Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 16:39   #2611
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja też ... a mała śpi sobie słodko obok mnie. Coś ze mną nie tak?
Miejmy nadzieję, że nie.
Ale moja mama już by się raczej nie śmiała. Za to ja z młodszą siostrą często wymyślam takie okrutne rzeczy dla śmiechu. A jestem z tych "lubiących dzieci".

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:42   #2612
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję, że nie.
Ale moja mama już by się raczej nie śmiała. Za to ja z młodszą siostrą często wymyślam takie okrutne rzeczy dla śmiechu. A jestem z tych "lubiących dzieci".
Nie wzięłam tego obrazka na serio po prostu. Biorąc na serio... dziwi mnie wywalanie dzieci na śmietnik. Przecież są okienka życia.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:45   #2613
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie wiem, czy tłumaczenie, ale czasem mam wrażenie, że niektóre osoby postrzegają macierzyństwo, jako niesamowite poświęcenie się i rezygnację ze wszystkiego.
Tak napisałam, bo na wizażu bardzo dużo jest osób, które piszą, że albo nie przepadają za dziećmi, albo nie chcą ich mieć. I tak się zastanawiam czy to na młode matki(czy matki w ogólności) nie działa tak, że czują jakiś przymus tłumaczenia się ze swoich uczuć/ chęci posiadania dzieci.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:50   #2614
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Tak napisałam, bo na wizażu bardzo dużo jest osób, które piszą, że albo nie przepadają za dziećmi, albo nie chcą ich mieć. I tak się zastanawiam czy to na młode matki(czy matki w ogólności) nie działa tak, że czują jakiś przymus tłumaczenia się ze swoich uczuć/ chęci posiadania dzieci.
Możliwe... szczególnie jak któraś nie ma 30., nie robi kariery zawodowej itd. bo ma po prostu inne priorytety. To coś, jak pogląd, że studenci mieszkający u rodziców i niepracujący normalnie, tylko dorywczo, są pasożytami. Nie ważne, że tym rodzicom to nie przeszkadza i mają taki układ z dzieckiem.
Stary 2012-09-21, 17:14   #2615
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie wiem, czy tłumaczenie, ale czasem mam wrażenie, że niektóre osoby postrzegają macierzyństwo, jako niesamowite poświęcenie się i rezygnację ze wszystkiego.
Nadal mamy w Polsce stereotyp Matki Polki. I to właśnie z postawą wiele osób utożsamia macierzyństwo. A macierzyństwo Matki Polki to właśnie poświęcenie siebie i rezygnacja ze wszystkiego.
Nie mówiąc już o tym, że wiele matek niespełniających standardów Matki Polki, jest krytykowanych. Bo jak to tak, dać dziecko do przedszkola, jak to tak pracować zawodowo, jak to tak korzystać z pomocy niani…
Stary 2012-09-21, 17:19   #2616
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nadal mamy w Polsce stereotyp Matki Polki. I to właśnie z postawą wiele osób utożsamia macierzyństwo. A macierzyństwo Matki Polki to właśnie poświęcenie siebie i rezygnacja ze wszystkiego.
Nie mówiąc już o tym, że wiele matek niespełniających standardów Matki Polki, jest krytykowanych. Bo jak to tak, dać dziecko do przedszkola, jak to tak pracować zawodowo, jak to tak korzystać z pomocy niani…
To ja wolę być gdzieś po środku tego . Miłość do dziecka to jedno, ale nie można wszystkiego poświęcać i żyć życiem dziecka. No i co innego przy takim niemowlaku a co innego przy dziecku przedszkolnym czy na wyższych stopniach edukacji.
Stary 2012-09-21, 17:44   #2617
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wolę być gdzieś po środku tego . Miłość do dziecka to jedno, ale nie można wszystkiego poświęcać i żyć życiem dziecka. No i co innego przy takim niemowlaku a co innego przy dziecku przedszkolnym czy na wyższych stopniach edukacji.
Są i takie kobiety i mimo odmiennych poglądów nie potępiam tego.

