Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 13:41   #1951
evvelina88
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem to podejście -co ma wspólnego dochodzenie swoich praw ze zdrowiem Twoim i dziecka. Ja myślę, że jest wręcz odwrotnie to raczej działa w drugą stronę, bo się wtedy obawiają, że można dochodzić swoich praw wyżej.

Ostatnio czytałam w innym wątku, gdzie dziewczyna napisała, że jej koleżanka miała wskazanie do cc i miała naprawdę poważną wadę wzroku. Gdyby się nie wykłóciła to miałaby pewnie poród naturalny podczas którego mogłaby stracić wzrok, ale wszystko byłoby zrobione w miłej atmosferze. Czy o to ma chodzić?
Wiem, że to dotyczy innej sytuacji, ale chodzi mi o sam fakt, że to, że będziesz zgadzać się na wszystko wcale nie gwarantuje Ci, że będziesz lepiej potraktowana.

Kwit będzie za zakup fartucha - jak udowodnisz później, że wymusili oni ten zakup na tobie, a nie zrobiłaś tego dobrowolnie?

Ale zrobisz jak uważasz. Jeśli uważasz, że to Ci w czymś pomoże to Twoja sprawa.

Poród rodzinny należy opłacić wcześniej, osoba towarzysząca wchodzi z kwitkiem, więc musiałabym albo wcześniej, albo w dzień porodu domagać się bezpłatnego, myślę że będzie miało to wpływ na podejście położnych na sali, a wolałabym z nimi nie zadzierać, jeśli mają się zająć moim podwoziem.

halwaya[*]

MiciaKicia słodkie mój maż jakoś zrobił się bardziej romantyczny w ciąży, jak nie on ostatnio zrobił kolacje przy świecach, kwiatki mi kupił, a teraz jeszcze z tą sypialnią oszalał.

Myślę, że ma to związek z tym, że brat się wyprowadził od nas, a najlepiej wspominam czas kiedy mieszkaliśmy tylko w dwójkę w wynajmowanej kawalerce.

Ewa jak u Ciebie z mieszkankiem?

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:42   #1952
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
laaaa nawet dzi snie czytam bo nie mam kiedy po malu sie pakuje przgotowalam tz na 4 dni zestawy ciuszkow dla gabrysiii i nic tylko ryczeee matkooo jak ja ja zaostawie i to przezyjeeee
współczuję kochana, ja w szpitalu co dzień wyłam za Klaudią o niczym innym nie myślałam tylko o niej, a Ona nawet nie płakała za mną tylko pytała gdzie jestem a jak tż wytłumaczył to za chwilę "zapominała"
Stary 2012-09-21, 13:42   #1953
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

no tak, zgadza sie... też o tym myślałam, żeby się wykłócić ale nie bede miała czasu ani chęci. Znając tż on tam bedzie ostro polemizował z lekarzami on tak lubi jeszcze takim drażniąco grzecznym tonem
Mój to tez ostro poelmizuje chyba Michałki tak mają kiedys to chciał sie wsklepie o szynke kłocic ale go uspokoiłam:P

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak myslicie czy po porodzie da sie chodzic w szpilkach czy raczej nie??
a gdzie w szpilkach chcesz latac odrazu?:P sexi mamuśko,

ja mam na zime na koturnie kopytka i kozaki na szczescie na płaskim ale teraz musze zainwestowac w jakies jesinne płaskie botki, bo mi jzu zimno w balerinach a w obcasach nie pomkne nigdzie, jejku normalnie nie moge sie schyli jak zakładam skarpetki tomasakra;/ a buty osttanio jak przyumierzłąam to juz mysląłam ze ich nie zdjeme, juz nie wspominajac o tym ze własnej psipsioszki dawno nie widze juz z za tego brzucha, mówia mi zemój brzuch nie jest jakis wielki mama z babacia szacuja ze maął bedzie wazyc max 2800g bo mam mały brzuch a ja czuje sie wielka i mam 14 kg na plusie hahahaha, nie chce juz wiecej tych kg juz mi wystarczy niech malutka rosnie a matka niech juz w szerz nie rosnie.

Zrobiłam pranko maluszkowe juz mi prawie wyschło , dziewczyne ale pieknie pachnie achhh , kupiłam proszek DZIDZIUŚ i jak szukacie jakiegos przepieknie pachnącego dzidziusiowo tak slodko to polecam ten jest genialny

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:45   #1954
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie mi jak myslicie czy po porodzie da sie chodzic w szpilkach czy raczej nie??
Ale że co Od razu po porodzie

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

wrocilam z wizyty (dziękuje za wszyskie kciuki )
glukoza na czczo 88,a po 2h 76 czyli cudownie,a tak sie martwilam
malutka ok, usg bylo,ale tradycyjnie nic nie widzialam,ale slyszalam serduszko 2 razy,wiec magicznych dzwiekow posluchalam
wymiary powiedzial,ze odpowiadaja 29tc czyli idealnie zgadzaja sie z wiekiem ciazy
krew ok, mocz tez
szyjke mam chyba dosc krotka, bo cos kolo 28mm,ale caly czas mam taka,wiec chyba taki moj urok, najwazniejsze,ze sie nie skraca i zamknieta
mala glowka w dol od 22 tygodnia, wiec chyba jej sie spodobalo
no zadowolona jestem i ide sie zdrzemnac, bo mam niskie cisnienie i mnie troche muli
kurier napisal,ze bedzie miedzy 14 a 16 to akurat troche pospie
Gratuluję udanej wizyty i wyników
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:46   #1955
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
ale moze dzieki temu mialabys lepsza opieke...
Nie sadze . oni wszyscy na kardiochirurgii pracuja .. Wazniejsza jest dla mnie prywatnosc ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:48   #1956
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Tak na szybko..
Dzis rano dowiedzielismy sie, ze dziadek tz zmarl. Dol. Tz wlasnie bukuje lot, a ja nawet nie moge z nim leciec. Zostane sama na kilka dni i siedze i.placze. Te hormony ciazowe.. eh.. smutno mi strasznie i nie wiem jak sobie pomoc..
Kochana, strasznie współczuję! Postaraj się nie martwić za bardzo, jak będzie Ci źle to wchodź na wizaż i pisz!!! To pomaga

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
laaaa nawet dzi snie czytam bo nie mam kiedy po malu sie pakuje przgotowalam tz na 4 dni zestawy ciuszkow dla gabrysiii i nic tylko ryczeee matkooo jak ja ja zaostawie i to przezyjeeee
Nie martw się Weroniczka Twój mąż da sobie radę Ale wiem jakie to dołujące, ja już 2 razy leżałam w ciąży w szpitalu
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:51   #1957
happy_eve
Wtajemniczenie

Objadłam się placuszkami z jabłkami, które w końcu usmażyłam i leżę do góry brzuchem Dobrze mi

Cytat:
malutka ok, usg bylo,ale tradycyjnie nic nie widzialam,ale slyszalam serduszko 2 razy,wiec magicznych dzwiekow posluchalam
wymiary powiedzial,ze odpowiadaja 29tc czyli idealnie zgadzaja sie z wiekiem ciazy
krew ok, mocz tez
szyjke mam chyba dosc krotka, bo cos kolo 28mm,ale caly czas mam taka,wiec chyba taki moj urok, najwazniejsze,ze sie nie skraca i zamknieta
no zadowolona jestem i ide sie zdrzemnac, bo mam niskie cisnienie i mnie troche muli
kurier napisal,ze bedzie miedzy 14 a 16 to akurat troche pospie
za udaną wizytę

Cytat:
Tak na szybko..
Dzis rano dowiedzielismy sie, ze dziadek tz zmarl. Dol. Tz wlasnie bukuje lot, a ja nawet nie moge z nim leciec. Zostane sama na kilka dni i siedze i.placze. Te hormony ciazowe.. eh.. smutno mi strasznie i nie wiem jak sobie pomoc..
Przykro mi
Stary 2012-09-21, 14:00   #1958
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
bo podobno jak sie ma butelke z TT to tylko termoopakowania pasuja tylko z firmy TT bo te buleteczki sa szersze.. dlatego ja kupilam butelke z Aventu i zwykle termoopakowanie za 12zl
Tak to prawda, bo butelki TT są trochę szersze. Ale znów AVENT i LOVI pasują do termoopakowań TT

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Dziwczyny a ile tych butelek i jakiej pojemności?
Ja póki co mam 2 małe butelki z TT + trzecia przy laktatorze była. Póki co wg mnie wystarczy. Zanim maluch zacznie wypijać ilości z dużych butelek, to zdążą się pojawić nowe wzory. Stwierdziłam, że muszę sobie zostawić trochę zakupowych przyjemności na potem

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:00   #1959
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
przezyjecie wspolczuje.. kurcze az sie martwie bo ten moj tez tak napiera....trzymam kciuki i na pewno bedzie dobrze!!!wracaj szybko bede tesknic

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

halwaya wyrazy wspołczucia..bardzo mi przykro
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:05   #1960
evvelina88
Rozeznanie

widziałyście to u wrześniówek

https://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0

Stary 2012-09-21, 14:10   #1961
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac??
strasznie mi przykro.. nie wiem nawet co napisać.. będę siemodlić za malutką.. musi dać radę!

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
C

A dzisiaj Ja T'ai i Ma_Majka zaczynamy 28 tc czyli 7 miesiąc i III trymestr Dziewczynki
klask i: gratulacje

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
ma połamany kręgosłup. jednego kręgu już wogóle nie mambo całkowicie się wykruszyć. Reszta bardzo się wysuneła
współczuję ci kochana na prawdę

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
No i jeszcze moja szwagierka jest w szpitalu Trzeci raz leży z zagrożeniem ciąży...Wyszła we wtorek a od wczoraj jest znów...Pewnie ją odwiedzę bo i tak muszę jechać na uczelnię...
A z weselszych wiadomości to dziś zaczynam 30 tydzień a w niedzielę wraca mój MĄŻ
Strasznie mi przykro z powodu szwagierki! oby było wszystko dobrze
i gratulacje za rozpoczęcie nowego tygodnia i nie szaleć z mężulkiem za bardzo
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

a my dzis zaczynamy 31 tc

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

gratula cje

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
zaraz bede zamawiac łożeczko turystyczne
jak Wam sie podoba?
mysle ze to z krowka
http://allegro.pl/lozeczko-mirage-2-...635950650.html
superanckie
Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się rozpoczynając 35 tydzień ..... godzina zero tuż tuż

Nie odzywam się bo dokuczają mi dolegliwości końcówki ciąży, ból kręgosłupa, stawów biodrowych, miednicy i spojenia łonowego ..... czasem mam wrażenie że dupsko mi się rozpada na kawałki

W tym tygodniu byliśmy na usg 4d - wszystko w normie z malutką waży 2060 g tyle że zasłoniła sobie buźkę rączkami i jeszcze założyła stópki na głowę i tyle żeśmy ją sobie obejrzeli
gratuluję rozpoczęcia kolejnego tygodnia

ty się męczysz z końcówką ciąży a ja jestem w 28 tygodniu i też mnie to dobija

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
obiecane fotki stanikow

Lonia ja jasnoróżowe traktuje jeszcze jako białe, żólte też chyba
na razie kupiłam mleczko Lovelę, ale chyba dokupię dzidziusia dla porównania, bo te używane chce przeprać 2x wiec może raz proszek a raz mleczko z tymi nowymi
staniczki śliczne
a zielone, jasno niebieskie i żółte ciuszki też daję do bieałych

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Na DDTVN ma być zaraz o chudnięciu po ciąży!!!
i co fajnego mówili bo nie oglądałam

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
to już
gratulacje dziewczyny

witam się znad talerza kaszy na mleku
pierwszy raz zauważyłam że mam piżamę brudną od siary
wcześniej coś leciało już ale nic się nie brudziło jakoś....
a rano jak mąż wstawał i przyłożył rękę do brzucha to aż zabrał tak dostał

pogoda piękna, koniecznie muszę pójść chociaż na krótki spacer
hyhyhy dopadło i ciebie :P nie żebym sie śmiała
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:16   #1962
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Byłam w Realu i żadnej promocji na te chusteczki Huggiesa nie było
W rossmanie na pampersy też nie, wiec to chyba tylko jakieś wybrane. W peco są te pajacyki welurkowe, jak ktoś nie ma to fajne (ten jaśniutki ładny), ja nie brałam bo już pajacyków mam wystarczająco. Kupiłam sobie za to kapcie prosiaczki . Pojechałam do Tesco na zakupy spożywcze (ktoś pisał ze i tam Huggiesy były, w moim nie ) a tam wyprzedaże ciuszków...zaopatrzyłam sie w dwa komplety bluzeczka spodenki bo takich rzeczy właściwie nie mam, w tym 68 grubszy materiał, spodenki takie ocieplane więc akurat do bluz w sam raz. A w realu na samie dorwałam taką tuniczkę (też kupiłam 68 na później), która widziałam na allegro i wyszła mnie chyba z 7 zł tanie
Fotka z shoppingu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg shopping.jpg (38,7 KB, 56 załadowań)

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:19   #1963
niteczka83
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja dziś z doskoku tylko - także głównie mnie nie będzie. I raczej nie nadrobię.

Muminku - trzymam kciuki i modlę się za Laurkę

Gratuluję udanych wizyt - widziałam kątem oka że Peperonik już po wizycie
Jeśli jeszcze jakieś są to trzymam kciuki
I gratuluję rozpoczętych tygodni - Pani Jasiowa, T'ai, Ma_Majka, Agaczilla, Judkama, Kamalika (jeśli kogoś ominęłam to przepraszam i też gratuluję)

Weronika - trzymam kciuki żebyś szybko wróciła i wszystko było wporządku
Dorcia - bardzo współczuję

Ja tylko na szybko dopiszę że wczoraj byliśmy na sr, mieliśmy super zajęcia i położna powiedziała że Mały się przekręcił i jest główką w dół. Ciekawe czy mu już zostanie

Uściski Kochane - bo już mykam
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:22   #1964
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja tylko na minutkę, bo mój tż ma dzisiaj wolne
3 ci raz w tym miesiącu

info od madzius90: jest już po badaniu, jest poprawa mały ma główkę wyżej i już tak nie napiera na szyjkę, teraz zamiast kroplówek Madzia dostaje tabletki i jak będzie lepiej to w poniedziałek wychodzi Prosi z Bartusiem o mocne kciuki, żeby ich w końcu wypuścili

to ode mnie:

super że jest już lepiej

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Nie nie nie... teraz przecież porody rodzinne są darmowe.
u mnie jest ale kilka lat temu płaciłam

Cytat:
czesc melduje ze idziemy do szpitala maly sie przekrecil i zbyt napiera na szyjke ktora sie skrocila teraz jestem w domu i ograniam zeby tz nie zginal z mala mam byc niby 3 dni na zastzyki na plucka wiec dupa zlllaaa jestem jak cholera

Cytat:
a czemu ie... no wiadomo na drugi dzień by to dziwnie wyglądało
Cytat:
Tak na szybko..
współczucia dla tżta

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Byłam w Realu i żadnej promocji na te chusteczki Huggiesa nie było
W rossmanie na pampersy też nie, wiec to chyba tylko jakieś wybrane. W peco są te pajacyki welurkowe, jak ktoś nie ma to fajne (ten jaśniutki ładny), ja nie brałam bo już pajacyków mam wystarczająco. Kupiłam sobie za to kapcie prosiaczki . Pojechałam do Tesco na zakupy spożywcze (ktoś pisał ze i tam Huggiesy były, w moim nie ) a tam wyprzedaże ciuszków...zaopatrzyłam sie w dwa komplety bluzeczka spodenki bo takich rzeczy właściwie nie mam, w tym 68 grubszy materiał, spodenki takie ocieplane więc akurat do bluz w sam raz. A w realu na samie dorwałam taką tuniczkę (też kupiłam 68 na później), która widziałam na allegro i wyszła mnie chyba z 7 zł tanie
Fotka z shoppingu
zabójcze zakupy! a jakie kapcioszki rewelka!

Witam się z wami WIZAŻOMANIACZKI GADUŁY JEDNE NO

najedzona po obiadku i nie wyspana po nocy.. myślałam, że miednica się mi rozpadnie a pachwiny tak bolały że szok AAAAAAAJĆ no ale cóż nikt nie powiedział, że będzie lekko... w sumie to uznałam że taki ból to nie ból porównując do porodowego i jakoś przetrwałam noc oby dzisiaj było lepiej
Stary 2012-09-21, 14:22   #1965
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ImmortalWoman, dziekuje
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:24   #1966
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Tak to prawda, bo butelki TT są trochę szersze. Ale znów AVENT i LOVI pasują do termoopakowań TT

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Ja póki co mam 2 małe butelki z TT + trzecia przy laktatorze była. Póki co wg mnie wystarczy. Zanim maluch zacznie wypijać ilości z dużych butelek, to zdążą się pojawić nowe wzory. Stwierdziłam, że muszę sobie zostawić trochę zakupowych przyjemności na potem
ja kupuje zestaw z laktatorem i tam są bodajże 2 ze smoczkami i jedna przy laktatorze- wystarczy
Stary 2012-09-21, 14:30   #1967
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
a gdzie w szpilkach chcesz latac odrazu?:P sexi mamuśko,
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Ale że co Od razu po porodzie
ja chce z porodowki w szpilkach wracac;] a czemu by nie?;p
albo orgazm przy porodzie albo szpilki po porodzie;p
Cytat:

slodkie)
Stary 2012-09-21, 14:33   #1968
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce z porodowki w szpilkach wracac;] a czemu by nie?;p
albo orgazm przy porodzie albo szpilki po porodzie;p

slodkie)
coś się mi wydaje, że jednak będziesz prosiła męża o adidasy bąż inne obuwie z płaską podeszwą
Stary 2012-09-21, 14:37   #1969
MiciaKicia
Zakorzenienie

Kochane mykam, wejde wieczorkiem jedziemyyyyyyyyyyyyyyyy

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:41   #1970
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:

aż mnie ciarki przeszły to o naszych niuniach

Słucham tego teraz w pracy i prawie płaczę...dziwnie się na mnie koleżanka popatrzyła

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015

Edytowane przez jo_manh
Czas edycji: 2012-09-21 o 14:43
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:44   #1971
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

krew ok, mocz tez

Cytat:
Tak na szybko..
przykro mi

a ja chyba muszę wkładki laktacyjne kupić
i na noc zakładać szkoda brudzić piżamy
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:55   #1972
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość

najedzona po obiadku i nie wyspana po nocy.. myślałam, że miednica się mi rozpadnie a pachwiny tak bolały że szok AAAAAAAJĆ no ale cóż nikt nie powiedział, że będzie lekko... w sumie to uznałam że taki ból to nie ból porównując do porodowego i jakoś przetrwałam noc oby dzisiaj było lepiej
Hej dziewczynki
ja tekaie bole mam co noc;/ i nawet teraz jak sie polozylam z Oliwka na bajke na narożnik to tez myslalam ze mnie rozerwie ;/
nie chce brac tyle lekow...

Dziś 18-nastka brata;] ale sobie podjemy;]
szkoda, ze nie ma mojego mężczyzny ;/
wczoraj nam sie zebralo i wymienilismy kilka ostro-gorących smsow.
Aż mi sie dymać zachciało;]
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:58   #1973
DeKajka
Zakorzenienie

Ostatnio ciagle sie zastanawiam jak to bedzie bolalo .. chodzi mi o te skurcze porodowe .. te pierwsze .. jakie to uczucie , czy bardzo boli i z czym to mozna porownac .. Mam nadzieje ze ich nie przeocze ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-21, 15:00   #1974
halwaya
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki za wsparcie
Dziadek był świetny i w lipcu jak widzieliśmy go - to nic nie wskazywało, że to ostatni raz. Cieszył się z prawnuka. Na powitanie mnie w brzuch pocałował - eh.. żałuję, że nawet zdjęć z nim nie porobiliśmy
Tż wylatuje w niedzielę rano - wraca w środę wieczorem.
Ja mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia we wtorek, ale to nawet samej nie chce mi się jechać Zwłaszcza, że to w miasteczku, w którym jeszcze nigdy nie byłam i nie czuję się pewnie tam sama jechać..
No sorry, że tak marudze, ale nawet nie mam z kim pogadać..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 15:01   #1975
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ostatnio ciagle sie zastanawiam jak to bedzie bolalo .. chodzi mi o te skurcze porodowe .. te pierwsze .. jakie to uczucie , czy bardzo boli i z czym to mozna porownac .. Mam nadzieje ze ich nie przeocze ..
nie martw się, nie przeoczysz na pewno
Stary 2012-09-21, 15:02   #1976
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

no i się poryczałam

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-21, 15:11   #1977
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja tekaie bole mam co noc;/ i nawet teraz jak sie polozylam z Oliwka na bajke na narożnik to tez myslalam ze mnie rozerwie ;/
nie chce brac tyle lekow...

Dziś 18-nastka brata;] ale sobie podjemy;]
szkoda, ze nie ma mojego mężczyzny ;/
wczoraj nam sie zebralo i wymienilismy kilka ostro-gorących smsow.
Aż mi sie dymać zachciało;]
uuu fajowo
moj tz jakos tak wstydliwy jest i takich smsow mi nigdy nie pisal..za to ja bardziej "wyzwolona " to czasem mu pisalam jakies takei delikatne i tak sie chlop [przy mnie wyrobil i zrobil sie taki hm neigzreczny bo na poczatku zwiazku to sie pytal czy tu moze dotknac czy tu a ja szok ale to tez slodkie bylo

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
no i się poryczałam
ja tez ale troche mi się zal mojego Tymcia zrobilo..bo na niektorych fotkach tam dziecko tak strasznie ciasno mialo i takie cale skulone w dziwnej pozie..i sie wystraszylam czy mu wygodnia bo ja taki brzyuch mały i taka chuda..
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 15:11   #1978
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Zmykam na miasto pochodzić, kupić parę rzeczy, wysłać list i do mamy
Paa
Stary 2012-09-21, 15:16   #1979
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej.

Ja po wizycie. Dziękuję za kciuki wyniki gukozy w normie czyli ok krew i mocz tak samo ale jak zwykle moja gin przegiela, mam juz jej dosyc Ona nic mi nie mówi o niczym mnie nie informuje!!! Nie wiem ile waży i mierzy moje dziecko wsadzila mi dwa palce i nie powiedziala ani slowa o szyjce USG tez mi nie robiła tylko zbadala czy serduszko bije a jak sie jej zapytalam w ktorym tygodniu zrobi mi te USG III trymestru to wielce oburzona, ze ja niecierpliwa jestem nosz kur.....wa w koncu odpowiedziala ze w 32tc bedzie to USG a potem wyznaczyla mi termin nastepnej wizyty na 19 października tylkoze ja bede wtedy w 33tc!!!! KU.........WA

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2012-09-21 o 15:17
perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 15:28   #1980
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
aż mnie ciarki przeszły to o naszych niuniach

Słucham tego teraz w pracy i prawie płaczę...dziwnie się na mnie koleżanka popatrzyła
ja też się wzruszyłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości