|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Licealistki 2012 - łączmy się! :D
Czyli widzę, że nie tylko ja mam problem z klasą. Kompletnie nie wiem o czym miałabym z nimi gadać...
Swoją drogą dziś umierałam ze śmiechu. Mam w kl. jednego chłopaka, który zaraz po mnie otwarcie ogłosił reszcie, że nie lubi tejże klasy. Innym nie pasuje - mnie to gra, a co? Ma nam wchodzić do dup, skoro nas nie toleruje? ![]() Ale mniejsza o to. Dziś siedziałam z nim na przerwie i paroma dziewczynami. Zaczął opowiadać o takiej P. z kl. cyt.: "Słuchajcie, budzę się rano, patrzę na telefon, a tam P. i uśmiech od rana. Mam ją na tapecie. Słodka jest. Wygląda jak elf. Przepiękna dziewczyna, mówię Wam. Bardzo ją lubię." Chyba nie muszę mówić, że aż sobie pomyślałam: "O ja pier%^!@#..." Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2012-09-21 o 16:53 |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w niedziele do kina!
Hej Wam ![]() Jednak jestem jeszcze, ale o 18 jakoś zmywam się. Byłam u babci z Tż, teraz on na kursie, a ja kupiłam kilka rzeczy po drodze do domu w ramach tego, że jutro szykuję mu suprise. ![]() I mam pytanie, mogę? ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Kaveri eee, temu kolesiowi podobają się, eee... elfy?
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rówieśników, to zazwyczaj staram się rozmawiać z każdym, bo lubię poznawać nowych ludzi. Ale do niektórych wolę w ogóle nie podchodzić, bo od razu mi się nie podobają Całe szczęście, że mam jeszcze Zespół Wokalny, na którym są głównie osoby ze starszych klas, a nawet absolwenci ![]() Zaraz zbijam na Oazę, będe pewnie po 22 Dzisiaj się dowiedziałam |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Black jaki występ
|
|
#4445 |
|
Spaceroholiczka
|
Wiesz, nie wnikam w to, co go jara...
Kurczę. Myślę już o maturze. Jestem na p. biol-chem, więc muszę pisać R bio i chemię. Można dodatkowo historię sztuki? Jest wymagana na ASP, które biorę pod uwagę, jeśli nie dostałabym się na medycynę. Problem w tym, że po pierwsze nie wiem do kogo zgłosić się z tym pomysłem (nauczyciel WOKu, polskiego czy historii?), może mógłby mi jakoś doradzić, jak mam się przygotowywać, a po drugie, jeśli nie zdam matury z tejże historii sztuki, to chyba oblewam jakby całą maturę? O ile ktokolwiek wie o co mi chodzi
Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2012-09-21 o 18:07 |
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aahahahahahhaahahahahha
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
ja planuję aktorstwo, dziennikarstwo, albo kryminalistykę
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z tego kraju wyjeżdzam i mam w d.
|
|
#4449 | |
|
フワフワの猫
|
Cytat:
Oczywiście że możesz pisać tę historię sztuki, przecież można zdawać co się chce. ![]() O, mnie też to interesuje, wiecie coś na ten temat? Ehehehe, tak co do biolchemu, to ostatnio rozmyślam nad przeniesieniem się tam... Taa.
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
. Ale dopiero za 3 lata
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie chyba też, bo Tż powiedział, że jak skończe liceum to się pobierzemy
![]() ale po 18 chce uciekac stad
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#4453 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
W takim razie do jakiego nauczyciela powinnam się zgłosić? A przynajmniej zasygnalizować, że myślę o historii sztuki? Właśnie? Mógłby ktoś to rozwinąć? Cóż tak?
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Laski, a jak to będzie z tymi klasami? Bo w humanie będzie 8h polskiego, 6h historii, w mat fizie 8h matmy, 6h fizyki, mat -geo to też wiadomo, a jak będzie w tych innych? Kurczę, szkoda, że u nas nie ma żadnej klasy językowej
|
|
|
|
#4455 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4456 | |
|
フワフワの猫
|
Cytat:
![]() Chyba od kultury, ale w sumie nie wiem czy będzie go to obchodziło - w końcu to Twoja matura i nie masz tego przedmiotu na rozszerzeniu. ![]() Ciągle chodzi mi po głowie ta nieszczęsna medycyna, jeszcze przed rekrutacją myślałam o biolchemie. I równocześnie wiem, że to nie dla mnie...
|
|
|
|
|
#4457 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Jestem tak zmęczona, że chyba pójdę spać
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
フワフワの猫
|
Cytat:
Dobranoc. ![]() Kurde, chcę odpisać nauczycielowi na maila, ale nie mogę złożyć ani jednego sensownego zdania po angielsku, tylko jakieś dziwnobrzmiące.
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Spaceroholiczka
|
Odechciało mi się, dziewczynki.
Właśnie sobie wygooglowałam piosenkę, którą wszyscy u mnie w klasie się podniecają, mianowicie: PSY - Gangnam Style. Boże... W gim. klasie podniecaliśmy się Metallicą, Guns N' Roses, Led Zeppelin, Nirvaną czy AC/DC, a nie patatającym gościem ![]() Ten świat schodzi na PSY ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
フワフワの猫
|
Cytat:
![]() U mnie też wszyscy podniecali się klasyką. ![]() Nie, nie ponglish, tylko np. pytam się koleżanki "so? teraz matma? masz timetable?" i to zupełnie nieświadomie, zwracam uwagę na to dopiero jak mi powtórzy co powiedziałam. |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() A, to inna kwestia :co jest: |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do piosenki to ona mnie mega śmieszy, ten facet jest żałosny w liceum często leci xd
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co ja wiem to obowiązkowa jest matma, polski i język obcy. To trzeba zdac na co najmniej 3o %. Reszta przedmiotów, które zdawane są dodatkowo ( w tym tez przedmioty nie nauczane w szkole np. wiedza o tańcu, historia sztuki) nie wpłyną na to czy matura będzie zdana czy nie, a wynik jest podany w skali procentowej- nie am zdał czy nie zdał ; )
|
#4464 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Wróciłam do Chatroulette
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
フワフワの猫
|
Cytat:
Czyli dodatkowe nawet na podstawie nie mogą być nie zdane? Ah, w ogóle ostatnio się dowiedziałam, że w naszym przypadku będzie trzeba zdać już nie 3 przdmioty, a 5 - polski, matma, język + dwa dowolne.
Edytowane przez nekofood Czas edycji: 2012-09-21 o 21:28 |
|
|
|
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Tego nie wiem, to jest według tego co obowiązuje w tym roku
. Jak an razie wszystkie dodatkowe pp i pr są brane pod uwagę tylko wg procentów. Wiadomo im więcej tym lepiej, ale informacja o tym czy jest to ponad 30% czy nie nie wiąze sie z tym czy matura jest zdana . Nam mogą wszystko zmieniać aż do września przyszłego roku .
|
#4467 | |||
|
Zadomowienie
|
Z zespołem wokalnym
![]() Matura obowiązkowa jest z polskiego, angielskiego i matmy i trzeba te przedmioty zdać na co najmniej 30%. Nie zdasz - oblewasz. Z innymi jest tak samo. Tyle, że jak oblejesz jeden, to nie piszesz matury na nowo, tylko masz poprawki w sierpniu ![]() Cytat:
Nie wiem jak ze studiami, wolałabym studiować w Polsce a szukać pracy po studiach za granicą ![]() Cytat:
Ja w mojej językowej będę mieć 5h angielskiego, 2h geografii i bodajże 4h polskiego. Przynajmniej tyle wiem teraz... Cytat:
Nie, musisz mieć przynajmniej 30% z matury, z każdego przedmiotu. Inaczej oblewasz go. A to skąd wiesz? Ja nic nie wiem na ten temat... ;/ Planowałam zdawać gegre, polski, angielski + matma niestety, tyle nie wiem jeszcze co R a co podstawa. A musiałabym jeszcze jeden? Kuźwa, nie wiem co Edytowane przez Black_Eyes Czas edycji: 2012-09-21 o 22:19 |
|||
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamiast angielskiego można wybrać inny język obcy nowożytny
.
|
#4469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
|||
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez najbardziej boję się matmy ;(. Jutro mam w planach trochę posiedzieć nad książkami, ale nie wiem co z tego wyjdzie ^^. Chcę porobić zadania z matmy, bo czuję ze jak na razie te 3 godziny lekcyjne w tygodniu mi nie wystarczą do tego, aby naprawdę się czegoś nauczyć xd. Tak samo z geografii i hiszpańskiego, chcę douczać się sama w domu
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Myślałam, że ludzie będą mniej dziecinni i ogólnie bardziej rozgarnięci, ale niet... Przede wszystkim liczyłam na zgraną klasę, niestety już teraz widać, że nigdy taką klasą nie będziemy.

. Jak an razie wszystkie dodatkowe pp i pr są brane pod uwagę tylko wg procentów. Wiadomo im więcej tym lepiej, ale informacja o tym czy jest to ponad 30% czy nie nie wiąze sie z tym czy matura jest zdana
?