|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
gkatarzynka i na jaki nawilżacz padło? jesteś zadowolona?
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
DIDA widze cie pisz co u was slychac
![]() co do pocierania uszka to moj to robi jak sie spiacy |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka a gdzie masz taki Bio bazar?
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przy karmieniu ciągnie się dziś za włosy
|
#995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak Piotruś widzi fridę to się trzęsie ale ze złości ![]() ale on to nie lubi jak mu dotykam i robię coś przy buzi. Przy wycieraniu buzi po jedzeniu nawet jest wkurzony a jak mam go smarować po kąpieli to ucieka na brzuch
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do krzesła - fajne! A jaka ta tapicerka? Z materiału do prania, czy ceratkowego? |
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Hanka też się szarpie za ucho podczas karmienia... albo się drapie po głowie, ale jestem przekonana, że gdyby to było zapalenie ucha, to nie byłaby taka spokojna i uśmiechnięta cały dzień
Lena, kupiliśmy eldom nu5... narazie działa bez zarzutu i rzeczywiście lepiej Hania oddycha w nocy... zobaczymy jak ja będę dziś oddychać z tym przytkanym nosem
|
|
|
|
#1000 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Uf,nadrobilam.Intensywny dzien dzis mialam,ale wyrobilam sie ze wszelkimi pracami domowymi,ogarnelysmy z Wiki zadanie domowe,bylam na zakupach z matka (glupia jestem,wiem-nie umiem odmawiac,a zarzekalam sie ze nie pojde).
Ale Eryk mial dzien smieszka,tzn on w ogole bardzo czesto sie smieje,ale dzis przeszedl samego siebie,caly dzien sie chichral ze wszystkiego.W sklepach to nas co chwila ktos zaczepial,on tak smial sie,piszczal ze kazdy sie odwracal i zagadywal go oraz chwalil jaki jest wesolutki.Moj kochany synus Tego nie wiemy.Zaznaczamy domy co tydzien i wszystko zalezy ilu jest chetnych i kto ma pierwszenstwo.Juz raz odmowilismy,wiec teraz raczej juz musimy przyjac,dlatego zaznaczamy rozwaznie,jezdzimy,sprawd zamy okolice itd.Ten pierwszy zaproponowali nam po 4 miesiacach zaznaczania.Teraz zaznaczamy od 3 miesiecy.Ale rownie dobrze moze jeszcze i rok to potrwac,ale dluzej to raczej chyba nie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia A już myślałam że poszłaś spać
![]() A rano jeszcze miałaś chyba że 22 książki przeczytane czy tylko mi się wydawało
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), też mam problem, żeby wytrzeć Kai buźkę po jedzeniu, nie mówiąc o zakropleniu noska solą fizjologiczną, albo używaniu fridy, jest taki płacz że aż mnie serce boli.. tłumaczę małej, że to dla Jej dobra, ale to niewiele pomaga![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Gosia a to Wy się staracie jakoś z urzędu to mieszkanko dostać? Na czym to polega? A jak dostaniecie to co z Mamą? Super, że Eryczek taki śmieszek Dzięki Niemu na pewno Ci lepiej jakoś tą sytuację wytrzymać, mnie uśmiechy tak rozbrajają, że mija mi zły humor jak mam gorszy dzień.
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.biobazar.org.pl/nie wiem czy nie o ten Mravce chodzi, ale raczej tak
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Z fridą to potrafią być cyrki jak już dziecko jest mocniej kumate i ciężkie do obezwładnienia....wtedy u nas w domu za czasów buntu antyfridowego Niny odgrywaliśmy mały teatrzyk , wszyscy po kolei sie niby fridowaliśmy i tak się przy tym śmialiśmy ,że hej, tz padał na ziemie, matka na tapczan.....Nina w końcu polubiła tą super zabawę ...ogolnie przy dziecku to się człowiek rozwija artystycznie : malowanie,rysowanie, aktorstwo , śpiew itd. Gosia fajnie,że śmieszka masz w domu, dobrze,że Ci humor po akcjach mamowych poprawia ![]() Flower pesto mówimy dziękuje na jakiś czas , fajnie ,że schodzi uczulenie ![]() Lena super,że Kajulek zdrowy jest
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, nie wiedziałam nawet o tym bazarku.Oby tylko jeszcze ten katar Jej odpuścił.. Super pomysł na fridowanie Ale Nina pewnie już starsza była?Kaja jak na razie w tej kwestii ma gdzieś nasze teatrzyki Nie znosi odciągania glutków i już..;/
|
|
|
|
|
#1006 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Nie juz od jakiegos czasu mam 23,juz z poltora tyg czytam Swiat wedlug Garpa i cos zmeczyc nie moge,dopiero na polowie jestem. Cytat:
O tak Eryczek to taki radosny promyczek,dzieki ktoremu pochmurne dni staja sie sloneczne ![]() Cytat:
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja muszę pochwalić moja pomocnicę Ninę, bo wszystko mi ładnie podaje jak cos grzebie przy Kai i nie mogę się ruszyć, bo mam ją na tapczanie np.kremy rozróżnia, poda skarpetki, przyniesie miotłę, szufelkę, sama ubierze buty i bluzę,zupełnie sama zrobi siusiu na nocnik i zrobi papa kupka , myje ręce dwa razy , używając wszystkich mydeł ( 2 w kostkach, 2 w płynie )nie zawsze mogę podejść , ale wiem że da sobie radę,. Pomaga mi przy wychodzeniu na dwór, przytrzyma drzwi, potem ładnie jeździ w wózku z Kają razem, w sklepie prowadzi swój mały wózek , wykłada towar na taśme, podaje kasiorkę pani , odstawia koszyk.... Panie w sklepach mówią, ale ma pani grzeczne te dzieci ,tak ładnie siedzą razem , a matka dumna wtedy jest. Tak sobie pozwoliłam swój ogonek pochwalic , ale wiecie jak jest, czasem to człowiek az pęka z radochy jak na te dzieci patrzy.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-21 o 22:37 |
|
|
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po tygodniowej chyba przerwie...nie mogę się ogarnąć z Wami i chyba się z tym muszę pogodzić, że o ile poczytywać mogę w miarę regularnie to z pisaniem nie dam rady...
Co więcej, za 2 tygodnie wracam do pracy, więc będzie jeszcze trudniej, ale będę zaglądać jak najczęściej. Dzisiaj Filipek skończył pół roczku!!! Nie wiem,kiedy ten czas minął i z maleńkiej kruszynki wyrósł taki duży chłopczyk. spróbuję wstawić zdjęcie |
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Mowa o fridzie. Przy jej uzywaniu brakuje mi trzeciej i czwartej ręki
Płaczu przy stosowaniu nie ma, raczej trochę śmiechu, dziwnych dźwięków i masa ciekawości.
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1011 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje pół roczku! my skończyliśmy wczoraj i też nie mogę się nadziwić, że ten mój chłopak już taaaki duży
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo,że ma też swoje za uszami to moje "aniolątko" , ale daję się ogarnąć, nie jest męczącym dzieckiem, nie kładzie się na ziemię w ramach buntu itd. dużo do Niej gadam i system nagród stosuje, nie ma bajki jak nie pozbiera zabawek , zje obiadek będzie cukierek itd.,chyba to dobra droga
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-21 o 22:45 |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecie z kolei przy użyciu aspiratora do nosa,niezbyt lubił,wykręcał się itp
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co efekty są, ale wkurza mnie buczenie na czuwaniu, gdy nie jest włączony ale wtyczka jest w gniazdku. To zazdroszczę, u mnie dziecko odpiera "atak zombi" które chce jej wyssać mózg przez nos. No przynajmniej panika taka sama. Szarpie kabel, leje mnie i wykręca się na bok, do obrotu na brzuch. |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
koniu,to faktycznie masz super dzieciaczki
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- karo,sweet,gratuluje pół roczków
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie trzecie będzie "diabłem" wcielonym , ale ja i tak się nie boję
już we trzy naprowadzimy to dziecię na dobrą drogę ![]() a tak na serio to trzeba się cieszyć póki jest jak jest, bo to człowiek wie co tam czeka za zakrętem? Dzisiaj mam dzień z serii carpe diem
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie urzadziło sobie wieczorną drzemke,niedawno dałam mu ostatnią flache na dziś i teraz niewiem o której zaśnie
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam
spokojnych nocek życzę Wam i sobie dobranoc
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i słyszę "aaaaaaah" jak skończę Konia, trzeba chwalić, to się chwali Ale to prawda, masz cudowne dziewczynki a diabła za uszami to każdy aniołek czasem ma Ja będę miała urwisa i małego rojbera A w ogóle to coś wam opowiem. Od wczoraj moja mała pociecha uwielbia bawić się z psem. Co prawda bez wzajemności. Zabawa wygląda tak, że prowokuję kundla do wycia, ta wyje w nutę "ła ła ła", Ewelinka ma radochę i piszczy przy tym probując naśladować moje dźwięki. I jak pytam "co robi Misia?" zaczyna piszczeć i "warczeć" jakby miała chrypę To przypomina mi córę koleżanki, która śmiała się za kazdym razem jak pies wskakiwał na fotel.
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie też grzeczne będzie,no chyba że pół na pół ![]() To fakt
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-21 o 22:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

jak Piotruś widzi fridę to się trzęsie ale ze złości 

Piotruś jest póki co tylko szczepiony obowiązkowymi. 

dzięki, nie wiedziałam nawet o tym bazarku.