|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Panowie już przyszli i mam totalny bałagan w domu. Nie wiem kiedy to posprzątam bo po weekendzie TŻ 3 dni w pracy a ja się sama boje coś robić póki co.
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
U nas była położna.
I.. Mamy kilka teorii czemu Mała wrzeszczy, mianowicie..: - nie pasuje Jej witamina - za bardzo męczy się przy butelkach TT - ma jakieś zapalenie - ma wzdęcia, ale, że nie służy Jej herbata koperkowa to muszę zmienić na inną ![]() bądź ch*j wie,co.. za przeproszeniem. |
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Super teorie, a Ty masz sobie jedną wylosować czy jak?
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Rozeznanie
|
i znow zdjecia boskich bobasow widze
gratuluje dziewczyny! gda,niezly hardcore mialas...dzielnie sie spisalas! ![]() o kurcze,masz moj termin! meggie,potwierdzam,sliczn e zdjecia! Cytat:
![]() chyba juz wszystko masz 'poukladane' w ciagu dnia i nocy ciekawe czy mnie tez tak ruszy znienacka-tydzien temu u gina mialam szyjke o 60% skrocona,dzis jest 11 dni do tp.. Cytat:
tez czesto mialam skoki-raz placz raz smiech,chociaz teraz juz duzo lepiej i malo co mnie z rownowagi wyprowadza
Swiat niewidzialny istnieje,bez dwoch zdan.Kwestia tylko, jak daleko jest do srodmiescia i do ktorej jest otwarte? -Woody Allen Edytowane przez Hatti Czas edycji: 2012-09-21 o 15:24 |
||
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomość od Enigmama !!!!!!!
Enigmama: Jestem na porodowce. Wody odeszly. Leze pod ktg narazie. Dziewczyny trzymamy kciuki!!!!!!!!
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czy naprawdę to może coś zmienić? ![]() Oprócz tego mam w domu jeszcze prawie całe opakowanie D+K w kapsułkach.. Kraven - Mi aż łapki opadają.. ![]() Cytat:
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-21 o 15:40 |
||
|
|
|
#2378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u mnie pojawiła się gęstsza, jakby galaretkowata wydzielina podbarwiona krwią i brzuch pobolewa mnie okresowo... zobaczymy co dalej
|
|
|
|
|
#2379 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama jestem w szoku, że wszystko tak łatwo się układa. Mateusz jest aniołkiem, zje, popatrzy tymi granatowymi oczętami, odłożę go do łóżeczka i zasypia. Mam czas na posprzątanie, prasowanie, zrobienie ciasta, muffinek. No ale nie zapeszajmy ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem dzisiaj dobrą wróżką, która niesie dobre wieści
![]() UWAGA! UWAGA! MAMY MALUSZKA!!! SMS OD KASIAM: Hej mamuśki! Giulia urodziła się o 13:41, 55cm i 3370g słodkości Narazie znieczulenie jeszcze działa, więc jest ok, zobaczymy potem! Pozdrawiam.GRATULUJEMY!!!!!
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na zdjecia Za enigmame
|
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na zdjęcia ![]() Synek śpi to ide poleżeć
|
||
|
|
|
#2383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje świeżo upieczonej mamusi dziewczyny, a u mnie odchodzi czop, teraz jestem tego pewna. fuj, co za paskudny glutek włączyłam sobie Jeźdźca bez głowy i czekam co dalej. wiem, że może jeszcze upłynąć sporo czasu do porodu ale cieszę się, że coś zaczyna się dziać bo już wiało nudą u mnie
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Enigmama, trzymaj się
Aga_ton może to już ? Kasiam, GRATULACJE !
|
|
|
|
#2385 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() też to miałam po powrocie ze szpitala we wtorek (3 doba)...beczałam jak bóbr, nie wiem dlaczego...może to że moja mama tak napierała żebym karmiła piersią a mi nie szło (żeby nie było ja od początku zakładałam że chcę karmić piersią i była to moja decyzja) - jakby nie ona to bym pewnie raz dwa dała małemu butelke i tyle by z tego było a teraz jestem dumna z Szymka że tak ładnie zaczynamy się w tej kwestii wpasowywać na drugi dzień już cała w skowronkach byłam, zadowolona, a moja mama z siostrą zgodnie stwierdziły że w tej trzeciej dobie naprawdę byłam w bardzo kiepskim stanie...Cytat:
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczy! ale idzie razpokowywanie.
grstuluje wszystkim mamusiom co juz tula swoje malenstwa!!!! ja juz po tej stronie, tz zrobil przeprowadzke a ja jestem u tesciow i czekam na moja kruszynke ktora jest troszke wieksza kruszynka bo ma od poniedzialku podobno cos kolo 3800. termin mam na wtorek. a wiec na pilce sie krece i czekamy.
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
aga ton super że zaczyna coś się dziać u mnie wieje nudą, żadnych skurczy, bóli okresowych, wkładka czyściutka, mężulka na sex nie moge namówić bo mówi że sie boi że ja tak szaleje, cos czuję że przyblokuje kolejkę, aga a kiedy miałaś ostatnią OM bo ja 16.12??
gratuluję nowym mamusiom Tammlin dziś imieniny Mateuszka - także jak obchodzicie to Wszystkiego naj naj
|
#2389 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja urodziłam 38t1d (poród był wywoływany) czyli tylko 2 dni później niż Ty masz planowaną cc i wszystko jest dobrze Cytat:
Wiesz, że masz nas po to, żeby pisać o wszystkim. Jak po porodzie będą Cię nękać złe myśli, pisz śmiało, a my będziemy wspierać Cię na duchu Cytat:
Pochwalisz nam się Heniem? Cytat:
Tyle razy słyszałam tą piosenkę, jednak dopiero teraz z tą animacją powaliła mnie z nóg. Łezka się w oku kręci. Nie wiem jak Wam, ale słychając tych słów czułam się, jakby to moja Zuzanka śpiewała... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tamlin, zaczęłaś posta i wizaż faktycznie fajnym wpisem. To w sumie jak mój początek dnia. Mój maleńki skarbek dziś obudził się o 9.40 (w nocy karmiłam o 1.20, o 5.30 i po wstaniu) martwiłam się o pokarm a tu znów nabrzmiałe piersi domagające się co 3 godziny karmienia. Mam swoją teorię - od 2 dni piłam dużo herbatki z sokiem malinowym i podejrzewam, że z racji dużej ilości wypijanych płynów w piersiach szybciej mleko się produkuje? możliwe? Tamlin, ja przemywałam octeniseptem. maczałam patyczek kosmetyczny w octenisepcie i czyściłam w okół pępuszka aż na patyczku nie było brudków.
|
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=maggie123;36674954] martwiłam się o pokarm a tu znów nabrzmiałe piersi domagające się co 3 godziny karmienia. Mam swoją teorię - od 2 dni piłam dużo herbatki z sokiem malinowym i podejrzewam, że z racji dużej ilości wypijanych płynów w piersiach szybciej mleko się produkuje? możliwe? QUOTE] maggie, nie wiem jak to w praktyce wygląda ale nam położna mówiła, że ilość wypijanego płynu wpływa na ilość produkowanego pokarmu ![]() poleciła nam abyśmy nawet podczas karmienia maluszka popijały malutkimi łyczkami ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
wg usg termin mam na 28 września ale tym mam się nie sugerować bo miesiączki miałam bardzo regularne. Coventry, nie martw się, może jak u Ciebie coś się ruszy to już porządnie ![]() bo mnie to straszy już ponad 2 tygodnie ![]() nam ginekolog też polecał seks. uśmiałam się nieźle, bo dodał, że rozumie że pod koniec ciąży współżycie może nie należeć do najprzyjemniejszych ale jak mus to mus trzeba trochę pomóc naturze
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
mam jeszcze pytanko do dziewczyn, którym zafundowano masaż szyjki.
czy ból towarzyszący temu masażowi jest porównywalny do tego podczas porodu? pytam bo ginekolog stwierdził, że raczej można je przyrównać... a mnie dosłownie paliło żywym ogniem wewnątrz ... |
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zabieram się za szukanie lokalu na chrzciny... ależ mi się nie chce. Szukanie lokalu na wesele było ciekawsze.
Może chcecie zorganizować chrzciny mojej małej za mnie? albo choć wyszukać mi fajny i w miarę niedrogi lokal?
|
|
#2394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kasiam gratulacje ogromne
|
|
#2395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jejku ja się nudzę przy dwójce dzieci. Normalnie mam za dużo czasu. A może lepszą organizację... Jak zaśnie Mati to robię coś dla domu a nie siedzę na kompie i pewnie też dlatego wszystko mam porobione Dzięki za odpowiedzi octenisept konta spiryt ![]() Dziołchy od 26-go w Biedronie mają być znów te chusteczki Dada ze 100% bawełny bodajże po 4,99. |
||
|
|
|
#2396 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myslalam ze polozna jest bardziej pomocna...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
Opis mojego porodu...
To będzie historia ku pokrzepieniu serc ![]() Inna wersja porodu z warszawskiego szpitala na ulicy Madalińskiego ![]() Pierwsze symptomy miałam w niedzielę w nocy po wieczornym przytulaniu z Markiem Także o 2 położyliśmy się normalnie spać. Nie mogłam zasnąć - myślę sobie standard - nic niezwykłego się nie dzieje. Chyba nawet udało mi się na chwilę usnąć, ale bolesne skurcze mnie budziły. Męczyłam się trochę, ale nawet nie chciało mi się liczyć częstotliwości ich ![]() Nagle czuję takie dziwne uczucie jak któraś z Was opisywała - jakby mi korek wyjęli... Nie myśląc długo wyskoczyłam na równe nogi z łóżka, minęłam dywan i BINGO! CHLUST! Była godzina 4.30. Ale byłam z siebie dumna że uratowałam łóżko, dywan, no i przede wszystkim przyszłego tatinka Wróciłam do sypialni, TŻ pyta co mi a ja na to że spokojnie - on już odetchnął i znowu głowę do poduszki przyłożył... Po czym dodałam - odeszły mi wody! Trzeba było zobaczyć jego minę! Zapytał co robimy. Powiedziałam że idę pod prysznic, trochę się ogarnę i wracam do łóżka. Tak te zrobiłam. Zaczęliśmy liczyć częstość skurczy. Początkowo co 5 min, szybko zmieniło się w 2-3. O 6 byliśmy już w taksówce.Po pobycie na izbie przyjęć, pojechaliśmy (ja już przebrana) na blok porodowy. Tam potwierdzili wiadomość z dołu, że rozwarcie ma 2 cm. Podłączyli mnie pod KTG, czarnoskóry doktor przestraszył nas że Dzidzil jest ustawiony pośladkowo, więc zrobili ma USG z którego wyszło że się oczywiście pomylił. Uspokojeni weszliśmy na właściwą salę porodową. KTG potwierdziło że skurcze mam już bardzo silne. Bolało mnie i trochę postękiwałam, z czasem zmieniło się to w jęki, a w kulminacyjnym momencie w dzikie wrzaski Trafiliśmy na super położną - bardzo wyluzowana i pomocna kobieta. Mój Kochany cały czas był przy mnie!!! Wspierał i pomagał jak tylko mógł. Skurcze się nasilały, a ja głupiałam. Nie wiedziałam co robić, czy leżeć, czy siedzieć, czy chodzić. Piłka i prysznic nie przynosiły ulgi. Pomógł chwilowy masażyk wykonany przez dzielnego tatusia! Później już nie chciałam, fukałam ciągle na niego i byłam zła. Nie byłam w stanie robić nic z tego co nauczyłam się w Szkole Rodzenia, bo to nie przynosiło ulgi i tylko wywoływało u mnie frustrację... W końcu dotarłam do takiego momentu że stwierdziłam że nic mnie nie obchodzi i ja WYCHODZĘ Chcieliśmy znieczulenie, nawet wypełniłam papiery już, ale miałam niefart i trafił nam się równolegle wysyp cesarek i nie było anastezjologa wolnego myślę że to by mi pomogło, bo te bóle od skurczów wspominam najgorzej! No nie licząc momentu nacięcia - i tego przeraźliwego krzyku położnej żebym PARŁA! A tak bolało!!! Później nieprzyjemne było jeszcze szycie, ale miałam już wtedy moje maleństwo na piersiach i wszystko inne przestało się liczyć! Basia przyszła na świat 17.09.2012 r. o godzinie 13 ![]() Podsumowując - do dziewczyn, które mają TO jeszcze przed sobą - po tym jak zobaczycie Wasze Maleństwa wszystko co przeżywałyście przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie!
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnijcie z jakimi wiadomościami przybywam ???
![]() ![]() ![]() Tak, tak... mamy drugiego dzidziusia dzisiaj!!! Sms od Enigmama: Dorotka jest już z nami od 17:50. Nasza kruszyna ma 3530g i 58cm. Enigmama witamy Dorotkę na świecie i gratulujemy Wam serdecznie!!! Swoją drogą chyba szybciutko i łatwo poszło, bo ja smsa dostałam już 25 minut po pojawieniu się maleńkiej na świecie. A ja już u siebie, więc zaraz Was ponadrabiam, bo wcześniej relacjonowałam Wam wszystko z komputera u mamy.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-21 o 18:39 |
|
|
|
#2399 |
|
Raczkowanie
|
O rany jaki wysyp
![]() Gratulacje dla nowych mamusiek, Filusia dzielna z Ciebie kobita z opisu wyglądałoby ze poród nie taki straszny
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim mamusiom
Darli jak się czujesz? Mój mały ma już 2600 i lekarz powiedział że jest bezpieczny i mogę już rodzić w razie "w" szyjka mi się skróciła...mam nadzieje że nie doczekam do 26 października
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

Jestem żonką 

czekamy na zdjecia 

bo już wiało nudą u mnie 

myślę że to by mi pomogło, bo te bóle od skurczów wspominam najgorzej! No nie licząc momentu nacięcia - i tego przeraźliwego krzyku położnej żebym PARŁA! A tak bolało!!!
Później nieprzyjemne było jeszcze szycie, ale miałam już wtedy moje maleństwo na piersiach i wszystko inne przestało się liczyć!