|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
To, że kurczaki w masowych hodowlach nie są zwykle dobrze traktowane.
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dziwi, że jeżeli mi się robi słabo lub mdli mnie (a zdarza mi się to od dziecka) to z racji, że mam chłopaka to mi wszyscy mówią, że pewnie w ciąży jestem. Łącznie z moją siostrą snującą takie teorie przed moją matką...
|
#2673 | |
|
beach please
|
Czyli wyłącznie wegetarianie mają prawo być przeciwko złemu traktowaniu zwierząt, bo tylko oni nie sa hipokrytami
![]() Nie zgodzę się. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() edit. dotyczy także nudnosci i zawrotów głowy
Edytowane przez el_vestido_rojo Czas edycji: 2012-09-22 o 12:11 |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego na samym początku uznałam, że w dyskusję z wegetarianami/weganami nie warto wchodzić. ;-) kończy się zawsze tak samo, więc szkoda czasu.
|
#2675 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tak w ogóle to też mnie dziwi... Ciągłe słuchanie takich "żartów" może być irytujące i męczące.
|
|
#2676 |
|
beach please
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A przy okazji kolejna rzecz, która mnie dziwi. Bo to, że na wizytę czeka się kilka miesięcy to się przyzwyczaiłam. Ale np. do endokrynologa czas oczekiwania to 2-4lata. No tragedia.
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale temat był poruszany chyba z miliard razy - więc na tym poprzestanę.
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nawet w tym poście widać jak to "wyjaśniłaś"
|
|
|
#2680 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednakże, dalej zdarza mi się zasłabnąć. W ciąży to było zło. Teraz borykam się z wypadającymi włosami, bo wiadomo hormony się porządkują i jak wcześniej włosy sobie pięknie rosły i nie wypadały, to teraz mogę garściami zgarniać. No ale to norma. Ja noszę skórzane buty, jem mięso i płaczę, że jakiś idiota skatował psa. Jednakże, nie kupiłabym nigdy futra, bo mi one się nei podobają, żal mi futerkowych stworzonek i mi futra po prostu śmierdzą. Hipokryzja rules .
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pamietasz wiec bardzo dokladnie, bo sie przyznala, ze zna jezyk tylko na poziomie bardzo podstawowym, wiec jak dla mnie "Kali lubic manga" nie jest znajomoscia jezyka. To tez jedno z zachowan ktore mnie dziwi, ze jak ktos zna dwa zwroty na krzyz w jakimkolwiek jezyku, to od razu twierdzi, ze ten jezyk "umie". ![]() Nie, nie spieramy sie, bo dyskutowanie z wszystkowiedzacymi malolatami jest bezcelowe. Wiem, bo sama kiedys bylam wszystkowiedzaca malolata (dawno temu, ale wciaz te dni pamietam, borzetymojzielony, co za obciach jak sobie wspominam co bardziej zenujace wpadki), potem na szczescie mi przeszlo. PS. Tymczasowego bana tez nie mialam, chyba ze owa wizazanka tak mowila, zeby polepszyc sobie samopoczucie. PS2 Nie wiedzialam tez ze powiedzenie, ze ktos jest tleniona blondynka to w obecnych czasach wielka obraza. Chyba, ze teraz poprawnosc polityczna wziela gore i trzeba bardzo poprawnie powiedziec "rozjasnianie wlosow metoda domowa jesli kogos na dobrego koloryste nie stac". Czy teraz brzmi lepiej? Ja jestem tleniona i sie tego faktu nie wstydze. Co mi akurat przypomina, musze sobie odrosty ufarbowac, bo zaczynam wygladac jakbym sie z jakiegos trailer parku czy innego Pcimia Dolnego urwala. Dzieki za przypomnienie!!!
Na wsi w Japonii czyli moj blog Edytowane przez DwaKoty Czas edycji: 2012-09-22 o 13:55 |
|
|
|
|
#2683 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tam nie pamiętam jaki poziom japońskiego ona miała ale pamiętam iskry między wami ![]() pamiętam pamiętam - sorki za powtórzenia :| ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Ja mam tylko wielkie ALE do polowania dla przyjemności; do hodowli, gdzie zwierzęta futerkowe są żywcem obdzierane ze skóry (widziałam - one jeszcze żyły, a miały obcięte łapki i były bez skóry). O ile ktoś wcześniej usypia te zwierzątka a potem dopiero robi z nich futra - to mnie to nie przeszkadza. Ale osobiście wolę by takie ubrania noszono na Syberii, Alasce czy Biegunach - tutaj czy w Hameryce na czerwonym dywanie jest to jedną wielką kpiną. ![]() Btw, wczoraj mama dostała futro z kłółiczków po cioci - jakie miękkie
Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-22 o 13:54 |
||
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ubrałabym prawdziwego futra.
Widziałam kiedys w sklepie czapkę. Bodajże z królików. Zemdlilo mnie i ją odłożyłam. I nie, nie jestem wegetarianką, choć przyznaję, że chciałabym w przyszłości zrezygnować z mięsa. |
|
|
|
#2685 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I oczywiście z legalnej hodowli, gdzie nie obdzierają zwierząt żywcem! ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Btw, a hippisi (i inni) grający na bębnach? Oni chyba też kochają zwierzątka? A przecież ich bębny mają membrany ze skór ![]() Czyż to nie też hipokryzja? Świat to jedna wielka hipokryzja i nie ma co się nad tym rozwodzić. |
|
|
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podejrzewam, że Ty też jednak nie.Dlatego, mając tak ogromny wybór jeśli chodzi o ubrania na zimę, nie wybrałabym futra Cytat:
I wcale długo jej nie szukałam.
|
||
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
futro z królika.. założyć może i bym założyła.. jeżeli by mi się podobało.. w sumie te króliki mogły pójść na pasztet.. i zostało po nich futerko.. to niby czemu tego futerka nie wykorzystać..
![]() nie wiem.. dla mnie czego oczy nie widzą tego sercu nie żal i już.. ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2689 |
|
Konto usunięte
|
Zależy co uznać za złe traktowanie. Dla mnie zabicie zwierzęcia dla własnej przyjemności jest właśnie czymś takim. Tak samo jak masowe hodowle np. drobiu w ciasnych klatkach. Jeśli ktoś kupuje żywność z takich miejsc i jednocześnie jest przeciwko złemu traktowaniu, to wygląda najzwyczajniej śmiesznie.
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
nie napisałam nigdzie że wiem
(zapomniałam dodać znaku zapytania
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale spotkałam się z tym wśród znajomych wegetarian, wręcz mogę powiedzieć, że to dość powszechne
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36689816] Przypomniało mi się to http://www.youtube.com/watch?v=o1nFSF-sUaE[/QUOTE] omg |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36689816]Tak się zastanawiam skąd wiesz, że w Chinach i przez kogo zrobioną
[/QUOTE]No właśnie też mnie to zastanowiło. Niektórzy mają nadprzyrodzone zdolności, zazdroszczę.
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jeśli wiedziałabym, że jest robiona przez chińskich niewolników, też bym jej nie kupiła.
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam znajomą, która była wegetarianką ale kebaby z mięsem jadła.
Prawdziwi wegetarianie są biedni trochę, bo był "lans" na wegetarianizm że laski mówiły "parówki jem, ale jestem wege" itd. A przecież jest dużo prawdziwych wege.
|
|
|
|
#2697 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
tia, tylko tego czegoś ja bym kłótnią nie nazwała, koleżanką po prostu naskoczyła na nią, kazała jej spadać pazurki piłować, tlenić włosy i inne epitety.
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze te tłumaczenia w tym wątku... można było sobie to darować...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

I co to nagle człowiek się budzi z okrzykiem: "Boże, jestem gruby! Jak mogłeś mi to zrobić??!" ?
To, że jem kurczaka ale nie toleruję bicia psa jak ma się do siebie?

ale temat był poruszany chyba z miliard razy - więc na tym poprzestanę.
.