|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linomag - 2 szt Tormentiol maść Alantan plus - krem Cebion - krople Olejuszka - na ciemieniuszkę Nadmanganian potasu roztwór wody morskiej - do nosa Leko - gaziki do pępka Delikol - na kolkę Devikap (nie mam pojęcia na co to )Oprócz tego mam aspirator i gruszkę, herbatkę na laktacje i z kopru włoskiego.. no i jeszcze mam tam witaminki dla mnie z Centrum
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dostalam gabke w prezencie ale nei bede jej uzywac...tak jak kamila uzyje pieluszki tetrowej |
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to tylko 3 zajęcia są.. pierwsze dot porodu.. dziś położna powiedziała, żeby zadzwonić jak nie będę mogła przyjechać - to mi ulotki zostawią
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam Laseczki !
Udanego popołudnia i wieczorku Wam życzę
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
no - kupiłam wszystko hurtowo w Polsce jak miałam okazję - przynajmniej tutaj już mi problem odpadł szukając odpowiedników (pewnie i tak nie ma).. niestety zapomniałam zabrać jeszcze dla dziecka czopki przeciwgorączkowe - ale to mi rodzice mogą w każdej chwili wysłać..
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-21 o 16:30 |
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja czekam na tza , mial wrocic o 4ej ale pewnie spotkanie mu sie przeciagnelo zjAdlabym cos ..ale nie mam pomyslu i mam zgage kupilam dzis w aptece żelazo bo mi sie skonczylo i w koncu kupilam cos na te zaparcia swoje..gin mi polecal miesiac temu ale jakos mialam nadz ze moze przejdzie ale nie ..Duphalac to jesdt bezpieczne dla kobiet w ciązy , efekt jest widoczny po paru dnaich stosowania podobno no wiec zobaczymy..mam nadz ze pomoże ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
ja z aptecznymi sprawami mam najwiecej problemu i narazie nic nie mam..w padzierniku zrobie wycieczke do apteki i zakupie co trzeba |
|
|
|
|
#2052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hyhyhyja też ![]() Cytat:
Cytat:
nosz kurcze dziecie mnie podsiadło na kompa a tu tyle do nadrabiania gaduły jedne!
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też z aptecznymi miałam najwiecej problemu, bo się w ogóle nie znam.. dobrze, że babka w aptece to znajoma i mi tam doradzała co uważała, że potrzebne.. może o czymś zapomniała - nie wiem
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jaki kupujecie spray do noska?tzn ten roztwo wody morskiej?jaki polecacie?
i jeszcze ile kupic soli fizjologicznej w ampulkach bo ja widze ze w aptece sa opakowania po 10 ampulek lub 20 to ile opakowan kupic?bo nie mam pojecia jak dlugo tego trzeba uzywac Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-21 o 16:39 |
|
|
|
#2055 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2058 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o skurcze to ja miałam na początku delikatne- uznałam phi jak to mają byc te skurcze to można rodzić, ale jak dojechałam do szpitala i zaczęły się TE skurcze to myślałam, że będę chodzić po ścianach i tynk obgryzać... nie miałam siły nawet kilku słów z siebie wykrztusić... i nie wydaje mi się żeby którakolwiek kobieta miała łagodne skurcze porodowe... chociaż kto wie.. cuda sie zdarzają...
:coje st:---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- DeKajka gwarantuję ci że nie przeoczysz ja ogólnie chciałabym taki schemat porodu jak przy oskarku :d wody->później delikatne skurcze a na sam koniec parte i dzięuję jestem na świcie
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno zamiast zasypek itd na dupcie na odparzenia, najpierw widziałam to u bratowej, a teraz na SR polozna o tym mówiła. Mówiła tez ze jak będzie jakaś wysypka czy coś to łyzeczke do kąpieli dodać.
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, melduję się w kolejnej części!!!
wreszcie dorwałam jakiegoś normalnego laptopa który wczytuje wizaż ależ ja za Wami tęsknię!!! no więc w skrócie opowiem Wam co u nas. Mąż szuka pracy, bo lada chwila go zwolnią. Długi nadal są, właśnie muszę do niedzieli wykombinować kasę na kolejną ratę kredytu. No ale coś wymyślę... mieszkania dalej nie mamy, w poniedziałek jedziemy obejrzeć jedno mieszkanko. Widzieliśmy już naście mieszkań, każde albo do remontu albo drogie... No ale nie tracę jeszcze nadziei. Kubuś rośnie, brzuszek też szczerze mówiąc zdarza mi się kilka razy dziennie dosłownie sikać pod siebie - tak mi napiera na pęcherz główką że już nie daję rady. Mam wrażenie jakby miał mi zaraz wyjść a to 31 tydzień jeśli się nie mylę - straciłam już rachubę za duże liczby heheheSkurcze niestety po fenoterolu nie ustąpiły, ale leżę cały czas i chyba trochę ich już mniej. Już mnie tak nie boli ten brzuszek, więc jest szansa że wytrzymam jeszcze z 3-4 tygodnie ![]() no i zrobiło się zimno, a ja śmigam w legginsach... Moje jedyne spodnie ciążowe całe zalane atramentem - mój siostrzeniec bawił się piórem i wylał mi na spodnie czarny niezmywalny atrament No i jeszcze jedno - moja znajoma jak nie urodzi do środy to jej wywołają poród będę ciooocią Kocham Was bardzo i codziennie o Was myślę, mam nadzieję że zdążę tu jeszcze zajrzeć przed rozpakowywaniem
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
No i już jestem...
Ale mam podły humor dzisiaj ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Ehhh a ja myślałam, ze już ok u Was. A czemu mąż musi nowej pracy szukać??????
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do finansów na pewno sobie poradzicie trzymam kciuki za finanse i mieszkanko oby się wam w końcu poszczęściło
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa - powodzenia - trzymam
za Ciebie, tż i mieszkanie
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu - u mojego męża w pracy były włamania. Weszła już policja i prokuratura, ale pewne jest jedno - ktoś z magazynu współpracuje ze złodziejami. Zginęły pojemniki i części do BMW o łącznej wartości kilkaset tysięcy... Szef stwierdził że nie będzie ryzykował i zwalnia po kolei wszystkich. Mój mąż spłaca jeszcze u niego auto, więc jest szansa że jeszcze ze 2 miesiące tam popracuje. A może akurat do tego czasu wszystko ucichnie i uda mu się zachować dotychczasową pracę... Nie wiem, ale musi mieć coś w zapasie. Dlatego składa papiery na kopalnię, ma w sumie praktyki jako elektryk maszyn górniczych - tych szkół już nie ma, a zapotrzebowanie jest zawsze...
|
|
|
|
#2066 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki weszłam sobie dzisiaj do małego sklepiku z ciuszkami i chwalę Wam się zdobyczami
|
|
|
|
#2067 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze jedno
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Landi witaj kochana, wszystkie tęsknimy za Tobą również
Trzymajcie się grzecznie w dwupaku z Kubusiem halwaya ale jesteś przygotowana no no ![]() kaaamila1, fasolka śliczne zakupy :love ja byłam dziś w Pepco ale szczerze mówiąc nic mi się nie spodobało, może dlatego , że nasza komoda z rzeczami dla małej pęka w szwach, wszystko mam już poprane i poprasowane i wiem ile tego jest i że chyba na razie wystarczy. A jeszcze przyjaciółka ma mi z Anglii nadesłać pakę ciuchów po swojej córeczce, więc ja z zakupami na razie stopuję. Brakuje mi jeszcze rzeczy aptecznych, ale to w październiku. Wczoraj zamówiliśmy wózek Co do kąpania to ja też zamierzam na pieluszce tetrowej - kąpałam tak Kubusia i uważam, że najlepszy i najprostszy to sposób. Zapomniałabym ![]() perełko współczuję takiej lekarki co babsko wredne :/ ImmortalWoman łaa jaki poród super, oby się powtórzyło ![]() DeKajka potwierdzam słowa dziewczyn, jak się skurcze rozkręcą to na pewno nie przeoczysz
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-09-21 o 17:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

wsadzila mi dwa palce i nie powiedziala ani slowa o szyjce
USG tez mi nie robiła tylko zbadala czy serduszko bije a jak sie jej zapytalam w ktorym tygodniu zrobi mi te USG III trymestru to wielce oburzona, ze ja niecierpliwa jestem nosz kur.....wa w koncu odpowiedziala ze w 32tc bedzie to USG a potem wyznaczyla mi termin nastepnej wizyty na 19 października tylkoze ja bede wtedy w 33tc!!!! KU.........WA

oby się wam w końcu poszczęściło