|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
___ nie chce mi sie robic zdjec wiec wstawiam ze sklepu :P http://www.hm.com/gb/product/91892?a...rticle=91892-F http://www.hm.com/gb/product/04012?article=04012-A http://www.hm.com/gb/product/06163?article=06163-A http://www.hm.com/gb/product/01729?article=01729-B |
|
|
|
|
#1502 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam taki: http://www.ebay.co.uk/itm/2610948946...#ht_2001wt_919Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Hello !
Troszkę ponadrabiałam, ale to kropla w morzu... Phdwao, super, że jednak bioderka sprawne ! Linka, napiszę Ci na prv odnośnie pracy, żeby nie zaśmiecać. Mała dzisiaj mi się tak usrała w CH, że musiałam jej przebrać wszystko dosłownie! Akcja straszna, bo zaczęło zajeżdżać w empiku, myślałam, że padnę, potem zajęty pokój matki z dzieckiem...Szkoda gadać. Zauważyłam, że potrafi się tak rozryczeć, jakby ją ze skóry obdzierali tylko dlatego, że jest śpiąca, a ja jej spać nie daję! |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
AAaa Hania bylam w primarku i oczywiscie nic takiego nie bylo
![]() ale znalazlam pajacyk ze szkieletem w Asdzie :P i jeszcze jest taki ladny z dynia za 6 £ ![]() a tu szkielet ale ta dynia mnie urzekla i jest z polarku
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-21 o 22:28 |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I do tego czapę pomarańczową ![]() dziecię wykąpane, nakarmione zasnęło snem kamiennym. I ja też się kładę, dobrej nocki
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Chyba trzy razy przymierzałam się chociaż do nadrobienia tych dwóch dni, ale bezskutecznie. Po każdej porcji jedzenia ten mały przewód pokarmowy wydaje różne dźwięki, a Różyczka niestety się męczy zarówno z odbijaniem, jak i zagazowanym brzuszkiem. Śpi na mnie, albo obok. Pewnie odezwę się w niedzielę.---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Dodam, że dziecię je zdrowo - mało, a często. W przerwach pomiędzy jedzeniem, prężeniem się i płaczem gada po swojemu, uśmiecha się i... oczywiście siusia, po czym od razu podnosi wrzask. Ja rano wylałam trochę wody na farelkę, więc kąpałam ją dzisiaj w środku dnia, jak pokój był nagrzany słońcem. No i przylazła @. Na szczęście nie boli. |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
hejo. Noc całkiem ok. Aż zaczęłam się martwić bo od 1 do 5 coś nie chciało mu się jeść
Wieczorem chciałam spróbować dać mu cyca i ku mojemu zdziwieniu chwycił i ciumkał
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeeeeeejjjjjjj
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
...ale tu cisza od rana!
Noc fatalna, jak zwykle! Za to tż Małą nosił jakoś po 4 i po 7, żeby się odgazowała. I to w innym pokoju, żebym mogła spać Wczoraj po pracy przyszedł z pytaniem co można dla mnie zrobić Oczywiście na nic mądrego nie wpadł, więc dziś robi kolację Dostałam śniadanko do łóżka i pojechał zawieźć auto. O 16 brat przychodzi zrobić u nas pizzę, więc mam dzień bez gotowania![]() Martwiłam się, że mam dla Małej tylko jedną rozpinaną bluzę, ale przypomniało mi się, że jeszcze kupiłam i włożyłam do kartonu Teraz na głos mówię jej co Wam tu piszę, a ona się cieszy ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziemy za niedlugo do tego mojego ulubionego lumpka - moze cos sie znajdzie dla Milusia
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-09-22 o 11:04 |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
blue
dla meza![]() noc ok a ja sie zaczynam martwic soba rano znowu mocny bol zoladka i mdlosci do tego od nocy boli mnie pecherz i UWAGA nerka co jakis czas ...........oby nie bylo tylko atakow takich jak w ciazy bo niedala bym rady dziecka nawet utrzymac
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
Mnie też się spodobała ta dynia, choć ja nie ubieram dzieci w pajace z polaru ![]() Jutro wybieramy się na carboot i do Primarka-zachciało mi się rajstop w kolorze kobaltowym Tylko najpierw muszę się wyleczyć, bo obudziłam się z mega katarem i zawalonym gardłem Będę się ratować herbatą z sokiem malinowym, mlekiem z czosnkiem i syropem z cebuli
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
acha i mojego mleka jest coraz mniej. Poije herbate duzo wody oprzystawiam mała sciagam laktatorem a po 5 godzinach odciagnełam zaledwie 40 ml. z drugiej piersi tylko 3 krople poleciały. Dupa..... juz niemam sily stresuje sie tym, boli mnie ciagle zoladek niewiem czemu pewnie buntuje sie ze jem jedno i to samo.......fakt juz wiecej niz na poczatku ale jednak.....
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Cytat:
Obserwuj za to ile mała dojada mm po podaniu piersi, jeśli będzie potrzebowała dojeść coraz więcej to będzie znak, że laktacja Ci się zmniejsza. I pamiętaj - nawet jak zje mało Twojego mleczka będzie to dla niej korzystne, ale jak masz się męczyć i stresować (a stres niemal bankowo będzie powodował zanik mleka) to mm to nie koniec świata, ważne żebyście obie były szczęśliwe ![]() Nel_a super wieści
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-22 o 11:38 |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mm je ciagle po cycu tyle samo 90 ml. Wiec to swiadczy o tym ze mleczka mam chyba mało, albo nie wyjada całegi przez kapturka ale na to rady niemam
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przystawiasz ją do obu piersi przy każdym karmieniu? Moja też je maks 5 minut i koniec, więcej się do tego cyca nie przystawi, ale do drugiego chętnie. Skoro mm dojada to fakt, mleczka masz za mało dla niej, jak Ci zależy na kp to ja bym spróbowała mniej dokarmiać a częściej przystawiać do piersi (nawet co godzinę przez kilka dni) żeby dziecko pobudzało laktację. A jak Ci bardzo nie zależy to karm jak do tej pory. A skoro ona cały czas dojada tyle samo mm to znaczy, że laktacja Ci się nie zmniejsza, jest cały czas na tym samym poziomie
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastek, trzeba to chyba skontrolować... |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja karmie przy jednym karmieniu z jednej piersi tak ok 10 min aktywnego ssania nie pomyślałam żeby po tem przystawiać do drugiej piersi. Kiedy jest ten pierwszy kryzys laktacyjny? |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam jak dotąd, więc chyba nie ma reguły.
|
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
Czesc! Ja tylko chwilowo bo mam dzisiaj zjazd absolewentow w szkole i zaraz idę
Wczoraj była u nas położna. Mały rośnie superowo i wygląda na okaz zdrowia. Zasugerowała, że dzieci często mają brzuszkowe problemy od wit k!!!!!!! Wiec mam ją odstawic a kupic samą D. Noi mogę powoli odstawiac od piersi jeżeli maly dobrze przyjmuje mm. Tym bardziej, że chce wrócic do pracy .
|
|
|
|
#1522 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Z pamiętnika wyrodnej matki: ![]() byliśmy wczoraj we Wrocławiu. Dla męża wyjazd służbowy, dla mnie kaprys . Ale że babcia bardzo chętnie została z małą, to skorzystałam, choć nie powiem - miałam pewne wyrzuty sumienia, że zostawiam ją na 13 godzin.Oczywiście nawiozłam Zosi rozmaitego dobra, sobie kupiłam tylko kilka kosmetyków i dwie książki. Zosi książek, ehem, sześć i świetne łupy z second-handu (za szaloną kwotę 30 zł): dwie pary ogrodniczków, kilka bodziaków, uroczy rozpinany sweterek, śliniak i "paradna" sukienka (już większa, na około rok, ale była brązowa i w ogóle z metką). Jak się łupy wypiorą i wyschną, to się pochwalę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony zaczęłam zwracać uwagę, jak najczęściej są tu ubierane małe dziewczynki. I powiem wam, że odkryłam ze zdziwieniem, że na różowo i z ozdóbkami chodzą ubrane głównie dzieci tureckie. Niemki na ogół ubierają córeczki w stylu: granatowe jeansy, biały T-shirt, szary kardigan, włosy w koński ogon, bez żadnych ozdób. I te małe dziewczynki chyba się nie buntują Jest więc nadzieja, że Zosia w przedszkolu nie zostanie zalana różowością ![]() poka! ![]() Cytat:
![]() Jakoś nie wygląda na to, że we wtorek Zosia zrobi ciche "klik" i się uspokoi Cytat:
Ale żeby nie było - mój mąż kilka lat temu też zabłysnął podobną mądrością (że niby ten, kto pracuje, powinien się wysypiać, a do dziecka powinno wstawać to z rodziców, które siedzi w domu). Powiedziałam mu po prostu, że dopóki nie zmieni podejścia, to nie ma co myśleć, że zechcę mieć z nim dziecko (a on chciał znacznie wcześniej, niż ja). No i zmądrzał, na szczęście. Cytat:
![]() Cytat:
Fajniejszy, niż ten mój. I a propos Primarka - przedwczoraj po siłowni znów tam wstąpiłam, bo myślałam, że dorzucili już te białe, zwykłe bodziaki, które chciałam kupić. Nie dorzucili. Za to dorzucone zostały pajacyki z diabłem, w każdym rozmiarze. No i cóż było robić... Nie mogłam się powstrzymać
|
||||||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mm tak co chwilke dawac to chyba nie wolno![]() nom...... ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- przyszły mi ciuszki z allegro
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przebrań: depoison koniecznie musisz ubrac mała w te pajacyki i porobic foty!!!!!! |
|
|
|
|
#1526 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczeta
u mnie nic jak zwykle wiec zle nie jest maz w pracy a ja siedze z juniorem na rekach - spi, a jak odkladam do lozeczka to placz Cytat:
Cytat:
za szybki powrot do formy malegoCytat:
Cytat:
ja kapie o 19, a najpozniej ok. 20.30 Kuba spi i budzi sie dopiero o 2-3w nocy. Cytat:
i dla tzCytat:
Cytat:
za babcine sposoby na katar ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupyu mnie z laktacja roznie - czasem odciagam 120, a czasem 30 a maly dojada mm i wszyscy jestesmy szczesliwi. ja sie nie martwie, czego i Tobie zycze ![]() Cytat:
za zakupyno to jest szansa, ze Zosia nie zostanie rozowa ksiezniczka ![]() ja tez chce malego diabla. dlaczego w polsce nie ma primarka |
||
|
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
[
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cisza
dziewczyny nie lenić się!!!![]() Depoison ten pajacyk idealnie pasuje do Zosi Koniecznie nam ją w nim pokaż!no i łupy lumpkowe też pokaMamka cudowne zakupy ja wczoraj kupiłamhttp://www.hm.com/pl/product/02879?article=02879-A http://www.hm.com/pl/product/91894?article=91894-D i czapkę z uszkami brązową i ten dresik polarowy nad którym się depoison zastanawiała. |
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

w moje imieniny...... A ja durna zapomniałam
oby dzisiaj w nocy dała odsapnąć 

Śpi na mnie, albo obok. Pewnie odezwę się w niedzielę.

dla meza
Mnie też się spodobała ta dynia, choć ja nie ubieram dzieci w pajace z polaru 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)