Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 22:41   #2641
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Nie zrezygnuję z jedzenia mięsa ani chodzenia w skórzanych butach, bo smutno mi, że jakiś palant zagłodził swojego pupila albo przewozi się bydło w okropnych warunkach. Może to kogoś dziwić... no ale po to jest ten temat .
Ja bym tu widziała inny związek przyczynowo-skutkowy w sprawie rezygnacji z mięsa/skóry. Nie dlatego, że ktoś głodzi psa, ale dlatego, że ktoś zabija świnię, która miała nędzne życie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:48   #2642
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682056]Ja bym tu widziała inny związek przyczynowo-skutkowy w sprawie rezygnacji z mięsa/skóry. Nie dlatego, że ktoś głodzi psa, ale dlatego, że ktoś zabija świnię, która miała nędzne życie.[/QUOTE]

No cóż....dbam o swoje zdrowie i nie zrezygnuję z jedzenia zwierząt . To tyle w temacie mięsa, jedzenia i ekologii .

Mnie dziwi, że tutaj gdzie mieszkam sobie, można wejść z psem czy innym zwierzakiem do sklepu. Nie ważne jakiej wielkości to pies i nie ważne jaki to sklep . Rozumiem, że ktoś ma psa przewodnika, to coś zupełnie innego. No ale jak ktoś wchodzi z jakimś malamutem czy innym olbrzymem na market, to mi trochę dziwnie.

Co mnie jeszcze dziwi ... to ludzie jeżdżący takimi elektrycznymi skuterkami, coś a'la wózki dla osób niepełnosprawnych. Używają ich tutaj zazwyczaj mega otyli ludzie, na drugim miejscu są osoby starsze. Dziwi mnie pierwsza grupa użytkowników, którzy wolą nic nie robić ze swoim zdrowiem i pakować się w jeżdżenie czymś takim. Dodam, że tymi wózkami jeżdżą nie tylko po ulicy, ale także w sklepach, czyli w ogóle z nich nie schodzą.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:55   #2643
Konto usunięte

Cytat:
No cóż....dbam o swoje zdrowie i nie zrezygnuję z jedzenia zwierząt . To tyle w temacie mięsa, jedzenia i ekologii .
Niejedzenie zwierząt nie jest niezdrowe.
Cytat:
Co mnie jeszcze dziwi ... to ludzie jeżdżący takimi elektrycznymi skuterkami, coś a'la wózki dla osób niepełnosprawnych. Używają ich tutaj zazwyczaj mega otyli ludzie, na drugim miejscu są osoby starsze. Dziwi mnie pierwsza grupa użytkowników, którzy wolą nic nie robić ze swoim zdrowiem i pakować się w jeżdżenie czymś takim. Dodam, że tymi wózkami jeżdżą nie tylko po ulicy, ale także w sklepach, czyli w ogóle z nich nie schodzą.
W temacie otyłych ludzi przypomiało mi się, jak będąc u rodziców włączyłam sobie TV, kanał TLC i tam była zajawka jakiegoś programu o bardzo otyłych. Leżał tam taki koleś, na oko 300kg i zadawał pytanie "dlaczego bóg mi to robi?" Rozwalił mnie doszczętnie
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:58   #2644
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682299]Niejedzenie zwierząt nie jest niezdrowe.

W temacie otyłych ludzi przypomiało mi się, jak będąc u rodziców włączyłam sobie TV, kanał TLC i tam była zajawka jakiegoś programu o bardzo otyłych. Leżał tam taki koleś, na oko 300kg i zadawał pytanie "dlaczego bóg mi to robi?" Rozwalił mnie doszczętnie [/QUOTE]

Ciasteczka i fast foody tego pana złapały i siłą wlazły w jego ciało
Stary 2012-09-21, 23:03   #2645
asioollka
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682299]W temacie otyłych ludzi przypomiało mi się, jak będąc u rodziców włączyłam sobie TV, kanał TLC i tam była zajawka jakiegoś programu o bardzo otyłych. Leżał tam taki koleś, na oko 300kg i zadawał pytanie "dlaczego bóg mi to robi?" Rozwalił mnie doszczętnie [/QUOTE]

Wiem, że to, co powiem, jest dość okrutne, ale gdyby zdawał sobie sprawę z tego ile i co wpie*rzał dzień w dzień przez całe swoje życie, to może by nie ważył 300kg. Jak już ma pretensje do swojego boga, to powinien pytać czemu nie dał mu więcej rozumu... No chyba, że był na coś bardzo ciężko chory. Też nie rozumiem jednej rzeczy - czemu nie zaczął się zastanawiać jak ważył 100-120kg? Z takiego stanu da się wrócić do normalnej zdrowej sylwetki, z 300kg już nie bardzo.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 23:05   #2646
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Wiem, że to, co powiem, jest dość okrutne, ale gdyby zdawał sobie sprawę z tego ile i co wpie*rzał dzień w dzień przez całe swoje życie, to może by nie ważył 300kg. Jak już ma pretensje do swojego boga, to powinien pytać czemu nie dał mu więcej rozumu... No chyba, że był na coś bardzo ciężko chory. Też nie rozumiem jednej rzeczy - czemu nie zaczął się zastanawiać jak ważył 100-120kg? Z takiego stanu da się wrócić do normalnej zdrowej sylwetki, z 300kg już nie bardzo.
Dlatego mnie tutaj dziwi, że otyli ludzie zamiast jeździć na rowerze, wybierają elektryczne wózeczki dobre dla schorowanych dziadziusiów i osoby niepełnosprawne.
Stary 2012-09-21, 23:06   #2647
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3668100 6]Dziwi mnie pogląd najbliższej rodziny odnosnie mojej pracy. Jest to moja pierwsza "poważniejsza" praca (nie licząc poprzednich w celu dorobienia sobie na 2-3 tygodnie). Pracuję niecały rok i zdarza mi się czasem ponarzekać, że nie chce mi się iść, wolałabym zostać w domu i poleniuchować, ot takie gadanie. Zadziwiają mnie moi rodzice, którzy oburzeni twierdzą, że jakim cudem ja mogę nie mieć ochoty pójść do pracy?! Przecież jestem młoda, nie zdążyłam stać się zmęczona życiem, nie mam własnej rodziny na głowie i związanych z nią obowiązków więc powinnam, a wręcz muszę biec do pracy ze śpiewem na ustach całując ziemię po której szef łaskawie stąpa.
Nie dociera do nich, że czasem zdarza się dzień w stylu "dzisiaj nic mi się nie chce", że mogę źle się czuć i zwyczajnie w świecie mogę nie mieć OCHOTY na pracę akurat tego dnia stąd moje narzekanie. [/QUOTE]
E tam, ja zaczynam za tydzien, a już mi się nie chce

Cytat:

Mnie tam takie rzeczy nie dziwią. Mogę sobie popłakać nad bestialskim traktowaniem zwierząt przy tym jedząc kanapkę z szynką. Możliwe, że przy tym jestem hipokrytką.
No bo jesteś Ale skoro Ci to nie przeszkadza, to też spoko

Cytat:
No cóż....dbam o swoje zdrowie i nie zrezygnuję z jedzenia zwierząt .

Co mnie jeszcze dziwi ... to ludzie jeżdżący takimi elektrycznymi skuterkami, coś a'la wózki dla osób niepełnosprawnych. Używają ich tutaj zazwyczaj mega otyli ludzie
1) ta, bo mięso to samo zdrowie
2) jak w USA

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682299]
W temacie otyłych ludzi przypomiało mi się, jak będąc u rodziców włączyłam sobie TV, kanał TLC i tam była zajawka jakiegoś programu o bardzo otyłych. Leżał tam taki koleś, na oko 300kg i zadawał pytanie "dlaczego bóg mi to robi?" Rozwalił mnie doszczętnie [/QUOTE]
Bóg mu ciastka do gardła wpychał, a to!

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 23:08   #2648
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego mnie tutaj dziwi, że otyli ludzie zamiast jeździć na rowerze, wybierają elektryczne wózeczki dobre dla schorowanych dziadziusiów i osoby niepełnosprawne.
Szkoda, że nie mieszkam w Holandii, za każdym razem, jakbym coś takiego zobaczyła, mój dzień byłby lepszy.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 23:09   #2649
matyldaaaa
Zakorzenienie

A mnie dziwi po co ludzie robią sobie takie zdjęcia. Żeby idiotycznie wyglądać wystarczy zrobić dzióbek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nie_seksi_1.jpg (43,5 KB, 165 załadowań)
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 23:11   #2650
Konto usunięte

Cytat:
Otóż to. Zawsze mnie śmieszyło takie narzekanie na swój nędzny otyły los. Nie ma takiek bardzo ciężkiej choroby, od której waży się 300kg. Trudno jest nie zauważyć prostego związku między żarciem a tyciem. Tłuszcz w ciele bierze się bezpośrednio z żarcia, nie z genów, nie z boga, nie ze złej woli. Masz skłonność do tycia - jedz mniej. Kiedyś to powiedziałam znajomej, która "nie mogła" schudnąć. Oczwiście był foch, bo ja "nie wiem jak to jest" i "jestem naturalnie chuda"
Stary 2012-09-21, 23:15   #2651
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jestem hipokrytką i mi z tym dobrze . To tyle, bo takie tematy są bez sensu. Swoją drogą przypomniał mi się tekst: Czym się różnią osoby z tatuażem od tych bez tatuażu? Osób z tatuażem nie obchodzi to, że ktoś nie ma tatuażu. U mnie to samo jest z ludźmi wege... mnie nie obchodzi, że ktoś nie je mięsa i fajnie jakby to działało w obie strony.

A ludzie meeeega otyli mnie dziwią, o ile to nie jest jakaś choroba związana z metabolizmem. Jednakże, po programach z TLC wnioskuję, że większość po prostu zajadała swoje problemy. Jak doszli do wagi 150kg, to zamiast to zwalczyć, jeszcze bardziej się załamywali i dalej zajadali problemy. Efekt 300kg gotowy.

Tak samo dziwi mnie zjawisko zbieractwa. No wiecie... ludzie śpiący na kawałku pustej podłogi, bo dookoła mają góry pudeł i innego badziewia, do którego są emocjonalnie przywiązani.
Stary 2012-09-21, 23:23   #2652
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
A mnie dziwi po co ludzie robią sobie takie zdjęcia. Żeby idiotycznie wyglądać wystarczy zrobić dzióbek
o matko

Cytat:
Jestem hipokrytką i mi z tym dobrze . To tyle, bo takie tematy są bez sensu. Swoją drogą przypomniał mi się tekst: Czym się różnią osoby z tatuażem od tych bez tatuażu? Osób z tatuażem nie obchodzi to, że ktoś nie ma tatuażu. U mnie to samo jest z ludźmi wege... mnie nie obchodzi, że ktoś nie je mięsa i fajnie jakby to działało w obie strony.
Ależ ja się nie czepiam! Mówię, że skoro czujesz się z tym spoko, to spoko

Cytat:
Tak samo dziwi mnie zjawisko zbieractwa. No wiecie... ludzie śpiący na kawałku pustej podłogi, bo dookoła mają góry pudeł i innego badziewia, do którego są emocjonalnie przywiązani.
Ostatnio widziałam ten motyw w 2 Broke Girls i się śmiałam No ale cóż, myślę że zaburzeń psychicznych nie ma co rozumieć

Stary 2012-09-21, 23:29   #2653
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
o matko

Ależ ja się nie czepiam! Mówię, że skoro czujesz się z tym spoko, to spoko

Ostatnio widziałam ten motyw w 2 Broke Girls i się śmiałam No ale cóż, myślę że zaburzeń psychicznych nie ma co rozumieć
Uwielbiam 2 Broke Girls... właśnie oglądam cały pierwszy sezon
Stary 2012-09-21, 23:32   #2654
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Myślę, że jakby faceci się pudrowali/poprawiali makijaż i zmieniali rajstopy/tampony to też by mieli więcej kabin i większe kolejki. Ja tam z resztą nie wiem czy faceci kabin mają więcej czy mniej bo nie zaglądałam nigdy.
No dobra, ale makijaż się robi przed lustrem, a nie w kabinie, prawda? Mam przynajmniej taką nadzieję

Cytat:
Jestem hipokrytką i mi z tym dobrze .
Mnie to dziwi.

Cytat:
Swoją drogą przypomniał mi się tekst: Czym się różnią osoby z tatuażem od tych bez tatuażu? Osób z tatuażem nie obchodzi to, że ktoś nie ma tatuażu. U mnie to samo jest z ludźmi wege... mnie nie obchodzi, że ktoś nie je mięsa i fajnie jakby to działało w obie strony.
Tyle, że niejedzenie mięsa nie jest niezgodne z Twoimi poglądami, a jedzenie mięsa jest niezgodne z poglądami części wegetarian. Dlatego ileś osób źle reaguje na to, że ktoś je mięso.
Zresztą, tu nie chodziło o to, kto je mięso, a kto nie, lecz o wybiórcze traktowanie zwierząt: nad tymi się rozczulam, a nad tamtymi nie.

Cytat:
A ludzie meeeega otyli mnie dziwią, o ile to nie jest jakaś choroba związana z metabolizmem. Jednakże, po programach z TLC wnioskuję, że większość po prostu zajadała swoje problemy. Jak doszli do wagi 150kg, to zamiast to zwalczyć, jeszcze bardziej się załamywali i dalej zajadali problemy. Efekt 300kg gotowy.
Też mnie coś takiego dziwi. Przede wszystkim dlatego, że naprawdę trzeba się BARDZO postarać, żeby ważyć 150 czy 300 kilo.
Stary 2012-09-21, 23:37   #2655
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Chatul: no to się dziw, od tego jest ten temat

Mnie kiedyś mocno zdziwił wojujący greenpeace'owiec wskakujący pod mój rozpędzony rower. Chłopak tak mocno chciał przekazać swoją dobrą nowinę i uzyskać kolejnego sponsora swojej organizacji, że prawie spowodował wypadek.
Stary 2012-09-21, 23:54   #2656
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Uwielbiam 2 Broke Girls... właśnie oglądam cały pierwszy sezon
Ja niedawno skończyłam, czekam na nowe odcinki!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No dobra, ale makijaż się robi przed lustrem, a nie w kabinie, prawda? Mam przynajmniej taką nadzieję

Zresztą, tu nie chodziło o to, kto je mięso, a kto nie, lecz o wybiórcze traktowanie zwierząt: nad tymi się rozczulam, a nad tamtymi nie.

Też mnie coś takiego dziwi. Przede wszystkim dlatego, że naprawdę trzeba się BARDZO postarać, żeby ważyć 150 czy 300 kilo.
1) Któż to wie...
2) Dokładnie tak
3) No, może 150 nie tak trudno, ale 300? I co to nagle człowiek się budzi z okrzykiem: "Boże, jestem gruby! Jak mogłeś mi to zrobić??!" ?

Stary 2012-09-22, 00:09   #2657
razdwapiec
Zakorzenienie

Mnie również zdarza się oglądać te arcyciekawe () programy na TLC i według mnie nie ma co wnikać w kilogramy tych ludzi, bo każdy z nich ma poważny problem z psychiką. Co nie zmienia faktu, że to DZIWNE.

W ogóle TLC to skarbnica przeróżnych dziwadeł (weźmy matki, które posyłają czasami i 2 czy 3 roczne córeczki na te różne konkursy piękności, zakładają peruki, sztuczne szczęki i tego typu rzeczy - patrzę i oczom nie wierzę, ale może jestem zacofana?).

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2012-09-22 o 00:10
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 00:10   #2658
asioollka
Zakorzenienie

Też kocham 2 broke girls! : D

Co do tematu otyłości - myślę, że ciężko jest wyhodować sobie kilkadziesiąt czy nawet ponad sto kilogramów nadwagi i o ile do 150kg można się doprowadzić w dość krótkim czasie, to wydaje mi się, że żeby ważyć 300kg trzeba było mieć już nadwagę i wpojone tragiczne nawyki żywieniowe w dzieciństwie. Tak jak któraś dziewczyna opisywała tu na wątku - kino, matka z córką i dla każdej ogromny popcorn, nachosy i napój.
Tak w ogóle jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś od 80kg w załóżmy 2 lata mógłby utyć do 300kg. A jeśli trwało to całe życie to skąd zaskoczenie? Przyznam szczerze, że w głowie mi się nie mieści, że to jest w ogóle fizycznie możliwe, żeby tyle ważyć.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 00:18   #2659
201604181004
Konto usunięte

ja 150 kg JESZCZE rozumiem bo np mierząc 190 cm wzrostu i będąc facetem to nawet przy 100 kg można wyglądać normalnie i tego nie czuć więc to zależy ale 300 kg to nie są złe nawyki żywieniowe tylko podejrzewam choroba psychiczna. ktoś kto waży 100-150 kg po prostu źle je, je za dużo i źle, natomiast wydaje mi się że takie 300 kg to nie można jeść - to się wtedy żre...

tak tlc to skarbnica wiedzy, kobieta pijąca lakiery do paznokci, zjadająca dom itp

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

ja 150 kg JESZCZE rozumiem bo np mierząc 190 cm wzrostu i będąc facetem to nawet przy 100 kg można wyglądać normalnie i tego nie czuć więc to zależy ale 300 kg to nie są złe nawyki żywieniowe tylko podejrzewam choroba psychiczna. ktoś kto waży 100-150 kg po prostu źle je, je za dużo i źle, natomiast wydaje mi się że takie 300 kg to nie można jeść - to się wtedy żre...

tak tlc to skarbnica wiedzy, kobieta pijąca lakiery do paznokci, zjadająca dom itp
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 01:51   #2660
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
To ja sie zdziwie. Bo co w tym nienormalnego, że młoda kobieta chce sie pobawić? To, że kobieta ma już dziecko oznacza, że do końca życia tańczyć może tylko na weselach i dancingach? Przecież matka, to młoda kobieta i ma prawo poszaleć od czasu do czasu na dyskotece, jeśli ma ochotę. Nie wiem co złego jest w tym, że matka pójdzie sobie z mężem na dyskotekę a dziecko przykładowo zostawi na te 3 godzinki pod opieką dziadków.
Wydaje mi sie, że taki właśnie sztywny pogląd sprawia, że ludzie uważają kobiety po urodzeniu dziecka za matrony co to tylko pracują, gotują obiady i bawią dzieci. I dlatego ci bardziej rozrywkowi odwlekaja decyzje o dziecku na późne lata, bo są za młodzi na skostniały żywot.
Nigdzie nie powiedziałam, że jest coś nienormalnego w młodej kobiecie, która chce wyjść na imprezę ze swoim mężem/facetem. Dziwi mnie natomiast narzekanie, że "życie się skończyło, muszę siedzieć w domu, bo mam dziecieka". No chyba pary decydując się na dziecko zdają sobie sprawę z tego, że zdezorganizuje ono ich życie? Że rozrywka i imprezy zejdą na dalszy plan? Co innego wyskoczenie gdzieś od czasu do czasu a co innego narzekanie dzień w dzień jakie to biedne nie są bo muszą się swoim dzieckiem opiekować. Nikt im nie kazał rodzić.
A tak poza tym matka nie zawsze = młoda kobieta.

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
A propos. Na Intymnym jest wątek o dziewczynie w depresji i oczywiście są komentarze o wydźwięku 'nie miałyście depresji, więc nic nie wiecie, nie odzywajcie się lepiej, nie dawajcie rad, nie piszcie co o tym myślicie, dopóki nie będziecie miały depresji!'...
Naprawdę, strach czasem coś napisać.
Nie wiem czy myślimy o tym samym wątku, ale uderzył mnie jeden komentarz. Coś w stylu "przestań pokazywać humorki, bo chłopak tego nie wytrzyma". Ta osoba chyba nie zdaje sobie sprawy co to jest depresja i że te "humorki" są kompletnie poza kontrolą osoby chorej.
Stary 2012-09-22, 02:12   #2661
DwaKoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Polecacie ten blog ale o ile pamiętam sama autorka tutaj nieźle się awanturowała i wywyższała na wizażu, nawet ma bana (za to chyba). Któraś z wizażanek miała z nią niezłe kłótnie
Naprawde? Mam bana? Nie wiedzialam!
Z nikim sie nie awanturowalam, po prostu wyjasnilam malolacie, ze skoro sama nie mowi po japonsku, to raczej nie powinna dawac ludziom porad na temat tego jezyka (przy okazji zachowan, ktore dziwia). A dziewczyna sie obrazila.

Pozdrowienia z bardzo dzis tajfunowej Japonii!

Edytowane przez DwaKoty
Czas edycji: 2012-09-22 o 02:14
DwaKoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:58   #2662
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Kurczę... mi zdjęli z mojej platformy internetowej ten kanał i nie zdążyłam zobaczyć tej serii . Jak można pić lakier do paznokci?

DwaKoty - oj normalnie podziwiam Cię, że zdecydowałaś się tak daleko zamieszkać

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-22 o 09:00
Stary 2012-09-22, 09:25   #2663
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Są i takie kobiety i mimo odmiennych poglądów nie potępiam tego.
Ja też, dopóki taka matka nie wylewa swoich frustracji za niespełnione marzenia na dziecku.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
No... Głupie do potęgi

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
To pewnie coś takiego jak alkoholizm. Niby choroba, a jednak... nikt mu ciastka/wódki do ręki nie wpychał.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:32   #2664
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja też, dopóki taka matka nie wylewa swoich frustracji za niespełnione marzenia na dziecku.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

No... Głupie do potęgi

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

To pewnie coś takiego jak alkoholizm. Niby choroba, a jednak... nikt mu ciastka/wódki do ręki nie wpychał.
Kiedyś na tvn style był program o odchudzaniu ludzi. Jak pokazali, co pan X je na śniadanie... to po pierwsze bym szybko a po drugie, po taka ilość kalorii starczyłaby mi spokojnie na 1,5 dnia .
Stary 2012-09-22, 09:38   #2665
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość

Nie wiem czy myślimy o tym samym wątku, ale uderzył mnie jeden komentarz. Coś w stylu "przestań pokazywać humorki, bo chłopak tego nie wytrzyma". Ta osoba chyba nie zdaje sobie sprawy co to jest depresja i że te "humorki" są kompletnie poza kontrolą osoby chorej.
Mam wrażenie, że takie komentarze piszą dziewczyny, które całe swoje zachowanie dostosowały do swojego "Misia".
Jak mnie wkurza facet to mu to mówię, czasem zrobię awanturę, obrażę się albo spróbuję pogadać - ale nigdy nie milczę, udając, że wszystko jest w porządku. Jak jest mi źle z innego powodu to też nie chodzę przy nim z uśmiechem przyklejonym do twarzy, bo może mu się marudna dziewczyna przestanie podobać.

W temacie wegetarianizmu: a mnie dziwi, że kogoś dziwi, że wybiórczo traktuję ssaki

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-09-22 o 09:40
Stary 2012-09-22, 11:02   #2666
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasta hime Pokaż wiadomość
Dziwią mnie dziewczyny, które płaczą nad losem 'biednych zwierzątek', mówią, że 'kochają zwierzątka i serce im się kraja, gdy dzieje im się coś złego' i... zagryzają te słowa kanapką z szynką.
A ja trochę nie rozumiem co ma jedno do drugiego. To, że jem kurczaka ale nie toleruję bicia psa jak ma się do siebie?

A co do otyłości-mnie to w sumie nie obchodzi tak szczerze. Jak komuś nie przeszkadza, że nie może wstać z łóżka i waży 300 kg to jego sprawa. Ja jeszcze takiej osoby nigdy nie widziałam która by tyle ważyła. Max. to było 150 kg i ta osoba normalnie funkcjonowała.
Stary 2012-09-22, 11:36   #2667
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
A nie pomyślałaś, że może ich stawy już są w tak złym stanie, że nawet chodzenie to dla nich problem? Może tutaj tkwi ich problem braku ruchu?
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:40   #2668
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś, że może ich stawy już są w tak złym stanie, że nawet chodzenie to dla nich problem? Może tutaj tkwi ich problem braku ruchu?
Mam w rodzinie osobę, która waży 150kg i problemy ze stawami zwala na reumatyzm.

Stary 2012-09-22, 11:49   #2669
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DwaKoty Pokaż wiadomość
Naprawde? Mam bana? Nie wiedzialam!
Z nikim sie nie awanturowalam, po prostu wyjasnilam malolacie, ze skoro sama nie mowi po japonsku, to raczej nie powinna dawac ludziom porad na temat tego jezyka (przy okazji zachowan, ktore dziwia). A dziewczyna sie obrazila.

Pozdrowienia z bardzo dzis tajfunowej Japonii!
O cześć Właśnie o japoński się rozchodziło. Nie wiem, ale byłam pewna, że miałaś bana za tę całą kłótnię, może tymczasowego. Ona twierdziła, że umie japoński (czy że jej wchodzi bardzo szybko) a Ty się oburzasz, że dla kogoś może być to łatwy język - pamiętam to.
Mnie nie obchodzi kto miał rację bo się nie znam ale widać wasza dyskusja była bardzo emocjonująca
Nadal się spieracie?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że takie komentarze piszą dziewczyny, które całe swoje zachowanie dostosowały do swojego "Misia".
Jak mnie wkurza facet to mu to mówię, czasem zrobię awanturę, obrażę się albo spróbuję pogadać - ale nigdy nie milczę, udając, że wszystko jest w porządku. Jak jest mi źle z innego powodu to też nie chodzę przy nim z uśmiechem przyklejonym do twarzy, bo może mu się marudna dziewczyna przestanie podobać.

W temacie wegetarianizmu: a mnie dziwi, że kogoś dziwi, że wybiórczo traktuję ssaki
Mnie też, ale wolałam nie pisać, bo przecież jesteśmy hipokrytkami dla niektórych

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A ja trochę nie rozumiem co ma jedno do drugiego. To, że jem kurczaka ale nie toleruję bicia psa jak ma się do siebie?

A co do otyłości-mnie to w sumie nie obchodzi tak szczerze. Jak komuś nie przeszkadza, że nie może wstać z łóżka i waży 300 kg to jego sprawa. Ja jeszcze takiej osoby nigdy nie widziałam która by tyle ważyła. Max. to było 150 kg i ta osoba normalnie funkcjonowała.
Ja widziałam taką kobietę - hmm jej łydki były jak moje 1,5 uda (tak na oko). Coś strasznego, ledwo chodziła.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:51   #2670
alkaxy
biegam dla Zabawy

Wegetarianie też wybiórczo traktują ssaki. No chyba, że ich kotki i pieski na warzywkach żyją.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości