Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 07:28   #2431
Asiuulka89
Zakorzenienie

Konczi wg mnie dobrze zrobilas. I wcsle nie jestes wyrodna matka tylko zmeczoona ciahlym noszeniem. Pewnie gdybys pare razy tak zrobila to mogkLaby sie nauczyc zasupiania w lizeczku.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 07:34   #2432
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

GDA spokojnie, nie poddawaj się, mleko się pojawi jeśli tylko nie zrezygnujesz z przystawiania, spróbuj w międzyczasie wspomóc się laktatorem + ciepłe okłady na piersi.
a nie zauważyłaś przypadkiem że masz twardsze piersi niż zwykle???

chwalimy się prezentem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00041.jpg (102,3 KB, 92 załadowań)
Stary 2012-09-22, 07:44   #2433
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A na wzdęcia coś jej dajesz oprócz herbatki? Jakieś kropelki.
No w sumie to nie.. Choć kazała kupić Espumisan. Dzisiaj przejdę się po wszystko do apteki.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja jestem dzisiaj dobrą wróżką, która niesie dobre wieści

UWAGA! UWAGA! MAMY MALUSZKA!!!

SMS OD KASIAM:

Hej mamuśki! Giulia urodziła się o 13:41, 55cm i 3370g słodkości Narazie znieczulenie jeszcze działa, więc jest ok, zobaczymy potem! Pozdrawiam.

GRATULUJEMY!!!!!
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Zgadnijcie z jakimi wiadomościami przybywam ???

Tak, tak... mamy drugiego dzidziusia dzisiaj!!!

Sms od Enigmama:

Dorotka jest już z nami od 17:50. Nasza kruszyna ma 3530g i 58cm.

Enigmama witamy Dorotkę na świecie i gratulujemy Wam serdecznie!!!
Oho!, gratulacje!!!

21września - żebym pamiętała jak będę na laptopie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no i co? masz strzelać czy co? bo oprócz kilku teorii nie dostałaś recepty na zmianę?ech.. Biedna Melcia
Na razie zmieniłyśmy butelkę.
Dzisiaj wybieram się do apteki po witamine w kropelkach i ten Espumisan.
Zobaczymy

Cytat:
A jak to jest z imieninami? Bierze się pierwsze po urodzinach?
Ponoć tak - dlatego też nasza Maluda będzie miała w sylwestra

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ha... sama sobie wybierasz dlaczego płacze ?

ja dzisiaj usłyszałam że mała jest za ciężka i mam ją odchudzać

mam dość tego dnia ..

dziewczynki ciesze się, że podoba się zaproszonko ... zrobiła je mezaga ... nasza wizażanka kochana ... robi różne śliczne rękodziała swoje i tu jest link to jej galerii ...http://picasaweb.google.com/116154219208951999496 a tu link do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post36622180 śmiało możecie do Agusi pisać zawsze pomoże w wyborze bądź doradzi

jak wspomniałam idę sobie !
Ludzie są bezczelni..

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Za chwilkę za mejla zarzucę was zdjeciami bo dzis dzien zdjeciowy no pewnie dlatego że Filusia napisala zdjecia rodzinne a ja zdałam sobie sprawe ze ani ja ani TZet nie mam zdjec z Jaśkiem także nadrobiliśmy i się wam pochwalę bo komuś muszę
Tak na dobrą sprawę to my też z Melcią nie mamy. Aż dzisiaj wezmę aparat na spacer

Cytat:
dzisiaj jestem wyrodną matką .. włożyliśmy Dusie do łóżeczka po kolejnej jej serii fanaberii i czekaliśmy aż zaśnie.. biedna 10 minut wrzeszczała .. aż przestała .. rozglądała się ... kwiczała troszkę, włożyła rączkę pod rożek i zasnęła ... [/COLOR]
U nas ktoś chyba doniósł położnej, że Mała wrzeszczy wieczorami, bo pierwsze co - jak weszła - to zapytała czy są kolki albo wieczorne wrzaski.
Stary 2012-09-22, 07:45   #2434
mala mysz
Raczkowanie

hej!
po raz pierwszy od kilku dni przespalam pełne 5 godzin. co za loooksus
moze przez tą zdechła pogodę.
szkoda ze juz tak zimno, malenstwo mi sie urodzi a pogoda na spacery nie bardzo... no trudno, bedziemy sie cieplo ubierac

Cytat:
ha... sama sobie wybierasz dlaczego płacze ?

ja dzisiaj usłyszałam że mała jest za ciężka i mam ją odchudzać

mam dość tego dnia ..

dziewczynki ciesze się, że podoba się zaproszonko ... zrobiła je mezaga ... nasza wizażanka kochana ... robi różne śliczne rękodziała swoje i tu jest link to jej galerii ...http://picasaweb.google.com/116154219208951999496 a tu link do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post36622180 śmiało możecie do Agusi pisać zawsze pomoże w wyborze bądź doradzi

jak wspomniałam idę sobie !

Enigmama gratuluję!!!!!!!!!!!
KasiaM gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!
nasza polozna na sr smiala sie ze podobno są takie przypadki ze każa niemowlaki odchudzac, ale ze jej ciezko w to uwierzyc ze ktos takie glupoty moze plesc. karmienie ma byc na zyczenie a dziecko schudnie jak zacznie raczkowac i sie ruszac. jej zdaniem odchudzanie niemowlakow to bzdura. i ja sie z nia zgadzam bo co masz zrobic? jesc nie dac?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą

Wielkie GRATULACJE dla nowych mamuś !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurcze dziewczyny ale nas dzisiaj przyjemność spotkała
Pojechaliśmy z Zośka odwiedzić naszą stajnie a tu Ludziki wyskoczyli z prezentem dla małej.. huśtawka elektroniczna, nosz normalnie mi się łezka w oku zakręcić chciała, kupe kasy na to wydali a my właśnie mieiśy na dniach jakiegoś bujaka Zośce zakupić.
Wiedziałam że będą mieli dla małej jakiś prezencik ale nie spodziewałam się TAKIEGO gestu.

Teraz Zośka słodko śpi w swoim królestwie a TŻ wrócił do stajni postawić flaszke, jutro musze po niego pojechać bo pewnie kaca będzie miał nieziemskiego :P
faktycznie milo! i to jaki prezent!

Cytat:
Asiulka super focie .. przystojniaki rządzą a Ty masz śliczne oczyska łajzo jedna takie mega wyraziste !!!! Z dzieciaczkami bosko !!

lourose znaczy że mąż z lekcji wyciągnął wnioski hyhy ...

Sojka super gest .. takie prezenty cieszą najbardziej, my z pracy mate i termometr dostaliśmy też się szarpnęli i to miłe jest ...

dzisiaj jestem wyrodną matką .. włożyliśmy Dusie do łóżeczka po kolejnej jej serii fanaberii i czekaliśmy aż zaśnie.. biedna 10 minut wrzeszczała .. aż przestała .. rozglądała się ... kwiczała troszkę, włożyła rączkę pod rożek i zasnęła ...
czyli poskutkowalo mysle ze niejdena z nas nie raz zrobi cos podobnego bo czasem sil zbraknie.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ojejj!!!Gratulacje
ale mamy wysyp

Dearlie to weźcie mnie ze sobą na tą porodówke,bo ja też chce wcześniej rodzić

my jutro mamy na suwaczku 37 tygodnia kiedy jest ciąża donoszona?
i ciekawa jestem ile mój Fabianek waży,bo 30 sierpnia ważył 2500

skontaktowałam się dzisiaj z położną i we wtorem mam przyjść do niej na oddział i zobaczymy co i jakbo z Nią będę rodziła,więc musimy sie we wszystkim zorientować

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Asiulka piękne zdjątka

Ciekawe co u Naszej Angel i co sie dzieje z Lucią,że tak cicho siedzi
ooo to my ten sam termin mamy! my jutro tez na suwaczku 37!!!

Cytat:
Aniu 38t ciąża donoszona ....

i dzisiaj nam doktorek powiedział że wcześniaki wszystkie mają pneumo za free
a co to znaczy? ze zachorują na pewno? czy co?czy ja jeszcze sie nie obudzilam i nie kumam

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale beznadzieja... Synek musi byc dokarmiany mm, bo ja nie mam prawie pokarmu...

Czy ktoras z dziewczyn po cc musiala troche dluzej czekac na laktacje...? Synek ciagnie rowno z obu piersi, a porzadne mleko sie jeszcze nie pojawilo Dzis 4 doba... Plakac mi sie chce!
moze zadzwon do poradni laktacyjnej, co? na sr pokazywali masaz piersi ktory pobudza laktacje, chociaz wiadomo ze dziecko przy cycu robi to lepiej. moze to taki chwilowy kryzys?
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 07:45   #2435
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Konczi wg mnie dobrze zrobilas. I wcsle nie jestes wyrodna matka tylko zmeczoona ciahlym noszeniem. Pewnie gdybys pare razy tak zrobila to mogkLaby sie nauczyc zasupiania w lizeczku.
Potwierdzam.
Mądra z Ciebie mama. na prawdę niedużo takich "razy" trzeba żeby małą przekonać do łóżeczka i grzecznego zasypiania

Ja mam nadzieję że nie zepsuje Zośki. u nas zasypianie nocne to istna bajka! kąpiel,oddalmy się od tv i reszty hałasów , bierzemy jedzonko (idziemy jeść do sypialni, bo tam bardziej przycmione światło), chwilka przytulania przy odbiciu i odkładam małą do łóżeczka, stoję przy niej chwile, po czym mówię dobranoc i wychodzę z pokoju czy ma zamknięte oczy czy też nie. za 5-10 minut wracam sprawdzić i zawsze mała już słodko sobie śpi
Stary 2012-09-22, 08:04   #2436
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Chwalimy się dzisiaj z Fabiankiem,że na suwaczku mamy 37 tydzień,czyli wkroczyliśmy w 38
Jak to szybko leci.
Mój mąż dzisiaj wrócił z nocki i mówił do małego,żeby już wychodził,ciekaw e kiedy go posłucha

Gda spokojnie kochana,po cc pokarm pojawia się późniejprzystawiał regularnie małego do obu piersi a na pewno pobudzicie laktacje.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Myszko to świętujemy dzisiaj razem??

Sojka piękny prezencikcudny gest poprostu.

Ja też mam nadzieje nauczyć Fabianka samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Gracjanka sie nie dało,ale to była inna bajka...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Na suwaczku pisze,że dziecko jest już donoszone i poród może się zacząć w każdej chwili
to ja nie wiem kiedy jest ciąża donoszona,ale ja chce rodzić i już

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:34   #2437
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
Chwalimy się dzisiaj z Fabiankiem,że na suwaczku mamy 37 tydzień,czyli wkroczyliśmy w 38
Jak to szybko leci.
Mój mąż dzisiaj wrócił z nocki i mówił do małego,żeby już wychodził,ciekaw e kiedy go posłucha

Gda spokojnie kochana,po cc pokarm pojawia się późniejprzystawiał regularnie małego do obu piersi a na pewno pobudzicie laktacje.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Z tej okazji wyciagnelam soczek marchewkowy z lodowki zdrowko
Stary 2012-09-22, 08:36   #2438
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
GDA spokojnie, nie poddawaj się, mleko się pojawi jeśli tylko nie zrezygnujesz z przystawiania, spróbuj w międzyczasie wspomóc się laktatorem + ciepłe okłady na piersi.
a nie zauważyłaś przypadkiem że masz twardsze piersi niż zwykle???

chwalimy się prezentem
Nie no super gest! Swietna hustawka
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
No w sumie to nie.. Choć kazała kupić Espumisan. Dzisiaj przejdę się po wszystko do apteki.

Oho!, gratulacje!!!

21września - żebym pamiętała jak będę na laptopie

Na razie zmieniłyśmy butelkę.
Dzisiaj wybieram się do apteki po witamine w kropelkach i ten Espumisan.
Zobaczymy

Ponoć tak - dlatego też nasza Maluda będzie miała w sylwestra

Ludzie są bezczelni..

Tak na dobrą sprawę to my też z Melcią nie mamy. Aż dzisiaj wezmę aparat na spacer

U nas ktoś chyba doniósł położnej, że Mała wrzeszczy wieczorami, bo pierwsze co - jak weszła - to zapytała czy są kolki albo wieczorne wrzaski.
jesli mialabym brac imieniny Jasia pierwsze po urodzeniu to by mial w dniu urodzin zreszta Jana jest 42 razy w roku i z tego powodu biore te najslynniejsze czyli 24 czerwca. Co do sasiadow to byliby bardzo bezcżelni gdyby to zglosili dziecko moze plakac nawet 24 godziny i nic ci zrobic nie moga. Oby kropelki pomogly. Jak chcesz moge ci wyslac jedna butelke sab simplex bo Jasiu bezkolkowy..
Cytat:
Potwierdzam.
Mądra z Ciebie mama. na prawdę niedużo takich "razy" trzeba żeby małą przekonać do łóżeczka i grzecznego zasypiania

Ja mam nadzieję że nie zepsuje Zośki. u nas zasypianie nocne to istna bajka! kąpiel,oddalmy się od tv i reszty hałasów , bierzemy jedzonko (idziemy jeść do sypialni, bo tam bardziej przycmione światło), chwilka przytulania przy odbiciu i odkładam małą do łóżeczka, stoję przy niej chwile, po czym mówię dobranoc i wychodzę z pokoju czy ma zamknięte oczy czy też nie. za 5-10 minut wracam sprawdzić i zawsze mała już słodko sobie śpi
ja robie podobnie. Kapiemy sie w sypialni tam mleczko przy malej lampce a potem do lozeczka i wychodze iTyle ze ja nie wracam bo mam kamerke
Cytat:
Dzień dobry
Jak to szybko leci.

Sojka piękny prezencikcudny gest poprostu.

Ja też mam nadzieje nauczyć Fabianka samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Gracjanka sie nie dało,ale to była inna bajka...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Na suwaczku pisze,że dziecko jest już donoszone i poród może się zacząć w każdej chwili
to ja nie wiem kiedy jest ciąża donoszona,ale ja chce rodzić i już
Gratulujemy donoszenia to bierz sie za wypedzanie
Stary 2012-09-22, 08:38   #2439
kraven
Zakorzenienie

Sojka piękny prezent.

Cześc. U mnie pogoda pod psem, zimno, ciemno i pada Ale wyjeżdzamy więc mam nadzieje że mi się humor poprawi.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:46   #2440
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Nie no super gest! Swietna hustawka

jesli mialabym brac imieniny Jasia pierwsze po urodzeniu to by mial w dniu urodzin zreszta Jana jest 42 razy w roku i z tego powodu biore te najslynniejsze czyli 24 czerwca. Co do sasiadow to byliby bardzo bezcżelni gdyby to zglosili dziecko moze plakac nawet 24 godziny i nic ci zrobic nie moga. Oby kropelki pomogly. Jak chcesz moge ci wyslac jedna butelke sab simplex bo Jasiu bezkolkowy..

ja robie podobnie. Kapiemy sie w sypialni tam mleczko przy malej lampce a potem do lozeczka i wychodze iTyle ze ja nie wracam bo mam kamerke

Gratulujemy donoszenia to bierz sie za wypedzanie

Muszę się wieczorem na męża rzucić

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-22, 08:53   #2441
ula2689
Wtajemniczenie

Witam się z rana!
Gratulacje dla nowych mamuś

Widzę że pisałyście o położnych.Moja to się chyba z powołaniem minęła.Byłam umówiona z lekarzem w przychodni więc to wykorzystała i stwierdziła że przy okazji obejrzy dzieci.Wyglądało to tak że pielęgniarka rozebrała je,oglądnęła,zmierzyła zważyła.A położna siedziała na stołeczku i wypełniała swoje papierki.Miała jeszcze nas odwiedzić ale jakoś się nie zjawiła...

Colds na kolkę polecam Bobotic.Ja przy synku przetestowałam chyba wszystko z apteki i tylko ten trochę mu ulżył.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:55   #2442
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuje Wam bardzo za uspokojenie!

Przystawiam go cierpliwie, chociaż dziś w nocy zasypiał po 15 minutach na każdym cycu. Jak się naciśnie sutek, to widać że leci z kanalików, ale laktator nie jest w stanie nic z nich wycisnąć.

Robię jak mówicie - przystawiam małego często - ssak z niego niesamowity! Teraz się prześpię póki śpi po mm w ramionach tatusia i potem pokatuję cyce trochę laktatorem. Najgorsze jest to, że sutki zaczynają się przemęczać. Prawy jest na granicy swej wytrzymałości.

Sojka - właśnie po porodzie biust mi sflaczał i jest miękki
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:12   #2443
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuje Wam bardzo za uspokojenie!

Przystawiam go cierpliwie, chociaż dziś w nocy zasypiał po 15 minutach na każdym cycu. Jak się naciśnie sutek, to widać że leci z kanalików, ale laktator nie jest w stanie nic z nich wycisnąć.

Robię jak mówicie - przystawiam małego często - ssak z niego niesamowity! Teraz się prześpię póki śpi po mm w ramionach tatusia i potem pokatuję cyce trochę laktatorem. Najgorsze jest to, że sutki zaczynają się przemęczać. Prawy jest na granicy swej wytrzymałości.

Sojka - właśnie po porodzie biust mi sflaczał i jest miękki
moze sprobuj masci na sutki. podobno purlan medela jest dobry.
Stary 2012-09-22, 09:12   #2444
katiem
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny

Gratuluje mamusiom ich dzieciaczkow
Ale juz duzo dzieciaczkow mamy

Mam pytanko - wczoraj Kubus troszke sie prezyl. Mam Espumisan w domu, ale tam jest napisane ze po 4 tygodniu. Mlody skonczy w srode. Myslicie ze moge juz mu to podawac, ale zmniejszyc ilosc kropelek?

Gda nie poddawaj sie. Ile jestes dni po porodzie? W szpitalu tez mialam bardzo miekkie piersi. Nawal pojawil sie w niedziele - czyli po 5 dniach.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:14   #2445
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Elena,Kasiam,Enigmama wielkie gratulacje dla Was

Filusia wzruszyłam się opisem porodu,wspaniale to napisałaś

Sojka super ta huśtawka,też chcemy Zuzce taką sprawić.

Moja kochana coś dzisiaj od rana marudziła,teraz zasnęła więc biorę się za przygotowywanie obiadu,tak sobie organizuję czas że jak mała śpi to zawsze coś w domu zrobię.

Dzisiaj na spacer nie pójdziemy bo pogoda pod psem

Tamlin niezła baba z tej położnej.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:21   #2446
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Filusia czyli nie było tak źle. Tak w sumie jak czytałam, to u mnie podobnie było. Na początku lajcik, później hardcor Z tym że ja nie zapomniałam tych przeżyć po przytuleniu synka. Ja nie z tych co "jak przytulisz dziecko to zapominasz o bólu".
No ja tez nie

Asiulka super rodzinka

Sojka sliczna hustawka

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-22, 09:21   #2447
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Mam pytanko - wczoraj Kubus troszke sie prezyl. Mam Espumisan w domu, ale tam jest napisane ze po 4 tygodniu. Mlody skonczy w srode. Myslicie ze moge juz mu to podawac, ale zmniejszyc ilosc kropelek?

Gda nie poddawaj sie. Ile jestes dni po porodzie? W szpitalu tez mialam bardzo miekkie piersi. Nawal pojawil sie w niedziele - czyli po 5 dniach.
Ja bym podala. A kupke robil?
Stary 2012-09-22, 09:25   #2448
katiem
Wtajemniczenie

ide sprzatac, ale bede Was podczytywac.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Ja bym podala. A kupke robil?
Dzieki Asiulka
Zrobil, ale znacznie pozniej. Dlugo to na szczescie nie trwalo, ale niby najczesciej w 3/4 tygodniu ujawniaja sie kolki dlatego wole juz byc przygotowana.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-22, 09:36   #2449
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ide coś porobićwięc będę później
tylko nie wiem co
może kurze pościeram

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-22, 09:39   #2450
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

Ale juz

[/COLOR]
Dzieki Asiulka
Zrobil, ale znacznie pozniej. Dlugo to na szczescie nie trwalo, ale niby najczesciej w 3/4 tygodniu ujawniaja sie kolki dlatego wole juz byc przygotowana.
a nie w 5 czy 6 tygodniu? Bo gdziesnto wyczytalam
Stary 2012-09-22, 09:40   #2451
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

W środę był poród, czyli 3 dni.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:12   #2452
marta1986222
Zakorzenienie

Wiecie może kiedy składa się wniosek o ten dodatkowy urlop macierzyński?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:50   #2453
sandra23s
Zadomowienie

kasiam,enigmama gratulujeklask i:

sojka super hustawka

gda tak jak piszą dziewczyny,nie martw sie,pokarm sie pojawi.cierpliwosci.ja tez mialam doła w szpitalu,jak mimo przystawiania do piersi mala caly czas plakala.tez musialam ją dokarmiac,ale tez czesto przystawialam do piersi.masaż cieplym prysznicem,picie herbatki na laktacje i duzo wody mineralnej pobudza produkcje pokarmu.....nie pij szałwii i mietowej herbaty bo to wstrzymuje.
ja mam teraz pokarmu wystarczająco dużo

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:11   #2454
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
kasiam,enigmama gratulujeklask i:

sojka super hustawka

gda tak jak piszą dziewczyny,nie martw sie,pokarm sie pojawi.cierpliwosci.ja tez mialam doła w szpitalu,jak mimo przystawiania do piersi mala caly czas plakala.tez musialam ją dokarmiac,ale tez czesto przystawialam do piersi.masaż cieplym prysznicem,picie herbatki na laktacje i duzo wody mineralnej pobudza produkcje pokarmu.....nie pij szałwii i mietowej herbaty bo to wstrzymuje.
ja mam teraz pokarmu wystarczająco dużo
MIęta wstrzymuje? Kurcze, a ja pije codziennie. Nie wiedzalam. Ale na szczescie pokarmu mam bardzo duzo.

Gda to spokojnie kochana. Jeszcze bedziesz miala dosyc przepelnionych piersi

Asiulka czyli wszystko przede mnie

Marta nie wiem. Ja to zalatwilam jak tylko dostalam akt urodzenia. Ja jesli chodzi o Zus jestem bardo przeczulona wiec wszystko chce miec zalatwione na juz.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-22, 11:15   #2455
Sojka1990
Zadomowienie

a nam jeszcze pępek nie odpadł
Stary 2012-09-22, 11:18   #2456
Asiuulka89
Zakorzenienie

A ja z macierzynskum nic jeszcze zrobilam choc minely prawie 6 tygodni
Stary 2012-09-22, 11:22   #2457
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam urodziny 22grudnia, natomiast imieniny, wg tego systemu, powinnam obchodzić 13stycznia. Chyba . Ale, że miałabym za dużo okazji za jednym razem, bo przecież rozpoczęłabym Mikołajkami, a skończyłabym na imieninach, gdzie po drodze urodziny i gwiazdka to rodzice 'przenieśli' mi imieniny na 17maja .

W sumie ja nie wiem, czy to kolka czy co Ale z chęcią bym przyjęła. Jakbyś mogła to napisz mi na PW cenę

Cytat:
Hm, podać możesz, ale nie wiem jak z dawką. Nam położna kazała podawać 2razy dziennie po 10kropelek.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

W ogóle, dziewczyny..
Jakby któraś chciała to mam na zbyciu:
- witaminę D - 27kapsułek
- witaminę D+K - 38 kapsułek
Stary 2012-09-22, 11:27   #2458
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
A ja z macierzynskum nic jeszcze zrobilam choc minely prawie 6 tygodni
No własnie ja tez nie...i sie bojam czy nie przepadnie;/ kurde nie mam czasu nic załatwiać jakby nie to ze mam swoją działalność to by nie było problemu bo pracodawca zgłasza i już a tak to nawet nie wiem ile mam czasu na zgłoszenie do ZUS;/
Stary 2012-09-22, 11:33   #2459
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

kochana to już wiesz czemu ostatnio przeklinałam na cały świat ? u nas sąsiedzi zadzwonili do położnej że mała płacze i jej krzywdę robimy! .. no kuźwa niech im na języku syfy wyskoczą !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:39   #2460
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana to już wiesz czemu ostatnio przeklinałam na cały świat ? u nas sąsiedzi zadzwonili do położnej że mała płacze i jej krzywdę robimy! .. no kuźwa niech im na języku syfy wyskoczą !
co? no nie wierze po prostu.

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości