|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
oj synek ani myśli zasnąć...
![]() a już chciałabym mieć wolne ręce i coś zrobić, bo tyłek mnie boli od tego siedzenia
|
#1443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka taka średnia ale co zrobić.... Powoli małą znów budzi się do karmienia a później mykamy na spacer. Karolina nie poddawaj się! Ja miałam doła i chciałam juz odpuścić kp ale jednak się udało. Odciągaj pokarm i podawaj go w butelce po wcześniejszym przystawieniu do piersi a mm tylko w najgorszym przypadku. Lece bo mała już płaczę - potem zajrze. |
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekidziewczuny, ciesze sie szalenie!!!!! Bylismy w ikea, zrobilosmyzakupy, zjaedlismy oboad, maly wciaz spal, noe wiem kto i co mu dosypsl do mleka ale nie wierE normalnie!! Nakarmilam go i znow spi, chyba auto tak na niego dziala
|
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
u mnie przy wodzie sterimar bylo to samo. Teraz uzywam disnemar i juz jest ok. Mały nie płacze a nawet mu się to psikanie podoba. Disnemar jest w dawkach i ma najmniejszą siłe psiknięcia.
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
hej wrocilysmy z zakupow i spacerku.kupalammalej ciuchy
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiłam w pepco kombienzon za 50zł(wczoraj pisałam) oto zdjęcie jakby któras była zainteresowana, w środku polar. Ja wzielam 68 ale wide wymienic na 74, bo 68 jest takie prawie akurat teraz
A dla dziewczynek sa różowe Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-09-21 o 15:12 |
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok ![]() -czapka zimowa -bluzeczka -czapka taka cieplejsza -spodnie sztruksowe czerwone -czapka i bamboszki ![]() -spodnie łososiowe ocieplane polarkiem -i komplet sztruksowy ocieplany-kurtka i spodenki -welurowe spiochy ( chyba spiochy bo juz sie pogubiłam co to jest
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-21 o 15:49 |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-09-21 o 16:05 |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-21 o 19:16 |
|
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Wieczór ciężki, bo bardzo bolał ją brzuszek. Bez przerwy płakała ok. 20 minut, ale marudziła znacznie dłużej. Pewnie płakałaby również dłużej, ale jak już widziałam, że nie odpowiada jej żadna pozycja, a ssanie piersi też nie uspokaja, to podałam Pedicetamol. Po 20 minutach już się do mnie uśmiechała i "pogadałyśmy", ale tak zupełnie jej nie przeszło. Udało się jednak znaleźć wygodną pozycję... na mojej poduszce. Cytat:
Fajny pomysł i wygląda jak stara księga. Taki pastelowy może być nawet różowy. Córka tż w wieku przedszkolnym podobno domagała się zakładania rzeczy różowych, więc jak poślesz Zośkę między inne dziewczynki, to może będziesz musiała się przełamać i właśnie takie jej kupować. Miejsce na notatki z każdego dnia i małe zdjęcia są w bezpłatnym kalendarzu Nivea, ale tam z kolei nie ma miejsca na wydarzenia przełomowe. Informacje dotyczące rozwoju można sobie zaznaczyć na tabeli z obrazkami, wzrost i wagę wpisać w wyznaczonym miejscu i nanieść na siatkę centylową. Cytat:
* Z 1 na 2 musiałyśmy przejść jak mała ważyła ok. 4 kg (może 4,3 kg) - po prostu siuśki wypłynęły górą lub bokiem, a teraz waży 5,1 kg, więc wykorzystamy do końca 2 i 12-ty tydzień zaczniemy 3-kami. Jeszcze przez kilka dni mogłabym jej zakładać 2, ale akurat skończyła się paczka, a kolejnej by nie wykorzystała. To zależy nie tylko od wagi. Moja ma szczupłą pupę, ale tłuściutkie uda. ![]() Gumeczki mogą się trochę odciskać. Cytat:
![]() Łóżeczko chciałam drewniane (niektóre są opisywane jako drewniane, a wypełnienia szczytów są z płyty), od pewnego momentu w naturalnym kolorze sosny (mam kolor "sosny antycznej") z szufladą, o rozmiarach 70x140 cm, z możliwością przerobienia na tapczanik. Wszystkie w tych rozmiarach mają pełne szczyty, a drewno niestety kosztuje. Plusem dla sprzedawcy był materac w ofercie, czyli jednen koszt przesyłki. Gdybym nie miała takich wymagań, to pewnie kupiłabym takie jak pokazała Soleilka. Kasik - będzie dobrze i koniec! *** Tyle napisałam rano i na szczęście skopiowałam, bo mimo wielu prób nie udało mi się tego wysłać. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-21 o 16:29 |
|||
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- moja córcia kwekala na lezaczku wystarczyło ze wlaczylam jej muzyke na głos moment odleciałaDobrze z elubi i z euspokjaa sie bo ja tez lubie słuchac
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
to wychodzi na to, że Luśka ma gruby brzuch (rzepy w pampkach zielonych 3 zapinają się w tym samym miejscu co premium care 2), dupsko i uda
jak podrośnie to nas znienawidzi za te geny ![]() Cytat:
ja właśnie zrobiłam przegląd ciuszków małej, wyrzuciłam z komody to, czego już na pewno jej nie założę bo musiałam miejsce na nowe nabytki zrobić ![]() i też mam takie śpiochy welurowe, jeszcze nie używałam, ale na jesień/zimę będą super
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez co chwile robie miejsce w szafkach Ona ma wieej ciuchów ode mnie i tzta razem ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- moje dziecko chrapie to se z tatusiem moze ręke podac
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
a czytacie już swoim maluchom?
ja właśnie zamówiłam kilka książeczek na allegro
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też już śmiga w welurkach bo mamy w mieszkaniu 19-20 stopni..
Karolina trzymaj się! U mnie też ryk, po wypróbowaniu wszystkiego pozostaje mi już tylko czekać aż to samo minie. |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
a moja ma zimny wychów
Serio co się oglądam po wózkach na spacerach to moja tradycyjnie najlżej ubrana i nie marznie, kark zawsze ciepły i śpi sobie zadowolona ![]() Dzisiaj jak jedno dziecko zobaczyłam myślałam że padnę, temperatura w słońcu dochodziła pewnie spokojnie do 20 stopni, a dziecko ubrane w ciepłą czapkę, grubą kurteczkę (ciekawe co miało pod spodem), opatulone kocykiem a jeszcze na spacerówkę założony ocieplacz na nóżki!
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince Phdwao super zakupy
![]() Linka jak długo czekałaś na to nosidło? dostane na maila numer konta do wpłaty? zamówiłam z tej samej strony co Ty |
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem czekałąm 2 lub 3 dni bo ten gość gdzieś wyjechał i nie mógł wysłać byłam z nim w kontakcie mailowym, na maila odpisywał szybko |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lince też . ja jeszcze nie miałam nawet w połowie tak ciężkiego dnia
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyslalam. A ja pomykalam w krotkim rekawku i dzinsowej kurtce
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao
super że bioderka się naprawiły ) W każdym razie fajnie!
|
|
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łożeczko płacz, leżaczek płacz, ze mną na łóżku płacz, na klatce piersiowej płacz, ręce płacz, manduca (!) płacz ![]() nic, po prostu nic nie skutkowało i baaardzo często tak jest to na 100% brzuszek a w naszym przypadku jest to całkowicie niezależne od mojej diety, mogę cały dzień popijać tylko wodę i przegryzać chlebkiem Wazy i jest to samo. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- ponoć po skończonym 3 miesiacu tego typu sprawy sie wyciszają, oby ![]() zostaly nam 3 tyg. |
|
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym 3 miesiącem coś jest na rzeczy, u nas od jakiegoś czasu kupki zrobiły się ładne czyli trawienie się unormowało, prawie nie purka a przestałam go odbijać, a jeśli już to gazy odchodzą same, jem już rzeczy które wcześniej mu szkodziły, w tej chwili jak coś mu szkodzi to mamy tylko śmierdzącą kupkę. Jestem pewna że i u Was niedługo to szaleństwo sie skończy |
|
|
|
|
#1470 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy się z Wojtusiem. U nas noc do du.py po wieczornym koncercie z jedzeniem spał od 23 do 1 potem nie spał do 4 i potem co godzinę pobudka na jedzenie.
Do południa też był marudny jedynie jak go zamotałam w chuste to zasnął i poszliśmy do sklepu (zrobiliśmy furorępanie widziały takie dziwadła tylko w TV) Cytat:
Cytat:
dziś kończymy 5 tygodni i wydaje mi się że Wojtuś świadomie się uśmiecha czy to możliwe? Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2012-09-21 o 17:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

może inaczej zapinamy pampki? nie wiem skąd taka rozbieżność, u nas brzuszek ostatnio zrobił się mniejszy, tzn szczuplejszy choć wciąż jest duży

jak podrośnie to nas znienawidzi za te geny
to se z tatusiem moze ręke podac
i nie marznie, kark zawsze ciepły i śpi sobie zadowolona
Lince też