczuje luz...
Raz nawet (akurat jak mąż przewijał) tak strzeliła kupą, że mąż musiał mebel rozkładać na którym leży przewijak, bo wleciala w różne szpary

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
My też czekamy na rozwój akcji

Cytat:

tak z ciekawości pytam.
Ja tak z Paulą miałam. Rano u gina rozwarcia brak, a wieczorem szpital, na drugi dzień witałam się z córcią.
Stary 2012-09-21, 11:33   #2349
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Muminku a to jest jedyny taki szpital który macie dla Laurki?> niestety czasu nie da się cofnąć. Może uda się wam inny załatwić gdzie byłabyś spokojniejsza o córeczkę. 3mam kciuki kochana za was. a może rodzina mogłaby wam troszkę pomóc żebyś sama z tym nie była?

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

ale jak duży norma to jest 120-160. Mój jak miał 105 to następnego dnia miałam cięcie.
No ja miałam ogromne spadki - do ok. 60 ale lekarz widział zapis i nie mówił że coś jest nie tak, powiedział że głowica aparatu się zsunela.
Ale potem myślałam o tym i się martwiłam więc dziś z rana pojechałam na kolejne ktg i zapis wyszedł idealny.
Wolałabym już urodzić bo i tak jestem niespokojna.
Stary 2012-09-21, 11:36   #2350
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

Czekam na mamę i jedziemy odebrać zamówione w środę rzeczy do łóżeczka. Tak myślę, że przejadę się po sklepach u nas za tym materacykiem i zobaczymy czy na miejscu nie dostanę czegoś fajnego.

Ogólnie u mnie d*pa. Mam co chwilę depresyjne stany ostatnio i boję się, aby nie przekształciło się to później w depresję poporodową. Gdy się otworzyłam przed moją mamą w tej kwestii to nafukała na mnie, że mam nawet o tym nie myśleć w ten sposób.

Gda miło się czyta Twoje wiadomości. Cieszę się z Waszego szczęścia. Fajnie, że synuś został Heniem. My też rozważaliśmy w pewnym momencie taką opcję imienia dla Antosia.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Dearline chyba zaczynamy dzisiaj 9 miesiąc
Tak Zaczynamy dzisiaj 36 tydzień, a tym samym 9 miesiąc. Gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hm, a 300zł to dużo? Bo ja kupiłam w ikei materac lateksowy z 299zł. Wydaje mi się, że to nie jest dużo.
Taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
Szczerze mówiąc, dla mnie na tę chwilę 300zł to kupa kasy. Na materacyk mogę przeznaczyć ok. 100zł, dlatego zdecydowałam się na ten gryczano-kokosowych, bo myślę, że uda mi się w tej kwocie zamknąć.

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
Trzymam kciuki za rozwinięcie akcji!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-09-21 o 11:37
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:42   #2351
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
no to czekamy z Toba
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Mati śpi więc przy śniadanku i kawce się witam.
Czy Wam też od razu po porodzie zjaśniały rozstępy? Wyszły mi na udach nad kolanami po wewnętrznej stronie i wyglądały strasznie, takie czerwone pręgi grube, a teraz ich prawie nie widać. Już na drugi dzień znikły. Wam też tak?
Pytanie nr 2. Czym pępek atakujecie? Bo mi w szpitalu kazali octenisept a położna spirytus i sama teraz niewiem i robię na zmianę.
Pytanie nr 3. Kiedy wyszły szwy te co się rozpuszczają? Przy Pauli miałam ściągane a teraz mają same się rozpuścić i niewiem kiedy, a ciągną jak cholera.

.
1. Ja mam zarozowione.
2. Robiłam tylko octaniceptem i pięknie się zagoił odpadł w 8 dobie
3. dwa dni temu jeszcze widziałam jeden szewek a to juz 5 tygodni siostrze tez długo wypadały

teraz ja mam pytanie. Ogóln ie jak mówilam długo mi się rana goi. I lekarz zapisał mi neomycyne w sprayu. Miałam zaczerwienione miejsca i jak zaczęłam psikać na tym czerwonym mioejscu zrobiły mi się 2 dziurki i leci ropa więc chyba okej? mama mówi że to dobrze bo się oczyszcza teraz z ropy i teraz mi się zagoi. i mnie nic nie boli.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:43   #2352
Asiuulka89
Zakorzenienie

Chwalę się mym dużym synem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0597.jpg (42,9 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0604.jpg (46,0 KB, 84 załadowań)
Stary 2012-09-21, 11:44   #2353
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
No ja miałam ogromne spadki - do ok. 60 ale lekarz widział zapis i nie mówił że coś jest nie tak, powiedział że głowica aparatu się zsunela.
Ale potem myślałam o tym i się martwiłam więc dziś z rana pojechałam na kolejne ktg i zapis wyszedł idealny.
Wolałabym już urodzić bo i tak jestem niespokojna.
Spadki do 60 każdego by zaniepokoiły, dobrze że pojechałaś na ktg kontrolnie, a lekarz... brak słów, jak można założyć że pelota się zsunęła a nie sprawdzić tego.

Jak zmienić suwaczek, to znaczy napis? Nie pamiętam jak to się robiło. Suwaka stworzyłam nowego ale chcę napis a nie linka.
Stary 2012-09-21, 11:47   #2354
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Spadki do 60 każdego by zaniepokoiły, dobrze że pojechałaś na ktg kontrolnie, a lekarz... brak słów, jak można założyć że pelota się zsunęła a nie sprawdzić tego.

Jak zmienić suwaczek, to znaczy napis? Nie pamiętam jak to się robiło. Suwaka stworzyłam nowego ale chcę napis a nie linka.
tam masz taka ziemie i klikasz na nia i wstawiasz linka potem to co jest zaznoczone usuwasz i wpisujesz co chcesz
Stary 2012-09-21, 11:58   #2355
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Agnus, a czy ten materac pasuje do wszystkich łóżeczek czy tylko do tych kupionych w ikei? jak to jest z rozmiarówką?
Materac pasuje do łóżeczek w rozmiarze 120x60cm. Ja nie kupowałam łóżeczka w ikei i pasuje.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Ja smarowałam spirytusem i propolisem czasami. Spirytus akurat był w domu to darowałam sobie zakup tego specyfiku. Pępek ładnie się goi.
Stary 2012-09-21, 12:02   #2356
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też musiałam po 8 h wstać i przejść na fotel, bo na swoją salę jechaliśmy z tej pooperacyjnej.

A dziś tak sobie siadałam i wstawałam raz po raz. Teraz przeszłam po pokoju z tym łóżeczkiem-wózeczkiem i starałam się trzymać prosto. Tylko synek powoli wzywa do cyca, się zestresowałam i pędem do łóżka.

Mam chirurga w rodzinie i on z kolei mówi, żebym się aż tak nie spieszyła, bo gorzej będzie jak mi coś tam pęknie...

I też mam ten problem ze śmiechem. Ciągle z mężem wybuchamy śmiechem, a jeszcze gorzej jak dziś moja mama wpadła! Jezuuu jak to boli! A teraz się zakrztusiłam własną śliną!
Uroki cesarek .dobrze że to za nami już

Cytat:
ja strasznie kaszlałam to dopiero masakra

ja kichłam wczoraj i mnie siekło
Dobrze że 2 tygodnie temu nie kichałam bo byłaby masakra.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez tak puszczaja baczki w ilosciach hurtowych?
Nic malego nie boli,bo nie placze,brzuszek nie jest napiety ale przyznam ze jak zaczyna swoja serię z bączkami to gorzej niz stary chlop glosne sa i duzo ich jest czy jest to normalne?

mój czadzi ostro a jak dojdzie kupa w tym czasie to hohoooo, koncertowo

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
Ooooo, będzie chyba boboo
Trzymam kciuki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:08   #2357
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
Super!!! Trzymam kciuki!

Dziewczyny wlasnie zaliczylam pierwszy swoj placz...
Maz na chwile skoczyl do domu po kilka rzeczy - nie bylo go doslownie z 30 minut. Ja spokojnie przypialam z malym dajac mu cycka, ale on zaczal sie prezyc i marudzic, a potem wybuchal placzem - to juz wiedzialam, ze musze go odbeknac. Pierwszy raz z nim wstalam na rekach! Jak juz beknal, to dalej w ryk. To sprawdzam pieluche - maly kleks ze smolki. No to pierwszy raz mu sama zmienilam pieluche. Ale w miedzyczasie on tak zaczal wrzeszczec jak chyba nigdy! A jak maz to wszystko przy nim robi, to maly az tak nie krzyczy, a czesto jest w ogole cichutko... No i jak maz wrocil, to j w placz, bo tak sie przejelam tym, ze zostalam sama, niby dalam sobie rade swietne, ale ten ryk okropny mnie sparalizowal! Niby doskonalne WIEM, ze noworodki tak sie komunikuja ze swiatem, ale podswiadomie mi sie serce kraja jak on placze!

Moze to ten kryzys 3 doby...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:23   #2358
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Super!!! Trzymam kciuki!

Dziewczyny wlasnie zaliczylam pierwszy swoj placz...
Maz na chwile skoczyl do domu po kilka rzeczy - nie bylo go doslownie z 30 minut. Ja spokojnie przypialam z malym dajac mu cycka, ale on zaczal sie prezyc i marudzic, a potem wybuchal placzem - to juz wiedzialam, ze musze go odbeknac. Pierwszy raz z nim wstalam na rekach! Jak juz beknal, to dalej w ryk. To sprawdzam pieluche - maly kleks ze smolki. No to pierwszy raz mu sama zmienilam pieluche. Ale w miedzyczasie on tak zaczal wrzeszczec jak chyba nigdy! A jak maz to wszystko przy nim robi, to maly az tak nie krzyczy, a czesto jest w ogole cichutko... No i jak maz wrocil, to j w placz, bo tak sie przejelam tym, ze zostalam sama, niby dalam sobie rade swietne, ale ten ryk okropny mnie sparalizowal! Niby doskonalne WIEM, ze noworodki tak sie komunikuja ze swiatem, ale podswiadomie mi sie serce kraja jak on placze!

Pewnie tak, ja na 3 dobe też czułam się gorzej psychicznie. Malutki widać też ma jakiś gorszy dzień. Nie martw się.
Fajnie, że mąż Ci tak pomaga przy dziecku.
Stary 2012-09-21, 12:23   #2359
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:

Myślisz że jak teraz wyszło wszystko prawidłowo to już nie ma się czym martwić? To możliwe z tym zsuwaniem się peloty? To wyglądało tak że wartość spadała i potem szybko rosła do 150. Na zapisie były krótkie urywane linie raz na dole, potem na górze. Przede mną baardzo długi nerwowy weekend. W środę byłam u lekarza i wszystkie przepływy były dobre.
Stary 2012-09-21, 12:44   #2360
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czekam na mamę i jedziemy odebrać zamówione w środę rzeczy do łóżeczka. Tak myślę, że przejadę się po sklepach u nas za tym materacykiem i zobaczymy czy na miejscu nie dostanę czegoś fajnego.

Ogólnie u mnie d*pa. Mam co chwilę depresyjne stany ostatnio i boję się, aby nie przekształciło się to później w depresję poporodową. Gdy się otworzyłam przed moją mamą w tej kwestii to nafukała na mnie, że mam nawet o tym nie myśleć w ten sposób.

Gda miło się czyta Twoje wiadomości. Cieszę się z Waszego szczęścia. Fajnie, że synuś został Heniem. My też rozważaliśmy w pewnym momencie taką opcję imienia dla Antosia.

Tak Zaczynamy dzisiaj 36 tydzień, a tym samym 9 miesiąc. Gratuluję!!!

Szczerze mówiąc, dla mnie na tę chwilę 300zł to kupa kasy. Na materacyk mogę przeznaczyć ok. 100zł, dlatego zdecydowałam się na ten gryczano-kokosowych, bo myślę, że uda mi się w tej kwocie zamknąć.

Trzymam kciuki za rozwinięcie akcji!
za nowy tydzień

Ja kupiłam taki materac, sam kokos z pianka, taki z gryka macałam i jakiś taki mi się wydawał nie bardzo .
http://allegro.pl/materac-trzywarstw...642323698.html

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Chwalę się mym dużym synem
Faktycznie duży już chłopak .

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Mój miał 120-175 i nikt się nie martwił. 175 miał przez chwilę jak szalał dłuższy czas.

Ale noc... Musze powiedziec, ze calkien fajna! Spal i dawal znac, ze juz jest glodny nie marudzeniem, tylko zaczynal ladowac raczki do buzi. Je po ok. 40 minut. Sutki zaczynają boleć... Ale biust jakoś nie rośnie...
Jadł o 22.30, 1.30, 4.30 i teraz zaraz jak się trochę dobudzi go nakarmię.
Były małe problemy z dostawieniem go do prawego cyca, wydawało mi się, że jest pusty, ale przyszła cudna położna i pokazała nam jak go lekko oszukać, żeby myślał, że jest przy lewym cycu - dostawić go z pod pachy no i głuptasek mały się nabrał

Spałam z nim, ale po powrocie do domu raczej już nie będę... Teraz też miałam wątpliwości - ja z tych co kategorycznie uważali to za bezmyślność rodziców, a teraz... To malutkie, ciepłe ciałko, te rączki na moim dekolcie i piersiach, głaszczące mnie i łapiące za palce... Ten pysio kierujący się w stronę mojej twarzy i cyca... Jejuuu jaka jestem zakochana!!!

Oboje z mężem zwariowaliśmy!

Mąż wczoraj też pół nocy spał z małym i był zachwycony
Ja też myślę podobnie o spaniu z dzieckiem, że nie ma takiej opcji i koniec, ale ciekawe co będzie jak się mała urodzi, może też zmienię zdanie .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:59   #2361
Filusia88
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki!!!
Bardzo dziękuję Dearlie i Sojce za pomoc
Nie odzywałam się, bo bardzo pochłonięci jesteśmy naszym małym Skarbem
w domu jesteśmy już od środy, w wolnej chwili obiecuję wrzucić opis porodu
teraz chcę żebyście poznały naszą dumę - oto jest Basia!
ps. na maila potem dorzucę kilka fotek całej rodzinki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050097.jpg (90,1 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050105.jpg (60,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050113.jpg (91,1 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050124.jpg (104,9 KB, 99 załadowań)
Stary 2012-09-21, 13:00   #2362
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Przechodziłam.. Okropne copstwo
Siedziałam na łóżku przy Małej i patrząc na spokojną Kruszynkę ryczałam jak bóbr
Stary 2012-09-21, 13:04   #2363
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!!!
O jaka śliczna .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:26   #2364
kraven
Zakorzenienie

Filusia śliczna Kruszynka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:38   #2365
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

tak z ciekawości pytam.
Ja mialam
W poniedzialek wizyta i powiedzial ze moze w weekend, albo w nastepnym tygodniu - bylabym wtedy po termnie.
A tu we wtorek wody odeszly

I wydaje mi sie, ze z powodu tej dlugiej szyjki nie mialam zadnych skurczy i dlatego musieli podac oksy.

Gratulacje dla moni

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Enigmama trzymam kciuki by to bylo to.

Gratulacje ropoczetych tygodni

Ale sliczne dzieciaczki - BAsia i Jasiu - pieknosci nasze

Asiulka ile Jasiu Ci wytrzymuje w lezaczku? Bo moj cale....10 minut

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:50   #2366
lidka0308
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki!

Dziś mam leniwy dzień, choć trochę poprasowałam i założyłam poszewki na pościel dla małej, ale na razie spowrotem spakowałam je do szafy, żeby się nie kurzyły.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dopiero wróciliśmy.
Jasiu leży tak jak leżał, ma około 2700 g i wszystko jest ok.

Dzieciaczki śliczne, słodziaki. Już się nie mogę doczekać jak bede tulić mojego.

Od jutra przychodzą panowie i będą robic pokój dla Jasia

Kasia trzymam kciuki za jutro
Brawa za dobre wieści i początek remontu

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac?
Kochana. codziennie wspieram dobrymi myślami całą waszą rodzinę, czeka cię jeszcze dużo walki o sprawiedliwość, więc mnóstwo siły wam życzę!

Cytat:
Mój miał 120-175 i nikt się nie martwił. 175 miał przez chwilę jak szalał dłuższy czas.

Ale noc... Musze powiedziec, ze calkien fajna! Spal i dawal znac, ze juz jest glodny nie marudzeniem, tylko zaczynal ladowac raczki do buzi. Je po ok. 40 minut. Sutki zaczynają boleć... Ale biust jakoś nie rośnie...
Jadł o 22.30, 1.30, 4.30 i teraz zaraz jak się trochę dobudzi go nakarmię.
Były małe problemy z dostawieniem go do prawego cyca, wydawało mi się, że jest pusty, ale przyszła cudna położna i pokazała nam jak go lekko oszukać, żeby myślał, że jest przy lewym cycu - dostawić go z pod pachy no i głuptasek mały się nabrał

Oboje z mężem zwariowaliśmy!

Mąż wczoraj też pół nocy spał z małym i był zachwycony
Piękny opis kontaktu z synkiem, aż się wzruszyłam!

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
ja po wizycie u gina, kurcze mam 2cm rozwarcia, szyjka z 1,5cm, miekka.
Zasmuciłam się bo my jeszcze w 37 tygodniu jestesmy. cc zaplanowane na za tydzien w piatek,bo ponoc dluzej nie wytrzymamy. troche sie martwie ze to cc bedzie w 37tc i 5 dni. czy to nie za wczesnie dla małej? i czy z tym rozwarciem tydzien wytrzymam?
miała któraś podobnie?

muminku strasznie Ci wspolczuje i podobnie jak dziewczyny wyzej - moze warto sprobowac zabrac mała do innego szpitala, moze są w poblizu specjalistyczne...
Kochana nie martw się terminem cc, po skończonym 37 tygodniu dzidzia już jest bezpieczna, między innymi dlatego u mnie próbowaliśmy tego obrotu już w momencie, kiedy miałyśmy skończone 37 tygodni, bo mógł on spowodować wszczęcie akcji porodowej. Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Hej
Chyba mam skurcze.
No to trzymamy kciuki za szybki rozwój akcji!!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Jasio i Basia słodziaśni na zdjęciach nic tylko zacałować takie maluszki!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:53   #2367
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, posłuchajcie tego!!! Mi aż normalnie łezki poleciały

https://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-09-21 o 13:58
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:32   #2368
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ja mialam
W poniedzialek wizyta i powiedzial ze moze w weekend, albo w nastepnym tygodniu - bylabym wtedy po termnie.
A tu we wtorek wody odeszly

I wydaje mi sie, ze z powodu tej dlugiej szyjki nie mialam zadnych skurczy i dlatego musieli podac oksy.

Gratulacje dla moni

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Enigmama trzymam kciuki by to bylo to.

Gratulacje ropoczetych tygodni

Ale sliczne dzieciaczki - BAsia i Jasiu - pieknosci nasze

Asiulka ile Jasiu Ci wytrzymuje w lezaczku? Bo moj cale....10 minut
Czasami dlugo czasami krotko to zalezy od jego humorku

Colds wzruszajace

Filusia cudna mala Basia
Stary 2012-09-21, 14:39   #2369
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!!!
Oh jaka słodka
Stary 2012-09-21, 14:56   #2370
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam Kasia pewnie juz po cc odpoczywa z Giulia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości