Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 09:19   #2581
Dagusiac
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;36663697]Mnie dziwi traktowanie karmienia psa resztkami z pańskiego stołu jako przejaw miłości. Przecież psy/koty/inne zwierzaki domowe nie powinny jeść wielu rzeczy, które są elementami ludzkich posiłków, chociażby soli.

Dziwni mnie ogólnie to, że w chwili obecnej dostęp do informacji związanych z prawidłowym karmieniem i wychowywaniem zwierząt jest banalny - wystarczy odpalić wyszukiwarkę i wklepać cokolwiek na temat - a nadal mnóstwo osób karmi swoich ukochanych pupili (drogimi!) świństwami typu whiskas czy pedigree. W głowie mi się nie mieści taka "miłość" do zwierzaka.[/QUOTE]
(Jeśli do mnie pijesz w swoim poście - a chyba tak)
Spokojnie Mój pies dostaje gotowane specjalnie dla niego posiłki, niestety czasami najdzie mu ochota na coś co my jemy i "sępi" przy stole.
Stary 2012-09-21, 09:22   #2582
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
(...) W ogóle nie przepadam za ludźmi, którzy nigdy w życiu nie mieli żadnego zwierzaka, nawet chomika. Coś jest nie tak z ich inteligencją emocjonalną

a mnie dziwi właśnie taki pogląd - to, że ktoś nie miał nigdy zwierzaka nie znaczy że zwierząt nie lubi, w czym niby jest gorszy od ludzi którzy zwierzęta posiadali lub posiadają - nie rozumiem

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:41   #2583
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Nie dziwi mnie to, podobnie jak taki stosunek do zwierząt. Mam wrażenie, że wiele osób nie lubienie zwierząt utożsamia z katowaniem psa
znaczy, ja nie uwazam, ze trzeba uwielbiac zwierzeta, jedyne, czego nie daruje, to znecania sie nad zwierzetami.
Stary 2012-09-21, 11:01   #2584
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość

I "jak można spać z psem?!" tez mnie dziwi. No jak to jak? Normalnie.
Mój Misio właśnie śpi zakopany pod kołdrą.
Mnie to kiedyś dziwiło. Ale wtedy miałam wielkiego, śliniącego się psa, który cały czas gubił sierść. I raczej spanie z takim nie byłoby higieniczne.
Więcej- byłby totalny syf.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-09-21 o 11:15
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:22   #2585
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że spotykało się to z oburzeniem osób niepełnosprawnych.
No, chyba, że toalety damska i męska też były zamykane.
Nie, damska i męska toaleta nie były zamykane. Ale tak jak mówię, dopóki toaleta dla niepełnosprawnych była normalnie otwarta, codziennie zdarzały się takie sytuacje:
- Przepraszam, czy można prosić klucz do toalety dla niepełnosprawnych?
- Ale ona jest otwarta.
- Nie chce się otworzyć.
- Może po prostu ktoś z niej korzysta.
- Czekam już 15 minut.
- Dobrze, sprawdzę to.
I idziesz do takiej toalety, pukasz, a tu nic. Pukasz znowu, nic. Nagle słyszysz: "Zajęte!". No to czekamy, bo czasami osoba niepełnosprawna długo korzysta z toalety. Po 10 minutach z kabiny wychodzi zadowolona parka, dziewczyna zapina spodnie Tak było non stop, znajdowaliśmy w tych kabinach zużyte prezerwatywy, porozrzucane chusteczki, bieliznę i inne rzeczy. Dlatego zaczęliśmy ją zamykać. I ja rozumiem oburzenie niepełnosprawnych, ale naprawdę nie było wyjścia. Na tej toalecie było napisane wyraźnie, że tylko dla niepełnosprawnych i że nie wolno z niej korzystać osobom do tego nieupoważnionym, ale to nic nie dawało.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:42   #2586
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość

Też tak myślę. W ogóle nie przepadam za ludźmi, którzy nigdy w życiu nie mieli żadnego zwierzaka, nawet chomika. Coś jest nie tak z ich inteligencją emocjonalną
w ciagu calego swojego zycia mialam tylko raz chomika, mialam moze z 13 lat.. rodzice nie zgadzali sie na zadnego pieska ani kotka (teraz z perspektywy czasu twierdze ze moze i slusznie z racji trybu zycia jaki prowadzimy); chomik raz udziabal mnie w palec i zaczelam sie go bac, skonczylo sie na tym ze mama musiala sie nim opiekowac, wiecej chomikow nie chcialam:P ale mysle ze z moja inteligencja emocjonalna jest wszystko ok
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:52   #2587
201604181004
Konto usunięte

Pogląd

nie masz dziecka? Znaczy że niczego nie doświadczyłaś a twoje życie jest bezproblemowe i na pewno ci się w tyłku przewraca. Jeśli w życiu nie miałaś sytuacji że nie miałaś za co nakarmić dziecka, to nic nie wiesz o życiu i nie zabieraj głosu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:57   #2588
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Pogląd

nie masz dziecka? Znaczy że niczego nie doświadczyłaś a twoje życie jest bezproblemowe i na pewno ci się w tyłku przewraca. Jeśli w życiu nie miałaś sytuacji że nie miałaś za co nakarmić dziecka, to nic nie wiesz o życiu i nie zabieraj głosu
Taa, na wizażu powszechne.

EDIT: Ja bez papierosa od 13 lipca
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:59   #2589
201604181004
Konto usunięte

Oooo gratulacje to ponad dwa miesiące! Ja zaoszczędziłam jakieś... 30 zł już

Tak, koronny argument. Nie masz dziecka znaczy że nie doświadczyłaś: miłości, biedy, problemów, życia. bla, bla, bla
Stary 2012-09-21, 13:02   #2590
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Bo najlepsze na ślubie co może być to spalona panna młoda z brokatem na włosach i frenchem.
Ja przed studniówką też nie byłam na solarium, jako jedyna z klasy

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
A co z ludźmi mającymi obojętny stosunek do zwierząt? Nie nie lubią, tylko po prostu nie chcą ich mieć, nie dążą do kontaktu z nimi itd.
Nadal są dziwni

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
a mnie dziwi właśnie taki pogląd - to, że ktoś nie miał nigdy zwierzaka nie znaczy że zwierząt nie lubi, w czym niby jest gorszy od ludzi którzy zwierzęta posiadali lub posiadają - nie rozumiem
Posiadanie zwierzaka i opieka nad nim to coś innego niż lubienie zwierzaków Ja lubię dzieci, maksymalnie pół godzinny dziennie i nie codziennie
P.S. Dla mnie, jak ktoś lubi zwierzęta i nie ucieka na sam widok, albo nie dziwi się jak można takie coś w domu trzymać, przecież to sam brud i ubóstwo, ale nie ma własnych, też może być OK.

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
w ciagu calego swojego zycia mialam tylko raz chomika, mialam moze z 13 lat.. rodzice nie zgadzali sie na zadnego pieska ani kotka (teraz z perspektywy czasu twierdze ze moze i slusznie z racji trybu zycia jaki prowadzimy); chomik raz udziabal mnie w palec i zaczelam sie go bac, skonczylo sie na tym ze mama musiala sie nim opiekowac, wiecej chomikow nie chcialam:P ale mysle ze z moja inteligencja emocjonalna jest wszystko ok
Nie znam Cię, to nie powiem Moja koleżanka nigdy nie miała zwierzaka, jak do mnie przyjechała i koty przyszły ją obwąchać to nie wiedziała co ma zrobić Poza tym jest dziwna

Nie śpię ani z kotem, ani z psem, bo mam alergię

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:08   #2591
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Pogląd

I inny koronny argument: a masz dzieci?

Raz widziałam prześmieszną dyskusję o wychowaniu dzieci na forum Gazety. Jedna z babek wyraziła swoje zdanie na ten temat, inna się z nią nie zgodziła i wreszcie wytoczyła najcięższe działo: "A masz dzieci?!" Tamta odpisała, że owszem - ma dwoje: 19-latka i 15-latkę. Na to tamta, że ona w takim razie nie ma o niczym pojęcia, bo jej nastolatkowie dawno temu byli dziećmi i wtedy były inne czasy i łatwiej było dzieci wychować niż teraz
Stary 2012-09-21, 13:09   #2592
201604181004
Konto usunięte

tak. Myślałam że wizażanki z tego argumentu wyrosły, jednak się tak nie zdarzyło.
Stary 2012-09-21, 13:16   #2593
pannamonroe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Bez przesady. Jestem matką a nie czuję się urażona. Zrozumiałam przekaz kampanii. Jednak, nie oszukujmy się, że to w znacznej mierze kobitki zajmują się dziećmi a faceci łażą w tym czasie do pracy. Chyba, że się mylę? Myślę, że twórca kampanii posłużył się stereotypem i tyle. Kogo razi, tego razi. Mnie nie.

W Holandii przewijaki widziałam w damskich toaletach i w toaletach dla niepełnosprawnych. W przypadku tych drugich, to nawet fajne, bo mogę wejść z wózkiem, przewinąć małą i później sama skorzystać z toalety.
niekoniecznie. w mojej rodzinie np bylo tak, że mama gotowała zdrowe obiady i robiła sałatki a tata zabierał na hamburgera albo kupował czekoladki żeby dzieci się cieszyły mnie się wydaje, ze pomysł jest ok, ale byłoby dobrze gdyby zrobiono dwie wersje- z matkami i córkami i tatusiami oraz synami. wtedy wszystko byłoby ok.
pannamonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:17   #2594
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
tak. Myślałam że wizażanki z tego argumentu wyrosły, jednak się tak nie zdarzyło.
Ciekawe, co by zrobiły, gdyby z takim argumentem wyskakiwać przy każdej dyskusji

Temat o pedofilach:
- A jesteś pedofilem? Jeśli nie, to nie masz pojęcia o czym mówisz.

Temat o karze śmierci:
- A zabiłaś kiedyś kogoś? Jeśli nie, to się nie wypowiadaj.

Temat o aborcji:
- A usunęłaś ciążę, że wiesz, że to taka trauma? Jak nie, to Twoje zdanie nic nie znaczy.

Stary 2012-09-21, 13:34   #2595
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ciekawe, co by zrobiły, gdyby z takim argumentem wyskakiwać przy każdej dyskusji

Temat o pedofilach:
- A jesteś pedofilem? Jeśli nie, to nie masz pojęcia o czym mówisz.

Temat o karze śmierci:
- A zabiłaś kiedyś kogoś? Jeśli nie, to się nie wypowiadaj.

Temat o aborcji:
- A usunęłaś ciążę, że wiesz, że to taka trauma? Jak nie, to Twoje zdanie nic nie znaczy.

W ogóle powinna być szczegółowa ankieta przed udzieleniem się na danym wątku, żeby sprawdzić czy użytkownik spełnia wymagania Jaka by wtedy powszechna zgoda i jedność panowały na Wizażu, na pewno mniej by było w wątkach świętych wojen i inkwizycji.
Stary 2012-09-21, 13:36   #2596
201604181004
Konto usunięte

Sugeruję po lewej, pod lokalizacją dodać nową rubrykę pt 'potomstwo'. By od razu było wiadomo czy w dyskusji zabiera głos nieżyciowa panna* czy kto (ja taką jestem najprawdopodobniej, toć dzieci nie mam )
Stary 2012-09-21, 13:37   #2597
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Sugeruję po lewej, pod lokalizacją dodać nową rubrykę pt 'potomstwo'. By od razu było wiadomo czy w dyskusji zabiera głos nieżyciowa panna* czy kto (ja taką jestem najprawdopodobniej, toć dzieci nie mam )
Dobre
Stary 2012-09-21, 14:26   #2598
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
I do takiej zwykłej kabiny zmieszczą się dwie osoby dorosłe w pełni swobodnie ? Bo czasami ja sama mam problemy z poruszaniem się w niej jak mam np. zakupy.
Wiadomo, że to zależy od tego, jaka jest kabina. Czasami jest malutka, czasami średnia, a czasami naprawdę duża.
Tylko jakie to ma znaczenie?

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Nie, damska i męska toaleta nie były zamykane. Ale tak jak mówię, dopóki toaleta dla niepełnosprawnych była normalnie otwarta, codziennie zdarzały się takie sytuacje:
- Przepraszam, czy można prosić klucz do toalety dla niepełnosprawnych?
- Ale ona jest otwarta.
- Nie chce się otworzyć.
- Może po prostu ktoś z niej korzysta.
- Czekam już 15 minut.
- Dobrze, sprawdzę to.
I idziesz do takiej toalety, pukasz, a tu nic. Pukasz znowu, nic. Nagle słyszysz: "Zajęte!". No to czekamy, bo czasami osoba niepełnosprawna długo korzysta z toalety. Po 10 minutach z kabiny wychodzi zadowolona parka, dziewczyna zapina spodnie Tak było non stop, znajdowaliśmy w tych kabinach zużyte prezerwatywy, porozrzucane chusteczki, bieliznę i inne rzeczy. Dlatego zaczęliśmy ją zamykać. I ja rozumiem oburzenie niepełnosprawnych, ale naprawdę nie było wyjścia. Na tej toalecie było napisane wyraźnie, że tylko dla niepełnosprawnych i że nie wolno z niej korzystać osobom do tego nieupoważnionym, ale to nic nie dawało.
Rozumiem dlaczego toaleta była zamykana. Zachowanie wielu par było po prostu żenujące… Niemniej rozumiem też oburzenie osób niepełnosprawnych. Raz, że dla nich to dodatkowy problem dostać się do kasy, poprosić o klucz itd., a dwa, że przykro się może człowiekowi zrobić, kiedy on musi podjechać po klucz, a osoby pełnosprawne mają otwartą toaletę. Dla osoby niepełnosprawnej, którą codziennie spotykają takie sytuacje, to może być naprawdę przykre.
Stary 2012-09-21, 14:29   #2599
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Rozumiem dlaczego toaleta była zamykana. Zachowanie wielu par było po prostu żenujące… Niemniej rozumiem też oburzenie osób niepełnosprawnych. Raz, że dla nich to dodatkowy problem dostać się do kasy, poprosić o klucz itd., a dwa, że przykro się może człowiekowi zrobić, kiedy on musi podjechać po klucz, a osoby pełnosprawne mają otwartą toaletę. Dla osoby niepełnosprawnej, którą codziennie spotykają takie sytuacje, to może być naprawdę przykre.
Wiem i rozumiem to, ja też nie chciałabym być w ich sytuacji, kiedy muszą prosić o klucz a potem ten klucz oddawać...
Stary 2012-09-21, 15:53   #2600
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwią takie zachowania - parki uprawiające seks w toaletach dla niepełnosprawnych. Jak już koniecznie mają chcicę, to niech idą gdzie indziej a nie utrudniają życie innym.

Hahaha A MACIE DZIECI, że wiecie, że ich nie lubicie? Rozwalają mnie takie teksty. Ja nie muszę mieć w domu kota, żeby wiedzieć, że wolę mieć psa, królika czy świnkę morską .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:00   #2601
candiess
Zakorzenienie

Dziwią mnie rodzice, którzy pozwalają dzieciom traktować zwierzęta jak zabawki. Dzisiaj było takie ogłoszenie na tablicy.pl :

Baranek jest rocznym, miniaturowym króliczkiem rasy baran
francuski
. Mieszkał do tej pory z dziećmi, psami i kotami, nauczony został załatwiania potrzeb do kociej kuwety, biegał po mieszkaniu luzem.

Królicza dola jednakże okazała się smutna i zła, bo Baranek znudził się dzieciakom...

Szuka teraz kogoś na zawsze...

candiess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:03   #2602
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candiess Pokaż wiadomość
Dziwią mnie rodzice, którzy pozwalają dzieciom traktować zwierzęta jak zabawki. Dzisiaj było takie ogłoszenie na tablicy.pl :

francuski
. Mieszkał do tej pory z dziećmi, psami i kotami, nauczony został załatwiania potrzeb do kociej kuwety, biegał po mieszkaniu luzem.

Królicza dola jednakże okazała się smutna i zła, bo Baranek znudził się dzieciakom...

Przygarnęłabym, bo marzy mi się taki baranek kicający po domu
Stary 2012-09-21, 16:09   #2603
Dagusiac
Zakorzenienie

Częstą odpowiedzią na moje "Nie lubię dzieci i nie wiem czy chcę mieć" jest "Jak możesz, młoda jesteś, nie wiesz co mówisz...swoje polubisz i pokochasz". Tak...bo ludzie dokładnie wiedzą co będzie jak urodzę dziecko Albo równie powszechne "Co to za życie bez dziecka"

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez candiess Pokaż wiadomość

francuski

Straszne! Zatłukłabym takich ludzi. Ciekawe co zrobią z króliczkiem jak nie znajdą mu drugiego domu
MonikaFaustyna - kuzynka ma baranka, jest całkowicie aspołeczny Nie wiem czy wszystkie takie są, ale jej zdecydowanie.

Edytowane przez Dagusiac
Czas edycji: 2012-09-21 o 16:14
Dagusiac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:10   #2604
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dziwi mnie ukrywanie ciąży przed osobami najbliższymi, które nazywa się swoimi przyjaciółmi.

Stary 2012-09-21, 16:10   #2605
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Albo równie powszechne "Co to za życie bez dziecka"
spokojne

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:19   #2606
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/3924879/Segreguj-smieci taki czarny humor

Wiecie co... może to głupie, ale już nie wyobrażam sobie, że może zabraknąć mojej Majki. Owszem wcześniej mogłam sobie spać i 12h... czego nigdy nie robiłam, mogłam wyjść na imprezę... czego często nie robiłam, robić masę innych rzeczy, ale jakoś o tym nie myślę. Pewnie, nie mówię, że całe życie spędzę przy dziecku... jak odrośnie od ziemi, że będzie można ją zostawić z zaufaną osobą i pójść z mężem na imprezę, to na pewno tej przyjemności nie odmówię. Dla mnie życie z małą jest bogatsze i na wszelkie smutki działa jeden mały, dziąsłowy uśmieszek .
Stary 2012-09-21, 16:33   #2607
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Chyba jestem nienormalna, ale uwielbiam taki rodzaj humoru

Stary 2012-09-21, 16:35   #2608
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

Chyba jestem nienormalna, ale uwielbiam taki rodzaj humoru
Ja też ... a mała śpi sobie słodko obok mnie. Coś ze mną nie tak?
Stary 2012-09-21, 16:36   #2609
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Wiecie co... może to głupie, ale już nie wyobrażam sobie, że może zabraknąć mojej Majki. Owszem wcześniej mogłam sobie spać i 12h... czego nigdy nie robiłam, mogłam wyjść na imprezę... czego często nie robiłam, robić masę innych rzeczy, ale jakoś o tym nie myślę. Pewnie, nie mówię, że całe życie spędzę przy dziecku... jak odrośnie od ziemi, że będzie można ją zostawić z zaufaną osobą i pójść z mężem na imprezę, to na pewno tej przyjemności nie odmówię. Dla mnie życie z małą jest bogatsze i na wszelkie smutki działa jeden mały, dziąsłowy uśmieszek .
Nie głupie, tylko całkiem normalne. Większość matek tak ma.
Tak się zastanawiam: czy to co napisałaś to jest tłumaczenie się z miłości do dziecka? Bo jeśli tak - to mamy dziwne czasy.

Stary 2012-09-21, 16:39   #2610
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nie głupie, tylko całkiem normalne. Większość matek tak ma.
Tak się zastanawiam: czy to co napisałaś to jest tłumaczenie się z miłości do dziecka? Bo jeśli tak - to mamy dziwne czasy.
Nie wiem, czy tłumaczenie, ale czasem mam wrażenie, że niektóre osoby postrzegają macierzyństwo, jako niesamowite poświęcenie się i rezygnację ze wszystkiego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości