Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 11:54   #2671
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
3) No, może 150 nie tak trudno, ale 300? I co to nagle człowiek się budzi z okrzykiem: "Boże, jestem gruby! Jak mogłeś mi to zrobić??!" ?
No właśnie. Przecież to naprawdę trzeba się postarać, żeby ważyć 300 kilo. Nawet, jak się choruje i bierze leki, które utrudniają zrzucenie kilogramów. Nadal nie działa to tak, że człowiek magicznie z 80 kilogramów nagle przeskakuje w 300…

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A ja trochę nie rozumiem co ma jedno do drugiego. To, że jem kurczaka ale nie toleruję bicia psa jak ma się do siebie?
To, że kurczaki w masowych hodowlach nie są zwykle dobrze traktowane.
Stary 2012-09-22, 12:01   #2672
Duszaniola
Wtajemniczenie

A mnie dziwi, że jeżeli mi się robi słabo lub mdli mnie (a zdarza mi się to od dziecka) to z racji, że mam chłopaka to mi wszyscy mówią, że pewnie w ciąży jestem. Łącznie z moją siostrą snującą takie teorie przed moją matką...

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:09   #2673
el_vestido_rojo
beach please

Czyli wyłącznie wegetarianie mają prawo być przeciwko złemu traktowaniu zwierząt, bo tylko oni nie sa hipokrytami
Nie zgodzę się.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, że jeżeli mi się robi słabo lub mdli mnie (a zdarza mi się to od dziecka) to z racji, że mam chłopaka to mi wszyscy mówią, że pewnie w ciąży jestem. Łącznie z moją siostrą snującą takie teorie przed moją matką...
Nie wiedzialas ?! Przecież kobiety mdleją wyłącznie z powodu ciąży

edit. dotyczy także nudnosci i zawrotów głowy

Edytowane przez el_vestido_rojo
Czas edycji: 2012-09-22 o 12:11
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:10   #2674
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Czyli wyłącznie wegetarianie mają prawo być przeciwko złemu traktowaniu zwierząt, bo tylko oni nie sa hipokrytami
Nie zgodzę się.
dlatego na samym początku uznałam, że w dyskusję z wegetarianami/weganami nie warto wchodzić. ;-) kończy się zawsze tak samo, więc szkoda czasu.
Stary 2012-09-22, 12:15   #2675
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A jesteś pewna, że wszystko ok? Robiłaś jakieś badania?

Tak w ogóle to też mnie dziwi... Ciągłe słuchanie takich "żartów" może być irytujące i męczące.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:16   #2676
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dlatego na samym początku uznałam, że w dyskusję z wegetarianami/weganami nie warto wchodzić. ;-) kończy się zawsze tak samo, więc szkoda czasu.
No i w sumie to masz rację
Ani oni nie przekonają nas, ani my ich
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:31   #2677
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A jesteś pewna, że wszystko ok? Robiłaś jakieś badania?

Tak w ogóle to też mnie dziwi... Ciągłe słuchanie takich "żartów" może być irytujące i męczące.
Chyba mam jednak problemy z tarczycą. I to od dawna, ale lekarz kiedyś nawalił prawdopodobnie, bo zbagatelizował zły wynik i powiedział, że tak się zdarza. A że to dobry specjalista, a wyszła mi tachykardia (która też może być od tarczycy) to nikt nie negował tego. Teraz czekam na wizytę u endokrynologa to się porządnie przebadam

A przy okazji kolejna rzecz, która mnie dziwi. Bo to, że na wizytę czeka się kilka miesięcy to się przyzwyczaiłam. Ale np. do endokrynologa czas oczekiwania to 2-4lata. No tragedia.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:32   #2678
crystal_tokio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Gorzej, jak taki wegetarianin, który ma wręcz na czole wypisane "nie jem mięsa, bo to zło", kupuje skórzane buty czy skórzane rękawiczki, "bo są lepszej jakości". ale temat był poruszany chyba z miliard razy - więc na tym poprzestanę.

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:34   #2679
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DwaKoty Pokaż wiadomość
Naprawde? Mam bana? Nie wiedzialam!
Z nikim sie nie awanturowalam, po prostu wyjasnilam malolacie, ze skoro sama nie mowi po japonsku, to raczej nie powinna dawac ludziom porad na temat tego jezyka (przy okazji zachowan, ktore dziwia). A dziewczyna sie obrazila.

Pozdrowienia z bardzo dzis tajfunowej Japonii!
po prostu wyjaśniłaś ta? nazywając ja tlenioną blond kiedy samemu ma się ów kolor?
I nawet w tym poście widać jak to "wyjaśniłaś"
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:43   #2680
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
po prostu wyjaśniłaś ta? nazywając ja tlenioną blond kiedy samemu ma się ów kolor?
Pamiętam, były takie takie wytyki
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:08   #2681
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mam jednak problemy z tarczycą. I to od dawna, ale lekarz kiedyś nawalił prawdopodobnie, bo zbagatelizował zły wynik i powiedział, że tak się zdarza. A że to dobry specjalista, a wyszła mi tachykardia (która też może być od tarczycy) to nikt nie negował tego. Teraz czekam na wizytę u endokrynologa to się porządnie przebadam

A przy okazji kolejna rzecz, która mnie dziwi. Bo to, że na wizytę czeka się kilka miesięcy to się przyzwyczaiłam. Ale np. do endokrynologa czas oczekiwania to 2-4lata. No tragedia.
Ja tak miałam od dzieciństwa i do tego mi włosy wypadały na potęgę i miałam dziwne wahania nastrojów, o suchej skórze nie wspominając. Okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Leczę się od 18 roku życia.

Jednakże, dalej zdarza mi się zasłabnąć. W ciąży to było zło. Teraz borykam się z wypadającymi włosami, bo wiadomo hormony się porządkują i jak wcześniej włosy sobie pięknie rosły i nie wypadały, to teraz mogę garściami zgarniać. No ale to norma.

Ja noszę skórzane buty, jem mięso i płaczę, że jakiś idiota skatował psa. Jednakże, nie kupiłabym nigdy futra, bo mi one się nei podobają, żal mi futerkowych stworzonek i mi futra po prostu śmierdzą. Hipokryzja rules .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:49   #2682
DwaKoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Ona twierdziła, że umie japoński (czy że jej wchodzi bardzo szybko) a Ty się oburzasz, że dla kogoś może być to łatwy język - pamiętam to.

Nie pamietasz wiec bardzo dokladnie, bo sie przyznala, ze zna jezyk tylko na poziomie bardzo podstawowym, wiec jak dla mnie "Kali lubic manga" nie jest znajomoscia jezyka. To tez jedno z zachowan ktore mnie dziwi, ze jak ktos zna dwa zwroty na krzyz w jakimkolwiek jezyku, to od razu twierdzi, ze ten jezyk "umie".

Nie, nie spieramy sie, bo dyskutowanie z wszystkowiedzacymi malolatami jest bezcelowe. Wiem, bo sama kiedys bylam wszystkowiedzaca malolata (dawno temu, ale wciaz te dni pamietam, borzetymojzielony, co za obciach jak sobie wspominam co bardziej zenujace wpadki), potem na szczescie mi przeszlo.

PS. Tymczasowego bana tez nie mialam, chyba ze owa wizazanka tak mowila, zeby polepszyc sobie samopoczucie.

PS2 Nie wiedzialam tez ze powiedzenie, ze ktos jest tleniona blondynka to w obecnych czasach wielka obraza. Chyba, ze teraz poprawnosc polityczna wziela gore i trzeba bardzo poprawnie powiedziec "rozjasnianie wlosow metoda domowa jesli kogos na dobrego koloryste nie stac". Czy teraz brzmi lepiej?

Ja jestem tleniona i sie tego faktu nie wstydze. Co mi akurat przypomina, musze sobie odrosty ufarbowac, bo zaczynam wygladac jakbym sie z jakiegos trailer parku czy innego Pcimia Dolnego urwala. Dzieki za przypomnienie!!!

Edytowane przez DwaKoty
Czas edycji: 2012-09-22 o 13:55
DwaKoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:58   #2683
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DwaKoty Pokaż wiadomość
Nie pamietasz wiec bardzo dokladnie, bo sie przyznala, ze zna jezyk tylko na poziomie bardzo podstawowym, wiec jak dla mnie "Kali lubic manga" nie jest znajomoscia jezyka. To tez jedno z zachowan ktore mnie dziwi, ze jak ktos zna dwa zwroty na krzyz w jakimkolwiek jezyku, to od razu twierdzi, ze ten jezyk "umie".

Nie, nie spieramy sie, bo dyskutowanie z wszystkowiedzacymi malolatami jest bezcelowe. Wiem, bo sama kiedys bylam wszystkowiedzaca malolata (dawno temu, ale wciaz te dni pamietam, borzetymojzielony, co za obciach jak sobie wspominam co bardziej zenujace wpadki), potem na szczescie mi przeszlo.

PS. Tymczasowego bana tez nie mialam, chyba ze owa wizazanka tak mowila, zeby polepszyc sobie samopoczucie.
Nic takiego nie mówiła - po prostu pamiętam, że widziałam cię z jakimś banem
Ja tam nie pamiętam jaki poziom japońskiego ona miała ale pamiętam iskry między wami

pamiętam pamiętam - sorki za powtórzenia :|

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja tak miałam od dzieciństwa i do tego mi włosy wypadały na potęgę i miałam dziwne wahania nastrojów, o suchej skórze nie wspominając. Okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Leczę się od 18 roku życia.

Jednakże, dalej zdarza mi się zasłabnąć. W ciąży to było zło. Teraz borykam się z wypadającymi włosami, bo wiadomo hormony się porządkują i jak wcześniej włosy sobie pięknie rosły i nie wypadały, to teraz mogę garściami zgarniać. No ale to norma.

Ja noszę skórzane buty, jem mięso i płaczę, że jakiś idiota skatował psa. Jednakże, nie kupiłabym nigdy futra, bo mi one się nei podobają, żal mi futerkowych stworzonek i mi futra po prostu śmierdzą. Hipokryzja rules .
Ja tam nie mam nic do skór i futer - w końcu tylko w takich kiedyś ludzie chodzili.
Ja mam tylko wielkie ALE do polowania dla przyjemności; do hodowli, gdzie zwierzęta futerkowe są żywcem obdzierane ze skóry (widziałam - one jeszcze żyły, a miały obcięte łapki i były bez skóry).
O ile ktoś wcześniej usypia te zwierzątka a potem dopiero robi z nich futra - to mnie to nie przeszkadza. Ale osobiście wolę by takie ubrania noszono na Syberii, Alasce czy Biegunach - tutaj czy w Hameryce na czerwonym dywanie jest to jedną wielką kpiną.
Btw, wczoraj mama dostała futro z kłółiczków po cioci - jakie miękkie I podobno bardzo trzyma ciepło, czyli coś czego mi zawsze brakuje zimą

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-22 o 13:54
Stary 2012-09-22, 14:19   #2684
karolynka90
Zakorzenienie

Nie ubrałabym prawdziwego futra.
Widziałam kiedys w sklepie czapkę. Bodajże z królików.
Zemdlilo mnie i ją odłożyłam.

I nie, nie jestem wegetarianką, choć przyznaję, że chciałabym w przyszłości zrezygnować z mięsa.
Stary 2012-09-22, 14:35   #2685
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Nie ubrałabym prawdziwego futra.
Widziałam kiedys w sklepie czapkę. Bodajże z królików.
Zemdlilo mnie i ją odłożyłam.

I nie, nie jestem wegetarianką, choć przyznaję, że chciałabym w przyszłości zrezygnować z mięsa.
Rozumiem twoje podejście. Ale jak sobie przypomnę, że kiedyś tylko futro mogło nas zimą uratować a teraz wielkie "zemdliło mnie" to taki dziwnie mi się robi. Ale staram się zrozumieć takie podejście. Czy ubrałabym futro? Takie w formie płaszcza nie, bo jestem za niska i za drobna - zgubiłabym się w nim - ale czapa czy jakieś cuś? Jeśli miałoby mi być ciepło zimą - to tak
I oczywiście z legalnej hodowli, gdzie nie obdzierają zwierząt żywcem!

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Btw, a hippisi (i inni) grający na bębnach? Oni chyba też kochają zwierzątka? A przecież ich bębny mają membrany ze skór
Czyż to nie też hipokryzja?
Świat to jedna wielka hipokryzja i nie ma co się nad tym rozwodzić.
Stary 2012-09-22, 14:55   #2686
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Rozumiem twoje podejście. Ale jak sobie przypomnę, że kiedyś tylko futro mogło nas zimą uratować a teraz wielkie "zemdliło mnie" to taki dziwnie mi się robi.
Ja takich czasów nie pamiętam i podejrzewam, że Ty też jednak nie.
Dlatego, mając tak ogromny wybór jeśli chodzi o ubrania na zimę, nie wybrałabym futra
Cytat:
Czy ubrałabym futro? Takie w formie płaszcza nie, bo jestem za niska i za drobna - zgubiłabym się w nim - ale czapa czy jakieś cuś? Jeśli miałoby mi być ciepło zimą - to tak
Mam ogromną futrzaną czapę. Oczywiście nie z prawdziwego futra. Jest miękusia i cieplutka.
I wcale długo jej nie szukałam.
Stary 2012-09-22, 14:58   #2687
gazowane lody
Zakorzenienie

futro z królika.. założyć może i bym założyła.. jeżeli by mi się podobało.. w sumie te króliki mogły pójść na pasztet.. i zostało po nich futerko.. to niby czemu tego futerka nie wykorzystać..
nie wiem.. dla mnie czego oczy nie widzą tego sercu nie żal i już..

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Ja takich czasów nie pamiętam i podejrzewam, że Ty też jednak nie.
Dlatego, mając tak ogromny wybór jeśli chodzi o ubrania na zimę, nie wybrałabym futra

Mam ogromną futrzaną czapę. Oczywiście nie z prawdziwego futra. Jest miękusia i cieplutka.
I wcale długo jej nie szukałam.
nie wybrałabyś futra ale chińską futrzano-podobną czapkę robioną przez dzieci w Chinach owszem

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:05   #2688
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgodzę się.
Taaa.... a niektórzy wegetarianie jedzą ryby. Bo ryby to przecież nie zwierzęta

Cytat:
A to nie z Mitsuki była ta kłótnia?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:10   #2689
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Nie zgodzę się.
Zależy co uznać za złe traktowanie. Dla mnie zabicie zwierzęcia dla własnej przyjemności jest właśnie czymś takim. Tak samo jak masowe hodowle np. drobiu w ciasnych klatkach. Jeśli ktoś kupuje żywność z takich miejsc i jednocześnie jest przeciwko złemu traktowaniu, to wygląda najzwyczajniej śmiesznie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:11   #2690
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem czym wg nich są ryby?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:13   #2691
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
nie wybrałabyś futra ale chińską futrzano-podobną czapkę robioną przez dzieci w Chinach owszem
Tak się zastanawiam skąd wiesz, że w Chinach i przez kogo zrobioną

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Przypomniało mi się to http://www.youtube.com/watch?v=o1nFSF-sUaE
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:22   #2692
gazowane lody
Zakorzenienie

nie napisałam nigdzie że wiem (zapomniałam dodać znaku zapytania

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:23   #2693
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czym wg nich są ryby?
nie wiem, ale spotkałam się z tym wśród znajomych wegetarian, wręcz mogę powiedzieć, że to dość powszechne
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36689816]
Przypomniało mi się to http://www.youtube.com/watch?v=o1nFSF-sUaE[/QUOTE] omg
Stary 2012-09-22, 15:23   #2694
karolynka90
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36689816]Tak się zastanawiam skąd wiesz, że w Chinach i przez kogo zrobioną [/QUOTE]
No właśnie też mnie to zastanowiło.
Niektórzy mają nadprzyrodzone zdolności, zazdroszczę.
Stary 2012-09-22, 15:24   #2695
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
nie napisałam nigdzie że wiem (zapomniałam dodać znaku zapytania
Nie, jeśli wiedziałabym, że jest robiona przez chińskich niewolników, też bym jej nie kupiła.
Stary 2012-09-22, 15:26   #2696
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja miałam znajomą, która była wegetarianką ale kebaby z mięsem jadła.

Prawdziwi wegetarianie są biedni trochę, bo był "lans" na wegetarianizm że laski mówiły "parówki jem, ale jestem wege" itd. A przecież jest dużo prawdziwych wege.
Stary 2012-09-22, 15:29   #2697
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem, ale spotkałam się z tym wśród znajomych wegetarian, wręcz mogę powiedzieć, że to dość powszechne
omg
Jeśli jedzą ryby, to nie są znajomi wegetarianie
Inna sprawa, że sporo osób(nie uważających się za wege) nazywa wegetarianizmem ten sposób odżywiania.
Stary 2012-09-22, 15:30   #2698
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja miałam znajomą, która była wegetarianką ale kebaby z mięsem jadła.
Tak jak katolik, mieszkający ze swoim partnerem/partnerką i uprawiający seks przedślubny i dalej twierdzący, że jest katolikiem.
Stary 2012-09-22, 15:50   #2699
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:

tia, tylko tego czegoś ja bym kłótnią nie nazwała, koleżanką po prostu naskoczyła na nią, kazała jej spadać pazurki piłować, tlenić włosy i inne epitety.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:12   #2700
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
tia, tylko tego czegoś ja bym kłótnią nie nazwała, koleżanką po prostu naskoczyła na nią, kazała jej spadać pazurki piłować, tlenić włosy i inne epitety.
pamiętam to, ta "riposta" nawiązywała do bloga Mits... żenada jeszcze te tłumaczenia w tym wątku... można było sobie to darować...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości