Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 16:21   #2041
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Padniesz jak napiszę
9,99 zł

ja też padłam i od razu wrzuciłam do koszyka
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:23   #2042
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Stelaza dow anienki ja nie kupuje , boje sie ze jak bede wyjmoiwac dzidzie to mi sie wyslizgnie albo cos a ja i tka zmaierzam kapac wpokoju połoze wnienke na podłodze wykapie apotem odrazu na łozko i wycierac ubierac

Ale za to mam dylemat co kupujecie do wanienki do srodka czy takileżaczek metalowy z frotką czy gąbke?? słyszłam ze podobno gabka jest do bani bo bardzo długo schnie i mnoża sie wniej bakterie przez to a tak to zdejmuje sie z tego lezaczka ta frotke i wysuszy sie an grzejniku i moment wyschnie i juz sama nie wiem co robic
leżaczek plastikowy, przy córce miałam gąbkę i właśnie minusy to długie schnięcie i smród (bakterie)
Stary 2012-09-21, 16:23   #2043
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
a do czego mąka ziemniaczana? bo nie rozumiem wytlumaczcie mi//
tez nie wiem
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:24   #2044
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
fajnie to wygląda
a i zerknęłam uważnie na apteczne rzeczy, co Ty tam masz?
ja na swojej liście mam Linomag, Octanisept i Bepathen, mąka ziemniaczana (mam w kuchni), Sudocremu sama używam i jakies tam gaziki jałowe, a u Ciebie jakoś dużo tego
Mi zakupy apteczke robiła właśnie znajoma farmaceutka - i wrzucała mi co tam uważała, że mi się przyda.. sama jeszcze nie wiem dokładnie co do czego
Linomag - 2 szt
Tormentiol maść
Alantan plus - krem
Cebion - krople
Olejuszka - na ciemieniuszkę
Nadmanganian potasu
roztwór wody morskiej - do nosa
Leko - gaziki do pępka
Delikol - na kolkę
Devikap (nie mam pojęcia na co to )
Oprócz tego mam aspirator i gruszkę, herbatkę na laktacje i z kopru włoskiego.. no i jeszcze mam tam witaminki dla mnie z Centrum

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:26   #2045
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mi zakupy apteczke robiła właśnie znajoma farmaceutka - i wrzucała mi co tam uważała, że mi się przyda.. sama jeszcze nie wiem dokładnie co do czego
Linomag - 2 szt
Tormentiol maść
Alantan plus - krem
Cebion - krople
Olejuszka - na ciemieniuszkę
Nadmanganian potasu
roztwór wody morskiej - do nosa
Leko - gaziki do pępka
Delikol - na kolkę
Devikap (nie mam pojęcia na co to )
Oprócz tego mam aspirator i gruszkę, herbatkę na laktacje i z kopru włoskiego.. no i jeszcze mam tam witaminki dla mnie z Centrum
kurcze ty juz naprawde gotowa jestes

ja dostalam gabke w prezencie ale nei bede jej uzywac...tak jak kamila uzyje pieluszki tetrowej
Stary 2012-09-21, 16:26   #2046
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Jak raz nie pojedziesz na sr to nic się nie stanie. Odpuść sobie, po co jeszcze tym się będziesz stresować
U mnie to tylko 3 zajęcia są.. pierwsze dot porodu.. dziś położna powiedziała, żeby zadzwonić jak nie będę mogła przyjechać - to mi ulotki zostawią

Stary 2012-09-21, 16:27   #2047
kaaamila1
Zakorzenienie

Uciekam Laseczki !

Udanego popołudnia i wieczorku Wam życzę

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:28   #2048
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Ja też zmykam dziewczynki, pewnie i tak niedługo zajrzę

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:28   #2049
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

:
Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Uciekam Laseczki !

Udanego popołudnia i wieczorku Wam życzę

Stary 2012-09-21, 16:28   #2050
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kurcze ty juz naprawde gotowa jestes

ja dostalam gabke w prezencie ale nei bede jej uzywac...tak jak kamila uzyje pieluszki tetrowej
no - kupiłam wszystko hurtowo w Polsce jak miałam okazję - przynajmniej tutaj już mi problem odpadł szukając odpowiedników (pewnie i tak nie ma).. niestety zapomniałam zabrać jeszcze dla dziecka czopki przeciwgorączkowe - ale to mi rodzice mogą w każdej chwili wysłać..

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-21 o 16:30
Stary 2012-09-21, 16:31   #2051
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ja też zmykam dziewczynki, pewnie i tak niedługo zajrzę

ja czekam na tza , mial wrocic o 4ej ale pewnie spotkanie mu sie przeciagnelo

zjAdlabym cos ..ale nie mam pomyslu i mam zgage

kupilam dzis w aptece żelazo bo mi sie skonczylo i w koncu kupilam cos na te zaparcia swoje..gin mi polecal miesiac temu ale jakos mialam nadz ze moze przejdzie ale nie ..Duphalac to jesdt bezpieczne dla kobiet w ciązy , efekt jest widoczny po paru dnaich stosowania podobno no wiec zobaczymy..mam nadz ze pomoże

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
no - kupiłam wszystko hurtowo w Polsce jak miałam okazję - przynajmniej tutaj już mi problem odpadł.. niestety zapomniałam zabrać jeszcze dla dziecka czopki przeciwgorączkowe - ale to mi rodzice mogą w każdej chwili wysłać..
a to obojetnie jakie te czopki czy to sa specjalne dla noworodkow?

ja z aptecznymi sprawami mam najwiecej problemu i narazie nic nie mam..w padzierniku zrobie wycieczke do apteki i zakupie co trzeba
Stary 2012-09-21, 16:33   #2052
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ostatnio ciagle sie zastanawiam jak to bedzie bolalo .. chodzi mi o te skurcze porodowe .. te pierwsze .. jakie to uczucie , czy bardzo boli i z czym to mozna porownac .. Mam nadzieje ze ich nie przeocze ..
uwierz- nie przeoczysz hyhyhy

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
no i się poryczałam
ja też
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej.

Ja po wizycie. Dziękuję za kciuki wyniki gukozy w normie czyli ok krew i mocz tak samo ale jak zwykle moja gin przegiela, mam juz jej dosyc Ona nic mi nie mówi o niczym mnie nie informuje!!! Nie wiem ile waży i mierzy moje dziecko wsadzila mi dwa palce i nie powiedziala ani slowa o szyjce USG tez mi nie robiła tylko zbadala czy serduszko bije a jak sie jej zapytalam w ktorym tygodniu zrobi mi te USG III trymestru to wielce oburzona, ze ja niecierpliwa jestem nosz kur.....wa w koncu odpowiedziala ze w 32tc bedzie to USG a potem wyznaczyla mi termin nastepnej wizyty na 19 października tylkoze ja bede wtedy w 33tc!!!! KU.........WA
to dobrze, że wyniki są ok ale gin serio do bani...

Cytat:
Dziękuję Lonia
Jutro mama tż ma urodziny - to też jej nie zazdroszczę - teraz każde urodziny będą jej się kojarzyć ze śmiercią ojca.

No nic.. ja sobie czas zapełnie, żeby nie czuć się samotna - w końcu net działa.. dziś postraszyli nas, żebyśmy antenę satelitarną zdjęli - jak nie to zarządca kamienniczki, w której mieszkamy na nasz koszt ściągnie - i dupa nawet nie będę miała polskiej tv ale nie mam głowy teraz o tym myśleć. tym bardziej mój tż.. jeszcze nasz kosztami za to obciążą.. eh..

Zrobiłam mamie zdjęcia naszej komody - udało się w końcu zapełnić dla naszej nowej współlokatorki Jeszcze jej na świecie nie ma - a ma już całkiem fajną wyprawkę
jaaaaaa cudeńko

nosz kurcze dziecie mnie podsiadło na kompa a tu tyle do nadrabiania gaduły jedne!
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:37   #2053
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

a to obojetnie jakie te czopki czy to sa specjalne dla noworodkow?

ja z aptecznymi sprawami mam najwiecej problemu i narazie nic nie mam..w padzierniku zrobie wycieczke do apteki i zakupie co trzeba
specjalne dla dziecka.. ale jak się nazywają to teraz Ci nie powiem, bo zostały u rodziców w lodówce Ja też z aptecznymi miałam najwiecej problemu, bo się w ogóle nie znam.. dobrze, że babka w aptece to znajoma i mi tam doradzała co uważała, że potrzebne.. może o czymś zapomniała - nie wiem

Stary 2012-09-21, 16:37   #2054
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dziewczyny a jaki kupujecie spray do noska?tzn ten roztwo wody morskiej?jaki polecacie?

i jeszcze ile kupic soli fizjologicznej w ampulkach bo ja widze ze w aptece sa opakowania po 10 ampulek lub 20 to ile opakowan kupic?bo nie mam pojecia jak dlugo tego trzeba uzywac

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-21 o 16:39
Stary 2012-09-21, 16:39   #2055
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja czekam na tza , mial wrocic o 4ej ale pewnie spotkanie mu sie przeciagnelo

zjAdlabym cos ..ale nie mam pomyslu i mam zgage
no kurdę mojego tez jeszcze nie ma

ostatnio widziałam reklamę jakiegoś nowego kebaba z KFC i teraz za mna chodzi.... jadła któras to?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:41   #2056
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
no kurdę mojego tez jeszcze nie ma

ostatnio widziałam reklamę jakiegoś nowego kebaba z KFC i teraz za mna chodzi.... jadła któras to?
nie.wole mcdonalda
Stary 2012-09-21, 16:52   #2057
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
To mnie maż zbałamucił na 3 randce, pojechaliśmy nad jeziorko na domki och jak sobie przypomnę
Na 3 randce - jak w amerykańskich filmach
Stary 2012-09-21, 17:00   #2058
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też do faceta chodzę, wcześniej do pani bo się wstydziłam do mężczyzny, ale jest bez porównania
Ja chodze do faceta i mimo ze nie wiem jak to jest u baby to wiem ze dobrze wybralam . zawsze jest bardzo delikatny i uprzejmy ..

Cytat:
jeju ile juz iu wrzesniowek dzieci spojrzalam na ich pierwsza strone masakra
a wogole uwielbiam je czytac, te porody itd rycze zawsze przy tych opisach
Tez je czytam namietnie ..

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Najpierw chyba kokos - tak gdzies czytałam, na którejś aukcji. Ale na innej znów napisali, że to obojętne. Lepsze właściwości ma jednak chyba gryka
Ja chyba na samym początku położę maluszka na kokosie, a miesiąc później na grykę obrócę. W sumie to i tak co jakiś czas trzeba zmieniać stronę materaca.
Polozylam narazie gryka do gory i troszke mi nie pasuje .. jakas taka nierowna powierzchnia .. nie wiem jak to wytlumaczyc .. wydaje mi sie ze kokos bedzie lepszy na poczatek

Cytat:

Ale za to mam dylemat co kupujecie do wanienki do srodka czy takileżaczek metalowy z frotką czy gąbke?? słyszłam ze podobno gabka jest do bani bo bardzo długo schnie i mnoża sie wniej bakterie przez to a tak to zdejmuje sie z tego lezaczka ta frotke i wysuszy sie an grzejniku i moment wyschnie i juz sama nie wiem co robic
Ja mam gabke .. wydaje mi sie bezpieczniejsza .. kosztowala pare zloty wiec moge ja czesto wymieniac ..

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Nie ma szans tego przeoczyć Bóle podobne do miesiączkowych tylko że x 1000 Przynajmniej te skurcze na początku bo partych nie miałam "przyjemności" poczuć bo mnie pocięli
Wlasnie czytalam niedawno ze niektore dziewczyny mialy te bole dosyc lagodne , ze nie u kazdej musi az tak bardzo bolec .. a ja ostatnio mialam takie mocne bole jak na okres .. I boje sie ze jak przyjda te prawdziwe to je przeocze ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:13   #2059
ImmortalWoman
Zakorzenienie

jeśli chodzi o skurcze to ja miałam na początku delikatne- uznałam phi jak to mają byc te skurcze to można rodzić, ale jak dojechałam do szpitala i zaczęły się TE skurcze to myślałam, że będę chodzić po ścianach i tynk obgryzać... nie miałam siły nawet kilku słów z siebie wykrztusić... i nie wydaje mi się żeby którakolwiek kobieta miała łagodne skurcze porodowe... chociaż kto wie.. cuda sie zdarzają...:coje st:

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

DeKajka gwarantuję ci że nie przeoczysz

ja ogólnie chciałabym taki schemat porodu jak przy oskarku :d wody->później delikatne skurcze a na sam koniec parte i dzięuję jestem na świcie
Stary 2012-09-21, 17:24   #2060
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
a do czego mąka ziemniaczana? bo nie rozumiem wytlumaczcie mi//
Podobno zamiast zasypek itd na dupcie na odparzenia, najpierw widziałam to u bratowej, a teraz na SR polozna o tym mówiła. Mówiła tez ze jak będzie jakaś wysypka czy coś to łyzeczke do kąpieli dodać.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:27   #2061
landi0909
Zakorzenienie

hej kochane, melduję się w kolejnej części!!!

wreszcie dorwałam jakiegoś normalnego laptopa który wczytuje wizaż

ależ ja za Wami tęsknię!!!
no więc w skrócie opowiem Wam co u nas.
Mąż szuka pracy, bo lada chwila go zwolnią. Długi nadal są, właśnie muszę do niedzieli wykombinować kasę na kolejną ratę kredytu. No ale coś wymyślę...
mieszkania dalej nie mamy, w poniedziałek jedziemy obejrzeć jedno mieszkanko. Widzieliśmy już naście mieszkań, każde albo do remontu albo drogie... No ale nie tracę jeszcze nadziei.
Kubuś rośnie, brzuszek też szczerze mówiąc zdarza mi się kilka razy dziennie dosłownie sikać pod siebie - tak mi napiera na pęcherz główką że już nie daję rady. Mam wrażenie jakby miał mi zaraz wyjść a to 31 tydzień jeśli się nie mylę - straciłam już rachubę za duże liczby hehehe
Skurcze niestety po fenoterolu nie ustąpiły, ale leżę cały czas i chyba trochę ich już mniej. Już mnie tak nie boli ten brzuszek, więc jest szansa że wytrzymam jeszcze z 3-4 tygodnie
no i zrobiło się zimno, a ja śmigam w legginsach... Moje jedyne spodnie ciążowe całe zalane atramentem - mój siostrzeniec bawił się piórem i wylał mi na spodnie czarny niezmywalny atrament muszę iść do ciucholandu cokolwiek sobie kupić bo dupka marznie mi niesamowicie.

No i jeszcze jedno - moja znajoma jak nie urodzi do środy to jej wywołają poród będę ciooocią

Kocham Was bardzo i codziennie o Was myślę, mam nadzieję że zdążę tu jeszcze zajrzeć przed rozpakowywaniem
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:32   #2062
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

No i już jestem...

Ale mam podły humor dzisiaj

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

Mąż szuka pracy, bo lada chwila go zwolnią. Długi nadal są, właśnie muszę do niedzieli wykombinować kasę na kolejną ratę kredytu. No ale coś wymyślę...
mieszkania dalej nie mamy, w poniedziałek jedziemy obejrzeć jedno mieszkanko. Widzieliśmy już naście mieszkań, każde albo do remontu albo drogie... No ale nie tracę jeszcze nadziei.
Kubuś rośnie, brzuszek też szczerze mówiąc zdarza mi się kilka razy dziennie dosłownie sikać pod siebie - tak mi napiera na pęcherz główką że już nie daję rady. Mam wrażenie jakby miał mi zaraz wyjść a to 31 tydzień jeśli się nie mylę - straciłam już rachubę za duże liczby hehehe
Skurcze niestety po fenoterolu nie ustąpiły, ale leżę cały czas i chyba trochę ich już mniej. Już mnie tak nie boli ten brzuszek, więc jest szansa że wytrzymam jeszcze z 3-4 tygodnie
no i zrobiło się zimno, a ja śmigam w legginsach... Moje jedyne spodnie ciążowe całe zalane atramentem - mój siostrzeniec bawił się piórem i wylał mi na spodnie czarny niezmywalny atrament muszę iść do ciucholandu cokolwiek sobie kupić bo dupka marznie mi niesamowicie.

No i jeszcze jedno - moja znajoma jak nie urodzi do środy to jej wywołają poród będę ciooocią

Kocham Was bardzo i codziennie o Was myślę, mam nadzieję że zdążę tu jeszcze zajrzeć przed rozpakowywaniem
Witam kochana
Ehhh a ja myślałam, ze już ok u Was. A czemu mąż musi nowej pracy szukać??????

P

Szymonek
Stary 2012-09-21, 17:34   #2063
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Podobno zamiast zasypek itd na dupcie na odparzenia, najpierw widziałam to u bratowej, a teraz na SR polozna o tym mówiła. Mówiła tez ze jak będzie jakaś wysypka czy coś to łyzeczke do kąpieli dodać.
i to jest prawda.. sama stosowałam, gdy Oskar miał wysypkę na ciele- gotowałam krochmal z mąki ziemniaczanej i dodawałam do kąpieli...

Cytat:

heeey! noo kochana to uważaj żebyś tej dupki nie przeziębiła a co do finansów na pewno sobie poradzicie trzymam kciuki za finanse i mieszkanko oby się wam w końcu poszczęściło
Stary 2012-09-21, 17:36   #2064
halwaya
Zakorzenienie

Ewa - powodzenia - trzymam za Ciebie, tż i mieszkanie

Stary 2012-09-21, 17:36   #2065
landi0909
Zakorzenienie

Jasiu - u mojego męża w pracy były włamania. Weszła już policja i prokuratura, ale pewne jest jedno - ktoś z magazynu współpracuje ze złodziejami. Zginęły pojemniki i części do BMW o łącznej wartości kilkaset tysięcy... Szef stwierdził że nie będzie ryzykował i zwalnia po kolei wszystkich. Mój mąż spłaca jeszcze u niego auto, więc jest szansa że jeszcze ze 2 miesiące tam popracuje. A może akurat do tego czasu wszystko ucichnie i uda mu się zachować dotychczasową pracę... Nie wiem, ale musi mieć coś w zapasie. Dlatego składa papiery na kopalnię, ma w sumie praktyki jako elektryk maszyn górniczych - tych szkół już nie ma, a zapotrzebowanie jest zawsze...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:39   #2066
fasolka124578
Rozeznanie

Dziewczynki weszłam sobie dzisiaj do małego sklepiku z ciuszkami i chwalę Wam się zdobyczami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0681.jpg (127,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0680.jpg (172,5 KB, 41 załadowań)
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:39   #2067
fasolka124578
Rozeznanie

i jeszcze jedno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 003.jpg (128,7 KB, 30 załadowań)
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:40   #2068
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki weszłam sobie dzisiaj do małego sklepiku z ciuszkami i chwalę Wam się zdobyczami
jaaaacie
Stary 2012-09-21, 17:41   #2069
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jasiu - u mojego męża w pracy były włamania. Weszła już policja i prokuratura, ale pewne jest jedno - ktoś z magazynu współpracuje ze złodziejami. Zginęły pojemniki i części do BMW o łącznej wartości kilkaset tysięcy... Szef stwierdził że nie będzie ryzykował i zwalnia po kolei wszystkich. Mój mąż spłaca jeszcze u niego auto, więc jest szansa że jeszcze ze 2 miesiące tam popracuje. A może akurat do tego czasu wszystko ucichnie i uda mu się zachować dotychczasową pracę... Nie wiem, ale musi mieć coś w zapasie. Dlatego składa papiery na kopalnię, ma w sumie praktyki jako elektryk maszyn górniczych - tych szkół już nie ma, a zapotrzebowanie jest zawsze...
łoooo matko, rzeczywiście nieciekawie, uwielbiam takie sytuacje, ze przez 1 osobę kilkanascie traci prace

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość

P

Szymonek
Stary 2012-09-21, 17:47   #2070
aerien83
Zadomowienie

Landi witaj kochana, wszystkie tęsknimy za Tobą również ,mam nadzieję, że i dla Was zaświeci wkrótce słońce, sytuacja w męża pracy rzeczywiście niewesoła, ale może sprawa ucichnie tak jak piszesz Trzymajcie się grzecznie w dwupaku z Kubusiem

halwaya ale jesteś przygotowana no no

kaaamila1, fasolka śliczne zakupy :love

ja byłam dziś w Pepco ale szczerze mówiąc nic mi się nie spodobało, może dlatego , że nasza komoda z rzeczami dla małej pęka w szwach, wszystko mam już poprane i poprasowane i wiem ile tego jest i że chyba na razie wystarczy. A jeszcze przyjaciółka ma mi z Anglii nadesłać pakę ciuchów po swojej córeczce, więc ja z zakupami na razie stopuję.

Brakuje mi jeszcze rzeczy aptecznych, ale to w październiku.
Wczoraj zamówiliśmy wózek

Co do kąpania to ja też zamierzam na pieluszce tetrowej - kąpałam tak Kubusia i uważam, że najlepszy i najprostszy to sposób.

Zapomniałabym
perełko współczuję takiej lekarki co babsko wredne :/
ImmortalWoman łaa jaki poród super, oby się powtórzyło
DeKajka potwierdzam słowa dziewczyn, jak się skurcze rozkręcą to na pewno nie przeoczysz

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-09-21 o 17:50
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości