|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Cytat:
![]() a pizza-normalnie ale póki co żadne pieczywo mnie nie skusi....
|
|
#3452 | ||
|
Rozeznanie
|
Aloha !
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wyglądan a smakową.Krucha, powinnaś doastac tytuł i zaszczyty naczelnej frumowej kuchareczki dukanowej ![]() U mnie dziś w menu nie wiem, trochę zaspałam i dotarłam do pracy później niż chcialam. Dobrze, że miałam te naleśniki to z glodu nie padne. Złapałam z lodowki jeszcze dwa wieśniaki i jedno jajo na twardo - nad nim troche podumalam czy warto..ostatecznie zdecydowalam zabrac. Po pracy coś zaimprowizuję.najgorsze, że na weekend jadę do domu i wszyscy wiemy o co chodzi. Wezmę ze sobą ocet balsamiczny, z którym twaróg smakuje wybornie i może jakoś przetrwam ten czas ![]() No, a teraz tylko i jeszcze i mogę .Miłego, Milenka, Natusia jak Wam tam, i co najważniejsze ILOA zaraporuj czy żyjesz to ja zmykam do kąta.
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
no nie mam Babki czasu żeby tu zajrzeć na spokojnie i się udzielac , choć ochota jest to robty mase , wczoraj przerabiałam buraczki do słoików a została mi jeszcze skrzynka wielka gruszek i szafa w piwnicy już pełna, słoików mi brakło
dziś było u mnie po proto czwartku no i waga wraca do 62 kg , a więc to moż jest jakiś mój próg bo poniżej to ciążko, nawet jak uczty są przesłodzone obżarstwem to po dniu białkowym wraca mi do wagi 62 , oby juz tak pozostało to bedę zadowolona, przede mną jeszcze miesiąc i trochę fazy 3 a potem 4 - tego też sie obawaim jak to będzie potem.... dziś na obiad flaczki zrobiłam ale na kotletach sojowych, wczesniej nie jadłam - zobaczymy czy mi podejdą Krucha jak zobaczyłam twoją pizze to odleciałam no ale to trzeba trochę czasu poświecić żeby tak smacznie jadać---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Trufla ale masz fajowe emotikony
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
Fasolka, to nie tak że ja mam...otóz kiedy ma ciut więcej czasu to grzebię troche po sieci by urozmaicic wypowiedz o inne niz wizazowe obrazki.
zazwyczaj korzystam ztej oto stronki http://emoty.blox.pl/html bo mi tu najwygodniej je przeglądac. Cieszę, się żę zmierzasz do ustabilizowani 62 kg. to jest dorbra waga. ![]() Emne, jak tam? siłownia przynosi efekty? Poszlo coś w dół? wylaszczona
|
#3455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy cos z tego bloga dobrego wyjdzie, ale moze kogos nim zainspiruje, bo mnie b. inne blogi stymuluja A pizzawka latwa dziewczyny, bo spod otrebowy, a na gore ajesz co tylo chcesz, i mozesz Cytat:
|
|
#3456 |
|
Przyczajenie
|
Kruche Ciastko ta pizza wygląda mega!;D zrobię podobną jak tylko będę mogła;D A dzisiaj na śniadanko chlebek dukanowski z najprostszego przepisu jaki udało mi się znaleźć, a do tego kurczaczek z sosem musztardowym;D Wczoraj waga po 5 dniach fazy uderzeniowej z 67 na 65;D Juuhuu
Ach teraz raczę się kawunią bo zimno, niestety z normalnym mlekiem bo już mi się 0,5% skończyło;( Na obiadek troszkę serka waniliowego wiem, że nie można, ale wiem też, że każdy ma jakieś wykroczenia, a ja jestem FANEM słodkiego i nie umiem życ bez tego, szczególnie kiedy zbliża się @
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez ma chcice jak mam @ dostac. Pije wtedy duzo kakao Maszta przepisa Ciasto (pizze zrobilam dla siebie i tz): 4 lyzki otrebow owsianych 2 lyzki otrebow pszennych 2 jajka 1/2 kostki twarogu 1 lyzeczka proszku do p. sol pieprz bazylia czosnek Otreby wymieszac z zoltkiem jajka, twarogiem, proszkiem i przyprawami. Bialka ubic na sztywno, wszystko razem polaczyc. Wylac do formy na tartę - u mnie ta zielona z Ale Pychota, ona ma okolo 25cm. Podpiec w 200st, przez okolo 10 minut. Pol sloiczka koncentratu wymieszanego z ziolami prowansalskimi 500 g pieczarek 2 cebule Papryka Szynka drobiowa Pomidory Serek zolty Piorko 3% tluszu 2 plastry Cebule i pieczarki przysmazam na patelni na poltwardo. Szynke, ser, papryke kroje na paski, pomidora na plastry. Ciasto smaruje koncetratem, na to farsz z patelni, na to szynka, papryka, ser, pomidor, posypac jeszcze ziolami i do pieca az ser sie rozpusci. Mysle, ze okolo 10 minut. Sos czosnkowy robie w blenderze i uwazam, ze taki najbardziej se nadaje na pizze, bo nie wychodzi lejacy: Pol opakowania twarogu president light, 1 lyzka majonezu light 4 zabki czosnku pol lyzeczki ostrej papryki, 2 lyzeczki ziol prowanalskich. Wszystko razem do blendera z wlozonycm ostrzem, wszysto dobrze wymieszac/zsiekac. odstawic na 15 minut gotowe, wychodzi taki jak dip do czipsow.
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-09-21 o 12:07 |
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pizza wyglada bosko, robiłam kiedys podobną i faktycznie , robi się ją raz dwa i jest przepyszna. W weekend muszę tu rozglądnąć się za Piórkiem - jest tu jedna Alma więc może go dorwę. a u mnie jaja, bo źle obliczyłam dni P i PW przez te zamieszanie z przeprowadzką i okazało się że od wczoraj powinnam mieć PW i pewnie ciągnęłabym P do jutra, dopiero moja mamusia mnie oświeciła telefonicznie , tak jakoś w gadce wyszło No to dziś będą pomidorki w sałatce
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-09-21 o 12:18 |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie Piorko mama kupila mi w Realu bodajze. Ostaly mi sie dwa plasterki i wiedzialam, ze musze z tego pizzawke zrobic Ale pewnie z wiesniakiem tez byloby dobre.
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
krucha bądź cczłowiekiem i zrób mi dziś obiad na pp
![]() już zjadłam swoje naleśniki, zostal mi w zapasie jeden wieśniak i jajo ![]() a na obiad nie mam pomysłu. Jeśli zdążę zanim mąż po mnie przyjedzie to może zrobię rybę na patelni? coś trzeba wymyślic bo mi kiszki marsza grają
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
trufelko, ja mam powtorke z przedwczoraj, czyli klopsy w sosie z wiesniaka. korniszonek do tego i bedzie
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
możesz podeslac gołębiem![]() babeczki lada moment zacyznam weekend., miłego i do poczytania
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-09-21 o 14:46 |
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja godzinę temu zaczęłam weekend, hurra!!!
Właśnie wciągnęłam jajecznicę z chudą szyneczką drobiową na obiad. A rano owsianka. Na drugie śniadanie jovi 0%, bo niczego ze sobą nie zabrałam a tylko to mieli w żabce :/ muszę zacząć nosić ze sobą łyżeczkę tak w ogóle to w razie W zawsze będzie możliwość wieśniaka. I zapomniałam, że mam dziś PW, bo bym sobie ogórka np. kupiła zamiast tego jovi, ale ok, jovi też czasem można przecież. Za godzinkę jadę na spacer do lasu pomarznąć :P u mnie 10 stopni, baardzo zimno. Miłego weekendu! |
|
|
|
#3464 | |
|
Rozeznanie
|
co za radość , mam już wekend
zjadłam właśnie flaczki z kotletów sojowych, szału nie ma ale brzuch pełny, wolę jednak z żołądków drobiowych chce mi się strasznie czegoś zakazanego .... no i prowadzę walkę od rana zleciało poprawnie , chyba se dziabnę nutelkę poobiedna zawsze to lepiej niż coś za zakazanych rzeczy ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
to temperatura nie ważnaprzez tą dietę to ciągle myślę o jedzeniu - też tak macie ? przyznam jestem tym zmęczona bo czasami nic innego się nie liczy tylko to co mogę zjeść
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie jadę sama, coś wspominałam kilka stron temu no i to coś dalej się ciągnie chyba tylko chce się ze mnie ponabijać. Całe szczęście jeździć mam po lesie, więc ludzi nie pozabijam (przynajmniej poza nami).Życzcie szczęścia
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
życze udanej zabawy , i zazdorszczę trochę bo te "początki" są niepowtarzalne a z tym jedzeniem masz racje - oblęd ! ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- kupiłam sobie ulubionego batonika - nie wiem co mnie napadlo, teraz leży w szufladzie
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo inaczej będzie kusił... Ja się właśnie 4 razy przebrałam. To dopiero obłęd. Całe szczęście A. chwilę się spóźni bo inaczej nie zdążyłabym się ubrać w ostateczną wersję |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam komu oddać , jestem sama , On i Ja
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
dla ciekawych : batonik przetrwał, w zamian zjadłam dodtkową gruszke - zawsze to mnijesze zło
a teraz kolacja
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() wracam do Dukana chciałam się z Wami serdecznie przywitać Rok temu byłam na tym wątku, może nie ktore dziewczyny będą mnie pamiąetać wtedy schudłam około 12 kg , ale przez zapuszczenie się i szaleństwo na fazie 3 przybyło mi 5 kg i defakto tylko zrzuciłam 7 kg. Teraz problem powrócił ten sam + 10 kg więc postanowiłam jeszcze raz spróbować diety i sie jej trzymać. Planuję zacząć od nowego miesiąca bo czekam na wypłatę pozdrawiam magdalenę ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- zastanawiam się czy zacząć od uderzeniówki czy od fazy 2 np 2 dni p i 5 dni pw
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszlas sie zmiescic w te spodnie, co? ![]() Fasolka, kolacja na wypasie Ja dzisiaj samo miecho Gratuluje odwagi, kupic batona i nie zjesc
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
Krucha a ten koncentrat pomidorowy jaki dajesz , bo wydaje mi się ze wszystkie mają w składzie cukier
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3474 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te wszystkie smakołyki a ja bym tylko jadła i jadła i chudła i znikała w oczach.... ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem przerażona bo żrę nutelkę jak porąbana, jedno opakowanie mleka w proszku mam na dwa dni... kur... przeginam ale @ się zbliża to czuję że mnie ciśnie na słodycze Jutro a raczej dziś idę na markety Opolskie, mam w planie Tesco, Biedrę,Netto i będę dzwonic do Almy z zapytaniem czy mają Piórko. Może do Lidla jeszcze skoczę na poszukiwanie wieśniaka lajt z cebulką i szczypiorem, bo okolicznym Lidlu nie ma ,może koło pracy będą mieli.. Bieda bez nich a te z Biedry jakieś takie wodniste. Planuje też skoczyć na chwilę na solkę bo mam fajny gabinecik pod blokiem .... miłego weekendu
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
III
właśnie otworzyłam pierwszy słoik swoich powideł ze śliwek z dodatkiem cynamonu i słodzika - WYPAS !!!!!!!!!!!!!!!! pycha ![]() popijam kawkę a powidła mam do pieczywa , czuję ze szybko znikną z piwnicy , a teraz jak u mnie pochmurno i szaro to idealne do kakaa ![]() życzę wam dużo sobotniego słonka choć dziś 1 dzień jesieni
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie mam dwie pary spodni i nie mogę w nie wejść a są za☠☠☠iste i tak sobie pomyślałam że i tak mam troszeczkę do zrzucenia to czemu nie spróbować jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- obecnie waga pokazuje 68 kg tak myślałam żeby spaść do 58 kg tak jak rok temu i tą wagę utrzymać
|
#3478 |
|
Przyczajenie
|
Kruche Ciastko mnie tak skusiło tą pizzą, a ja białkach teraz jestem ;(
Ale wymyśliłam! : 3lyzki otrebow + 6 lyzek zmieonych kotletow sojowych + jajko, sos sojowy, pro do peiczenia i mamy ciasto! Na wierzch dałam: tunczyka z puszki, jajko na twardo, surimi i cebulki troche Zamiast sosu pomidorowego rozmieszalam zabek czosnku, suszona papryke slodka i ostra z serkiem homo i gotowe Dzieki Kruche Ciastko za inspiracje!
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
ja wtrącę swoje 3 grosze: placuszki z kaszy manny podbiły także i moje serce
|
#3480 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dukaneczki
![]() Przedstawiałam się Wam jakiś czas temu.. a dziś.. Jestem w 20-stym dniu dietki. Mam 172 cm wzrostu i startowałam z wagą 73,7 kg, a dziś rano było 67,7 kg. Miałam siedem dni I fazy, a II idę systemem 5/5. NIE GRZESZĘ!! Uważam, że to totalna bzdura - WSZYSTKO, ALBO NIC!! ![]() Poczytuję wcześniejsze wątki (jestem na 16.).. chwilami mam naprawdę ubaw po pachy, ale notuję Wasze doświadczenia dłuugo nie wiedziałam co to porcelana i TŻ!Gratuluję wszystkim spadków (niektóre są naprawdę imponujące) i życzę dalszych! Do następnego razu... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Nie dosc, ze dieta to ekszcze cwiczenia. Ja niestety jestem asportowa. Moze jaks chudne to dla ujedrniania cos pocwicze, w ca watpie, no ale...

ale póki co żadne pieczywo mnie nie skusi....

wyglądan a smakową.
tytuł i zaszczyty naczelnej frumowej kuchareczki dukanowej 
i jeszcze
.

możesz podeslac gołębiem
Przyszlas sie zmiescic w te spodnie, co?
Ja dzisiaj samo miecho
te wszystkie smakołyki a ja bym tylko jadła