|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Jasiu niestety taka jest rzeczywistość
co noc jest jakieś włamanie, są podejrzenia ale nie ma dowodów. A tam na magazynie są tylko i wyłącznie nowiutkie części do bmw - jak wiadomo nie są tanie... Złodziejem prawdopodobnie jest facet który był 2 miesiące temu przyłapany na kradzieży i dostał dyscyplinarkę. Ale nikt nie ma na niego dowodów... Z kimś musi współpracować z firmy, bo inaczej by nie miał jak się tam dostać. Szef już stracił tysiące, i szczerze mówiąc rozumiem jego postępowanie. Ale cały czas mam nadzieję że nie zwolni Mateusza... W sumie bardzo jest za nim i chce nam pomóc - dziś np zaoferował pomoc w spłacie kredytu. Powiedział że go spłaci, a M mu to odrobi. Więc jest szansa że jeszcze trochę tam popracuje...W każdym razie wiem jedno napewno - ja też muszę szybko znaleźć pracę po porodzie. Trudno, będę małego musiała komuś podrzucać, ale kasę musimy jakąś mieć. W razie czego żeby nigdy nie być bez grosza przy duszy. Aaaa wogóle! Moja babcia z niemiec na początku września wysłała mi kasę w liście na urodziny. I wyobraźcie sobie że dopiero teraz doszedł, a był wysłany priorytetem... Doszedł z pieczątką "zagubiony w tanzanii" |
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
anielko
ktoras pytala do czego jest worek sako- tak poprostu do siedzenia, w ciazy super,bo brzuszka nie uciskam, a dziecko tez mozna na tym klasc,bo to jest kulkami styropianu wypelnione i sie dopasowuje do ciala. halwaya super jestes juz przygotowana, najbardziej w oko wpadla mi szuflada z reniferkiem i czyms z szarego misia i swietny wozek ewa milo Cie widziec z powrotem, zagladaj jak tylko bedziesz mogla i powodzenia w szukaniu mieszkania,a z praca moze nie bedzie tak zle,ucichnie sprawa i szef go moze zostawi. Swoja droga, to jakis niezly skur.. tam pracuje,ze okrada szefa a reszta pracownikow przez niego traci
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
peperonik superowy ten worek sako, wzór też mi się bardzo podoba
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
aerien
apropo mąki ziemiaczanej, to moze sluzyc jako zasypka do pupci i do kapieli przy zmianach skornych. Moja ciocia pielegniarka, jak urodzila 7 lat temu synka, to nakupowala mu kosmetykow cala polke - dzieciaczyna takiego uczulenia dostal,ze jak polozna przyszla na wizyte,to opierniczyla ja za cala ta chemie i kazala w mące kąpać i przeszło. Cioci sie glupio zrobilo,ze pielegniarka,a dziecku takich problemow narobila. Jasiu ze specjalna dedykacja dla Ciebie zdjecie wózka ![]() chodzi mi konkretnie o torbe, tesciowa nosem kreci,ze nie pasuje,a mi nie przeszkadza,ze takie polaczenie kratki i kolek, do tego dam gladki spiworek lub kocyk jak cieplej sie zrobi i moim zdaniem nie bedzie sie gryzlo. A Wy jak sadzicie pasuje??
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
o kurde ale tanio, ja tez chce
![]() To ja juz nuie wiem co kupic ten lezaczek nie jest drogi tez kosztuje 6/7 zł wiec tanio gąbka tez niedroga , nie mam pojecia, moze kupie ten lezaczek jak sie nie sprawdzi to gąbke. Ja juz poprałam wszystko dzis zostało tylko kilka ubranek o ciemnych kolorach co nie miałąm je z czym wstawic do pralki i bede je recznie przepierac, ale juz nie dzis;p jutro;p dzis juz powysychała mi kupa ubran i je wyprasowąłam ładnie jeszcze kolejna kupka ubranek schnie sobie jeszcze , ale to juz jutro je wyprasuje, bo dzios kregosłup mi juz pada. ide oglądac ukrytą prawde;D
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co?? piekne brzuszki macie!!! chwile mnie nie bylo a tu takie zmiany. jak zobaczylam ostatnio mici fotkę to padłam...
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam kochane polenić sie trochę
a co by nie Pa do jutra
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
jasiu
wcale sie juz nia nie przejmuje, bo to moje dziceko i moj wozek i sobie po swojemu bede miala, taka zosia-samosia ![]() lonia my Ci tu zdradzimy ukryta prawde,a nawet jawna prawde - jestes sliczna
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak odzyskam aparat to Wam wrzucę fotkę mojego brzucha
nawet ta ciemna kreska mi się już pojawiła! Lustrzyca zaawansowana, próbowałam się dziś TAM ogolić no to M mi wszedł do łazienki bo myślał że rodzę bo tak głośno sapałam (nie miałam lusterka więc się wyginałam jak mogłam ) no i pępek lada chwila będzie wywalony bo już jak kaszlę to wyskakuje ale ciągle jeszcze się chowa ach... dopiero co były te dwie kreski a tutaj teraz odliczamy praktycznie dni do terminów...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mam wczoraj mówi, że muszę kupic termometr do pokoku bo dzidziuś musi być w temperaturze 21 stopni. To jej mówię, ze jak będzie za więcej albo mnie to nie bede mogła z nim do pokju wejść????? No nie rozumiem, nie popadajmy w paranoje ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
ok kochane zmykam na pierwszą miłość
jutro postaram się jeszcze do Was zajrzeć
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamietam jak u babci na wsi sie spalo pod taka prawdziwa pierzyna, o boze ona ze 100kg wazyla,a gruba chyba na 30cm - masakra
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2087 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Lonia śliczna jesteś!
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Ma_majka dziekuje
wozek jest duzy i ma pompowane kola i lamana raczke na czym mi najbardziej zalezalo,a do tego za darmoszke,wiec same plusy Mamy winde (nawet dwie) wiec waga nie stanowila dla mnie zadnej roznicy. Kolezanka byla z niego bardzo zadowolona, to i ja bede. No dobra musze sie podniesc z tego wspanialego woreczka i wyjsc z psami. Potem jade do OBI, tz tam bedzie czekal i kupimy farby i walki i jutro malowanko i pozostanie tylko na meble czekac. Kurcze nie znosze skrecania mebli Dobrego wieczoru dziewczynki A jutro weekend i tz w domku
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek jakiś taki 'mały' mi się wydaje.. no ale spoko dzięki
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że chyba ze mną jest coś nie teges, ale ja naprawdę jestem ciekawa tego bólu, choć później pewnie będę przeklinać to co teraz piszę. ![]() Ostatnio jak miałam gimnastykę i ćwiczyliśmy różne formy rozluźniania podczas porodu to naprawdę miałam ochotę już rodzić - ale oczywiście żeby już maleństwo było donoszone. A mnie wczoraj trochę przewiało, bo za lekko się ubrałam. Już jest w sumie dobrze, ale mam nadzieję, że nie rozłoży mnie jutro, bo mamy jechać na piknik z pracy mojego tż. Mam nadzieję też, że pogoda również dopisze. |
|
|
|
|
#2092 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zostaly mi jeszcze str do nadrobieia ale poki co napisze...
Muminku trzymajcie sie dzielnie tez mysle o tym zebyscie walczyli z konowalami tak jak napisala Judka.moze jest ktos kto zrobi to za Was za odpowiednim potraceniem procentowym??Wy napewno nie macie sil i checi jeszcze teraz sie ciagac po sadach ale sa instytucje ktore zajmuja sie uzyskaniem odszkodowania co w Waszym przypadku moze byc bardzo przydatne trzymam kciukaski za Laurke![]() Cytat:
![]() Co do mamy to przykre mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczyCytat:
![]() Cytat:
biedna nalezy sie tam![]() Cytat:
![]() Moj tez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dawaj mi ja tu![]() Halawaya przykro mi z powodu dziadka Gratuluje wszystkim nowotygodniowym ![]() ja mam dola bylam dzis w poradni schudlam w ciagu 3 tyg 2 kg i dlatego chudne.ze musze jesc wiecej i skoro cukry skacza restrykcyjnie przestrzegac diety-moze obejdzie sie bez insuliny-w co watpie.wkurzyla mnie lekarka bo mi z tekstem-nie mozna z actimelka zrezygnowac??jogurty tylko naturalne-kur..wa zero slodyczy, tylko woda mineralna a ona mi z actimelkiem wyskakuje.na co ja jej ze ze wszytskiego zrezydnowalam czasami chce mi sie czegos tyci slodkiego na co ona ze te tyg to nie wyczyn-mozna wytrzymac-ok mozna...ale ciekawa jestem jak ona by do tego podeszla jakby byla w ciazy i nic ni emogla jesc na co by miala ochote...zjadlam dzis ten prawdziwy chleb razowy jak mi kazano(stwierdzily ze to niemozliwe zebym miala wysoki po ciemnym a po jasnym nie)no i efekt taki ze po ciemniej kanapce mam cukier 140 gdzie po biales kolo 120-ale przeciez ja jestem tempa na niczym sie nie znam....nie wazne co mi glukometr pokazuje one wiedza lepiej....mam dzis skurcze co chwile ale to chba z tych nerwow.... juz lyknelam ze 5 nosp... w tym 2 forte... mowi do mnie ze za tydz mam przyjechac i podejmiemy decyzje.na co ja czy jak cukry beda ok to czy moge za dwa ze wg na tryb lezacy a ona do mnie ze skoro nie moge jezdzic to mi skierowanie do szpitala pisze i bede miala wszytsko na miejscu ![]() jakos mnie to wszytsko rozbilo dzis:/ ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Co do pasow w aucie (ja mam ibize) to mi na styk do tylu wchodzi maxi cosi a kolezanki nosidelko np juz nie weszlo.podejrzewam ze jak malego nogi dojda to tez go nie wepne w tyl tylko bedzie musial jezdzic z przeodu Gabi masz te przeboje z allegro:/ biedna Monia witaj zagladaj jak najczesciej gratuluje zakupu mieszkania, cudnej corci i trzymam kciuki za studia!!
|
||||||
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
marti biedna ty jesteś.. trzymaj się dzielnie
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj kolejna punkcja,tym razem z glowki bo da sie wiecej sciagnac i ściągneli jej 5 ml krwistego plynu.Glowka zmiejszyla sie o pol cm ale dzis juz wrocila do wczesniejszych wymiarow....
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm a do czego w ogóle jest ta sól fizjologiczna?
bo morska do noska słyszałam ale to? |
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia - witaj kochana
trzymam kciuki zeby męża nie zwolnili i zebyscie znalezli jakies fajne tanie mieszkanie .. Lonia - cuuudnie wygladasz .. Marti- ale sie biedna meczysz z tym cukrem
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
sól fizjologiczna np zeby przemycz kąciki oczu albo zeby dac do noska zeby łatwij oczyscic
|
|
|
|
#2099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja do wanienki nic nie kupuje, chyba pieluszke bedziemy wkładać, zaufam mamie i babci Cytat:
![]() ja dzisiaj zauważyłam, że już nie widze stóp jak patrze w dół
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
muminku strasznie ci wspolczuje tych wszystkich przezyc ktore masz co dzien..............jestem pewna ze niedlgo sie polepszy!!
marti ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
lonia śliczny brzuszek ewka trzymam kciuki zeby bylo u was lepiej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

co noc jest jakieś włamanie, są podejrzenia ale nie ma dowodów. A tam na magazynie są tylko i wyłącznie nowiutkie części do bmw - jak wiadomo nie są tanie... Złodziejem prawdopodobnie jest facet który był 2 miesiące temu przyłapany na kradzieży i dostał dyscyplinarkę. Ale nikt nie ma na niego dowodów... Z kimś musi współpracować z firmy, bo inaczej by nie miał jak się tam dostać. Szef już stracił tysiące, i szczerze mówiąc rozumiem jego postępowanie. Ale cały czas mam nadzieję że nie zwolni Mateusza... W sumie bardzo jest za nim i chce nam pomóc - dziś np zaoferował pomoc w spłacie kredytu. Powiedział że go spłaci, a M mu to odrobi. Więc jest szansa że jeszcze trochę tam popracuje...
a reszta pracownikow przez niego traci

*

:coje st:

biedna nalezy sie tam
USG tez mi nie robiła tylko zbadala czy serduszko bije a jak sie jej zapytalam w ktorym tygodniu zrobi mi te USG III trymestru to wielce oburzona, ze ja niecierpliwa jestem nosz kur.....wa w koncu odpowiedziala ze w 32tc bedzie to USG a potem wyznaczyla mi termin nastepnej wizyty na 19 października tylkoze ja bede wtedy w 33tc!!!! KU.........WA
i dlatego chudne.ze musze jesc wiecej i skoro cukry skacza restrykcyjnie przestrzegac diety-moze obejdzie sie bez insuliny-w co watpie.

marti biedna ty jesteś.. trzymaj się dzielnie