Za całkowicie normalne uważam twoją poprzednią wypowiedź. Dziwiłaby mnie matka, która narzeka, że nie może wyjść na imprezę, bo musi zajmować się dzieckiem itd.
Stary 2012-09-21, 17:59   #2618
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość

Za całkowicie normalne uważam twoją poprzednią wypowiedź. Dziwiłaby mnie matka, która narzeka, że nie może wyjść na imprezę, bo musi zajmować się dzieckiem itd.
Ja też nie potępiam, póki taka matka nie lata za 18letnim dzieckiem i nie dyryguje, co ma robić i jakiego partnera życiowego sobie dobrać.

A co do matek narzekających, że nie mogą iść na melanż... to znam parę takich dziewczyn, co by tak powiedziały
Stary 2012-09-21, 19:55   #2619
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Polecacie ten blog ale o ile pamiętam sama autorka tutaj nieźle się awanturowała i wywyższała na wizażu, nawet ma bana (za to chyba). Któraś z wizażanek miała z nią niezłe kłótnie
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 19:59   #2620
Suvia
Zakorzenienie

Ja tam się dystansuję od twórców, jeśli blogasek daje mi rozrywkę. Bloga wiadomej Kamili często sprawdzam, bo lubię czasem jak mi gały z oczodołów wychodzą, a "Na wsi..." jest po prostu (jak dla mnie of kors) ciekawie napisane

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 20:49   #2621
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Dziwiłaby mnie matka, która narzeka, że nie może wyjść na imprezę, bo musi zajmować się dzieckiem itd.
To ja sie zdziwie. Bo co w tym nienormalnego, że młoda kobieta chce sie pobawić? To, że kobieta ma już dziecko oznacza, że do końca życia tańczyć może tylko na weselach i dancingach? Przecież matka, to młoda kobieta i ma prawo poszaleć od czasu do czasu na dyskotece, jeśli ma ochotę. Nie wiem co złego jest w tym, że matka pójdzie sobie z mężem na dyskotekę a dziecko przykładowo zostawi na te 3 godzinki pod opieką dziadków.
Wydaje mi sie, że taki właśnie sztywny pogląd sprawia, że ludzie uważają kobiety po urodzeniu dziecka za matrony co to tylko pracują, gotują obiady i bawią dzieci. I dlatego ci bardziej rozrywkowi odwlekaja decyzje o dziecku na późne lata, bo są za młodzi na skostniały żywot.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:16   #2622
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ciekawe, co by zrobiły, gdyby z takim argumentem wyskakiwać przy każdej dyskusji

Temat o pedofilach:
- A jesteś pedofilem? Jeśli nie, to nie masz pojęcia o czym mówisz.

Temat o karze śmierci:
- A zabiłaś kiedyś kogoś? Jeśli nie, to się nie wypowiadaj.

Temat o aborcji:
- A usunęłaś ciążę, że wiesz, że to taka trauma? Jak nie, to Twoje zdanie nic nie znaczy.

A propos. Na Intymnym jest wątek o dziewczynie w depresji i oczywiście są komentarze o wydźwięku 'nie miałyście depresji, więc nic nie wiecie, nie odzywajcie się lepiej, nie dawajcie rad, nie piszcie co o tym myślicie, dopóki nie będziecie miały depresji!'...
Naprawdę, strach czasem coś napisać.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:23   #2623
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
I że niby wszystkie naraz okres? A jak wiem, że koleżanki nie mają okresu, a i tak siedzą długo?
Może makijaż poprawiają, kupę robią, rajstopy zmieniają? Mają widać potrzebę, nie sądzę żeby ktos siedział w kiblu bo tak i już.
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czasem kabin w toaletach damskich jest dwa razy więcej niż w męskich, a i tak tylko w damskiej jest kolejka. Rozumiem, że niektóre kobiety zmieniają podpaski/tampony, ale to nie zabiera jednak bardzo dużo czasu.
Myślę, że jakby faceci się pudrowali/poprawiali makijaż i zmieniali rajstopy/tampony to też by mieli więcej kabin i większe kolejki. Ja tam z resztą nie wiem czy faceci kabin mają więcej czy mniej bo nie zaglądałam nigdy.
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:25   #2624
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Może makijaż poprawiają, kupę robią, rajstopy zmieniają? Mają widać potrzebę, nie sądzę żeby ktos siedział w kiblu bo tak i już.
A może po prostu wolno sikają

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:32   #2625
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
To ja sie zdziwie. Bo co w tym nienormalnego, że młoda kobieta chce sie pobawić? To, że kobieta ma już dziecko oznacza, że do końca życia tańczyć może tylko na weselach i dancingach? Przecież matka, to młoda kobieta i ma prawo poszaleć od czasu do czasu na dyskotece, jeśli ma ochotę. Nie wiem co złego jest w tym, że matka pójdzie sobie z mężem na dyskotekę a dziecko przykładowo zostawi na te 3 godzinki pod opieką dziadków.
Wydaje mi sie, że taki właśnie sztywny pogląd sprawia, że ludzie uważają kobiety po urodzeniu dziecka za matrony co to tylko pracują, gotują obiady i bawią dzieci. I dlatego ci bardziej rozrywkowi odwlekaja decyzje o dziecku na późne lata, bo są za młodzi na skostniały żywot.
Niestety, masz rację. Osobiście czekam, aż będziemy mogli wyjść sobie gdzieś sami z mężem. Rodziców ani nikogo zaufanego na miejscu nie mamy, więc z takimi rzeczami poczekam do urlopu w PL. Jeszcze 3 miesiące
Stary 2012-09-21, 21:43   #2626
rasta hime
Raczkowanie

Dziwią mnie dziewczyny, które płaczą nad losem 'biednych zwierzątek', mówią, że 'kochają zwierzątka i serce im się kraja, gdy dzieje im się coś złego' i... zagryzają te słowa kanapką z szynką.
rasta hime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:46   #2627
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Polecacie ten blog ale o ile pamiętam sama autorka tutaj nieźle się awanturowała i wywyższała na wizażu, nawet ma bana (za to chyba). Któraś z wizażanek miała z nią niezłe kłótnie
Nie ma żadnego bana i z afer też jej nie kojarzę Chyba ci się z kimś pomyliła
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:48   #2628
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasta hime Pokaż wiadomość
Dziwią mnie dziewczyny, które płaczą nad losem 'biednych zwierzątek', mówią, że 'kochają zwierzątka i serce im się kraja, gdy dzieje im się coś złego' i... zagryzają te słowa kanapką z szynką.
Nie, proszę tylko nie to, nie po raz kolejny dyskusja o tym, że nie można kochać zwierząt nie będąc wegetarianinem.

A mężczyźni Cię nie dziwią? Tylko kobiety?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:52   #2629
rasta hime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie, proszę tylko nie to, nie po raz kolejny dyskusja o tym, że nie można kochać zwierząt nie będąc wegetarianinem.

A mężczyźni Cię nie dziwią? Tylko kobiety?
Nie chcę żadnych kłotni napisałam 'dziewczyny', bo widze tylko takie koleżanki z klasy :p
I nie mówię o zwykłym 'szkoda' tylko o prawie płakaniu, gdy mówi się o 'biednych zwierzątkach'
Stary 2012-09-21, 21:52   #2630
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
zaczyna się
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:52   #2631
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dziwi mnie pogląd najbliższej rodziny odnosnie mojej pracy. Jest to moja pierwsza "poważniejsza" praca (nie licząc poprzednich w celu dorobienia sobie na 2-3 tygodnie). Pracuję niecały rok i zdarza mi się czasem ponarzekać, że nie chce mi się iść, wolałabym zostać w domu i poleniuchować, ot takie gadanie. Zadziwiają mnie moi rodzice, którzy oburzeni twierdzą, że jakim cudem ja mogę nie mieć ochoty pójść do pracy?! Przecież jestem młoda, nie zdążyłam stać się zmęczona życiem, nie mam własnej rodziny na głowie i związanych z nią obowiązków więc powinnam, a wręcz muszę biec do pracy ze śpiewem na ustach całując ziemię po której szef łaskawie stąpa.
Nie dociera do nich, że czasem zdarza się dzień w stylu "dzisiaj nic mi się nie chce", że mogę źle się czuć i zwyczajnie w świecie mogę nie mieć OCHOTY na pracę akurat tego dnia stąd moje narzekanie. Mimo wszystko nie unikam pracy, wykonuję swoje obowiązki i nie mam problemu z nieobecnościami lecz w oczach rodziców jako młody pracownik to mam tyrać i się nie odzywać bo za młoda jestem na to by poskarżyć się na zmęczenie pracą mimo wykonywanych nieraz 200% normy
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:00   #2632
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię mięso... czyli nie kocham zwierzątek, jestem "beeeeee"

Shanaya.... dlatego cieszę się, że już od daawna nie mieszkam z rodzicami

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-21 o 22:02
Stary 2012-09-21, 22:03   #2633
WhiteCherry
Zakorzenienie

dajcie znać, jak skończycie dyskutować o wegetarianizmie, bo wyczuwam rzucanie mięchem w powietrzu
Stary 2012-09-21, 22:04   #2634
rasta hime
Raczkowanie

Nie chciałam nikogo obrazić i wywołać kłotni, w kolejnym poście napisałam sprostowanie. No cóż.
Stary 2012-09-21, 22:05   #2635
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dajcie znać, jak skończycie dyskutować o wegetarianizmie, bo wyczuwam rzucanie mięchem w powietrzu
Jak z grilla to nie pogardzę
Stary 2012-09-21, 22:08   #2636
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Też mnie to dziwi. Niezależnie od płci Jeszcze z sytuacji groteskowych dodałabym ryk nad rozjechanym kotem, tak samo martwym jak szynka.
Już zaczyna się stękanie "o nie, znowu się zaczyna", ale w sumie jeszcze nigdy nitk na forum ani w realu nie wytłumaczył mi na czym opiera się ten rodzaj moralnego relatywizmu.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:14   #2637
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36681364]Też mnie to dziwi. Niezależnie od płci Jeszcze z sytuacji groteskowych dodałabym ryk nad rozjechanym kotem, tak samo martwym jak szynka.
Już zaczyna się stękanie "o nie, znowu się zaczyna", ale w sumie jeszcze nigdy nitk na forum ani w realu nie wytłumaczył mi na czym opiera się ten rodzaj moralnego relatywizmu.[/QUOTE]

Kwestia kultury w jakiej się człowiek wychował? W naszej kulturze człowiek się rozczula nad kotkami jedząc przy tym salami.

Mnie tam takie rzeczy nie dziwią. Mogę sobie popłakać nad bestialskim traktowaniem zwierząt przy tym jedząc kanapkę z szynką. Możliwe, że przy tym jestem hipokrytką. A... no i noszę skórzane obuwie... jestem zUa .
Stary 2012-09-21, 22:21   #2638
BioIvO
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36681364]Też mnie to dziwi. Niezależnie od płci Jeszcze z sytuacji groteskowych dodałabym ryk nad rozjechanym kotem, tak samo martwym jak szynka.
Już zaczyna się stękanie "o nie, znowu się zaczyna", ale w sumie jeszcze nigdy nitk na forum ani w realu nie wytłumaczył mi na czym opiera się ten rodzaj moralnego relatywizmu.[/QUOTE]
Ja myśle, że jest tak, że kota szkoda bo:
- jego właściciel być może będzie go szukać a potem rozpaczać,
- zmarnuje sie tyle materii organicznej (to już moja myśl biologiczna, bo uważam ze gdy z ciała zwięrzecia wszystko jest spożytkowane to jego śmierć nie była bezsensowna)

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:33   #2639
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Kwestia kultury w jakiej się człowiek wychował? W naszej kulturze człowiek się rozczula nad kotkami jedząc przy tym salami.

Mnie tam takie rzeczy nie dziwią. Mogę sobie popłakać nad bestialskim traktowaniem zwierząt przy tym jedząc kanapkę z szynką. Możliwe, że przy tym jestem hipokrytką. A... no i noszę skórzane obuwie... jestem zUa .
Na pewno kwestia kultury, tylko w pewnym momencie ludzie powinni chyba zyskać świadomość, że coś się tutaj nie zgadza. Dziwi mnie, że jednak nie zyskują, albo zyskując mają to gdzieś i nie przeszkadza im życie z taką sprzecznością.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:36   #2640
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36681876]Na pewno kwestia kultury, tylko w pewnym momencie ludzie powinni chyba zyskać świadomość, że coś się tutaj nie zgadza. Dziwi mnie, że jednak nie zyskują, albo zyskując mają to gdzieś i nie przeszkadza im życie z taką sprzecznością.[/QUOTE]

Nie zrezygnuję z jedzenia mięsa ani chodzenia w skórzanych butach, bo smutno mi, że jakiś palant zagłodził swojego pupila albo przewozi się bydło w okropnych warunkach. Może to kogoś dziwić... no ale po to jest ten temat .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości