|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plus Size-owy wątek gadulcowy :)
Imperfecta każda z nas ma takie dni
![]() Agnezza witaj
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Chil, ale ja już nie wiem jak mam własnej babci przetłumaczyć, że mnie słowa jakie ona w kierunku do mnie wypowiada po prostu bolą i że jest mi przykro...
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Rodzina potrafi ''dokopać'' najmocniej. Znają super Twoje słabe strony i oczywiście w wiekszości wypadków ranią Cię nieświadomie , bo chcą dla Ciebie jak najlepiej.
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedziele, niby delikatnie i niby nie chciała wyjechała mi z tekstem, że co do niej przyjeżdzam to jestem coraz grubsza i że bym się w końcu za siebie wzięła bo już jestem na tyle "stara" że będzie coraz gorzej.A grubsza wcale nie jestem tylko miałam spódnice w której fakt wyglądam może niekorzystnie ale czułam się w niej po prostu wygodnie i zwykłą czarną bokserkę więc stwierdziłam, że do babci stroić się nie muszę tylko mogę założyć coś wygodnego... No ale. |
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam cięty jęzor, więc babcia by się nasłuchała, a potem długo mnie nie zobaczyła
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja język na ogół też mam cięty, dopóki nie chodzi o mój wygląd, wtedy mnie zacina i jedyne co umiem to płakać...
|
|
|
|
|
#2167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wzięłam się na odwagę i powiedziałam jej żeby nie mówiła mi takich rzeczy, bo jest mi przykro to powiedziała, że robi to dla mojego dobra, jednak nie rozumie tego, że ja nie jestem gruba z wyboru... :/ i że takimi tekstami mi nie pomaga... Do czasu jak chudłam po operacji zmniejszenia żołądka (która się zresztą nie bardzo udała) ( ona o operacji nic nie wie) to było wszystko super, a jak teraz waga mi stanęła to znowu słyszę, "no tak znowu przytyjesz" kochane babcie :/ Cytat:
zazwyczaj kończy się jej płaczem a moim wkur.... ! może takie osoby jak nasze babcie robią to dla naszego dobra, ale co one myślą, że my nie widzimy, że mamy nadwagę? myślą, że z wyboru jesteśmy takie grube? że nam się to podoba? że chcemy takie być? Imperfecta, cierpliwości ci życzę
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Fafi, wydaje mi się że one tak myślą, że nam się to podoba, że jest nam z tym super i w ogóle czujemy się z tym dobrze. Ale ja mam tego dość ona przyjeżdża do mnie i patrzy mi w talerz i komentuje co ja jem, ale co jej do tego, tłumaczyłam jej to ja i ostatnio tłumaczyła moja macocha jak miło się tego słucha a ona dalej swoje, bo ona źle nie chciała... A ja jestem pulpet od zawsze więc od zawsze to słyszę i już mam tego serdecznie dość, powiedziałam że w najbliższym czasie się do niej nie wybieram i niech może ona sobie przemyśli, te swoje "dobre rady".
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja od okresu dojrzewania mam problemy z wagą, chociaż od małego mimo że nie miałam nadwagi mówiła mi "uważaj bo przytyjesz" bo moja mama od lat ma problemy z wagą... miejmy nadzieję, że kiedyś to zrozumieją i w tej kwestii nie będą się wypowiadały...
teraz mi się przypomniało, że ostantio słyszę teksty typu, że nic dziwne że mnie nikt nie chce bo jestem za gruba, albo "schudnij bo męża nie znajdziesz" a że mam 26 lat a ona nie poznała żadnego mojego chłopaka to jest już tragedia i myśli, że mnie nikt nawet kijem nie chce dotknąć no cóż... życie...;p
Edytowane przez Faficzkowa Czas edycji: 2012-08-10 o 13:38 |
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
No jakbym słyszała moją babcie!
Ty czy my nie mamy czasami tej samej babci? Ja też słyszę teksty, że mnie nikt nie będzie chciał itp, itd. Nie wiem czy tutaj czy na modowym pisałam jakimi tekstami rzucała jak szłam do technikum...
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Imperfecta
Doskonale Cię rozumiem, niestety! Klika lat temu ciągle słyszałam docinki, że jak będę taka gruba nigdy nie znajdę męża, nikt mnie nie zechce a jeśli już to z litości, będę samotna, nieszczęśliwa Teraz jestem szczęśliwa, znalazłam przyszłego kandydata na męża, mimo że nie schudłam
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od posta z czerwca niewiele sie zmienilo, wiec raczej udzielac sie nie planuje - musze ogarnąć swoje zycie. Milego plotkowania, zagladne czasem Kasia, znalazlam Cie na fejsie chyba przez Pauline - pieknie wygladalas w dniu slubu i gratuluje zrzucania kg
|
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Choco_ u Kasi znajdziesz mnie, więc zapraszaj nas obie
|
|
#2176 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2179 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Pierwszy raz na wątku pojawiłam się około dwa lata temu i niestety nie poznałyśmy się
![]() Edytowane przez Tygrysek17 Czas edycji: 2012-09-21 o 18:50 |
|
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
oh a ja pamiętam, gdzie się podziewałaś? co u Ciebie?
|
|
#2182 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Zostałam pracoholikiem, więc nie miałam czasu na nic. W skrócie - straciłam życie prywatne, faceta i nerwy, rzuciłam pracę, bo w końcu się obudziłam, że to nie to czego pragnę od życia i oto jestem
|
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2184 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
to w sumie nie ten wątek co wtedy.... jak go zakładałyśmy....
były inne czasy , jeju jak to durnie brzmi ... ale wiecie o co mi chodzi... byłyśmy na innym etapie życia... a teraz? praca... dom... co niektóre mają rodziny itp... mam nadzieję, że jest Ci teraz dobrze mimo tak ogromnych zmian w życiu?
|
|
#2186 |
|
Moderatorka z pazurem
|
To prawda... Jest zupełnie inaczej. np Mishoko ma ślicznego synka Maksymiliana...
Też już chciałabym się ustatkować, a póki co jestem singielką, która próbuje się na nowo odnaleźć w życiu :P Byłam wybredna a teraz jestem sama jak palec :/ Z kotem wygrzewającym się w moich stopach na kanapie. No ale nic, zbieram siły, jestem pełna energii i optymizmu i niedługo zabieram się za życie z zakasanymi rękawami Depresję miałam na przełomie lipca i sierpnia więc jesienna już mi nie grozi
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
a jakiś czas temu to pytałam chyba co u Mishoko ;] wiem, że bardzo się starała o dziecko wiec super że je ma
ja też jestem sama .. i nawet nie chodzi mi o faceta (chociaż to też) ale ogólnie ostatnio znajomi mnie bardzo rozczarowują masakra jakaś.... łapię doła ![]()
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Fafi tak to niestety jest ze znajomymi czasem
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Roses
)) ja cie tez pamietam!!ale fajnie ze Mischoko ma synka masz z nia jakis kontakt??? Fafi jesli chodzi o znajomych skads to znam ;/ po moim weselu teraz juz wiem na kogo mozna liczyc a na kogo nie.. przykre to ale coz takie zycie.. |
|
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko wiecei co jest najbardziej wkurzjące, że między mną a moimi znajomymi nic takiego się nie stało...
mam kilka grup znajomych ... przyjaciółki z LO które teraz w ogóle nie mają dla mnie czasu... ostatnio gdy zadzwoniłam z propozycją wyskoczenie o 20 na lody do mcdonalds (bo zawsze wspólnie je jemy) to usłyszałam od jednej "aaa wiesz teraz nie bardzo mogę bo sprzątam" a od drugiej nawet nie nic nie usłyszałam bo nie odebrała tel , potem się dowiedziałam od tej drugiej że przyjechał do niej facet więc cóż.. nie miałam czasu... ok jestem w stanie to zrozumieć, ale nie jednak nie było mi miło... do drugich znajomych zadzwoniłam to ... co daję jakaś propozycje wyjścia, na basen, do kina, na spacer, na lody, na rolki, żebyśmy się spotkali po prostu TAK O! to w słuchawce słyszę "aaa nie chce mi się" inna koleżanka wiem że nie ma czasu bo ma jakiś projekt... a druga jest w ciąży i leży... więc ogólnie irytuje mnie to, że oni wszyscy są leniwi i nie chce im się tyłków wyciągnąć z domu. Ostatnio wspomniałam o imprezie ooo matko, jakbyście słyszały to marudzenie... jak 5latki! tym bardziej że ja jak imprezuje to idę o 23 wracam o 2 wiec chodzi o szaleństwo na parkiecie i do domu a nie balowanie do 7 rano... nie wiem co się z tymi ludźmi stało... średnia wieku to ok28- 29 lat, a marudzą jakby byli starymi dziadami... a zaznaczę jeszcze że ja sama nie jestem nie wiadomo jak imprezową i rozrywkową osobą!!!! po prostu chcę się spotkać... a oni co? po pracy do domu, na kapę i tv właśnie dlatego czuję się mega samotna, bo nawet nikt nie znalazł dla mnie czasu żeby potowarzyszyć mi ( i pomóc ) w zakupach w IKEA... przykre to, bo ja zawsze potrafię dla nich znaleźć czas mimo że mam 2 prace!! już nie wspomnę o tym że samotność wzmaga fakt, że 2 miesięcy temu wyprowadziłam się od rodziców i mieszkam sama... i nie ma tej drugiej połówki... chyba adoptuję kotka... :p tzn bardzo bym chciała, ale jednak logiczne myślenie aporpo pracy i tego że kotek byłby sam w domu jakoś mnie blokuje... ;/
Edytowane przez Faficzkowa Czas edycji: 2012-09-23 o 13:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

że będzie coraz gorzej.

no cóż... życie...;p
Ja też słyszę teksty, że mnie nikt nie będzie chciał itp, itd. Nie wiem czy tutaj czy na modowym pisałam jakimi tekstami rzucała jak szłam do technikum...
06.09.2014 

+ informacje od DJa że może go nie być... buehehh!!!