Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 21:22   #1501
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja małą zawsze kąpię przed ostatnim karmieniem przed nocą, czyli zwykle to wychodzi 21-21.30. Potem niuńka zawsze grzecznie idzie spać
o matko mi by sie juz nie chcialo tak pozno :P

___
nie chce mi sie robic zdjec wiec wstawiam ze sklepu :P
http://www.hm.com/gb/product/91892?a...rticle=91892-F
http://www.hm.com/gb/product/04012?article=04012-A
http://www.hm.com/gb/product/06163?article=06163-A
http://www.hm.com/gb/product/01729?article=01729-B

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:31   #1502
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zamawiam dla niuni takie cos bedzie miala pamiątke http://allegro.pl/babyono-bobasowy-d...631565510.html
Fajny Ja zamówiłam taki: http://www.ebay.co.uk/itm/2610948946...#ht_2001wt_919
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ojej ciężki dzisiaj dzień

mała to istny diabeł, no omen - żeby jej nie długo trzy szóstki na czole nie wyszły

nie wiem co z nią jest.... brzuch ją nie boli, to możliwe że można aż tak marudzić
wczoraj zasnęła o 22, obudziła się o 23,30 z płaczem i jeść ... potem o 3,30 i o 6 już powitała nowy dzień...
gdzie te piękne czasy ja się pytam , co spała bez przerwy do 4, 5

Od 6 do 7,30 poleżała w leżaczku i pogadała sama do siebie, pobawiła się, no i od 7,30 ryk i ryk i ryk... zasnęła ok 10,30 a ja z nią, obudziłam się o 11,30 z poodciskanymi guzikami na twarzy.. poszłam tylko siku ona ryk, i ryk i ryk... ok 13 przysnęła na 15min i ryk... śpiewałam jej chyba w sumie ze 4 godziny, przeczytałam jej 12 książeczek (odpowiedź dla Ciebie Nela)...gardło mnie boli
suszarka to chyba z 2 godziny chodziła...
no i tak ryczała do 16, tż wygoniłam z nią na spacer bo jeszcze 5 minut i bym wyskoczyła z okna
Na spacerze spała 25minut ponoć, jak tż wrócił to ryczała... no i ok 18,30 przysnęła na 5 minut i teraz leży w końcu spokojnie i się bawi ale coś tam sapie , coś jej nie pasuje...

Ja od 16 sprzątałam , dokładnie 10 minut temu skończyłam...
Łooo
Cytat:

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

16 wrzesnia minął rok od kad strtaciłam mojego Aniolka... w moje imieniny...... A ja durna zapomniałam
Cytat:

u mnie 26 listopada będzie 2 lata
Bardzo mi przykro kochane Teraz te aniołki czuwają nad Waszymi "diabełkami"
Cytat:
No nie wierzę co się stało! Mała leżała w leżaczku ja do niej gadam, bawię się grzechotką a ona zamknęła oczy i śpi
To że śpi to mnie w sumie nie dziwi bo ile to można, ale bez żadnego bujania padła i to tak dziwnie bo miała oczy szeroko otwarte a nagle zamknęła
Ale i tak zaraz budzę na kąpanie oby dzisiaj w nocy dała odsapnąć

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no nie ale taka sliczna dupcia i juz ma celulit :P

tak pozno kapiecie dzieciaczki?
moja punkt 19 i juz jest w wanience :P
My kąpiemy o 21

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
ja małą zawsze kąpię przed ostatnim karmieniem przed nocą, czyli zwykle to wychodzi 21-21.30. Potem niuńka zawsze grzecznie idzie spać
Ja robię dokładnie tak samo I jak mały zaśnie, to sama kładę się spać, a tż wychodzi do pracy.

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:46   #1503
pumas
Zakorzenienie

Hello !
Troszkę ponadrabiałam, ale to kropla w morzu...
Phdwao, super, że jednak bioderka sprawne !
Linka, napiszę Ci na prv odnośnie pracy, żeby nie zaśmiecać.

Mała dzisiaj mi się tak usrała w CH, że musiałam jej przebrać wszystko dosłownie! Akcja straszna, bo zaczęło zajeżdżać w empiku, myślałam, że padnę, potem zajęty pokój matki z dzieckiem...Szkoda gadać.
Zauważyłam, że potrafi się tak rozryczeć, jakby ją ze skóry obdzierali tylko dlatego, że jest śpiąca, a ja jej spać nie daję!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:26   #1504
chce_byc_mama
Zakorzenienie

AAaa Hania bylam w primarku i oczywiscie nic takiego nie bylo
ale znalazlam pajacyk ze szkieletem w Asdzie :P
i jeszcze jest taki ladny z dynia za 6 £
a tu szkielet

ale ta dynia mnie urzekla i jest z polarku

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-09-21 o 22:28
Stary 2012-09-21, 22:48   #1505
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a tu szkielet

też mam taką dyńkę, tylko nie z polarku I do tego czapę pomarańczową

dziecię wykąpane, nakarmione zasnęło snem kamiennym. I ja też się kładę, dobrej nocki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 00:28   #1506
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej.

Chyba trzy razy przymierzałam się chociaż do nadrobienia tych dwóch dni, ale bezskutecznie.
Po każdej porcji jedzenia ten mały przewód pokarmowy wydaje różne dźwięki, a Różyczka niestety się męczy zarówno z odbijaniem, jak i zagazowanym brzuszkiem. Śpi na mnie, albo obok. Pewnie odezwę się w niedzielę.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Dodam, że dziecię je zdrowo - mało, a często. W przerwach pomiędzy jedzeniem, prężeniem się i płaczem gada po swojemu, uśmiecha się i... oczywiście siusia, po czym od razu podnosi wrzask.

Ja rano wylałam trochę wody na farelkę, więc kąpałam ją dzisiaj w środku dnia, jak pokój był nagrzany słońcem.

No i przylazła @. Na szczęście nie boli.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:03   #1507
nel_a
Zakorzenienie

hejo. Noc całkiem ok. Aż zaczęłam się martwić bo od 1 do 5 coś nie chciało mu się jeść
Wieczorem chciałam spróbować dać mu cyca i ku mojemu zdziwieniu chwycił i ciumkał tak mnie to ucieszyło że naprodukowałam za kilka godzin ponad 100ml mleczka

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:00   #1508
prince_polo
Zakorzenienie

heeeeeeeeeeeeeeejjjjjjj

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:36   #1509
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzien dobry co tu taka cisza

Amelcia
Stary 2012-09-22, 10:51   #1510
blueberry88
Zakorzenienie

...ale tu cisza od rana!
Noc fatalna, jak zwykle! Za to tż Małą nosił jakoś po 4 i po 7, żeby się odgazowała. I to w innym pokoju, żebym mogła spać Wczoraj po pracy przyszedł z pytaniem co można dla mnie zrobić Oczywiście na nic mądrego nie wpadł, więc dziś robi kolację Dostałam śniadanko do łóżka i pojechał zawieźć auto. O 16 brat przychodzi zrobić u nas pizzę, więc mam dzień bez gotowania
Martwiłam się, że mam dla Małej tylko jedną rozpinaną bluzę, ale przypomniało mi się, że jeszcze kupiłam i włożyłam do kartonu
Teraz na głos mówię jej co Wam tu piszę, a ona się cieszy

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hejo. Noc całkiem ok. Aż zaczęłam się martwić bo od 1 do 5 coś nie chciało mu się jeść
Wieczorem chciałam spróbować dać mu cyca i ku mojemu zdziwieniu chwycił i ciumkał tak mnie to ucieszyło że naprodukowałam za kilka godzin ponad 100ml mleczka
superowo
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:03   #1511
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
...ale tu cisza od rana!
Noc fatalna, jak zwykle! Za to tż Małą nosił jakoś po 4 i po 7, żeby się odgazowała. I to w innym pokoju, żebym mogła spać Wczoraj po pracy przyszedł z pytaniem co można dla mnie zrobić Oczywiście na nic mądrego nie wpadł, więc dziś robi kolację Dostałam śniadanko do łóżka i pojechał zawieźć auto. O 16 brat przychodzi zrobić u nas pizzę, więc mam dzień bez gotowania
Martwiłam się, że mam dla Małej tylko jedną rozpinaną bluzę, ale przypomniało mi się, że jeszcze kupiłam i włożyłam do kartonu

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

superowo
no ale nasteptnym razem juz nie bylo tak superowo bo raptem 30ml

jedziemy za niedlugo do tego mojego ulubionego lumpka - moze cos sie znajdzie dla Milusia

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-09-22 o 11:04
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:13   #1512
prince_polo
Zakorzenienie

blue dla meza

noc ok

a ja sie zaczynam martwic soba rano znowu mocny bol zoladka i mdlosci do tego od nocy boli mnie pecherz i UWAGA nerka co jakis czas ...........
oby nie bylo tylko atakow takich jak w ciazy bo niedala bym rady dziecka nawet utrzymac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-22, 11:21   #1513
hanjah
Zakorzenienie

Hello

Cytat:
a tu szkielet

Widać co kraj to inny asortyment w primarku Mnie też się spodobała ta dynia, choć ja nie ubieram dzieci w pajace z polaru A te szkielety i w ogóle Halloween to nie nasza bajka

Jutro wybieramy się na carboot i do Primarka-zachciało mi się rajstop w kolorze kobaltowym Tylko najpierw muszę się wyleczyć, bo obudziłam się z mega katarem i zawalonym gardłem i oczywiście nie mam się czym leczyć Będę się ratować herbatą z sokiem malinowym, mlekiem z czosnkiem i syropem z cebuli
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:21   #1514
prince_polo
Zakorzenienie

acha i mojego mleka jest coraz mniej. Poije herbate duzo wody oprzystawiam mała sciagam laktatorem a po 5 godzinach odciagnełam zaledwie 40 ml. z drugiej piersi tylko 3 krople poleciały. Dupa..... juz niemam sily stresuje sie tym, boli mnie ciagle zoladek niewiem czemu pewnie buntuje sie ze jem jedno i to samo.......fakt juz wiecej niz na poczatku ale jednak.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-22, 11:37   #1515
agunia82
Zakorzenienie

heloł

Cytat:
acha i mojego mleka jest coraz mniej. Poije herbate duzo wody oprzystawiam mała sciagam laktatorem a po 5 godzinach odciagnełam zaledwie 40 ml. z drugiej piersi tylko 3 krople poleciały. Dupa..... juz niemam sily stresuje sie tym, boli mnie ciagle zoladek niewiem czemu pewnie buntuje sie ze jem jedno i to samo.......fakt juz wiecej niz na poczatku ale jednak.....
Ciastuś Ty się nie sugeruj tym durnym laktatorem, ja czasami potrafiłam ściągnąć marne 30ml i z drugiego cyca też nic a mała się najadała. Im bardziej ustabilizowana laktacja tym ciężej się odciąga, przede wszystkim dlatego, że trzeba się wbić w wyrzut oksytocyny, nie wbijesz się to możesz i 15 minut pompować i nic nie wydoisz mimo pełnej piersi... A poza tym dziecko pierś opróżnia skuteczniej - wysysa około 30% więcej mleka niż laktator.
Obserwuj za to ile mała dojada mm po podaniu piersi, jeśli będzie potrzebowała dojeść coraz więcej to będzie znak, że laktacja Ci się zmniejsza.
I pamiętaj - nawet jak zje mało Twojego mleczka będzie to dla niej korzystne, ale jak masz się męczyć i stresować (a stres niemal bankowo będzie powodował zanik mleka) to mm to nie koniec świata, ważne żebyście obie były szczęśliwe

Nel_a super wieści

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-09-22 o 11:38
Stary 2012-09-22, 11:42   #1516
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
heloł

Ciastuś Ty się nie sugeruj tym durnym laktatorem, ja czasami potrafiłam ściągnąć marne 30ml i z drugiego cyca też nic a mała się najadała. Im bardziej ustabilizowana laktacja tym ciężej się odciąga, przede wszystkim dlatego, że trzeba się wbić w wyrzut oksytocyny, nie wbijesz się to możesz i 15 minut pompować i nic nie wydoisz mimo pełnej piersi... A poza tym dziecko pierś opróżnia skuteczniej - wysysa około 30% więcej mleka niż laktator.
Obserwuj za to ile mała dojada mm po podaniu piersi, jeśli będzie potrzebowała dojeść coraz więcej to będzie znak, że laktacja Ci się zmniejsza.
I pamiętaj - nawet jak zje mało Twojego mleczka będzie to dla niej korzystne, ale jak masz się męczyć i stresować (a stres niemal bankowo będzie powodował zanik mleka) to mm to nie koniec świata, ważne żebyście obie były szczęśliwe

Nel_a super wieści
ja staram sie mała przystawiac bez kapturkpow ale nieda rady!!!!! placze strasznie oklepuje mnie piesciami. Z kapturkiem je nawet nie 5 minut z cyca i sie rzuca mm je ciagle po cycu tyle samo 90 ml. Wiec to swiadczy o tym ze mleczka mam chyba mało, albo nie wyjada całegi przez kapturka ale na to rady niemam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-22, 11:47   #1517
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja staram sie mała przystawiac bez kapturkpow ale nieda rady!!!!! placze strasznie oklepuje mnie piesciami. Z kapturkiem je nawet nie 5 minut z cyca i sie rzuca mm je ciagle po cycu tyle samo 90 ml. Wiec to swiadczy o tym ze mleczka mam chyba mało, albo nie wyjada całegi przez kapturka ale na to rady niemam
możesz próbować dalej przystawiać bez kapturków, może w końcu załapie, tak na moment na początku i jak nie załapie to zakładaj kapturki i próbuj znowu przy kolejnym karmieniu. Byle tylko nie były to długie próby na początku, tak maks minuta a jak nic z tego to kapturki.
A przystawiasz ją do obu piersi przy każdym karmieniu? Moja też je maks 5 minut i koniec, więcej się do tego cyca nie przystawi, ale do drugiego chętnie.
Skoro mm dojada to fakt, mleczka masz za mało dla niej, jak Ci zależy na kp to ja bym spróbowała mniej dokarmiać a częściej przystawiać do piersi (nawet co godzinę przez kilka dni) żeby dziecko pobudzało laktację. A jak Ci bardzo nie zależy to karm jak do tej pory. A skoro ona cały czas dojada tyle samo mm to znaczy, że laktacja Ci się nie zmniejsza, jest cały czas na tym samym poziomie

Stary 2012-09-22, 12:07   #1518
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
blue dla meza

noc ok

a ja sie zaczynam martwic soba rano znowu mocny bol zoladka i mdlosci do tego od nocy boli mnie pecherz i UWAGA nerka co jakis czas ...........
oby nie bylo tylko atakow takich jak w ciazy bo niedala bym rady dziecka nawet utrzymac

Ciastek, trzeba to chyba skontrolować...
Stary 2012-09-22, 12:08   #1519
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
możesz próbować dalej przystawiać bez kapturków, może w końcu załapie, tak na moment na początku i jak nie załapie to zakładaj kapturki i próbuj znowu przy kolejnym karmieniu. Byle tylko nie były to długie próby na początku, tak maks minuta a jak nic z tego to kapturki.
A przystawiasz ją do obu piersi przy każdym karmieniu? Moja też je maks 5 minut i koniec, więcej się do tego cyca nie przystawi, ale do drugiego chętnie.
Skoro mm dojada to fakt, mleczka masz za mało dla niej, jak Ci zależy na kp to ja bym spróbowała mniej dokarmiać a częściej przystawiać do piersi (nawet co godzinę przez kilka dni) żeby dziecko pobudzało laktację. A jak Ci bardzo nie zależy to karm jak do tej pory. A skoro ona cały czas dojada tyle samo mm to znaczy, że laktacja Ci się nie zmniejsza, jest cały czas na tym samym poziomie
jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy o laktacji!!
Ja karmie przy jednym karmieniu z jednej piersi tak ok 10 min aktywnego ssania nie pomyślałam żeby po tem przystawiać do drugiej piersi.
Kiedy jest ten pierwszy kryzys laktacyjny?
Stary 2012-09-22, 12:10   #1520
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy o laktacji!!
Ja karmie przy jednym karmieniu z jednej piersi tak ok 10 min aktywnego ssania nie pomyślałam żeby po tem przystawiać do drugiej piersi.
Kiedy jest ten pierwszy kryzys laktacyjny?
Ja nie miałam jak dotąd, więc chyba nie ma reguły.
Stary 2012-09-22, 12:11   #1521
anna99302
Zadomowienie

Czesc! Ja tylko chwilowo bo mam dzisiaj zjazd absolewentow w szkole i zaraz idę Wczoraj była u nas położna. Mały rośnie superowo i wygląda na okaz zdrowia. Zasugerowała, że dzieci często mają brzuszkowe problemy od wit k!!!!!!! Wiec mam ją odstawic a kupic samą D.
Noi mogę powoli odstawiac od piersi jeżeli maly dobrze przyjmuje mm. Tym bardziej, że chce wrócic do pracy .
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:18   #1522
depoison
Zadomowienie

Hello
Z pamiętnika wyrodnej matki:
byliśmy wczoraj we Wrocławiu. Dla męża wyjazd służbowy, dla mnie kaprys . Ale że babcia bardzo chętnie została z małą, to skorzystałam, choć nie powiem - miałam pewne wyrzuty sumienia, że zostawiam ją na 13 godzin.
Oczywiście nawiozłam Zosi rozmaitego dobra, sobie kupiłam tylko kilka kosmetyków i dwie książki. Zosi książek, ehem, sześć i świetne łupy z second-handu (za szaloną kwotę 30 zł): dwie pary ogrodniczków, kilka bodziaków, uroczy rozpinany sweterek, śliniak i "paradna" sukienka (już większa, na około rok, ale była brązowa i w ogóle z metką). Jak się łupy wypiorą i wyschną, to się pochwalę

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny bioderka zdrowe, jupiiiiiiiiiiiiiiiiii, stawiam torta!!!!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
oj synek ani myśli zasnąć...
a już chciałabym mieć wolne ręce i coś zrobić, bo tyłek mnie boli od tego siedzenia
mnie też wiecznie boli. I tyłek, i każda partia pleców, czasem aż mam trudności, by wstać z kanapy, bo już prawie do niej przyrosłam

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Fajny pomysł i wygląda jak stara księga.
Taki pastelowy może być nawet różowy. Córka tż w wieku przedszkolnym podobno domagała się zakładania rzeczy różowych, więc jak poślesz Zośkę między inne dziewczynki, to może będziesz musiała się przełamać i właśnie takie jej kupować.
też się tego trochę obawiam
Z drugiej strony zaczęłam zwracać uwagę, jak najczęściej są tu ubierane małe dziewczynki. I powiem wam, że odkryłam ze zdziwieniem, że na różowo i z ozdóbkami chodzą ubrane głównie dzieci tureckie. Niemki na ogół ubierają córeczki w stylu: granatowe jeansy, biały T-shirt, szary kardigan, włosy w koński ogon, bez żadnych ozdób. I te małe dziewczynki chyba się nie buntują Jest więc nadzieja, że Zosia w przedszkolu nie zostanie zalana różowością

Cytat:
ja właśnie zamówiłam kilka książeczek na allegro
poka!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ponoć po skończonym 3 miesiacu tego typu sprawy sie wyciszają, oby
zostaly nam 3 tyg.
nam zostały 3 dni
Jakoś nie wygląda na to, że we wtorek Zosia zrobi ciche "klik" i się uspokoi

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Do tego wkurzona byłam na męża, bo oburzony, że spać nie mógł, darł się na mnie, że nic wcześniej nie zauważyłam. Według niego on musi się wysypiać, bo pracuje, nie ważne, że ja śpię po 3h na dobę...
qr.wa, aż mną telepie, tak uwielbiam takie podejście.
Ale żeby nie było - mój mąż kilka lat temu też zabłysnął podobną mądrością (że niby ten, kto pracuje, powinien się wysypiać, a do dziecka powinno wstawać to z rodziców, które siedzi w domu).
Powiedziałam mu po prostu, że dopóki nie zmieni podejścia, to nie ma co myśleć, że zechcę mieć z nim dziecko (a on chciał znacznie wcześniej, niż ja). No i zmądrzał, na szczęście.

śliczne! Nawet różowy sweterek mi się podoba, bo jest na nim kot. Czarny kot

Cytat:
a tu szkielet
jaki śliczny szkielecik!
Fajniejszy, niż ten mój.
I a propos Primarka - przedwczoraj po siłowni znów tam wstąpiłam, bo myślałam, że dorzucili już te białe, zwykłe bodziaki, które chciałam kupić. Nie dorzucili.
Za to dorzucone zostały pajacyki z diabłem, w każdym rozmiarze.
No i cóż było robić...
Nie mogłam się powstrzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6185 [640x480].jpg (33,2 KB, 34 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:43   #1523
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym Ja przystawiala nawet co pol godziny ale jak Ona poczuje moje mleko zaraz jest glodna i musze mm dorabiac. Ile by nie mineło od poporzedniego jedzenia a mm tak co chwilke dawac to chyba nie wolno

Cytat:

Ciastek, trzeba to chyba skontrolować...
nom......

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

przyszły mi ciuszki z allegro i buty dla Niuni

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-22, 12:55   #1524
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
jaki śliczny szkielecik!
Fajniejszy, niż ten mój.
I a propos Primarka - przedwczoraj po siłowni znów tam wstąpiłam, bo myślałam, że dorzucili już te białe, zwykłe bodziaki, które chciałam kupić. Nie dorzucili.
No i cóż było robić...
boskie te Wasze szkielety, dyńki i diabełki-u mnie nie ma Primarkatylko C&A, H&M i Zara....
Stary 2012-09-22, 12:57   #1525
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Hello
byliśmy wczoraj we Wrocławiu. Dla męża wyjazd służbowy, dla mnie kaprys . Ale że babcia bardzo chętnie została z małą, to skorzystałam, choć nie powiem - miałam pewne wyrzuty sumienia, że zostawiam ją na 13 godzin.
Oczywiście nawiozłam Zosi rozmaitego dobra, sobie kupiłam tylko kilka kosmetyków i dwie książki. Zosi książek, ehem, sześć i świetne łupy z second-handu (za szaloną kwotę 30 zł): dwie pary ogrodniczków, kilka bodziaków, uroczy rozpinany sweterek, śliniak i "paradna" sukienka (już większa, na około rok, ale była brązowa i w ogóle z metką). Jak się łupy wypiorą i wyschną, to się pochwalę

jaki śliczny szkielecik!
Fajniejszy, niż ten mój.
No i cóż było robić...
A jaki second hand we Wro polecasz?? gdzie?? to moje drugie miasto rodzinne i niedługo się wybieram

A co do przebrań: depoison koniecznie musisz ubrac mała w te pajacyki i porobic foty!!!!!!
Stary 2012-09-22, 12:58   #1526
wvictoria
Wtajemniczenie

czesc dziewczeta
u mnie nic jak zwykle wiec zle nie jest maz w pracy a ja siedze z juniorem na rekach - spi, a jak odkladam do lozeczka to placz

Cytat:
16 wrzesnia minął rok od kad strtaciłam mojego Aniolka... w moje imieniny...... A ja durna zapomniałam

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
zazdroszczę... mój w ciągu dnia też ciągle karmienie, w nocy zasypia o 1-2, potem pobudka o 4, 7 i koniec spania...

No i Adaś się rozchorował Najpierw od 21 rzucanie się przy jedzeniu, krzyki, i tak do 1:30. Zasnął i po godzinie, choć wcześniej nic mu nie było okropny katar. I do rana co pół godz. pobudka. Z czego ja nie spałam wcale, bo bałam się, że nie usłyszę, że nie ma jak oddychać. Do tego wkurzona byłam na męża, bo oburzony, że spać nie mógł, darł się na mnie, że nic wcześniej nie zauważyłam. Według niego on musi się wysypiać, bo pracuje, nie ważne, że ja śpię po 3h na dobę...W nocy mały się drze, a on odwraca się tyłkiem i zatyka uszy, wstaje dopiero po godzinie darcia, jak już ryczę z bezsilności... Dobre tyle, że lekarz zbadał i to tylko katar..
za szybki powrot do formy malego

Cytat:
czadowe rzeczy

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Fajny Ja zamówiłam taki: http://www.ebay.co.uk/itm/2610948946...#ht_2001wt_919

My kąpiemy o 21
fajna ksiazka
ja kapie o 19, a najpozniej ok. 20.30 Kuba spi i budzi sie dopiero o 2-3w nocy.

Cytat:
...ale tu cisza od rana!
fajne plany na pizze i dla tz

Cytat:

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jutro wybieramy się na carboot i do Primarka-zachciało mi się rajstop w kolorze kobaltowym Tylko najpierw muszę się wyleczyć, bo obudziłam się z mega katarem i zawalonym gardłem i oczywiście nie mam się czym leczyć Będę się ratować herbatą z sokiem malinowym, mlekiem z czosnkiem i syropem z cebuli
za babcine sposoby na katar

Cytat:

Nel_a super wieści
kobieto, w sprawie laktacji jestes lepsza od wujka google i cioci wikipedii

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:58   #1527
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale nasteptnym razem juz nie bylo tak superowo bo raptem 30ml

jedziemy za niedlugo do tego mojego ulubionego lumpka - moze cos sie znajdzie dla Milusia
za zakupy
u mnie z laktacja roznie - czasem odciagam 120, a czasem 30 a maly dojada mm i wszyscy jestesmy szczesliwi. ja sie nie martwie, czego i Tobie zycze

Cytat:
Hello

też się tego trochę obawiam
Z drugiej strony zaczęłam zwracać uwagę, jak najczęściej są tu ubierane małe dziewczynki. I powiem wam, że odkryłam ze zdziwieniem, że na różowo i z ozdóbkami chodzą ubrane głównie dzieci tureckie. Niemki na ogół ubierają córeczki w stylu: granatowe jeansy, biały T-shirt, szary kardigan, włosy w koński ogon, bez żadnych ozdób. I te małe dziewczynki chyba się nie buntują Jest więc nadzieja, że Zosia w przedszkolu nie zostanie zalana różowością

jaki śliczny szkielecik!
Fajniejszy, niż ten mój.
No i cóż było robić...
ja tez chce gdzies jechac
za zakupy

no to jest szansa, ze Zosia nie zostanie rozowa ksiezniczka

ja tez chce malego diabla. dlaczego w polsce nie ma primarka

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:00   #1528
anna99302
Zadomowienie

[

Cytat:
Prince a ty chcesz jescze karmic piersią??? Ja bym już odstawiła mała na Twoim miejscu. Po co się męczyc? Nabajdziej wartościowe mleczko dostała na początku.
Stary 2012-09-22, 13:24   #1529
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Ale tu cisza dziewczyny nie lenić się!!!

Depoison ten pajacyk idealnie pasuje do Zosi Koniecznie nam ją w nim pokaż!no i łupy lumpkowe też poka

Mamka cudowne zakupy ja wczoraj kupiłam
http://www.hm.com/pl/product/02879?article=02879-A
http://www.hm.com/pl/product/91894?article=91894-D
i czapkę z uszkami brązową i ten dresik polarowy nad którym się depoison zastanawiała.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:27   #1530
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Ale tu cisza dziewczyny nie lenić się!!!

Depoison ten pajacyk idealnie pasuje do Zosi Koniecznie nam ją w nim pokaż!no i łupy lumpkowe też poka

Mamka cudowne zakupy ja wczoraj kupiłam
http://www.hm.com/pl/product/02879?article=02879-A
http://www.hm.com/pl/product/91894?article=91894-D
i czapkę z uszkami brązową i ten dresik polarowy nad którym się depoison zastanawiała.
A ja kupiłam Frankowi też te jeansy :d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości