|
|
#271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
(ide na nfz na razie)ja owu miałam w 12dc wieczorem i wiem to na pewno bo po 1 robiłam testy owulacyjne w 11 i 12 wyszły pozytywnie z tymże w 12 bardzo mocna krecha i strasznie kłuł mnie lewy jajnik, podbrzusze miałam napuchnięte no i szczyt śluzu (chyba dlatego sie udało bo u mnie ze śluzem krucho było) a staraliśmy sie tylko w ten sam dzień w południe i na noc no i sie udało. Staranka odkładaliśmy do oporu bo Tż ma nieco ponad dolną granice normy nasionka więc postawiłam wszystko na jedną kartę no i złoty strzał udało sienie wiem jak to gin wyliczy, termin @ wg mnie jest jutro, dziś 26dc.. a FF wyliczył @ dopiero na niedziele bo średnią dł. 2 fazy mam 15 dni wg programu.. także wychodzi na to że od OM w poniedziałek zacznę 5 tydzień.. Cytat:
za suwaczek, ja też sama wstawiałam odnośnik do "dzidziusia" bo tż mi nie chciał pomóc hehe i jestem z siebie dumna.. a nie było po polsku suwaczka? chyba tez sobie zrobię ale najpierw usg...
|
||
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina z tym angielskim to wyszło dlatego, że chciałam własnie ten Ty masz (super wizualizacja
i tak szukałam innych stron i ten, który ostatecznie mam to pierwszy jaki udało mi się wstawić i już nie miałam cierpliwości do szukania polskiego odpowiednika ![]() Powodzenia na jutrzejszej wizycie oby Cię na USG szybciutko umówił Ja na pierwszej wizycie (połowa 5tc) usłyszałam, że jeszcze duuużo za wcześnie na USG i zostałam zapisana na 4 tyg później... i tak czekam... ale w sumie wszystko jest ok, objawy w normie więc nie mam co narzekać
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
![]() Co do usg, to ja na pierwszym byłam tydzień temu, a kolejna mam mieć dopiero 27 października będzie to 12 tydzień i mają zbadać przezierność karkową dzieciątka. Straaaaasznie długo, chciałabym wcześniej podejrzeć bejbika
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim!!!
![]() A ja nie wiem co mam robić, okresu dalej nie mam, testy robiłam już 3 i za każdym razem jedna kreska, myślałam że wczoraj dostanę @ bo strasznie mnie brzuch bolał ale jakoś do tej pory nic się nie dzieje, piersi dalej bolą o kręgosłupie nie wspomnę ![]() Jeżeli do poniedziałku nic się nie zmieni, pojadę do szpitala i tam zrobię badanie krwi do tej pory chyba szału dostanę Czy może któraś z was tak miała że po terminie @ a na teście gruba jedna krecha??? TRZYMAJCIE SIĘ MAMUSIE |
|
|
|
#275 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie majowo-czerwcowe mamusie. Niesmialo dolaczam do Waszego grona
. Dwie kreseczki pojawiły się 17.09. To juz moja druga ciaza i nie ukrywam, ze bardzo mnie cieszy... . Musze przyznac, ze zarowno jedna jak i druga ciaza byla dla nas niespodzianka ale jakze przyjemna... . Starszak ma juz 6 lat a Mala Niewiadoma ok 5 tygodni. Na pierwsze badanie umowiona jestem 4 pazdziernika. Pierwsze objawy... masakryczny bol piersi od 3 tygodni, bol w podbrzuszu, ktory juz mija, mdlosci poranne, czuly nos na wszystko co w lodowce... Jedyne co przechodzi mi przez gardlo to potrawy dobrze posolone... Nie ukrywam, ze najchetniej przygotowane przez kogos... ![]() No i oczywiscie sen, sen, sen... Jesli chodzi o pierwsza ciaze, dwie kreseczki dlugo sie nie pojawialy... ginekolog tez nic nie widzial na usg... przepisal mi nawet tabletki na obnizenie prolaktyny :/. Na szczescie ich nie wzielam... I bylam na niego wsciekla poniewaz nie wyslal mnie na bete, ktora zrobiona zgodnie z moja intuicja pokazala wynik ponad 1000!!! To byl juz 5-6 tydzien ciazy. Wiec testy nie zawsze sie sprawdzaja... Pozdrawiam serdecznie i zycze niemdlacych porankow
|
|
|
|
#276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
za niedługo zbieram sie do gina..1 wizyta Cytat:
nie mam zbytniego doświadczenia w testach bo w zyciu zrobiłam ich może nie więcej niz 10 w tym 5 teraz jak zaszłam ale powiem tak, jak nie byłam w ciąży no to zawsze 1 krecha a teraz dwie ..i to w 12 dpo.. ale różnie moze być, trzymam kciukiCytat:
gratulacjewidzę, że sporo jest mamusiek z dziećmi, to dobrze, będzie sie kogo radzić, a tu pewnie sporo doświadczonych Mam jest mnie ból jak na @też mija a dopiero 15 dpo dzisiaj więc jak minie ten weekend to będę spokojniejsza, a dzis miałam dostać @ heh a takto piersi bolały potem przestaly a teraz chyba znowu sie rozkręcaja ale nie jakoś masakrycznie, taki ból przy dotyku. Może troche senna jestem a tak poza tym innych objawów jak dotąd brak. Podobno po 6 tygodniu sie zacznie ![]() robiłam dzisiaj test, zostały mi jeszcze 2 to mówię co se będę żałować wczoraj nie robiłam a chciałam sprawdzić jaka kreska wyjdzie, bo na drugą bete nie poszłam..no więc kreseczka grubaśna i wyraźna teraz zastanawiam sie jak powiedzieć ginowi o tym, że się udało, lubię z nim rozmawiać więc ciekawa jestem jak dzisiejsza wizyta będzie wyglądać. Jedyny minus jest taki że gin nie ma pamięci do pacjentek ale może będzie kojarzył, że dawał mi niedawno skierowanie na HSG -które muszę odwołać!![]() miłego dnia dziewczynki Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2012-09-21 o 10:07 |
||
|
|
|
#277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odezwę się jak wrócę od lekarza.. |
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Dawaj znać
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tuż przed terminem @ miałam bardzo mocne bóle, ale ona się nie pojawiła. Dwie krechy pojawiły się 5 dnia po terminie Test może nie wykryć mniejszego stężenia bety, na Twoim miejscu już teraz pojechałabym do analityki
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() Karolina, ja w dniu @ miałam 1 kreskę a 3 dni później pojawiły się dwie, dwa dni po pozytywnym sikańcu beta 647 ![]() Wszystkie tak polecacie spodnie z H&M że aż muszę się wybrać i obejrzeć. Ja mam wrażenie że schudlam, jeansy w tyłku i udach luźniejsze i chociaż w pasie ok to jak siedze mi przeszkadzają! A co najgorsze to jak dłużej tak posiedze to boli mnie brzuch jak na @. Czy warto tak wcześnie inwestować w spodnie ciążowe? Zastanawiałam się nad legginsami, widziałam na allegro ciążowe, ale boję sie że będą za krótkie bo mam 182 cm wzrostu i rzadko trafiam na takie sięgające za kostkę. Jeśli chodzi o płaszczyk zimowy, to mam nadzieję wciskać się w swój, bo mam jeden taki luźniejszy. Ewentualnie jak będzie ciasny to akurat powinien być sezon wyprzedaży ![]() Byłam wczoraj u mojej Pani doktor, Groszek ma 4,4 mm i bijące serduszko Wg USG to 6 tydz 1 dc, a więc owulacja wystapiła później.Ale nie jestem zadowolona z wizyty, choć w zasadzie nie wiem czego powinnam oczekiwać. Czy nie powinnam dostać karty ciążowej? Bo wizyta ograniczyła sie tylko do usg i dostałam skierowanie na bhcg - jeśli wyjdzie ok to nie dostane recepty na duphaston który przepisali mi w szpitalu. Zmartwiło mnie to, bo odkąd go biorę nie martwię się tak bardzo, że poronię. Nie wiem czy nie powinnam wybrać innego lekarza. A jak przebiegała Wasza pierwsza ciążowa wizyta? Bo może ja zbyt wiele oczekuję....
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
wynalazek23 6 tydzień i 1 dzień to od zapłodnienia ? Czy od dnia ostatniej miesiączki?
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
natomiast wielkość Groszka na USG odpowiada 6t1d Sama sobie tłumaczę że Pewnie owu miałam później, zresztą ja zawsze miałam owu około 18dc
Edytowane przez wynalazek23 Czas edycji: 2012-09-21 o 11:38 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do spodni ciążowych, znawcą nie jestem, to moja pierwsza ciąża. Ale jak mierzyłam spodnie typowo ciażowe, z pasem itp, pani mówiła że one się tak rozciągają że powinny być spokojnie do 9 miesiąca. A teraz mają jakiś taki ściągacz, na tasiemce, że można sobie ten pas ładnie zawinąć. nie wiem jak będzie w rzeczywistości, ale faktycznie są super, biodrówki a pas jest na całym brzuchu, więc jak mi nie pójdzie w biodra to powinny być na długo PS. Jeszcze w nich nie chodzę, po domu na razie w dresiku
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje sie ze odstawi mi duphaston, bo skoro już go biorę, to wydaje mi się że powinnam brać nadal, przecież nie zaszkodzi a może pomóc. Wybiorę się w przyszłym tygodniu jeszcze do innego lekarza, też na NFZ, jeśli również nie podejdzie poważnie do sprawy to chyba zdecyduję się na prywatna wizytę. Niestety żaden gin w mojej mieścinie nie ma pozytywnych opinii... Dziewczyny a jakie Wy macie sytuacje w pracy? Ja co prawda mam umowę na czas nieokreślony, ale powołanie na kierownika tylko do końca roku i boję się, że nie przedłużą mi jeśli dowiedzą się o ciąży, dlatego mam nadzieję, że uda mi się ją ukrywać do Nowego Roku. Zamierzam pracować do dnia porodu
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na wieści ![]() Cytat:
Cytat:
choć nie ukrywam, że takie dodatkowe zabezpieczenie zabiera tę małą wątpliwość, czy rzeczywiście byłaby przedłużona ![]() A pracować chcę jak najdłużej, tzn. dopóki będę czuła, że jestem w stanie. Jeśli w 3 trymestrze będzie mi już bardzo doskwierać siedzenie za biurkiem to pójdę na zwolnienie. |
|||
|
|
|
#287 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam pierwszą wizytę w 4tc5d, bo dostałam opryszczki na ustach i nie wiedziałam co mogę brać, założono mi kartę ciąży, dostałam skierowanie na wszystkie badania, zbadała mnie gin, powiedziała, że macica faktycznie powiększona, no i skierowanie na usg. Kazała brać tylko kwas foliowy oraz magnez. A na 1 usg byłam tydzień temu, i wg usg też groszek miał 6t1d, a wg OM 6t3d także u mnie niewielkie przesunięcie, dowiedziałam się, że serduszko bije 121 uderzeń na min., że dzidziuś ma 5mm, umiejscowienie prawidłowe. Od razu dostałam skierowanie na usg między 11t a 13tc na badanie przezierności. No i właśnie... to ponad miesiąc czekania żeby zobaczyć dzieciątko, myślicie, że powinnam pójść wcześniej jeszcze z raz czy czekać cierpliwie? Niby wszystko ok, nie mam plamień, czuję się ok, czasem mam lekkie mdłości. Eh te ciążowe dylematy...Cytat:
Suuuuper ![]() Cytat:
A pracować za długo nie chcę, do końca roku na pewno.Cytat:
Ale też może się nasilić, oby nie ![]() Przedłużą Ci na pewno
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam od 4 lat umowę na czas nieokreślony, ale mamy teraz dość dziwną sytuację w pracy, zmieniła nam się centrala, a za rok nasz punkt ma być zamykany (wiemy o tym nieoficjalnie) i obawiam się, że nie będę miała do czego wracać. Na pewno będę szła na rok wychowawczego, bo nie ma nam się kto zająć Maleństwem, i będziemy szukać żłobka. Ale nie mam pewności czy nie dostanę potem wypowiedzenia, chociaż nie wiem jak to prawnie wygląda, bo spokojnie mogę pracować w innym mieście, nawet lepiej, bo teraz mam 2 h w jedną stronę dojazdu.
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Po wychowawczym jak będziesz chciała to muszą Cię przyjąć do pracy, jeśli zadeklarujesz, że chcesz np. na 3/4 etatu i nie mogą Cię zwolnić przez następny rok. Inna sprawa, jeżeli firma ogłasza upadłość lub jest likwidowana - wtedy nawet w czasie ciąży można dostać wypowiedzenie.
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was Kochane
![]() Ja również najprawdopodobniej będę majową mamą (termin na 13 maja 2013). Na usg widoczne skurczające się serduszko i 3,7mm ![]() Już jestem na zwolnieniu (pracuję w szpitalu) , cały czas bolą mnie piersi i jestem zmęczona , okresowo brzuszek boli jak na okres. Mam nadzieję , że będzie wszystko dobrze! Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
#293 |
|
Przyczajenie
|
ja mam termin na 14.05, dzidzia ma 47 mm i bije jej serduszko, trochę mnie nastraszyła,bo dostałam w środę skurcze i plamienia,więc wylądowałam w szpitalu, biorę duphaston i nospę, ogólnie poza tym incydentem czuję się bardzo dobrze
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam dopiero teraz od gina :| niby miałam wizyte na 15:30 ale nigdy sie tych godzin nie trzymali bo było tak że kto pierwszy ten lepszy wg przyjścia więc byłam już w przychodni przed 12stą.. a teraz wymyślili że najpierw pacjentki z rejestracji a w 2 kolejności z zapisów.. dobrze że moja babcia mieszka w bloku obok przychodni to sobie zdążyłam obiad zjeść i nawet tż po mnie przyjechał z pracy..
no do rzeczy wszystko jest ok, nie badał mnie bo stwierdził że nie ma to sensu póki co.. w ogóle widać było, że sie ucieszył mówi, ze teraz trzeba dbać żeby wszystko było dobrze wyniki obejrzał, idealne ![]() dał skierowania na badania, przepisał kwas foliowy 15mg, luteine dopochwowo 2x1, kazał odstawić bromergon, a luteina żeby sie zabezpieczyć jak prolaktyna skoczy... aha i powiedział, że chyba jestem pierwszą pacjentką co tak szybko przyszła.. i jakoś dziwnie mi wyliczył że od OM minęło 25 dni a przecież dziś mam 27 dc i 15 dpo a on wyliczył że 11 dni ma dzidziuś.. zdziwi sie 8.10 na usg jaki będzie duży hehe już sie nie mogę doczekać a to jeszcze tyle czasu ..17 dni .. |
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Mogę dołączyć??![]() Przyjmiecie???![]() ![]() Mam na imię Aneta, 26 lat, i 16 września zobaczyłam 2 kreski z mężem staraliśmy się 3 cykle i się udało![]() To nasze piersze dziecko![]() Wynik bety zrobiony 17 dał mi 1191, wiec tak jak sobie wyliczyłam to 6 tc, licząc od ostatniej miesiączki. Przed zrobieniem testu podejrzewałam, że mogę być w ciąży, gdyż m.in temperature miałąm na stałym poziomie 36,8, senność i zmęczenie ogromne i przeszkadzał mi zapach dezodorantu mojego Tż , który sama mu kupiłam i wybrałam Teraz w sumie to czasmi miewam pobolewania brzucha, zmęczona jestem i senna okropnie, a piersi rosną i bolą ![]() Na pierwsze USG jestem umówiona 1 października, bo ginka chce usłyszeć serduszko, i mówi że najlepiej właśnie będzie wtedy by niebyło zawcześnie, a założyć książeczkę ciążowa chce mi 12 października gdy bedę w 9 tyg. Narazie mam brać tylko kwas foliowy . A na piersze USG przyjść z wynikami morfologii, oznaczoną grupą krwi. Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-09-21 o 17:14 |
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane coraz więcej Nas. Super
Ja pójdę w ten wtorek prywatnie dla świętego spokoju![]() Ja odeszłam z pracy w maju, szkoda gadać co się działo. Długo musiałam zbierać swą psychikę...Także, aktualnie jestem na L4, którego nie mogę już przedłużyć ze względu na ciąże, bo został mi tylko msc i trochę . Mniejsza o większość...Chodzicie prywatnie czy na NFZ?
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- A dziewczyny jak myślicie, czy gin da mi L4 z uwagi, że mam dyskopatie, a prace stojącą i kręgosłup mi wręcz wysiada!!!! A tu w ciązy niemogę zażywać leków które do tej pory zażywałam np. olfenu czy ketonalu domięśniowo.... Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-09-21 o 17:52 |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Atena564 doskonale Cię rozumiem...
Nie pamiętam jak to jest, ale musisz mieć podajrze przepracowane pół roku by iść na L4 i później otrzymywać zasiłek. Dziewczyny może lepiej będą się orientować
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Serio cało pół roku??Ja pracuje od połowy maja więc jeszcze tyle musiałabym wytzrmać, niedam rady chyba!!!!!A jak bym w październiku np. poszła na L4 od zwykłego lekarza i dała też zaświadczenie o ciąży to czy od listopada mogłabym już isć na "legalu" na L4 z uwagi na ciąże?????Ja tak czy siak muszę iść na zwolnienie, bo psychicznie i fizycznie się wykończe!!!!!!!!!Tymbardz iej że u mnie menagerowie są młodsi o 3-4 lata ode mnie i dla nich ciąża to jakaś daleka przyszłość i napewno mnie mieć bedą w dupie jak się o niej dowiedzą!!!A przecież stać i tak bede musiałą i obsługiwać klijentów, bo przecież "budżet do wykonania" jest najważniejszy!!!!!
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
CZEŚĆ!!!!
Ja ze smutną wiadomością, wczoraj wieczorem dostałam @, jestem załamana Ale biorę się w garść, mam jeszcze szanse dołączyć do was na czerwcową mamusie ![]() TRZYMAJCIE SIĘ KOBIETKI |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

Staranka odkładaliśmy do oporu bo Tż ma nieco ponad dolną granice normy nasionka więc postawiłam wszystko na jedną kartę no i złoty strzał
Generalnie mam zamiar stawiać na tuniki, sukienki - w tym się najlepiej czuję. A jak będzie czas pokaże...
za suwaczek, ja też sama wstawiałam odnośnik do "dzidziusia" bo tż mi nie chciał pomóc hehe 

i tak szukałam innych stron i ten, który ostatecznie mam to pierwszy jaki udało mi się wstawić i już nie miałam cierpliwości do szukania polskiego odpowiednika
ale w sumie wszystko jest ok, objawy w normie więc nie mam co narzekać
będzie to 12 tydzień i mają zbadać przezierność karkową dzieciątka. Straaaaasznie długo, chciałabym wcześniej podejrzeć bejbika