|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;36663697]Mnie dziwi traktowanie karmienia psa resztkami z pańskiego stołu jako przejaw miłości. Przecież psy/koty/inne zwierzaki domowe nie powinny jeść wielu rzeczy, które są elementami ludzkich posiłków, chociażby soli.
Dziwni mnie ogólnie to, że w chwili obecnej dostęp do informacji związanych z prawidłowym karmieniem i wychowywaniem zwierząt jest banalny - wystarczy odpalić wyszukiwarkę i wklepać cokolwiek na temat - a nadal mnóstwo osób karmi swoich ukochanych pupili (drogimi!) świństwami typu whiskas czy pedigree. W głowie mi się nie mieści taka "miłość" do zwierzaka.[/QUOTE] (Jeśli do mnie pijesz w swoim poście - a chyba tak) Spokojnie
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dziwi właśnie taki pogląd - to, że ktoś nie miał nigdy zwierzaka nie znaczy że zwierząt nie lubi, w czym niby jest gorszy od ludzi którzy zwierzęta posiadali lub posiadają - nie rozumiem
|
#2583 |
|
Szef ds. Wymianek
|
znaczy, ja nie uwazam, ze trzeba uwielbiac zwierzeta, jedyne, czego nie daruje, to znecania sie nad zwierzetami.
|
|
#2584 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Ale wtedy miałam wielkiego, śliniącego się psa, który cały czas gubił sierść. I raczej spanie z takim nie byłoby higieniczne.Więcej- byłby totalny syf.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-09-21 o 11:15 |
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
- Przepraszam, czy można prosić klucz do toalety dla niepełnosprawnych? - Ale ona jest otwarta. - Nie chce się otworzyć. - Może po prostu ktoś z niej korzysta. - Czekam już 15 minut. - Dobrze, sprawdzę to. I idziesz do takiej toalety, pukasz, a tu nic. Pukasz znowu, nic. Nagle słyszysz: "Zajęte!". No to czekamy, bo czasami osoba niepełnosprawna długo korzysta z toalety. Po 10 minutach z kabiny wychodzi zadowolona parka, dziewczyna zapina spodnie Tak było non stop, znajdowaliśmy w tych kabinach zużyte prezerwatywy, porozrzucane chusteczki, bieliznę i inne rzeczy. Dlatego zaczęliśmy ją zamykać. I ja rozumiem oburzenie niepełnosprawnych, ale naprawdę nie było wyjścia. Na tej toalecie było napisane wyraźnie, że tylko dla niepełnosprawnych i że nie wolno z niej korzystać osobom do tego nieupoważnionym, ale to nic nie dawało.
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
Pogląd
nie masz dziecka? Znaczy że niczego nie doświadczyłaś a twoje życie jest bezproblemowe i na pewno ci się w tyłku przewraca. Jeśli w życiu nie miałaś sytuacji że nie miałaś za co nakarmić dziecka, to nic nie wiesz o życiu i nie zabieraj głosu |
|
|
|
#2588 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
EDIT: Ja bez papierosa od 13 lipca
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
Oooo gratulacje
to ponad dwa miesiące! Ja zaoszczędziłam jakieś... 30 zł już ![]() Tak, koronny argument. Nie masz dziecka znaczy że nie doświadczyłaś: miłości, biedy, problemów, życia. bla, bla, bla |
|
|
|
#2590 | ||||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja lubię dzieci, maksymalnie pół godzinny dziennie i nie codziennie ![]() P.S. Dla mnie, jak ktoś lubi zwierzęta i nie ucieka na sam widok, albo nie dziwi się jak można takie coś w domu trzymać, przecież to sam brud i ubóstwo, ale nie ma własnych, też może być OK. Cytat:
Moja koleżanka nigdy nie miała zwierzaka, jak do mnie przyjechała i koty przyszły ją obwąchać to nie wiedziała co ma zrobić Poza tym jest dziwna Nie śpię ani z kotem, ani z psem, bo mam alergię
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Raz widziałam prześmieszną dyskusję o wychowaniu dzieci na forum Gazety. Jedna z babek wyraziła swoje zdanie na ten temat, inna się z nią nie zgodziła i wreszcie wytoczyła najcięższe działo: "A masz dzieci?!" Tamta odpisała, że owszem - ma dwoje: 19-latka i 15-latkę. Na to tamta, że ona w takim razie nie ma o niczym pojęcia, bo jej nastolatkowie dawno temu byli dziećmi i wtedy były inne czasy i łatwiej było dzieci wychować niż teraz
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie się wydaje, ze pomysł jest ok, ale byłoby dobrze gdyby zrobiono dwie wersje- z matkami i córkami i tatusiami oraz synami. wtedy wszystko byłoby ok.
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Temat o pedofilach: - A jesteś pedofilem? Jeśli nie, to nie masz pojęcia o czym mówisz. Temat o karze śmierci: - A zabiłaś kiedyś kogoś? Jeśli nie, to się nie wypowiadaj. Temat o aborcji: - A usunęłaś ciążę, że wiesz, że to taka trauma? Jak nie, to Twoje zdanie nic nie znaczy.
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka by wtedy powszechna zgoda i jedność panowały na Wizażu, na pewno mniej by było w wątkach świętych wojen i inkwizycji.
|
|
#2596 |
|
Konto usunięte
|
Sugeruję po lewej, pod lokalizacją dodać nową rubrykę pt 'potomstwo'. By od razu było wiadomo czy w dyskusji zabiera głos nieżyciowa panna* czy kto
(ja taką jestem najprawdopodobniej, toć dzieci nie mam )
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#2598 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tylko jakie to ma znaczenie? ![]() Cytat:
|
|
#2599 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwią takie zachowania - parki uprawiające seks w toaletach dla niepełnosprawnych. Jak już koniecznie mają chcicę, to niech idą gdzie indziej a nie utrudniają życie innym.
Hahaha A MACIE DZIECI, że wiecie, że ich nie lubicie? ![]() |
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie rodzice, którzy pozwalają dzieciom traktować zwierzęta jak zabawki. Dzisiaj było takie ogłoszenie na tablicy.pl :
Baranek jest rocznym, miniaturowym króliczkiem rasy baran francuski. Mieszkał do tej pory z dziećmi, psami i kotami, nauczony został załatwiania potrzeb do kociej kuwety, biegał po mieszkaniu luzem. Królicza dola jednakże okazała się smutna i zła, bo Baranek znudził się dzieciakom... Szuka teraz kogoś na zawsze...
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Częstą odpowiedzią na moje "Nie lubię dzieci i nie wiem czy chcę mieć" jest "Jak możesz, młoda jesteś, nie wiesz co mówisz...swoje polubisz i pokochasz". Tak...bo ludzie dokładnie wiedzą co będzie jak urodzę dziecko
Albo równie powszechne "Co to za życie bez dziecka"---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
MonikaFaustyna - kuzynka ma baranka, jest całkowicie aspołeczny Nie wiem czy wszystkie takie są, ale jej zdecydowanie.
Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2012-09-21 o 16:14 |
|
|
|
|
#2604 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dziwi mnie ukrywanie ciąży przed osobami najbliższymi, które nazywa się swoimi przyjaciółmi.
|
#2605 |
|
Ha ha ha ha ha
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3924879/Segreguj-smieci
taki czarny humorWiecie co... może to głupie, ale już nie wyobrażam sobie, że może zabraknąć mojej Majki. Owszem wcześniej mogłam sobie spać i 12h... czego nigdy nie robiłam, mogłam wyjść na imprezę... czego często nie robiłam, robić masę innych rzeczy, ale jakoś o tym nie myślę. Pewnie, nie mówię, że całe życie spędzę przy dziecku... jak odrośnie od ziemi, że będzie można ją zostawić z zaufaną osobą i pójść z mężem na imprezę, to na pewno tej przyjemności nie odmówię. Dla mnie życie z małą jest bogatsze i na wszelkie smutki działa jeden mały, dziąsłowy uśmieszek .
|
|
|
|
#2607 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Chyba jestem nienormalna, ale uwielbiam taki rodzaj humoru
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Większość matek tak ma.Tak się zastanawiam: czy to co napisałaś to jest tłumaczenie się z miłości do dziecka? Bo jeśli tak - to mamy dziwne czasy.
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy tłumaczenie, ale czasem mam wrażenie, że niektóre osoby postrzegają macierzyństwo, jako niesamowite poświęcenie się i rezygnację ze wszystkiego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Tak było non stop, znajdowaliśmy w tych kabinach zużyte prezerwatywy, porozrzucane chusteczki, bieliznę i inne rzeczy. Dlatego zaczęliśmy ją zamykać. I ja rozumiem oburzenie niepełnosprawnych, ale naprawdę nie było wyjścia. Na tej toalecie było napisane wyraźnie, że tylko dla niepełnosprawnych i że nie wolno z niej korzystać osobom do tego nieupoważnionym, ale to nic nie dawało.

to ponad dwa miesiące! Ja zaoszczędziłam jakieś... 30 zł już 
itd.