Czy to jest normalne??? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 19:43   #211
sine.ira
BAN stały

Dot.: Czy to jest normalne???

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam ani o gotówce w moim pokoju, ani o komputerze, ani o poduszce, ani o sąsiadach.
No ja nie wiem czy bym najpierw nie ratowała swojego kufra z kosmetykami Parę(dziesiąt) stówek by tam się uzbierało Czy TO jest normalne ???

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-09-21 o 19:48
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 19:49   #212
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
No ja nie wiem czy bym najpierw nie ratowała swojego kufra z kosmetykami Parę(dziesiąt) stówek by tam się uzbierało Czy TO jest normalne ???
Ja bym miała w nosie kasę z kosmetyków czy ciuchów, jakby była zagrożona moja rodzina w tym zwierzęta
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 19:50   #213
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

No to jak u mnie z książkami W tym kilka z różnymi autografami, kilka fajnych wydań...
Ale nawet na nie nie spojrzałam. Byłam za bardzo wystraszona
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 19:53   #214
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja bym miała w nosie kasę z kosmetyków czy ciuchów, jakby była zagrożona moja rodzina w tym zwierzęta
Widzę, że w nosie masz też czujnik wykrywający żarty, szkoda

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
No to jak u mnie z książkami W tym kilka z różnymi autografami, kilka fajnych wydań...
Ale nawet na nie nie spojrzałam. Byłam za bardzo wystraszona
Bo Ty ich tak naprawdę wcale nie koffasz !
Stary 2012-09-21, 19:53   #215
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że w nosie masz też czujnik wykrywający żarty, szkoda
A nie załapałam... chyba za długo siedzę przed kompem LOL
Stary 2012-09-21, 19:54   #216
sine.ira
BAN stały

Cytat:
A nie załapałam... chyba za długo siedzę przed kompem LOL
To jaką Ty musisz mieć o mnie opinię skoro wydało Ci się to wiarygodne Szok
Bywam próżna, ale nie aż tak.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-09-21 o 19:57
Stary 2012-09-21, 19:58   #217
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trawa_morska Pokaż wiadomość
Rozumiem to cale jedzenie ze zwierzetami, spanie czy calowanie. Ale pierwszy raz spotykam sie z osobami, ktore, majac do wyboru, czy uratuja z pozaru zwierze czy dziecko, wybiora zwierze
Chyba co niektorym kompletnie sie w glowach poprzewracalo i wypaczyl system wartosci.
Bez urazy.
Gadać można wiele, klawiatura także dużo zniesie, a całe to gadanie mija się z celem (no chyba, że celem jest podkręcenie temperatury wątku która chwilowo siadła gdy odezwały się chórem panie obruszone kocim wylizywaniem ) dopóki człowiek w takiej sytuacji się nie znajdzie. Znalazła się 1000days i już się tak kategorycznie nie wypowiadała jak inne.
Cytat:
Napisane przez Magically Pokaż wiadomość
(...)

Trochę to głupie, przecież wiadomo, że dzieci i ich rodziców łączy wyjątkowa, jedyna w swoim rodzaju więź (przynajmniej tak powinno być) i jest zupełnie czymś innym niż fanatyczna miłość do kotów
.
Toś teraz amerykę odkryła. Mnie łączy wyjątkowa więź i z dzieckiem i z moimi kotami. I możesz sobie pytać czy to jest normalne. Albo z kim większa

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-09-21 o 20:00
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 20:00   #218
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
To jaką Ty musisz mieć o mnie opinię skoro wydało Ci się to wiarygodne Szok
Bywam próżna, ale nie aż tak.
Nie zastanowiłam się nad tym... . Tak to jest, jak się pisze a potem myśli co autor wcześniej chciał przekazać.
Stary 2012-09-21, 20:05   #219
bedeliciuos
Wtajemniczenie

kocham zwierzęta i dla mnie też oczywiste jest że ratuję swojego kota/psa, a nie czyjeś dziecko.
a mimo to, nie toleruję wylegiwania się psów na łóżkach czy fotelach. jak widze co mój pies robi na spacerze, czyt. liże wszystko co do lizania się nadaje, wyciera się o zdechłe myszy czy inne rozkładające się stworzenia.. a na dodatek jest niski i zahacza podwoziem o obsikaną trawę, fuj.
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 20:07   #220
lena 21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magically Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u znajomych i zostałam poczęstowana obiadem, którego nie dokończyłam. Wszystko ładnie pięknie, dostałam nawet jedzenie na nowym talerzu. Znajoma mówi do mnie, że idzie zanieść resztki jedzenia na dwór kotom. Ja po chwili wychodzę z domu i patrzę... a te koty jedzą to jedzenie z talerza, na którym jadłam ja. Nawet mój widelec jeszcze na talerzu został i jego też oblizywały. Byłam po prostu zniesmaczona. Zapytałam czy u nich koty normalnie jedzą z ich talerzy, a w odpowiedzi usłyszałam, że zdarza się. Dla mnie osobiście to jest obleśne!!! Będę musiała uważać jak ich znowu odwiedzę.

Czy ja jestem jakaś dziwna czy oni? Nie wyobrażam sobie, żeby mój pies jadł z tego samego naczynia co ja.

Normalne to na pewno jest ja bym więcej nic u nich nie tknęła
Jednak co powiecie na to jakieś dwa miesiące temu byłam świadkiem jak mój sąsiad przed sklepem karmił swojego amstafa bananem. Nie byłoby może w tym nic dziwnego gdyby nie fakt , że jedli go na zmianę raz on , raz pies. Byłam w wielkim szoku gdy to zobaczyłam , na szczęście on mnie nie widział.
Stary 2012-09-21, 20:17   #221
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Gadać można wiele, klawiatura także dużo zniesie, a całe to gadanie mija się z celem (no chyba, że celem jest podkręcenie temperatury wątku która chwilowo siadła gdy odezwały się chórem panie obruszone kocim wylizywaniem ) dopóki człowiek w takiej sytuacji się nie znajdzie. Znalazła się 1000days i już się tak kategorycznie nie wypowiadała jak inne.

Toś teraz amerykę odkryła. Mnie łączy wyjątkowa więź i z dzieckiem i z moimi kotami. I możesz sobie pytać czy to jest normalne. Albo z kim większa

W wątku "co byś wyniosła z pożaru, kota czy obraz" (chyba hultaj go założyła) wypowiadało się też kilka dziewczyn, które były w takiej sytuacji. Utkwiło mi w pamięci, że jedna tak zgłupiała, że zanim wyszła z mieszkania to umalowała oczy czarną kredką A potem przypięła psa do smyczy i wyszła z nim z bloku i zadzwoniła na straż pożarną.

I z jednej strony nie wiadomo jak się człowiek zachowa w sytuacji zagrożenia życia ale z drugiej, kiedy wcześniej wyobrazimy sobie taką sytuację i pomyślimy co powinniśmy zrobić najpierw to może nam ułatwić działanie, kiedy już taka sytuacja nastąpi.
Ja dawno, dawno temu obmyśliłam sobie plany działania dostosowane do różnych wariantów katastrof itp. i już kilka mi się sprawdziło niestety.
Ale dzięki temu wiem, że nie zacznę biegać w kółko z paniką w oczach, kiedy zaatakuje nas cywilizacja z obcej planety (tak, to też wzięłam pod uwagę ).

Aha i gdybym miała wybór moje zwierzę i obce dziecko to najpierw ratowałabym moje zwierzę. Najpierw zabezpieczyć swoje a potem martwić się o innych. Więc jednak nadal wypowiadam się dość kategorycznie ^^

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-09-21 o 20:20
Stary 2012-09-21, 20:24   #222
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Ja Was mogę ugościć, mimo, że nie lubię zapachu kota . I nie twierdzę, że kot śmierdzi, tylko po prostu nie lubię tego zapachu.

Spoko, wiem, o co ci chodzi, ja nie lubię zapachu koni - lubię konie, to cudowne zwierzeta, ale ich zapach mi się nie podoba

Cytat:
Strażacy są the best !

A co do pożaru i ratowania kota, obrazu czy dziecka, to jak siebie znam, to pewnie bym zdębiała i nie mogła zrobić kroku. Spłonęłabym razem ze wszystkim(i).
No, ja to wczesniej tak teoretyzowałam, bo w czasie pożaru pewnie bym zgłupiała i uciekała z chusteczkami higienicznymi czy coś Zawsze pod wpływem stresu działam głupio.

Cytat:
Wiesz, jak ktoś np. mieszka sam, to i kufer z kosmetykami może ratować
Jakbym mieszkała sama, to zamiast teoretyzowania o kotach i rodzinie, uznałabym, że najpierw ratowalabym książki lub laptopa

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Utkwiło mi w pamięci, że jedna tak zgłupiała, że zanim wyszła z mieszkania to umalowała oczy czarną kredką
O rany
Ale z czego ja się śmieje, pewnie zrobiłabym podobnie
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 20:39   #223
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Aha i gdybym miała wybór moje zwierzę i obce dziecko to najpierw ratowałabym moje zwierzę. Najpierw zabezpieczyć swoje a potem martwić się o innych. Więc jednak nadal wypowiadam się dość kategorycznie ^^
Za obce dziecko odpowiedzialni są jego rodzice, z kolei moim obowiązkiem jest zadbać, aby moje zwierzę nie zdechło w płomieniach. Oczywiście wolałabym uratować i dziecko, i kota.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 20:43   #224
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
W wątku "co byś wyniosła z pożaru, kota czy obraz" (chyba hultaj go założyła) wypowiadało się też kilka dziewczyn, które były w takiej sytuacji. Utkwiło mi w pamięci, że jedna tak zgłupiała, że zanim wyszła z mieszkania to umalowała oczy czarną kredką A potem przypięła psa do smyczy i wyszła z nim z bloku i zadzwoniła na straż pożarną.

I z jednej strony nie wiadomo jak się człowiek zachowa w sytuacji zagrożenia życia ale z drugiej, kiedy wcześniej wyobrazimy sobie taką sytuację i pomyślimy co powinniśmy zrobić najpierw to może nam ułatwić działanie, kiedy już taka sytuacja nastąpi.
Ja dawno, dawno temu obmyśliłam sobie plany działania dostosowane do różnych wariantów katastrof itp. i już kilka mi się sprawdziło niestety.
Ale dzięki temu wiem, że nie zacznę biegać w kółko z paniką w oczach, kiedy zaatakuje nas cywilizacja z obcej planety (tak, to też wzięłam pod uwagę ).

No nieźle Może czuła się naga bez tych kresek czy cuś

Samospełniająca się przepowiednia..to może tych scenariuszy lepiej nie układać..ja pewnie próbowałabym ratować wszystkich, którzy oddychają i mają serce, czyli i ludzi i zwierzęta, ale takie dywagowanie kojarzy mi się z deklaracją podpitego wrażliwca "zginę za ojczyznę jak tylko mnie będzie potrzebowała" rzucane z ciepłego fotela a jakże. Z pewnością deklaracje "narażę życie za obce dziecko, czy skoczę w ogień ratować pijanego" odbieram z przymrużeniem oka.
Stary 2012-09-21, 20:44   #225
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Za obce dziecko odpowiedzialni są jego rodzice, z kolei moim obowiązkiem jest zadbać, aby moje zwierzę nie zdechło w płomieniach. Oczywiście wolałabym uratować i dziecko, i kota.
No to by było optymalne, oczywiście.

laisla ...bonita ^^ no właśnie ona sama się z siebie śmiała i nie mogła zrozumieć dlaczego to zrobiła. A to była jakaś wizażanka z głową na karku z tego co pamiętam.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-09-21 o 20:47
Stary 2012-09-21, 20:49   #226
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
ciekawe czy prokurator tez by to kupil
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 20:53   #227
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ale o co ci chodzi? Nie jest jej obowiązkiem ratować innych z pożaru. Jej obowiązkiem jest udzielić pomocy na ile to możliwe. Od ratowania z pożaru są tacy wyszkoleni panowie, na których w moich okolicach mówi się strażacy.
A nawet oni czasem nie podejmują akcji ratunkowej jeśli jest bardzo duże zagrożenie ich życia.
Stary 2012-09-21, 20:54   #228
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
No to by było optymalne, oczywiście.

laisla ...bonita ^^no właśnie ona sama się z siebie śmiała i nie mogła zrozumieć dlaczego to zrobiła. A to była jakaś wizażanka z głową na karku z tego co pamiętam.
Dziękuję, laisla...fea
No właśnie o to chodzi, że człowiek nie wie co w krańcowych sytuacjach co zrobi..
Stary 2012-09-21, 20:58   #229
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Prokurator by to olał, bo obowiązek pomocy zobowiązuje, tylko jesli mamy mozliwości pomocy. W przypadku zagrożenia naszego życia, takiego obowiązku nie ma.
Stary 2012-09-21, 21:06   #230
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Prokurator by to olał, bo obowiązek pomocy zobowiązuje, tylko jesli mamy mozliwości pomocy. W przypadku zagrożenia naszego życia, takiego obowiązku nie ma.
Równie dobrze można spadać z płonącego budynku jak najszybciej. Należy zadzwonić na straż pożarną, nikt nie każe ratować z pożaru innych, ryzykując własne życie.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 22:03   #231
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Ale o co ci chodzi? Nie jest jej obowiązkiem ratować innych z pożaru. Jej obowiązkiem jest udzielić pomocy na ile to możliwe. Od ratowania z pożaru są tacy wyszkoleni panowie, na których w moich okolicach mówi się strażacy.
A nawet oni czasem nie podejmują akcji ratunkowej jeśli jest bardzo duże zagrożenie ich życia.
Cytat:
Równie dobrze można spadać z płonącego budynku jak najszybciej. Należy zadzwonić na straż pożarną, nikt nie każe ratować z pożaru innych, ryzykując własne życie.
Serio? Musze tlumaczyc? Nie wiecie same, o czym rozmawiamy? Nie o tym, ze wizazanka ma sie zamienic w strazaka Sama, tylko o tym, gdy majac mozliwosc uratowania zycia ludzkiego badz zwierzecego, obcy nieobcy, nie ma nic do rzeczy, wybiera zwierze, skazujac tym czlowieka na smierc.
Podkreslam raz jeszcze - majac mozliwosc. Dokonujac wyboru. Nie mowie tu o poswiecaniu wlasnego zycia, czy powazny ryzyku wlasnego zycia czy zdrowia, bo nie kazdy ma osobowosc bohatera.
Wiadomo, ze gdy mozna, to ratuje sie tez i zwierze, niezaleznie czy to pies, kot, czy rybka. Ale nie kosztem zycia ludzkiego, czy to bliskiej osoby czy obcej.
Zreszta wydaje mi sie, ze gdybyscie naprawde byly w sytuacji takiego wyboru, nie byloby juz wam tak latwo i kategorycznie stwierdzac.

Zaniechanie pomocy w przypadku zagrozenia zycia lub zdrowia, gdy ma sie mozliwosc cos zrobic, a sie nie robi, bo kotek wazniejszy, jest przestepstwem. Samo myslenie w ten sposob zasluguje na potepienie.

A osoba, ktora powiedziala, ze ratowalaby swoje zwierze zamiast TZa to juz po prostu no comment.... serio, sa tacy ludzie? A TZ ojest swiadomy z kim przebywa?

W ogole to jest ta dyskusja od pierwszego postu przeksztalcila sie w jakies chore dla mnie i niepowazne klimaty, tak ze ja juz sie z niej wypisuje. Nazywajac dziecko per "obcym dzieciakiem", wiec po co mu pomoc, gdy istnieje zagrozenie zycia badz zdrowia, skoro ja mam swojego pieska lub kotka, sorry, ale to juz dla mnie jakas patologia.
Bawcie sie dobrze ze swoimi kotkami i obyscie nie trafily na osoby swojego pokroju, gdy same bedziecie w potrzebie lub ktos wam bliski.
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 22:09   #232
201607231707
Konto usunięte

A ile razy tobie mozna tłumaczyć, że nie wszyscy uważaja tak, jak ty i to nie znaczy, że ich poglądy czy wartości są gorsze?

Tu nie chodzi o to, czy to zwierzę, czy nie, tylko o to, która z tych istot jest mi bliższa. Gdybys miała do wybory ratować swojego brata/siostrę i obcego dzieciaka, to ratowałabyś brata/siostrę, kosztem drugiego życia. I to nie jest godne potępienia czy chore, to jest całkowicie normalne, że dokonując takiego wyboru, wybieramy istotę, z którą łączy nas więź emocjonalna, w tym przypadku kota.
Nie wiem, może ty, dokonując takiego wyboru, nie ratowałabys ukochanego kota/psa, tylko dziecko sąsiada. I to jest twój wybór, którego ja nie mam najmniejszego prawa oceniać, więc czemu ty oceniasz mój wybór i system wartości?

I niby w czym życie takiego dzieciaka jest lepsze niż kocie? Czemu twoje zycie jest lepsze niz psa, kota czy małpy?
Nie jesteśmy Bogiem czy innym bytem wszewiedzącym, żeby nam było dane oceniać, kto zasługuje na przezycie, a kto nie.

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2012-09-21 o 22:21
Stary 2012-09-21, 22:17   #233
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie w tej całej rozmowie dziwi, dlaczego narzucacie uratowanie tylko jednego bytu. Jakoś w takim WTC ludzie ratowali się, że tak powiem grupowo . Wątpię, żeby sumienie pozwoliło mi pójść dalej z psem pod pachą widząc kątem oka zapłakanego "dzieciaka"
Stary 2012-09-21, 22:21   #234
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Serio? Musze tlumaczyc? Nie wiecie same, o czym rozmawiamy? Nie o tym, ze wizazanka ma sie zamienic w strazaka Sama, tylko o tym, gdy majac mozliwosc uratowania zycia ludzkiego badz zwierzecego, obcy nieobcy, nie ma nic do rzeczy, wybiera zwierze, skazujac tym czlowieka na smierc.
Podkreslam raz jeszcze - majac mozliwosc. Dokonujac wyboru. Nie mowie tu o poswiecaniu wlasnego zycia, czy powazny ryzyku wlasnego zycia czy zdrowia, bo nie kazdy ma osobowosc bohatera.
Wiadomo, ze gdy mozna, to ratuje sie tez i zwierze, niezaleznie czy to pies, kot, czy rybka. Ale nie kosztem zycia ludzkiego, czy to bliskiej osoby czy obcej.
Zreszta wydaje mi sie, ze gdybyscie naprawde byly w sytuacji takiego wyboru, nie byloby juz wam tak latwo i kategorycznie stwierdzac.

Zaniechanie pomocy w przypadku zagrozenia zycia lub zdrowia, gdy ma sie mozliwosc cos zrobic, a sie nie robi, bo kotek wazniejszy, jest przestepstwem. Samo myslenie w ten sposob zasluguje na potepienie.

A osoba, ktora powiedziala, ze ratowalaby swoje zwierze zamiast TZa to juz po prostu no comment.... serio, sa tacy ludzie? A TZ ojest swiadomy z kim przebywa?

W ogole to jest ta dyskusja od pierwszego postu przeksztalcila sie w jakies chore dla mnie i niepowazne klimaty, tak ze ja juz sie z niej wypisuje. Nazywajac dziecko per "obcym dzieciakiem", wiec po co mu pomoc, gdy istnieje zagrozenie zycia badz zdrowia, skoro ja mam swojego pieska lub kotka, sorry, ale to juz dla mnie jakas patologia.
Bawcie sie dobrze ze swoimi kotkami i obyscie nie trafily na osoby swojego pokroju, gdy same bedziecie w potrzebie lub ktos wam bliski.
Wdech... wydech... wdech... wydech...
Spokojnie, odsapnij, szanuj swoje ciśnienie.

Najpierw ostatnie zdanie- liczę się z tym, że mogę trafić na kogoś takiego jak ja i nie będę miała o to pretensji.

A co do "mając możliwość" to przecież już ktoś napisał (a ja przytaknęłam), że oczywiście najlepiej byłoby uratować i zwierzę i dziecko.
Kiedy wybiegam z płonącego lub zagrożonego pożarem mieszkania i chwytam w jedną rękę smycz psa a w drugą rękę transporter z kotem to nie "zaniechuję" (wow, słownik w Chromie mówi, że jest takie słowo!) pomocy innemu człowiekowi. Ba, nawet jak wybiegam i wracam się po coś to nie jest to przestępstwem bo chronię własny dobytek po prostu.

A co do obcego dziecka to nie jest tak, że mam je w czterech literach. Po prostu ważniejszy DLA MNIE jest MÓJ zwierz tak jak ważniejsza DLA MNIE jest MOJA mama niż MAMA sąsiadki czy koleżanki. Przecież jak wyniosę np. kota to nie stwierdzę "job's done", otrzepię łapki i wyjmę papierosa tylko jeśli BĘDĘ MIAŁA MOŻLIWOŚĆ i odwagę to wrócę się po to obce dziecko...

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Mnie w tej całej rozmowie dziwi, dlaczego narzucacie uratowanie tylko jednego bytu. Jakoś w takim WTC ludzie ratowali się, że tak powiem grupowo . Wątpię, żeby sumienie pozwoliło mi pójść dalej z psem pod pachą widząc kątem oka zapłakanego "dzieciaka"
No i właśnie o to chodzi, że jeśli mam jak to biorę tego dzieciaka ze sobą. Smycz na rękę, dzieciaka za rękę czy pod pachę i sru, jak kaleka i obijając dzieckiem wszystko po drodze i zaplątując się w psa ale jeśli się da, to nikt nie mówi, że ma to dziecko w dupie i niech samo sobie radzi.
Stary 2012-09-21, 22:38   #235
Elfir
Zakorzenienie

Powiem tak: publicznymi bohaterkami nie zostanecie wynosząc z płonącego domu swojego kota zamiast dziecka sąsiadki (powiedzmy, że matka zemdlała).
Mam nadzieję, że moi sąsiedzi nie są miłośnikami zwierząt tylko ludzi.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 22:41   #236
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Powiem tak: publicznymi bohaterkami nie zostanecie wynosząc z płonącego domu swojego kota zamiast dziecka sąsiadki (powiedzmy, że matka zemdlała).
Mam nadzieję, że moi sąsiedzi nie są miłośnikami zwierząt tylko ludzi.
Ale ja nie chcę zostawać publiczną bohaterką. Ja chcę uratować stworzenie, które kocham, niewazne, czy mamę, TŻ, siostrę, dziadka czy kota.
Stary 2012-09-21, 22:46   #237
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja nie chcę zostawać publiczną bohaterką. Ja chcę uratować stworzenie, które kocham, niewazne, czy mamę, TŻ, siostrę, dziadka czy kota.
Dokładnie. Jakbym chciała być bohaterką to bym popylała po Warszawie w rajtuzach i ganiała bandytów.
Stary 2012-09-21, 22:49   #238
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie. Jakbym chciała być bohaterką to bym popylała po Warszawie w rajtuzach i ganiała bandytów.
Jakbym chciała zostac bohaterką, to bym pracowała na policji, poszła na medycynę albo została strażakiem. Ale ja jestem tchórzliwym szaraczkiem, który w sytuacjach stresowych traci głowę i zawsze najpierw mysli o swojej skórze
Stary 2012-09-21, 22:50   #239
olenkasz
Zakorzenienie

ambicji na bohaterkę roku z wielkim serduszkiem nie posiadam.

priorytetem dla mnie jest ocalenie siebie i najbliższch; w pierwszej kolejności ludzi, których kocham, w drugiej zwierząt za których życie jestem odpowiedzialna.
jeśli oni byliby bezpieczni to owszem, mogłabym z sercem na dłoni lecieć poprzez jarający się budynek po twoje, czy czyjekolwiek dziecko.
jeśli jednak byliby w zagrożeni to niestety. moi ludzie i moje zwierzęta są dla mnie najważniejsze.
Stary 2012-09-21, 22:52   #240
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Jakbym chciała zostac bohaterką, to bym pracowała na policji, poszła na medycynę albo została strażakiem. Ale ja jestem tchórzliwym szaraczkiem, który w sytuacjach stresowych traci głowę i zawsze najpierw mysli o swojej skórze
No co Ty, policjantów, lekarzy, ratowników i strażaków nikt nie ma za bohaterów A szkoda.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości